Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sustinere SMURD !
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
dinpoplaca
QUOTE ( T u d o r @ Jan 21 2012, 02:59 PM) *
Mai, astea-s niste afirmatii si atat. Adica vorbe-n vant fara continut.

Da vorbe-n vant, teorii conspirationiste, numai ca se intampla si sunt reale. Nu poti sa negi asta si, decat sa incerci sa vezi ce se intampla si sa iei pozitie preferi sa strigi, teorii conspirationiste.
Toata lumea vede ce se intampla, dar daca pe TV li se spune ca nu se intampla, atunci lumea spune ca nu se intampla; cum sa mergi impotriva spalaturii pe care o primesti prin canale oficiale?

Am vazut un video aseara din anii 70, cand in congresul american sa cercetat inplicarea CIA in masmedia americana si ei controlau stirile- adica cum o sai spele pe creier pe telespectatori. Directorul CBS news era in fata comisiei din congresul american si a fost intrebat daca are agenti CIA intre prezentatori lor care conduc emisiuni, cum ar fii Mircea Badea sau Dana Grecu (asta e numele ei? ) si a spus ca are. A fost intrebat numele lor de 3 ori si nu a vrut sa raspunda la intrebare. de fiecre data a spus ca poate sa raspunda numai cu usile inchise, adica nu public.

Asta se intampla acum in lume in tarile westice. iti spun ce trebuie sa crezi si tu aia crezi; daca altcineva are putin creier si vede ce se intampla e conpirationist sau nebun, si e pus deoparte.
T u d o r
Un tip merge pe autostrada cu masina si asculta radioul.
La un moment dat, la radio, crainica anunta:
- Pe autostrada un sofer merge pe contrasens!!!.
Tipul incepe sa zbiere:
- Nu unul, sunt sute !
vio
Un om moare si ajunge la Sf. Petru. Pe perete vede numai ceasuri si il intreaba ce e cu ele.
- Sunt ceasurile minciunii. Fiecare are cate un ceas, cand acesta minte, limba ceasului avanseaza o ora.
- Si ceasul acela care nu se misca? intreaba omul.
- E al Maicii Tereza.
- Dar ceasul lui Boc unde e?
- Acolo,sus, pe post de ventilator!
dinpoplaca
QUOTE ( T u d o r @ Jan 21 2012, 03:57 PM) *
Un tip merge pe autostrada cu masina si asculta radioul.
La un moment dat, la radio, crainica anunta:
- Pe autostrada un sofer merge pe contrasens!!!.
Tipul incepe sa zbiere:
- Nu unul, sunt sute !


La chestia ta cu autostrada acum masmedia incepe sa mearga pe contrasens. Oamenirea sa trezit.

Ca si cu grupul BILDERBERG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Toate televiziunile din amerrica negau existenta acestui grup, unde se intaldesc cei mai influenti oameni din lume si ne hotarasc soarta. Pana acum 5 ( ce 5 , pana acu 2 ani) ani daca cineva suna in direct si ridica problema asta era ridiculizat si i se spune ca nu exista si ca e conspirationist. Acum nu mai au ce face pentru ca lumea a inceput sa se trezeasca si cand sunt confruntati, spun ca intradevar exista grupul asta dar e spre binele nostru, cu toate ca nimeni nu stie ce agenda au ei.
Rebel
Un baietel si tatal sau stateau in fata custii unui leu, cand la un moment dat baiatul se apropie prea mult de cusca si leul este gata sa il prinda.
Un barbat aflat in apropiere, vazand ce se intampla, a sarit si l-a salvat pe baiat.
Un jurnalist care tocmai se afla prin apropiere, hotarat sa scrie un articol despre aceasta intamplare, incepe sa ii puna tanarului salvator tot felul de intrebari. La un moment dat, cand il intreaba din ce partid face parte, tanarul raspunde: “Din Partidul Neonazist”
A doua zi, populatia citea pe prima pagina a ziarului:
“Un nazist ii fura hrana unui emigrant african!”
HalbaSus
QUOTE ( T u d o r @ Jan 21 2012, 08:38 PM) *
@Halba: Bai bro tu n-ai inteles nimic din ce am zis eu de vreo 2 ani. wallbash.gif Cine m-a auzit pe mine spunand sa nu mai avem alegeri sau sa nu mai trebuiasca sa-i schimbam pe astia?! Eu zic un singur lucru: la alegeri! nu cu bolovani, nu cu amenintarea strazii. Cand vor fi alegerile, atunci sa se decida pentru ca asta inseamna democratie. Nu suntem in pielea mea bantustanezi sa ne dam jos conducatorii cu furci si topoare. Sau macar daca nu vrem sa fim.

Pai stai, tu crezi ca basescu isi va da demisia la presiunea strazii sau ceva de genu asta ? sau crezi ca eu as fi capabil sa cred una ca asta ? 36182451.gif 36182451.gif 36182451.gif 36182451.gif
Eu tot ce sper de la protestele astea e ca basescu sa nu mai aiba tupeul sa schimbe rezultatul alegerilor din 2012 asa cum a schimbat rezultatul alegerilor din 2009.

QUOTE
Sau macar sa nu ajunga Antonescu in locul lui Basesc, alegeti pe oricare altul, pe Irinel, pe Monica Tatoiu, pe Mudava, pe oricare altul.

Inteleg ca ai o problema cu Antonescu, e ok, nici mie nu mi-e foarte simpatic folkistu', dar mai rau decat basescu ? bitch please... o sa ajunga si el la fel de rau ca basescu peste minim 5 ani, dar pana atunci o sa fim amandoi in prima linie si o sa militam sa il schimbam. Ideea esta sa ii alternam pe nenorociti. Sa nu ii lasam sa ne f**a prea mult unul singur ca devine mai experimentat.

QUOTE
Am convingerea ferma ca ailalti vor castiga alegerile in toamna. Bravo lor, au profitat din plin de tot ce au putut si sa fie sanatosi. Vor veni hamesiti la putere si ceea ce voi numiti acum dictatura si jaf din banii publici o sa vi se para o adiere de vant.

Tu ai senzatia ca sifonatul din banii publici si dictatura e o chestie care e chiar usoara, "eheee... mancatul asta nu e asa de simplu cum ar crede unii" (sau cum era reclama aia la salam), nici basescu nu o ardea chiar asa dictatorial in primii ani de presedentie, si nici PDL-ul nu sifona banii publici cum o face acum. Mai tii minte cum era pe vremea cand era Tariceanu premier ? Lux tata. Nu furau unii de frica altora. Daca vine USL-ul la putere eu prevad niste scandaluri monstru intre PSD si PNL pe modelul Tariceanu-Basescu. Ori parerea mea sincera e ca daca nu exista disputa PNL-PD (respectiv: Tariceanu-Basescu) atunci romania era gata... terminata... motivul pentru care inca nu suntem in faliment total este ca am avut parte de perioada glorioasa "Tariceanu-Basescu" cand cei doi erau atat de preocupati sa se f**a reciproc incat nu mai aveau timp sa fure.
Eu stiu ca USL-ul, la fel ca PDL-ul VREA sa fure, diferenta e ca PDL-ul (prin PDL ma refer la clica lui basescu, nu neaparat la intreg aparatul de partid care e in slujba lui) are rutina in furat, stie ce, cum, de unde, etc... si o face cu nesimtire mai mare decat a facut-o PSD-ul in vremurile de glorie a lui "Nastase 4 case". USL-ul stie si el sa fure, dar ca si un jucator de biliard care revine la masa dupa 8 ani de pauza... are nevoie de un timp de incalzire... oricat de mare dorinta de furat ar avea (si sunt convins ca au, adica foamea e mare) pana iti pui oamenii in pozitii, pana acaparezi justitia, pana te lupti pe ciolan cu partenerii de coalitie... e complicat.

QUOTE
Cu TV-urile de partea lor, cu CC de partea lor (Halba, CC e inca pro PSD, basescu a reusit sa mai echilibreze raportul de forte abia acum),

Singura chestie la care Nastase era mai "dictatorial" decat base era controlul asupra presei (care era mai mult rezultatul unei intamplari "fericitite" pentru nastase, decat vreo mare manipulare, pur si simplu a avut inspiratia sa faca alinta cu voiculescu care si la vremea aia era mare mogul de presa). Treaba asta a incercat-o si basescu dar nu s-a putut abtine si a spart intelegerile. Prin urmare nu e basescu mai democrat decat nastase, doar ca e mai prost negociator.
Curtea Constitutionala a fost ultima institutie pro-psd (iar in cazul nostru pro-psd = pro-democratie, oricat de ciudat ar suna treaba asta (si asta nu e un merit al psd-ului, ci al lui basescu, care l-a facut pe iliescu si nastase sa para niste baieti inocenti si virgini prin comparatie cu el). Actualmente CC este deja la mana lui basescu. Tocmai din cauza asta nu cred ca ar trebui lasat vre-un presedinte mai mult de 1 mandat.

QUOTE
cu un DNA condus de cine trebuie... hohoho, merry christmas to everybody. Sa nu va aud, ok?

Aici cred ca ai dreptate, DNA-ul cand isi va schimba conducerea va face prapad in PDL... in opinia mea DNA-ul nu ar trebui sa existe, e un mijloc de opresiune politica si indiferent cine va fi la putere asta nu se va schimba. Trebuie desfintat cu totul, nu exista vreo ratiune pentru existenta unui parchet "special" care sa fie foarte usor controlabil politic. Desigur probabil nu ma voi putea supara cand DNA-ul va aresta preventiv (pentru ca de mai mult nu sunt in stare) oameni scursuri ca: Udrea, Videanu, Blejnar, etc... va fi distractiv... dar la fel de incorect ca si treaba cu termopanele lui Nastase. E o institutie care trebuie rasa din temelii intrucat ea nu se ocupa de corupti ci executa ordinele coruptilor aflati la putere (oricare ar fi acestia, nu am iluzii ca daca se va schimba puterea ei isi vor schimba naravurile).

QUOTE
In privinta banului jefuit... habar n-am ce stiti voi fiecare dar eu stiu cat am aflat si eu. Spectrul DNA bantuie peste tot si poate n-ati observat dar ii alege doar pe pdlisti. Ceea ce e oarecum normal tinand cont ca ei au acces la banul public.

Pe PDListii care nu cunosc tabla impartirii vrei sa zici. DNA-ul e un instrument pur politic, care nu are vointa proprie, tu crezi ca ei ancheteaza oameni asa... la intamplare ? De ce crezi ca e nevoie de DNA si nu se poate lasa totul in seama procuraturilor de drept comun ? Pentru ca e al naibii de greu sa controlezi toti procurorii din toate judetele de pe langa toate instantele. Insa e extrem de usor sa formezi o institutie specializata, care sa isi ia in competenta doar infractiunile care ii convin, si sa fie usor controlabila politic (desigur cu buget pe masura). Nu neg faptul ca ideea asta a fost a lui Nastase, care probabil tot la asta a vrut sa foloseasca PNA-ul (sau cum se numea pe vremea lui), dar basescu a fost primul presedinte care a facut din DNA un fel de plici politic cu care disciplineaza atat oamenii din sistem (adica PDListi) cat si oameni din afara acestuia.
James Kilowatt
Punctele 1, 2, 3, 6 si partea cu scosul criminalilor americani din tara din 7 din programul lui Rebel inseamna de fapt un singur lucru: O justitie independenta, puternica si corecta.
Atata timp cat exista suspiciuni urate despre justitia romaneasca mi se pare justificat faptul ca americanii isi scot instant infractorii din Romania. Si eu daca as putea as scoate instant infractorii romani din Niger sau Iran si i-as judeca in Romania.
Daca ar exista o justitie puternica si independenta in Romania multe din probleme ar fi rezolvate...

