Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cetarii!!!
Masini.ro Forum > Masini.ro > Circulatie
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
C Z R
Stiu ca o sa ma injurati, dar si eu in cursul zilei folosesc proiectoarele pe fata si daca e ceata si lampile pe spate, noaptea NU!!! ca sunt deranjante pentru soferi, decat in conditii extreme ceata + ploaie.
Si acum ma contrazic :bash: : Asta la una dintre masini, la cealalta nu reusesc sa schimb un bec de faza scurta si merg noaptea cu proiectoarele hai dati-i drumul: impuscati-ma !!! biggrin.gif
Off-topic: apropo de violenta eu cred ca toti gresim o data sau de mai multe ori si nu mi se pare corect sa ne facem dreptate de unii singuri, avem lege, instanta, s.a.

P>S>Daca stati prost cu nervii n-aveti ce cauta in trafic si in societatea civila.
AlexTM
Scuza-ma ca te intreb, dar de ce folosesti proiectoarele in timpul zilei? Care e logica sa le folosesti pe ele si nu faza scurta, cum e normal?

Referitor la stopurile de ceata, tre' sa fie DEASA nu gluma, ca sa nu deranjeze.

Legat de greseli: da, toata lumea mai greseste; si eu mai uit faza lunga daca's cu gindurile aiurea si ma pomenesc ca-mi fac ceilalti semn.
Dar aici era vorba de o "filozofie de viata" smile.gif nu de neatentie.
Arheopterix
Oameni buni,
Hai sa recapitulam;
Luminile de ceata fata/spate-deranjeaza in conditiile normale pe ceilalti participanti la trafic.In schimb nu ajuta mai de loc pe cel ce le foloseste.
Corect?
Ne intelegem cu totii?
Atunci de ce unii se incapataneaza sa le foloseasca?
Ma refer la cei ce participa actic la acest topic.
Sunt sigur ca nici unul din acestia nu ar indrazni sa le fol. intr-o tara civilizata.
Toti stim de ce.
Arheopterix
Apropo de impuscare...
Cand eram mic,am locuit o perioada in Iran.Partea de nord,pe vremea Sahului.

In zone furturile erau la fel de de rare ca acneea juvenila pe fata unei babe de 80 de ani.
Cum?
Simplu.
La primul furt (prins),se marca hotul cu fier innrosit pe ffrunte.
La al doilea furt,ii era taiata (cu sabia ,in public) mana.

Concluzia;cateodata trebuie aplicate masuri mai extreme ptr a forta civilizarea.
Impuscatul nu e solutia ideala,dar amenda si suspendarea carnetului sunt.
Stim cu totii ce inseamna atuncarea unei tigari pe fereastra intr-o tara west europeana...
_Constantin_
Eu merg cu cele fata mereu pornite ziua si nu cred ca deranjeaza pe cineva, de abia se vad, merg cu ele asa ca poate poate imbecilul din fata se hotaraste sa ma ignore si sa opreasca sau sa faca nush ce manevra si atunci poate o lumina in plus il atentioneaza.

Noaptea la fel... in oras mai ales le aprind ca la cate gropi sunt ... doar asa reusesti sa le vezi. Stopul ceata spate nu l-am aprins decat o data ca nu vedeam linia alba in fata si m-am gandit ca poate o vad in spate. In rest deloc.

Pe mine unul nu ma deranjeaza decat acel stop spate, in rest... atata timp cat e lumina... doamne ajuta.
AlexTM
nu pot decit sa repet
QUOTE(Mai sus @ GhitaTM )
Scuza-ma ca te intreb, dar de ce folosesti proiectoarele in timpul zilei? Care e logica sa le folosesti pe ele si nu faza scurta, cum e normal?


