Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sustinere SMURD !
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
dinpoplaca
QUOTE (GoldnSlitz @ Jan 15 2012, 03:49 PM) *
Cate revolutii n-au fost furate... Revolutia franceza care a impus egalitarismul, etc a fost furata de Napoleon. Revolutia bolsevica a lui Lenin a fost furata de Stalin. Revolutia romana a fost furata de puii cu carnet rosu ai lui Ceausescu. Revolutia araba este furata de americani. Daca este vb de petrol azi, maine se deplaseaza in celalalt capat al lumii si instaureaza democratia. Toata lumea este furata de Grupul Bielderberg si CFR. Ar trebui sa vorbim de manipulare de cate ori vedem violenta in strada, si sa nu ne lasam pacaliti. Vor putere? S-o castige democratic. Vor oameni iesiti la vot? Sa sufere alesii nostri odata cu acest popor de cate ori propun si voteaza vreo aberatie drept lege, chiar daca sunt in opozitie. Au mai alternat unii la putere...nu au desfiintat cu adevarat taxele pe care le-au criticat...au inventat altele noi.
L-au impuscat pe Ceausescu pt subminarea economiei nationale(!), iar la revolutia de la tv manipulatorii ne prezentau la stiri robinetii auriti, perechile de blugi, si cantarul pt hrana cainilor din casa Zoiei Ceausescu (totusi fata unui sef de stat!, vezi eba). In revolutia asta se batea Armata de zor cu teroristii (urat mirositori, nu ca ultrasii de acum)...asa ca mai tarziu cativa generali au fost chiar decorati + toate drepturile de smecheri. Si domnilor, le-am vazut pe toate la tvr. Care TVR are alternative private. Care nu sug din banul public. Care si ele manipuleaza daca sunt ale lui voiculescu. Care tvr nu face profit, bashka nu-i ajung banii si mai vrea de la firme asa la oha mai multi bani. Chiar angajeaza firme de recuperari. Asta pe vremea lui Boc. Care lege a fost promulgata pe vremea pesedeilor.
Niste smecheri mari si grasi vor sa se mai alterneze intre ei. Daca nu au suficient ban public amaneteaza inclusiv viitorul copiilor copiilor nostri. Putin le pasa de noi, de promisiuni. Arafat este acum o jucarica, in care daca nu infinge Base ace voodoo, ii rup ailalti o manuta, un piciorus, o aripioara ceva, asa de plictiseala, de dorul ciolanului. Degeaba este el respectat, decent...uite-l cum sfarseste ca unul din noi, scarbit, deprimat, revoltat din pricini marunte, animat de idealuri inalte. Se fac cartile...tine sau nu smecheria?...daca nu...vedem pe dracu abia la anu. Oricum sunt mai calificati ca astia. Au pus cu botu pe labe atatia actuali fosti mineri, daramite un kkt de serviciu de ambulante.
Vreau schimbare, dar nu in strada, si nu in mai rau. Apreciez inclusiv atitudinea lui Base de a retrage ceva, frumos, democratic. S-auzim de bine.

PS M-ai bine se agita lumea asa la legea care a implementat ascultarea telefoanelor (care nici pe vremea lui ceasca nu era legala, din pricini tehnice banuiesc, vezi Coreea de Nord). S-au gandit la vremea aia pesedeii, sau peneleii cum sa combata mai bine terorismul pe teritoriul romanicii negandindu-se ca pedeleii le vor asculta chiar lor telefoanele in loc sa anuleze aceasta lege dupa preluarea puterii considerand-o nepotrivita pt popor(vezi atatea transcrieri in presa).

thumbsup.gif Uite ca mai sunt romani care stiu ce se intampla cu adevarat. thumbsup.gif
James Kilowatt
QUOTE (HalbaSus @ Jan 15 2012, 10:06 PM) *
Din motive de timp, adica asta:

.... totii ar da o m**e poporului, si fiecare politician ajuns la putere din 90 incoace a facut asta...


Eu as merge chiar mai departe... prin '77.... 1877. Aici exista o formidabila continuitate istorica, toate partidele si toate regimurile de pana acum din perioada moderna a Romaniei a avut fetisul asta. Inclusiv marile partide "istorice" au fost clientii unor smecheri. "Cine-a tras in noi, 16-22" e o intrebare la fel de buna daca e extinsa si la 1884, si la 1907, si la grivita, samd... nu cred ca e vreun regim sau partid politic major din ultimul secol si jumatate care sa nu fi facut asta.
T u d o r
Cristi nu discut legea sanatatii, topicul asta e legat de sustinerea SMURD si eu am raspuns destul de punctual. Totusi rasfoind putin textul de lege nu am descoperit nimic flagrant in el. Eu sunt obisnuit cu legile date in Ro de vreo 13-14 ani si pot doar sa afirm ca in baza sunt cam la fel, ambigue si fara punctualitate. Apoi urmeaza normele de aplicare si in final proceduri de lucru si alte norme si precizari interne. Abia dupa 3-4 luni de la publicare poti spune ca ai toate informatiile pentru a aplica legea. Asta nu inseamna neaparat (dar intr-adevar poate insemna) ca sunt date cu dedicatie. Chiar si paragraful in care se face referire la serviciile de tip SMURD nu presupune neaparat o alternativa privata, poate fi o alternativa tot publica sau una nonprofit. Sau niciuna. Totul depinde de cum interpretezi si de care parte te regasesti, nimeni nu poate sustine ca e obiectiv atata timp cat are o simpatie/antipatie mai mult sau mai putin declarata. Raul facut de Basescu in tara asta tocmai asta e in opinia mea. Sau binele, depinde cum privesti lucrurile. E vorba de polarizarea esicherului politic in "ai mei" si "ai tai". Partea rea e ca de fapt toti astia sunt "ai nostri" iar oamenii nu inteleg asta. Interesele financiare sunt transpartinice si se muta dupa putere de la unii la altii fara nici o problema. Iar noi astia fraierii ne spargem capetele intre noi pentru idealuri.
GoldnSlitz, Halba si JK - sunt de acord cu voi.

