Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Vreau masina pt prietena mea
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Titi1988
Nu am mai postat ca am fost plecat in franta..
Situatia actuala: au fost sa verifice vreo 5 seaturi leon si toate aveau probleme mecanice, motoare de 1.9 aduse din germania dotari identice. Chiar nu stiu cum poti sa ai asemenea ghinion dry.gif
Continua cautarea ca pana la urma tot o sa gaseasca una ok. I hope..
James Kilowatt
Sa stii ca mai exista si alte motoare decat TDI-urile pe lumea asta, si alte masini decat cele facute de grupul VAG. Unele muuult mai potrivite pentru o tanara domnisoara decat o babaciune stearsa de
VW TDI ....
..neagra sau GRI...

N-am gasit alta rima biggrin.gif

Si spun asta desi 2 din cele 4 masini pe care le-am avut sunt VAG... insa e pura intamplare biggrin.gif
Titi1988
eu i-am zis japoneza daca tot nu gaseste ceva VAG ok...ea vrea leon taicaso vreo Passat teehee.gif
Eu de vreo 2 saptamani nu ma mai bag in discutii, tot ea imi zice ca nici ala nu ii ok nici ala dry.gif

PS buna rima laugh.gif
HalbaSus
James, te faci poet ?
Eu in locul ei m-as uita la mini, fiat 500... eventual ibiza modelul nou cu 2 usi (ca sa ramanem in grupul VAG).
James Kilowatt
Romanu' s-a nascut poet, sa moara dusmanii mei!

.... Alfa Mito...
Iar daca chiar are nevoie de spatiu, Honda Civic e foarte foarte decenta la capitolul spatiu pentru pasageri, chiar mai decenta decat unele familiale (cum ar fi Honda Accord rolleyes.gif ) . Pana si portbagajul e imens pentru o compacta.

Oricum, rosie sa fie biggrin.gif
HalbaSus
alfa mito e urata (parerea mea) si nu cred ca gasesti SH la preturi acceptabile.

Fiat 500 in schimb cred ca s-ar incadra perfect.
Titi1988
Tatal ei se uita la passat asa ca nu cred ca ar lasa-o sa-si ia o masina asa de "compacta" si cu leonul au fost certuri ca cica nu este destul de mare pentru pasagerii din spate. Parerea mea este ca un Phaeton sau un A8 ar fi perfect.. laugh.gif

Iulia ramane axata pe leon pentru ca ii place foarte mult exteriorul dar nu pot sa inteleg de ce pana in 10.000 euro nu gasesti unul din punct de vedere mecanic ok...am renuntat la motorul de 2.0 dar nici 1.9 din 2007 100.0000 km sa nu ai noroc!!! pentru mine este un mister sincer!!
Seri
Leon-ul este masina de "racer", majoritatea posesorilor fiind tineri pe care nu ii prea intereseaza intretinerea masinii. Sunt destul de forjate. Cred ca Altea sau Toledo cu aceleasi caracteristici sunt in stare mai buna.
Diesel
QUOTE (Diesel @ Sep 21 2010, 11:27 AM) *
Bine ai venit pe piata sh din romania smile.gif
Dupa inca vreo 2-3 masini vazute iti vei da seama de ce e preferabil un motor pe benzina.


Ma citez ca un clasic in viata. Nu spun ca nu exista motoare de tractor facute de grupul VAG care merg bine, doar ca alea probabil nu sunt de vanzare. Sau nu s-au stricat inca.
Titi1988
QUOTE (Diesel @ Nov 9 2010, 02:07 PM) *
QUOTE (Diesel @ Sep 21 2010, 11:27 AM) *
Bine ai venit pe piata sh din romania smile.gif
Dupa inca vreo 2-3 masini vazute iti vei da seama de ce e preferabil un motor pe benzina.