Iar noaptea, eu nu cred ca nu vezi gropile cu faza scurta. Pur si simplu nu cred.
Alex-F1
Halogenele alea de ceata te ajuta totusi sa vezi mai bine chiar in fata masinii (5-10m), pe cand cu faza scurta vezi mai bine mai departe, peste acei 5-10m! Io la Passat am proiectoarele de ceata integrate in faruri si am stat la diverse distante in fata masinii, cu faza scurta pornita, iar sotia aprindea si stingea proiectoarele, ca sa vad io care-s diferentele! Concluzia: chiar deloc nu e deranjant pt. cei din fata, nici ziua, nici noaptea (pe carosabil uscat)...poate pe carosabil ud o fi deranjant din cauza reflexiei....asta inca n-am testat!!! Asta-i subiect bun de myth busters... biggrin.gif
C Z R
QUOTE(GhitaTM)
Scuza-ma ca te intreb, dar de ce folosesti proiectoarele in timpul zilei? Care e logica sa le folosesti pe ele si nu faza scurta, cum e normal?

Referitor la stopurile de ceata, tre' sa fie DEASA nu gluma, ca sa nu deranjeze.


Scuza-ma dar te deranjeaza pe tine sau pe ceilalti? cum??
Vreau sa fiu observat mai bine si cred sincer ca sunt. Noaptea folosesc faza scurta.

Da, cand e deasa ceata, ATUNCI SI NUMAI ATUNCI le folosesc.
HalbaSus
Mai deci in topicul asta eu nu inteleg pe nimeni. S-au delimitat clar 2 tabere "cetarii" si "anti-cetarii"... eu sunt la mijloc:
1. Nu ma deranjeaza in mod deosebit farurile de ceata ale celorlalti... mai degraba farurile dereglate, oricum mi-am format un sistem ca noaptea ma uit aproape exclusiv la maginea dreapta a drumului asa ca nici nu observ luminile celorlalti. Deci nu sunt "anti-cetar" convins... Da e adevarat ca sunt enervante, dar dupa 10 dacii cu faruri dereglate, 2 tiruri cu cate 20 de halogene si 2 xenoane ciudate parca nu te mai deranjeaza asa mult farurile alea de ceata...
2. Sa mor io daca vad mai bine cu farurile de ceata puse... Am mers o singura data cu ele puse la o masina la care nu-i functiona farul stang, si am pus alea de ceata ca sa ma vada ceilalti, nu ca sa vad eu mai bine (pentru ca nu vedeam)
T u d o r
Pai tocmai aici e discutia. De ce sa folosesti ceva ce nu iti face viata mai buna/usoara decat cel mult la nivelul perceptiei psihologice?
Si extinderea problemei asupra celor care au farurile dereglate, tobe sparte, ITP-ul lipsa sau fara asigurare nu rezolva problema. Pentru acestia din urma exista legea care rezolva, sau macar la nivel teoretic exista. Noi discutam aici despre respectul in trafic, nu despre situatii in care legea are instrumente punitive.
La un nivel figurativ as zice ca e acelasi lucru ca si semnalizarea in trafic a existentei unui radar, sau macar pe aproape. Exista soferi care gandesc in aceasta situatie cam asa: "de ce sa ma deranjez eu sa ii fac altuia semn...mai da-i si-n **** *** de vitezomani", desi el tocmai fusese avertizat si scapase de amenda datorita acestui fapt. smile.gif Daca noi nu ne respectam intre noi, ce pretentie sa avem?
AlexTM
Da, in Romania exista potop de Dacii cu farurile prost reglate, camioane care au 256 de faruri si proiectoare, etc. Care deranjeaza, evident, mult mai mult decit niste biete proiectoare de ceata. Asta nu inseamna ca proiectoarele trec neobservate. Nici vorba.
In general din fata vin, din 10 masini, doar 1-2 cu luminile corecte, pentru ca 2 sint camioane cu halogene, 3 sint cu reglaj prost iar de restul, evident, de restul trebuie sa fie destepti cu farurile de ceata desi afara e clar de luna. Am condus foarte mult, in vestul Europei si nicaieri n-am vazut asa ceva.