Vio pasajul asta ii e adresat lui Basescu:

QUOTE
Pentru cel care in clipe de rascruce pentru destinul sau mizerabil si portocaliu nu poate decat sa raspunda cu un link


Asta asa de dragul conversatiei, pe mine m-ai dezamagit profund.
solmar
Titlul topicului trebuie schimbat. Pentru ca discutia e polarizata in alta parte. De fapt nimeni n-are nimic cu SMURD-ul. A plecat de la "Pro Arafat" si s-a transformat in "Jos Basescu"! Da sau nu!? E mai putin important ce se intampla cu SMURD-ul mai ales ca nu se intampla nimic. Basescu a gresit ca s-a luat pe fata de Arafat si a spus clar my way or the highway! Nu se face, de fapt nu se zice... ca el oricum le face de modul asta! In orice caz (si asta am spus-o si in gluma visavis de Tudor) nu te apuci sa-ti intaresti singur pozitia cu lozinci de genul asta cand ai deja fraiele in mana. Transmiti un mesaj distrugator ierarhic in jos. Toti (sau aproape toti) din PDL au cate un schelet in dulap. Cand el presidente vine cu mesaj de genul asta, e clar pentru mine ca a iesit la vanatoare, dar cu mitraliera si trage in tot ce misca. Ori acum nu mai misca nimeni din PDL ca nu stie daca e pe aceeasi trasa cu presedintele. Si pana Basescu nu iese iar pe post sa spuna "la loc comanda", dar explicit, nimeni nu vrea sa fie urmatorul Arafat. Nu vedeti ce deplasate sunt iesirile lui Predescu!? Orice spune pare ridicol... Iar pentru faptul ca manifestantii au luat-o razna tot guvernul va fi raspunzator. Opozitia va face un pas lateral dreapta (Nu noi, n-am autorizat asa ceva! Dar intelegem ca lumea s-a saturat de....), Arafat s-a dezis. PDL ce dracu a facut, ca e la putere!? Asta este rezultatul/rezumatul! Confruntari intre manifestanti si jandarmi cu victime din ambele tabere. Cine e vinovat? Puterea ca nu a fost in stare sa faca ordine. E mult de scris, dar concluzia e una singura. Basescu a pierdut tempo-ul de data asta si e greu sa iti mai revii dintr-o pozitie nasoala. Daca nu faci nimic de ce nu faci nimic iar daca faci de ce faci. In ambele cazuri iesi vinovat.
T u d o r
Un articol in sprijinul celor spuse de Solmar mai sus. Sunt total de acord cu ele.

In ciuda aparentei pro-pdl sau pro-basescu, Dan Tapalaga e un ziarist foarte bun si care nu s-a sfiit niciodata sa loveasca acolo unde a fost raul, chiar daca el e vazut in aceasta tabara a raului. Mie imi place ca nu are accese isterice in nici o situatie si face analize nu instiga. Violenta e ultimul refugiu al incompetentilor - spune Asimov in marea capodopera Fundatia. Chiar si cea verbala...
HalbaSus
@Tudor, esti enervant... eu cu cine ma cert aici ?

QUOTE
E vorba de polarizarea esicherului politic in "ai mei" si "ai tai". Partea rea e ca de fapt toti astia sunt "ai nostri" iar oamenii nu inteleg asta. Interesele financiare sunt transpartinice si se muta dupa putere de la unii la altii fara nici o problema. Iar noi astia fraierii ne spargem capetele intre noi pentru idealuri.


Mneah... departe de mine sa mai sparg capete, in opinia mea "românii" (limbaj de prompteristă) si-au f**t norocul când l-au "reales" pe băse în 2009 (nu intrăm în amănuntele alegerilor, și corectitudinea acestora, cert e că nu au fost suficienți oameni să îl dea jos - că au stat acasă, că au mușcat-o pe aia cu "vin mogulii și comuniștii", că au fost duși cu autobuzu, că au votat în paris cu viteză fenomenală datorită bunei organizări, deja nu mai contează, au fost insuficienți cei care s-au dus să voteze împotriva lui băsescu).

Dacă mi-aș permite (adică dacă aș fi cetățean străin și nu aș avea nicio legătură cu țara asta) atunci atitudinea cea mai potrivită pentru viitor mi s-ar părea asta:



Adică în opinia mea e că greșeala făcută în 2009 va avea consecințe iremediabile. Desigur, schimbarea portocaliilor va fi un lucru bun, pentru puțin timp, până când cei care vor veni în locul lor își vor forma rutina, își vor pune oamenii lor în punctele cheie, etc. Apoi vor ajunge și ei la performanța portocaliilor. Și o vor face liniștiți, știind că în acest popor poți să îți bagi p**a liniștit, tot te va realege dacă ai suficienți primari de sate și câțiva ambasadori eficienți în străinătate.
solmar
punctul a
La orice schimbare se vor gasi amatori de adrenalina (platiti/neplatiti) care sunt pe faza si dispusi sa ia o caramida in cap si sa expedieze 20 daca e rost de ceva - mardeala, suteala, etc. La orice miting exista o galerie care vrea sange. Din punctul meu de vedere ei ies din calcul la miscarile de strada actuale. Dar daca nu sunt redusi la tacere de jandarmi/putere (pe cale legala, cu duba) s-ar putea sa intretina un foc pe care opozitia nu-l vrea alimentat si sa transmita un alt mesaj populatiei (care oricum pune botul la cate chifle i s-a servit pana acum). Si care opozitie va ajunge in strada pana la urma inconjurata de populatie.

punctul b
Au aparut dosare pentru Nastase, Becali, Hrebe, Nicolae, polististi anchetati, vamesi.... oameni loviti in interese materiale (care au bani sa intretina o galerie pentru cateva zile).

Populatia e sufocata (suna frumos) de taxe, impozite si preturi marite la utilitati (desi doar s-a terminat cu fabuloasele reduceri de Craciun cand tot romanul s-a luptat pentru un TV cu reducere de xx %) ... Ce se vede e un singur lucru - factura de intretinere marita si cea de curent/gaze care va creste cu mai mult de 10% (desi a fost anuntat 5%), pentru ca a crescut consumul.

punctul c
Eu am mai spus-o ca daca lumea nu iese in strada de foame, de rau e posibil ca o iarna grea sa darame guvernul sau o inundatie sau alt eveniment prost gestionat. Acest eveniment prost gestionat exista.

Avem toate premizele sa cada guvernul (e cam greu sa cada Basescu, desi eu in locul lui mi-as da verbal demisia si as castiga un capital politic fenomenal, pentru ca dupa 2 zile as reveni asupra deciziei... vezi cazurile anterioare) mai ales ca El Prezidende doarme in nadragi in fata natiunii si nu spune nimic, nici hais nici cea. Nu-l executa nici macar pe popicul de serviciu Boc sau pe altul ca sa ofere sange populatiei... Trimite ordine fara sa iasa la bataie pe post... ceea ce denota frica sau hiatus de putere! Ori asta nu e Base pe care-l stie lumea. O fi bolnavior? O sa inceapa executiile in forta! Suna a razbunare si lumea se asteapta la asta. Din pacate pentru el singurul perdant e Base, a devenit dintr-un persoanaj imprevizibil unul invizibil... Nu ca mi-ar parea rau sa plece.
solmar
Tudore,
mie mi-a placut mai mult articolul asta!
solmar
Pe de alta parte stim ca Basescu primeste raportul zilnic de la SRI si/sau alte organisme de gen. Daca aia ii spun ca e ok, atunci n-are de ce sa se uite la TV sa-si faca singur ganduri. Un alt eveniment, aparent fara legatura: ieri a fost iar Ahmetov la Lucescu. Ori astfel de vizite in zone conflictuale nu se fac. Ahmetov pe de-o parte are propriul sistem de aparare iar statul roman e dator sa-l informeze si sa-l protejeze pentru a evita un scandal international. Daca face buba Ahmetov sau vreun baiat din alaiul sau!?
Inclin sa cred ca ambele (toate/multe) servicii si-au facut treaba si au analizat evenimentele iar concluzia a fost una singura - vizita nu prezinta risc. Iar acum apare intrebarea retorica- ce dracu l-a apucat sa sune in direct sa-l execute pe Arafat? Ce consilier nu si-a facut treaba? Sau ce consilier e de fapt antiBase!? Asta daca el asculta vreodata de consilieri (si cred ca asculta, cel putin cand e de dat medalii) ... Ca daca iar a fost un impuls de moment (tiganca imputita) atunci mai mult ca sigur trebuie sa-si refaca analizele pentru ca are o dereglare la glanda...
T u d o r
Executia lui Arafat in direct mi s-a parut si mie o alegere extrem de proasta. Asta daca nu cumva are tot de la diversele servicii vreo informatie pe care noi n-o avem. Dar oricum solutia aleasa putea fi alta, putea sa-l cheme la el, sa-i arate vreo dovada ca alimenteaza pe talibani cu fondurile SMURD ( teehee.gif ) si sa-i dea foaia cu demisia la semnat sau pistolul cu apa sa se impuste in mod onorabil. A preferat confruntarea directa si a pierdut rau. Nu cred ca a mai realizat ca popularitatea lui de justitiar pe care a avut-o in trecut s-a dus p**ii de suflet si mai ales ca Arafat e excelent vazut de populatie si practic se confunda cu fenomenul SMURD.
Eu sincer nu cred ca Basescu asculta de vreun consilier de imagine. Actioneaza instinctual si din cand in cand o fura grav. Ca acum.

