Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce aparat foto sa-mi iau? Un sfat, va rog.
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Fotografie
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Rebel
Eu tocmai ce-am cumparat Sony DSC-W350. Am dat 200 de parai plus vreo $30 o memorie de 4.
E ok, insa in comparatie cu cel vechi (2 ani) focusul e diferit. Cel vechi avea 3 optical zoom asta are 4 optical zoom. Ma deranjeaza putin faptul ca focalizarea by default (adica 1 pe screen) nu este aceeasi cu cel nou care arata tot 1. La asta nou trebuie sa zoom pana la 1.4 ca sa am acelasi default cu ala vechi. Am facut o poza la garaj si a iesit oarecum concava. confused.gif
In fapt l-am luat pe asta nou pentru parinti dar toate setarile se fac in software versus cel vechi care are un buton rotativ in top. Prin urmare il tin eu pe asta ca nu vreau sa le dau dureri de cap.
Din toate reviewurile pe care le-am citit inclusiv pe site-uri fotografice se pare ca DSC-W350 este superior Canon si altora la aceeasi bani si cu aceleasi pretentii. In plus am vrut ceva fara touch screen, de-asta nu imi place nici Iphone-ul, vreau ceva ferm nu sa pierd timpul facand preludiu telefonului caci ma enerveaza cand ceva nu raspunde din prima.

ce mai e foarte fain la el, face si filmari in HD si face poze panoramice. Foarte cool.

Halba, Iso se poate regla foarte usor la el, are detalii foarte bune fara sa piarda asa cum spui.
AZAZEL
live view are?
obligatoriu imi trebuie.
Rebel
QUOTE (AZAZEL @ May 10 2010, 01:42 PM) *
live view are?
obligatoriu imi trebuie.


Normal
Rebel
Review
Rebel
site de comparo

Din punctul vostru de vedere, in special fotografii de pe-aici, care este cea mai buna sapuniera?
BoggyPhoto, baga o parere.
T u d o r
Dupa poza indoor as zice ca modul automat de la Sony e cel mai bun, verificand si multe dintre camerele de la concurenta la ~ aceiasi bani. Asta nu inseamna nimic in sine dar pentru un utilizator sub average modul auto e modul de a fotografia. Canon cred ca are noise reduction complet idiot (si bineinteles pe "on" in poza) si spalaceste ingrozitor fotografia.
BoggyPhoto
Sincer sa fiu n-am studiat modelele astea mici, dar am vazut cateva imagini de la cineva, facute cu un Canon A460. Mi-au placut culorile, expunerea. Rezolutia e cam mica insa, 5mp, si modelul este pana la urma destul de vechi.

O solutie rapida este intrarea pe un magazin online cu filtru de pret, aleasa limita de pret, si ales vreo 3-4 modele de camere din gama finala de pret. Apoi se cauta review-uri pe net, de preferat facute pe acelasi site(daca e graba, se pot citi doar concluziile + sample-uri). Asa se observa rapid diferentele dintre ele.

Mi-ar fi placut sa ajut mai mult, dar chiar nu le am cu piticele. In general, pe la 4 milioane toate-s cam la fel.

Spor in alegere!

P.S. - N-are rost sa iti bati capul cu prea multe detalii tehnice ca densitati de pixeli, sau alte dracii. Cauta sample-uri full size, si compara imagini facute la acelasi ISO. Singura solutie de a vedea care se descurca mai bine la capitolul asta.
T u d o r
Am mai citit eu pana acum cateva review-uri la DSC-ul asta si cam toate sunt pozitive.
Rebel
Am 30 de zile sa il schimb daca vreau, nu am avut timp sa fac nu stiu ce poze, am incercat prin zone mai putin luminoase sa vad daca chiar e asa de rau in shadow dar nu sunt dezamagit, nici ala dinainte nu era cine stie ce scula...
La astea mici trebuie sa intelegi ca au o limita, nu le poti avea pe toate. Un V8 nu intra intr-o clasa mica.... asta e.

trebuie sa ma mai joc cu el, dar cred ca il tin ca pana acum sunt multumit.

Am pus mai sus un link care va da posibilitatea sa comparati aparatele in functie de ISO (exact ce mentiona Bogdan). Puteti sa va faceti o idee de ceea ce cumparati.