Stiu, nu e capitolul la care stam cel mai prost din domeniul civilizatiei rutiere, sintem in urma cu mult mai multe, dar nici macar cu asta nu putem sa ne aliniem?
@Alex Aka si F1: e asa de greu de inteles ca pe unii ii deranjeaza lumina lor? Si ca rostul farurilor de ceata e sa fie folosite PE TIMP DE CEATA?
Legionaru'
Eu sunt "cetar"!
La mine proiectoarele de ceata lumineaza foarte bine si ma ajuta in descoperirea gropilor din carosabil.Pentru asta le folosesc.Nu am primit niciodata semnal ca as deranja pe cineva cu ele.
Ca sa demonstrez ca imi sunt utile voi pune poze cu/fara proiectoare.
T u d o r
E cam off topic, dar m-a distrat afirmatia Legionarului " eu sunt cetar"... biggrin.gif

Suna ca-n filmele alea americane. "Hello, my name in John and I'm an alcooholic" si restul din grupul de consiliere raspund in cor: "Hello, John!"...

On topic: Legionare, am calculat mai inainte cati metri parcurgi cu masina pe secunda la o viteza de 60 km/h. In oras, de bine de rau e iluminat stradal si proiectoarele nu deranjeaza asa de tare. Dar extraurban... unde parcurgi 16 m/s la viteza asta... ce reactie poti avea la vederea unei gropi in fata la ~ 10m? Sa sari de pe carosabil? Sa dai din reflex stanga sau dreapta din volan? Cred sincer ca vizibilitatea data de aceste proiectoare e doar la nivel psihologic. Adica degeaba vezi daca nu poti reactiona, e ca si cum ai vedea ce te-a lovit deja. Daca sunt gropi in carosabil, faza scurta care bate pe la 20-30 m (nu prea stiu, dar cam asa cred ca e) te ajuta mult mai mult, pentru ca-ti da ocazia sa iei o decizie, cum ar fi sa franezi sau sa ocolesti, sau amandoua... smile.gif Desigur, daca nu ai 150 km/h, caz in care mai bine inchizi ochii ca poate sare masina peste... biggrin.gif
Legionaru'
Tudore, nu ne mai certa , ca tu in avatar ai proiectoarele aprinse si nu e ceata! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
T u d o r
Avatarul "e de la ei", nu e masina mea...tongue.gif Anyway, buna... biggrin.gif
Baby Blues
QUOTE(> T u d o r <)
Avatarul "e de la ei", nu e masina mea...tongue.gif Anyway, buna... biggrin.gif

Editeaza-ti poza si sterge proiectoarele !!! biggrin.gif
AlexTM
Uite ce face marketingul din oameni. Pe reclame masinile sint cu proiectoarele aprinse si ei iau asta drept modelul calauzitor in viata smile.gif

Tudor, zici ca "poza nu e contractuala"? Ce faci, decupezi din reviste, pai se poate?
Poate nici n-ai Peugeot. Si eu pot sa-mi pun un TVR in semnatura si sa-i pun si o poza smile.gif
T u d o r
Uite, am si eu un TVR... tongue.gif

Mariustom
Tudor, vezi că faci reclamă mascată laa ... laaaa ... :hmmm: , la nimic.
Deci, merge laugh.gif :punk:
Legionaru'
QUOTE(GhitaTM)
Uite ce face marketingul din oameni. Pe reclame masinile sint cu proiectoarele aprinse si ei iau asta drept modelul calauzitor in viata smile.gif


Cat de greu poate fi sa intelegi un spirit de gluma?
AlexTM
Pai A FOST o gluma. N-a fost destul de clara mutra " smile.gif " ?