@Dinpoplaca
Pe multi i-au spalat pe creier cu banii. Adica in vest (in sens larg al termenului) le-au dat bani multi pentru munca putina, timp liber, confort, un sistem medical relativ avansat, oaresce securitate (in sensul ca sansele sa te omoare colesterolul sunt mai mari decat sa te omoara kalasnikovul), servicii publice cat de cat de calitate. In schimb le-au rapit total libertatea, ca sa le plateasca occidentalul sta 40h/saptamana intr-un birou climatizat si face click cu mouse-ul.... asta e viata???
Nu se compara cu viata de tigri in libertate din tarile neindatorate gen Chad, Camerun sau Turkmenistan, tari la care datoria publica e de 10% din PIB, nu de 35% ca in Romania sau 100% ca in US.
Brunei in 2010 n-avea datorie externa deloc... nu emigrezi? Ce naiba sa cauti in tara aia de sclavi unde datoria externa e 100% din PIB?
T u d o r
Halba, nu pot spune decat ca memoria oamenilor e foarte scurta. Le va fi reimprospatata cat de curand. Cum spuneam: sa nu va aud ciripitul peste un an, un an si ceva. Basescu poate fi un hot dar nu este un incompetent. Un Ponta prim ministru si un Antonescu presedinte e un scenariu care pe mine ma inspaimanta. Sper din toata inima ca totusi in spatele lui ala micu' sunt Nastase si Iliescu. In spatele lui Antonescu nu e nimeni si nimic. El nu are spate. smile.gif

Cu desfiintarea DNA sunt total de acord desi o sa avem amandoi o mare deziluzie. Nu va fi desfiintata ci doar transferata la noii stapani. Iar daca tu crezi ca Udrea sau Videanu vor fi dupa gratii cred ca nu intelegi ce se intampla. Iti inteleg speranta si dorinta dar cred ca ele sunt niste chestii de pura antipatie si mai putin unele de logica. Nici eu nu sunt mare fan Nutzi dar totusi exceptand asocierea cu unele firme de mari constructii este un ministru bun. Cel mai bun din guvernul Boc. Daca ma contrazici vino cu argumente. smile.gif
solmar
Tudor, inteleg ca intre mine si Basescu l-ai ales pe el presedinte.... sufar!!!
1. Basescu nu va demisiona. E clar ca buna ziua. In analele istoriei nu cred ca exista vreun presedinte ales prin vot care sa demisioneze la presiunea infima (in cazul nostru) a strazii.
2. Nu avem pe cine sa punem in locul lor dintr-o inertie proasta. Ia sa candideze cativa baieti destepti si independenti sa vezi ce de voturi vor lua. Am luat de bun ce spune toata lumea "nu avem cu cine vota" dar nici nu face nimeni vreun efort sa avem cu material de vot. Fara suparare dar cred ca si pisica mea ar fi in stare sa ia mai multe voturi decat EBa, din pacate nu reusesc s-o conving sa-si anunte candidatura.
3. Protestele in esenta lor sunt de bun augur. Pana acum sunt cazuri izolate de indivizi care s-au ciocnit de sistem si au luptat contra lui, nu s-au lasat in voia lui. Unii au cedat si au plecat din tara, unii au cedat si s-au resemnat, unii au invins sistemul : vezi tipa cu ajutorul pentru tripleti, vezi avocatul cu taxa de poluare, vezi Arafat... cazuri izolate. Basescu lupta si el cu sistemul in felul lui. Sunt bani care nu ajung unde trebuie: de la vamesi, de la potera, samd. Ei sunt la putere, ei trebuie sa culeaga cireasa de pe tort. Pentru ca banii ajungeau in alte buzunare sau in numar mai mic s-a declansat operatiunea cu mare fast si cu suport TV. Acum banii circula pe canalele care trebuie. Cine nu face parte din sistem pica mesa - cazuri izolate in ultimul timp.
4. Sa iesim din UE o tampenie. Fizic nu avem unde sa ne ducem, ca nu poti muta Romania de pe harta dar politic si economic nu ai debuseu sau alternativa. Vrei sa te orientezi catre Rusi? Sa fii de sine statator nu se poate, suntem dependenti de importuri.
5. Basescu nu l-a intrecut pe Ceausescu! Asta e o afirmatie gratuita. Ceasca avea alte perspective, Basescu are unele mai largi. In ce priveste politia politica, acolo sistemul se autointretinea, acum dai de dracu mult mai elegant. Ti se deschide un proces, te taraie prin tribunale, primesti somatii de plata, devii subiect de presa... Metodele de acum sunt mai elegante dar vizeaza acelasi scop. Base l-a depasit pe Ceausescu. Asta credea si el pana acum 10 zile, ca e imbatabil. Iata ca manifestatiile au darul de a-l cobori putin cu picioarele pe pamant.
6. Reforma statului? Cu cine s-o faci? Pai trebuie sa dai afara toti vamesii si apoi toti vamesii te dau in judecata. Trebuie sa razui politia la sange. Alte procese. Ajungi la magistrati, alte procese. Trebuie sa aloci catre sanatate si educatie bugete duble/triple ca sa poti misca lucrurile intr-o directie buna, Vrei sa le iei averile miliardarilor!? Alte procese, cum demonstrezi ca a furat. Ce s-a furat haiduceste acum 20 de ani e greu de dovedit. Acum au manutele curate, mai crapa unele progenituri care se imbata si circula cu Porscheul cu 200 la ora prin oras pana se lovesc de un gard. Nu exista mijloace la indemana legii, ma rog daca-l urmaresti un an intreg gasesti niste gainarii - dar nu se justifica economic si nu are finalitate.
7. Infrastructura - era un american care demonstra pentru asta in piata! Nu sunt multe de adaugat. Au trecut 22 de ani si infrastructura nu tine pasul cu volumul auto din tara. Construim mult, mult mai lent decat cumparam masini. Parcul de masini din Romania s-a schimbat cel putin odata in acesti ani (daca nu de doua ori). Infrastructura e inca cu 50 de ani in urma.
8. Economic. Vrem schimbari!? Ce producem? Ce are Romania si n-are nimeni? Ce rahat face Udrea la turism ca la cifre n-o intrece nimeni? Dar numarul turistilor e cu 15% mai mic decat acum un an, cand tot criza era. Cand PDL-ul urla sus si tare ca a spart avioane, a adus la buget bani cu ghiotura de pe urma impozitului global. Rahatul praf. Firmele s-au inchis/suspendat si ce-a luat pe mere a dat pe pere la somaj!
9. Rosia Montana - eu unul m-am plictisit de reclamele lor desantate. Miza e mare dar reclamele sunt de rahat. Plange unul acolo ca nu stiu ce procent din localnici nu stiu ce face. Rosia Montana s-a depopulat in timp si numara in urma recensamantului cam 1000 de oameni, daca-i imparti pe grupe de varsta 1/3 copii care nu au ce cauta la someri. 1/3 varstnici - care in mare sunt pensionari si iar n-au ce cauta la statisticile cu somajul. Din cca 330 de insi buni de munca reiese ca vreo 200 nu au de munca. Impactul reclamelor e nimicitor. Pai in toata tara sunt milioane de someri iar noi suntem injectati in fiecare zi cu reclamele RMGC. N-am cifrele la indemana din pacate.
...
DORU
QUOTE (James Kilowatt @ Jan 21 2012, 11:50 PM) *
Punctele 1, 2, 3, 6 si partea cu scosul criminalilor americani din tara din 7 din programul lui Rebel inseamna de fapt un singur lucru: O justitie independenta, puternica si corecta.
Atata timp cat exista suspiciuni urate despre justitia romaneasca mi se pare justificat faptul ca americanii isi scot instant infractorii din Romania. Si eu daca as putea as scoate instant infractorii romani din Niger sau Iran si i-as judeca in Romania.
Daca ar exista o justitie puternica si independenta in Romania multe din probleme ar fi rezolvate...


In RO nu mai exista 3 puteri independente in stat, ci doua aservite uneia.

Sa nu generalizam, Sorin, exista destule exceptii, dar in nivelurile inferioare, coruptii sunt in principal la CSM, Curtea de Apel si ICCS... thumbsup.gif
James Kilowatt
@Doru
Sunt de acord. Nici nu e nevoie sa fie corupti toti, ajunge sa fie corupti cativa, si inca vreo cativa care impart cazurile. Si nici nu e musai sa fie corupti in sensul propriu al termenului, e suficient sa fie doar sensibili la presiunea de sus, ca sa se duca dracu' totul.

Eu daca as avea timp si as fi pasionat de stiinte politice, sociologie sau chestii d-astea as studia cazul Georgiei. Aia au reusit o reforma profunda si au reusit sa scape de coruptie prin metoda muncitoreasca: toti coruptii in parnaie. La un moment dat in inchisorile georgiene erau mai multi fost politisti corupti decat infractori. Nu-s de acord ca nu poti "sa dai toti vamesii afara", daca il prinzi cu mata in sac, out. Iar daca au timp si resurse sa stea prin procese, cu atat mai rau. Dupa ce pierd si apel si recurs si tot ce mai pot pierde, sa plateasca si taxele de judecata. Insa pentru asta ai nevoie de o politie profesionista si o justitie corecta.

Si iti trebuie un guvern in pampers ca cel al Georgiei, de sub 35 ani, oameni care n-au apucat sa intre in mafii, sa nu fi apucat sa fie securisti, si care chiar sa vrea sa faca ceva, sa nu fie deja contaminati de blazarea dinozaurilor actuali. S-ar putea sa nu fie neaparat foarte competenti, insa macar sa fie entuziasti. Si asta la toate esaloanele, nu doar la nivel f inalt. Eu am avut ocazia sa intru in contact cu ei (nu cu esalonul 1, ci cu 3-4 spre 15, incolo) si sunt cu totul altceva fata de dinozaurii din alte tari care vin pe la meetinguri doar pentru diurna si cafea gratis.

A, si sa fie schimbati periodic, ca sa nu apuce sa devina blazati si sa isi construiasca "un turn de fildes" in care sa se izoleze de restul lumii. Insa nu cred ca asta ar fi o problema, cred ca un fost ministru foarte tare de 39 ani isi gaaseste un job super bine platit intr-o multinationala instant.
solmar
JK,
bine punctat. Entuziasm! Daca vrei sa schimbi ceva incepi din prima zi, ii dai pe toti afara, ai timp tot mandatul sa te judeci cu ei. Nu incepi cu un an inaintea alegerilor... Cat despre rotatia personalului, se intampla si la multinationale - persoanele care lucreaza in trading, unde vehiculezi sume mari de bani, unde un dolar pe tona inseamna milioane de dolari din comisioane la sfarsit de an, sunt schimbate dupa 3-5 ani, tocmai din motivul asta - limitarea fenomenului.
Daca sunt cativa corupti intr-un colectiv de oameni onesti fenomenul poate fi stopat, bine, poate sa ia si amploare. Personalul de control actual e varza. Trebuie adusi oameni din sistem care stiu dedesubturile; cred ca sunt destul de destepti sa aleaga un salariu bun si un post challenging in care sa-i prinda pe altii cum fura. La noi fenomenul a fost tolerat si incurajat - trepadusii au fost lasati in pace sa nu-i deranjeze pe marii granguri. Trepadusii au ajuns la randul lor mari granguri. Ori nu e motivant pentru unul care are o avere de cateva milioane (trecuta pe numele altora) sa vina in fiecare zi la munca si sa-si piarda timpul cu amenzi de 2-3-500 de euro... Cand vezi ca un oficial platit cu 1000 de euro lunar conduce X5 si acela e inscris pe numele altcuiva il iei la bani marunti nu astepti sa treaca 2-3 ani, cand deja umbla cu Bentley (asa de dragul comparatiei).
RUE
DREPTURILE IN MAI


ALTE CHESTII...


si de pe ultimul link citat despre cine i Gogu, jandarmul ofiter superior ce umbla seara prin ograda PDL.

