Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sustinere SMURD !
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
DORU
Eu am samnat-o, va invit s-o faceti si voi, macar atat, desi merita sa lupti sa aperi niste principii sanatoase si oamenii care le dau viata !

http://www.petitieonline.com/spune_nu_desfintarii_smurd
getodac
Desi sunt de acord ca proiectul de lege a sanatati este imperfect, cu multe lacune ce trebuiesc indreptate, petitia asta este gresita. Nimeni nu spune ca SMURD-ul se va desfinta... eu inteleg doar ca SMURD se teme de o eventuala concurenta si ca banii de la buget vor trebui impartiti. Campania asta si pe facebook a pornit in mare parte de la antenisti, care nu rateaza ocazia de a ataca puterea.
DRAGOS
SUMRD nu se desfiinteaza!!!!

Cum poate presa asta de 2 lei sa faca din rahat bici...
HalbaSus
Nu se desfinteaza... doar ca finantarea de pana acum se imparte intre smurd si clientela poilitica portocalie. Ghici ghicitoarea mea cine o sa primeasca mai mult ?

Eu sunt de acord cu serviciu de ambulanta privat din bani privati, serviciu de ambulanta privat din bani publici este doar o forma de a sifona bani din buget.
DORU
Asa-i, nu se desfiinteaza, dar nici nu e corect sa apara Ambulante private gen BGS sa pape de la guvern , aka buget, aka NOI !

Petitia e formulata gresit dar chiar si asa...am semnat-o.
DRAGOS
QUOTE (DORU @ Jan 13 2012, 12:14 PM) *
Petitia e formulata gresit dar chiar si asa...am semnat-o.


Doru, ce ai zis aici e genial, dar total gresit!

@Halba, si pana acum nu se impartea intre smurd si clientela portocalie? sau vrei sa spui ca pana acum nu se fura deloc in sistemul asta? biggrin.gif
solmar
Chestia cu cine fura si cat n-o poate spune decat cineva din sistemul portocaliu... Cum noi, forumistii suntem in opozitie (PSSUR), iar Tudor e ocupat si in plus a aflat ca daca are alta parere decat Base (my way or the highway, vezi autostrada Arafat) n-o sa aflam niciodata acest secret de stat.
DORU
Serviciile sanitare vor avea de suferit in baza a ceea ce se propune in noua lege a sanatatii. Tot ceea ce fac actualii guvernanti este sa-si vada strict de propriul interes !

A iesit ceva genial, dar chiar daca lucrurile se vad stramb, nu inseamna ca stau drept, sau invers !

Asadar protestez fata de orice decizie actuala pt ca sunt luate ABSOLUT in afara unui principiu corect si sanatos, dictate doar de ciolan !

De cand o lege organica se modifica prin OUG !? Si panarama numita Boc mai are si studii in drept si-o face ii descalifica pe toti ca niste jegosi incompetenti si hoti. Suntem cu alt subiect de discutie, dar va pot da exemplu concret la afirmatia mea de mai sus cu OUG-ul absolut miselesc...in alt topic eventual.
HalbaSus
QUOTE (DRAGOS @ Jan 13 2012, 12:23 PM) *
@Halba, si pana acum nu se impartea intre smurd si clientela portocalie? sau vrei sa spui ca pana acum nu se fura deloc in sistemul asta? biggrin.gif


Ba se fura si inainte, dar prea putin, eu nu sunt impotriva coruptiei, este absolut imposibil sa traiesti fara coruptie, cred ca si big bang-ul a pornit dupa cineva a dat spaga sa porneasca... problema e proportia dintre spaga si prestatia efectiva... "privatizarea" serviciilor sanitare nu reprezinta decat o cale de a "remedia" problema din acest sistem (adica se fura prea putin).

@DORU, tu mai crezi ca traim intr-un stat de drept ?
solmar
Cred ca Sorin Paveliu expune cel mai bine problema.
Raportul lui aici! Eu l-am vazut de cateva ori la televizor si mi se pare un tip cu pareri ok.

Am putea extrapola de la SMURD. Activitati private concurente statului pot incepe sa apara si in justitie, in armata... Asta ar fi un pas pentru destructurarea staului roman. Asa cum exista manuale alternative vom avea SMURD alternativ, armata alternativa... Eu imi doresc un guvern alternativ si un aparat fiscal alternativ la care sa cotizez doar daca vreau eu, ca la asta m-am plicitisit deja.
James Kilowatt
@Solmar
PSSUR e la putere, insa restul lumii inca n-a aflat biggrin.gif

Care ar fi problema cu o armata privata? Pai daca stai sa te gandesti, exista prin Irak de exemplu o groaza de romani cu pusca-n mana care sunt angajati de firme de securitate private... romanesti sau nu. Si fratele mai mare (US) foloseste sistemul, atacurile masive sunt facute de privati...

Oriunde exista un cos comun de bani (chiar si de la o societate privata de asigurari) se vor fura cumva. O armata poate fi de stat, insa se pot da tunuri in tot ce inseamna logistica... Ai doi pifani in desert. Unu' e din Caracal, si scrie pe el "Armata Romana". Alalalt e din Botosani, si pe el scrie "blackwater security ltd". Ala din Caracal cu tricolor primeste 10 gloante in loc de 100 (platite din bani publici!), celelalte 90 fiind furate de un smecher care se ocupa de aprovizionare si vandute inamicului. Care din ei crezi ca e mai patriot si isi "slujeste patria" mai bine?

