Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Vectra C
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Vectra / Insignia
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
DragosS
Tocmai m-am intors cu Vectra din luna mea de miere.Am fost plecat 3 saptamani prin Italia si Austria.Au fost in total cam 5500km,iar consumul mediu pe acestia este 6,7l/100km.Destul de bine zic eu,tinand cont ca am mers prin ceva orase aglomerate,dar si pe autostrada la viteze maricele unde se tinea foarte bine de alta marci considerate mai sportive.O sa va povestesc mai pe larg! blush.gif

Saptamana viitoare foi face si prima revizie pentru ca masina are aproape 15.000km deja.
sergiu1
dupa 10 zile petrecute la mare,m-am ales cu piatra in geam si bineinteles ca s-a si crapat in 2 directii. aveti idee unde as putea sa-l schimb?nu-mi spuneti de dibas sau gtt ca au preturi foarte mari.am inteles ca ar fi o alternativa la ager parbrize dar nu stiu daca sa am incredere in ei.a mai schimbat cineva la ei?sau daca stiti de alte firme serioase.
DragosV
Eu am schimbat 2 parbrize la 2 masini diferite la ager si eu zic sa mergi linistit la ei.
Doru24650
Cu ce fel de motorina merg motoarele diesel de la Opel Vectra , cele DTI 2.2 ?
DragosV
Merg cu orice motorina pe care o gasesti pe piata. De la Euro 3 in sus. Adica ceea ce au toate benzinariile. Recomandat ar fi motorina cu cel mai mic continut de sulf dar si cea mai scumpa - OMV Premium Diesel Euro 5.
Doru24650
Intre Eur 3,4 si 5 in afara de denumire, diferenta de pret si continutul de sulf mai exista vreo diferenta. Dupa stiinta mea acest motor 2.2 DTI este Eur 3. Se justifica E-uri superioare ? Se obtin si consumuri mai mici...sau doar o protectie mai buna a motorului si o poluare mai scazuta....?
DragosS
Eu la Vectra am bagat numai motorina Euro5 deci nu pot sa fac o comparatie.

Insa la Seat era mare diferenta cand bagam benzina Euro3 fata de Euro5.Cea E5 avea si cifra octanica mai mare si obtineam consumuri mai bune si performante la fel.
Doru24650
Cati km mai are si cum se comporta masina ta Dragos... ? Cum se comporta la gropite suspensia ? Nu e prea rigida si transmite socul in toata masina ?Ce fel de suspensie e ? Pe gaz sau pe ulei ? Nu e mai mult o suspensie pentru autostrazi ?Mi s-a plans un amic de chestia asta...e adevarat , poti sa-mi spui ceva pe tema asta ? Si inca ceva, unde sunt produse opelurile vectra care se vand la noi ? Stii cumva ? E adevarat ca nu in Germania ?
DragosS
Masina mea are 18.500km si chiar nu am avut nici o problema cu ea pana acum.

Suspensia este pe ulei si nu este chiar asa de rigida.Adica nu prea simti gropitele mici,doar le auzi.Dar pe serpentine si in curbe sta foarte bine.Oricum suspensia difera si in functie de motor.Am un prieten cu motorul de 1,8 si la el suspensia este mai moale.