Ma citez ca un clasic in viata. Nu spun ca nu exista motoare de tractor facute de grupul VAG care merg bine, doar ca alea probabil nu sunt de vanzare. Sau nu s-au stricat inca.



s-a ales motorul diesel pentru ca:
1.consum redus
2.motorina gratis!! doar motorina

in mare parte numarul 2 laugh.gif

PS de acord cu tine seri.. majoritatea prietenilor mei inteleg prin intretinerea masinii sa o duca la spalatorie, habar n-au decat sa apese pe acceleratie..dar ce sa-i faci sunt oameni si oameni.
Titi1988
si uite asa suntem la "fundul" sacului. Cum nu gaseste nicio masina VAG ok din punct de vedere mecanic se orienteaza si spre alte marci.
Am cautat ceva care sa corespunda cerintelor de pana acum si am gasit:

http://autovit.ro/mazda-6-C15756544.html

Punctul forte este acum fiabilitatea, si am ajuns la aceeasi poveste ca si in bmw vs alfa topic, deci merg spre masini fiabile din punct de vedere al cifrelor si cu cat mai putini km (70-80.000 maxim). Da stiu, ati avut dreptate whistling.gif rolleyes.gif
22nst
Sincer sa fiu mi se pare foarte, foarte ieftina.
Sa nu fie ceva defect pe la ea...
Titi1988
QUOTE (22nst @ Nov 12 2010, 08:19 PM) *
Sincer sa fiu mi se pare foarte, foarte ieftina.
Sa nu fie ceva defect pe la ea...


O sa aflam curand, cum pana acum pe toate le-a verificat si toate au avut probleme sper macar asta sa fie ok (pretul mi se pare si mie destul de mic)
laurentiu
Mda, pretul e cam mic. Ar putea fi insa doua motive pentru care e la pretul asta... cel putin in opinia mea: ori poprietarul are nevoie de bani ori, un caz general valabil in Romania masinile japoneze se vand la preturi mai mici decat cele nemtesti (e mai mult vorba de imagine de marca). Ar mai fi faptul ca nu este o masina de ultima generatie.
Adica ar putea fi si motive... normale sa fie la pretul asta.
Cati dintre cei care isi cumpara un sh ar da un Passat pe o Mazda 6?
RUE
teribil de ieftina. e vanduta de o firma intermediara.
la banii aia gasesti Mazda 3.
suna bine!
Titi1988
Postez repede pentru ajutor de ultimul moment:

http://autovit.ro/mitsubishi-lancer-C15992576.html

maine dimineata la 5 plecam dupa ea!! pareri? a zis ca are motor din fabrica de 170 de cai (sau poate fi chiptuning).
este noua km real, garantiei etc. O retine pentru mine ca i-am zis ca am banii si 100% iau masina. AJUTORRRRR am emotii turned.gif
22nst
Suspecta de ieftina si asta smile.gif
Motorul de 2.0 este de origine VW si are 140 cp
Mai nou astia de la Mitsu au un nou motor de 1.8 si 140 cai

Acum, o masina de 3-4 luni de 20000 de euro asta sa o vanda la jumatate... poate are vicii ascunse.

Poate este o predare leasing
Titi1988
a zis ca ne intalnim direct la service sa o verific, ca are probleme cu banca si daca nu face rost de bani ii ia casa. pot sa fie povesti. dar asemenea masina nu ii de ratat. merita sa risc un drum de bucuresti.

l-am intrebat si de motor si a zis ca ii motorul de pe octavia rs/golf gt. oh my God!!!
Titi1988
am intrebat si de predare leasing si a zis ca nici vorba, masina este platita integral.
Ce acte trebuie facute sa fie in regula sa nu cumva sa iau teapa??? contract? trebuie radiata? aici chiar nu ma pricep
bogcot76
Eu nu am auzit de model Lancer 2010 cu 2.0 170 cai. Au renuntat la motoarele VAg si au propriile lor motoare diesel care au 150 cai si sunt de 1.8. Da-o draq de jucarie ca e suspect de ieftina si nu se pupa nimic la ea.
Titi1988
QUOTE (bogcot76 @ Nov 14 2010, 08:32 PM) *
Eu nu am auzit de model Lancer 2010 cu 2.0 170 cai. Au renuntat la motoarele VAg si au propriile lor motoare diesel care au 150 cai si sunt de 1.8. Da-o draq de jucarie ca e suspect de ieftina si nu se pupa nimic la ea.