POBEDA
Sat Jan 21 2012, 04:29PM
Registered Member #154
Joined: Thu Jul 27 2006, 04:56PM

Posts: 114
Am aflat acum niste chestii despre GOGU ( l-am cunoscut candva )pe care nu ma pot impiedica sa vi le impartasesc si voua. A fost soldat, mai apoi JAC ospatar si a devenit simpatic tuturor sefilor furand alimente de la soldati ptr a alimenta chiolhanurile a cestora, sub ocrotirea sefului serviciului alimente. In acea perioada a prins gustul afacerilor pe care le-a derulat pe cont propriu. Baiat istet, dar agramat, si-a cumparat o licenta si un masterat la vestita Bioterra ( se pare ca in prezent cumpara si un doctorat ), fapt ce i-a permis sa cumpere si grade de ofiter. Avand multe relatii s-a facut util tuturor sefilor, jucand un rol de "procuratot". Cand fostul sef de la alimente a fost numit la Serviciul cecetare-informatii l-a luat cu el si pe Gogu, care a devenit brusc lucrator informativ. Si-a aranjat si sotia, tot cu licenta la Bioterra, ca jurist-ofiter la CNJ si s-a remarcat prin tot felul de afaceri cu lumea interlopa a Capitalei, fapt care i-a adus o mare prosperitate. De mentionat ca in declaratia de avere nu figureaza vila somptuasa in care locuieste, aceasta fiind evident construita de parintii lui pensionari si economi. Cand s-a vacantat postul de sef serviciu informatii la DGJMB a tras sfori sa fie numit acolo. Partea amuzanta este ( nici nu mi-a venit sa cred cand mi s-a povestit )ca si-a incadrat, ca pricipali oameni de incredere doi subofteri care au fost...ospatar si bucatareasa . Bineinteles ca si-a tras si cativa baieti isteti, ca cineva trebuie sa stie sa scrie si in seviciul ala. Daca mai aflu ceva promit sa revin...
Dubito, ergo cugito, cugito, ergo summ....
T u d o r
Eu as pune guvern din tineri adusi de afara. Nu dintre cei crescuti in Romania, invatati de mici cu pilele (la gradi...da! n-o sa credeti, chiar de la gradinita parinti iresponsabili cumpara roluri principale in piese de teatru pentru copiii lor multiubiti, uitand ca in felul asta le distrug tot ce inseamna spirit de concurenta, dorinta de a fi mai bun prin munca), la scoala cu meditatiile facute pentru note intr-un sistem corupt si care produce 90% rebuturi educationale si morale. Pentru a fi incoruptibil (si de preferat si competent) trebuie sa fii crescut intr-un sistem de valori corecte. Exceptiile nu fac decat sa confirme regula.

Solmar, nu avem pe cine sa alegem. Punct. Stii de ce? Pentru ca sistemul nostru nu poate produce valori, e asa structurat incat doar daca te spreijini pe si cu altii poti reusi. PCR, remember? pile cunostinte relatii. Sistemul politic nu da voie competentei sa promoveze, trebuie sa fii "integrat" pentru a putea fi santajat. Niste politicieni buni, incoruptibili si competenti nu s-ar lasa manevrati de sefii lor asa cum se intampla la noi. Eu daca as fi ales pe barba mea (nu cu forta partidului in spate, nu cu sacosa cu ulei din tur in tur) mi-as baga foarte tare laba piciorului pe gatul unui sef care m-ar pune sa fac ceva incorect. Dar unde sunt astia? Simplu, ei nu exista. Nimeni nu are interesul sa promoveze un ins performant pentru ca ala nu poate fi controlat si in plus iti mai poate lua si locul la varf. Ce spun aici e valabil in toate partidele.
Rue, ai fi uimit daca ai sti cati Gogi de-astia sunt pe lume in toate domeniile si la toate palierele de putere.
vio
da ce ma Tudore toti din tzara asta suntem asa de prosti ? io zic ca tocmai aia adusi din afara or sa faca totul varza pt ca habar nu au ce e aici in tzara asta si pulsul polupatiei ... se gasesc oameni f destepti in tzara...e ca si cum chemi FMI ul sa te conduca si toti care au furat din 90 pana acu tre impushcati pur si simplu, o baie de sange scapi tara de larve si hoituri si gata...


tu te ai suparat de tatuaj, care nu iti era adresat , dar tu ne faci prosti pe toti asa la gramada ...
GoldnSlitz
Alesii nostrii pe 4, 5, 10 sau 25 ani au nesimtirea sa creada ca puterea oferita lor de popor prin vot este un drept si nu un privilegiu...deci plm, nu sunt bun, fluier in biserica cand mai bine tac, nu ma vrea poporul, nu ma cramponez de guvernare...imi cer iertare, imi dau demisia. Plec apoi in Bora Bora sa-mi scriu memoriile. Fara picioare rupte la miting sau capete sparte de jandarmi. Sau nu. Asta-mi confirma totusi ceva...ca papusarul sef al acestei tari mai are niste sfori pe el...dar nu vorbim aici de cele care coboara spre servicii, dna, B1 etc...ci de altele care vin de mai de sus...care inca nu-i aproba concediul (asa cum i-au aprobat la limita al doilea mandat, vezi drumul de noapte la ambasada sua, dupa care a urmat rasturnarea de situatie). Eheee democratia nu este asa cum crede lumea... Portocalie...dar sa stim si NOI.
In alta ordine de idei. De 20 de ani de cand Europa de est este/a fost o piata de desfacere ati mai auzit de vreo greva a fermierilor, minerilor, etc in Vest? De ce o tara fara datorii (desi cu tot felul de alte probleme structurale) a trebuit sa mearga in genunchi sa-si aserveasca interesul national unor puteri straine? Ne beleau rusii!? Sau era la moda integrarea in orice? Ca nu cred. Cum a ajuns la putere o clica de smecheri jegosi care ne-au impuiat ca la prosti capul cu termeni ca tranzitie, reforme, inflatie, dezastruoasa mostenire, sacrificii, privatizare catre popor prin cupoane? (doamne...ce bataie de joc) Privatizarea resurselor de titei romanesc a fost privita ca un mare succes a guvernarii nastase...si asta pe ultima suta de metri a ei. Trebuia chiar sa batem si din palme ca ne-a scapat de o asa paguboasa chestiune, ca oricum petrom asigura numai jumatate din necesarul tarii, restul era oricum importat. OMV chiar din primul an au dublat extractia. Pe aceeasi reteta urmeaza acum sa fie vandute acum si resursele de aur, si nu in ultimul rand...cupru si uraniu. Uite ca eram atat de prosti si pe astea doua nu le stiam...auzi tu...cupru si uraniu. Si ca sa inchid acum cateva guri....sunt de acord si cu privatizarile astea....dar cu cartile pe fata, cu un procent corect si sanatos pt statul roman...nu cu clauze secrete ca la prosti. Nu-s bani de pensii...ca i-am dat triplu si pe nimic lu' Bechtel. Concluzie.....imi bag p..a in ea de integrare in absolut...si-n imperialistii care ne conduc la ora actuala cu aceste cozi de topor numite politicieni romani. Si nu in ultimul rand....chiar primul...politicieni unguri. Jegosul ala de ministru ungur al mediului a uitat pur si simplu sa liciteze certificate romanesti de mediu in valoare de 3mld de dolari/euro...plus ca nu a adus de la UE 1,5mld pe proiecte de mediu...uite asa...din patriotism probabil. Dupa doua vizite a lui Merkel la Sibiu si Bucuresti am uitat si de datoria germaniei catre Romania....de fapt nici nu a existat asa ceva...
Daca as iesi maine in PIATA as protesta mai degraba impotriva restrangerii libertatilor si drepturilor cetatenesti. Cum ar fi: ascultarea obligatorie a tuturor telefoanelor + interceptarea emailurilor si a tuturor activitatilor noastre de pe net. Si mai nou mi-as mai baga cate ceva si-n drepturile lor de autor....
T u d o r
Hahaha! Uite un om cu o gandire a naibii de sanatoasa. arigato.gif

Ai o bere daca ne intalnim pe undeva, candva. beer.gif
solmar
QUOTE (GoldnSlitz @ Jan 22 2012, 07:10 PM) *
Alesii nostrii pe 4, 5, 10 sau 25 ani au nesimtirea sa creada ca puterea oferita lor de popor prin vot este un drept si nu un privilegiu...deci plm, nu sunt bun, fluier in biserica cand mai bine tac, nu ma vrea poporul, nu ma cramponez de guvernare...imi cer iertare, imi dau demisia. Plec apoi in Bora Bora sa-mi scriu memoriile.

Spune-i asta si lui Basescu! Si din perspectiva ta (inca nu e lasat de sefii lui directi) si din perspectiva mea (nu vrea pur si simplu) tot un individ fara coloana este. Daca nu a primit ultimul plic cu instructiuni .. atunci s-ar explica si lipsa lui de reactie. O societate inflamata poate destabiliza puterea politica. In Grecia gheata e subtire, nici prin Portugalia, Spania si Italia nu sunt prea dulci portocalele. Probabil ca un mic vid de putere in Balcani ar pune EU intr-o situatie dificila. Iranul si Libanul sunt inca pe harta cu Ahmadinejad si Assad la conducere iar Obama nu da semne ca va apasa pe tragaci - nici pe acolo n-a ajuns posta cu mutarile din plic. "Revolutiile" care au "eliberat" coasta de Nord a Africii nu au reusit pe deplin, economic vorbind pietele de acolo sunt volatile. Acele piete ieftine joaca rolul Europei de Est de acum 20+ de ani. Dar pasienta n-a iesit. Europa, America au nevoie de aceste piete unde sa vanda (exporte) scump si cumpere ieftin infrastructura si forta de munca, sa produca si sa importe de acolo ieftin. Decalajul asta import scump/export ieftin (din punctul de vedere al tarilor din Africa) aplicat unei piete de 1/2 miliarde ar fi balansat criza, ar fi debuseul perfect pentru a reduce presiunea internationala. In Asia nu prea ai ce schimba, India/China/Rusia au economii de sine statatoare si regimuri politice greu de schimbat. In Africa se dovedeste ca regimurile politice sunt mai usor de schimbat si pare a fi pe gustul tuturor - USA, UE, Rusia, China - care se ingramadesc sa infiga steagul fiecare prin noul joc de Monopoly continental.
Daca Base e sustinut doar de Licurici atunci intrebarea este de ce? Nu e de fapt mai bun Boc decat Base la plecaciuni. Probabil ca da si atunci Base e expandable. Sa lasam poporul (vezi ca manifestari apar peste tot in Europa unde sunt romani) sa faca schimbarea sau sa nu-l lasam? Economic nu mai are nici o miza, Romania a fost vanduta si engross si en detail - interesele sunt minore, e nevoie de stabilitate pentru investitiile pe termen lung. Administrativ - se implementeaza regulile UE, interesele sunt minore. Geostrategic pozitia Romaniei este importanta. Interesul e major. Orice frontiera NATO aflata in apropierea Rusiei este un risc de razboi si un razboi pe teritoriul NATO nu e de dorit... Orice teatru de lupta e OK cu conditia sa nu fie in interiorul NATO.
Si atunci Base ori a calcat pe bec ranjind mai mult decat trebuie la UE ori a uitat sa pupe mana care l-a crescut, caz in care poporul roman e liber sa caute un alt presedinte. Ori a blufat, stie ca s-a decis schimbarea si nu stie ce forma sa-i dea. Ori ... ramane pe functie pana licuriciul se hotaraste ce sa faca.
T u d o r
Eu nu prea cred in teoriile astea conspirationiste la nivel mondial. Ok, se vede in Africa mana criminala care a dat cu piciorul si a spart chiuveta dar acolo interesele USA sunt majore - resurse si nu piata de desfacere. Pentru a fi piata de desfacere trebuie sa ai cu ce sa cumperi. Piata de forta de munca, asta poate fi. Dar pentru a deveni o piata utila de forta de munca trebuie scolarizare, educatie, etc. Adica plan pe 10-15 ani si bani investiti in tara aia. Importul de forta de munca a crizat toata Europa, e plin de toti uratii la a doua sau a treia generatie care traiesc dupa regulile lor de acasa intr-o lume care nu-i mai suporta. De asemenea mai cred ca regimurile politice africane nu erau deloc pe placul USA - potential criminal, terorit, etc. Oricat de interesat de geopolitia ai fi trebuie sa ai grija ca pe teritoriul tarii tale sa nu ai probleme iar ei au avut. Conspiratie sau nu americanii nu mai vor sa vada asa ceva prin batatura iar o moua experienta de genul 9-11 ar insemna caderea regimului Obama. PE acelasi considerent pe care ai mers in alegerea lui Basescu ar trebui sa mergem si la alegerea presedintelui USA, grupurile mari de interese cred ca in primul rand ar pune pe un Obama sau o MErkel decat un biet presedinte dintr-o biata tara din est. Sa nu ne credem asa importanti ca nu suntem.
Acum din perspectiva popoarelor supuse noului model de colonizare. Ce ai prefera, sa dormi pe priciuri si sa vezi apa cand ploua (si pe la aia ploua cam rar), sa nu ai acces la educatie, la igiena, la un sistem cat de cat modern de sanatate, speranta de viata sa fie cat iti ingaduie leul sa traiesti, jumatate din tara bolnava de boli eradicate de mult in tarile civilizate? Sa te hranesti cu ce da Domnul? Eu nu. Mi se rupe de marea conspiratie mondiala care-mi aduce nefericirea ca resursele mele naturale sunt exploatate de capitalisti. Eu vreau sa traiesc decent. N-am mandria nationala exacerbata, pana la urma lumea tot va curge catre un regim mondial. Cu sau fara acceptul meu. Nu-mi doresc viata din vremea lui Ceasca.