Mie mi se pare chestia asta valabila si cu SMURD-ul. Ambele sisteme au dezavantajele lor, un monopol e o chestie riscanta, iar propunerea asta probabil e (asa cum spunea un mare filozof mai devreme) o metoda de a re-imparti ciolanul... asa ca mi se pare greu de spus daca e sau nu bine fara a apela la prejudecati...
solmar
In linii mari problema e una singura si are 2 aspecte. Smurdul nu se desfiinteaza. Arafat s-a opus aparatiei unui sistem concurent pe piata in conditiile in care smurdul nu si-a atins varful, dar merge ca sistem adica pe limba noastra a cerut sa nu fie taiata gaina care face oua de aur. In alta odine de idei smurdul a fost construit de la 0 de Arafat si nimeni altul nu-si poate aroga meritul asta. Nu stiu de unde a pornit scandalul dar a ajuns la Base. Si Base n-a conceput ca cineva, fie el si Arafat, poate sa-l contrazica si l-a executat. Asta-i tot. Ce se va intampla mai departe e mai putin important. Probabil ca Arafat are dreptate si nu era oportun momentul concurential. El stie mai bine la ce nivel a ajuns copilul lui. Restructurarea sistemului medical e de fapt problema. Paveliu iar puncteaza un lucru evident: nu poti sa aloci aceeasi suma de bani, sa inventezi un sistem nou, privat, sa functionezi la aceeasi parametri si sa generezi si profit. Matematic nu ai cum.

Extrapoland smurdul de ce n-am avea si un presedinte alternativ!? E un joc cu doua taisuri...
pmhoria
Inca nu mi-am format o parere despre acest scandal. Ce e sigur este ca cineva are nevoie de acces la ciolan....
Si sa nu dati cu pietre .. dar am gasit un blog portocaliu care mentioneaza niste date interesante. Cica este o diferenta intre SMURD-ul platit de minister si SMURD-ul ca si ONG. Daca e adevarat sau nu .....
http://alexaionescu.wordpress.com/2012/01/...omnului-arafat/
solmar
Ce ramane in urma acestui scandal e un singur lucru: daca ai alte pareri decat Basescu si lucrezi la stat, atunci iti dai demisia. Daca nu lucrezi la stat, atunci asupra ta vegheaza garda, mascatii, dna-ul, etc... Adica exercitiul de democratie perfect!
DORU
QUOTE (HalbaSus @ Jan 13 2012, 02:17 PM) *
@DORU, tu mai crezi ca traim intr-un stat de drept ?


Uneori mai am pretentia asta, recunosc. Insa gresesc !

Cum bine zice Solmar, intr-o DICTATURA ca cea din prezent, atent mascata pt neaveniti, ce sa mai astepti ?! Ciocu' mic si faci ce spun ei sau avem noi grija de curul tau de legionar wink.gif
T u d o r
link
solmar
Asadar recunosti tacit ca El Prezidente v-a luat tonul! Sa nu adaugi tu nici macar un cuvintel!? Doar link sec...
RUE
Cu 2 ani in urma LINK TEDEX

Eu am fost alaturi de SMURD cat am lucrat la ISU si imi realizez foarte bine ce zice Arafat.

O problema nu s-a rezolvat: acum un an am avut o durere abdominala urata dupa o tura cu masina fratelui meu si cand sa ma dau jos de la volan nu puteam sa ma mai indrept din cauza durerii.
Abia m am urcat in dreapta si am mers la urgenta in Severin unde dupa 2 ore de asteptare cand am facut ceva gura am fost consultat dar puteam pleca demult pt ca se calmase durerea. Ma gandeam sa mi zica ce dracu putea fi urmand sa conduc pana in Timisoara dar tot nelamurit si o reteta pe bani am plecat.

Este loc sa creasca sistemul de primiri urgente care acum sufera de asteptari in orase mici sau mari.
Cristi2
QUOTE (solmar @ Jan 13 2012, 03:04 PM) *
Paveliu iar puncteaza un lucru evident: nu poti sa aloci aceeasi suma de bani, sa inventezi un sistem nou, privat, sa functionezi la aceeasi parametri si sa generezi si profit. Matematic nu ai cum.

Aici e chichita.

Plus ca legea e goala de continut.
Care e pachetu de baza ? De ce 50 = 500? CIne se va ocupa de restructurare, privatizare, implementarea legii ? Nu aia care sunt la butoane acuma ??
lol
DORU
Parca incepe sa fiarba incet mamaliga...
vio
Deoarece sunt banat definitiv pe forumul masini.ro te rog sa postezi acest mesaj . Pentru cel care in clipe de rascruce pentru destinul sau mizerabil si portocaliu nu poate decat sa raspunda cu un link - TIMPUL VOSTRU E DEJA ASA DE SCURT INCAT AR FI BINE SA PARASESTI VAPORUL !!!! INTREBAREA ESTE CINE TE VA PRIMI IN VAPORUL LUI ? [...] Mi-e mila de tine dar in acelasi timp MI-E SCARBA !!!! Dupa ce nu vei mai fi maharul portocaliu care te crezi poate ai sa intelegi diferenta dintre cum mi-am castigat eu existenta in comparatie cu un lingau ca tine [...]
Pentru cei cativa oameni de buna cuviinta rataciti pe acest forum , respect si ma bucur ca v-ati convins de spusele mele despre dictatura portocalie a betivanului scelerat si a nazistilor sai . Poate acum intelegeti cui s-a adresat schizofrenicul cand a urat - Sa traiti Bine ....
Cu respect doar pentru cei ce-l merita ,


