Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
This topic is about Turism gastronomic, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down
Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
Jul 31 2009, 03:14 PM
Post
#1
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost in contratimp pana acum si n-am ajuns. Cu proxima ocazie insa.... Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru. -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Aug 4 2009, 09:30 AM
Post
#2
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 13.667 Joined: 30-June 04 From: Europa Member No.: 28.666 |
@Ozz
Am impresia la la voi restaurantele ieftine sunt mai ieftine, iar alea scumpe mai scumpe La voi toate sunt "mai ... " Pe aici o carciuma oarecare costa cam 20€/caciula (nu fast-food si nu restaurant pentru turisti din Grand Place) iar o stea michelin e pe la 60 (fara bauturi). Insa merita sa iei cu vinuri, mai ales daca nu te pricepi, de obicei la fiecare fel vine cu alt vin special ales. La o stea vinurile sunt pe la 15-20€/caciula, ineamna vre-o 4-5 pahare, cate unul la fiecare fel de mancare pe langa faptul ca sunt mai variate, sunt alese de un meserias. In rest, sunt de acord cu ozz, nu vad de ce pizza hut si stelele michelin se exclud reciproc. Pot fi foarte ok amandoua, metafora lui ozz cu opera si meciul e foarte potrivita. Eu apreciez creativitatea si ingeniozitatea in orice domeniu. Ultima oara cand am incercat o stea, am avut (printe altele) si o frunza d-asta, inghetata de roqefort (aka branza puturoasa) si o crema de mazare. Luate separat, hm, fiecare are exact gustul la care te astepti. Insa luate impreuna, au gust de stridie, complet diferit de "componente". Stele alea nu se dau pentru fitze (in Japonia exista un 3 stele intr-o statie de metrou), se dau in primul rand pentru bucatarie si gust, chiar daca intra si alte criterii. Ai 4-5 feluri, iar fiecare fel inseamna 3-4 combinatii de gusturi destul de surprinzatoare. Iar baiatu' ala din bucatarie se chinuie ca la fiecare cateva luni sa inventeze o combinatie noua (care mai trebuie sa fie si gustoasa). Eu pentru asta sunt dispus sa platesc mai mult din cand in cand (mai ales ca nu consider totusi pretul ca e prohibitiv, un bucatar d-asta "costa" cat un mecanic auto). Mie-mi place o scrumbie sau o halca de carne fripta, daca e bine facuta, si in aceeasi masura o "frunza stropita cu otet" daca e bine facuta si aia nu mi se par ca se exclud reciproc. -------------------- Scuter 108cc... benzina, automat
|
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 27th April 2024 - 08:17 PM |