Opelul meu este produs in Germania.Vectra sunt produse numai in Germania.Astra H se mai produce si in Olanda,Belgia si Anglia parca,iar Astra G se produce in Polonia.
Doru24650
Multumesc.
marius71565
de ceva timp turatia motorului mai ales la prima pornire ,de exemplu dimineata dupa ce plec de pe loc "urca" singura la 1800 rpm si incepe sa varieze intre 1400-1800 cca 3-5 min iar daca o las pe "liber" in mers turatia scade liniar pina aproape de 1100 rpm apoi in trepte pina la 900 rpm.Masina este in garantie iar cei de la service m-au aburit ca e din cauza benzinei proaste.I-am facut plinul cu OMV Super 100 ,aceleasi simtome.Acum solutia lor a fost o resetare de calculator dar nu s-a schimbat nimic si m-au programat pt o curatare de injectoare.Are cineva idee de asa ceva si cit ar fi turatia recomandata la "cald".
Skywalker
La pornirea la rece e si normal sa ai o turatie a motorului mai mare decat cea data de producator la relanti, benzinarele de la Opel au un relanti intre 750- 850 rpm cu motorul cald.
marius71565
la rece turatia este pe undeva la 1100 rpm ,ideea este ca se accelereaza singura la plecarea de pe loc si pt o perioada scurta oscileaza intre 1800-1500.Inteleg sa fie putin accelerata dar nu sa aiba variatiile astea
Skywalker
Ca sa inteleg eu bine: calci ambreiaj/pui treapta a1a si se tureaza de nebuna?? sau care exact sunt simtomele??
marius71565
la "prima" cheie motorul are normal o turatie putin peste 1100 rpm ,in momentul cind acccelerez pt a pleca de pe loc undeva peste 2500rpm si scoasa imediat din viteza turatia incepe sa joace intre 1800-1500 pt citeva zeci de secunde pina revine la o tur normala de 1100.In alta ordine de idei cind motorul e cald in mers dupa ce a fost accel la fel peste 3500 rpm si scoasa pe liber,turatia scade liniar pina la cca 2000 rpm iar de acolo in trepte pina la 900.
Mutumesc .
florin55503
motorul se tureaza efectiv? il auzi? pt ca daca se misca doar acul de la turometru e de la partea electrica de la alternator
marius71565
nu e doar turometrul,se si aude motorul.Ceva idee despre mecanica am si eu dar despre motoarele navale
multumesc
Skywalker
O ai de noua? cumparata de la reprezentanta?
fa scandal cu OPC-ul sa-ti dea alta masina
Dan71943
Salut,
sunt proaspat posesor al unui Opel Vectra C din 2004 importat in martie 2006 si din nefericire am DEJA o problema cu el, ma poate ajuta cineva cu o parere ?
Am venit cu el pe o vreme imposibila (iarna grea si multa gheata) si cu 2 km inainte de Roman pe o sosea cu 4 benzi (2 dus si 2 intors) m-am trezit in fata cu un "bloc" de 4 masini din care 2 pe sensul meu de mers. Solutie: iesit de pe carosabil unde era zapada inghetata cam 30 cm. Am ramas cu puntea pe zapada si rotile suspendate. Dupa o ora de chin am fost ajutat de mai intai de un Peugeot si apoi de un tir (sa le dea Dumnezeu sanatate) si m-au scos de acolo. Acasa am constatat urmatorul fenomen: Cand misc volanul pe loc (fara sa fie in viteze) sau la manevrele de parcare se aude in fata un zgomot .....un fel de troncanit (tronc sau clanc...nu pot sa il definesc) si se vede cum fluctueaza lumina in bord. Eu presupun ca am atins ceva pe sub masina la impactul cu zapada aia inghetata. Ma poate ajuta cineva cu alte idei ?
Multumesc!
Skywalker
Ai sanse mari sa se fi stricat motorasul electric de la directie sau sa fie niste contacte electrice imperfecte, modelul asta de Vectra are directie electro-hidralica (dupa cate stiu eu)
Mergi la reprezentanta si aflim mai multe, reparatiile le alegi tu unde sa ti le faci, cica la Opel au preturi cam piperate.
Dan71943
Multumesc
O sa merg la service cu ea, dar de preturi imi este frica si de faptul ca daca te vede un pic paralel cu mecanica te pune sa schimbi jumatate de masina doar nu platesc de la ei.
Skywalker
Arata-le ca stii ceva despre masina. Eu iti recomand sa-ti cumperi manualul de service nu ca sa iti repari tu masina doar sa stii si tu ce ai prin masina.
Ca si service iti recomand alea unde te lasa sa stai si tu langa masina, eu la service-ul Opel din TM am reusit.
Emanoel-Adrian
Salut eu mi-am cumparat o Vectra C, 2.2 DTI (2002) cu 40.000Km,din Germania in Decembrie, direct de la neamt din "Batatura"(garaj),am ajuns bine merci in tara, in Decembrie, si aici am constatat ca de cate ori misc volanul la curbe mai mari in timpul mersului se aude un "CLANK" in zona coloanei volanului in bord.Acum eu sunt plecat din tara,dar ma intorc in April.si ma duc direct la Dibas(nu fac reclama,e cel mai aproape de unde stau eu,nu stiu daca e si cel mai bun!!?), sa vad despre ce este vorba,sper sa nu ma faca sa-mi vand masina!!?.
George72231
Are carecva vre-un pdf cu specificatiile pt un Opel Vectra C din 2004 2.0DTI