Am uitat:

Bogdan si tudor, thanks pentru pareri. arigato.gif
T u d o r
O alternativa la Sony la ~ acelasi pret:

Canon PowerShot SD780 IS
James Kilowatt
Pe mine m-ar interesa o sapuniera.
Sa fie cat mai compacta, si aiba senzorul cat mai mare (si eventual rezoltutie mica) si daca se poate ceva reglaje manuale. O chestie pe care s-o tii in buzunar, sa poti s-o iei in avion, etc, nu ceva complicat de carat.
Am auzit ca Sony au pe teava SLR-uri la dimensiuni de sapuniera, insa nu cred ca se vand deja.
Lucian107416
QUOTE (James Kilowatt @ May 21 2010, 02:14 PM) *
Sa fie cat mai compacta, si aiba senzorul cat mai mare (si eventual rezoltutie mica) si daca se poate ceva reglaje manuale.

nu se mai fabrica din pacate. Megapixelii vand. Fuji Finepix F30 a fost printre putinele impotriva trend-ului, dar a fost inlocuit si el de megapixeli verymad.gif
HalbaSus
DSLR cu dimensiuni de sapuniera exista deja, se numeste Leica M9 si coasta cat china... defapt nu, china cred ca e mai ieftina... oricum e un DSLR full frame (adica e in liga cu Canon-uri si Nikon-uri de peste 3000$) cu un milion de megapixeli (or something) si are marimea unui smena8. Ceea ce trebuie sa recunoastem ca e remarcabil... Plus ca e cool sa ai o Leica. Nu cred ca incape in buzunare normale.
Urmatorul pe lista ar fi Canon G11, care costa cat un DSLR entry level si e tot cam cat o smena 8 doar ca un pic mai mic. Face poze de calitate apropiata DSLR-urilor, dar totusi nu e DSLR. Incape in buzunar cu conditia sa ai un buzunar maricel. Poza aia cu un milion de megapixeli facuta la investirea lui Obama a fost facuta cu un canon G11 (care vine din start cu vreo 20 de megapixeli) montat pe o macara si facuta o singura imagine panoramica.
Eu am comandat recent (dar avand in vedere ca importatorul roman nu mai are pe stoc, trebuie sa astept) un fuji 10xp, care probabil nu o sa rupa gura targului la calitate foto (va fi probabil in rand cu restul sapunierelor de pret similar) are totusi filmare HD siiii... e rezistent la socuri, la apa, la nisip, inghet, si alte intemperii... deci ar trebui sa reziste atacurilor unui copil de 1-2 ani. Cred...
Alta varianta pentru ce vrei tu este sistemul micro four-third de la olympus... are un senzor apropiat de DSLR-uri, are obiective separate de body, dar totusi nu e DSLR si e tot cam cat o smena8... merita incercate.

James Kilowatt
Noo, deocamdata o sa raman la sapuniera.... eventual una ieftina, care chiar daca pica prada "intemperiilor" se inlocuieste fara prea mari gauri in buget.

La sony am vazut ca scot SLR cat sapuniera pe bune, care insa merge cu obiectivele deja consacrate. Insa care e a dracu' de mic, un obiectiv e mai inalt decat camera in sine, si are cam 1cm grosime.... ceva cat o sapuniera mica de tot. Abia e vizibila lipita de obiectiv biggrin.gif
Preturile sunt anuntate pe la 600USD..... ceea ce probabil in €U se converteste in vreo 1000€.

Insa nu caut asa ceva, caut o sapuniera clasica, totusi din cele cu senzor mai maricel, optica cinstinta si cu ceva reglaje manuale.
HalbaSus
reglajele manuale pe sapuniere sunt la fel de utile ca si indicatoarele de boost pe logan-uri tunate normal aspirate. Nici pe DSLR-uri nu prea ai ce face cu reglaje manuale dar pe sapuniere chiar nu isi au rolul. Ca reglaje trebuie sa ai:
- iso (l-am pus pe primul loc pt ca unele sapuniere desi au reglaj de iso e al naibii de ascuns)
- exposure compensation (deobicei e prescurtat ceva de genul +/- ... adica sa fie poza mai intunecata sau mai luminoasa decat crede aparatul ca ar trebui sa fie)
- WB (white balance)
si cam atat... sa setezi manual timpul de expunere si diafragma la un DSLR este in general o dovada de amatorism (daca nu o faci cu scopuri bine definite, ex: fotografie de noapte), sa o faci la o sapuniera e o dovada de penibilitate, pierzi timp si toata ideea de P&S (point and shoot) se duce dracului... mai .

