Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
This topic is about Turism gastronomic, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down
Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
Jul 31 2009, 03:14 PM
Post
#1
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost in contratimp pana acum si n-am ajuns. Cu proxima ocazie insa.... Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru. -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Aug 4 2009, 09:58 AM
Post
#2
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 10.684 Joined: 29-March 04 From: Oradea (Bihor) Member No.: 23.122 |
Cel mai "adevarat" restaurant in care am mancat a fost Gundel-ul din Budapesta (poate unii ati auzit de "placinta-Gundel" ), noroc ca am mers la pranz ca seara nu ne-ar fi lasat fara sacou E genul de restaurant in care dai lejer 100 euro/persoana pe o masa fara bauturi. N-as putea sa spun daca merita sau nu, nu imi place atmosfera high-class sunt mai legat de stilul de viata proletar (banci de lemn, halbe la litru, pantaloni scurti) decat de restaurantele sofisticate. Totusi mancarea a fost exceptionala - nu isi merita banii, mai ales in budapesta unde gasesti mancare excelenta in orice carciuma de doi lei, dar nici nu pleci flamand sau nesatisfacut.
ozz, cred ca nu ai fost tu in locurile potrivite din romania, e drept ca nu avem o cultura gastronomica foarte dezvoltata, dar am depasit de mult faza restaurantelor care serveau doar ciorba de burta/gratar/cartofi prajiti si mici. La mai toate restaurantele unde merg gasesc chestii mult mai evoluate (si nu doar cele scumpe). Cel putin in zona de vest e plin de restaurante cu specific italian care au in meniu cam tot ce ar trebui sa aiba un restaurant italian (fructe de mare, multe paste, mult peste, chestiii mediteraneene) - eu nu le prea frecventez pentru ca dupa cum ziceam sunt mai proletar de felul meu si nu imi place sa intru in restaurante cu fețe de masă albe si servetele apretate, dar chiar si restaurantele mai "țărănești" (aka rustice) sau care au mai mult specific de pub decat de restaurant servesc chestii de genul: jumari de gasca sau de peste, somon la gratar, pulpa de rata, miel, etc... Desigur nu peste tot e la fel, gasesti si restaurante de care zici tu, care au meniu de tiristi (ciorba de burta/ceafa la gratar cu cartofi prajiti) dar sunt mai degraba exceptia decat regula. -------------------- Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 27th April 2024 - 06:55 PM |