Vali44 .

thumbsup.gif nu numai un prieten ,Vali .

smile.gif)
T u d o r
Mda... legat de Vali ala n-aveam nici un dubiu si nu ma asteptam la nimic din partea unuia ca el dar tu Vio postezi asa ceva aici?! Tu care ma cunosti? Mi se pare prea de prost gust ce ai facut.
vio
CITAT( T u d o r @ Jan 14 2012, 11:38 PM) *
Mda... legat de Vali ala n-aveam nici un dubiu si nu ma asteptam la nimic din partea unuia ca el dar tu Vio postezi asa ceva aici?! Tu care ma cunosti? Mi se pare prea de prost gust ce ai facut.

io am citit mesaju ca si cum se adreseaza lui Base, sau PDL isului porc si imbecil , nicidecum tie ... thumbsup.gif
solmar
Hai ma Tudore, si tu stii la fel de bine ca nimeni dintre noi nu-ti reproseaza tie nimic personal. Mie unul imi face placere sa te oftic, cand pot sa te oftic si daca te oftici...
T u d o r
Solmar, poti fi sigur ca nu ma oftic cand faceti misto de mine (si oricum nu sunt tatuat cu portocaliu cum credeti voi) dar individul ala are ceva cu mine personal, a fost banat de aici pentru un atac suburban la adresa mea si mesajul imi e evident adresat. El m-a confundat cu tot rau care i s-a intamplat lui din varii motive si s-a razbunat verbal pe cine a putut si el. Oricum dupa comportament are probleme grave de mansarda iar daca nu reuseste sa delimiteze pe un om de un sistem atunci e si cam redus. Whatever, el sa fie sanatos ca eu nu mor de grija lui.

Vio, ma crezi prost? dry.gif
Mircea104901
1. SMURD <> Fundatia pentru SMURD.

2. Consiliul director Fundatia pentru SMURD:
Dl. Dr. Raed ARAFAT, Presedintele Consiliului director
Dl. General locotenent Vladimir SECARA, Vice-presedintele Consiliului director, Inspector General, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
Dl. Adrian DITA, Director Corporate Affairs, IRS Management Group
Dl. Frank HAJDINJAK, Director General, E.ON România
Dl. Emil HUREZEANU, Scriitor, publicist si reputat analist politic
Dna. Mihaela RADULESCU, Realizatoare si moderatoare consacrata de emisiuni de radio si televiziune
Dl. Alex SERBAN, Senior Partner, Serban & Musneci Associates
Dl. Radu TUDOR, Editorialist, analist pe probleme militare ?Jurnalul National?

3. Raduleasca a primit 800.000EUR de la MS din bani publici.

No comment.

PS.WTF???!!!
Orice ati zice (pt cei infocati anti-orange), ar trebui sa recunoasteti ca ati prins inca o "sforicica" care v-a trezit din hibernare, si ati inceput din nou "lupta de clasa", fara a recunoaste ca ceva pute. Problema e ca nu va intereseaza ce pute cu adevarat.
Si unii si altii suntem lilieci (orbi ca ei). Unii intr-un fel, altii orbiti de ura. Pe de o parte fara prea multe motive, as zice eu.
DRAGOS
Bai Vio, asta e un mesaj scris de un labil psihic. Sa fii in stare sa aduci asemenea insulte unui om pe care il cunosti la nivel de mesaje pe un forum...stiu eu niste spitale unde ar trebui sa stea oamenii de genul asta.

Nu contesta nimeni ca a avut o meserie grea si poate subapreciata in romania, dar e clar ca anii aia petrecuti suportand niste G-uri peste limitele normale nu i-au facut deloc bine.

Iar tu sincer ai facut o gafa majora postand un asemenea gunoi.
solmar
QUOTE ( T u d o r @ Jan 15 2012, 12:25 AM) *
Solmar, poti fi sigur ca nu ma oftic cand faceti misto de mine (si oricum nu sunt tatuat cu portocaliu cum credeti voi)


Aici ai fost rau si egoist. Iar daca nu te oftici nu mai facem misto... n-are rost sa irosim asa degeaba mistourile. Dar inainte sa devenim anosti si fara sare si piper poti sa identifici cine dintre noi te crede tatuat cu portocaliu, sa transferam mistourile catre el/ea/ei?

Un moderator sa scoata postarea lui Vio/Vali. Vali e banat, din motive evidente, asa ca n-au ce cauta mesajele lui pe forum, fie si indirect. Oricum mesajul contravine flagrant regulilor asa ca n-are ce cauta aici.
Mariustom
Precum discuțiile din acest topic așa și la disputele din stradă.
De la adunări în locuri publice pentru arătarea simpatiei față de Raed Arafat + SMURD până la demonstrații contra președintelui + guvern culminate cu violențe (aruncări de petarde, pietre, cărămizi) soldate cu victime nevinovate de ambele părți.
Așa și aici, pe forum. Știu și știm că Vio e contra-băsescian și contra-pedelismului în general, lucru arătat deseori pe forum, dar de aici până la a posta necenzurat un mesaj scris de altcineva cu tentă clară de atac la persoană (indiferent de destinatar) mi se pare un lucru clar deplasat și de neacceptat. Sunt convins că Vio l-a postat cu zâmbetul pe buze știind că prin asta își satisface o parte din setea de a ataca pe băse + pdl-ul, dar prin asta și-a făcut un mare deserviciu, părerea mea.
Personal dezaprob această atitudine indiferent din partea cui este și cui îi este adresată !!!