LE: Hai ca intre timp am citit si articolul, excelent. O sa-l urmaresc pe tipul asta de acum incolo.
HalbaSus
cateva observatii solmar:

- De ce nu il executa pe Boc ?

Executarea lui Boc ar aduce 1-2% popularitate (pt presedinte), la toamna sunt alegeri parlamentare... deci e irelevant daca popularitatea lui base e de 10 sau 12%. Boc insa a mai "salvat" prin buna organizare niste alegeri prezidentiale care pareau pierdute. In vremuri tulburi ultimul lucru care i-ar lipsi lui Basescu ar fi un premier care sa aiba idei proprii. El are nevoie de oameni supusi si loiali, nu de ganditori.

- De ce basescu de acum nu mai e ca basescu de pe vremuri ?

Observatia e corecta, s-o fi imbolnavit animalul politic ? O fi prost sfatuit ? Sau pur si simplu prietenul sau cel mai bun ("poporul roman" evident, la cine naiba v-ati gandit ?) nu ii mai gusta glumele. Daca facea treaba cu "arafat... ghici ghicitoarea mea cine pleaca" in 2005 eu garantez ca nu se intampla nimic. Probabil cativa smurd-isti ieseau in strada si atat. Acum insa reactia la orice zice Basescu e:



Poate ca "tacerea" lui de acum e defapt buna, pentru ca nu irita lumea. Oricare ar fi cauza, e pentru prima data cand "animalul politic" greseste grav (treaba cu tiganca imputita nu a fost o greseala, o mare parte din electoratul roman e rasist si misogin, deci faptul ca zice "tiganca imputita" nu face decat sa il faca sa para mai "cool").
solmar
QUOTE ( T u d o r @ Jan 16 2012, 01:07 PM) *
....Asta daca nu cumva are tot de la diversele servicii vreo informatie pe care noi n-o avem....


Indiferent ce informatii ar avea (si chiar are) chiar si adevarate si de natura sa-l acuze pe Arafat acum e tarziu poate sa se c... pe ele. Orice sut in Arafat e perceput acum ca o razbunare sau o mare ticalosie. Mai ales ca omu a fost disciplinat, a tacut frumos din gura, si-a dat demisia, a declarat ca nu e de acord cu demonstratiile.

Nu cred ca Boc sta bine merci pe scaun, big boss sta pe ganduri daca se face si mai de rahat executandu-l pe un baiat in doliu...

T u d o r
Pe Boc nu-l va executa niciodata. Decat poate in situatia dinainte de alegeri, de comun acord si pentru "binele partidului" ca sa folosesc un cliseu. Boc a fost prea ascultator sa riste sa-l schimbe cu vreunul pe care sa-l apuce apoi mania puterii si sa inceapa sa faca gat. Istoria cu Tariceanu e prea recenta. smile.gif
solmar
Ca sa ajungi sluga la Basescu si sa-l schimbi pe pinguin imi inchipuiesc ca stii fisa postului pe dinafara iar in cap de lista scrie ca faci yoga de performanta. Nu tine motivul asta, adica iei jobul si imediat iti vine democratia la cap. Iar banuiesc ca la investire mai apar acolitii sa se asigure - auzi, pm-ule vezi ca lu sefu ii place asa si nu-i place aia si ailalata. Bai pm-ule vezi sa nu faci aia ca stii ca zbori sau nu stiu daca ti s-a spus dar nu faci prostia sa te uiti admirativ la tatele lui Nuti ca zbori (cred ca asta e un motiv pentru care Boc nu e schimbat, orizontul lui e sub linia tatelor lui Nuti si trebuie sa sara pe loc sau sa se cocoate pe scaun/masa sa-i vada clivajul).
Iar curios lucru ca Nuti nu iese pe post sa transpire care e linia partidului. Deja isi luase rolul de vuvuzea guvernamenta si nu mai putea trage nimeni o basina fara ca Nuti sa nu stie sau sa-si dea cu parerea ei de Nostradamus.

Bai, trebuie sa execute pe cineva, fie el Boc sau altcineva, Romica Jurca par egzamplu. Daca nu o face, recunoaste tacit ca tot ce se intampla e din vina lui. N-am deschis stirile de ceva vreme ... dar pana maine cel tarziu pica o capatana!
T u d o r
Popularitatea lui basescu nu cred ca e foarte importanta pentru el si pdl. Cred ca cel mai grav lucru e ca nu au un candiidat cat de cat credibil pentru prezidentiale si care sa traga partidul dupa el in alegerile din toamna. (sau mai? sau 2015? biggrin.gif)
solmar
Va dati seama ca din juma in juma de ora il cheama pe Boc la Cotroceni si-i spune:Ba Boc, ia scrie tu demisia! Si dupa ce pleaca pinguinul suparat il suna pe mobil: Hai ba ala mic inapoi c-a fost la misto! Si dupa inca o ora iar il cheama si-l pune sa-si scrie demisia! Si iar il suna ... 36182451.gif Iar maine iese pe post sa ne spuna ca a facut toata noaptea exercitii de democratie!