o sa aflu maine ce si cum pentru ca 100% merg in bucuresti sa o vad.
22nst
Radierea este simpla
Dupa ce faceti contractul de vanzare - cumparare, el merge la circa financiara si o scoate din evidenta. Gata, asta este tot smile.gif
Tu trebuie sa iti faci RCA pe numele tau si sa o inmatriculezi smile.gif
Bafta!
Titi1988
Numai minciuni. Mai multe detalii maine.
pmhoria
Nu ar fi mai bine sa cautati o masina mai mica .. gen yaris/corsa/fiesta/fabia diesel noua pana in 13keuro??? E clar ca nu prea veti gasi ceea ce vreti ....
22nst
Ah, si tu vrei sa mai rezistam pana maine?
Hai cu detalii smile.gif
RD-Woo
Eram sigur ca nu-i in regula.. pretu'i extrem de mic pt o masina care a costat 18000euro de noua
asta din anunt are nr de inmatriculare B52RDK, a fost pe leasing, mai multe detalii le discutam PM daca face interes
Titi1988
Sa incepem cu inceputul:

Am vazut anuntul duminica, am sunat. Mi-a confirmat ca toate datele sunt reale si ca masina nu a avut niciun accident. Motivul pentru care este atat de ieftina este ca are datorie la banca etc. Am intrebat si de motor si a zis ca este cel de pe Octavia RS. Ok totul bine si frumos.
Luni dimineata plecam spre bucuresti.
Pe drum il sun si imi spune sa ne intalnim pe strada Logofat Udriste (parca asa se numeste) sa vedem masina dupa care sa mergem la service.
Ajungem acolo, vedem masina. Urc in ea si observ ca are 25.000 km, il intreb si zice ca 18..25 tot una.Incep sa am suspiciuni.Din punct de vedere al caroseriei era ok, mici zgarieturi cam peste tot.
Merge tatal Iuliei sa faca actele de vanzare-cumparare (sa nu mai facem un drum in plus a spus proprietarul masinii).
Pana ei pleaca eu raman la masina. Incep sa ma uit mai atent la ea, la imbinari, la vopsea etc. Observ ca la usa pasagerului la balamale era vopsea gri, nu neagra. ii dau mesaj iuliei sa nu faca niciun act si sa mergem la service ca deja sunt 90% sigur ca a avut accident.
Spre service eu merg cu lancerul. Pe drum pe langa faptul ca doar in 4000 RPM o tinea si frane bruste motorul suna foarte prost!
Masina nu tragea cum ma asteptam la 170 de cp. Il rog sa-mi dea certificatul de inmatricularesa vad cati kw are masina. Imi zice el ca are 104 km (140 cp hopa..) il intreb din ce luna este din 2010. Zice ca ii din 2009 defapt. Deja mi-am dat seama ce greseala am facut..
Ajungem la un service de cartier dry.gif . 2 mecanici deja in in poarta ne asteptau. Baga masina inauntru sa o ridice repede. Tatal Iuliei merge la el si ii spune ca nu vrea sa faca verificarea aici. Merg sa vorbesc cu el si ii zic sa vina sa ii arat cateva chestii "minore".
Merg la usa pasagerului si o deschid, se vede clar vopseau gri. Dupa care ii arat cat spatiu era intre stalpul plafonului si aripa (puteai sa-ti bagi degetul). In partea din fata m-am uitat la faruri si nu mi se parea ca-s ok pozitionate. Apas pe unul cu degetul si observ cum pur si simplu intra inauntru!! Ma duc la celalalt la fel. Il intreb pe tip si imi spune ca a lovit spoilerul si cand l-a pus la loc nu a montat bine farurile. yeah right!!!! Il rog pe mecanic sa ridice masina. Ma bag sub ea si surpriza: scutul tot era prins in holtsuruburi, picura ulei din 2 locuri, se vedea bumperul fata cat de prost era chituit si vopsit..