LE: Am vazut ca s-a vorbit de ceva vreme despre monarhie ca solutie salvatoare la criza de identitate a politicului. Ce parere aveti? Recunosc cinstit ca n-am fost un pro-monarhist niciodata dar nu resping ideea pentru ca in felul asta s-ar linisti multe ape tulburi. Cum un presedinte onorific e greu sa avem (inca suferim de fetishul tatucului), poate ca un monarh ar fi solutia cea mai potrivita?
James Kilowatt
Io zic s-o lasam dreacu' cu resursele naturale. Una la mana, nu avem atat de multe, Ro nu ar putea trai doar din asta. A doua la mana, resursele naturale nu sunt si n-au fost niciodata ale "poporului" in nicio tara sau regim din lumea asta. Petrolul romanesc n-a apartinut romanilor niciodata, intotdeauna a apartinut unei gasti de smecheri, ca peste tot in lume. In Romania petrolul nu-ti apartine nici daca iti izvoraste in propria curte. Platforma continentala proaspat castigata la Haga era concesionata unei firme de apartament dinainte sa se fi dat verdictul.

Si, ce e cel mai naspa, in majoritatea tarilor cu resurse naturale se traieste naspa. Asta include si Rusia, fosta superputere. Exista exceptii de tari bogate in resurse in care se traieste bine, insa sunt putine si toate sunt prieteni cu licuriciul. In rest nu cred ca vrea careva sa traiasca in Africa, Rusia profunda (nu in doua orase mari, ci in restul tarii) sau in Iran ori Irak.
Si e valabil si inversul, majoritatea tarilor in care se traieste bine au resurse naturale putine sau deloc (genu Japonia). Exista si exceptii (norvegia, sau chiar US sa zicem) insa sunt putine.
Daca ar fi sa facem o corelatie statistica de tip grinpis/ipcc/al gore am putea trage concluzia ca resursele naturale dauneaza nivelului de trai biggrin.gif

Nu cred ca PSSUR ar dori pentru Roamania o economie de tara bananiera care traieste din exportul de resurse sau produse semifinite, ci una moderna bazata pe produse si servicii cu valoare adaugata inalta.
solmar
Tudore,
nu e neica nici o conspiratie mondiala. Pur si simplu ce s-a intamplat in Europa de Est acum 22 de ani se intampla acum in Africa de Nord. Criza probabil s-ar fi terminat mai repede daca schimbarile s-ar fi petrecut mai rapid. E un tempo pierdut dar intr-un un an sau doi pana cand se vor schimba regimurile, lucrurile o vor lua pe fagasul dorit - export ieftin si import scump. Se vor gasi destui corupti si in Africa, sa nu uitam ca smecherii fac studiile in Europa / USA asa ca multinationalele vor avea usa deschisa. O aveau demult dar majoritar era statul (Libia, Algeria, Egipt...). O piata de juma de miliard de oameni e suficienta sa calmeze criza. Daca juma de miliard de insi consuma (si pe credit e ok) fiecare anual doar 3000 de dolari atunci tocmai 1500 de miliarde isi gasesc debuseu. Daca mai si produc (pentru multinationale) tot vreo 3000 de dolari anual de caciula atunci tocmai avem 3000 de miliarde de dolari care degreveaza economiile NATO (EU si USA) si evident China, Japonia, India, Rusia care primesc si ei o ciosvarta sa taca din gura. Cam asa vad eu lucrurile. Iar Africa mai are potential, valul nu se opreste in Nord... Iar daca incepe si un razboi in Iran unde sa vanda toti arme tocmai ai inca o supapa.

Monarhia a fost o solutie dintotdeauna. Eu unul sunt pro. Trebuie doar explicat si romanilor (la fel de insistent la reclamele RMGC) ca monarhia nu inseamna neaparat Regele Mihai, a carui figura a fost manjita temeinic cu laturi timp de 50 de ani. Cineva a scos un porumbel din gura cu printul de Wales. Probabil ca s-a grabit si l-a luat gura pe dinainte. Oricum e bataie pe bilete si aici. Si sub nici o forma nu va conduce Radu Duda, pentru ca el nu are sange albastru.

Conform principiului preferinței pentru primogenitura de sex masculin din noul Statut, ordinea de succesiune la tronul României este următoarea:
ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României (n. 1949)
ASR Principesa Elena a României (a doua fiică a Regelui Mihai și a Reginei Ana) (n. 1950)
ASR Principele Nicolae al României (n. 1985)
Elisabeta Karina de Roumanie Medforth-Mills (fiica Elenei) (n. 1989)
ASR Principesa Irina a României (a treia fiică a Regelui Mihai și a Reginei Ana) (n. 1953)
Michael de Roumanie Kreuger (fiul Irinei) (n. 1985)
Angelica de Roumanie Kreuger (fiica Irinei) (n. 1986)
ASR Principesa Sofia a României (a patra fiică a Regelui Mihai și a Reginei Ana) (n. 1957)
Elisabeta Maria Biarneix de Laufenburg (fiica Sofiei) (n. 1999)
ASR Principesa Maria a României (a cincea fiică Regelui Mihai și a Reginei Ana) (n. 1964).
T u d o r
Eu zic ca marea ciosvarta se numeste reconstructia tarilor distruse de razboi. Ce poate fi mai frumos decat sa reconstruiesti pe banii alora tot ce ai distrus cu mana ta? Si cum aia n-au bani cash sa plateasca ii indatorezi pe sute de ani, le iei resursele si vorba ta le mai bagi si cateva fabrici sa-ti produca ieftin ce portoricanii si mexicanii tai nu mai vor sa faca pe nimic. Asta e teoria, nu? Ei bine ar fi o problema. Toti astia eliberatii de sub jugul asupritor al propriilor lor dictatori sunt musulmani. Cu cat sunt mai saraci si mai needucati cu atat sunt mai rai. Si nu prea vor sa munceasca, in majoritatea tarilor lor au un fel de venit minim garantat (ha!) din exportul de petrol. Nu au cultura muncii. Eu nu mi-as duce fabricile acolo indiferent cat de putini bani ar vrea pe ora.

Monarhia e o solutie de criza. Un status simbol nealienabil. Un fel de guru. Ar inchide multe guri si ar stabiliza cumva viata politica. Nu ca politicienii n-ar mai fura ca inainte dar macar cetateanul va avea la ce sa aspire, va avea un mic dumnezeu la care sa se roage sa fie mai bine. teehee.gif Tare! Adica aceeasi marie cu alta palarie. Daca poporul are circ si paine (cand e paine mai putina reglezi din circ) poate fi fericit cu ce mai inainte nici nu vroia sa auda. Nu suna tot a manipulare?
HalbaSus
QUOTE ( T u d o r @ Jan 22 2012, 12:17 AM) *
Halba, nu pot spune decat ca memoria oamenilor e foarte scurta. Le va fi reimprospatata cat de curand. Cum spuneam: sa nu va aud ciripitul peste un an, un an si ceva.

Cum adica sa nu ne auzi ? adica ce ? tu crezi ca daca vin altii va fi bine ? NU. Insa va fi mai bine pe termen scurt, dupa care vor ajunge si ei la stacheta ridicata de PDL (nu stiu daca in cifre absolute se fura mai mult acum decat se fura atunci, insa procentual se fura mult mai mult decat pe vremea lu' "nastase 4 case")... deci da, probabil prin 2014 o sa fiu foarte vocal impotriva viitoarei guvernari, si sper sa fie toata lumea, sa nu-i lasam mai mult de 4 ani.

QUOTE
Basescu poate fi un hot dar nu este un incompetent.

Asta ma nelinisteste si pe mine... ca daca era incompetent poate nu reusea sa intoarca alegerile din 2009. Eu vreau un presedinte si un guvern format din retardati. Daca ar fi sa iei cafteala de la un luptator de K1 ai prefera ca ala sa fie multiplu campion international posesor de sute de centuri sau de un bibliotecar care de 2 zile s-a apucat de antrenamente pentru K1 ?
Sa nu aud de povesti cu "politicieni buni pentru popor", OZN-uri, blonde inteligente, mos craciun si alte personaje fictive.

QUOTE
Un Ponta prim ministru si un Antonescu presedinte e un scenariu care pe mine ma inspaimanta.

Dar Base-Boc nu iti provoaca asa niste sentimente de groaza ? In opinia mea e cel mai odios cuplu politic de la sotii ceausescu incoace.

QUOTE
Sper din toata inima ca totusi in spatele lui ala micu' sunt Nastase si Iliescu. In spatele lui Antonescu nu e nimeni si nimic. El nu are spate. smile.gif

PSD-ul la ora actuala e cel mai democratic partid din Romania (ce ironic, nu-i asa ?). Restul partidelor (PNL si UDMR) au preluat modelul conducerii cu mana de fier introdusa de Basescu in PDL.

QUOTE
Cu desfiintarea DNA sunt total de acord desi o sa avem amandoi o mare deziluzie. Nu va fi desfiintata ci doar transferata la noii stapani. Iar daca tu crezi ca Udrea sau Videanu vor fi dupa gratii cred ca nu intelegi ce se intampla. Iti inteleg speranta si dorinta dar cred ca ele sunt niste chestii de pura antipatie si mai putin unele de logica.

Am vorbit de arestari preventive, care e foarte posibil sa aiba loc, nu de condamnari pe fond (care nu au existat nici pana acum). Dar nu m-ar mira sa vedem niste capi PDL-isti cum fac show mediatic cu arestari preventive de 30 de zile (apoi eliberati si ingropat dosarul, ca doar nu vrem sa-i suparam prea tare, nu ?).

QUOTE
Nici eu nu sunt mare fan Nutzi dar totusi exceptand asocierea cu unele firme de mari constructii este un ministru bun. Cel mai bun din guvernul Boc. Daca ma contrazici vino cu argumente. smile.gif

Borbely, desi nu ma pot declara fan al lui (taxa auto e odioasa, si ar mai fi multe motive) insa a blocat (temporar cel putin) proiectul RMGC chiar daca asta i-a atras cercetari din partea DNA si dojeneli grave din partea lui Basescu. Cu toate astea nu a cedat (mult cojones raportat la situatia actuala). In plus avand in vedere diferenta de bugete dintre cele doua ministere chiar daca udrea fura doar f putin iar borbely fura tot bugetul ministerului in valori absolute tot udrea fura mai mult.
Cat despre Udrea "si apropierea de firme de constructii" multumita activitatii sale vom ramane fara drumuri peste cativa ani, dupa cum stim in Romania drumul se face din asfalt si spaga (asa a fost tot timpul, nu a inventat PDL-ul treaba asta), actualmente insa procentul a ajuns undeva la 10% asfalt, 90% spaga, evident ca din 10% nu poti face un drum care sa reziste mai mult de 2 ani... Deci peste 2 ani va trebui din nou sa il reasfaltezi, problema e ca drumurile sunt facute in mare parte din fonduri UE, care nu vor mai aproba reasfaltari anuale ale aceluiasi drum. Deci ori vom gasi o sursa interna cu care sa asfaltam drumurile (slabe sanse) ori vom ramane cu ele praf.