P.S: fuji-ul ala de care ziceam ca rezista la socuri si apa si frig e vreo 150 de euroi, deci nu e chiar asa de grav... si are carcasa metalica. Senzorul e cam la fel la toate, la alea la care senzorul e mai mare au si sute de mii de megapixeli deci raportul megapixeli/cm patrat de senzor e tot pe-acolo sau chiar mai slab.
BoggyPhoto
QUOTE (HalbaSus @ May 21 2010, 04:21 PM) *
Ca reglaje trebuie sa ai:
- iso (l-am pus pe primul loc pt ca unele sapuniere desi au reglaj de iso e al naibii de ascuns)
- exposure compensation (deobicei e prescurtat ceva de genul +/- ... adica sa fie poza mai intunecata sau mai luminoasa decat crede aparatul ca ar trebui sa fie)
- WB (white balance)
si cam atat... sa setezi manual timpul de expunere si diafragma la un DSLR este in general o dovada de amatorism (daca nu o faci cu scopuri bine definite, ex: fotografie de noapte), sa o faci la o sapuniera e o dovada de penibilitate, pierzi timp si toata ideea de P&S (point and shoot) se duce dracului... mai .


Subscriu. Sa tragi manual cand te plimbi e ca o greutate legata de picior cand te duci sa inoti. Se schimba scenele, mai intra soarele in nori, etc.

Eu nu trag manual decat cand vreau ceva anume. Noaptea de exemplu, cand am fost in Sibiu, trageam la 10mm cu ISO 3200 si 1/10-1/20, din mana. Nu puneam pe mod semi-automat, pentru ca dadea meter-ul peste cap. Mai trag manual cand am sedinte foto cu masini, si vreau sa am anumite proportii intre lumina ambientala/flash-uri/faruri.

Cu toate ca la Kodak Easyshare V1253 lui taica-miu simt nevoia de mai mult control, cu toate ca are ISO/WB/compensarea expunerii, etc.
pmhoria
QUOTE (HalbaSus @ May 21 2010, 03:21 PM) *
si cam atat... sa setezi manual timpul de expunere si diafragma la un DSLR este in general o dovada de amatorism (daca nu o faci cu scopuri bine definite, ex: fotografie de noapte),


QUOTE (BoggyPhoto @ May 21 2010, 04:12 PM) *
Subscriu. Sa tragi manual cand te plimbi e ca o greutate legata de picior cand te duci sa inoti. Se schimba scenele, mai intra soarele in nori, etc.


Intrebare de amator in dslr-uri smile.gif Atunci cum faceti cand mergeti de exemplu in timpul unei zile cu soare/nori printr-un oras gen Viena? Si vreti sa surprindeti tot felul de ipostaze de la cladiri, detalii , oameni.. situatii in general inedite? Personal acum invat sa folosesc un D5000 si mi-a atras atentia ce ati spus amandoi mai sus. Merci
HalbaSus
In cazul in care lumina este uniforma si cade la fel pe cladiri/oameni/cer/etc... nu ai aceasta problema, pur si simplu tragi si gata.
Probleme apar atunci cand exista zone foarte intunecate si zone foarte luminoase in cadrul aceluiasi cadru... in acest caz ajuta setarea cu "metering" pe care recomand sa o puneti pe spot/center weighted... si sa mai folositi ocazional si butonul de lock exposure (cam toate DSLR-urile au asta). Adica... daca vrei sa iasa bine zona "intunecata" a cadrului si esti dispus sa "arzi" zonele luminoase, vei face expunerea (apasarea butonului pe jumatate, eventual urmat de lock exposure) pe zona intunecata, daca vrei sa faci un contre jour, si vrei sa iasa cerul in evidenta si sa subexpui zonele intunecate atunci faci invers... Daca nu iese cum vrei tu (iese prea luminos sau prea intunecat) atunci folosesti compensarea expunerii... adica zici "Ok, aparatul e prost... nu stie sa faca ce vreau eu... eu fata de ce crede el ca ar trebui sa seteze, vreau sa fie mai luminos/intunecat" si atunci setezi +/- expunere in consecinta.

