IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Turism gastronomic

This topic is about Turism gastronomic, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down

> Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau
solmar
post Jul 31 2009, 03:14 PM
Post #1


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



In Constanta eu inclin spre Marco-Polo.
In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost in contratimp pana acum si n-am ajuns. Cu proxima ocazie insa....
Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru.


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
ozz86651
post Aug 4 2009, 11:53 PM
Post #2


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Pasi eu dupa cum vad topicul asta s-a transformat din ceva care avea "gastronomic" in titlu in ceva anti gastronomic smile.gif, in care fiecare spune ca e mai bine la circiumi pe marginea drumului cu prieteni vechi decit la restaurante adevarate. Sigur ca e bine si in circiumi bune cu prieteni buni, si sexu e bun, dar ce are una cu alta?

QUOTE
Am impresia la la voi restaurantele ieftine sunt mai ieftine, iar alea scumpe mai scumpe


Neah, am dat eu exemple extreme. In general america e mai ieftina la mincare (uneori cu mult) ca europa de vest. Cel mai tare restaurant din zona mea, unde cum am zis nu se poate intra are prix fixe de 210$/persoana. Echivalentul in Europa e 3-400E.
Restaurantele se impart in America in viziunea mea asa:
- Ieftine, include fast food: 5$ o masa. Linia dintre fast food si mincare normala insa e tare greu de tras.
- "Circiumi": ~10$, maxim 15$ o masa
In categoriile astea 2, intra multe locuri unde se poate minca excelent. Exemplul lui F1 cu costitele intra aici. Mincare mexicana, chinezeasca, indiana, pizza de NY (subtire), de Chicago (adinca), noodles japoneze, Texas barbeque, sandwichuri, hamburgheri etc etc.
- Restaurantele propriuzise, care arata ceva mai bine, au fete de masa: ~15-25$. Iarasi unele pot fi bune, altele nu. Pot fi de toate natiile.
- Restaurante scumpe, unde lasi poate 40-50$ de cap (numai mincare). Deja astea sint mult mai putine. Restaurantele fratuzesti in general incep in zona asta, numai ca aici resturante frantuzesti low end nu prea sint, deci s-ar compara cu poate 40E in Franta. Restaurantele japoneze mai ca lumea se numara tot aici, e cam greu sa maninci sushi de calitate fara minim 30$ pentru ca pestele de calitate si proaspat e foarte scump.
- Restaurante de top 80$-100$. In zona asta se maninca foarte smecheros. Sint o mina in fiecare oras mare sau chiar mai mic daca e zona mai instarita.
- Restaurante "de 3 stele" - chiar daca nu in sensul literal, costa sute de $, pot sa fie 200$ dar pot sa fie 600. Astea sint citeva in toata america.
Comparativ am auzit ca in Copenhaga sint restaurante de 1000E, in Spania de 400E (ce-i drept, unele foarte renumite), In Venetia e unul de 4-500E samd.
Bineinteles mai sint tot felul de variante la retsurantul clasic (buffet, care numai rar e bun, small plates care pot fi excelente dar nu stiu daca intra la restaurant ca e o corcitura cu bar samd).

QUOTE
La mai toate restaurantele unde merg gasesc chestii mult mai evoluate (si nu doar cele scumpe). Cel putin in zona de vest e plin de restaurante cu specific italian care au in meniu cam tot ce ar trebui sa aiba un restaurant italian (fructe de mare, multe paste, mult peste, chestiii mediteraneene) -


Criteriul cu meniul nu are importanta, toate restaurantele au meniurile pline (as spune ca din contra la alea high end de multe ori nu prea e un asa meniu bogat). Important e cit e de bun... De exemplu eu cind aud de fructe de mare si peste in Banat/Ardeal deja imi vine sa rid... de unde provin, din Marea Sarmata (aia preistorica)? Nu cumva fructele alea de mare sint din conserve si pestele e vreo congelatura din aia de cea mai proasta calitate? sau vreu crap/caras? smile.gif ca sa mor eu daca cred ca vine pestele si lobsteru viu in apa sau e zburat tonul cu avionul la Miercurea Ciuc ca la Tokyo. Eu ce-am mincat mincare "italiana" in Romania era de fapt o amestecatura cu cascaval in loc de mozzarella, kaizer in loc de prosciutto samd. La fel ce am mincat chinezesc, mexican si indian erau de fapt tocanite de pe la noi cu ingrediente romanesti si cu niste mirodenii care ziceau ei ca le transforma in mincarea respectiva smile.gif.
In Italia am mincat cea mai oribila mincare din toate tarile in care am fost, dar nu o sa folosesc asta ca argument pentru ca nu mi-am facut temele (am intrat la intimplare in restaurante, nu am studiat).