Referitor la monarhie:

Monarhia, daca e implementata corect (pe principiul monarhiilor constitutionale moderne, unde regele are rol strict decorativ) aduce avantajul ca ne-ar scapa de regimul asta semiprezidential care mi se pare cel mai nasol sistem constitutional. Adica alegi prin vot popular presedintele, care are o legitimitate populara extraordinara dar acesta nu are atributii clare, iar dupa 4-5 ani poate sa apara inocent la televizor si sa zica "nu stiu ce s-a intamplat... tariceanu e devina... sau boc... eu am stat cuminte aici in scaunul meu". Nu nene. Ori alegem direct presedintele si atunci nu mai exista functia de prim ministru ci presedintele e seful guvernului (cum e in SUA spre exemplu) ori presedintele are rol pur decorativ si e ales de parlament iar primul ministru e ales de populatie (cum e in germania spre exemplu). Insa regimul asta semiprezidential e o porcarie imensa, iar monarhia (repet, daca e implementata corect) ar rezolva problema asta. Insa tot nu sunt un fan al regimului, faptul ca cineva e numit pe viata (chiar daca are o functie pur decorativa) ma sperie, nu imi place.
Problema e ca aia care vor rege, vor un rege activ, "rege jucator" cum ar veni (si cam asta a fost si traditia din Romania), ori asta cred ca e ultimul lucru de care am avea nevoie, un "rege jucator" pe care sa nu-l putem schimba.
dinpoplaca
QUOTE (solmar @ Jan 22 2012, 05:48 PM) *
Tudore,
nu e neica nici o conspiratie mondiala. Pur si simplu ce s-a intamplat in Europa de Est acum 22 de ani se intampla acum in Africa de Nord.

Conspiratie mondiala e, se pate vedea clar dar oamenii cu creiere mici nu inteleg decat un pahar cu bere si sa ne simtim bine. Ati putea majoritate de aici sa va flositi mai mult creierele si ati vedea evidentul.

Mi-am pierdut timpul pe forumul asta discutant cu oameni care nu vor sa priceapa, si care doar le trebuie un loc sa-si piarda timpul, ca de ivatat tot nu invata nimic, de aceea tara asta merge asa cum merge. E asa greu sa ai sau sa-ti cultivi putin realism? si logica?

Nu va obositi sa raspundeti la replica asta ca nu o sa mai urmaresc topicul asta. Nu vreu sa mai citesc cretinitati. Daca vreti puteti sa stergeti si ce am scris.
prostime cat duce...................................................................
AlexTM
QUOTE
Un Ponta prim ministru si un Antonescu presedinte e un scenariu care pe mine ma inspaimanta.

De ce? Asa cum zicea si Halba, Boc + Basescu e o combinatie mai buna? Care ar fi argumentele contra celor de sus?
James Kilowatt
@Dinpoplaca
Nu-ti va griji, cu regimurile ce sunt pe teava in Africa de Nord, berea va disparea p-acolo.
T u d o r
Am un singur argument. Nu stiu daca e bun sau rau dar asa vad eu situatia. Cuplul de dansatori PDl a inceput in 2009 ceea ce altii abia acum fac. Nu vorbesc de moralitate, vorbesc de pragmatism. Un guvern care ar fi dat pomana la toti in continuare (asa cum au fost guvernele Tariceanu si Nastase) ar fi falimentat tara. Parerea mea, nu discut detalii ca aici fiecare e subiectiv. Mi se rupe daca Nutzi a furat mai mult decat ala sau alalalt, toti fura si asta are deja valoare de regula. Dar pe plan macroeconomic au facut ce trebuia. Nici macar aproape de perfect dar au facut ceva in directia buna. Toti europenii au taiat cat incape de la consumurile bugetare abia in 2011 cand i-a luat frica de colaps. Pe astia i-a luat mai devreme cu 2 ani.

De ce nu Ponta + Antonescu? Pai sa zic asa... Ponta trebuie sa-si multumeasca bazinul electoral. Asistatii social rulz. In plus ei sunt cu foamea in glanda rau de tot si vom vedea cat pot ei sa fure dar nu asta e un argument pentru ca si astialalti au tras cat au putut. Nu sunt de acord ca PDL a furat mai mult decat PSD. As prefera sa vad niste statistici. biggrin.gif Just joking, n-avem. Dar pot sa afirm ca in cifre absolute aia dinainte rupeau norii. In institutia in care imi pierd vremea bugetul a fost diminuat la valori de avarie, nici sa vrei sa furi nu mai ai ce si cum. In plus controale peste controale de la toate organele posibile, inainte nu era asa. Si aia vin chititi sa gaseasca orice. Antonescu si-ar vinde mama in piata de arabi daca ar sti ca asta il duce la Cotroceni. Mi-e teama de un astfel de om, lipsit de valoare si realizari individuale. Ce sunt insa convins e ca el nu va ajunge presedinte. PSD ii va da in 2014 cu tifla, sunt 100% convins. De ce credeti ca risca el tot acum pe demisia lui Basescu?

Dinpoplaca, bine ca esti tu destept. Se si vede. smile.gif
solmar
QUOTE (dinpoplaca @ Jan 23 2012, 08:44 AM) *
QUOTE (solmar @ Jan 22 2012, 05:48 PM) *
Tudore,
nu e neica nici o conspiratie mondiala. Pur si simplu ce s-a intamplat in Europa de Est acum 22 de ani se intampla acum in Africa de Nord.

Conspiratie mondiala e, se pate vedea clar dar oamenii cu creiere mici nu inteleg decat un pahar cu bere si sa ne simtim bine. Ati putea majoritate de aici sa va flositi mai mult creierele si ati vedea evidentul.

Mi-am pierdut timpul pe forumul asta discutant cu oameni care nu vor sa priceapa, si care doar le trebuie un loc sa-si piarda timpul, ca de ivatat tot nu invata nimic, de aceea tara asta merge asa cum merge. E asa greu sa ai sau sa-ti cultivi putin realism? si logica?

Nu va obositi sa raspundeti la replica asta ca nu o sa mai urmaresc topicul asta. Nu vreu sa mai citesc cretinitati. Daca vreti puteti sa stergeti si ce am scris.
prostime cat duce...................................................................


Stii ce-ai facut tu acum, pe langa faptul ca l-ai bagat si pe Tudor in discutie fara ca el sa vrea (puteai sa-l scoti din citat)? Te-ai chisat cu bolta pe tot forumul si ai plimbat si jetul.... Ti-o scriu asa ca stiu ca n-o s-o citesti, ca sa-ti pierzi timpul cu cretinatati!
AlexTM
Ba da va citi, doar ca nu va mai interveni decat daca nu va mai putea.
solmar
QUOTE ( T u d o r @ Jan 23 2012, 09:30 AM) *
Dar pot sa afirm ca in cifre absolute aia dinainte rupeau norii. In institutia in care imi pierd vremea bugetul a fost diminuat la valori de avarie, nici sa vrei sa furi nu mai ai ce si cum.

Trebuie sa mergi la o reciclare daca te dai batut asa usor. Auzi la el, sa vrei si sa n-ai ce si cum!!! Am un prieten care avea o policlinica si avea el o vorba: daca esti sanatos inseamna ca nu te-am cautat noi cum trebuie!

QUOTE
Monarhia e o solutie de criza. Un status simbol nealienabil. Un fel de guru. Ar inchide multe guri si ar stabiliza cumva viata politica. Nu ca politicienii n-ar mai fura ca inainte dar macar cetateanul va avea la ce sa aspire, va avea un mic dumnezeu la care sa se roage sa fie mai bine. Tare! Adica aceeasi marie cu alta palarie.

Man, aici faci o mare greseala, punand semnul egal intre Basescu si Mihai de Romania. Nici macar ca simbol nu merge comparatia. Diferentele se vad cu ochiul liber. Deja ma distrez inchipuindu-mi cum se comporta Basescu la un dineu oferit de o casa regala la care invitatii in proportie covarsitoare sunt cu sange albastru. Mama, mama ce muci trage el prin fasolea alora!!!
Nu sunt regalist dar prefer varianta asta fara sa clipesc.

Alex
Vezi ca nu merge ce zici tu!
DORU
QUOTE (HalbaSus @ Jan 23 2012, 08:26 AM) *

Referitor la monarhie:

Monarhia, daca e implementata corect (pe principiul monarhiilor constitutionale moderne, unde regele are rol strict decorativ) aduce avantajul ca ne-ar scapa de regimul asta semiprezidential care mi se pare cel mai nasol sistem constitutional.


Sunt de acord cu solmar: o monarhie constitutionala sau parlamentare ar fi un viitor cu adevarat bun pt RO.
Intr-o astfel de forma de stat, Majestatea Sa Regele Mihai I de Romania (si nu panarama aia de Radu Duda "Vinilin") ar fi un garant al imaginii RO in lume si cu siguranta atat puterea legislativa cat si cea excutiva ar gandi cu capul lor, lasand justitia sa fie independenta.

Tari precum Spania, Norvegia sau Olanda se bucura de mult mai multa stabilitate folosind un monarh pt imagine si lobby.
HalbaSus
QUOTE ( T u d o r @ Jan 23 2012, 09:30 AM) *
Am un singur argument. Nu stiu daca e bun sau rau dar asa vad eu situatia. Cuplul de dansatori PDl a inceput in 2009 ceea ce altii abia acum fac. Nu vorbesc de moralitate, vorbesc de pragmatism. Un guvern care ar fi dat pomana la toti in continuare (asa cum au fost guvernele Tariceanu si Nastase) ar fi falimentat tara. Parerea mea, nu discut detalii ca aici fiecare e subiectiv. Mi se rupe daca Nutzi a furat mai mult decat ala sau alalalt, toti fura si asta are deja valoare de regula. Dar pe plan macroeconomic au facut ce trebuia. Nici macar aproape de perfect dar au facut ceva in directia buna. Toti europenii au taiat cat incape de la consumurile bugetare abia in 2011 cand i-a luat frica de colaps. Pe astia i-a luat mai devreme cu 2 ani.

Aici nu sunt de acord, "stransul curelei" si masurile de austeritate nu au lovit atat de tare "bugetarii" (care conform doctrinei PDListe sunt niste paraziti ai societatii, niste grasi neproductivi care s-au urcat in spatele privatilor slabanogi) ca daca li s-a redus salarul asta e... beau cu cateva beri mai putine, nu isi mai iau plasma, nu mai merg in vacante scumpe si gata. Aia disponibilizati au fost reangajati de firme private catre care s-au externalizat aceleasi servicii pe care le faceau si inainte (dar pe mai multi bani, ca doar e criza), iar pe "asistatii sociali" tot trebuie sa ii asisti ca nu e etic sa ii executi pe motiv ca nu au servici (sau poate e etic, dar nu te lasa uniunea europeana).

Toate masurile alea care trebuiau sa loveasca in bugetari defapt au lovit in privati. Ca daca fiecare bugetar bea cu 2 beri mai putin atunci treaba asta o va resimti cel mai tare privatul de la ABC care vinde bere... care la randul lui nu isi va mai lua masina noua de la dealer, care la randul lui nu isi va mai deschide alta reprezentanta, prin urmare cel care proiecteaza reprezentante va fi dat afara de la firma privata de proiectare si se va angaja la stat, sa frece menta, sau la un privat care are contracte cu statul... sau mai degraba la o firma care lucreaza in subantrepriza la firma care are contracte cu statul.

DE CE NU A DAT ROMANIA FALIMENT ?

Pentru ca nu poti ucide un om mort. Pentru ca romania nu avea o economie pe care sa o poti ucide. Noi eram in criza inainte ca aceasta sa fie la moda. Basescu nu a facut nimic la nivel macro ca sa scoata romania din criza asa cum nici nastase, ponta sau antonescu nu vor face.

QUOTE
De ce nu Ponta + Antonescu? Pai sa zic asa... Ponta trebuie sa-si multumeasca bazinul electoral. Asistatii social rulz.

