Help - Search - Members - Calendar
Full Version: condusul agresiv
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Mariustom
Ion, lăsând deoparte necazul de care te-ai lovit, ultimul paragraf din mesajele tale aduc un zâmbet de final, lucru care ar trebui să-l avem în vedere biggrin.gif
Eu nu consider o văicăreală mesajele tale din acest topic, ci o "documentare" în plus asupra modului în care se circulă în România și în București, în special tongue.gif laugh.gif
Referitor la posibila dispută bucureșteni vs provinciali, cele spuse de Tudor mai sus sunt doar un mic exemplu blush.gif :wave:
T u d o r
Dragii mei, si Pitestiul e horror ca si trafic, nu e vina lor. Sunt masini mult mai multe decat capacitatea strazilor, tranzit, etc. Saracii de ei s-au invatat asa din nevoie, nu de placere. Nu accept nici eu manifestarile excesive de furie/frustrare ale unora in trafic, dar un claxon sau un semn mai obscen le accept, sunt parte din viata de sofer in romania... din pacate. smile.gif
Alex-F1
Nu e bine....deloc nu e bine.....in loc sa ne AJUTAM/SPRIJINIM/INTELEGEM unii pe altii, noi iesim cu bate unii la altii!!!! Nepasarea fata de cel de langa tine e deja o lege {nescrisa} in Romania....din pacate!!! Pana si solistii de muzica canta despre treaba asta in cantecele lor....citez din G. Cotabita, piesa "Ave Maria": "De ce oamenii isi duc viata / Fiecare pentru sine / Si iubirea de aproape au uitat?" .... sau chiar citat din Sisu si Puya: "Nu vezi in p*** mea fiecare pentru el / La gara cu restu daca ai bani in portofel".... arigato.gif
ion95129
....de acord. Deloc nu e bine. Eu sunt acum pun pic trist, nu mai discut despre subiectul de mai sus ci despre altceva care s-ar inscrie tot la condusul agresiv.
Dupa cum poate ati aflat de le televiziuni, sambata seara in urziceni a avut loc un accident deosebit de grav avand la baza viteza.Viteza de cca.170 km/h stoarsa dintr-un motor de Mertz de catre un copil de nici 20 ani care avea permis de 7 luni. 7 persoane in masina, drum umed, intuneric, nici un ocupant nu purta centura, nici unul nu avea mai mult de 20 ani. In masina se afla si o fata de 14 ani, colega de clasa cu fiica mea. Ea si prietenul ei au reusit sa supravietuiasca, ceilalti 5 incheindu-si socotelile cu viata.Nu discutam durerea parintilor acum, nici nu am putea de fapt. Vreau sa intreb de ce a fost nevoie ca 5 copii sa moara pt. ca politia sa comande marcarea drumului respectiv, de ce a fost nevoie sa ramana atatea familii lipsite de cate un membru drag pt. ca in oras sa apara acei "militieni culcati" care produc disconfort insa ne determina sa reducem viteza la trecerea peste ei dar mai ales de ce nimeni nu invata nimic din moartea atator oameni. Aseara eram in statia de autobus cu sotia mea si va dau cuvantul de onoare ca am vazut cel putin 15 masini care rulau cu peste 80-90 km/h. Cine a fost vreodata in urziceni cunoaste ca aici sunt treceri de pietoni la mai putin de 100 m una fata de cealalta. Eu ma aflam cumva la jumatatea distantei dintre doua treceri si am vazut cel putin 8 masini care au franat cu scartait de roti ca vederea pietonilor. Ca aseara parca nu s-a circulat niciodata. Prost, in viteza, neatent. Si asta cand ultimul dintre cei 5 inca mai asteapta sa fie inmormantat. Ne-am inrait, nu ne mai pasa de viata noastra dar cel mai grav e ca nu ne pasa nici de viata altora. Pacat. Dumnezeu sa-I odihneasca.
Tarabostes
Ne-a caracterizat un strain recent ca suntem ,,the most hate-herself nation,, si as zice ca mare dreptate are.
In fiecare zi, senzatia mea este ca in Bucuresti se merge ca la curse, si in 9 din 10 soferi e un mic schumi. Acum nu stiu ce draq de premiu este de aleargam toti ca nebunii.
Marius99090
Pana la urma omul cu bata a fost efectul, iar cauza a fost ion. O alta treaba ce mi se pare aiurea este ca, dupa ce ai gresit prima oara incadrandu-te prost, ai ales pe urma tot o solutie gresita ca sa iesi din asta. Si bineinteles ca cine nu e de acord cu solutia asta este automat catalogat mitocan.. ca a iesit cu bata... Hai sa ne mai uitam si la noi, si la ce facem, si apoi sa vedem ce pretentii putem avea de la cei din jur.
Dintre cele 2 persoane implicate, aleg oricand ca si coleg de trafic pe baiatul cu bata, decat pe unul care alege sa isi repare greselile personale prin pedepse colective.
ion95129
Marius99090, ok. Nu am nimic de comentat. O curiozitate insa am: Cat va trebui sa mai dureze acest "proces"? si mai ales, cum de am nimerit eu intre atatia soferi perfecti?
P.S. nu esti obligat sa imi raspunzi.
Hoinar
Au ajuns toti la concluzia ta, inclusiv Ion. Gata fratilor, nu mai agitati atata spiritele. Eu sincer prefer pe ala care se comporta civilizat, chiar daca greseste decat pe ala care are dreptate da'mi arata asta cu bata. Prefer sa las de la mine un pic, chiar daca as avea dreptul sa ii iau beregata celui care a gresit. Si eu gresesc si ma bucur cand sunt inteles/scuzat.