Sau te refereai la tine? biggrin.gif
Andrei65100
Salut, din nou

Vad ca discutiile au avansat si au si aparut si mai multi "luptatori" pro-proiectoare. Poate e momentul sa perseverez si sa repet intrebarea:
stimati frati in ale traficului, voi cei ce folositi proiectoarele DE CEATA tot timpul, iluminati-ma: cum trebuie sa va anunt in trafic ca ma deranjeaza atunci cand sunteti in spatele meu si-mi aruncati prea multa lumina in oglinzi? Pentru ca chiar ma deranjeaza!!! (stiu e greu de crezut pentru unii...; probabil ca si pentru cel ce face caterinca ca baetii la multiplex e la fel de greu de crezut ca cineva ar putea fi deranjat).
Pana acum am gasit 1 singura metoda care functioneaza: frana - oprire pe dreapta - lasat sa fiu depasit - continuat calatoria.
NICIODATA, in 10 de ani de trafic national, urban si interurban, nu am vazut pe cineva care sa-si stinga proiectoarele la diversele mele semnale.

Aaa, si 2: tot in cei 10 ani de participant la trafic nu am avut vreun incident in care sa pot spune ca proiectoarele m-ar fi salvat. Si credeti-ma ca nu am mers doar prin Bucuresti-Centru. Deci, vrajeli ca "ma ajuta sa vad mai bine" sa le lasam pentru incepatori, poate.
A K U
QUOTE(Andrei65100)
Deci, vrajeli ca "ma ajuta sa vad mai bine" sa le lasam pentru incepatori, poate.


Cel putin in cazul meu, "vrajeala" cu vazutul mai bine este motivul pentru care folosesc proiectoarele. Si nu inteleg de ce ar crede cineva ca e mai cool daca le foloseste, fara a-l ajuta de fapt la vizibilitate, ce, ii transforma Dacia in Ferrari cumva?
HalbaSus
Oare pe cei care merg cu luminile de ceata nu ii deranjeaza martorul din bord ? Pe mine ma deranjeaza cand am aprins un bec in bord, imi da impresia ca masina are o problema... De altfel eu nici macar nu mai am faruri de ceata la audi... aveam (si buton mai am si acum) dar dupa accident cand s-a schimbat spoilerul s-a comandat din greseala un spoiler fara faruri de ceata, sincer nu m-a deranjat... am stop de ceata dar nu l-am folosit pana acum... de altfel utilitatea farurilor de ceata mi s-a parut indoielnica chiar si pe timp de ceata... adica nu e ceva de genul "fara ele nu vad deloc iar cu ele vad de parca nu ar fi ceata"... era ceva de genu fara ele nu vad aproape deloc, iar cu ele vad... aproape deloc biggrin.gif
booneK9
Daca argumentul suprem e "sa vad si sa fiu vazut" recomand cu caldura tuturor adeptilor condusului cu faruri de ceata aprinse urmatoarele add-on-uri:
- montarea aftermarket a inca cel putin doua proiectoare, eventual deasupra cabinei, asa ca la masinile de safari;
- montarea pe langa claxon a unei goarne. Daca nu se gaseste de-aia de vapor, merge si una de tir, dar numai daca nu gasiti de vapor;
- optional se pot monta lumini intermitente de culorile rox-bombon, vinetiu-salbatic si galben-pai (lista nu e limitativa, lumea poate sa-si dea frau liber imaginatiei);
- optional se poate monta EMP, ca daca cumva cineva indrazneste sa fie pe aceeasi sosea in acelasi timp sa-i prajiti circuitele electrice, pedeapsa pentru indrazneala si tupeu;
- plus, desigur, un ciomag din lemn de prun pentru altoit supravietuitorii.

La naiba, daca o armata de oameni va spune ca ii deranjeaza, oare ce v-ar putea convinge sa dati dovada de respect pentru ceilalti?
C Z R
Eu tot nu inteleg ce va deranjeaza daca le folosesc ziua si nu noaptea??? cum va orbesc ziua???noaptea inteleg ca da, dar ziua cum?

Eu cred ca ar trebui sa va intereseze imbecilitatea unora dintre conducatori si nu aspecte minore cum ar fi cetarii.