Sincer prefer sa se bage bani in asistati sociali. Si stii de ce ? pentru ca banii aia se intorc in economia reala competitionala. Alcoolicul pe care il subventionezi va da banii la abc-ul care vinde cea mai ieftina votca, deschide cel mai devreme si inchide cel mai tarziu. El nu va truca licitatii, nu va cumpara de la clientela politica, etc. Banii pe care ii baga statul in orice altceva (infrastructura, sanatate, invatamant, uatever) vor urma traseul clasic romanesc in care se vor imbogati cativa care apoi vor baga acei bani in economia unor tari bananiere ca monaco, luxemburg, dubai, etc.

QUOTE
In plus ei sunt cu foamea in glanda rau de tot si vom vedea cat pot ei sa fure dar nu asta e un argument pentru ca si astialalti au tras cat au putut.

Nu e suficient sa vrei, trebuie sa si poti, sa ai oamenii pregatiti la toate nivelurile, inclusiv cele de control, trebuie schimbati astia actuali (sau cazut la pace cu ei), sa iti formezi rutina, procedee, sa te profesionalizezi, sa fortezi limite, etc... PDL-ul deja e o masinarie bine unsa. PSD-ul e o masinarie care a stat pe dreapta de mult timp, trebuie unse pistoane, incarcata bateria, etc...

QUOTE
Nu sunt de acord ca PDL a furat mai mult decat PSD. As prefera sa vad niste statistici. biggrin.gif Just joking, n-avem. Dar pot sa afirm ca in cifre absolute aia dinainte rupeau norii. In institutia in care imi pierd vremea bugetul a fost diminuat la valori de avarie, nici sa vrei sa furi nu mai ai ce si cum. In plus controale peste controale de la toate organele posibile, inainte nu era asa. Si aia vin chititi sa gaseasca orice.

Nici eu nu am statistici, am niste repere neoficiale pe care nu am cum sa le prezint, dar parerea mea e ca se fura mai mult decat inainte (poate in valori absolute e la fel, insa procentual e mare diferenta).

QUOTE
Antonescu si-ar vinde mama in piata de arabi daca ar sti ca asta il duce la Cotroceni. Mi-e teama de un astfel de om, lipsit de valoare si realizari individuale

Stai, adica parca vorbeam despre deosebirile fata de basescu. Sa nu imi spui despre ce om sufletist, plin de caracter e basescu zis "draga stolo".

James Kilowatt
QUOTE (HalbaSus @ Jan 23 2012, 11:01 AM) *
Sincer prefer sa se bage bani in asistati sociali. Si stii de ce ? pentru ca banii aia se intorc in economia reala competitionala. Alcoolicul pe care il subventionezi va da banii la abc-ul care vinde cea mai ieftina votca, deschide cel mai devreme si inchide cel mai tarziu.


Ca sa fie treaba completa, ar trebui ca votca aia sa fie made in Romania, ca altfel o parte din bani tot afara vor ajunge. Nu la Monaco, da' tot afara. Ca sa mearga schema perfect ar trebui sa vina Dimpoplaca, sa cultive prune, cereale si sfecla de zahar (cu sapa) pe care sa le distileze cu panouri solare si sa le vanda la ABC-ul din colt. Tractor sau distilator cu gaze nu e bine ca energia cam e de import si tractoare nu mai fabricam si nici vreo fabrica de alambice care sa plateasca TVA nu cred ca mai exista.

Nici medicamentele anti-ciroza nu cred ca sunt facute in Ro, ca sa fie completa schema ar trebui ca Dinpoplaca sa faca si din astea din buruieni culese tot din Carpatii nostri.

Problema e insa ca in Ro nu se mai face mare lucru, si din motivul asta e tare greu sa gasesti vreo schema prin care economia sa devina echilibrata.
Prioritatea cred ca este sa-l aducem pe Dinpoplaca acolo, sa investeasca intr-un alambic si sa se puna pe produs ceva, altfel nici mama schemelor nu ne va scoate din rahat.
GoldnSlitz
Am fost atent la tot ce s-a spus pe aici. Ma inclin in fata dv. Cu entuziasmul vostru in mod sigur am putea sa punem viitorul acestei tari pe un fagas normal, chiar daca sunt afirmatii pe aici care se exclud reciproc. Fiindca onestitatea afirmatiilor de aici este definitorie.
"V de la vendetta" ar fi un punct comun de plecare. Eradicam sistemul actual, fanariot, ineficient, corupt, aservit.
Apoi "avem o tara, ce facem cu ea?". Plm, chiar nu se gaseste o mana de oameni onesti care s-o conduca? Fara arghilofili, cleptomani, dictatori in fasa, bunicute carismatice, papusari, boci etc. Chiar nu se poate desfiinta sacul asta comunist de strangere a impozitelor/efectuare a platilor unde balanta da mereu cu minus? Orice taxa/impozit trebuie sa aiba un corespondent care sa se limiteze cu cheltuirea banilor publici la cat s-a strans in casierie pt chestiunea vizata.
De o parte a mesei reprezentanti ai armatei de exemplu, de cealalta reprezentanti ai societatii civile care tocmai s-au achitat cu succes de taxe. Sa zicem ca taxa este obligatorie. Sa zicem niste criterii de impunere a ei: avere, proprietate....tot ceea ce nu ai vrea sa pierzi, chiar Becali fiind, si militarul-mercenar trebuie sa apere de rusi, huni, goti si vizigoti, irakieni, mujahedini, plm. Sa zicem ca niste procente din aceleasi taxe ajung si la administratiile locale ca asa trebuie. Guvernul e mediator si casier-contabil, chiar creditor (la o adica). Nu face amnistii, nu fura, nu amesteca acesti bani cu altii in sacul comunist de mai devreme. Sa zicem ca militarii de mai devreme vor sa bage niste bani in doua fregate englezesti dezechipate tocmai cand trebuiau aruncate la fier vechi, dar recent varuite ca la autovit, ca asa le cere niste interese de stat, basca parandaratul. Iar tu, din partea societatii civile intrunite pe aceasta chestiune, ales democratic, nu pe viata, pe un an, fara remuneratie, ca doar este o onoare sa fii cetatean, cu o mare durere in ficat pt ca firma ta plateste cu greu taxa, sau bunica din pensia ei mica, pe care o reprezinti cu succes, alegi sa spui nu! Negociezi mai departe salariile nesimtite de generali pt a ramane bani de fregate. Inviti si presa, sa manance si ei o bucata de paine, sau postezi online pe net. Pana la urma fregatele nu se mai cumpara, niste imperialisti pleaca acasa cu buzele umflate.
Sa zicem ca agentia de mediu gaseste necesara o taxa de prima inmatriculare. Iar tu Tudor, sa zicem, spui deschis sa te auda si restul cetatenilor ca n-are treaba sula cu prefectura...spui: "poluatorul sa plateasca", taxa aia trebuie sa o incaseze serviciul de inmatriculari si nu voi, si nu enspemii de euro... Daca va doare undeva de incalzirea globala, ia incasati voi taxa de la industria extractiva , prelucratoare, de la consumatorul final care arde carbon in atmosfera cu kilu, cu litru, cu metru cub, ca arde lemne, ca trage cazanul sa-l alimenteze la pompa, ca arde gazu' sa-i fie cald la cur iarna. Scoti carbon la suprafata, il arzi, tai padure si nu pui la loc...inseamna ca trebuie sa platesti, fara sa conteze daca esti sofer sau combinatul metalurgic galati. Te injura niste lume Tudore? Nu-ti pasa. Nu esti decat un cetatean corect...ai voce...esti acolo unde trebuie...nu ca aia de vociferau fara rost impotriva lui Base la tineretile tale in nu stiu ce piata din Bucuresti. Si-i mai intrebi Tudore: "la ce va trebuie atatia bani cat putem strange?" Rsp: "Acordam un stimulent...bla ...bla" Si tu: "Pai tot nu dispare poluarea! Mai bine folosim banii in parteneriate publice -private cu contractele la vedere ca nu dam bani de pomana la smecherii din energie, si umplem Romanica de eoliene si centrale solare. Incurajam automobilul electric, transportul in comun, mersul cu bicicleta. Pana termina OMV si aia din Marea Neagra petrolul de extras, ne ridicam dincoace, ca doar avem viziune verde la culoare." Si ca sa mearga treaba mai propui cate ceva parlamentului de la Bucuresti: de ex sa-si mai bage cateva din regulile alea stricte undeva...ca uite...azi nu mai trebuie avantajat nimeni prin lege data la botu' calului.
Am vrut sa fiu constructiv...mai multa putere de decizie "cetateanului" si societatii civile pe viitor cand vine vorba de cheltuirea banilor lui, sau ascultarea telefoanelor. Cu exceptia CSAT mai putina putere si bani de impartit celor din varful piramidei. Vor avea si ei de castigat caci nu le va mai purta nimeni vreo pricina. Vor avea mai mult timp sa se ocupe de viziunile pe termen lung, politica externa, etc. Colicile sociale, financiare vor avea un impact mai puternic asupra fiecaruia....dar asta ne va pune la munca. Pomana trebuie data numai handicapatilor, batranilor si copiilor fara ajutor. Nu pe criterii electorale.


solmar
JK,
Ce pacat ca dinpoplaca nu mai citeste ce scriem noi aici. Sansa noastra era in mainile lui... of, of, mai, mai. Mai jos un material (conspirationist) care-i da apa la moara. Eu il consider o sinteza pertinenta.

Romania, diagnosticata de acad. Dinu C Giurescu.

Roadele politicii antiromanesti la comanda FMI si UE

* Baza industriala existenta in 1989 a disparut. Numeric, cel putin 80% din capacitatile de productie au fost date la fier vechi. In Bucuresti existau in decembrie 1989 cel putin 47 mari intreprinderi. Au disparut complet 34
* Tot efortul de industrializare al Romaniei din secolul XX a fost in cea mai mare parte anulat. O atare distrugere a industriei proprii este, dupa toate probabilitatile, unica in Europa daca nu si in lume. Romania nu mai are in proprietate nici o unitate industriala, cele in functie apartin firmelor straine
* Cooperatia mestesugareasca de productie a disparut si ea in cea mai mare parte. Daca vrei sa-ti repari un pantof, gasirea unui atelier seamana cu un joc la loterie.
* Agricultura prin masurile luate in anii ’90, a revenit la o faramitare care o fac neproductiva. Romania nu mai produce hrana de care are nevoie si importa nu numai grau, dar si legume, fructe din tari europene, africane si chiar din America de Sud
* Comertul se desfasoara in mall-uri cu megamagazine. Care este ponderea in megamagazine a marfurilor produse in Romania? Imaginile cu inghesuiala cumparatorilor de sarbatori la casele de marcat nu inseamna bunastare
* Comertul exercitat individual-particular s-a redus la maximum; micile magazine de cartier unele rezista, altele s-au inchis, iar ponderea lor este prea putin semnificativa.
* Sistemul bancar-financiar apartine, in proportie de cel putin 90% – bancilor straine
* De ce pana in 2009 inclusiv, au fost bani si dintr-odata nu mai sunt? Opinia publica nu a primit o explicatie rationala si nici cum sunt folosite aceste 20 de miliarde
* Urmarile imprumutului: a) reducerea cu 25% a salariilor si cu 15% a pensiilor

cool.gif disponibilizari repetate in 2010, 2011 si 2012 c) reducerea in continuare a salariilor intrucat noua grila de salarizare a pornit de la un prag mai jos decat acela anterior d) inghetarea salariilor si pensiilor pe 2012 e) hotarari judecatoresti definitive pentru plata unor drepturi banesti nu sunt respectate si amanate cu motivarea ca nu sunt bani f) investitiile sunt indreptate spre firmele clientelare ale regimului

* FMI executa un control direct asupra bugetului si administratiei tarii. Acest for „recomanda“ ce trebuie privatizat sau pus sub management privat. Intr-un fel, situatia se aseamana cu aceea a Romaniei din anii 1948-1958 cand hotararile conducerii de atunci erau supuse aprobarii prealabile a Moscovei
* Trecerea – tot la recomandarea FMI – sub management privat a unor mari unitati care mai sunt proprietatea statului
* Vanzarea in continuare a resurselor naturale, exploatarea perimetrelor maritime petrolifere; atacarea padurilor virgine. Veniturile ce vor reveni statului roman din vanzarea unor asemenea resurse sunt minimale