Cred ca am devenit din ce in ce mai intoleranti. Mult prea intoleranti. Ce se intampla fratilor de avem atata rautate/neintelegere in noi? Dati-o-n aia ma-sii, de-acuma ne scoatem ochii unu' la altu' cand colegu'/vecinu'/nevasta/etc greseste in defavoarea noastra? Noi nu gresim niciodata?!

Hai sa nu exageram cu reprosurile.
T u d o r
Dixit Hoinar! arigato.gif
Marius99090
Cand gresesc platesc singur... nu oblig pe alti 20 de soferi sa plateasca pentru greseala mea... si asta se cheama respect. Si exista un proverb care spune "respecta ca sa fii respectat".
T u d o r
Marius, ce spui tu se cheama mai degraba intoleranta. Sa nu accepti ca celalalt poate gresi e un sentiment periculos de autosuficienta. Omul a gresit, sper din tot sufletul ca prin greseala lui nu a impiedicat ambulanta sa ajunga la locul unde un om era in primejdie sa-si piarda viata... sau poate pompierii sa stinga un foc ce ar fi putut duce la pierderi de vieti omenesti. In restul cazurilor.... eu, personal rezist sa intarzii 3-5 minute din cauza unuia care nu s-a uitat atent sau pur si simplu nu stia drumul. smile.gif Atentie, am spus rezist, a nu se intelege ca nu ma enervez, dar pot sa suport fara probleme. Hoinar are dreptate, intoleranta fata de ceilalti e cel mai mare pacat al nostru, romanii.
Repet, soferii din Bucuresti sunt mai nervosi decat altii, din cauza conditiilor de trafic deosebite. Nu sunt nici mai idioti, nici mai prosti, nici mai nepregatiti decat cei din provincie. Pur si simplu conditiile de stres suplimentar fac sa iasa din fiecare "the evil". biggrin.gif Si cum unii au mai mult/putin creier ca media... reactioneaza dupa cum "intelege". smile.gif
ion95129
ma inveti si pe mine cum trebuia sa procedez in situatia data astfel incat sa platesc doar eu fara a-i implica si pe altii? Hai, curaj.

Pentru moderatori:
Va rog sa imi stergeti contul din acest forum. Nu vreau sa mai vin aici pentru ca nu sunt demn. Sunt un gunoi si nu merit nici macar sa circul pe strazile acestei tari. Cer scuze tuturor soferilor din romania, din europa chiar, eu imi iau boccelutza si plec. Cum unde? In Mongolia, Cuba, Botswana sau...aiurea.Oricum, undeva unde nu sunt drumuri si cu atat mai putin masini. Nu sunt o victima, sunt un agresor, un nenorocit care pe unde trece lasa sange, fiare strambe si jale. Sper sa va fie bine fara mine de acum inainte.
(partea asta a fost pentru soferii brutalizati de mine in trafic)
T u d o r
Colega Ion, eu zic ca 'you are overreacting'... la greu. smile.gif Nu te purta ca un copil, ai copii de varsta la care te cobori tu acum punand problema asa. smile.gif
Sunt pareri si pareri, vezi ca intoleranta fata de ceilalti e boala care se ia. biggrin.gif
Oamneii au alta opinie decat tine, nu e bai. De asta e forum, n-a iesit nimeni cu furcile in strada sa-si faca dreptate.
Eu zic sa te mai gandesti si sa reactionezi mai putin impulsiv, suntem aici pentru a ne destinde, nu pentru a ne enerva. Pentru asta, sunt destule motive afara, nu mai trebuie unul suplimentar. smile.gif
air_wolf
ion, eu zic sa ramii in romania, in tarile enumerate de tine se circula cu AK-ul in masina biggrin.gif
Hoinar
Ioane, chiar daca te-ai aprins sper sa-ti treaca repede si sa fie partea de mai sus doar asa o gluma, sau o reactie la cald smile.gif.

ps: moderatori, nu-l ascultati pe Ion smile.gif.

ps2: adevarul e ca si eu uneori am tendinta sa-mi iau bocceluta in spinare si sa plec cat mai departe cand am parte de anumite placeri din tara noastra draga si de asta il inteleg pe Ion. Dar aici suntem un grup de oameni uniti de pasiunile noastre pentru masini, asa ca mai bine facem efortul de-a nu renunta la asta la prima problema aparuta smile.gif. Asa ca hai sa beer.gif beer.gif beer.gif beer.gif beer.gif
Marius99090
@ tudor
Nu sunt deloc intolerant. Pur si simplu, in momentul in care un om taie calea la o intreaga intersectie doar pentru ca a gresit el, inteleg ca acel om se considera mai presus de restul, si considera timpul lui mai important decat al celorlalti. Asta mai pe scurt se cheama lipsa de respect si desconsiderare. De ce as fi intelegator cu greselile unui personaj care ma desconsidera ? Este timpul lui mai important decat timpul meu ?
Observ ca lumea automat cand e vorba de traficul din bucuresti vorbeste de bucuresteni... aveti idee cam cat % din imbecilii pe care ii vedeti zilnic sunt oameni nascuti in acest oras ? Veti fi surprinsi sa aflati ca nu depasesc 50% ... restul sunt masini in tranzit sau persoane venite in oras de 1,2,3,5 ani care cred ca odata ce au aflat cum se ajunge in berceni si colentina sunt soferi... plus bineinteles dube, camioane, dacii papuc si restul utilajelor... As pune un pariu cu tine.. ca baiatul cu bata nu a apucat sa isi faca inca "mutatia pe buletin"... si as avea sanse mari de castig.