Pe mine mai mult decat acestia ma enerveaza "soferii adevarati" din trafic, "experimentatii", "profesionistii", "pilotii de raliuri" si "smecherii cu masini bengoase si shukare".

Daca ai prioritate nu ti-o da nimeni, daca semnalizezi si vrei sa schimbi banda nimeni nu-ti da voie, daca vrei sa treci pe verde ca e dreptul tau nu poti s.a.m.d.

In concluzie mai lasati-ma cu cetarii si treceti la educarea maselor spre un condus normal si nederanjant pentru nimeni.
air_wolf
QUOTE(booneK9)
Daca argumentul suprem e "sa vad si sa fiu vazut" recomand cu caldura tuturor adeptilor condusului cu faruri de ceata aprinse urmatoarele add-on-uri:
- montarea aftermarket a inca cel putin doua proiectoare, eventual deasupra cabinei, asa ca la masinile de safari;
- montarea pe langa claxon a unei goarne. Daca nu se gaseste de-aia de vapor, merge si una de tir, dar numai daca nu gasiti de vapor;


- nu merge, ca trebuie sa schimbi si insalatia electrica ca sa duca proiectoarele alea. nu cu fir de 1.5, in nici un caz!
- sirena de vapor am fost dezamagi sa aflu ca nu-m pot cumpara din doua motive: pret prohibitiv si spatiul ocupat urias. merge insa perfect goarna de tir, dar este actionata de compresor si asta iar e o investitie, plus ca la masinile noi nici n-ai unde sa-l pui.

si in loc de bita merge si levierul sau hi-liftul biggrin.gif biggrin.gif

eu as fi mai pragmatic si as propune sa-si faca garcea treaba. dar cind si ei merg cu alea aprinse, ce dracu pretentii sa mai ai?!?!?!? blink.gif
Arheopterix
Adineauri ma intorceam acasa.Mergeam pe Iancu Nicolae.Drum plin de gropi.
(Sa aiba vecinii mei cu maibahuri si Bentley in ce sa dea.)
In spate un Logan cu farurile de ceata aprinse.
Nu puteam sa ma uit in oglinda din stanga ptr ca eram orbit instantaneu.
Oricum in gropi tot dadea.Vitara mea fiind inalta,si eu care nu ocolesc decat gropile mari,il faceau o prada usoara.
Cate gropi sunt in buc. poti avea si proiectoare de antiaeriana montate pe masina ca tot nu ai ce sa faci.
Poate cineva sa ne spuna care e legislatia afara?
Ce /cat primesti daca mergi cu proeictoare ?
Baby Blues
QUOTE(Arheopterix)
Ce /cat primesti daca mergi cu proeictoare ?

Probabil primesc (pers a III-a Plural)respectul celor care nu au. biggrin.gif :bash:
AlexTM
Am auzit ca in Ungaria e interzis in lege. Dar o sa ma interesez mai exact. Ce primesti e mai putin important, o amenda, acolo.
Important e ca e interzis in mod explicit.

@Alex Aka: si pe mine ma enerveaza multe. Mult mai multe. Dar aici era vorba doar de proiectoare.
Deschide un alt subiect pe tema "soferilor adevarati", daca vrei wink.gif
A K U
QUOTE(booneK9)
La naiba, daca o armata de oameni va spune ca ii deranjeaza, oare ce v-ar putea convinge sa dati dovada de respect pentru ceilalti?


Daca asa se pune problema, NIMIC :evil:
booneK9
QUOTE(air_wolf)
- nu merge, ca trebuie sa schimbi si insalatia electrica ca sa duca proiectoarele alea. nu cu fir de 1.5, in nici un caz!
- sirena de vapor am fost dezamagi sa aflu ca nu-m pot cumpara din doua motive: pret prohibitiv si spatiul ocupat urias. merge insa perfect goarna de tir, dar este actionata de compresor si asta iar e o investitie, plus ca la masinile noi nici n-ai unde sa-l pui.

acuma, ce sa zic ... obrazul subtire cu cheltuiala se tine. Face omu' o investitie. Oricum asta il scoate din multime, doar n-o fi la fel ca toata lumea...
QUOTE(Dies Irae)
QUOTE(booneK9 )

La naiba, daca o armata de oameni va spune ca ii deranjeaza, oare ce v-ar putea convinge sa dati dovada de respect pentru ceilalti?