Conducerea politica, degradare fara precedent

* Viata politica cunoaste, in ultimii 6-7 ani, manifestari aparte, care incalca atat Constitutia tarii, cat si regulile UE
* Formarea unei majoritati parlamentare cu ajutorul unui „partid“ care nu a fost validat in alegeri si voteaza automat cu partidul principal de guvernamant
* Metode speciale de votare : asumarea raspunderii de catre guvern; aprobarea tacita ; numaratoare in viteza (numaratoarea expres) ; ordonantele de urgenta aprobate in bloc
* Politizarea aparatului de stat pana la treptele inferioare. Se va ajunge la partidul-stat existent in 1989
* Transformarea guvernului intr-un simplu instrument de executie, de aplicare a dispozitiilor Presedintiei
* Eliminarea completa a dialogului dintre partide pentru obtinerea unei solutii negociate; compromisul politic nu exista in mentalul si practica partidului principal de guvernamant; exista numai dorinta de eliminare cu orice pret si prin orice mijloace a adversarilor
* Jaloane pentru fraudarea viitoarelor alegeri : votarea prin corespondenta, tinerea concomitenta a viitoarelor alegeri, locale si parlamentare, contrar prevederilor constitutionale, cat si a practicii UE
* Prin mai multe initiative legislative sau de facto din ultimii ani, guvernul se indreapta spre destramarea teritoriala si juridica a statului roman.
* Atacarea teritoriului. Impartirea Transilvaniei in doua regiuni de dezvoltare pe linia despartitoare trasata de dictatul de la Viena din august 1940. O atare propunere care deschide calea unei divizari de facto – economice si etnice – a Transilvaniei. Ce mai ramane din definitia Romania stat national unitar si indivizibil?
* Integritatea teritoriala este pusa direct sub semnul intrebarii si prin: proiectul de desfiintare a judetelor existente
* Politica oficiala (guvernamentala) fata de comunele romanesti din judetul Covasna este si ea graitoare: aceste localitati – prin reprezentantii lor – nu au primit nici un fel de sprijin banesc de la guvern pentru activitatile lor culturale.
* Alcatuirea statala este pusa la indoiala prin criticarea si blamarea repetata a diferitelor categorii socio-profesionale: medici, judecatori, profesori, politisti; prin referiri negative privind institutii ale statului.
* Legea arhivelor acum in faza de promulgare reprezinta inca o lovitura data statului roman. Legea ingaduie scoaterea unor arhive originale si restituirea lor catre emitenti. Aplicarea unei asemenea legi inseamna aprobarea legala pentru destramarea arhivelor nationale cu toate consecintele previzibile
* Reforma sanatatii a dus la inchiderea a zeci de unitati, tot in numele economiilor bugetare. Faza a doua a acestei reforme preconizeaza acum limitarea asistentei medicale la un pachet-tip
* Codul muncii votat nu demult este net in defavoarea salariatilor si acorda angajatorilor mai multe inlesniri in desfacerea contractelor de munca
* Prin desfiintarea industriei existente in 1989 in proportie de cel putin 80%, prin inchiderea atelierelor mestesugaresti si prin emigrarea a peste 2.000.000 de persoane, muncitorimea din Romania s-a redus considerabil si numeric dar si ca forta de actiune
* Siguranta personala a cetateanului si a bunurilor sale este amenintata de limitarile bugetare si concedierile masive in Politie si Jandarmerie
* Inghetarea salariilor si a pensiilor pe de o parte si cresterea preturilor pe de alta parte, ingradesc si chiar opresc reactiile corpului social preocupat zilnic de cum sa faca fata cheltuielilor de supravietuire.
* Masurile luate sub lozinca „reformei institutionale“ erodeaza pas cu pas statul roman, slabesc autoritatea institutiilor sale. Cetateanul se simte astazi mai expus presiunilor de tot felul si mai nesigur de viitorul sau si al copiilor sai decat cu 6-7 ani in urma
* Atitudinea indiferenta a oficialitatilor fata de tot ce aminteste identitatea romaneasca, traditiile, personalitatile reprezentative, istoria, limba vorbita astazi tot mai stalcita
* Noua lege a educatiei favorizeaza formarea unei generatii fara identitate nationala

GoldnSlitz
Solmar,
ma deprima ceea ce am citit....nu ca nu stiam, sau nu se observa cu ochiul liber


V de la vendetta.
solmar
GoldnSlitz,
Nu stiu de ce, dar la ce-ai postat imi vine in minte un singur raspuns: E loc pentru toata lumea in Romania, si pentru saraci si pentru bogati. Statul nostru e administrat prost dar la naiba si eu personal am tendinta sa cheltuiesc mai mult decat am. Raspunsul meu catre mine e simplu - produ mai mult si atunci poti sa fii mana larga, sa-ti permiti sa cheltuiesti mai mult. Cu conditia sa nu vina statul sa-ti dea la gioale.

Din pacate, statul roman nu are accese d'astea de vrednicie. Nu stie sa adune la buget si nici nu stie sa cheltuie. Daca da cu plus la cheltuieli si cu minus la incasari atunci e logic ca bugetul e dezechilibrat. M-am tot legat de RMGC - de ce naiba reclamele alora au reusit sa ma sufoce iar statul roman care daca mi-aduc eu bine aminte a dat o lege a amnistiei financiare (sau nu a dat-o) nu o ruleaza in fiecare ora la televiziunea de stat. Legea care sterge cu buretele ce s-a intamplat pana acum doi ani, timp in care vii si te spovedesti la circa financiara si incepi sa platesti corect impozitele.... Nu comentez daca legea in sine e buna sau rea dar pune un punct. Romani, ati avut liber la furat pana la data de xx.xx.xxxx! De azi inainte dam startul la operatiunea inversa, aducem banii inapoi la stat, daca va prindem la furat, daca nu va declarati veniturile. E corect sau nu!? Din perspectiva aluia cu buzunarele goale e o lege ok, nu-l afecteaza direct. Din perspectiva aluia cu buzunarele pline e cam nasol. Trebuie sa ia o decizie, sa puna punct sau sa riste in continuare dar cu miza. Pana acum n-a fost miza, toata lumea a furat, nimeni n-a platit. Miza asta e nasoala, te-au prins, platesti! Cu procedura de urgenta...

Doru,

Radu Duda nu are/va avea atributii de conducere, e decorativ oricat se da el balena pe sticla. Nobilii care nu au sange albastru au un titlu peiorativ (nu-mi aduc aminte, dar promit ca ma uit acasa). Titlul ala te face sa simti ca la masa scaunul tau e mai scurt cu 2 centimetri.
James Kilowatt
Primele puncte din analiza academicianului, alea cu industria, sunt cam discutabile. Industria lui Ceausescu era neperformanta, e normal ca a disparut. N-a prea exportat pe bani ci doar pe gratis, megalomanu' voia sa arate cat e el de darnic prin tarile nealiniate in fruntea carora se vedea, ca o contrapondere la americani si la rusi. Romania s-a indatorat ca sa creeze industria aia si apoi ca sa plateasca datoriile a exportat mancare, nu produse industriale.
Faptul ca mare parte din industrie a disparut e explicabil. Si faptul ca o parte s-a instrainat e discutabil. Dacia a produs berlina non-euro pana in 2001 sau 2002. Wtf, daca nu se instraina probabil ca ar fi disparut de tot. Nu e cazul peste tot, s-au vandut si fabrici care mergeau bine, insa cred ca mai degraba sunt exceptia decat regula.

Bun, atunci cand s-a vandut/casat industria, unii au furat pe rupte. Asta e o problema... insa nu e singura, si s-ar putea nici sa nu fie cea mai grava. Banii aia furati nu s-au dus in investitii, sau in mijloace de productie, si mie asta mi se pare cel mai naspa dpdv economic.
Sa zicem ca au furat uzina Aro si au dat-o la fier vechi. Urat din partea lor. Daca cu banii furati deschideau o fabrica de biciclete sau de alambice cu care sa faca Dinpoplaca tzuica bio nu ar fi fost atat de rau... poate ar fi fost mai bogati si ei, si restul lumii. Insa din banii furati si-au luat repede un Mertzan si un Q7, cu care nu poti sa produci nimic...
solmar
JK,
din industrie s-ar fi putut selecta 60-70% ca viabila si perfectionabila iar cu restul de 30-40% fie la fier vechi fie reconversie/retehnologizare. Mecanismul a fost rapace - MEBO unde mergea, faliment unde directorii au fost lasa-ma sa te las. Sau faliment si cumparare pe nimic. Exceptie privatizarile de "succes" la care am luat parte cu totii, tot la exceptii intra si vanzarile directe. Si o mare exceptie - flota care pe langa faptul ca s-a volatilizat a produs si datorii (nu se stie inca cine e vinovat, cei care au facut parnaie sunt bine merci - milionari).

Din pacate la noi industria a fost pusa pe butuci aproape in intregime. Ce mai exista e in mainile strainilor/multinationalelor. Si iar ca o masura a hotiei noastre (caracteristica ADN) in proportie de peste 90% toate fabricile trecute in management/proprietate straina au ajuns pe profit intr-un an desi pana atunci erau pe pierdere sub management neaos. Turismul cu care se bate cineva intre tate ... hoteluri intregi stau in paragina. Statiuni intregi au ajuns in paragina. De ce?

Am talharit padurile (exclusiv PD + UDMR, ceilalti n-au avut acces), ne-am batut joc de resurse, de forta de munca. In schimb am devenit extrem de inventivi la taxe si impozite. Tot ce a insemnat proprietate de stat a fost condamnata la moarte, proprietatea privata a inflorit sub management corect. Statul si-a vrut singur raul, a platit prost managerii, s-a pus travers mediului concurential si s-a defectat singur. Bai, eu nu inteleg cum naiba marele strateg, marele carmaci n-a construit in 7 ani un singur vapor - sa fie mandria tarii! Sa puna pe el cei mai buni marinari, sa lucreze pentru el cei mai buni brokeri, sa transporte cele mai buna marfuri... Asa sa fie de dragul flotei care s-a risipit ca fumul de tigara!
solmar
Printul Radu al Romaniei Duda este purtator de nume (regal) legitim, dar nu si nobil. In Wikipedia e destul de concis prezentat: Alteța Sa Regală Radu, Principe al României, fost Principe de Hohenzollern-Veringen (n. 7 iunie 1960, Iași, România, ca Radu Duda). În anul 1996 s-a căsătorit cu ASR Principesa Margareta de România. La data de 1 ianuarie 1999 i-a fost acordat numele, nu titlul de "principe de Hohenzollern-Veringen" de către ASR prințul Friedrich Wilhelm, șeful casei princiare de Hohenzollern-Sigmaringen, numele său legal devenind Radu Hohenzollern Veringen Duda. Din 2007, de când și-a schimbat numele legal în Radu al României Duda, Radu nu mai folosește numele de Hohenzollern.
Principele Radu nu are blazon, deoarece nu i-a fost specificat vreunul prin decretul princiar care i-a acordat noul nume de Hohenzollern-Veringen. De asemenea, decretul nu i-a acordat lui Radu nici apelativul de "Alteță". Alte familii regale, însă, i-au recunoscut folosirea de către acesta a apelativului de "Alteță Serenissimă". Prin noul Statut al Casei Regale semnat de Regele Mihai al României la 30 decembrie, 2007, Radu a primit titlul de "Principe al României" cu apelativul de "Alteță Regală" și urmează să poarte titlul de "Alteța Sa Regală Principele Consort al României" începând de la moartea lui Mihai. E membru al Familiei Regale Române. Fie acompaniat de soția sa, Principesa Margareta, fie cel mai adesea singur, principele reprezintă Familia Regală cu diverse ocazii.
former_ozz
QUOTE
Cand oare a fost Romania plina de succes? Sper ca ai glumit cu asta. Adica tu crezi ca Basescu nu e destul, se poate inventa unul si mai rau!? Pai Base e la nivelul fanariotilor de acum 2-300 de ani - parjol scrie pe el si pe sleahta lui de ministri.


