Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Senator
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel
Pages: 1, 2, 3, 4
Senator
E intradevar una din masinile mele in acea poza.Bara respectiva am confectionat-o impreuna cu un prieten , asta se intampla in 1998 si era a doua "productie" de acest gen.

Bratul cu bucsa ca si orice alta piesa originala se poate comanda de la orice magazin de piese auto din import cu conditia sa cunosti codul.Aici intervine problema legata de documentatii care sunt inexistente prin magazine in cazul modelelor aparute inainte de 1986.Mai ai o sansa daca ai prieteni pe la reprezentantele Opel cu vechime , unele aveau cate ceva, intrucat daca vei merge acolo ca si simplu cumparator nu cred ca se vor complica sa-ti dea informatii.Eu am aceste documentatii si aparatura necesara pentru vizualizare asa ca ma poti solicita atunci cand ai nevoie.

Site-ul bate pasul pe loc din lipsa de timp liber wacko.gif , e mare problema in ultimele luni din mai multe motive , am insa sperante ca in aceasta vara va prinde viata.O parte din materiale si poze exista asa ca nu sunt motive ca lucrurile sa nu se miste.
Damian53219
daca nu sunt prea indiscret, cam cand ai avea timp sa mai confectionezi o astfel de bara?
sau, daca tot stii germana si ai putin timp liber, spune-mi te rog unde s-o comand...... ca de montaj.....te mai intreb eu

eu as avea timp sa te ajut cu site-ul daca vrei..... :angel:
sa-ti las id`ul meu de mess? biggrin.gif
Damian53219
sau poate dimensiunile exacte..... yo stiu.....


sunt putin "disperat" ... au inceput sa se incline..... si trebuie sa fac...
la vara am un drum de facut pana in Rusia/China , si nu vreau sa am probleme........
Senator
Aici gasesti bara http://www.wiechers-sport.de/streben/domstreben.html insa legat de modul de comanda din Romania nu am nici o idee.

De confectionat o noua bara ar fi mai greu intrucat operatiunea trebuie facuta cu masina in fata ochilor si in plus de asta nu am timp nici pentru proiectele mele....

Daca ai putina rabdare am sa incerc sa-ti trimit niste schite pe baza carora o poti construi singur.Problema mai mare este insa faptul ca inainte de a o construi/monta va trebui refacuta distanta intre contraaripi si tot ceea ce deriva din asta.

Sa inteleg ca vrei sa mergi in Rusia si China cu masina??
Cred ca varianta blindata ar fi mai potrivita pentru asta... laugh.gif
andrei27237
salut, senator,

in poza cu mot de 3.0 vad ca partea cu clapeta de acceleratie este la fel cu cea de la mot meu de pe manta 20e..... in fine, unde am vrut sa ajung... mi-ai dat acum o vreme codurile la arculetele de la clapeta de acceleratie, si merci pt ele, dar din pacate nu m-au ajutat.... nu se mai livreaza....

Nu ti-a ramas cumva arculetele alea de la vreun motor care nu iti mai trebuie? blush.gif platesc....
Damian53219
rabdare avem...
ideea e ca prin prisma unui protocol grad 0 , nu vad care ar fi problema :angel:

.... cum ti-am mai zis, germana nu stiu, apreciez link`ul ... sa vad de cine dau sa-mi traduca...

socul acela automat..... e 3 mil original.... ( nu se mai aduce ) si 6-7 mil bosch wallbash.gif


ai idee (tu fiind mai aproape de frontiera ca mine) daca mai baga astia taxa pt prima inmatriculare?
te intreb ca nu am timp de televizor....... blush.gif

legat de schitele acelea.... sunt taaaaaare nerabdaror......

P.S.: la cate subtilitati tragi in mine, tot nu mi-ai raspuns daca vrei sa te ajut cu site-ul .... (partea tehnica..... free of charge)
Senator
Chestia cu taxa de prima inmatriculare cred ca e foarte clara , organizatia de tip mafiot A.P.I.A. :cenzurat: impreuna cu ministerul finantelor si cel al mediului , sub obladuirea presedintelui si a primului ministru vor avea grija sa nu se schimbe nimic.Calculul e simplu , pana cand UE va castiga procesul care va fi intentat statului roman baietii destepti vor continua sa-si umple buzunarele inca 2-3 ani , iar in momentul in care statul va fi obligat sa restituie banii acestia vor fi luati din buzunarul contribuabilului prin alte taxe si impozite.Variantele care raman in picioare sunt inmatricularea pe agentii neguvernamentale , persoane handicapate si recarosari. Cei mai curajosi si cu posibilitati tehnice corespunzatoare pot face "recarosari" neoficiale :angel: , este la urma urmei exact ceea ce merita acest stat roman...

Valva de aer suplimentar exista inca pe stoc la Opel , chiar eu am cumparat o astfel de piesa in anul care a trecut. Se pare ca problema e la importator care nu vrea sau nu stie de unde sa o aduca.
Prin Bosch nu are rost sa te complici , nu e prima data cand pretul e mai mare decat pentru original si in definitiv e vorba de exact aceeasi piesa.

