Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Vectra B
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Vectra / Insignia
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Gyozo
Credeti ca merita achizitionat un Opel Vectra B an 1997,am auzit de la cineva ca sunt probleme cu suspensia(probleme din fabrica),sau daca stiti si alte puncte slabe la aceste modele!Va rog sa dati cu parerea,daca merita banii sau nu,sau daca exista o alternativa mai buna in jurul acestui pret de aprox.7000euro.
Multumesc.

serban1
depinde de motor [ce tip de motor are scrie in talon in partea di dr sus]
EU SUNT MECANIC SI am o parere buna despre ea
Gyozo
@Serban.
Inca nu m-am decis pe care sa aleg!Ce motorizare imi recomanzi daca depinde de motor?In general la ce probleme sa astept,care sunt componentele slabe ale masini,inteleg prin acestea defectele tipice ale acestui model?
Mersi.
serban1
DACA AI INTRE 18 SI 29 DE ANI ITI RECOMAND UN MOTOR DOHC cu 2 axe cu came,echipat cu injecti de benzina multi punct
Puncte slabe la acest motor; Ii place numai ulei bun adica 5w 30 suu 5w 40 ,uzura destul de rapda a rolelor intinzatore.
VECTRA B din 97 cu motor TDI de 2000 capacitate cilindrica ar fi o alegere buna
gogo
Sfat:Gyozo i-al pe Serban de manuta si mergeti impreuna sa vedeti masina. In felul asta te asiguri ca nu iei "teapa".
Gyozo
@Serban!
Ce zici merita achizitionat un Vectra B cu motor X20DTH,e reusit motorul acesta?
Mersi inca 1 data.
Val35101
:bounce:
Pentru Serban:
In citeva zile vreau sa imi cumpar un vectra cu vreo 6000 euro, mergi cu mine?
Astept un raspuns la marcelv@mymail.ro
:wav:
Cornel51552
Gyozo, Val35101 v-ati cumparat pana la urma ori ba?

V-a ajutat Serban ?


Sper ca mai sunteti pe formul asta :wave:
claudiu71686
Ma intereseaza si pe mine un Opel Vectra B din 2000-2001 , ce recomandati ? Diesel sau benzina, cam care ar fi costurile de intretinere , etc.
De ce este mai scumpa intretinerea la diesel decat la benzina ?

Ce ar trebui sa stiu in legatura cu masina asta, va multumesc
claudiu50277
2dti este motorul de succes pt vectra b, distrib pe lant asta insemna ca nu exista kelt de intretinere f mari pana la 350k km, de obicei au venit echipate cu clima, el fata, 4 airbag, sunt mashini f reushite ca design, cat despre consum shi despre cei 100cp numai lucruri bune
vectrab 2001, 2dti, 7% consum mixt
eddie
Corect,acelasi motor il am si eu,dar pe Zafira si e super !
claudiu71686
Inseamna ca o sa caut modelul asta de Vectra, cam la ce bani se vinde unul pe aici prin ro? cu climatronic ?
claudiu50277
io caut in jur de 8000e (neaparat neagra, clima shi dti)
blush.gif
claudiu71686
Si eu tot neagra as vrea smile.gif daca iti gasesti sa imi spui si mie cat ai dat pe ea.
pretorian
QUOTE(claudiu50277)
io caut in jur de 8000e (neaparat neagra, clima shi dti)
blush.gif