Și ca să și glumim puțin: Tudor, nu ești tatuat cu portocaliu ??? Păi atunci ești ori infiltrat în organizație ori profitor de situație ori fraier plătitor de cotizație (nu cred, că ai și beneficii whistling.gif ). Oricum ai da-o, deoarece ești în tabăra portocalie ești ținta piept nr. 1. thumbsup.gif

Solmar, eu îl cred pe Tudor tatuat cu portocaliu. N-am zis cu poza lui băse sau elena sau poc, ci cu idealurile lor ... tongue.gif 36182451.gif
ninja.gif
T u d o r
Exact asta am incercat eu sa subliniez in postarea-link de care s-a legat ala. S-a incercat confiscarea unui ideal pentru interese de grup (sau crede cineva ca ceilalti au teluri nobile si marete precum bunastarea poporului?!). Cine ar fi putut-o spune mai bine decat Arafat?! A descurajat oamenii sa iasa in strada sa se lase manipulati de masinariile de partid in scopul electoral-ciolanesc. Legea asta nu e foarte rea dar atinge niste puncte sensibile si trebuie regandita de cei care au meseria asta, nu de presiunea strazii. Mie personal Arafat mi-a lasat o impresie excelenta prin mesajul pe care l-a adresat in linkul ala. Asa trebuie sa se comporte un om demn si civilizat, nu ca un urangutan dand cu bolovani in cei care gandesc altfel decat el. Si s-a incercat manipularea oamenilor prin mesajele astea de sustinere, n-a fost vorba de desfiintarea SMURD-ului niciodata.
Miza? 1 miliard de euro anual de impartit intre cei care impart. Sa nu uitati ca din nov anul asta puterea cel mai probabil se va schimba iar firmele agreate se vor schimba si ele. De asta nu dam noi inainte, schimbam niste netrebnici cu altii si tot asa. Sistemul politic romanesc nu este capabil structural sa produca lideri de calitate. Naspa. Nenorocirea mea personala e ca alternativa mi se pare ingrozitoare, un sistem condus de cei mai tiranici lideri politici actuali (Ponta si Antonescu), manati de ura, foame si sentimente revansarde pare sa fie o alegere chiar mai rea decat ce este acum. E rau ca trebuie sa alegi raul mai mic dintre doua rele dar asta a fost totdeauna in Romania si probabil va mai fi inca zeci de ani de acum incolo.

Sunt in tabara portocalie pentru foarte simplul motiv ca eu sunt un om cu vederi de dreapta si asta e singura varianta in politica din tara asta. Nu cea mai de dreapta dar oricum nu se compara cu PNL-ul condus de Antonescu catre fuziunea cu (includerea in) PSD. Intrebare: a mai auzit cineva vreo voce publica in PNL exprimand vreo opinie? Tariceanu, Orban, etc... mai stiti ceva de ei? Asta e PNL azi, Antonescu trambitand zilnic la Antene sau la Realitatea si visandu-se presedinte. Idem la PSD-ul condus de Ponta. Ultimii lideri politici populisti ai Europei, cum le-a zis Boc cel mic: ultimii dinozauri politici.

Cica lideri din galeriile Stelei si alui Dinamo au fost identificati printre cei care au creat tulburari in Piata Universitatii. Sunt convins ca soarta sistemului de sanatate a trezit in ei spiritul civic si oamenii au luat atitudine.
DORU
Fundatia Smurd si activitatea Smurd sunt 2 lucruri diferite, nu le amestecati !

Fundatia se ocupa sa aduca sustinere financiara, activitatea in sine se desfasoara cu pompierii si salvarea, nu decide Cons Director unde, daca si cand se duc echipajele in situatii de urgenta.
solmar
Alio, alio! Sa ne intelegem, nu ne dezvaluim acoperirea. Capul la cutie in continuare. Sa indice Tudor cu manuta lui cine sunt oamenii rai si anti pdl care si-l imagineaza tatuat porcolatiu si sexi!
OvidiuH
QUOTE ( T u d o r @ Jan 15 2012, 01:33 PM) *
manati de ura, foame si sentimente revansarde pare sa fie o alegere chiar mai rea decat ce este acum.

Doar de curiozitate, ti se pare ca cei care sunt acum la ciolan sunt manati de sentimente nobile ? Ti se pare ca sunt interesati de altceva decat fundul lor si sa le puna sula-n coaste opozantilor ?
E destula mizerie cand vine vorba de "politica" si efectele ei oriunde te-ai uita in jur, e pacat sa poluam si forumul cu alte ineptii ce tind spre hilar legate de ea. Mie sincer mi-e sila cand vad vreo vorba de lauda despre oricine din actuala clasa politica.
T u d o r
Nu. smile.gif Toti sunt la fel, asa cum am si specificat in postul anterior. Restul sunt simpatii/antipatii personale pentru unul sau altul.

