Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
This topic is about Turism gastronomic, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down
Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
Jul 31 2009, 03:14 PM
Post
#1
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost in contratimp pana acum si n-am ajuns. Cu proxima ocazie insa.... Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru. -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Aug 4 2009, 12:59 PM
Post
#2
|
|
specialist Group: Membri de onoare Posts: 3.446 Joined: 28-September 05 From: Bucuresti Member No.: 56.992 |
incercati sudul frantei... aia stiu sa manince. o gramada de restaurante, preturi decente, pleci cu 10kg in plus. cind maninci niste fondue bourguignonne sau osso bucco... si vinisorul care curge impreuna cu nste brinzeturi asortate... sau mincarurile marocane cu cus-cus... evitati insa orice contine "asperge" in titlu - e sparanghel, e scump, si e nasol. iar micul dejun e mare dejun: sunca de casa prajita in unt, tot acolo se prajesc si cubulete de piine iar la final arunci 2-3 oua sa le faci ochi ( asta maninc eu la micul dejun si acasa, e o reteta beton).
la madrid se maninca bine in multe locuri, aia au un restaurant/fast-food/cafenea la fiecare cont de strada. am mincat in centru la un fast food inele de calamar prajite. vis-a-vis era o shavomarie dintre zburatoare cel mai mult mi-a placut rata cu caise. iar fructele de mare nu se compara cu cele mincate pe aici (poate doar cu alea de la trattoria roma, de pe eminescu). omleta noastra cu cartofi o regasesti si acolo, dar prefer modul in care o fac eu. cea mai buna friptura de vita am mincat-o la praga, la un "impinge tava" ascuns printre cladiri si pasaje... si suculenta si bine facuta si cu unt si patrunjel... si o bere la halba... in schimb in slovacia am luat o mare teapa cu o bautura de-a lor, de am avut o senzatie de cap mare cam ca al robotului din hitchhiker's guide. cele mai intersante mincaruri le-am mincat in pakistan. si o mincareeee... cind vedeai lipia aia cum se coace si cind incepea sa umple farfuria cu diverse, si portii maaari... si niste amestecuri de mirodenii... am fost si la cel mai tare restaurant de la ei din islamabad, dar cel mai bine am dus-o la alea de pe marginea drumului si la o cunostinta care are un club acolo. in pakistan am sarit de la 77 la 90... tot acolo am mincat si nise chestii care semanau cu micii nostrii dar trase in teapa si mult mai bine facute si condimentate (uneori micii au minute si se catara pe git) totusi, pentru turism gastronomic trebuie sa te pregatesti din timp. eu n-as minca nici supa din falus de tigru si nici vreo insecta. in schimb am mincat serpi -foarte buni, si peste care inca se zbatea in gura - senzatie ciudata rau. @solmar: nota am vazut ca o studiaza multi, in toate tarile prin care am fost. si e oarecum normal, pentru ca in grup mare ne-am trezit cu portii in plus. This post has been edited by air_wolf: Aug 4 2009, 01:01 PM -------------------- 2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc) WARNING: where we go there are no roads "Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 28th April 2024 - 08:54 PM |