This post has been edited by ozz86651: Aug 4 2009, 11:58 PM


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
- solmar   Turism gastronomic   Jul 31 2009, 03:14 PM
- - Diesel   Da, Marco-Polo este peste medie, dar e un pic prea...   Jul 31 2009, 03:39 PM
|- - HalbaSus   in Oradea recomand: - Cyrano: au o ciorba de vita ...   Jul 31 2009, 04:06 PM
- - T u d o r   QUOTE (solmar @ Jul 31 2009, 03:14 PM) Pe...   Jul 31 2009, 04:55 PM
- - RUE   hm! ... pofta buna! in Timisoara: - restau...   Jul 31 2009, 05:39 PM
- - T u d o r   Ieri am mancat la Fantanita Haiducului, pentru cei...   Aug 2 2009, 11:12 PM
|- - solmar   QUOTE ( T u d o r @ Aug 3 2009, 12:12 AM...   Aug 2 2009, 11:46 PM
- - Alex-F1   Tudore, traiti-ar kilele, ai un stil frate de pove...   Aug 2 2009, 11:47 PM
- - James Kilowatt   Am si eu o intrebare de baraj, sper sa nu fie inte...   Aug 3 2009, 07:06 PM
- - T u d o r   N-am nici cea mai mica idee dar inclin sa cred ca ...   Aug 3 2009, 07:56 PM
- - Potzocul   In completare cu ce spunea Halba, pentru ciorba de...   Aug 3 2009, 10:29 PM
- - guerilla   Tudor, tentant amestecul ala de il povestesti acol...   Aug 3 2009, 10:55 PM
- - ozz86651   QUOTE Am si eu o intrebare de baraj, sper sa nu fi...   Aug 3 2009, 11:04 PM
- - T u d o r   Wtf? Adica stai ca nu pricep, iti trebuie pile int...   Aug 3 2009, 11:21 PM
|- - Alex-F1   QUOTE ( T u d o r @ Aug 3 2009, 05:21 PM...   Aug 4 2009, 12:08 AM
- - ozz86651   QUOTE poti intalni niste crasme simple in care se ...   Aug 3 2009, 11:24 PM
- - ozz86651   QUOTE Wtf? Adica stai ca nu pricep, iti trebuie pi...   Aug 4 2009, 12:14 AM
- - guerilla   da astia la restaurantele alea de sute de euro, it...   Aug 4 2009, 12:37 AM
- - ozz86651   Eu n-am vazut in viata mea restaurant care sa nu-t...   Aug 4 2009, 12:45 AM
- - T u d o r   Dap, habar n-am cate stele sunt. Ma gandeam ca s...   Aug 4 2009, 12:50 AM
- - ozz86651   QUOTE nu neg contributia pe care o au stelele aste...   Aug 4 2009, 12:54 AM
- - T u d o r   Pana la urma esential e si pretul pe care il plate...   Aug 4 2009, 01:03 AM
- - 20krpm   ma uit la voi ca la felu paishpe. io unul, cu exce...   Aug 4 2009, 01:05 AM
- - f1anatic   Interesant. Cunosc restaurante unde am dat aproap...   Aug 4 2009, 02:01 AM
- - ozz86651   QUOTE n-am apucat sa citesc cu atentie, sper ca n-...   Aug 4 2009, 02:08 AM
|- - 20krpm   QUOTE (ozz86651 @ Aug 3 2009, 08:08 PM) Q...   Aug 4 2009, 06:59 PM
- - ozz86651   QUOTE stau cele cu tematica "Spaniola" u...   Aug 4 2009, 02:14 AM
- - James Kilowatt   @Ozz Am impresia la la voi restaurantele ieftine s...   Aug 4 2009, 09:30 AM
- - HalbaSus   Cel mai "adevarat" restaurant in care am...   Aug 4 2009, 09:58 AM
- - guerilla   ozz, eu cand merg pe coclauri (aka teren necunoscu...   Aug 4 2009, 10:11 AM
- - solmar   Si eu am aceeasi perceptie. Mergi la restaurant sa...   Aug 4 2009, 10:31 AM
- - air_wolf   incercati sudul frantei... aia stiu sa manince. o ...   Aug 4 2009, 12:59 PM
|- - solmar   QUOTE (air_wolf @ Aug 4 2009, 12:59 PM) @...   Aug 4 2009, 03:18 PM
- - solmar   continuare... ca o paranteza - mergeam anii trecu...   Aug 4 2009, 03:29 PM
|- - air_wolf   QUOTE (solmar @ Aug 4 2009, 04:29 PM) con...   Aug 4 2009, 04:56 PM
- - solmar   asa cum am promis la pag 188 din cartea lui Radu A...   Aug 4 2009, 07:22 PM
- - Alex-F1   QUOTE (air_wolf @ Aug 4 2009, 07:59 AM) i...   Aug 4 2009, 09:30 PM
- - RUE   prin 2004 in abu dabi am ochit un rest. libanez si...   Aug 4 2009, 10:05 PM
- - Alex-F1   Altu patriot.....pai daca era stanjenitor cu ciora...   Aug 4 2009, 11:32 PM
- - ozz86651   Pasi eu dupa cum vad topicul asta s-a transformat ...   Aug 4 2009, 11:53 PM