Concret aici am ceva cu manipularea grosolana la care sunt expusi oamenii. In folosul politicienilor, oricare ar fi ei.

De curiozitate, vreunul dintre cei care sustin SMURD-ul sa nu dispara (si pot nominaliza, as vrea un raspuns clar de la Doru) au citit ce scrie in legea asta a sanatatii? Putem preciza expres paragraful unde scrie despre concurenta pe piata interventiei de urgenta dintre SMURD si vreun sistem privat paralel de ambulanta/descarcerare? Nu mai intreb despre desfiintarea sistemului c-o dam in antenisme.
DORU
Noul proiect este deja "vechi"... nu s-a discutat de desfiintarea SMURD, ci doar de o concurenta venita din partea uneor Ambulante private, lucru in care eu nu prea cred. Eu sunt ferm convins ca Raed este cel integru si guvernantii cei cu interese meschine si buzunare largi smile.gif
T u d o r
Si eu cred ca Arafat e integru, oricum mai integru decat oamenii politici. C-o fi luat un Kent de la vreun pacient in tinerete...sa fie ei sanatosi cu totii ca nu aia e grav.

Intrebarea era totusi alta Dorule. Posteaza aici paragraful in care se vorbeste de sistemul privat alternativ de ambulanta, de finantarea SMURD-ului si a acelui sistem si daca gasim bugetul SMURD pe ultimii ani sa-l aratam si pe el in contrapartida cu ce propune noua lege.

Vin cu materialul in ajutor:

Cristi2
sa va dau niste citate din hotznius. pe aia trebuie sa ii credeti, ca sunt onesti.

GERMANIA

Circa 87% din populatie este acoperita de asigurarea standard de sanatate, finantata prin asigurari sociale. Populatia are dreptul sa-si aleaga liber asiguratorul din mai multe fonduri de asigurari non-profit. Angajatii si angajatorii platesc fiecare circa 7,1% din salariu, cei din urma achitand in plus 0,9% pentru a acoperi protezele dentare si concediul medical. Afilierea este obligatorie pentru angajatii ale caror venituri se afla sub un plafon stabilit. Persoanele cu venituri foarte mari sunt total excluse din schema asigurarilor, ei avand obligatia sa cotizeze la un sistem de asigurari de sanatate privat. Pachetul standard cu servicii este generos pentru toate nivelurile de ingrijire, incluzand servicii pentru varstnici sau tratamente in unitati de reabilitare pentru familii cu copii. Clientii pot alege singuri un fond de afectiuni. Spitalele primesc bani pe baza grupelor de diagnostice (DRG).

si


Proiectul noii legi a sanatatii, in varianta publicata pe site-ul Ministerului, propune introducerea asigurarilor private de sanatate in Romania. HotNews.ro va prezinta o comparatie intre sistemele de asigurari de sanatate din mai multe tari europene. Spre deosebire de Romania, in cele mai multe tari europene asigurarile medicale private sunt deja disponibile. Pe de alta parte, conform legii Vladescu, Romania ar urma sa se numere printre putinele state europene unde asigurarile medicale de baza sunt administrate exclusiv de companii private.


nu in ultimul rand, un citat din ex-legea sanatatii

(3) Sumele colectate in conditiileArt.xx alin 3 se utilizeaza astfel:

a) o cota de 93% se distribuie direct asiguratorilor de sanatate, conform contractelor incheiate cu CNAS, pentru plata serviciilor medicale inclusiv a celor acordate in baza documentelor internationale cu parteneri in domeniul sanatatii la care Romania este parte, in conditiile stabilite prin contractul-cadru, de catre asiguratorii de sanatate.

b ) o cota de 1% se distribuie pentru cheltuielile de administrare, functionare si de capital ale Casei Nationale a Asigurarilor Sociale de Sanatate;

c) o cota de 6% ramane in contul CNAS.
pmhoria
@Tudor
"(1) Acordarea primului ajutor de baza, fara echipamente specifice, se efectuează de catre orice persoana instruita in acest sens sau de catre persoane fara instruire prealabila, acționând la indicațiile personalului specializat din cadrul dispeceratelor medicale de urgenta sau al serviciilor de urgenta prespitaliceasca de tip SMURD și serviciului de ambulanta având ca scop prevenirea complicațiilor și salvarea vieții pana la sosirea unui echipaj de intervenție"

Despre asta e vorba ..ce am bold-uit. Unitate de tip Smurd putem fi si noi 2 (si mai gasim cativa pe forum). Facem un proiect si gata, salvam vieti wink.gif Asta era of-ul lui Arafat.
Despre Antene si Labe1 tv .. nu mai discut pt ca imi e sila efectiv.
T u d o r
Da Horia dar aici nu se face nici o referire la concurenta si nici la inghitirea serviciului de urgenta de stat intr-o batalie cu unele private. In plus serviciul de anunt de urgenta 112 va deservi in continuare toate sistemele de urgenta, asadar nu s-ar pune problema ca un potential pacient de la Cracanatii din Deal sa nu fie servit din motive de costuri (calcule meschine ale unui operator de ambulanta privat). Ok, de la teorie pana la practica e distanta lunga si aici ne impotmolim noi de regula dar legea in forma propusa este una mai degraba buna decat rea.
getodac
QUOTE (DORU @ Jan 14 2012, 07:53 PM) *
Parca incepe sa fiarba incet mamaliga...