In acel moment sun la service mitsubishi sa fac o rezervare. Imi spun ca doar a 2-a zi dimineata pot. Inchid telefonul si merg la tip si ii zic ca acum ne poate primi in berceni. Tipul incepe sa se ambaleze (prezint conversatia extrem de interesanta)
El: Nu mai merg pana la service, acum in 5 minute vand masina
Eu: Deci..ceva nu este in regula cu ea nu?
El: Daca mergem la service cu ea masina costa 13.000 euro. Ai tu banii astia?
Eu: Da, vrei sa ti arat? hai sa mergem sa aflu chiar cat de lovita este masina asta (in timp ce apasam pe far si asta juca intruna laugh.gif )
El: Asta-i frate o iei acum sau nu.
Iulia (piesa de rezistenta): Oricum nu mai iau masina, cat de tare a fost lovita?
El(tot rosu de nervi) Luati mana de pe masina mea. Nu mai este de vanzare! (plus niste injuraturi)

Ne-am urcat in masina si am plecat.
(fara sa imi zica RD-Woo ceva, ii dau PM dupa ce scriu acest mesaj ca sunt foarte curios de istoricul masinii)
Parerea mea este ca masina a fost lovita frontal-stanga destul de rau de altcineva (sau de el), el a cumparat-o a reparat-o la un service no name (poate chiar la ala la care am fost noi deci garantia a picat) si a incercat sa o vanda in starea asta.
Asta a fost ultima picatura! Nu o sa cumpar in viata mea masina sh din Romania! Cum poate cineva sa te minta in halul asta. El sa zica masina ii rosie. Eu sa vad ca masina ii verde si el tot sa urle ca ii rosie. Exact asta a facut acest smecheras! Imi pare rau pentru ca cineva care nu o sa fie atat de atent ca si mine si o sa ia teapa si eu nu am ce sa fac in aceasta privinta confused.gif .

Atat de rau s-a enervat socru incat sambata merge sa aduca masina din Germania cu niste cunostinte.
Asta a fost povestea cu cat mai multe detalii. Sper sa invete cat mai multe persoane din aceasta greseala. Va multumesc pentru ajutor!
Titi1988
PS am uitat o chestie care a contat foarte mult pentru mine. Am vazut ca are lipit pe spate sticker cu mitsu.ro (forumul pasionatilor si posesorilor de mitshubisiuri) si m-am bazat ca este un om serios ca si 99% din cei care frecventeaza astfle de forumuri. Cand l-am intrebat ce nick are pe forum (chiar cand ne-am intalnit) a zis ca habar n-are ce-s cu stickerele alea. Defapt de aici am stiut ca masina nu a fost a lui de la inceput. (parerea mea)
T u d o r
Mda...naspa. Asta e cu samsarii astia, au acaparat piata sh din tara. Sa vezi cand or intra noile taxe de inmatriculare ce smecherii vor fi.

Bai, si acum ma intalnesc prin oras cu tipul care mi-a cumparat Loganul. biggrin.gif Nu uita sa-mi multumeasca de fiecare data, masina are peste 200k km si a schimbat un brat sau asa ceva. Taxi...
DRAGOS
Nasoala poveste...cel mai probabil masina a fost dauna totala si reparata la un service de cartier.

O prietena de-a mea si-a vandut de curand epava de civic type-r cu 5 mii de euro, lovita frontal dar nu dezastruos, motorul inca pornea si nu era deplasat de pe suporti, dar pentru ca au sarit airbaguri a iesit dauna toatal(plansa de bord costa 8 mii de euro la civic). Masina aia o sa apara 99% la vanzare cu 15-16 mii de euro(an 2008, 40k km). Devizul de reparatie la reprezentanta era de 15k euro, iar noi am vorbit la niste service-uri private si se pare ca ar fi putut fi reparata bine cu 8-9 mii de euro.(cu o plansa de bord luata de la dezmembrari). Probabil asta a a luat-o cu 5 mii, mai baga inca 4-5 si o vinde mai departe facuta varza...