m-as mira sa gasesti la 8 mii, dar succes, ca masina e foarte reusita io am una de 2 ani si nu am ce sa-i reprosez.
alin71791
salut.
am si eu o vectra b din 2001 de 1.6 l pe benzina si are pusa si instalatie GPL KOLTEC, de cand am luat-o (adica vreo 3 luni si ceva) nu am avut nici o problema cu ea, am facut vreo 7000 km. insa acum au aparut ceva probleme cu GPL (moare motorul la ralanti, cand face trecerea de pe benzina pe gaz). am fost pe la doua reprezentante opel din bucuresti si mi-au zis ca nu se baga la masinile cu GPL. unde as putea gasi si eu mai multe informatii despre aceste instalatii si cine m-ar putea ajuta???
merci.
Andrei59324
Am fost la padure....si cand motorul a ajuns la temp d 90 d gr a inceput sa mi se aprinda becul de la ulei.Se aprinde numai la relanti sau la schimbatul vitezelor cand turatia scade sub 1000 d tur.Nivelul este un pic peste jumatatea dintre cele 2 gradatii d pe joja..Vechiul proprietar a zis ca a mers 2000 d km d cand a schimbat uleiul...si au am mers cam 4000.Nu stiu cati km are cu uleiul asta(nu e d incredere ce a spus vechiul prop.)....asa am luat-o.....oricum vreau sa-i schimb uleiul.Poate sa fie de la asta???
marius70408
QUOTE(Andrei59324)
Am fost la padure....si cand motorul a ajuns la temp d 90 d gr a inceput sa mi se aprinda becul de la ulei.Se aprinde numai la relanti sau la schimbatul vitezelor cand turatia scade sub 1000 d tur.Nivelul este un pic peste jumatatea dintre cele 2 gradatii d pe joja..Vechiul proprietar a zis ca a mers 2000 d km d cand a schimbat uleiul...si au am mers cam 4000.Nu stiu cati km are cu uleiul asta(nu e d incredere ce a spus vechiul prop.)....asa am luat-o.....oricum vreau sa-i schimb uleiul.Poate sa fie de la asta???

logic ca nu ai schimbat uleiul blush.gif primul lucru cand cumperi o masina trebuie sa schimbi uleiul si filtrele . ai grija cu filtrele neschimbate mai ales cu cel de la turbina :bash:
Skywalker
Schimba uleiul si toate filtrele masinii ca ulei iti recomand Aral 10W-40.
Un alt lucru important este si schimbarea lichidului de racire, ca sfat pregateste un amestec pentru -30grC.
Andrei59324
Care ..."cel de la turbina"??Banuiesc ca vb de cel de aer...care se monteaza inaintea debitorului d aer.Alea le-am schimbat sapt trecuta...ca a fost usor.Tre sa mai schimb uleiul si filtrul d ulei.
Andrei59324
Skywalker---"Un alt lucru important este si schimbarea lichidului de racire, ca sfat pregateste un amestec pentru -30grC."
Am ameste pana la -25 gr....dar c legatura are asta vara???
claudiu71686
Ce serviceuri recomandati pt o verificare completa a masinii si sa fie profesionisti baietii?
Si ar putea sa imi spuna cu aproximatie km reali ai masinii?

Ce inseamna terminatia DTI ?
Skywalker
Are si inca foarte mult pentru ca punctul de fierbere al amestecului cu antigel este la peste 110grC iar apa chioara fierbe mult mai repede undeva pe la 95grC.
Legat de lichidul de racire - o presiune iti face apa chioara si alta amestecul de antigel+apa distilata, toate motoarele fie OTTO sau DIESEL lucreza la o temperatura intre 75 - 95grC aici se simt cel mai bine toate angrenajele motorului. O incalzire peste acesta temperatura poate duce la defecte grave ale motorului.
Blocul motor este din fier care in contact cu apa rugineste, apa are depuneri de calcar care in timp obtureaza canalele de circulatie ale lichidului de racire.
Cam atat despre racire. blink.gif
Andrei59324
Am schimbat filtrul si uleiul azi...am pus un Castrol GTD Magnatec 5w40....si am fost cu masina sa vdm daca mai face.Tot la fel cand am ajuns la temp d 90 gr ........la relanti palpaia becul de la ulei.
Am impresia ca am relantiul prea mic....undeva la 600 tur/min.E posibil sa fie de la asta???
Daniel66257
Sal
Am o intrebare, nu cumva este sorbul de la ulei infundat, iar la relanti nu mai poate sa traga asa de bine? zic si eu, se mai intampla. Nu e f greu de curatat, doar ca tre sa iti iei garnitura de baie noua sa fii sigur ca nu o sa curga daca o pui pe cea veche la loc. Treaba cu relantiu e tiznut de computer cred si o tine el cat stie si cat are nevoie, nu cred ca de la relanti. Eu am avut un Espero luat la sh si nu se aprindea nimic, dar cand am demontat sa schimb garnitura de la baie am demontat si sorbul si mam speriat de ce am gasit, ziceai ca a indesat cineva fire de servetzel in sorb.
Skywalker
Daca ai schimbat toate consumabilele si tot asa face, verifica presiunea la ulei (la service) si s-ar putea sa-ti demonteze baia de ulei pentru ca se poate sa ai sorbul infundata sau pompa sa nu mai faca presiune cand uleiul ajunge la o temperatura ridicata. Varianta care o banuiesc eu este sorb infundat.
Cristi72096
Sunt nou pe acest forum si va rog sa ma ajutati:am un Opel Vectra B din 96 si nu imi ard luminile din bord.Se pare ca nu sunt de vina sigurantele ci becurile care ar trebui schimbate.Am fost la un service dar pretul e cam piperat pentru posibilitatile mele si in plus ma pricep cat de cat la electrica.Problema a aparut cand am vrut sa dau jos bordul.Am ajuns pana la un punct in care nu stiam ce tine si mi-a fost frica sa trag de el sa nu rup ceva.Am dat jos corpul intrerupator pozitii din stanga,capacele de deasupra si de sub volan si m-am poticnit la plasticul ce tine plexic-glassul de la ceasuri,mai ales in partea lui dreapta.
Orice sfat imi va fi de mare folos! VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cristi72096
stie cineva cum se ba jos bordul la opel vectra B?
nu am lumini in bord si cand vad ca altii se chinuie sa si le schimbe pe motiv de culoare...
eu nu vad nimic si am luat si ceva amenzi pe tema asta
THANKS!
tudor69477
Deci nu ai lumini la turometru, vitezometru etc?
Cristi72096
exact, nu am lumini la nici un ceas: vitezometru, turometru, temperatura apa si indicator rezervor benzina. Si nici la kilometraj.
Cum pot ajunge la becuri?
claudiu50277
TDI = Turbo-diesel Direct Injection