Mie unuia imi este scarba de ce am vazut la ultimele jurnale de stiri legat de manifestarile pro SMURD sau anti Basescu sau ce draq sunt... acesti "manifestanti impotriva regimului ticalosit" i-am impartit in doua categorii, prima: tineri teribilisti cu apucaturi huliganice ce fac o distractie maxima din bataile cu jandarmii sau politia si pe care ii pot intelege pana la o anumita limita... si a doua categorie (care m-a scarbit pana la degurgitare): pensionarii care au iesit sa-si plateasca datoriile morale fata de pomenile electorale primite in ultimii ani. Din ambele categorii daca ai fi intrebat pe oricine pentru ce demonstreaza nu ar fi stiut sa-ti spuna, in cel mai bun caz ar fi spus "pentru salvarea SMURD ca vrea nenorocitul de Basescu sa-l desfiinteze". Daca astia sunt batranii (stalp de educatie si moralitate) care au pretentia de a fi un model pentru tineri si isi revendica dreptul de a ma urechea atunci cand gresesc ca tanar nexperimentat dati-mi voie sa imi fie sila...
Cristi2
QUOTE ( T u d o r @ Jan 15 2012, 06:23 PM) *
dar legea in forma propusa este una mai degraba buna decat rea.

Sigur ai vazut ce am postat eu ??
Te mai intreb niste lucruri
1.cum defineste legea aia pachetul de baza ?
2.ce se intampla cu datoriile casei de asigurari, tinand cont ca CNAS va directiona 93% din banii stransi catre case private ?
3.de ce 50 = 500 ?
mai am.
T u d o r
c) pachetul de servicii de bază – cuprinde serviciile medicale, serviciile de îngrijire a sănătății, medicamentele, materialele sanitare, dispozitivele medicale și alte servicii la care au dreptul asigurații și care se suportă din fond, în condițiile stabilite prin legislația specifica contractului-cadru; - presupun ca in buna traditie romaneasca vor urma serii nesfarsite de norme si proceduri care sa limpezeasca apele. smile.gif

La punctele 2 si 3 nu stiu nici ce intrebi, nu ma confrunta cu problemele din sistem pentru ca domeniul meu de activitate e cu totul altul.

A, si nu ma puneti sa definesc si sa rezolv problemele din sanatate si nu ma faceti aparatorul legii asteia. Nu ma pricep dar macar stau in casa si nu dau cu caramizi in cap la jandarmi sau ii instig pe altii s-o faca, precum fac alti nepriceputi ca si mine.
Daca vreti opinia mea personala eu as pune management privat peste CNAS - o firma specializata dintr-o tara nevorbitoare de limba romana, le-as da cei 6% din bugetul casei care raman in vistierie si i-as pune sa munceasca. Nici nu stiu daca legea veche are vreo hiba, hibele legilor din tara asta sunt la cei care le aplica si nu la textele in sine.

Aici e textul integral din care a scos Cristi extrasele din postul lui.

Si mai spun un lucru. Azi platesc cat platesc pentru o asigurare de sanatate care nu-mi ofera nici un beneficiu real. Pentru fiecare serviciu presupus gratuit trebuie sa dai spaga de la infirmiera pana la profesor universitar. Nu stiu cum poate fi in noua reglementare dar mai rau ca acum nu stiu cum poate sa fie.
Cristi2
Poi tu vrei sa discuti despre legea sanatatii fara stii ce intra in pachetul de baza ??
Cristi2
QUOTE ( T u d o r @ Jan 15 2012, 07:07 PM) *
Si mai spun un lucru. Azi platesc cat platesc pentru o asigurare de sanatate care nu-mi ofera nici un beneficiu real. Pentru fiecare serviciu presupus gratuit trebuie sa dai spaga de la infirmiera pana la profesor universitar. Nu stiu cum poate fi in noua reglementare dar mai rau ca acum nu stiu cum poate sa fie.


si nu-ti pare nitel ipocrit d-l presedinte care ne arata zonele unde se scurg banii din sanatate dar omite sa ne aduca aminte ca totul este portocaliu ?
vio
toata conducea tzarii trebuie impushcata . daca nu scriam io vali 44 mai zicea cineva ca e ceva personal?! nu cred . mesajul nu este adresat lui Tudor,nici nu il postam ... daca unii din noi inca mai asociazea numai lapte si miere cu portocaliu , sunt chiar de plans. mie unu aces regim PDL PNL ,PDL UDMR nu mi-a adus absolut nimic bun , doar storcere de bani din munca bruta si grea ... de ce tre sa tinio acesti infecti in carca?! ... Marius io consider ca nu mi-am facut nici un deserviciu... daca cineva are prb cu o alta pers sunt ateatea cai de rezolvare , nu tre sa pui pumnu in gura nimanui... Dragos , omu asta crede ma e mult mai destept ca 4/5 din oamenii dupa acest site . tu oricum esti dus de val...


si apropo de ambulantza , vedeti cum e la bv obligatoriu 3 /10 apeluri tre rediretionate la cele private indiferent daca cele de stat stau degeaba si tre sa le puna la munca , la fel cum a fost si la alegerea tarfei mici Basescu din 2/10 trebuiau sa o voteze pe ea, ma refer la membrii PDL ... asa ca restu sunt numai discutii oarbe si sterile . voi n vedeti ca orice au zis ca nu se va face rau in tzara asta , au facut rau inzecit? tre sa fi timpit si redus ca sa nu vezi asa ceva ...
OvidiuH
QUOTE ( T u d o r @ Jan 15 2012, 07:07 PM) *
Si mai spun un lucru. Azi platesc cat platesc pentru o asigurare de sanatate care nu-mi ofera nici un beneficiu real. Pentru fiecare serviciu presupus gratuit trebuie sa dai spaga de la infirmiera pana la profesor universitar. Nu stiu cum poate fi in noua reglementare dar mai rau ca acum nu stiu cum poate sa fie.