Si ca sa clarific, nu am o problema cu nepriceperea la volan, nimeni nu s-a nascut invatat, insa condamn nesimtirea la volan!
A K U
Marius, pleci de la o premisa eronata: daca un om greseste, nu o face constient, pentru ca asa nu ar mai fi greseala, ci fapta cu intentie. Nu poate fi vorba de desconsiderarea celuilalt, pentru ca e o greseala, deci nu exista intentie. Tu nu gresesti, nu ti-ai cerut scuze niciodata pentru nimic? Ai facut-o intentionat, atunci cand ai gresit? Repet, e vorba de greseala, si nu de intentie. Daca ma opresc in mijocul intersectiei de smecher ce sunt si-mi aprind un trabuc in timp ce 30 de soferi fac spume si-si scot toti batele, atunci o merit, intentia mea e sa o iau pe cocoasa ca mi s-a urat cu viata. Dar nu daca o fac neintentionat. Sper ca m-am facut inteles. Si hai c-o lungim ca gaia matu' cu subiectu' asta. N-avem cum sa fim toti de acord si asta e bine, e democratie, nu? biggrin.gif :flower:
Luka
Intr-un fel, desi e clar ca se intampla diverse greseli, fiecare le face, eu unul nu mai pot sa stau mereu sa ma gandesc daca un om greseste cu adevarat sau e doar un nesimtit care se crede deasupra tuturor.
Un exemplu simplu: nesimtitii ordinari care merg pe linia de tramvai. Daca cineva stie ca face asa, cuvintele ii sunt adresate. M-am saturat de acesti oameni care se cred deasupra mea, in nici un caz nu-i mai las in fata mea cand ajung la semafor. Ai ales sa mergi aiurea, macar asuma-ti asta pana la capat, nu astepta sa te lase un fraier din coloana sa intri. Asta nu te face decat un milog ordinar.
Evident, faptul ca nu mai lsa pe nimeni in asemenea situatii sa intre in coloana poate ca ii nedreptateste pe unii care chiar au venit de pe o strada laterala si incearca sa intre in coloana de pe sensul opus. Daca observ ca asa e, n-am nici o problema, le cedez locul, la fel si cu cei care vin de pe stradute secundare pe sensul meu, mi se pare absolut politicos.
Problema este ca nu mai stiu care a gresit si care e pur si simplu nesimtit si atunci ma enerveaza prea multi.

Un alt exemplu: lucrez pe D Pompei, iar la ora 6 se face o coada imensa care coboara in Barbu Vacarescu. Evident, sunt destui nesimtiti care depasesc toata coloana pe contrasens. Ei, cand ceva vine de pe contrasens, imbeciii se baga in coloana. Ce ma enerveaza este ca se gasesc suflete ''miloase'' care ii lasa. Nu as face asta pt nimic in lume, nu merita nimic genul asta de soferi.

Disclaimer: Nu am facut asa ceva in viata mea(mers pe contrasens sau pe linia de tamvai fara sa fac dreapta in urmatorii 200m) asa ca imi dau dreptul sa critic.
air_wolf
eu cred ca dam in alte alea... oricine poate gresi, dar atita timp cit exista variante astfel incit sa nu sufere nimeni, acelea trebuie aplicate.
condusul agresiv si agresivitatea in strada sint doua chestii diferite. condusul agresiv se rezuma la presiuni, nu-l lasi sa treaca, te bagi cu tupeu pina treci, fortezi banda, etc.
cind ai coborit cu bita din masina deja nu mai este condus, este o tentativa de a agresa pe cineva si cu asta nu-s de acord decit daca se da si el jos. biggrin.gif :bash:
cod
QUOTE(Marius99090)
@ tudor
aveti idee cam cat % din imbecilii pe care ii vedeti zilnic sunt oameni nascuti in acest oras ? Veti fi surprinsi sa aflati ca nu depasesc 50% ... restul sunt masini in tranzit sau persoane venite in oras de 1,2,3,5 ani


Marius, nu da in intoleranta. Sa stii ca daca te-ai nascut in Bucuresti nu esti mai presus decat cineva care s-a mutat de 8 ani (cazul meu), sau decat cineva care este in tranzit prin oras. Cunosc foarte bine care sunt conditiile de trafic si stiu cat de greu (imposibil) este sa nu te enervezi de-a lungul unei traversari a orasului, dar in nici un caz nu trebuie sa facem distinctii de genul Bucuresteni Nativi vs Provinciali Naturalizati vs Provinciali Pur si Simplu.

Avem toti aceleasi drepturi de a ne afla pe sosea, faptele fiecaruia influenteaza fluenta si siguranta traficului si amenintarea cu violenta fizica in momentul in care cineva a gresit nu este in nici un caz o solutie si nu ar trebui deloc tolerata.