Cum zicea si bogdan (care se poate lauda cu mult mai multe poze bune decat mine) expunerea manuala e useless in cele mai multe situatii... mai ales pentru sapuniere.
Diesel
Sa controlezi expunerea, diafragma, iso si wb pentru fiecare poza e nebunie curata. In schimb sunt situatii cand ai nevoie de anumite setari. Spre exemplu vrei diafragma foarte deschisa pentru un portret, foarte inchisa pentru cladirile din Viena tongue.gif sau vrei expunerea fixa la 1/250 sa iasa panning-ul la karting smile.gif
Cred ca sunt motive suficiente ca sa ceri comenzi manuale.
T u d o r
@JK: Sigma avea parca un P&S cu senzor de DSLR. Cam scumpicel.

Uite DP1 si DP2, sunt doua modele.

Dar ce-ti trebuie tie e un P&S clasic. Cum ziceau si colegii mai sus iti trebie o sapuniera fara pretentii de reglaje si alte alea. Dai drumul la camera, (astepti 10 secunde sa se porneasca biggrin.gif), tintesti si tragi la automat. Rebel prezentase un Sony mai acum vreo saptamana dar fiecare producator are o gramada de modele in portofoliu. In principiu cam cat dai atata face dar exista si exceptii cand vine vorba de tot soiul de fitze inutile cum ar fi ecranul tactil si altele asemenea.

@Horica: ISO minim pe timp de zi, aperture priority always, WB pe sun sau cloudy in functie de vreme, in rest procedez cum zicea Halba mai sus in legatura cu AE lock. Cu problemele cu zonele intunecate iti recomand sa-ti iei D90 sau D300 si nu te mai doare capul. biggrin.gif

LE: Diesel, ca sa-ti iasa panningul iti trebuie ceva pe la 1/80, chiar mai jos. biggrin.gif
AZAZEL
eu nu stiu cum faceti voi poze cu iso 1600-3200 din mana. cel mult pe la 640 ma hazardez. in schimb cu diafragma la 1/10 nu am probleme.
pe timp de zi nu umblu nici la iso si nici la wb insa, de fiecare data cand lasam aparatul pe prioritate de difragma, imi alegea camera shutterul prea lent si imi ardea pozele. ca atare, tin tot timpul shutterul si diafragma pe manual insa trebuie sa fac vreo 3 poze ca sa pot alege una.
T u d o r
Azazel, pai numai din mana ai nevoie de ISO mare. Daca pui pe trepied poti trage in bezna cu ISO 200 sau mai mic daca vrea camera. ISO mare (sensibilitatea senzorului mare) reduce timpul de expunere si DOAR asa poti trage "ad labam" in conditii decente. smile.gif Reversul medaliei e zgomotul de imagine.
AZAZEL
pai asta incercam sa spun: imi iese imagine cu zgomot. prefer sa las iso pe la max 640, sa-mi pun coatele in piept si sa ma chinui cu shutterul la 1/10 decat sa incerc ISO mai mare de 800.
T u d o r
@JK: Uite inca un aparat mic cu review-uri bune: Canon S90.

@ Azazel: Cum sa nu poti trage in conditii bune cu ISO 800 cu un DSLR? Pana si vechiul meu D40 scotea fotografii absolut decente la sensibilitatea asta. D90 deja poti duce o treapta mai sus, la ISO 1600 merge foarte bine. Tu parca aveai D80 daca nu ma insel, cu senzor CMOS. La 800 merge brici. Oricum pentru fotografie pe lumina mai slaba iti recomand un obiectiv luminos, ceva la f1.4-1.8, cu focala fixa. Eu am 35mm AFS f1.8 de la Nikon, are si pret decent. Vezi daca mai gasesti 50mm AF f1.8 tot Nikon, e undeva pe la 450 lei, un adevarat chilipir pentru calitatea optica.
AZAZEL
uite kit-ul asta il am eu:
http://www.f64.ro/nikon-d80-kit-10-mpx-3-f...phic-bonus.html

am incercat la iso 800 de cateva ori , am vazut ca nu-mi ies cum as vrea si am lasat-o balta. voi mai incerca pt ca am devenit curios de cand cu discutia asta.
la fel am facut si cu obiectivul: im incercat sa-l folosesc la 135 mm si nu au iesit pozele cum trebuie si, ca atare, ma limitez la maxim 105mm.