Merita un Opel Vectra C 2.0DTI (101CP) 108.000Km
CUTIE MANUALA 5+1; GEAMURI ELECTRICE FATA; OGLINZI ELECTRICE INCALZITE HELIOMATE; SERVO-DIRECTIE; 6 AIRBAGURI; AER CONDITIONAT; PILOT AUTOMAT; COMPUTER BORD; INCHIDERE CENTRALIZATA;
AN FAB 01/2004, ABS,ESP,VOLAN REGLABIL,SISTEM AUDIO RADIO-CD 6 INCINTE,CARTE SERVICE

10800 euro?

mersi
florin55503
daca nu ai pretentii sportive de la masina e ok. pt ca e mai grea decat vectra B care se misca acceptabil cu motorul asta. recomanfat este 2.2 dti din vechile motoare. dar taxele sunt pe masura

cred ca mai poti negocia o idee
VALI69784
Cauta sa mai pui 1000 si ia una ELEGANCE cu navigatie ,calculator color etc. chiar daca e mai veche cu 1 an.Daca vrei sa o dai si nare optiuni o vinzi mai greu.Asta de care vorbesti e subtire la capitolul asta
florin55503
eu zic sa pastrezi mia de euro pt eventuale defectiuni sau chiar pt un chip tuning. pt ca masina asta cam cere sa ii ajuti motorul cu mai multi cai
Ciprian70326
Salutare, daca nu vrei soarele si luna de a o masina este oke si cu motorizarea asta. Nu este un motor de condus sportiv dar are ceva pe sub capoza. Eu mi-am luat masina asta si sunt inebunit dupa ea.In plus de asta consumul este foarte bun.
Drive safe!
eugen72435
salut . am un opel vectra c din 2003 si i-am scos borna de la baterie oprindu-i alim cu curent cand am pus-o la loc am observat ca nu mai merge radio/cd ul cand apas pe butonul de pornire apare SAFE pe displayul navigatieisi astfel nu functioneaza nic cd ul nici radioul .banuiesc ca este o prioblema simpla de resetare sau ceva de genul asta dar eu nu ma pricep ..ma poate lamuri si pe mine cineva cum se procedeaza ? va multumesc
eddie
Trebuie sa reintroduci codul radiocd-ului de pe cardul masinii.Vezi ca scrie in carte cum sa procedezi.Treaba asta s-a intamplat dupa ce ai avut deconectata bateria.
cantar72467
undeva in carte trebuie sa ai o cartela gen permis de conducere. acolo se afla acel cod din 4 cifre. bafta
sergiu1
am inteles ca in momentul cind se aprinde becul ce indica schimbarea de placute,senzorul de la placute este deja distrus si trebuie schimbat odata cu placutele.este adevarat sau nu?
Adrian53063
QUOTE(sergiu1)
am inteles ca in momentul cind se aprinde becul ce indica schimbarea de placute,senzorul de la placute este deja distrus si trebuie schimbat odata cu placutele.este adevarat sau nu?