E clar ca situatia in care se afla Ion trebuie abordata altfel. Este de asemenea clar ca ideal era sa nu se afle in situatia respectiva. Totusi, fiind incadrat gresit a incercat sa corecteze situatia gandindu-se nu cum e mai bine pentru trafic (natural fiecare se gandeste la el prima data) ci cum e mai bine pentru el. Aceasta este o lectie de civilizatie pe care toti trebuie sa o invatam si pun pariu ca fiecare dintre noi (subsemnatul inclus) am luat o decizie similara cel putin odata in viata.

Cred ca s-a intiparit in mintea tuturor care au citit topicul (Ion a fost adus la disperare) ca daca te-ai incadrat spre stanga, trebuie sa faci la stanga. Totusi, aveti grija sa nu se piarda din vedere esentialul: Un om, in plina zi, in mijlocul intersectiei a amenintat cu o arma un alt om, care era pasnic. Mai mult: amenintarea s-a extins si asupra sotiei lui, cu care era in masina. Acest comportament ar trebui infierat inaintea condamnarii greselilor de circulatie, pentru ca cele doua actiuni nu sunt nici de departe pe acelasi plan ca si gravitate.

Sper ca nimeni dintre cei care au postat sau au citit topicul nu tolereaza, sau, doamne fereste, aproba, raspunsul disproportionat la fapta lui Ion.
drabisan
QUOTE(ion95129)
Ca aseara parca nu s-a circulat niciodata.


Hai sa-ti explic cit de mult poate duce indolenta politiei: ieri, pe la 3PM, in Piata Victoriei, s-au oprit semafoarele. Ghinion. Dupa 1 ora erau DOAR vreo 3 politisti. Care, evident, nu faceau fata! Erau niste cozi infernale! Sa ne intrebam cite linii cu prioritate isi faceau mila de aia de pe cedeaza?
Azi dimineata, pe la 8, aceiasi situatie! Doar ca nu mai erau nici aia 3! Era varza!
Sa intreb citi militieni stateau cu radare in Bucuresti in timpul asta?
Soferii au devenit si devin din ce in ce mai nesimtiti, dar nicaieri pe planeta nu s-a facut civilizatie fara forta...din pacate haosul e in singele nostru!

Dar asta nu justifica lipsa de interventie a celor platiti sa o impuna.

Azi, pe Iuliu Maniu, dinspre Politehnica spre Lujerului, un idiot cu un cliojeg, parcat pe banda 2-a, se gesticula cu troleul care il claxona, pentru ca nu avea cum sa-l ocoleasca! In mod normal, militianul din intersectia de la Lujerului ar fi trebuit sa fie semnalat si sa vina sa-i suspende idiotului, pe viata, dreptul de a se urca la ghidoane. Doar ca la apelul la 955 mi s-a spus ca o sa ajunga un echipaj in cel mai scurt timp, desi aia erau in intersectie la 50m distanta...Dar nu se miscau!

Traim in Romania si...
Sonny
QUOTE(Luka)
Disclaimer: Nu am facut asa ceva in viata mea(mers pe contrasens sau pe linia de tamvai fara sa fac dreapta in urmatorii 200m) asa ca imi dau dreptul sa critic.

Vrei sa spui stanga... te-ai spalat pe maini.
Uneori e chiar util sa mergi pe linia de tramvai, pentru ca in loc sa stai la o coloana de 30 de masini stai la una de 15. Mai ales daca masinile se raspanadesc in toate directiile, se fluidizeaza traficul. Daca treaba este facuta cu bun simt, ajuta la fluidizarea traficului si nu este in detrimentul nimanui eu sunt total de accord cu orice incalcare de lege, inclusiv trecerea pe rosu.
Daniel82791
Oameni buni,

1. Da, Ion a gresit, dar e doar o greseala marunta. Sunt sigur ca a invatat din ea. Hai sa terminam cu prostiile.
2. "@Marius99090" Nu poti "prefera" un om care umbla cu bata in masina, pentru simplul motiv ca maine o sa o foloseasca ca sa iti dea tie una in masina, sau in cap. Poate te-a enervat un sofer astazi, dar sunt sigur ca esti de acord ca nu e admisibil sa ne batem pe strada.
3. @Ion, in legatura cu accidentul de care pomeneai. Sunt sigur ca nu ii vei acuza pe "militieni" de faptul ca niste tineri au ales sa mearga cu 170 km/h noaptea in localitate ai au platit cu viata. Oricat de aproape ne este sa acuzam pe cineva, in vremuri de demult barbati de 20 de ani conduceau razboaie. Astazi nu mai pot conduce nici macar o masina, fara sa ii poarte "militia" de mana? Dumnezeu sa ii odihneasca, dar si-au facut-o cu mana lor.
Alex-F1
Condusul asta agresiv (din Romania, dar si din intreaga lume) tare mi-e mie ca va fi intotdeauna o provocare majora pt. politie, fiind f. greu de combatut si deci nu va disparea niciodata decat printr-o singura metoda pe care am mai spus-o si pe care o repet si cu care as fi 100% de acord: LIMITATOARE DE VITEZA PE TOATE MASINILE DIN LUME!!!!! arigato.gif Daca cu vorba buna nu se poate, sunt si alte metode, important e sa se vrea....si cum metoda asta nu se va vrea din enshpe mii de motive, vom suporta in continuare agresivitatea la volan a micilor Schumacheri!!!! :minigun:

Caz azi: merg pe bulevard, 2 benzi, pe banda 2, 50 km/h FIX, pe banda 1 la vreo 100m in fata mea un camion, mergea cu ~ 35-40 km/h. Dau o privire prin oglinzi si ce vad? Din spate venea un Ford Escort cabrio (decapotat), cu mare viteza, facand slalom printre cei de pe drum, urma sa ma "faca" pe mine, deja trecuse pe banda 1 si accelera sa intre printre mine si camion in fata mea inapoi pe banda 2....viteza lui ~ 90 km/h!!! Instinctiv am calcat-o (eram in a treia) sa vad ce va face tampitu cand va vedea ca nu mai are loc sa se bage in fata mea printre mine si camion si el o accelera in continuare!!! Vazand ca tembelu nu renunta si ca intre mine si camion nu mai erau decat vreo 15m, am franat si berbecu s-a bagat la mustata in fata mea....ca sa nu mai zic ca la semafor a ales sa-l sunteze intrand printr-o benzinarie Mol, tot cu viteza destul de mare pt. locul in care se afla (~ 40-45 km/h)!!! Acuma ma tot intreb: daca io acceleram in continuare, ajungeam camionul si berbecu nu mai avea pe unde sa se bage in fata mea, ce urma??? Intra Schumi sub camion? Tragea stanga si ma lovea pe mine ca sa nu intre sub camion? Tragea dreapta si urca pe trotuar? Ca de redus viteza pana la cea a camionului nici poveste nu mai avea cum s-o faca in 20m.... Acuma sariti pe mine ca de ce nu m-am dat la o parte din fata lui.... biggrin.gif
Mariustom
Hmmmmm, dubios :scratchchin:
Deci tu te deplasai FIX biggrin.gif cu 50 km/h, și, văzând că urmează "să fii făcut", instinctul te-a pus să accelerezi ?
Deci, deja ai 2 greșeli:
- ai depășit viteza maximă permisă tongue.gif ;
- în loc să previi un accident, prin accelerarea ta și blocarea intenționată a spațiului necesar pt a fi "depășit" (impropriu spus blush.gif ), corelat cu viteza crescută a acelui "tembel" (și constatată de dinainte de tine) ai creat condițiile favorizante producerii unui accident blink.gif :bash:
biggrin.gif

Nu promovez acțiunea acelui /%/)€#"#€# dar nici ce ai făcut tu nu e ortodox. Se aseamănă oarecum cu accelerarea în momentul în care urmează să fii depășit, tăindui șansele celui care vroia să te depășească.

Asta e părerea mea ... arigato.gif :wave:

PS: și mai zici ce zici de Cosmin (Skywalker) ??? blush.gif whistling.gif
ion95129
3. @Ion, in legatura cu accidentul de care pomeneai. Sunt sigur ca nu ii vei acuza pe "militieni" de faptul ca niste tineri au ales sa mearga cu 170 km/h noaptea in localitate ai au platit cu viata. Oricat de aproape ne este sa acuzam pe cineva, in vremuri de demult barbati de 20 de ani conduceau razboaie. Astazi nu mai pot conduce nici macar o masina, fara sa ii poarte "militia" de mana? Dumnezeu sa ii odihneasca, dar si-au facut-o cu mana lor.

...sunt absolut de acord cu tine. Ei sunt de vina. si ca fapt divers strict legat de subiectul acestui topic, cei 7 (6 daca e sa excludem fata) se duceau in viteza la o discoteca din tr-o localiate vecina sa......culmea, BATA PE UNUL!!!!!!
Tot violenta este chiar daca nu e legata de trafic.
Ei sunt de vina ca nu aveau centuri, ei sunt de vina ca aveau 170km/h, parintii lor sunt de vina (rromi in piorportie de 90%) ca le-au dat cheile unei masini puternice care in urma cu cateva luni a mai fost angajata intr-un accident (comis de acelasi sofer) , cei de la service sunt de vina ca au reparat masina fara sa ii mai puna airbag-uri.....desi la viteza asta ar fi fost doar de impresie artistica.
E adevarat ca soferul poarta toata vina insa marcajele rutiere in urziceni lasa muuuuuuuult de dorit. In zona unde s-a intamplat este o curba la dreapta si un pic in rampa. Marcajele sunt (erau) inexistente.
ion95129
Rog pe toata lumea sa imi scuze greselile de scriere, nu sunt facute din nestiinta, sunt facute din graba. (sunt la serviciu si am sefu`langa mine. nu trebuie sa vada ce fac eu aici) :angel:
Marius99090
Pentru mine asta cu copiii din mercedes este o veste buna... Dumnezeu exista si nu doarme. Pacat ca avea pasageri, soferul a gasit ce cauta. Inca o lectie pentru categoria de oameni care considera ca, cu cat fura mai mult, cu atat copiii lor vor fi mai buni si mai puternici... iata ca tot ce-ai furat o viata intreaga se duce in 3 secunde... mai bine ar prinde ceva munca.. e singura sansa ca acesti urangutani sa conduca ei masinile pe care le cumpara in loc sa ii conduca masinile pe ei.
Daca la momentul respectiv se duceau la discoteca sa bata pe cineva, asta ma face si mai bucuros. Pesemne vreun vierme indraznise sa supere pe puiul de rrom cu mercedes... si trebuia sa plateasca scump...
Daca in fiecare zi cei ce mor ar fi ca baietii astia as da de baut...
Din pacate se duc si nevinovatii odata cu ei...
Asta e o veste poate chiar mai buna decat cea cu cayenne-ul care a ars la mamaia bagat in copac de propriul sofer.
ion95129
QUOTE(Marius99090)
Pentru mine asta cu copiii din mercedes este o veste buna... Dumnezeu exista si nu doarme. Pacat ca avea pasageri, soferul a gasit ce cauta. Inca o lectie pentru categoria de oameni care considera ca, cu cat fura mai mult, cu atat copiii lor vor fi mai buni si mai puternici... iata ca tot ce-ai furat o viata intreaga se duce in 3 secunde... mai bine ar prinde ceva munca.. e singura sansa ca acesti urangutani sa conduca ei masinile pe care le cumpara in loc sa ii conduca masinile pe ei.
Daca la momentul respectiv se duceau la discoteca sa bata pe cineva, asta ma face si mai bucuros. Pesemne vreun vierme indraznise sa supere pe puiul de rrom cu mercedes... si trebuia sa plateasca scump...
Daca in fiecare zi cei ce mor ar fi ca baietii astia as da de baut...
Din pacate se duc si nevinovatii odata cu ei...
Asta e o veste poate chiar mai buna decat cea cu cayenne-ul care a ars la mamaia bagat in copac de propriul sofer.