Hai ma chiar asa nu se vede sarcamsul? Mai ales in fraza a doua?
Eu zic ca Romania are potential sa dea un alt presedinte sau clica care sa va faca sa o regretati pe cea trecuta. S-a intimplat o data, se va mai intimpla o data. De fapt s eva intimpla todeauna.
Eu sint mare fan al UE nu pentru ca conceptul e superb. Poate nu este. Doar ca e mult mai bine decit rahatul maxim care ar fi in Romania fara UE. Ma mir ca nu va dati seama de asta. Basescu nu va place? Cum ar fi Basescu fara UE? Cum ar fi urmasul lui Basescu la patrat fara UE?

Ma enerveaza credinta asta a romanilor ca UE ne face rele si ca atare Romania ar putea sa o duca mult mai bine fata UE. Hai sa zicem ca UE ne face rele (e discutabil, rezultatul net eu cred ca e pozitiv, dar e clar ca ne face SI rele). De unde rezulta de aici ca Romania ar duce-o mai bine fara UE? O tara idealizata cu conducatori competenti care au interesul tarii in inima si cu prejudecati diferite AR PUTEA sa o duca mai bine fata UE. Romania insa s-ar scufunda in lumea a 3a in citiva ani. Hai sa ne uitam la Moldova, aia sint modelul nostru. PIB Romania: 11,000$. PIB Moldova: 2400. De ce credeti voi ca Romania merita mai mult decit Moldova? credeti ca sintem mai buni? Nu, diferenta principala e UE.
former_ozz
QUOTE
Tarilor precum Grecia, Irlanda, Portugalia sa nu zic de unele din fostul bloc de est le mergea mai bine inainte sa adere.


Asta este o afirmatie ... hmmm.. inexacta. Ca sa folosesc un termen moale. E ca si cum ai spune ca romanilor le mergea mai bine in 85 decit acum. Sau sud coreenilir in 1950 fata de acum. Sigur, exista definitii subiective de mai bine (acum 20 de ani era mai bine ca mi se scula) dar pina unde putem sa intindem subiectivitatea?
Hai sa luam ca exemplu grecia: intre dictaturi militare, lovituri de stat, anarhism, asocieri cu terorsimul palestinian si comunism, unde a fost acest mai bine? Acum 20 de ani grecia era o tara vai de capul ei. De fapt a ramas vai de capul ei, sub un strat de poleiala.
RUE
de pe facebook...
former_ozz
Privatizarea pe nimic nu e tragedia Romaniei. In primul rind ca noi tindem sa suprapreciem valoare activelor noastre, cind ele din exterior aratau prost (cui ii pasa de un combinat de unde jumatate se fura, cu scule antice, dintr-o tara instabila care miine poate iti face nationalizare si care nu e legat la restul lumii cu drumuri etc). Sa zicem ca le vindeam pe bune, la valoarea lor maxima. Faceam citeva miliade din banii aia, ii tinea BNR in lingouri acum.

Asa, si? Romania are 35 de mld datorie sau cit are, ar fi avut cu 10mld mai putin. Sau ar fi dat o pomana electorala in plus, o pensie mai mare ceva, poate si 200km asflatati care pina acum se stricau din nou. Sau eau niste kile de aur in seif la BNR. Chiar crede cineva ca citeva miliarde la bugetul Romaniei semnifica ceva cind noi avem datorii de zeci de miliarde? Banii nu conteaza in catitatile astea, ci ce scoate economia. Citeva miliarde se pot risipi cit ai clipi din ochi si cu citeva miliarde nu se poate face mare lucru.
former_ozz
QUOTE
Problema e insa ca in Ro nu se mai face mare lucru, si din motivul asta e tare greu sa gasesti vreo schema prin care economia sa devina echilibrata.


Am eu o schema. Vrei sa vii in Romania sa produci, iti dam avantaje. D-alea genul "nu ne vindem tara". Pamint moaca. Apa moaca. Energie moaca. Fara impozite. Iti dau 1000E pe cap de angajat pe an. Macar un an doi, 5.
Iti dau un combinat pe 1$. Pa nu, pe 10 miloane, Dar ti le dau eu tie, nu tu mie.
Iti simplific birocratia. Totul trebuie sa fie foarte simplu si foarte ieftin. Pe caluclator, daca s epoate. Prin posta. Cu un minim de intilniri si spagi.

E singura gaura in planul meu. Timpul pentru astea a cam expirat din 2005. UE nu te lasa sa dai avantaje necuvenit, nici organizatia de comert si cine o mai fi. Anii 90 au fos anii in care se putea face asta cel mai eficient. De ce nu s-a facut? din prostie majora.
Si acum se mai poate face una alta. Subventii mascate si taxe mici pentru producatori, leu ieftin sa stimuleze exportul. Taxele mici insemna aparat mic si eficient. Totul pe net.
Nu trebuie sa dispara spaga si toate licitatiile sa fie pe bune. Astea exsita si la case mai mari.
James Kilowatt
Eu cu chestia cu avantajele pentru investitii sunt mai nuantat. Da, sunt de acord cu principiul, cu conditia sa fie pe termen limitat si pentru investitii cat de cat "fixe". Aka pe care nu ti le iei in spate cand expira avantajele fiscale si te cari.
De ex eu nu sunt de acord cu scutirile de taxe pt IT. In IT nu se investeste nimic, nu ramane nimic. Cand vor gasi unii care sa faca acelasi lucru mai ieftin cu 10€/an in alta parte, sau expira pomana fiscala se vor cara si nu va ramane absolut nimic in urma lor.
Cu uzina de fabricat alambice te cari mai greu.
T u d o r
GoldnSlitz, o altfel de clasa politica nu se poate crea intr-o societate bolnava asa cum e cea romaneasca. Stiu ca e trist si cumva pesimist ce spun dar e realitatea dura careia trebuie sa-i facem fata. Accesul la putere se face cu bani, cu audienta. Si mai ales cu acces in paturile sarace de votanti semianalfabeti pentru care traista cu malai si ulei e litera de lege. Un intelectual = un vot = un analfabet. Si astia ultimii sunt mult mai multi. smile.gif Am vazut ca m-ai amintit in postarea ta pe post de ipotetic factor de decizie. Ma vad nevoit sa-ti naruiesc sperantele, n-o sa ajung niciodata sa iau decizii la asa nibel pentru ca-mi lipsesc cateva calitati importante: relatiile, banii si limba catifelata. As adauga in plus ca abia astept sa parasesc sistemul asta de stat, m-am saturat de lupta cu morile de vant si n-am vocatie de masochist. smile.gif

Solmar, sunt de acord cu fresca societatii facuta de Giurescu. Cu cateva exceptii, le-a amintit si JK. Si as afirma ca nici la Codul Muncii nu prea e as. Adica a evidentiat bine situatia dar nu are dreptate. Din pacate oamenii astia vad bine realitatile insa nu gasesc si solutii. As vrea sa aud propuneri pentru mai bine de la oamenii de mare capacitate din tara si nu doar analize. De-astea pot si eu sa fac, nu la fel de bine dar pe acolo. Si propunerile sa fie cu bugetul pe masa ca asa stiu si eu ca daca pompezi vreo mie de miliarde de para' in economia romaneasca ne ridicam din morti. smile.gif Propunere + sursa de finantare, asa sa arate. Naspa, nimeni nu poate face astea.

In sprijinul spuselor lui Ozz as aduce un exemplu si atat: Sidex.
former_ozz
QUOTE
IT nu se investeste nimic, nu ramane nimic. Cand vor gasi unii care sa faca acelasi lucru mai ieftin cu 10?/an in alta parte, sau expira pomana fiscala se vor cara si nu va ramane absolut nimic in urma lor.


Eu din contra n-am nici un respect pentru fabrici si uzine. Fabricile si uzinele dispar, asta e mersul societatii. Sint poluante, sint imputite, ofera slujbe de joasa calitate si prost platite. Acum se duc in china, miine in africa, poiimiine treaba o fac robotii.

Nu ca sint rele, sint bune si ele, dar nu vad vreun avantaj in fata IT-ului. Nu sint d eacord cu modul in care se dau scutiri de taxe in IT, adica daca scrie pe diploma ta ceva nu te taxeaza statul, e ridicol. Dar nu sint de acord ca o firma care vine si pleaca nu lasa nimic in urma.

Din contra ramine ceva din IT-ul care vine in Romania. Ceva mult mai important decit citiva insi care fac suruburi cu arta. Ramin o multime de oameni calificati, cu experienta. Ramine saminta pentru industria locala. Ce, din Silicon Valley nu s-au dus angajatorii in India? Si cu toate astea toate mare parte din startupurile si ideile in sof tot aici au ramas... de ce google, facebook, zinga si ce o mai fi sint in Silicon Valley? Ca aici sint oamenii. Ca aici spiritul antreprenorial. E drept, si ca aici e capitalul.
Industria IT e fara granite, o data ce faci o masa critica d eoameni intr-o tara ei vor creea ceva. O firma, un start up. Sau vor fi angajati de unul mare care vrea oameni calificati si aproape.

Din partea mea investitorii sa vina si sa plece. Unii o sa ramina din astia, nu o sa plece toti. Daca nu ramin, macar lasa oameni in urma care stiu ceva. Daca incerci sa-i legi de glie devin brusc suspiciosi si nu mai vin, ca nimeni nu stie cum o sa fi economia in 10 ani. La urma urmei isi asuma niste riscuri oricum.
AlexTM
Scutirea in IT nu este pentru firme, pentru investitori, ci pentru oameni. Este ca sa tina in tara oamenii calificati in domeniul informatic.
Firma plateste la fel, doar ca impozitul il ia angajatul si nu statul
Mircea104901
Referitor la industria pe care am avut-o inainte de '89, si nu numai. Orice aparat sau utilaj, chiar daca e facut sa fie indestructibil (ceea ce nu e cazul) sufera de uzura morala, care-l va scoate din productie din cauza ca devine ineficient. Aproape toata industria in care a investit ceasca era uzata moral, sau in curs de. Pentru eficientizare e nevoie continua de investitie. Nu se investeste o data si gata, producem 1000 ani+.
Tocmai aici e cuiul lui Pepelea si politica idioata a tov. ilici. In loc sa subventioneze in continuare industria devenita neproductiva (pe de o parte si din cauza furtului la nivel mare(cu mult mai mare decat acum), dar "invizibil" - favoritul lui Halba), mai bine retehnologiza o parte si o facea productiva si competitiva.

De ce integrare? Pentru piata. Va dau un exemplu, ca pe aici se discuta teoretic, care de cele mai multe ori nu are legatura cu practica si realitatea.
Vrem sa producem umbrelute din plastic pentru coctailuri. Pentru ele ne trebuie: masina de injectie, matrita ca utilaje si plastic ca materie prima. Nu vorbim de spatiu, anagajati, tesa, etc. Pentru a deveni eficienti, va trebui sa vindem o cantitate suficient de mare, care sa depaseasca un prag critic. Nu vorbim de ce se intampla sub pragul critic. Pragul critic depine de: a) pretul de vanzare b)cantitatea vanduta.
Avand in vedere conditiile pietei din Ro (destul de redusa, sa nu zic redusa bine) dar si de costul de productie (amortizarea, materie prima, personal, fixe), se va ajunge la situatia ca pretul de vanzare cu adaos 0 sa fie mult mai mare decat acelasi produs facut in China(sau in alta tara) adus la poarta cu toate taxele platite.
De ce? a)pai sa vedem cat vinde China din produsul respectiv? cool.gif legat de a, cam la ce pret achizitioneaza ei 3 vapoare de materie prima, si la ce pret luam noi 2 containere? Nu mai vorbim de alte chestii ca: diferenta de productivitate a masinilor de injectie (aici intervine tehnologizarea), costul fortei de munca, etc.
Piata e esentiala in obtinerea unui pret de productie bun, si implicit a competitivitatii. Daca nu, subventionam de la stat, cu alte cuvinte, vindem pielea ursului din padure, pentru ca subventionezi, subventionezi, dar pana cand? Ca noua nu ne va taia nimeni din datoriile tarii ca grecilor.

Stiti de ce cred ca e bine ca ne-am pus calai pe cei de la FMI? pentru ca fara "exercitarea de forte externe" la noi nu se intampla nimic, adica nu se iau masuri nepopulare. Cum sa-ti f%$i electoratul?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.