Titi1988
si eu am un prieten, la 18 ani i-a luat taicaso un seat altea nou.. Dupa 6 luni s-a bagat in lateral intr-un parapet de beton si a taiat masina in 2 (motorul era la 20 de m de masina) nimeni din masina nu a fost grav ranit. Masina a fost declarata dauna totala. A vandut-o la un mecanic de la seat cu 500 de euro. Dupa 6 luni isi vede masina prin circuland prin cluj.. no comment
Titi1988
Scuze de dublu post dar am o mare rugaminte. Puteti sa-mi dati niste siteuri de la parcuri auto din germania (audi, vw, seat, etc cam ce masini am prezentat in acest topic) sa caut cat de cat sa nu mearga domnul chiar pe nevazute.
DRAGOS
eh, type-r'ul ala a ajuns dauna totala din cauza unei gagici fara permis care conducea un pejo 107 si nu stia ce e aia prioritate smile.gif Daca zici ca masina rupta in doua a fost reparata...atunci asta deja va fi o masina foarte ok, structura de rezistenta nu a fost afectata.

Vezi ca si in germania o sa dai de o gramada de samsari, in special turci dar si romani sau chiar nemti. Deci, take care! Eu sincer as mai astepta si as cauta o masina cunoscuta, eventual as mai scadea un pic din pretentii smile.gif (prin pretentii ma refer la marimea masinii, dotari si motor, nu la nr de km si varsta)
pmhoria
Imi pare rau de experientele voastre .. se pare ca in perioada asta masinile bune (cat de cat) sunt pastrate de propritari..si numai junghiurile sunt pe piata .. pacat confused.gif

In fine, mai demult pe forumul monomarca cativa si-au luat VAG-uri de aici si erau destul de multumiti. http://www.autohus.de/cms/ Am vazut si eu cateva Audi-ui si VW luate de la ei prin TM (toate cu suportul de numar, cu adresa de lor de web). Aveau mai multe parcuri auto, in mai multe locatii. Trebuie sa rezervi cateva masini ca sa fii sigur ca ti le pastreaza. Au in general masini un pic mai scumpe ca pe mobile.de dar de obicei sunt verificate destul de bine. Oricum trebuie avut grija.
Bafta
bogcot76
Titi, in general mai toti care vand masini in Germania fie privati fie reprezentante ce vor sa scape de masinile de showroom le pun pe mobile.de Asa ca da un search acolo pentru ce masina vrei, uita-te la date legate de zona in care se afla masina si mergi mai departe......... Nu prea e de mers la locul faptei fara a sti exact ce vrei si unde vrei sa mergi. Pune ochiul pe ceva da un telefon (mai toti vorbesc engleza) si iti garantez ca nu ai probleme. Parerea mea e sa iei una cu 0 km de showroom ce are sigur o reducere consistenta si garantie UE si nu una de demo cu 10 000 km care e super fututa pe autobahn. Atentie la privati ce pot fi turci, polonezi sau mai stiu eu ce natii inclinate spre a da teapa. De asta zic, ca e mai bine de luat de la un dealer chiar daca e un pic mai scumpa.