CDTI = Commonrail Turbo-diesel Direct Injection
tudor69477
Imi pare rau, dar nu stiu. Eu am avut o problema la blocul de butoane A/C si acolo tragi de butonul din mijloc, iese si vezi becul pe care il poti schimba cu o penseta. Dureaza 2 min.

Daca nu gaseam solutia eram hotarat sa cumpar un manual de service. Cred ca e o investitie buna. Succes :wave:
Augustin72034
E greu tare..
eu am schimbat becul de la turometru..adica la niste baieti electricieni buni. m-a costat 250 mii, in Buzau. nu inteleg cate de piperat ar putea fi aci in Buc.
trebuie sa scoti gurile de aer din dreapta de deasupra cdplayerului.
acolo vei gasi niste suruburi. trebuie sa scoti inclusiv display-ul din dreapta. e incorporat in bord.

succes
Cristi72096
Salutare tuturor!
Am cateva probleme cu opelul meu si orice sfat m-ar ajuta:
1.nu-mi porneste intotdeauna la cheie,se pare ca electromotorul are o problema si trebuie sa o imping 10-20 cm;unde as putea merge,stie cineva un service ieftin?
2.nu am lumini in bord si as vrea sa aflu cum pot sa dau bordul jos ca sa schimb becurile
3.usile din spate cand reactioneaza la telecomanda, cand nu, in ultimul timp mai deloc.Care ar putea fi problema?Trebuie sa desfac toata usa?
4.casetofonul e original Blaupunkt dar nu imi apare pe display decat ora,data si temperatura, nimic gen radio,tape etc. Unde ar putea fi problema?Pot sa il remediez singur? Mentionez ca ma pricep la electrica/electronica cat de cat.
5.ultima problema e becul de la air bag, dar pe langa cele de mai sus nu mai pare o problema asa mare.
Va, multumesc, sunt numai ochi si urechi la sfaturile voastre!
Cristi72096
pai aici ma costa cam doua milioane si cand te gandesti ca cer atatia bani doar pentru schimbat un bec....
mai ales ca ma pricep putin,parca as incerca singur
multumesc de sfat, la gura de ventilatie ma gandeam si eu ca ar trebui scoasa, dar pur si simplu sa trag de ea?
Cristi72096
pai aici ma costa cam doua milioane si cand te gandesti ca cer atatia bani doar pentru schimbat un bec....
mai ales ca ma pricep putin,parca as incerca singur
multumesc de sfat, la gura de ventilatie ma gandeam si eu ca ar trebui scoasa, dar pur si simplu sa trag de ea?
Augustin72034
incerci usor cu surubelta subtire, eventual invelita intr-o carpa sa nu zgarii. scoti aerisirea si continui sa vezi ce suruburi sunt pe acolo..
daca esti paguba in tehnica ti-as recomanda sa o lasi balta...

succese

2 mil..ce hoti..stiam eu ca in Buc e jale..dar chiar asa...nu iti ia mai mult da stii ce si cum de 15 minute...

frate..ma fac electrician auto
Cristi72096
multumesc mult de sfaturi!
cred ca am sa incerc chiar azi!
florin55503
1.e un miniservice si oamenii sunt super priceputi la doamna ghica cum vii dinspre obor faci stanga mergi vreo 200 de m si pe stanga. nu o mai impinge mult nu e chiar bine pt masina.