Daca asa se pune problema, NIMIC .

Tocmai aici e problema. Ai luat-o prea personal, desi din partea ta nu ma asteptam. Daca deranjeaza referirea la respect, da-mi voie sa reformulez, nu prentu tine, ci pentru toata lumea: In aceste conditii, ce e de facut pentru ca ceilalti sa nu mai fie deranjati?

Si ultima pe lista, in Nemtia am mers prin ceata, le-am aprins, am iesit din ceata, am uitat la le sting (e vorba de faruri de ceata, nu de stop, ca pe-ala nu l-am aprins decat cand imi verificam luminile inainte de plecat la drum). In primul oras nenea militianul mi-a atras atentia sa le sting. Nu stiu daca scrie ceva la legea lor, dar autoritatea a vorbit. Fara ele daca nu e ceata.
Am zis.
A K U
Boonek, in ciuda argumentelor anti proiectoare (majoritatea de bun simt), eu voi continua sa le folosesc. Nu mai repet justificarile mele, care cred de asemenea ca sunt de bun simt. Daca la un moment dat, legea imi va interzice sa le folosesc in alte conditii decat ceata, ploaie, ninsoare sau ce naiba mai scrie pe acolo, nu le voi mai folosi. Si nu, nu am luat-o prea personal, dar chestia cu montatul de proiectoare suplimentare, goarne, EMP-uri si ciomege, ntz, ntz, naughty, naughty biggrin.gif
AlexTM
M-am interesat, in Ungaria e interzis sa le folosesti. Si in plus in orase e oricum interzis sa le folosesti.

Deci, Dies Irae (si altii, sa nu fie personal smile.gif ) eu nu pot sa inteleg de ce e nevoie de LEGE ca sa va determine sa nu le folositi?
Da, guvernantii astia sint niste cacanari si n-au fost in stare sa scoata un cod rutier ca lumea. Dar ... civilizatia noastra, unde e?

Nu e lege, deci zicem "YYYES!" si le aprindem?
Ziceam mai acu ... nu stiu cite pagini, ca discutia s-a cam lungit: nu cred ca e lege sa interzica explicit sa-ti golesti scrumiera pe geam. Deci "YYYES!" si-o golim ? Pina cind nu va fi amendat codul rutier cu un articol "este interzis golitul scrumierei"?
Apoi, ce vom face, vom goli scrumiera pe covoras si vom scutura covorasele? YYYYES! unde zice ca nu e voie? A, deranjeaza pe altii? Si ce, la mine in masina e mai curat.

LE: exemplele date sunt extreme si va rog sa le luati ca atare smile.gif
Val35101
Eu nu mi-am mntat proiectoarele pt ceatza, deci le pot folosi si cind nu e? smile.gif
Eu le-am montat ca un plus de lumina necesar.
Oare in WRC tot pt ceatza au aia montate 2-4 proiectoare?
air_wolf
legiferarea excesiva duce la declinul societatii. sintem deja in acea etapa, alunecam incet spre o noua epoca de piatra. asta din cauza nesimtirii.
era cindva un articol in drepturile omului, care spunea, in esenta, cam asa: un om are dreptul sa faca ceea ce doreste, atita timp cit nu lezeaza drepturile altei persoane.
de ce trebuie sa existe lege care sa impuna sa nu orbesti pe altii? chiar nu sintem in stare sa vedem ca o baterie de proiectoare sau niste faruri prost reglate pot orbi pe cel de pe contrasens?
DORU
Dupa postul lui Air-Wolf, merge remarca: "I rest my case!"
Mariustom
QUOTE(Val35101)
Eu nu mi-am mntat proiectoarele pt ceatza, deci le pot folosi si cind nu e? smile.gif
Eu le-am montat ca un plus de lumina necesar.
Oare in WRC tot pt ceatza au aia montate 2-4 proiectoare?