In legatura cu bara de rigidizare si cu restul tinem legatura prin MP.
Damian53219
Ahaaaaaaaaaa

Ok.....

hai ca eu stau pe aproape.......

ma gandeam sa-i pun gaz... ce parere ai? e vre-o diferenta considerabila?
Rudi
Nu te complica cu gazul.Am avut eu si-mi consuma intre 15 si 34 %.
Asta in primul rand din cauza gazului de 2 lei.Cu gpl din Ardeal,ungaria,Austria si Italia consumul era 11%.
In plus ai 2 sisteme de intretinut,minus spatiul din portbagaj.


Vand piese rezultate din dezmembrare Opel Senator B C30SE
Damian53219
@Senator
la capacul de delco, am notat ordinea, dar in ce directie este valabila ordinea?
in sensul, sau contrar acelor de ceasornic? :angel:

ideea este ca tata a vrut sa-mi faca o bucurie, si a spalat motorul, cand pornea suna de parca merge in 2 cilindrii si jumatate, pana am ajuns eu la el, niste baieti au desfacut capacul, au suflat in el ( nu cu gura, ci cu pistolul acela.... stii tu ) , si cred ca au pus o fisa gresit, iar eu cand am dat sa desfac capacul, sa suflu eu cu mana mea ( ce aiurea suna blush.gif ) mi s-a rupt carbunele.... in fine.... am dat comanda pt capac de delco...... acum astept....


ps: acel minuat Zusatzluftschieber minim 7 mil costa de adus aici in Buc....
wallbash.gif

ps2: ce se mai aude cu shemele acelea?
mi s-a crapat putin oala dreapta, si putin din aripa......

cred ca dau lunile acestea prin Arad....
ma duc sa-mi fac plinul de langosi biggrin.gif :wave:
Damian53219
[ps. am lasat un mesaj si pe pagina anterioara blush.gif ]
am rezolvat cu delco`ul , cu sensul.... si amuzamentul este ca eu nu stiam ca ordinea cilindrilor este dinspre masina inspre mine (radiator) .... :angel:
marius101813
si eu am aceleasi probleme ca si tine.sincer iti zic nu te lua dupa unu si altu referitor la faptul ca e veche.sincer iti zic e masina.nici ultimu bmw nu imi sta in cale.eu am cip pe ea si am 220 cp
acum ii pun si filtru sport si o sa vedem ce ii mai facem.tie cat iti consuma faptic.la mine nu merge bine afisaju consumului dar eu am avut pe ea motor original de 2.5 apoi lam schimbat cu 3000.azi am primit bmw din 95 la schim si nu o dau.asa ca fa ce crezi ca poti sa ii faci in functie de bani si e bine.
marius101813
FRATILOR MAM REALIZAT AZI CU OPELUTU MEU.AM MERS LA BOSCH CAR SERVICE SA IMI REZOLV PROBLEMA CU FLUCTUATIILE LA TURATIE,CU INDICARE ERONATA A CONSUMULUI,ETC.CERT E CA AM VENIT REMORCAT ACAS............ :minigun: ASA MESERIASI AU FOST.

PON POZE CU MOTORU POATE MA AJUTA SI PE MINE "SENATOR"
marius101813
POZA
marius101813
nu pot pune poza.de ce?
hmmmm
oricum daca vrei iti timit pe mail,daca imi spui adresa.ata sunt de nervos incat imi vine sa-l vand.chiar ce pret au senatoarele?
marius101813
legat de ordiea la delcou......de obicei si la al meu asa e ...........sensul acelor de ceas.si referitor la piese noi te pot ajuta
ca sunt distribuitor de piese auto.............
marius101813
referitor la piese va pot ajuta
marius101813
daca pun filtru sport se anuleaza debitmetrul?
Damian53219
Stai putin ca nu inteleg... ai ciptuning pe Opelul tau?
mai exact ce model de opel senator ai?

filtrul de aer se afla intr-o "cutie" unde pe ea se afla debitmetrul......
daca vrei sa-ti pui filtru conic.... ei bine.... Nu se poate blush.gif
mircea104377
Am opel senator 2.2 fara motor +motor 2.3D,daca este cineva interesat
croitoru105504
salut. am un opel senator a care initial a avut un motor de 3000 cmc ( 3.0 i ) cu cutie automata, iar tatal meu l-a modificat punandu-i un motor de 2300 cmc pe motorina si cu cutie manuala pe 5 trepte.probleme... am mai multe... in urgent ptr mine este ca am nevoie de o bara de protectie fata si alte piese de skimb... din spatele farurilor.ptr a fi siguri cam cum arata masina k sunt doua variante de senator.. (a si cool.gif opel-ul meu e k cel din urmatoarele poze ( cu bara din fata cam sparta tongue.gif )
Damian53219
Opelul tau este A (mai bine zis A2 - adica A cu facelift) !
legat de bara, nu stiu de unde, ce , cum si in ce fel.

apropo.... nu prea vad din poza ta ca bara sa fie sparta blush.gif
george_manolache74
Salut baieti,stie cineva cum se schimba functiile computerului de bord la opel senator,de unde ,si din ce buton? temp ,consum,autonomie, etc,
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.