- - Cristi2   Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau - parc...   Aug 5 2009, 08:36 AM
- - James Kilowatt   @Ozz Pai ramane destul de adevarat ce ziceam... la...   Aug 5 2009, 09:15 AM
- - solmar   Ciorba de burta. Intre timp de asta vara pana acu...   Jan 22 2010, 07:38 PM
- - ozz86651   Fusei si eu prin Olanda si Belgia putin. Si Romani...   Jul 31 2010, 11:57 PM
- - HalbaSus   Asta cu mancatul la intamplare cam asa e din pacat...   Aug 1 2010, 08:48 AM
- - bogcot76   Uite ca sa te contrazic un pic iti dau un exemplu ...   Aug 1 2010, 09:43 AM
- - James Kilowatt   Mancat cu 5-10€ nu prea mai exista pe meleag...   Aug 1 2010, 09:47 AM
- - HalbaSus   Nu am spus ca nu se poate manca bine in austria, a...   Aug 1 2010, 09:49 AM
- - pmhoria   In Paris am mancat mule (acele scoici negre care s...   Aug 1 2010, 10:08 AM
- - James Kilowatt   Asta cu restaurantele italiene e o moda in toata e...   Aug 1 2010, 10:21 AM
- - ozz86651   QUOTE Tipica belgiana e mancarea de braserie, nu d...   Aug 2 2010, 09:04 AM
- - ozz86651   In Romania mie mi se par foarte tari micii (bine f...   Aug 2 2010, 09:10 AM
- - James Kilowatt   Mancarea frantuzeasca, chiar si aia simpla se inca...   Aug 2 2010, 12:21 PM
- - HalbaSus   poulet en cocotte - 1:30 minute... coq au vin - ti...   Aug 2 2010, 01:09 PM
|- - drabisan   QUOTE (HalbaSus @ Aug 2 2010, 01:09 PM) p...   Aug 2 2010, 05:12 PM
- - James Kilowatt   Pai au si ei feluri din astea "mijoté" i...   Aug 2 2010, 02:38 PM
|- - HalbaSus   QUOTE (James Kilowatt @ Aug 2 2010, 03:38...   Aug 2 2010, 08:32 PM
- - RUE   in Alesd BH am trecut odata intre Oradea si Cluj, ...   Aug 2 2010, 08:46 PM
- - James Kilowatt   @Halba Nici francezii astia nu trebuie luati foart...   Aug 2 2010, 09:18 PM
- - Baby Blues   In primul rand daca treceti prin Buzau si vreti s...   Aug 2 2010, 11:36 PM
- - HalbaSus   Eu in cehia am mancat destul de prost (dar am comp...   Aug 3 2010, 08:42 AM
- - ozz86651   Dupa parerea mea mincarea care e tratata termic pr...   Aug 3 2010, 10:21 PM
- - James Kilowatt   Probabil ca pe principiul asta s-a raspandit kebab...   Aug 4 2010, 10:04 AM
- - HalbaSus   Mie timp de vreo 20 de ani nu mi-au placut de fel ...   Aug 4 2010, 11:35 AM
- - James Kilowatt   Apropo de caracatite, a aparut moda cu mancatul de...   Aug 4 2010, 03:12 PM
- - bogcot76   Ce spune Halba cu sarmalele imi aduce aminte de sa...   Aug 4 2010, 03:28 PM
- - ozz86651   JK, gastronomia nu mai tine de mult de gust/miros ...   Aug 4 2010, 10:25 PM
- - ozz86651   QUOTE Insa varza acra nemteasca mi-a placut din pr...   Aug 4 2010, 11:02 PM
- - James Kilowatt   Mie mancarea japoneza "gatita" nu-mi pla...   Aug 5 2010, 08:41 AM
- - HalbaSus   Mancarea "etnica" adica cu specific este...   Aug 5 2010, 08:58 AM
- - James Kilowatt   True, tocmai de asta spuneam ca e interesant sa gu...   Aug 5 2010, 10:43 AM
- - pmhoria   QUOTE (James Kilowatt @ Aug 5 2010, 07:41...   Aug 5 2010, 10:55 AM
- - ozz86651   QUOTE Mie mancarea japoneza "gatita" nu-...   Aug 5 2010, 11:16 PM
- - ozz86651   Dracu sa-l ia de edit. In afara de asta, mai au u...   Aug 5 2010, 11:24 PM
- - RUE   cred ca pot sa va dau o referinta in domeni. Mai a...   Aug 7 2010, 08:24 PM
- - MariusTitulescu   Daca treceti prin Cluj si vreti o pizza buna, reco...   Apr 16 2016, 09:53 PM
- - Zabbava   Intrãm pe poarta, te despãrți complet de faim...   Jan 14 2019, 11:34 AM
- - ionutmarian12585   Am o propunere de un restaurant bun in Cluj, acuma...   Nov 2 2020, 05:06 PM


Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th April 2024 - 04:11 PM