Hai ma ca parca sinteti copii... lumea si-a pierdut dracu orice simt al masurii si da vina pe evil corporations... E un nou comunism de fapt. Toata lumea care stie sa citeasca stie ce maninca, dar aici vorbim de reclama de 2 lei.
@ Halba: ca tie nu-ti place mincarea de la Mac e fara importanta. Nici mie nu-mi place. Cu toate astea ei stiu mai bine decit noi pentru ca nu e firma pe lumea asta care sa vinda mai multa mincare. In toata lumea, din Japonia in Franta. Produsele Mac sint ajustate de la tara la tara, mie mi se pare putin pe dos. Chifla e dulce ca asa e stilul la americani, si a prins in toata lumea cartofii insa mi se par complet nesarati, dar sint mai putin uleiosi ca aia facuti in casa. Carnea e neutra, genul care prinde la toata lumea deci nu te poti astepta sa fie gustoasa.
Nu-s de acord nici cu ideea ca ar fi proasta mincarea la mac. E la fel de proasta ca orice hambugher/cheesebrger cu cartofi prajiti. Daca ti-l fac eu in spatele casei nu-ti iese mai sanatos, crede-ma. Poate mai gustos si maninci mai mult, deci mai rau.
@bogcot
QUOTE
Mai Ozz, dar ce draq mai, acuma chiar crezi ca are cineva ceva ascuns cu McD?
Ma refeream la pseudo-documetare de genul Supersize me si noul zvon pa net ca mincarea de la mac e fara moarte, nu la tine.
QUOTE
Asadar, daca o iei din pdv strict al aterosclerozei carnea de porc din curte la tigaie e cam acelasi lucru cu hamburgerul din fast-food sau cu micu de la Cocosatu, insa de aici pana la a afirma ca Fast-foodurile vand mancare nepericuloasa mi se pare..................
Si eu ce am zis?
**********
De fapt as pune pariu ca un hamburgher care e din vaca si e facut pe gratar sau plita e mult mai sanatos din anumite puncte de vedere
(exceptind poate colesterolul) decit tot felul de prajeli de porc facute la tigaie,
**********
In general (la calorii) porcul e mai nasol ca vita cu exceptia colesterolului unde sta mai bine sau egal.
Acum problema e de cantitate de grasime. Un hamburgher de vita pe plita are mai putina grasime ca o portie de jumari... chiar daca pe gram are mai mult colesterol, pe total are mai putine grame de grasime. Apoi unde am zis eu ca mincare de Mac nu e periculoasa? Comparativ cu dieta mediteraneeana e toxica, comparativ cu dieta romaneasca e ... parfum. Ok, macar comparabila.
QUOTE
Cartofii de fast-food - nu sunt chiar cartofi de fapt - sunt o pasta trasa printr-o masina care ii face in forma aia standard - in plus are niste amelioratori - uita-te si tu pe o punga din aia din supermarket si vei vedea
Cartofii de mac sint cit se poate de intregi si feliati. Si nu-s deloc identici, desi cartofii sint standard. Exista si cartofi de care zici tu, din pasta, dar nu se cheama cartofi prajiti.
QUOTE
Hamburgerul propriu-zis - carne de vaca 100% - sick.gif - te-ai uitat vreodata la el inainte sa-l glojdesti? Te anunt cu parere de rau ca e plin de nitrati si nitriti tocmai ca sa tina in timp,
Aiurea... toate mezelurile romamesti sint pline de nitrat de sodiu (am prieteni doctori veterinari care lucreaza in fabrici de mezeluri). Hamburgherii n-au nevoie ca-s congelati! Daca hamburgherul e dezghetat si nu e folosit in nu stiu cit timp (juma de ora probabil) e aruncat!
QUOTE
Uleiul de fast-food - e ulei de gatit industrial din draq stie ce
E ulei vegetal de rapita, porum sau altele. Crede-ma, nu e nici o conspiratie. Mai bun la sanatate ca ala de floarea soarelui, fumega la temperaturi mai mari (deci mai putin cancerigen), temperatura e mult mai bine controalata (electric + termostat, nu flacara) si e aruncat des. In alte fast fooduri mai mici sau case uleiul e re-folosit la infinit.
QUOTE
Cartoful fiert nu ingrasa.
LOL, daca MD vindea cartof fierti descopereau brusc ca-s un dezastru.
Si foarte fals, cartoful fiert ingrasa ca e amidon.
Oricum eu in Romania ca student am bagat multi cartofi prajit cu smintina (un deliciu
) sau maioneza... nu tin minte sa fi mincat vreun cartof fiert. Esti sigur ca cartoful fiert e parte din dieta romanilor?
QUOTE
De chifla nu mai vorbim - mai nou prin toate painicile astea se baga la fel ca in pasta de cartofi tot felul de amelioratori
Si? in afara ca o face naspa la gust
, ce fac amelioratorii aia? Buhuhu cu E-urile? Alta timpenie romaneasca, e-urile n-au nici pe dracu. Sau oricum sint raul cel mai mic.
QUOTE
Bai frate - si gustul ala de hamburger de fast-food - cauciuc comestibil - chiar nu mai da nimeni doi bani pe ce baga in stomac? 1000 kcal dintr-o inghititura, fara gust.
Pai da, deci sitem 3 in tabara asta, eu, tu, halba, restul lumii cumpara mac in nestire. Or sti aia de la mac ceva, nu crezi?
QUOTE
Oricum, nu incerc sa te conving de nimic, insa probabil ca de asta poporul american are incidenta / prevalenta cea mai "mica" din lume pentru boli cardiovasculare, obezitate morbida (in masa tata, si din aia nesimtit de porceasca), cancer de colon si de boli inflamatorii intestinale. Nu mai vorbesc de boala de reflux, unde sunt campioni mondiali la consum de medicatie antiacida (Nexium, Losec ca le stie toata lumea). Sunt plin de draci si pe vara-mea care era o gagica misto, inotatoare de performanta, cand a plecat acum 8 ani de aici in State si s-a facut cat porcu dupa vreo 2-3 ani.
Pai n-ai de ce sa ma convingi, ca-ti explic eu ca americani nu-s grasi de la mac. Sint grasi de la sedentarism, genetica si ca-si permit, ca mincarea proasta e ieftina. Romanii au mincare traditioanala foarte nasoala, si desi n-au bani si nu-si permit, sint acolo sus cu americanii, poate peste, la boli cardio-vasculare. In Romania burta e ridicata la rang de virtute si e purtata la tricou mulat. Oamenii mor cu aproape 10 ani inaintea americanilor, in conditiile in care merg pe jos de cel putin 10 ori mai mult... apai inseamna ce mincarea naspa compenseaza mersul pe jos.
Adica cum sa zic... daca erai marocan sau libanez sau vietnamez si te enervai pe Mac, mi se parea ok... dar fiind roman sa zici ca Mac e naspa, mi se pare de tot risul.
Si daca americanii ar fi asa grasi de la mincarea americana, poate imi explici si mie de ce eu si nevasta-mea si toti prietenii romani pe care ii am avem acelasi greutati cu care am plecat din Romania acum peste 10 ani, unii din noi chiar sub, si nu mai sintem de douaj de ani nici unul. De ce la mine la companie din 4000 de oameni nu e decit o singura grasa, UN SINGURA... o stie toata lumea ca e una. Oamenii se ingrasa ca imbatrinesc si se lasa pe o ureche, nu ca ii ingrasa Mac si america.