Până la urmă, ați montat sau nu acele proiectoare pentru ceață ? blink.gif
Că, în prima propoziție spuneți că nu le-ați montat, iar în a doua că da.
Sau, dvs ați montat proiectoare, dar nu de ceață ? blush.gif

Exemplul cu WRC nu se pune, vorbim de trafic, circulație pe drumuri, nu de competiții sportive organizate bicycle.gif
Și, acelea nu sunt de ceață :bash: blink.gif , deci nu fac obiectul discuției. :angel:
Val35101
Pentru mai multa lumina, nu (numai ) pentru ceatza biggrin.gif
Oricum eu vroiam altfel dar nu am avut de ales datorita decupajului in spoiler.
A K U
Hai, mah, dati-o naibii de treaba. De la deranjat am ajuns la baterii de proiectoare si orbire. Parca era vorba ca-s deranjante, nu ca te orbesc si te fac sa te urci cu masina in copaci...air_wolf, nu cred ca declinul societatii e cauzat de legiferare excesiva. Declinul societatii a inceput in momentul in care a aparut societatea, la fel cum incepi sa mori din momentul in care te nasti. Cat despre nesimtire...hm, daca n-am avea (o doza mai mare sau mai mica), ne-am pierde mintile intr-o singura zi. Eu as numi-o nesimtire pentru autoaparare biggrin.gif
air_wolf
eu m-am saturat sa-mi faca altii ziua in masina, chiar si prin folia de pe geam. asa ca daca am in spate nesimtt, aprind lampile de ceata de pe spate si deobicei se sting si proiectoarele si faza lunga. la fel si pe sosea, sint masini care merg doar cu proiectoare si faza lunga, le depasesti si orbesti instantaneu. tratamentul pentru ei e acelasi. dar e penibil sa fii obligat sa faci asta. dupa ce dispar din raza de actiune le aprind din nou, de parca nu s-ar fi intimplat nimic.
si mai sint marii idioti care folosesc lampile de ceata de pe spate IN ORAS SEARA, IN COLOANA blink.gif blink.gif blink.gif de ce oare?
eu si farurile le tin pe pozita 3 in oras, ceea ce inseamna ca bat jos. oamenii chiar n-au habar de reglarea pozitiei farului, pentru ca pe dacia de scoala nu s-a facut niciodata asa ceva, pentru ca butonul ala la dacie NU MERGE!

@dies irae: pai sa-ti explic: 600W+ faza lunga inseamna ca tu 10min o sa vezi stele verzi si albastre in fata ochilor. cum ar fi sa vezi asta in oras sau mai rau, in afara orasului, intr-o curba, doar pentru ca nesimntirea din mine vrea sa vada curba la fel ca pe timpul zilei? biggrin.gif
AlexTM
Hai ca nu vezi toata ziua (noaptea) 600W + faza lunga pe drum. In schimb faruri de ceata obisnuite vezi la incredibil de multe masini.

PS: Corectie, in Ungaria poti sa mergi cu farurile de ceata in oras, EXCLUSIV cind conditiile meteo o impun sau cind AMBELE faze scurte nu mai merg.

Muuult mai clar la ei, nu?
booneK9
QUOTE(air_wolf)
legiferarea excesiva duce la declinul societatii. sintem deja in acea etapa, alunecam incet spre o noua epoca de piatra...
era cindva un articol in drepturile omului, care spunea, in esenta, cam asa: un om are dreptul sa faca ceea ce doreste, atita timp cit nu lezeaza drepturile altei persoane.
de ce trebuie sa existe lege care sa impuna sa nu orbesti pe altii? chiar nu sintem in stare sa vedem ca o baterie de proiectoare sau niste faruri prost reglate pot orbi pe cel de pe contrasens?