Da, dar senzorul este inserat in placuta asa ca nu platesti extra. Mai poti rula 1500 km linistit..
eugen72435
salut . am mai dat un ad ieri si am primit raspunsul la problema mea dar ..cum bag codul casetofonului ? unde ? am incercat toate posibilityatile da nu imi apare nimic genul insert code sau ceva de genul asta .
va multumesc anticipat
sergiu1
QUOTE(Adrian53063)
QUOTE(sergiu1)
am inteles ca in momentul cind se aprinde becul ce indica schimbarea de placute,senzorul de la placute este deja distrus si trebuie schimbat odata cu placutele.este adevarat sau nu?


Da, dar senzorul este inserat in placuta asa ca nu platesti extra. Mai poti rula 1500 km linistit..






pai eu am deja placute cumparate si nu am vazut nici un senzor cum era la cele de dacia mai noua.sint placutele fara nici un fir atasat de ele.poate la vectra senzorul este montat in alta parte.imi poate explica cineva acest lucru?
Dan27
nu-mi aduc aminte da' se baga naspa.vezi sa nu tot incerci sa-l bagi ca dca nu-l introduci corect se blocheaza si tre' sa astepti 10 min cel putin pana la o noua incercare.Cel mai simplu e sa dai tlf la reprezentanta.
Emanoel-Adrian
Ia-o nu mai sta!! Eu,in Decembrie, am luat una din Germania,an 2002,2.2 DTI de la neamt de acasa.Are draguta de ea 45.000Km si am platit 11800Euro neamtului+2800 euro statului roman,de si acum sufar(dupa cei 2800 bineinteles!).
Asa ca nu mai sta e masina eleganta,confortabila si nu bate prea mult la ochi! exact ce-i trebuie Romanului modern!!.
Emanoel-Adrian
Dragi colegi de forum!,ajutati-ma sa gasesc niste jenti originale,de aliaj, pentru Vectra mea (C model).Daca ati vazut pe undeva sau stiti pe cineva care le vinde!!,Va rog frumos...! Fac cinste...! Multumesc anticipat!.
VALI69784
Buna idee.Eu am cumparat cu jante 215 pe 19.Arata bestial,dar atentie!!!2 cauciuce de firma ....17,400.000 lei!NASOL nu?
VALI69784
Hei. Nu mai laudati atat.Mai spunetii si partea proasta.De exemplu suspensiile.O sa faca precum o caruta cand treci peste garopi sau sine de tranvai.Asta e.Si cine nu recunoaste ca masina asta sta prost cu suspensiile (pe drumurile noastre ca in rest nu ai ce sa reprosezi)nu e realist. Apropo, daca vreti sa vedeti o diferenta de la cer la pamant suitiva in paasatul asta nou si o sa va racoriti.Si eu imi iubesc C-ul meu la nebunie,dar fiecare masina are partile ei bune si proaste si trebuie sa le recunoastem.
A K U
Sunt jde mii de firme care vand jante de aliaj. Daca dai o cautare pe net, o sa gasesti atat de multe incat n-o sa stii de unde sa alegi. Am vazut chiar si in Carrefour si aratau chiar bine, pe la 2.500.000 parca.
florin55503
a fost un defect recunoscut de fabricant la suspensii.

cat despre diferenta dintre vectra si passat probabil te-ai urcant in variata de top cu grilajul radiatorului cromat. dar vei vedea la celalte variante stratul inferior de bord dintr-un material prost. dar parca passatul e mai fitoasa. fiecare masina are avantaje si dezavantaje. la noul vectra (face lift) ai 10 cai in plus, un motor mai silentios, nu consuma ulei, dar si spatiu interior mai mic, un bord mai urat decat la passat sau in orice caz mai putin ergonomic. O cunostinta cu passat 2.0 tdi se plangea ca este mai instabila decat passatul anterior