3 ori alarma senzori sau daca nu motorasele de la inchiderea centralizata. mai degraba din alarma

4 daca nu iti apare inseamna ca nu e cas original. e de pe opel dar nu e casetofonul ei. s-ar putea sa fi avut cd-payer inainte si cel de la care ai cumparat masina sa il fi inlocuit. desi mufarea e aparent identica daca te uiti cu atentie vezi ca niste pini nu corespund

5. ori masina a fost lovita ori senzorul e stricat etc.
Cristi72096
si daca nu e casetofonul original nu mai pot face nimic ca sa-mi apara din nou indicatiile pe dysplay?
Cristi72096
3.pot sa fac ceva cu senzorii ca sa imi mearga din nou si usile spate pe telecomanda?
claudiu50277
QUOTE(pretorian)
QUOTE(claudiu50277)
io caut in jur de 8000e (neaparat neagra, clima shi dti)
blush.gif

m-as mira sa gasesti la 8 mii, dar succes, ca masina e foarte reusita io am una de 2 ani si nu am ce sa-i reprosez.


gasit vectra b la pret excelent blush.gif
eddie
Deoarece s-au deschis prea multe topice despre Vectra ,,B'', am deschis acest topic pentru a le aduna pe toate.

Pe acest topic se va discuta numai despre Vectra B. Orice alta discutie deschisa despre aceasta masina se va sterge fara avertizare in prealabil !
pretorian
frate , la motorul asta baga un ulei ca lumea adica aral 5w-40 sintetic si schimba-i filtrele la timp.

p.s. pt. cel care a deschis topicul : decat sa dai 7000 mii pe una din ' 97 mai bine mai pune 2500 si ti-o dau pe a mea, e din 2001, 2000 cc dti 105 h/p, gandestete ca e super oferta. band.gif
pretorian
QUOTE(claudiu50277)
QUOTE(pretorian)
QUOTE(claudiu50277)

.

gasit vectra b la pret excelent blush.gif

si crezi ca daca pretul e excelent si masina e ok? :angel:
Andrei59324
DAh...cam asa merge un Vectra B2 2.0DTI din 2001....eu am dat p eo 9000E dar am negociat p ala...l-am batut la cap.biggrin.gifE o masina buna puternica si consum mic.
claudiu50277
QUOTE(pretorian)
QUOTE(claudiu50277)
QUOTE(pretorian)
QUOTE(claudiu50277)

.

gasit vectra b la pret excelent blush.gif

si crezi ca daca pretul e excelent si masina e ok? :angel:


este o mashina careia ii cunosc intreaga viatza de la 0 km pana la cei 82 mii km, miam vandut mashina sapt trecuta shi vroiam sa imi cumpar un astra clasic nou, dar stiind mashina iara pretul este unul special band.gif am zic ca nu o pot rata (negra, clima, el fata, 2.0dti, folie, jante)
madalin47929
salutare!
uite eu am un vectraB din 2001. acum am cu el 108k km si sunt destul de multumit de el.
singura chestie care ma deranjeaza un pic si care va intreb daca stiti ceva e ca imi ia cam 1l de ulei la 1000 km.

am mai intrebat chestia asta pe forum si unii au zis ca e normal altii ca nu...
daca stiti ceva in plus imi ziceti si mie. pana acum nu am reusit sa ii dau de cap.

in rest masina imi place .. din multe puncte de vedere. biggrin.gif
salutari!
claudiu50277
hmmm nu prea mi se pare in regula sa consume 1l ulei la 1000km, poate la 10mii ceea ce este altceva blush.gif
Andrei59324
MMMmmmm...nu prea este ok sa-ti ia 1L d ulei la 1000km.Eu am acelasi motor p vectra 2001 si nu-mi mananca ulei....am facut 4000km de cand am luat-o si nu-mi mananca deloc.
Vb si u cu un mecanic....ce naiba....la 10.000km sa-ti ia 10l d ulei???Cam aiurea... :bash:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.