Intentia e sa iasa pe piata cu candidati noi-nouti, scosi de la tipla, fara apartenenta politica, eventual baieti care au fost pe afara, carora nu le prea poti gasi nod in papura. Si intr-o tabara si in alta!
DORU
NCI UNA DIN FORMATIUNILE POLITICE ACTUALE (si importante) NU ARE DIN PACATE O ALTERNATIVA CU ADEVARAT VIABILA ! sad.gif
vio
profund , cu vaselina sau cu sarma ghimpata Tudore ? .... thumbsup.gif
T u d o r
In sfarsit sunt si eu odata de acord cu Doru cand vine vorba de politica. biggrin.gif
HalbaSus
Eu am obosit sa mai aud treaba asta cu "ahh e nasol basescu, dar nu avem alternativa...". De ce e nevoie de o alternativa ca sa schimbi ceva nasol. Daca ai o piatra in adidasi si te deranjeaza nu te gandesti "bai, nu o scot, ca poate piatra care va intra in locul ei va fi mai naspa". O scoti si gata, vine alta mai nasoala ? o scoti si pe aia. Nu poti avea progres fara sa schimbi (cat mai des) conducatorii. Daca in 2009 m-ati fi ascultat pe mine si am fi pus-o pe simona sensual presedinte, credeti ca acum mai iesea cineva in strada ?
Mircea104901
QUOTE (DORU @ Jan 16 2012, 01:39 PM) *
NCI UNA DIN FORMATIUNILE POLITICE ACTUALE (si importante) NU ARE DIN PACATE O ALTERNATIVA CU ADEVARAT VIABILA ! sad.gif

+1
Din nefericire si cu mare semn de intrebare pe viitorul apropiat.
Brucan a gresit cand a estimat 20 de ani. A fost optimist sad.gif
solmar
Simona senzual nu s-ar fi atins de Calafat sub nici o forma, ea stie cat de vital e SMURD-ul intr-un caz clasic de descarcerare - penis captivus! Plus ca ar fi facut pe dracu-n patru ca ea sa fie vocea care raspunde la 112!
DORU
QUOTE ( T u d o r @ Jan 16 2012, 07:52 PM) *
In sfarsit sunt si eu odata de acord cu Doru cand vine vorba de politica. biggrin.gif


Pai mai Tudore, om avea noi viziuni diferite ca Moderatori, dar asa lucru evident era culmea sa nu-l vedem la fel biggrin.gif
solmar
Live din Piata Universitatii!
http://dailynews104.info/video.php
T u d o r


News from miting. Interesanta opinia unui protestatar, undeva pe la min 2.15. laugh.gif Faptul ca oamenii au respins USL (desi trompetistii profesionisti au incercat sa mobilizeze multimea catre acestia) denota in sfarsit ca au inteles realitatea. Toti sunt la fel cand sunt la putere si tot la fel si in opozitie. Profitori... scavangers.

Acum haideti sa discutam (daca avem ce) despre alternative. Exista macar o alternativa viabila la PDL sau USL? Una pe care sa mergi s-o votezi din convingere si cu speranta, nu doar pentru a f*te cealalta parte?

Dan Diaconescu? Vadim? UDMR? Mi-a scapat cineva? Bucurestenii au un mare avantaj, ei se pot baza si pe Irinel si Simona Sensual. biggrin.gif

Acum fara gluma, am urmarit de ceva vreme un mic fenomen numit Noua Republica, cristalizat in jurul unui anume Mihail Neamtu. Idealuri, propuneri, sperante ale unor oameni care par sa vrea ceva, altceva decat cei care ne-au condus tara in ultimii 20 ani. Nu sunt naiv si nici visator dar poate e momentul sa incercam sa schimbam ceva, incepand chiar cu noi. Din pacate fenomenul a coborat incet intr-un con de umbra. Poate si-au pierdut deja sperantele. biggrin.gif

Deci revenim la trista constatare ca nu avem alternativa. La niciunii.
HalbaSus
QUOTE ( T u d o r @ Jan 18 2012, 12:26 AM) *
Toti sunt la fel cand sunt la putere si tot la fel si in opozitie. Profitori... scavangers.


Aici sunt 90% de acord cu tine, si daca toti sunt la fel, atunci de ce ar fi rau sa schimbam PDL-ul ? de ce nu era bina sa-l dam jos pe marinar in 2009 ? Toti sunt la fel, deci si cei care ar fi venit in locul lui tot la fel ar fi fost, deci nu ar fi fost mai rai. Ar fi fost la fel de rai.

Si totusi e o diferenta. Ca orice om si politicianul evolueaza. Gandeste-te ca la o partida de biliard, cu cat timp stai mai mult la masa cu atat miscarile devin mai naturale, mai precise, "simti masa" mai bine, daca stai pe banca si revii la masa dupa un timp indelungat ai nevoie de o perioada de acomodare (chestia asta o poti observa si la jucatorii profesionisti de snooker).
La fel si politicienii, toti sunt la fel, toti au acelasi scop (sa f**a poporul, sa goleasca bugetul, sa persecute adversarii politici), dar nu e tot una cat timp ii lasi "la masa", ai nevoie de timp sa iti pui oamenii in toate institutiile cheie (spre exemplu la curtea constitutionala, unde schimbarea judecatorilor se face treptat), sa scapi de absolut toti oamenii "adversarilor" infipti adanc in sistem, sa preiei controlul efectiv al serviciilor, sa stii ce sa faci cu toate informatiile furnizate de acestea, sa identifici toate modalitatile de a ciurui bugetul, voi credeti ca e asa simplu ? E nevoie de timp ca sa iti perfectionezi rutina chiar daca nu e prima data cand o faci. "Portocalii" lui Basescu au creat un sistem atat de meschin tocmai pentru ca i s-a dat timp.
Daca era decapitat sistemul in 2009 atunci acum era mult mai bine, "comunistii" din PSD abia si-ar da drumul la masinariile de sifonat bugetul, nu ar lucra la capacitate maxima cum a facut-o "portocala mecanica".
Concluzie: Da, toti sunt la fel la inceput, dar evolueaza, cu cat ii schimb mai des cu atat mai putin rau vor apuca sa faca.

QUOTE ( T u d o r @ Jan 18 2012, 12:26 AM) *
Acum haideti sa discutam (daca avem ce) despre alternative. Exista macar o alternativa viabila la PDL sau USL? Una pe care sa mergi s-o votezi din convingere si cu speranta, nu doar pentru a f*te cealalta parte?

Dan Diaconescu? Vadim? UDMR? Mi-a scapat cineva? Bucurestenii au un mare avantaj, ei se pot baza si pe Irinel si Simona Sensual. biggrin.gif
Deci revenim la trista constatare ca nu avem alternativa. La niciunii.


Serios, mai sus zici ca toti sunt la fel si acum intrebi de alternative. Se contrazic cele doua lucruri. Dar da, avem alternative pe care le-as vota din convingere si speranta nu doar pentru a f**te cealalta parte. Absolut orice partid politic (OK, nu PRM-ul si partidul lui becali), deci prin eliminare as vota cu convingere speranta USL-ul (sau orice alt partid imi propui tu cu conditia sa nu fie partid nazist declarat). As vota USL-ul cu convingerea ca sunt hoti si ca vor sa fure, dar pana isi perfectioneaza tehnica trec vreo 2 ani in care o sa fie binisor, iar faptul ca sunt 2 partide e chiar mai bine, vor petrece suficient timp sa se f*ta intre ele astfel incat sa nu aiba timp sa ma f*ta pe mine. Ca in guvernarea Tariceanu. Superb. Vreau ! Vreau ! Vreau !
solmar
stefanadrian30 a punctat cel mai bine la acest subiect! mai jos un material proaspat!