Eh, din postul asta, as dezvolta cam asa.
1. Libertatea mea inceteaza acolo unde incepe libertatea ta. Adica nu ne calcam reciproc pe bombeu.
2. In conceptia noastra (probabil se gasesc ceva motive in istorie) credem ca avem nevoie de lege care sa ne spuna ce e voie si ce nu e voie. Daca in ce priveste interdictia, inteleg, n-am sa pricep niciodata argumente de genul "legea nu spune ca se poate".
3. Acord circumstanta ca probabil unii dintre cei care au farurile prost reglate nici macar nu-si dau seama. Desi asta nu-i scuteste de raspundere, mai ales in conditiile in care probabil incaseaza zilnic j'de flashuri. Problema mea e cu cei care voit fac unele chestii care deranjeaza pe altii. Si ne intoarcem la punctul 1...
Cred ca legea se completeaza cu intelegere. Numiti-o bun-simt, numiti-o "pune-te in papucii celuilalt, numiti-o cum vreti, intelegeti cam despre ce e vorba. Si atunci nu ar mai fi nevoie de legiferare excesiva (si bulversanta). Parerea mea, hîc...
beer.gif
air_wolf
:cheers: hai noroc! ai inteles perfect ceea ce am vrut sa spun!
A K U
QUOTE(air_wolf)
@dies irae: pai sa-ti explic: 600W+ faza lunga inseamna ca tu 10min o sa vezi stele verzi si albastre in fata ochilor. cum ar fi sa vezi asta in oras sau mai rau, in afara orasului, intr-o curba, doar pentru ca nesimntirea din mine vrea sa vada curba la fel ca pe timpul zilei? biggrin.gif


That was not the point, my friend...Da' am inteles ideea. Si sa stii ca multi m-au facut sa incetinesc pana la 20 km/h nu cu 600W si faza lunga, ci cu faza scurta nereglata. Razbunarea mea ar putea fi crunta: am o faza lunga care bate la cel putin 1 km (fara gluma!), dar n-am facut-o niciodata ca sa-l invat minte pe idiotul care a uitat sa treaca pe lumina de intalnire...
Val35101
Dar ce masina ai de faza lunga bate >1km si cit bate faza scurta?
A K U
QUOTE(Val35101)
Dar ce masina ai de faza lunga bate >1km si cit bate faza scurta?


O Vectra B. Cand dau pe faza lunga, se face ziua, zici ca-i instalatie de nocturna biggrin.gif. Pe faza scurta am xenon si mi se pare ca nu prea lumineaza cum ar trebui lumina aia albastruie, probabil nu m-am obisnuit cu ea. Asta e si motivul pentru care folosesc proiectoarele.
booneK9
Cel mai probabil nu te-ai obisnuit cu ea.
Si n-am sa revin la ce poate insemna nereglarea acelor faruri.
:cheers: la airwolf, dar nu numai.
AlexTM
Am fost zilele trecute in Ungaria. De curiozitate, am urmarit sa vad citi "cetzari" sint pe drum, la noi si la ei.
Era noapte, timp senin, luna plina.

Ungaria: pe 30 de kilometri, cu trafic destul de intens, nici unul. NICI UNUL, ZERO! M-a surprins si pe mine, ca ma asteptam sa fie, daca nu de-al lor, macar vreun romanas cu mintea-ncetosata...

Romania: pe distanta mai mare, dar cu trafic (ceva) mai redus, am numarat vreo 10. Si aici m-a surpins, ma asteptam la mai multi.
Sa inteleg ca incet-incet ne trezim si noi la civilizatie?
eddie
Si aia saracii foloseau probabil inafara localitatilor luminile de ceata in locul luminilor de intalnire ?! biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.