Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
This topic is about Turism gastronomic, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down
Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
Jul 31 2009, 03:14 PM
Post
#1
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost in contratimp pana acum si n-am ajuns. Cu proxima ocazie insa.... Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru. -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Aug 1 2010, 09:47 AM
Post
#2
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 13.667 Joined: 30-June 04 From: Europa Member No.: 28.666 |
Mancat cu 5-10€ nu prea mai exista pe meleagurile astea. Chiar si la kebabarie, daca il vrei in farfurie si nu in paine/lipie costa pe la 7 euroi. Cu o bere si o cafea ai iesit din zona 5-10 euroi. Doar la McDonalds sa mai prinzi ceva sub 10€.
Mie imi plac scoicile... daca sunt bine facute adica, facute de mine . Si merg bine cu cartofi prajiti. Mancare tipic belgiana, facuta cu scoici preponderent olandeze (de la zeeland) In plus am inventat niste metode interesante de facut scoici la gratar. tocanita aia pe care ai mancat-o probabil era "carbonnade flamande". Nimic deosebit, insa e ok, e comestibila. Cica ar fi mancare specifica belgiana. Alt fel belgian e iepure cu bere, care nu e rau, insa iar nu e cine stie ce rafinament. Tipica belgiana e mancarea de braserie, nu de restaurant, adica mancarurile traditionale belgiene sunt mai din topor, nu sunt rafinate cum sunt cele frantuzesti. Insa pot fi bune, daca sunt bine facute. (iar alea frantuzesti pot fi naspa, mai ales cand sunt facute din componente de rahat). Alta mancare tipica belgiana sunt rosii cu creveti gri (un fel de viermisori, creveti in miniatura), care traiesc numai de partea asta a canalului manecii. Un fel tipic belgian e andiva gratinata. Asta nu-mi place, e amara. Oricum, restaurantele turistice sunt cam teapa. In olanda am mancat bine de vreo doua ori la restaurantele hotelurilor unde am stat, in general feluri pe baza de peste. La Der Helder, in fata insulei Texel am mancat la restaurantul unui hotel un peste atat de bun incat la mine inca a ramas referinta in materie de peste, chiar si comparat cu restaurante "instelate" michelin. Cand ma duc pe acolo in trecere de obice peste bag, indiferent ca e la restaurant sau la chioscuri sau tarabe prin port. Maatjes cu ceapa verde, sau cod prajit, gratar ori pane, sunt din categoria fast food insa la unele tarabe chiar e bun (si ieftin). Prefer de departe un maatje bun cu ceapa verde luat la botu' calului decat un restaurant dubios unde "stai jos" cu o bucata de carne intr-un sos ciudatel si niste legume fleoscaite (probabil congelate). This post has been edited by James Kilowatt: Aug 1 2010, 09:55 AM -------------------- Scuter 108cc... benzina, automat
|
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 28th April 2024 - 07:18 PM |