"Cele zece operații pe creier deschis"

Un lingvist nord-american, Noam Chomsky, a concretizat, într-o formulare pe înțelesul tuturor, cele zece manipulări generale pe care se bazează democrația occidentală și pe care el le numește strategii ale diversiunii. Ele sunt concepute pentru a dezorienta și a deturna atenția mulțimi americane de la manevrele claselor politice și financiare dar sunt, de fapt, diversiuni cu aplicație mondială. Procedura de bază este preluată de la prestidigitatori, care își pun în practică numerele de iluzionism canalizând atenția publicului în direcții false. Iată cele zece rețete:

1. Să distragi permanent atenția de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoțional. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate.
2. Să creezi probleme grave, care angajează masiv opinia publică și tot tu să vii cu soluții. Un exemplu: să favorizezi violența urbană și apoi să vii tot tu cu gu-venarea providențială care salvează națiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu prețul limitării libertăților democratice.

3. Să aplici toate măsurile dure treptat. Ceea ce ar duce la mișcări populare, dacă se aplică într-un singur pachet, devine dintr-odată suportabil dacă e livrat în porții anuale, conform unui program anunțat.

4. Să obții acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obișnuiește cu ideea și înghite tot, dacă e prevenit și amânat.

5. Să te adresezi oamenilor ca și cum ar avea cu toții o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepți mulțimile spre un tip de gândire care nu face legătura dintre cauze și efecte.

6. Să faci tot timpul apel la sentimente și la reacții glandulare, nu la rațiune. Să încurajezi reacțiile emoționale, pentru că sunt cel mai ușor de manevrat.

7. Să ții poporul în ignoranță și în satisfacții ieftine, dar multe. Un sistem de învățământ corupt și nefuncțional este instrumentul ideal de a tâmpi lumea și a o controla.

8. Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul și îl țin legat de emisiuni și seriale vulgare, ce trag inteligența în jos.

9. Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputință. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin turmă și sunt ușor de controlat.

10. Să apelezi la toate cuceririle științelor pentru a cunoaște punctele slabe din psihologia individului și a mulțimilor. În același timp, să discreditezi aceste cunoștințe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele și strategiile statale de manipulare.
solmar
Si aprepeu de subiect, l-am vazut ieri pe Boc, parca la Turcescu. E total pe alta planeta, una din problemele lui e cum sa explice el populatiei ca e greu si populatia neaparat sa inteleaga.... Iar Turcescu i-a pus o intrebare la sfarsit: Sunteti de parere ca Basescu a gresit in vreun fel pana acum? La care pinguinul a inteles un singur lucru - daca-mi critic seful imi .... norocul si a raspuns ca toti suntem supusi greselii cu nuanta ca Basescu e si el om dar greseste mai putin.

Tudore, de fapt e de interes general - odata ajunsi sus problemele lor nu se mai identifica cu ale poporului. Au alte interese, au alte venituri, au alte preocupari si in au si foarte putin timp liber (asta daca ar munci precum imi inchipui eu; probabil stau la gargara tot timpul si un consilier le spune semneaza, nu semna) si foarte important iarasi, trebuie sa-si pazeasca spatele ca imunitatea nu e vesnica si mai trebuie sa nu-l calce pe coada pe Base ca el e pericolul cel mai mare, nu poporul. Avand alte interese, devine primordial sa adopte aceeasi pozitie:
la putere - sunt bani putini, e criza, e nasol, poporul trebuie sa stranga cureaua
in opozitie - puterea e de vina pentru orice, daca eram noi nu era asa.

Nu poti sa intelegi ce probleme are un pensionar sau un angajat caruia nu-i ajung banii de la o luna la alta si mai are si copii de crescut, cand tu mananci caviar si te plimbi prin tara/lume cu garda de corp si faci gargara la nivel inalt. Iar daca individul ala care are probleme ajunge in preajma ta ai reactia sa te feresti de el, el e de vina ca o duce prost, daca era mai gospodar/mai vrednic/etc nu ajungea asa. Simplu, nu? Si daca oricum nu te mai voteaza de ce te-ar mai interesa soarta lui!? Sa nu uitam ca si ei sunt oameni, vor masini mai misto, amante mai tinere, sa aiba timp liber, sa se plimbe... Pai cand sa le faca daca toata ziua scarta, scarta pe hartie pentru binele poporului!? Unele dintre vizite sunt corvezi. Tu ai treaba in Transilvania si partidul/tara are nevoie de tine in Moldova. Tu vrei sa vezi in ce stadiu e vila de la mare/munte si partidul te trimite la talk show... si ai si niste ziaristi incomozi, nici nu stii ce subiect se va discuta.

Odata ajunsi sus, oamenii astia pierd legatura cu poporul. Nu mai au cum sa ne reprezinte. Cum dracu crezi ca-l doare de mine pe unul care are 1 milion de euro in cont si are 2 probleme: cum sa-i justifice si cum sa-i multiplice fara sa se mai atinga de ei?
RUE
Si eu am urmarit din decembrie Noua Republica si mai ales remarcand pe Neamtu.
Am mers si la unele intalniri si am si semnat adeziunea pt infiintarea partidului spre primavara.
Totul e si pe facebok :-)
DORU
QUOTE (HalbaSus @ Jan 18 2012, 08:20 AM) *
Concluzie: Da, toti sunt la fel la inceput, dar evolueaza, cu cat ii schimb mai des cu atat mai putin rau vor apuca sa faca.


Constat ca eu si Halba suntem parca frati in ale politicii biggrin.gif


Nu am auzit de Noua Republica dar stiu un lucru: ABSOLUT TOATA CLASA POLITICA ACTUALA TREBUIE SA PLECE !
Trebuie votati oameni noi si care sa nu urmareasca numai inavutirea pe spinarea celorlalti...Asta ar insemna sa aiba situatie buna si sa nu-i intereseze sa prospere ca nesimtitii odata alesi si sa aiba destula dorinta, putinta si rabdare sa implementeze lucruri sanatoase in tara asta.

Voi citi despre Noua republica, pana atunci insa consider ca o formatiune cu principiile legionare ar fi ideala la noi (cei care nu stiti despre ce e vorba va rog nu sariti in sus de-un km, eu discut de Zelea-Codreanu si principiile ce i-au calauzit pe cei care au format-o, nu ce-a ajuns pe vremea comunistilor). Deci Legionarii si nazistii nu au nimic in comun decat ca au fost contemporani.
James Kilowatt
Daca discutam despre principii nici alea ale lui Marx nu sunt rele in mod necesar, insa stim toti la ce-au dus atunci cand au fost aplicate pe oameni ... reali, si nu pe idealizari teoretice.

Traiasca PSSUR! biggrin.gif

@solmar

Interesante alea 10 puncte. Daca stai sa te gandesti, primele 2 sunt probabil si motivele pentru razboaie. Aka activitati in care toata lumea are de pierdut, chiar si cei care castiga, cu exceptia unei clase de smecheri.