bine, eu sunt si mult prea amator.
T u d o r
Are CCD nu CMOS, scuze. Oricum la ISO800 n-are cum sa nu se descurce. Cum ai setat aparatul cand ai facut fotografiile alea?
pmhoria
@Tudor
Pff .. nici vorba de alt aparat biggrin.gif gata, mi-am facut damblaua si am D5000, o sa-mi schimb obictivul stas al aparatului si gata for a while.
@Halba
Thanks pt sfaturi, o sa ma pun sa experimentez smile.gif
T u d o r
Horia, Active D-Lighting este secretul misterului. smile.gif Cred ca e si pe D5000. wink.gif
James Kilowatt
Mie mi s-a intamplat de uneori sa am expunere aiurea chiar si la poze obisnuite..de ex faci un landscape, prinde o bucata de cer si o subexpune la greu. O fi corect, insa eu poate vreau sa "ard" cerul si sa iasa bine restul.... sau invers, vreau musai sa-mi iasa cerul albastru si prefer sa o subexpun.

Si io bag in 99% din cazuri pe auto, insa uneori cand ma loveste inspiratia vreau sa am si cateva manual. Sa limitez ISO ca sa nu aibe zgomot, si eventual sa ma joc la expunere, nu cine stie ce chestii uber-profi.

A, si inca un criteriu de care am uitat... sa mearga cu baterii clasice gen AA, nu cu acumulatori speciali.
T u d o r
Fa meteringul pe o zona care sa prezinte luminozitatea pe care o doresti, apesi la jumatate shutterul, incadrezi unde vrei si gata. smile.gif N-as putea sa fac pariu dar daca-mi amintesc bine si sapunierele au optiunea asta.
HalbaSus
si la sapuniere (alea mai decente) ai optiune de metering, e drept ca unele nu au "spot metering" (dar daca au center weighted atunci tot dracu ala e). Oricum, din ce zici tu problemele sunt la utilizator, nu la aparat biggrin.gif
OvidiuH
QUOTE (AZAZEL @ May 21 2010, 07:24 PM) *
uite kit-ul asta il am eu:
http://www.f64.ro/nikon-d80-kit-10-mpx-3-f...phic-bonus.html

am incercat la iso 800 de cateva ori , am vazut ca nu-mi ies cum as vrea si am lasat-o balta. voi mai incerca pt ca am devenit curios de cand cu discutia asta.
la fel am facut si cu obiectivul: im incercat sa-l folosesc la 135 mm si nu au iesit pozele cum trebuie si, ca atare, ma limitez la maxim 105mm.

bine, eu sunt si mult prea amator.

D80 face poze excelente la ISO800 si se descurca onorabil chiar si la ISO1600.
Depinde cum ti-ai setat aparatul.
James Kilowatt
Pana la urma am luat Panasonic Lumix FS11. Zoom optic 5X, compacta bine la dimensiuni, are ceva reglaje manuale, si cica filmeaza in HD(720p). Si se si lauda cu un super mod auto biggrin.gif
Inca nu stiu cat e de grozava ca inca se incarca acumulatorul. Toate sunt cu acumulatori.... tre' sa caut unul de rezerva.
Diesel
Baga codul ca noi avem doua pentru FZ4.
Erau ambele descarcate la Euroring, dar asta doar din cauza mea ca sunt eu foarte atent.
BoggyPhoto
Noise-ul depinde de expunere. Daca trag la ISO 3200 pe patinoar unde am midtones spre highlights, o sa iasa cam ca ISO 800 intr-un cadru unde vreau sa am shadows predominant. Noise-ul apare in zonele intunecate. Am imagini la ISO 6400 de zici ca-s facute la ISO 800, si imagini de 400 de zici ca-s pe la 800.

Crop 1:1 :

ISO 1250
Click to view attachment

ISO 6400
Click to view attachment
Mircea104901
Exact ce spuneam: in zonele de umbra, cantitatea de lumina primita de o fotodioda este foarte mica => tensiunea produsa este mica, deci inerent apar si erori (noise) la transformarea in culoare. Zgomot se poate vedea si la iso200 in zonele "negre" daca "te joci" putin cu levels sau curves:

Click to view attachment

Click to view attachment
ozz86651
Conteaza cantitatea de lumina la zgomot, nu ISO, cel putin asa mi se pare mie logic.
Daca e lumina, ar trebui si la ISO mare sa iasa bine, si invers.
HalbaSus
Si mai e si clasica "expose to right"... ma rog, asta e tehnica pt DSLR-uri sau P&S-uri care stiu sa faca raw-uri... Supraexpui si maresti ISO-ul... dupa ce faci poza importi poza in photoshop si reduci expunerea la "normal"... si vei avea mai putin zgomot si mai multe detalii decat ai fi avut daca ai fi facut poza "corect". Singura problema e: supraexpunand maresti timpul de expunere, iar ISO-ul ridicat tu vrei sa-l folosesti tocmai ca sa scazi timpul de expunere, ori daca supraexpui cu un stop si dublezi ISO-ul... obtii fix acelasi timp de expunere ca si cum ai fi lasat ISO-ul la jumatate... mai degraba are rost sa supraexpui cu 1/3 de stop si atunci defapt obtii un "fine tuning" al ISO-ului.
solmar
Se apropie o aniversare si m-ar tenta sa iau aparatul asta:

Click here!


vreo sugestie, vreun comentariu pro sau contra de la profesionisti?
T u d o r
Nu sunt profesionist nici pe departe dar totusi sa incerc. smile.gif Pentru ce-ti trebuie aparatul? Conteaza daca ar fi putin mai mare decat cel postat de tine? Astea sunt cateva intrebari importante in alegerea unui aparat foto.
solmar
Cadou pentru sotie, un aparat nu neaparat de inalta performanta, ceva usor ca meniu, usor de purtat in poseta. Si cum am deja 2 aparate sony: camera foto si camera video - adica exista softuri, baterii, stickuri de memorie, sa nu mai zic de faptul ca meniul e deja cunoscut, etc. - e oarecum logic sa am prima optiune tot un sony.

Cand o sa-mi schimb aparatul meu foto atunci facem alt topic. Pana atunci mai este.
Mircea104901
Pt. Solmar: da "un ochi" aici:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/H55/H55A.HTM

si aici:
http://www.dpreview.com/reviews/read_opini...key=sony_dsch55

E un aparat nou, si "user review"-urile sunt putine. Uita-te la "cons"-uri si vezi daca se incadreaza la ce-ti trebuie. Din pacate, -asa pe scurt- la 50MP/cm2 e cam greu sa obtii poze bune in conditii de iluminare slaba, deci iso utilizabil e maxim 200, 400 cu concesii. Mai sus... sad.gif
Lentilele sunt bunicele, destul de sharp, si cu distorsiuni reduse.
solmar
Multumesc Mircea, pare ok ca si camera de buzunar.
T u d o r
Mie mi se pare mai interesant W-ul ala postat de Rebel mai in susul paginii. Si e tot Sony deci avantajele mentionate de tine raman.
solmar
QUOTE ( T u d o r @ May 28 2010, 03:52 PM) *
Mie mi se pare mai interesant W-ul ala postat de Rebel mai in susul paginii. Si e tot Sony deci avantajele mentionate de tine raman.


Peste W 350 a aparut W380. Zi-mi te rog o parere de 380 daca ai timp.
http://www.mediadot.ro/aparate-foto-digita...sony-w380-black
solmar
w380 seamana cu unul din telefoanele sony-ericsson pe care le-am avut acum cativa ani. sau cu un model mai recent chiar din care am cumparat la colegi.
T u d o r
Uite aici un test cu W380. Cam..."average" le-a dat alora, mai ales la calitatea optica.
solmar
Multam Tudor,

acum imi aduc aminte ca am 2 prieteni cu aparate sony slim - cred ca similare dar un model mai vechi. Unul a avut o problema cu softul. Ce ma incanta la ele e faptul ca poti sa-l pui bine mersi in buzunarul de la spate cand te plimbi dar prea mari pretentii nu poti avea. Vorbind de pret w380 e 803 lei iar h55 e 909 lei. N-ar fi mare diferenta, inclin totusi spre al doilea. Revin cu impresii personale sau mai bine spus cu poze.
solmar
Iaca ce poate, doar ce l-am scos din cutie fara sa-i fac vreo setare. Protagonist - unul dintre acvariile firmei.
AZAZEL
oare cum pot sa aflu care este capacitatea maxima a cardului pe care camera mea foto il suporta?
am 4 giga si as vrea sa iau ceva de 8 sau chiar de 16.
nikon d80 este camera.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.