Pai sa faca optiune de opt out. Sa nu beneficiez de absolut niciun serviciu medical gratuit, insa nici sa nu mai cotizez degeaba la un sistem in mare parte inutil.
Mariustom
QUOTE (vio @ Jan 15 2012, 07:42 PM) *
... Marius io consider ca nu mi-am facut nici un deserviciu... daca cineva are prb cu o alta pers sunt ateatea cai de rezolvare , nu tre sa pui pumnu in gura nimanui...

Vio, faptul că ai postat un mesaj ce conține un atac la persoană destul de josnic, repet, nu mă interesează din partea cui este și cine este destinatarul, ci fapta în sine o văd josnică.
Asta îți reproșez. Nu faptul că ești antibăsescian sau antiportocaliu. Nu-mi pasă. Dar să postezi:
QUOTE
Pentru cel care in clipe de rascruce pentru destinul sau mizerabil si portocaliu nu poate decat sa raspunda cu un link - TIMPUL VOSTRU E DEJA ASA DE SCURT INCAT AR FI BINE SA PARASESTI VAPORUL !!!! INTREBAREA ESTE CINE TE VA PRIMI IN VAPORUL LUI ? [...] Mi-e mila de tine dar in acelasi timp MI-E SCARBA !!!! Dupa ce nu vei mai fi maharul portocaliu care te crezi poate ai sa intelegi diferenta dintre cum mi-am castigat eu existenta in comparatie cu un lingau ca tine [...]

și să zici că nu îi era adresat lui Tudor ...
Penibil !!!

Nu contest și nu am contestat că vali44 (și mulți alții) nu are dreptul și dreptate să fie supărat pe conducerea țării dar să te legi de altul pt că are păreri diferite de ale tale și să te adresezi astfel pt că doar el are dreptate, atunci să-mi fie cu iertare ...
Prin modul în care-și caută dreptatea își pierde din susținători, părerea mea. Și e vorba în general.

Și tu mie îmi reproșezi că bag pumnul în gură ??? Tu care ai postat citatul de mai sus ?
Mi-e rușine și să citesc ce scrie, cu atât mai mult cu cât îi este adresat unuia pe care-l considerai prieten. Păcat !
Restul e can-can ...
ninja.gif
DORU
QUOTE (pmhoria @ Jan 15 2012, 06:14 PM) *
@Tudor
"(1) Acordarea primului ajutor de baza, fara echipamente specifice, se efectuează de catre orice persoana instruita in acest sens sau de catre persoane fara instruire prealabila, acționând la indicațiile personalului specializat din cadrul dispeceratelor medicale de urgenta sau al serviciilor de urgenta prespitaliceasca de tip SMURD și serviciului de ambulanta având ca scop prevenirea complicațiilor și salvarea vieții pana la sosirea unui echipaj de intervenție"

Despre asta e vorba ..ce am bold-uit. Unitate de tip Smurd putem fi si noi 2 (si mai gasim cativa pe forum). Facem un proiect si gata, salvam vieti wink.gif Asta era of-ul lui Arafat.
Despre Antene si Labe1 tv .. nu mai discut pt ca imi e sila efectiv.


Multumesc, Horia smile.gif
GoldnSlitz
Cate revolutii n-au fost furate... Revolutia franceza care a impus egalitarismul, etc a fost furata de Napoleon. Revolutia bolsevica a lui Lenin a fost furata de Stalin. Revolutia romana a fost furata de puii cu carnet rosu ai lui Ceausescu. Revolutia araba este furata de americani. Daca este vb de petrol azi, maine se deplaseaza in celalalt capat al lumii si instaureaza democratia. Toata lumea este furata de Grupul Bielderberg si CFR. Ar trebui sa vorbim de manipulare de cate ori vedem violenta in strada, si sa nu ne lasam pacaliti. Vor putere? S-o castige democratic. Vor oameni iesiti la vot? Sa sufere alesii nostri odata cu acest popor de cate ori propun si voteaza vreo aberatie drept lege, chiar daca sunt in opozitie. Au mai alternat unii la putere...nu au desfiintat cu adevarat taxele pe care le-au criticat...au inventat altele noi.

L-au impuscat pe Ceausescu pt subminarea economiei nationale(!), iar la revolutia de la tv manipulatorii ne prezentau la stiri robinetii auriti, perechile de blugi, si cantarul pt hrana cainilor din casa Zoiei Ceausescu (totusi fata unui sef de stat!, vezi eba). In revolutia asta se batea Armata de zor cu teroristii (urat mirositori, nu ca ultrasii de acum)...asa ca mai tarziu cativa generali au fost chiar decorati + toate drepturile de smecheri. Si domnilor, le-am vazut pe toate la tvr. Care TVR are alternative private. Care nu sug din banul public. Care si ele manipuleaza daca sunt ale lui voiculescu. Care tvr nu face profit, bashka nu-i ajung banii si mai vrea de la firme asa la oha mai multi bani. Chiar angajeaza firme de recuperari. Asta pe vremea lui Boc. Care lege a fost promulgata pe vremea pesedeilor.