Punctele 6 si 8 sunt oarecum legate. Chiar discutam despre asta cu unii dintr-o alta generatie, care erau mai putin dependenti de televizor si care inca privesc internetul ca pe o bataie de cap in loc de o revolutie. Concluziile sunt interesante, si una din ele e ca atunci cand ai comunicare audio-video, e mult mai usor sa apelezi la reactiile emotionale, in locul logicii si a ratiunii.

Pe "vremuri" insa, cand citeai ziarul (sau ascultai radio), nu vedeai nici pe promterista cea laptoasa, nici pe politicianul despre care e vorba, ca sa fii influentat de aparenta fizica, body language, charisma, etc. In plus aveai timp sa digeri informatia, sa o filtrezi, atunci cand citeai ziarul nu iti impunea altcineva ritmul in care sa ingurgitezi informatia. Evident ca puteai fi manipulat si atunci, insa trebuia sa fie mai subtila metoda. Puteai citi si ziarul advers, si puteai judeca singur care ARGUMENTE sunt mai valabile. Acum insa, cu TV si internet, informatia e prea multa, nu ai timp sa o digeri pe bune, ritmul iti este impus de altcineva, si esti influentat de lucruri superficiale, daca la prima impresie promterista sau gangsterul au o mutra care iti inspira incredere nu prea mai ai timp sa iti dai seama ca te aburesc. Cand citesti ziarul nu ai in fata nici mutra personajului, nici cea a reporterului, ci doar informatia si argumentatia (care poate fi tendentioasa, insa daca o accepti sau nu depinde de ipoteze, sau de rationament, nu mutra celui care ti-o prezinta).
klm
CITAT(DORU @ Jan 18 2012, 11:05 AM) *
ABSOLUT TOATA CLASA POLITICA ACTUALA TREBUIE SA PLECE !

Eu zic ca avem oameni de valoare si in clasa actuala: vezi Funeriu.

solmar, in completarea materialului tau, prezint un mic rezumat:

CITAT
10 pasi pentru a deveni un mediocru:

1. TV-ul este Dumnezeul tău!
Nu contează ce-?i zice toată lumea, tu trebuie să stai ?i să te ui?i la televizor, indiferent de cât de frumos este afară, de cât de plăcut ar putea fi timpul acesta făcând altceva. TU stai la televizor!

2. Nu trebuie să superi pe nimeni!
Trebuie să mul?ume?ti pe toată lumea ?i de fiecare dată când superi pe cineva, trebuie să te sim?i foarte prost, să-?i ceri scuze ?i să remediezi imediat situa?ia!

3. Nu citi nici o carte!
De ce să cite?ti o carte când ai la dispozi?ie sfântul Cancan ?i cuvioasa Libertatea?

4. Amână toate deciziile
Nu luă nici o decizie, de ce cotizezi la stat?

5. Nu-?i exprima propriile opinii ?i dorin?e
Orice ai face nu-?i exprimă propriile opinii ?i dorin?e, fă ce fac ceilal?i, cumpără doar ce-i la modă, folose?te-te doar de ce-i la modă!

6. Fă lucrurile doar pentru a fi făcute!
Învă?a care e nivelul minim acceptabil pentru a face un lucru, ?i ăla î?i va fi etalonul de acum înainte!

7. Mul?ume?te-te cu ce ai!
E mult de muncă ?i ar trebui să atragi aten?ia, ar trebui să faci totul foarte bine ?i să lucrezi din greu. Nu ai mai avea timp de televizor ?i citit ziarele.
De ce să-?i dore?ti mai mult? De ce?

8. Găse?te alte persoane ca tine!
Trebuie neapărat să te înhăitezi cu alte persoane de calibrul tău. Sunte?i ni?te persoane speciale!

9. Ajută pe toată lumea
NU ai voie, trebuie să aju?i pe toată lumea cu orice nebunie, să te la?i întrerupt ?i să nu faci nimic pe cont propriu.

10. Nu fă sport!
Sportul dăunează din prea multe feluri, ai putea să te regăsești pe tine însuți pentru prima oară din via?ă ta!
De ce ai vrea să faci asta?
Tu gânde?ti ?i discu?i cu tine însu?i foarte des!

10.5 In caz ca ai vreodată întrebări, nu le pune!
Tu ai înțeles oricum totul, e vina persoanei din fața ta că nu s-a făcut înțeles, tu doar dai din cap și să zică omul că ai înțeles ce ai de făcut și te apuci de muncă!

Ghidul complet


Legand ideile respective de subiect, de ce multi dintre manifestantii din Piata sunt niste mediocri?
Pentru ca:
(1) au inteles de la tv ca Base vrea sa desfiinteze SMURD;
(3) dupa cum erau scrise mesajele de pe bannere - agramate si cu multe iiiiiii-uri - precum si faptul ca nu au citit proiectul de lege (altfel n-ar fi existat punctul (1)) respecta intocmai aceast pas;
(4) de ce sa poti alege casa de asigurari cand poti lasa statul s-o faca, de ce sa alegi pentru un sistem concurential?! "Huo! ce idei capitalisto-imputito-colonialisto-bildenbergisto-zeitgeisto-ceva" (se respecta pasul 3 deci nu prea stie cuvinte);
(6) si (7) Nu conteaza ca sistemul sanitar in forma actuala este execrabil, noi nu vrem reforma; n-avem solutii, dam spaga la doctori, cumparam toate medicamentele, platim ca prostii asigurari - procent din venit in loc de sume fixe, crăpăm ca gainile cu aviara "da' nu schimbam nimic, cois, avem sistem, sa se faca, da' sa nu se schimbe, da' sa se faca!"
(8) aici nu mai are rost sa comentam.

Deci sustineti in continuare o manifestatie mediocra, facuta de oameni mediocri pentru alti oameni mediocri?
James Kilowatt
Pe Euronews era pe fundal unu' cu "Jos taxa auto" biggrin.gif Manifestatia asta nu mai are nimic de-a face cu smurd-ul.

Si e clar ca toti smecherii incearca sa profite de ea, insa cum zicea si Halba, partea buna a lucrurilor e ca poate mai exista o speranta ca mamaliga e exploziva.

Ar trebui poate sa fie ca in Franta, sau Belgia, cu greve si manifestatii planuite cu 1 an inainte.
Ceva de genul "noi pe 24 septembrie manifestam oricum, huiduim, si strigam jos... vedem noi cine trebuie sa fie dat jos pana atunci, oricum, cineva tre' sa zboare!".
Periodic, lumea sa ceara inlocuirea a doi ministri/an, iar toti sa aiba grija sa nu fie ei cei vizat.
E poate psihiatric, cu ce mai poti motiva un gangster din asta? Material? C'mon. Cu idealuri? daca avea idealuri n-ajungea acolo biggrin.gif Asa ca, daca morcovul nu merge, macar de bat sa le fie teama.