Subscriu la cele spuse de tine. Imi pare rau pentru ca s-au pierdut vieti insa ma intreb :
-Daca cu 50m inainte de a se incolaci pe stalpul ala de beton pe acel viteaz l-ar fi oprit politia si i-ar fi ridicat permisul, ar fi sarit gorobetii de c.. in sus? -Ar fi sarit. Pai cum manca-tz-ash sa-i iei permisu la baiatu meu? cum iti permiti, vrei sa dau un telefon si sa vina fratii mei sa te transeze?
De acord ca trebuie sarbatorit ca se mai raresc de pe sosele insa cei care nu au fost la volan nu au nici o vina. O vina chiar mai mare decat oricine o au parintii celor decedati, ascultati aici ca stiu ce vorbesc.Acum sunt hotarati sa-l omoare pe cel care trebuia sa incaseze bataie de la "urangutani" ca din cauza lui au fost aia asa nervosi si au gonit cu 170. Si inca ceva, cica trebuia sa moara si fata aia care culmea, era singura romanca 100% din masina. Pai cum sa moara tiganii si sa traiasca rumanca?
Inca o data, Dumnezeu sa-i odihneasca.
Luka
@Sonny, intr-adevar, stanga vroiam sa spun smile.gif

Nu sunt de acord cu parerea ta, cum ca incalcarea legii este ok, deoarece lasam la ''bunul-simt'' si la libera interpretare a fiecaruia dintre noi felul in care se desfasoara traficul.
Pana una-alta exista niste legi, oricum ar fi ele, legi pe care ar trebui sa le respectam cu totii. Poate daca am face asta, ar mai disparea din ceea ce vedem negativ pe strazi.
Normal ca e util, insa doar pentru tine, ceilalti sunt mult mai putin importanti. Ce conteaza ca majoritatea care merg pe linia de tramvai ajung intr-o intersectie pe care o aglomereaza aiurea, important e timpul lor. Fraierii au destul timp...
Dar na, e mult mai usor si economisesti timp daca o iei pe linia de tramvai. Si dupa ne plangem ca transportul in comun e cum e smile.gif
Alex-F1
QUOTE(Mariustom)
Hmmmmm, dubios :scratchchin:
Deci tu te deplasai FIX biggrin.gif cu 50 km/h, și, văzând că urmează "să fii făcut", instinctul te-a pus să accelerezi ?
Deci, deja ai 2 greșeli:
- ai depășit viteza maximă permisă tongue.gif ;
- în loc să previi un accident, prin accelerarea ta și blocarea intenționată a spațiului necesar pt a fi "depășit" (impropriu spus blush.gif ), corelat cu viteza crescută a acelui "tembel" (și constatată de dinainte de tine) ai creat condițiile favorizante producerii unui accident blink.gif :bash:
biggrin.gif

Nu promovez acțiunea acelui /%/)€#"#€# dar nici ce ai făcut tu nu e ortodox. Se aseamănă oarecum cu accelerarea în momentul în care urmează să fii depășit, tăindui șansele celui care vroia să te depășească.

Asta e părerea mea ... arigato.gif :wave:

PS: și mai zici ce zici de Cosmin (Skywalker) ??? blush.gif whistling.gif


Man, zau, tu ti-ai gresit meseria.....tu FILOSOF trebuia sa te faci!!!! :ban: Pai da, instinctul mi-a spus pe moment ca ar trebui cumva sa-l opresc pe nerod din cursa lui nebuneasca, ca daca il tineam in spatele camionului, nu mai avea unde sa se duca, desi is convins ca ar fi continuat cursa dupa ce avea liber in fata!!! Daca ne dam la o parte din calea lor, le facem loc si-i lasam sa treaca gloriosi, nu facem decat sa-i incurajam si sa dam apa la moara! Acuma stiu ca nu era cazul si nici momentul s-o fac chiar io pe justitiarul, dar uneori chiar imi vine asa sa-i "pun la punct" pe nerozi (tu cunosti prea bine sentimentul tongue.gif ), chiar daca c-o floare nu se face primavara! Daca eram macho, acceleram in continuare, ajungeam camionul si asteptam sa vad ce se intampla, dar cum am grija maxima de mine si de masina mea, norocul lui c-am fost un domn.... bicycle.gif Ai dreptate in schimb ca am depasit viteza maxima permisa....aici m-ai prins :angel: ....probabil atinsesem ~ 70-75 km/h....dar sa nu mai spui la nimeni....scopul scuza mijloacele whistling.gif Iti vine sa crezi ca si cu Cosmin am patit o faza EXACT LA FEL, doar ca lui nu i-a reusit depasirea :punk: (era cu Ligheanul) si nici macar nu stiam ca e el, abia ulterior mi-a spus laugh.gif ...tare de tot a fost faza!!! :coolspeak: La fel mergeam pe banda 2 cu 50 FIX si el hop de pe banda 2 pe 1 si da-i in gura la taxiu sa ma faca inainte de-a ajunge la masinile parcate mai in fata pe banda 1 :bash: Am calcat-o scurt, eram tot intr-a treia (nici nu folosesc viteza 4 in oras decat f. f. rar) si vitezomanu nostru n-a avut nici cea mai mica sansa devil.gif Acuma parca il vad ca apare si zice ca aia era cu Loganu, dar acum cu Astra imi da fum in nas mai ceva ca Ferrari lu' Kimi Raikkonen biggrin.gif
MotorHead
Alex-F1, fiecare trebuie sa-si vada de drumul lui, nu sa aiba grija de depasirile celorlalti (mai bine zis, sa-i jeneze pe ceilalti). Ori bestia ta de F1 nu se simte bine cand e depasita?
Mariustom
QUOTE(Alex-F1)
... Daca ne dam la o parte din calea lor, le facem loc si-i lasam sa treaca gloriosi, nu facem decat sa-i incurajam si sa dam apa la moara! Acuma stiu ca nu era cazul si nici momentul s-o fac chiar io pe justitiarul, ...

Dar ai încercat s-o faci pe justițiarul.
Am mai zis, prin acțiunea ta nu-l linișteai deloc pe "tembel", ci doar ai creat condiții în plus producerii unui accident, corelat cu viteza aceluia.

Sunt alții plătiți să fie justițiari pe străzi, nu trebuie să fim noi eroi wink.gif
Marius99090
Un sofer bun nu trebuie sa stanjeneasca partenerii de trafic sau sa ii puna in situatii periculoase.. sa ii oblige la frane, etc.. e bine sa lasi omul sa mearga in ritmul lui si sa nu impui tu pentru toti.. fiecare conduce cunoscandu-se pe el si cunoscandu-si masina sa.
Sonny
Dar tu nu ai niciodata pofte din astea? Sa mergi cu viteza sau sa faci slalom printre masini? Si daca tu aveai 50 iar el avea 90 nici nu aveai cum sa te opui... iar daca banda 1 era libera de ce nu erai acolo?
Alex-F1
QUOTE(Sonny)
daca tu aveai 50 iar el avea 90 nici nu aveai cum sa te opui


Asta e parerea ta, dar iti spun io ca realitatea era alta.....inseamna ca nu stii cum trage Passatul meu bicycle.gif tongue.gif .....pai io am inceput accelerarea cand el se afla la ~ 35-40m in spatele meu....deci daca vroiam il inchideam pe Schumi ca nimica, dar am zis hai sa-l las sa se duca in plata Domnului.... :bash: A, si inca un amanunt: in masina zburatoare erau soferul cu 2 tipe, toti cu pletele-n vant.....caz curat-murdar de grandomanie!!! :evil: Ziceau niste colegi aici pe forum ca astfel de specimene merita s-o mierleasca, ca sa eliberam soselele de indivizi ca ei, inainte de-a da NOI (si familiile noastre) nas in nas cu ei, dar conditia necesara si suficienta e ca respectivul specimen sa fie singur in masina, ca sa plateasca doar el, nu si altii!!!
Radu97668
QUOTE(Marius99090)
e bine sa lasi omul sa mearga in ritmul lui si sa nu impui tu pentru toti.. fiecare conduce cunoscandu-se pe el si cunoscandu-si masina sa.

Sa mearga fiecare cum vrea, cu conditia sa nu incurce traficul. Daca un sofer nu se simte in siguranta sa mearga mai repede de 50km/h, sa mearga cum vrea el, dar sa stea pe banda 1, nu sa tina o coloana de cateva sute de metri in spatele lui...
Marius99090
Banda a doua este pentru depasiri in tarile civilizate.. nu pentru a merge in paralel cu masina de pe banda 1, cum inteleg unii soferi de la noi..
MotorHead
QUOTE(Alex-F1)
A, si inca un amanunt: in masina zburatoare erau soferul cu 2 tipe, toti cu pletele-n vant.....caz curat-murdar de grandomanie!!! :evil: Ziceau niste colegi aici pe forum ca astfel de specimene merita s-o mierleasca
That's lovely, Alex-F1 detecteaza grandomanii din trafic si ii ajuta sa-si curme suferinta. Mare om, mare caracter.
T u d o r
biggrin.gif buna.... Motorhead.

Alex, da' daca omul se grabeste ca-i naste nevasta? :angel:

Sa omori asa cu sange rece niste suflete nevinovate.... ntz... ntz... ntz...

Justitarule! devil.gif


PS: that was a joke, don't take it seriously.

