Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
This topic is about Turism gastronomic, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down
Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
Jul 31 2009, 03:14 PM
Post
#1
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost in contratimp pana acum si n-am ajuns. Cu proxima ocazie insa.... Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru. -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Jul 31 2010, 11:57 PM
Post
#2
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.387 Joined: 8-September 06 From: San Francisco Member No.: 86.644 |
Fusei si eu prin Olanda si Belgia putin. Si Romania.
Romania cum se stie, nimic interesant. Am mincat ceva mincare italiana foarte buna in mod surprinzator, adica cu ingrediente originale nu cu salam in loc de prosciutto si cascaval in loc de mozzarella. In Olanda mincarea e oribila. Ma refer la aia luata la intimplare. Pentru ca din pacate mi-am facut o filozofie sa intru la intimplare in circiumi si retsurante in tarile in care ma duc (ideea e ca si stau putin, umblu mult, ma ia foamea unde ma ia si n-am tim sa ma duc la restaurante cu adresa fixa). Pina acum n-a existat nici un loc in care am mincat bine la intimplare, cu exceptia Barcelonei si partial al Parisului unde a fost una calda alta rece. In Olanda se maninca la greu cartofi prajiti unsurosi si oribili cu maioneza ... bleaaah. Amsterdamule cotropit de restaurante argentiniene, am fost si noi la unul, slabut rau fata de alea pe bune. Mai au niste tocanite, nasoale. Noroc cu turcii astia cu kebab, shaworma, etc dar si astea sint adaptate gustului local si pun maioneza pe ele. Am mincat intr-o seara la un resturant italian, ok dar nu bun. In Belgia, in Antwerp am fost socat de densitatea mare de fast fooduri americane (mult mai mare ca aici), pub-uri, steak houseuri. Am mincat in piata centrala niste peste si un fel de tocanita. Nu a fost rau, dar nici cine stie ce. Banal. In Bruges, acolo n-ai ce sa ceri ca e tourist trap... am incercat citeva restaurante, nimic fantastic de fapt destul de ok... se pare ca se maninca clar mai bine ca in Olanda. O zi am incercat mussels, scoicile alea negre, nasoale si ieftine care se gasesc si la marea neagra (spre deosebire de oysters care sint scumpe, foarte bune si se maninca crude)... au fost naspa dar nu e vina restuarantului, asa sint scoicile astea. Berea e evident buna desi n-am incercat deloc cite as fi vrut din lipsa de timp. Am mai mincat un foie gras asa si asa si o plcainta de mere flambata cu calvados care mi-a placut mult. Alta plingere pe care o am e ca mincarea pe linga ca nu e buna e si destul de scumpa, 20-30E pe persoana lejer, la o masa usurica la restaurante banale. Adica cind dai 20E e ciudat ca primesti cartofi prajiti ca side dish... asta era ok la 5-10E. Sint sigur ca cu putina documentatie se poate mult mai bine. Oraselel astea sigur au mincare foarte buna dar nu o gasesti la intimplare. Ca m-am intors inapoi am fost la un restaurant indian excelent in SF sa-mi spal gitul , Dosa: http://dosasf.com/df_index.html Cocktailurile sint foarte interesante (unele iuti, au jalapeno, chili etc), si mincarea evident la fel. -------------------- ---------------
Honda Civic EX 2006 140CP Mazda 6S 2003 220CP |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2024 - 04:06 PM |