Acum vreo 7-8 ani imi amintesc ca francezii au manifestat si impotriva mortii, in lipsa probabil de vreun politician sau patron bun de scarmanat...
Mircea104901
Se manifesteaza pt ca:
1. Liga 1 e in vacanta si nu au unde sa se mai bata, unde sa mai urle;
2. Pensionarii nu mai au ce sa faca. La Tv nu ai ce vedea, prin frigidere le bate vantul, dar nici nu i-ar interesa sa faca ceva sa le umple, daca le-ar umple altcineva pentru ei...; le e dor de inainte de '89;
3. Se da ceai moca thumbsup.gif
4. Efectul de hipnoza exercitat de unele posturi (bine ca e redus, si ca nu sunt hipnotizati suficienti);
5. Efectul de turma;
6. Lipsa ocupatiei;
7. Miscarea (si frecarea) genereaza caldura, si pe frigul asta e binevenita, mai ales ca e moca ....
8. E la moda.
etc.

Oricum, pacat de bunele intentii (care au fost si cate or fi fost ele, cert e ca au fost) si de efortul pe care l-a depus poporul (prin masurile de austeritate impuse de "el Dictator", ca tot e la moda (intelegeti pe cine vreti)) sa nu fim in situatia Hu, Gr, etc., ca oricum se va alege praful si nu din motivele guvernarii actuale & viitoare, si nici din cauza poporului. E inevitabil la nivel european/poate chiar global sad.gif Si chiar daca "astia de afara" vor gasi o cale sa prelungeasca agonia "vanzarii pieii ursului din padure", daca viitoarea guvernare va fi din actuala opozitie, se va alege praful accelerat.
Asta ma duce cu gandul ca actualele manifestari sunt si pentru:
9. Viitorul dezastru de dupa alegeri. whistling.gif

James Kilowatt
Pai cam ce-ar putea face un pensionar sa-si umple frigiderul? Nu ma refer la unul ca amicul Vali44, pensionat la 40 ani si care oricum nu-l are gol, ci la unu' "adevarat" de vreo 70 ani care a fost sculer-matriter in industria lu' nea nicu... sau invatator, sa zicem.
Normal ca e le dor de "inainte de '89", asteapta sa vezi cand o sa ai 60 ani si or sa te doara toate daca n-o sa-ti fie si tie dor de epoca in care aveai doar 35 si inca parul iti crestea pe cap, nu in urechi biggrin.gif
Mircea104901
Multi dintre ei (nu toti, e o vreme la care chiar nu mai poti face nimic), tarani orasenizati o data cu "industrializarea", aflati inca in putere, ar putea sa mai lucreze. Dar e greu, nu-i asa? O data ce ai fost invatat mura-n-gura, nu te mai poti adapta unui alt stil de viata. Ei stiu doar: am lucrat patruj'de ani, acum imi trebe' pensie cat luam salar', nu conteaza ca nu sunt fonduri, sau ca nu are cine sa produca, pentru ca sunt mai multi pensionari decat angajati (care si aia se impart in neproductivi - de la stat o mare parte - , si productivi - sector privat). Cel mai concludent exemplu il aveam cat am stat prin chirii: vecinii - care se plangeau cat de scump e totul, dar ei stateau cu fundu'n apartament de jdemii de euro, in oras in care costul vietii e scump. Vinde tata apartamentul si muta-te la tara sau in alt oras mai ieftin, munceste pentru tine bucata de pamant pe care o iei o data cu casa, economii la banca, etc. Trai ieftin la tara. Variante multiple. Dar nu. Cum sa vanda? Cum sa faca altceva decat sa stea degeaba si sa primeasca bani de la stat?
Nu-mi spuneti ca nu stiti "pensionari" din categoria de mai sus, ca nu va cred.
Paradoxul e ca astia sunt si cei ferventi si urlatori, nu cei bolnavi, batrani, si amarati, care chiar au nevoie de ajutor. Logic, nu?
solmar
JK
Nu l-am luat la purecat dar punctul 7 mi se pare a fi cheia. Incepi de jos si aplatizezi pe masura ce trece timpul. Varfurile pleaca (+) sau sunt cooptate de sistem (-) si se realizeaza. Totul e natural. Varfurile care raman in sistem sunt cu semnul minus pentru ca jung sa consolideze sistemul. Varfurile care pleaca destabilizeaza sistemul - ele percepandu-l din exterior. Masa de manevra devine o masa de manevra si mai usor de prostit.

KLM
Am citit TVA-ul si nu pricepeam... smile.gif

Ce se intampla acum e un foc de veghe sustinut - inclin sa cred ca o parte din manifestanti sunt pe bani iar o parte sunt naivi, boemi sau idealisti. Sunt destui indivizi cu bani care au interes in schimbarea guvernului/presedintelui si care pot subventiona cateva zile cateva sute de agitatori - rasplata nu e neaparat materiala (bani) - putem divaga. Manifestarile "trebuie" sa continue pana se organizeaza sindicatele, fortele politice, etc. Cand numarul celor din strada va depasi 10000 atunci jandarmii vor avea de ales. Atunci se vor vedea si miscarile de guvern si oscilatiile puterii.
James Kilowatt
@Mircea
Cand ai +60 ani, (aka ai fost orasenizat cu forta si pe la 20 ani si ai muncit 40 ani) nu prea mai poti da cu sapa mult timp, fizic. Daca ai o gradina, trebuie sa o pazesti non-stop, altfel nu pupi o corcodusa din ea. De credit pentru tractor, cine crezi ca va da unuia care are o pensie de 150€/luna? Plus ca apartamentul ala confort II de sculer-matriter nu mai face acum nicio ceapa degerata.

Plus ca mai sunt si alte chestii... cel mai apropiat doctor e la dracu' in praznic, si taxi nu prea iti permiti. Cand esti batran costul vietii nu inseamna numai mancare, probabil mananci mai multe medicamente decat mancare, iar alea nu sunt ieftine nici la tara...
Mircea104901
QUOTE (James Kilowatt @ Jan 18 2012, 09:36 AM) *
Plus ca mai sunt si alte chestii... cel mai apropiat doctor e la dracu' in praznic, si taxi nu prea iti permiti. Cand esti batran costul vietii nu inseamna numai mancare, probabil mananci mai multe medicamente decat mancare, iar alea nu sunt ieftine nici la tara...

Pai si aia de la tara cum traiesc atunci? Cand " cel mai apropiat doctor e la dracu' in praznic, si taxi nu prea iti permiti...." ???
Eu vorbeam de inadaptabilitate/inamovibilitate/lene. Dar, oricum, un om la varste inaintate, neobisnuit cu asa ceva, nici ca o sa-l vezi schimbandu-se. Vom trai cu vaicarelile lor. A nu fi inteles gresit, NU ma refer la toata lumea/toti pensionarii. Doar la o parte, care la ora actuala este destul de semnificativa.