Niste smecheri mari si grasi vor sa se mai alterneze intre ei. Daca nu au suficient ban public amaneteaza inclusiv viitorul copiilor copiilor nostri. Putin le pasa de noi, de promisiuni. Arafat este acum o jucarica, in care daca nu infinge Base ace voodoo, ii rup ailalti o manuta, un piciorus, o aripioara ceva, asa de plictiseala, de dorul ciolanului. Degeaba este el respectat, decent...uite-l cum sfarseste ca unul din noi, scarbit, deprimat, revoltat din pricini marunte, animat de idealuri inalte. Se fac cartile...tine sau nu smecheria?...daca nu...vedem pe dracu abia la anu. Oricum sunt mai calificati ca astia. Au pus cu botu pe labe atatia actuali fosti mineri, daramite un kkt de serviciu de ambulante.

Vreau schimbare, dar nu in strada, si nu in mai rau. Apreciez inclusiv atitudinea lui Base de a retrage ceva, frumos, democratic. S-auzim de bine.

PS M-ai bine se agita lumea asa la legea care a implementat ascultarea telefoanelor (care nici pe vremea lui ceasca nu era legala, din pricini tehnice banuiesc, vezi Coreea de Nord). S-au gandit la vremea aia pesedeii, sau peneleii cum sa combata mai bine terorismul pe teritoriul romanicii negandindu-se ca pedeleii le vor asculta chiar lor telefoanele in loc sa anuleze aceasta lege dupa preluarea puterii considerand-o nepotrivita pt popor(vezi atatea transcrieri in presa).
HalbaSus
Din motive de timp, adica asta:



O sa raspund doar la una din chestiile citite (o sa revin poate maine la altele)

QUOTE ( T u d o r @ Jan 15 2012, 01:33 PM) *
De asta nu dam noi inainte, schimbam niste netrebnici cu altii si tot asa. Sistemul politic romanesc nu este capabil structural sa produca lideri de calitate. Naspa. Nenorocirea mea personala e ca alternativa mi se pare ingrozitoare, un sistem condus de cei mai tiranici lideri politici actuali (Ponta si Antonescu), manati de ura, foame si sentimente revansarde pare sa fie o alegere chiar mai rea decat ce este acum. E rau ca trebuie sa alegi raul mai mic dintre doua rele dar asta a fost totdeauna in Romania si probabil va mai fi inca zeci de ani de acum incolo.


Si din motive de timp o sa incep tot cu un meme:



Si acum sa revenim la tirania si ura lu' basescu si ponta, si greseala (in opinia mea capitala) a poporului roman ca nu si-a manifestat in suficient de mare numar dezacordul cu politica lu' basescu ca acesta sa nu poata frauda infulenta in mod straniu alegerile. Toti politicienii sunt oameni rai, cu asta suntem toti de acord (aia care nu sunt de acord cu asta sunt retardati, nu discut cu ei si in mod garantat nu au reusit sa treaca de proba de foc a logarii pe forum, deci chiar daca nu sunt banati nu au cum sa raspunda la ce spun aici). Dar Tudor totusi greseste, nu toti sunt la fel, e adevarat ca toti fura, toti folosesc serviciile secrete si justitia in scopuri de partid, cu totii doresc sa fie niste mici dictatori sub acoperire, cu totii ar fura alegerile si cu totii ar da o m**e poporului, si fiecare politician ajuns la putere din 90 incoace a facut asta... problema e ca Basescu a dus totul la un alt nivel... a ridicat stacheta, de acum cand ne vom raporta la furt din buget nimeni nu se va mai raporta la nastase, se va raporta la "echipa portocalie", e un nou etalon, cand vom vorbi despre ignorarea constitutiei nimeni nu se va mai raporta la iliescu, ci la maestrul basescu (pe boc nu il bag in seama, el nu exista). Si aici e problema, eu am convingerea ferma ca in viitorul apropiat basescu va fi schimbat, sodomizat si asasinat (nu neaparat in aceasta ordine), dar nivelul la care a ridicat nesimtirea politicianului fata de popor va dainui si dupa moartea lui.

Deci ura, dorinta de revansa, tirania de partid si probabil comportamentul viitor al lui ponta si antonescu sunt rezultatul direct al lui basescu. Ei sunt creatia lui. In vremea lui nastase si tariceanu nu asa se facea politica. Basescu a schimbat regulile jocului si toata lumea s-a adaptat. Nu poti sa vii la o bataie cu perne cu o sabie ninja fara sa te astepti ca ceilalti sa nu se inarmeze si ei. Din cauza asta consider ca basescu a facut mai mult rau romaniei decat orice politician, pentru ca raul pe care l-a facut nu se limiteaza la durata mandatului (sper eu nu mai lunga de 10 ani), ci va avea consecinte asupra viitorului politic al Romaniei. Dar desigur macar cu ocazia asta vor avea dreptate cei care o ard la modul "toti sunt la fel".
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.