Uite de exemplu m-am uitat de curiozitate si un Leon model 2010 cu 1,8 TFSI de 160 cai (super motor) cu clima etc - Stylance, negru metalizat si cu 0 (zero) km este 16000 euro. Adica noua nouta. Si se poate si negocia putin. Daca e prea mult, uita-te la Ibiza sau la ce altceva vrei. Cu siguranta gasesti masini garla. Eu am luat o masina din Germania noua ca masina de showroom si pana acum no problemo - are peste 50k km si 2 ani.
Titi1988
Ms de ajutor.
Am citit pe un forum bmw despre masini din germania si acolo erau multe adrese de parcuri showroomuri dar partea interesanta este ca toti au spus sa mergi in Nord sa cauti masini ca sunt mai bune si mai ieftine. Poate cineva sa-mi confirme sau infirme? rolleyes.gif
getodac
Eu am fost in Munchen in 2008 la risc, am plecat cu avionul si m-am intors cu masina, am mers in parcurile auto de la marginea orasului si in cateva ore am gasit masina. A fost o aventura pentru ca si eu si prietenul meu mergeam pentru prima data in Germania si nici unul nu cunoaste limba germana, dar am vrut sa evit samsari care aduc masini la comanda in Romania. Cred ca am sa deschid si eu un topic despre cotetul meu dupa ce ii fac o sedinta foto.
Seri
Pe weltauto.ro te-ai uitat? Sunt multe masini care respecta criteriile tale si au si garantie.
Titi1988
QUOTE (Seri @ Nov 16 2010, 10:45 PM) *
Pe weltauto.ro te-ai uitat? Sunt multe masini care respecta criteriile tale si au si garantie.


m-am uitat ieri si astazi. Masinilel sunt un pic cam scumpe dar toate au reviziile la reprezentante, km reali, schimbate piese pe ele etc. plus garantia pe 6 luni. Suna interesant dar cele cu dotari nivel mai inalt depasesc bugetul de 10.000 si pe langa asta mai trebuie adaugat si TVA. Dar poate pica ceva ca masinile sunt chiar ok (am fost azi in cluj la ei). ms de site.
Baby Blues
Ai putea incerca si la reprezentantele auto si la firmele de leasing. De asemenea retaililerii mai scot la vanzare flotele persoanelor de conducere , care de obicei sunt masini cu istori cunoscut cu maxim 100- 150.000 de km. de la retailerii cunosc personal vreo trei persoane care si-au luat masini si sunt destul de bune.
Titi1988
http://www.weltauto.ro/weltauto/ro/LIST/WA...ist.htm&ml=
Masina mi se pare chiar ok, merita pretul (negociabil)
In germania o masina de genul asta sub 12-13.000 nu gasesti.
bogcot76
Vezi ca e fara TVA, deci si asta e 11.500 minim. Ia in calcul si inamtricularea la multe din ele.
Titi1988
QUOTE (bogcot76 @ Nov 19 2010, 03:40 PM) *
Vezi ca e fara TVA, deci si asta e 11.500 minim. Ia in calcul si inamtricularea la multe din ele.



stiu, poate reuseste sa fenteze cumva TVA-ul dar nu prea cred. oricum pretul este negociabil ca masina are cateva zgarieturi superficiale si un stop crapat.
maine merge sa o vada.
Titi1988
S-a gasit si cumparat masina!!! oare sa va zic ce si cum... va tin in suspans ca acum vine din bucuresti cu ea si vreau sa punem si poze in acelasi timp thumbsup.gif
James Kilowatt
O schimbare radicala de strategie? In loc sa fie VW gri, e o alfa rosie?
T u d o r
Daaaa, sau un Type R. biggrin.gif
DRAGOS
Daca e type-r io nu mai citesc pe aici smile.gif) nu e type-r da? smile.gif)
pmhoria
Hai sa facem un poll pana ne zice Titi ce masina a luat biggrin.gif
Io as zice ca a luat un C4 diesel whistling.gif thumbsup.gif
Titi1988
ideea foarte buna. sa vedem cine ghiceste
este masina second atat va pot spune 36182451.gif si nu este type-r i wish
James Kilowatt
QUOTE (Titi1988 @ Nov 24 2010, 09:50 AM) *
S-a gasit si cumparat masina!!! oare sa va zic ce si cum... va tin in suspans ca acum vine din bucuresti cu ea si vreau sa punem si poze in acelasi timp thumbsup.gif



Tot n-a ajuns? Dupa cat face pe drum o fi Toyota Prius 36182451.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.