Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
This topic is about Turism gastronomic, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down
Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
Jul 31 2009, 03:14 PM
Post
#1
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost in contratimp pana acum si n-am ajuns. Cu proxima ocazie insa.... Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru. -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Aug 2 2010, 02:38 PM
Post
#2
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 13.667 Joined: 30-June 04 From: Europa Member No.: 28.666 |
Pai au si ei feluri din astea "mijoté" insa nu mai sunt la moda.
Iar moda e data de restaurante... Bucataria franceza cea rafinata e cea de la restaurant, nu aia de acasa, ca pe aia de acasa n-au cum sa o testeze turistii, reporterii si inspectorii de la Michelin. Deci, minuturile rule Ultima oara am mancat coq au vin la strasbourg, si n-a durat nici pe departe atat de mult... probabil era un cocos mai schiop si l-au prins repede This post has been edited by James Kilowatt: Aug 2 2010, 02:40 PM -------------------- Scuter 108cc... benzina, automat
|
|
|
Aug 2 2010, 08:32 PM
Post
#3
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 10.684 Joined: 29-March 04 From: Oradea (Bihor) Member No.: 23.122 |
Iar moda e data de restaurante... Bucataria franceza cea rafinata e cea de la restaurant, nu aia de acasa, ca pe aia de acasa n-au cum sa o testeze turistii, reporterii si inspectorii de la Michelin. Deci, minuturile rule Pai asta e adevarat pentru toate bucatariile, nu doar pentru cea frantuzeasca. Te invit sa mergi in restaurante romanesti sa gasesti sarmalute... da, sunt cateva, mai ales la cele amplasate in zone turistice, sau unde au asigurata trecerea lor... in rest nu. Pentru un restaurant e mult mai rentabil si eficient sa serveasca o mancare care sa nu trebuiasca pregatita inainte. Am observat ca si ciolan afumat cu fasole gasesti in destul de putine birturi, uneori gasesti in cantine de stil comunist, dar acolo au o clientela sigura pentru ele. Altfel nimeni nu munceste 4 ore pentru 2-3 clienti. Si de la discutia asta despre bucataria frantuzeasca, mi-ati facut pofta si cand am plecat de la servici am luat un pui (cica de grill, desi parea mai subnutrit) l-am rumenit in unt pe toate partile, apoi in untul si untura ramasa am mai calit niste cartofi (taiati cuburi si opariti putin) si oaresce cepe, am reintrodus pasarea in tigaie inconjurata de cartofii trecuti prin unt si ceapa taiata sferturi, am introdus totul la cutpor cam o ora si un sfert... pe numele lui adevarat poulet nu mai stiu cum... simplu, gustos si cat se poate de frantuzesc (desi sunt ferm convins ca foarte putine restaurante servesc asa ceva). -------------------- Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2024 - 04:15 PM |