Un alt articol recent, legat de topic.
HalbaSus
Deci daca omoram toti pensionarii o sa ne fie bine ? Unde naiba mi-am pus kalashu...
James Kilowatt
Pai tu vrei adaptabilitate de la unu' de 60 ani? Mai bine adapteaza-te tu la impozitele criminale si la piramida asta demografica pacatoasa, ca tu ai 30 ani si esti mai adaptabil decat unul de 60, nu?
Aia de la tara traiesc fie foarte prost, sub limita acceptabilului dintr-o tara considerata normala, fie din ajutorul trimis de capsunari. Sau din furat fier vechi (cum ar fi prin zona Sidex-ului biggrin.gif ).
Din cultivatul pamantului nu mai traieste nimeni nicaieri in Europa. Agricultura se face cu utilaje criminal de scumpe, cu subventii, si cu emigranti care muncesc la negru, nu cu sapa si cu babe...

Bine, e clar ca exista si multe cazuri asa cum spui tu, de exemplu cazul amicului de care ziceam mai sus. Ala s-a pensionat la 40 sau 45 ani (nu mai tin minte, trebuie cautat topicul pe undeva), dupa ce a acumulat (teoretic) o groaza competente care ar fi foarte interesante. Nu-i poti cere ca la 50 ani sa mai ia in bot 9G, ok, insa avand in vedere competentele pe care le are ar putea foarte bine sa faca o munca de birou a naibii de specializata, sau sa piloteze o sfarleaza de avion de agricultura si sa imprastie caca de vaca cu el in loc de bombe nucleare, ca pentru asta nu e musai sa fii tom cruise. Vorba cantecului ala, "sa facem din tun tractoare/din rachete nucleare/pluguri de arat ogoare"
Mircea104901
QUOTE (HalbaSus @ Jan 18 2012, 10:01 AM) *
Deci daca omoram toti pensionarii o sa ne fie bine ? Unde naiba mi-am pus kalashu...

Daca tu vrei... whistling.gif Nu ma alatur miscarii biggrin.gif

JK - si cam ce crezi ca incerc sa fac, decat sa ma adaptez continuu? Din pacate idealismul nu functioneaza decat pe hartie.
klm
CITAT(James Kilowatt @ Jan 18 2012, 04:09 PM) *
Mai bine adapteaza-te tu la impozitele criminale si la piramida asta demografica pacatoasa, ca tu ai 30 ani si esti mai adaptabil decat unul de 60, nu?

Eu cred ca Halba plateste o valoare mai mare pe masina decat pe sanatate/pensie la stat deci el ar fi foarte bine adaptat.
solmar
QUOTE (James Kilowatt @ Jan 18 2012, 04:09 PM) *
Din cultivatul pamantului nu mai traieste nimeni nicaieri in Europa. Agricultura se face cu utilaje criminal de scumpe, cu subventii, si cu emigranti care muncesc la negru, nu cu sapa si cu babe...

Si eu care consideram agricultura o alternativa interesanta.
solmar
QUOTE (James Kilowatt @ Jan 18 2012, 11:35 AM) *
... Acum insa, cu TV si internet, informatia e prea multa, nu ai timp sa o digeri pe bune, ritmul iti este impus de altcineva, si esti influentat de lucruri superficiale, daca la prima impresie promterista sau gangsterul au o mutra care iti inspira incredere nu prea mai ai timp sa iti dai seama ca te aburesc. Cand citesti ziarul nu ai in fata nici mutra personajului, nici cea a reporterului, ci doar informatia si argumentatia (care poate fi tendentioasa, insa daca o accepti sau nu depinde de ipoteze, sau de rationament, nu mutra celui care ti-o prezinta).


Daca compari nivelul de cunostinte al unui individ de 40 de ani care a trait acum 200 de ani cu al unui pusti de 12 ani din zilele noastre cred ca iese un studiu interesant. Azi fara sa citesti presa pe net, fara sa vezi stirile si un film... parca a trecut ziua peste tine. Volumul de balast informatic este enorm, nu ne intereseaza si nu ne este de folos personal nici macar 1% din ce vedem zilnic la tv. Nici macar emisiunile lui Bear Grylls nu ne sunt de folos, pentru ca in decursul vietii nici macar 1% din noi nu va fi pus intr-o situatie asemanatoare. De ce? Pentru ca am devenit eminamente sedentari si dependenti de TV, internet.
Sunt teribil de curios de cum va arata lumea si cat de panicata va fi populatia dupa 2 saptamani in care nu vom avea curent electric. Imi pare ca asta e de fapt Ultimate survival!
Mircea104901
QUOTE (solmar @ Jan 18 2012, 11:11 AM) *
Sunt teribil de curios de cum va arata lumea si cat de panicata va fi populatia dupa 2 saptamani in care nu vom avea curent electric. Imi pare ca asta e de fapt Ultimate survival!

thumbsup.gif Asta da scenariu.
Dupa 3 zile ar fi manifestatii in masa, si ar incepe "sevrajul facebook-istilor"
Dupa 1 saptamana ar incepe sa se simta lipsa porn-ului online (%^&#$)
Dupa 10 zile hipnotizatii de la antene vor incepe suicidurile in masa din lipsa "feed"-urilor, si pierderea busolei "eu cu cine votez?"
Dupa 2 saptamani iti va parea rau ca nu te-ai uitat mai atent la Bear Grylls smile.gif)
Dupa 1 luna lucrurile ar fi catastrofale, si iti va parea rau ca nu l-ai studiat/i-ai studiat pe Chuck Norris/Steven Seagal.

solmar
Faptul ca nu se pot folosi casele de marcat si cartile de credit acutizeaza criza lichiditatilor. Prima problema majora este apa potabila. In max 7 zile magazinele sunt devastate. Lipsa accesului la carburanti iar e o mare problema. La mare pret vor fi radiourile cu baterii.

Daca lumea ar sti dinainte ca nu va fi curent 2 saptamani n-ar fi mare haos. Autoritatile vor iesi pe post cu un mesaj de rahat - nu va panicati, in cateva zile totul va reveni la normal si bineinteles ca e greu sa gestionezi haosul care se va crea dupa 5-7 zile si va fi amplificat in urmatoarele 7 zile.

Eu unul daca as sti dinainte as lua cateva baxuri de apa, conserve, paine, biscuti, plinul facut la masina, doua canistre de rezerva si as pleca la tara.
Mircea104901
Off topic la off-topic:
Noile sondaje releva un lucru cat se poate de simplu: pe fondul lipsei unei alternative viabile, extremismul castiga teren. De data asta un extremism al prostiei: PP sau PP-DD. O sa avem un parlament tare pestrit la anul, cu DD din studio mutat in plen. Vom vedea exorcizari, extraterestri, etc, etc smile.gif
Cred ca va fi un moment propice pentru mutat din tara thumbsup.gif
klm
CITAT(solmar @ Jan 18 2012, 05:11 PM) *
Sunt teribil de curios de cum va arata lumea si cat de panicata va fi populatia dupa 2 saptamani in care nu vom avea curent electric.

Scot un nokia de la naftalina; sa vezi ce smecher voi fi cu camera mea vga, cu un ecran de niciun inci da' standby de o saptamana smile.gif! Saptamana urmatoare bag sim-ul in telefonul lui taica-meu: ala tine doua saptamani ca popa.
solmar
Da semnal de unde iei pentru el, ca nu e curent nicaieri, nici la relee. Ai si acum incarcatoare solare pentru tilifoanele dastepte.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.