Serios, nu sunt de acord cu tine. smile.gif
AlexTM
Ba eu sint smile.gif
Mai fac si eu din cind in o chestie din asta de "justitiar", cind mai vad pe unii indivizi care se baga ca nebunii, desi n-au unde. Tudor, crede-ma, nu le naste nevasta.
Conduc destul si in tarile civilizate si acolo nu blochez pe nimeni, pentru se conduce mult mai civilizat. Daca vreunul se grabeste e probabilitatea mult mai mare ca intr-adevar sa-i nasca nevasta.

Teribilistilor astora le-ar sta mult mai bine intr-un pom. Cu conditia sa fie singuri in masina cind se agata.
T u d o r
Oricum ar fi ei, nu vad sensul ideii de a-ti face dreptate cu mana ta... mai ales ca pui vieti in pericol.
Nu inteleg de ce as muri eu de grija altuia, imi e suficient sa-mi vad eu de a mea. Pe care o fac destul de bine, tinand cont ca in 13 ani de soferit nu am facut nici macar un accident minor. smile.gif Dea Domnu'... si pe mai departe. smile.gif

Oricum, sa te "dai" la un idiot care face figuri pe sosea e criminal de primejdios, atat pentru el (si cine o mai fi cu el) cat si pentru tine si terti... ca nu stii unde se duce cretinu', poate intra in oamenii opriti la trecerea de pietoni. Ai putea trai cu cosmarul vinei de a omori (schilodi) un om.. fie el vinovat moral de "grandomanie"? smile.gif Eu nu...
air_wolf
treaba cu "justitiarul" e o prostie incomensurabila. una e sa ai dreptate si sa mergi legal si sa faca ala spume si alta e sa incerci sa-l bagi in pom cu orice pret.
AlexTM
Pai de asta era si vorba: de mers legal si facut alalalt spume
smile.gif smile.gif
T u d o r
Adica sa inteleg ca daca accelerezi cand il vezi pe ala ca vrea sa te depaseasca, indiferent cum si unde... e legal? :angel: Alex zicea ca a depasit viteza legala binisor, tinand cont ca a accelerat de la 50 km/h sa nu poata ala sa treaca... smile.gif
AlexTM
Acu' te legi si tu de detalii...
Era depasire pe dreapta, deci nu se pune

Iar viteza ... e relativ: odata ca viteza indicata pe bord e usor mai mare decit cea reala, a doua ca 10 km/h in plus sint "tolerati", a treia ca ... iar te legi de detalii? smile.gif

Inteleg ca Alex era pe banda a doua, apropiindu-se linistit de un camion, ca sa-l depaseasca cu viteza legala cind a venit altu' care voia sa depaseasca cu viteza cosmica.
air_wolf
fazele astea chiar nu le apreciez. daca eu am 50, de ce sa consum ca prostu' benzina mea accelerind?
cu putoarea asta de diesel sint multi cei care au sanse sa se strecoare in fata mea, asta nu inseamna ca ii dau in gura doar ca sa nu-mi ia nimeni fata. si eu cu benzinara fac la fel.
daca sint in miscare, e altceva, nu reduc deloc dar nici nu accelerez. se baga, ghinionul sau.
T u d o r
Ba eu chiar si reduc, una la mana pentru ca e mai prudent asa si secundo (tot la mana) ca daca nu ma grabesc... ce-am eu cu altul? Poate saracul de el are o urgenta, de ce sa-i stau in cale? smile.gif Sa nu intelegeti ca stati de vorba cu sfinxul personificat, se mai intampla sa imi bag si eu una-alta, darin limitele umane. biggrin.gif Si pe mine ma streseaza "jmecherii", dar nu vreau sa ma comport urat... Prin ce m-as mai deosebi de ei atunci? biggrin.gif
booneK9
Nu am reusit sa-mi dau seama daca era agresivitate sau neatentie.
Sambata am condus de la centura Bucurestiului pana in Buftea in spatele unui camion mare. Cam ca un tir, dar fara articulatie ... cam ca o masina frigorifica. Si nu a fost loc sa depasesc de nici o culoare. Asa ca am stat potolit. La un moment dat se face liber pe contrasens, semnalizez, ma asigur, intru in depasire.
Eh, cand ajung la jumatea magarului, se apuca si el sa depaseasca un autobuz. Am inghetat. Am apasat simultan pe frana, claxon si faruri, m-am regrupat in spatele idiotului. Dupa care nebunul i-a dat cam 80 in oras si cred ca 100 afara. Nici nu m-am gandit sa-l depasesc. Nu stiam daca e chior sau idiot.
Nici macar nu s-a deranjat sa semnalizeze, sa scoata vreo mana pe geam, sau orice alt gest care sa arate ca macar a vazut ce s-a intamplat. Oare nu indivizi ca asta fac stiri la o anume ora pe un anume canal?
Camion rosu, numar de IF, in leasing. Sanatate lui.
AlexTM
Ar putea si amindoua, DAR daca zici ca dup'aia mergea cu 80 in localitati si 100 afara, CAMIOOON, inseamna ca era agresivitate. Soferul era frustrat si el de faptul ca mergea incet in spatele autobuzului si n-a vrut sa piarda ocazia de a-l depasi din cauza unui neinsemnat cu masina mica.

Astia-s niste criminali. Acum vreo 2 saptamini am avut si eu unul cu un TIR care-mi facea flash-uri in spate in localitate, eu mergind cu 60 si el neputind sa ma depaseasca.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.