dar oricand as prefera GTS-ul. taica-miu ca posesor de passat(modelul anterior) nu sta la discutie si tot passat ar vrea sa isi cumpere
Emanoel-Adrian
Vreau originale,stiu ca sunt cu sutele cei care vand jenti dar eu vreau din cele 2 modele originale Opel Vectra C-cu 6 sau cu 9 spite.
A K U
Poti incerca la reprezentanta, dar, chiar daca gasesti acolo, nu cred ca se merita d.p.d.v. al pretului.
Dan71943
Pana sa ajung in service, am mai intrebat si eu in stanga si in dreapta de problema mea si un mecanic mi-a spus ca problema vine de la rulmentul de la amortizoarele fata care se pare ca este ruginit si/sau gripat. S-a mai intalnit cu problema asta la alte masini si a rezolvat-o cu o curatire si cu multa vasilina pe acel rulment .....asta pentru max 5000 km pentru ca trebuie schimbat cu siguranta. Sa aiba dreptate ? Cat o costa un astfel de rulment?
Iulian62173
daca nu ai rezolvat problema incearca si asa:
- pornesti motorul
- cu un deget apesi pe AS(nu-i dai drumu`), iar cu altul apesi power si tii apasat
- daca pana acum ai introdus gresit codul, cam in 4-5 sec. apare pe display nr. de incercari ramase; ex: 04 SAFE
- (ai 10 incercari consecutive la dispozitie)
- lasi motorul pornit si astepti
- in functie de cate incercari gresite ai efectuat, timpul de asteptare creste progresiv - 1 incercare gresita - 10 min. asteptare
- 2 incercari gresite - 1 h (aprox) si tot asa
- la un moment dat ar trebui sa-ti permita introducerea codului
Eu nu am cartea casetofonului, l-am deblocat in vreo 5 zile butonandu-l pana a cedat psihic. Sper sa-ti fie de folos raspunsul meu. Bafta.
P.S. Daca ajungi pe la vreun service nu-i lasa sa-ti scoata casetofonul din bord. Iti umbla in el si garantat nu o sa mai functioneze ca inainte.
sergiu1
azi am fost la di-bas cu masina sa cumpar un senzor pt. placute frina si am pus-o si pe tester. totul a iesit bine,in afara de mufa abs,care "cica nu face bine contact" si trebuie inlocuita ca poate intr-o zi masina nu ar mai porni.i-am zis ca poate e murdara si trebuie curatata cu spray contact,dar tipul cu testerul a zis ca este un viciu de fabricatie,ca toate au fost schimbate in garantie.ea ar costa cam 3mil. si trebuie taiata si cositorita cealalta noua.(are 25 fire).stie cineva de asa ceva??? sa imi fac probleme sau sa nu o schimb?mentionez ca masina nu da nici un simptom sau alta anomalie.
DAN72385
Salut..eu am o vectra model 95(o masina ce bineinteles sta mult mult mai slab la electronica decat masina ta). Am avut si eu probleme in ceea ce privestie turatia motorului,in sensul ca turatia motorului oscila intre 1100-1500 scoasa pe liber...am schimat senzorul de turatie( 3,2 mil l-Siemens GM) ,iar aceasta problema s-a remediat.Initial am am avut senzatia ca e forma de injectoare,dar dupa cateva ore in service mecanicii mi-au identificat problema...Eu nu pot sa spun ca ai aceeasi problema,in conditiile in care masina ta este mult mai noua ca a mea...electronica evoluand cum expliccam anterior....in schimb simptomele sunt identice cu cele identificate la masina mea!
Bafta multa!!
VALI69784
Salut.Am facut programare la revizie la di-bas la vectra c din 2002,150 mii km.Aveti idee cam cat costa si in ce consta aceasta?O am de 1 luna si sunt cam paralel cu acest tip de operatiune.Cum sunt cei de la di-bas? Ceva pareri? Multumesc
andrei72869
tata eu am un vectra c gts din 2003 , si am facut revizia la un service , dar nu reprezentanta si a costat 800 ron ( filtre , ulei si placute de frana)
la reprezentanta o sa fie cam scump , cel putin dublu
bafta :!:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.