Help - Search - Members - Calendar
Full Version: condusul agresiv
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
20krpm
QUOTE(ozz86651)
Eu fac naveta 100 de mile pe zi si rare sint zilele in care nu arat un deget, nu bag un flash sau nu injur. Problema mea de baza [...] sint idiotii [...]


traficul nu e o problema de romania, ci de peste tot. daca voi credeti ca "tara cea mai civilizata" a reusit eradicarea nesimtitilor din trafic, si a momiilor, va inselati, sau si mai bine zis ginditi d-a-ndoarselea. (scuze, nu despre felul cum ginditi era vorba, totusi.) ce vreau eu sa exprim e ca nu un anumit fel de trafic, mai mult sau mai putin civilizat, dezvolta comportarea personala si abordarea unei anumite atitudini; asta e o chestie care sta in puterile fiecaruia dintre noi. de exemplu, ozz, ne pare rau ca ai o problema - cum am putea sa te-ajutam? (sorry ca te-am singled-out aici, nu e deloc ceva impotriva ta.) aproape in fiecare al 3-lea post de-aici vad "pe mine ce ma enerveaza", "mai bag si io un claxon", "da' nu l-am lasat" plus diverse alte injuraturi - dar in definitiv astea toate sint atitudini personale. ce-i drept, cauzate de actiunile ireverentioase ale altora, probabil, dar la baza asta ramin, actiuni personale.

am condus si in romania de curind, cu taica-meu in dreapta care-mi spunea "depaseste, c-am vazut io ca nu vine nimic" pe linia continua (vazusem si io ca nu vine nimic), care-mi spunea "hai, baga-te-acolo" cind lasam loc sa iasa cineva parcat pe dreapta, cu claxoane furioase din spate cind ii lasam pe aia pe care-i prinsese stopul pe rosu sa iasa din intersectie, in loc sa ma chinui sa-i ocolesc in vreun fel. n-am simtit vreodata ca-mi creste adrenalina mai tare acolo ca aici. sint alte conditii de trafic, mai inghesuite si mai indisciplinate... atita tot.
ozz86651
Da io n-am zis sa-mi plingi de mila, am vrut numai sa arat ca probleme sint peste tot. Da, si eu las oameni in fata samd, chiar daca "legal" n-au dreptul... la rindul meu sint lasat de altii. N-am nimic cu cite unul care mai adoarme pe banda din stinga, dar daca merg o vreme in spatele lui, apoi il atentionez si el tot acolo e consider ca e mirlanie si rea vointa... de fapt e altceva, sint oameni care nu s euita deloc in oglinda si nici nu interpreteaza deloc zgomotele exterioare, in general anumite minoritati asiatice, sau persoane de sex frumos in conversatii prelungite la celular. Mai este o categorie care pur si simplu din motive medicale nu ar trebui sa fie pe sosele dar este din ratiuni politico-electorale: persoanele la virsta alzheimerului.
Ma enervez? timpit as fi, pai ar fi trebuit sa am demult un scurtcircuit. Ii claxonez pur si simplu din principiu, trebuie sa le spuna cineva ca nu fac bine ce fac. Atitudinile caldute si dragute, roz si zimbitoare, nu ma caracterizeaza nici in trafic nici in viata.
Bogdan104277
Ozz,

Ma alatur tie in aceasta"cruciada" de educare a celor mai putin dotati de la natura pentru acasta aspra indeletnicire a condusului (mama ce tare e exprimarea biggrin.gif ).
De fapt toti cei de pe aici ar trebui sa ne conjugam eforturile sa-i mai educam pe cei din jurul nostru, in felul asta, mai incet si mai greu la inceput, si apoi poate mai usor, pe masura ce se vor alatura si altii, vom avea un trafic mai normal.
La urma urmei ne facem noua viata mi usoara.
HalbaSus
Si eu incerc sa-i educ pe cei din jurul meu, nu vreau neaparat sa-i educ in arta soferiei (nu sunt nici abilitat, nici nu cred ca e posibil si e stresant sa-i educ pe toti) in schimb incerc sa-i educ in privinta alegerii masinii: sunt extrem de politicos cu masinile si intolerant cu SUV-urile... daca vad ca incearca sa iasa de pe o strada laturalnica sau din parcare o masina incetinesc sau chiar opresc si ii dau voie, daca vad un SUV accelerez devil.gif daca el nu s-a gandit la altii cand si-a ales masina nici eu nu trebuie sa ma gandesc la el cand conduc. Cred ca as fi in stare sa si claxonez un SUV daca ar face o manevra care m-ar incomoda (desi n-am mai claxonat in ultimele 4-5 luni - consider ca e un obicei scarbos, la fel ca scuipatul sau injuratul in public).
Ahhh... si nici flash-uri nu dau niciodata, decat daca am in fata un SUV, vreau sa inteleaga ca masinile sunt mai rapide decat SUV-urile si el a facut o alegere gresita.
Radu97668
nu te sfatuiesc sa claxonexi vreun SUV decat daca ai peste 190 si vreo 100 de kg. eu am claxonat odata unul care mi-a luat fata si soferul mi-a raspuns foarte artagos: ce vrei ma? sa ma urc pe tine? da-te dracu' mai incolo! astfel de atitudini nu le-am intalnit prin alte tari.
Bogdan104277
Radu,

Nu conteaza dimensiunea ci atitudinea...daca-i spuneai tipului ca daca incearca are ocazia sa vada cum arde benzina pe masina lui ... nu stiu daca mai continua sa-ti spuna ce ti-a zis. Nu e frumos ce zic eu, dar am observat ca cei care sunt agresivi au in general ceva probleme care-i apasa. Si s-au obisnuit ca cei din jur sa nu riposteze, sa nu ia atitudine. Noi putem sa-i ajutam sa constientizeze chestia asta, eventual sa-i zici sa mearga la sala de sport, ca-l calmeaza. biggrin.gif
T u d o r
Mai pe scurt... tupeu, nu? biggrin.gif
A K U
Bogdane, s-ar putea sa dai peste unul nedus la biserica (sansele sunt foarte mari, ca toti suntem stresati de trafic) si sa-ti pierzi dintii daca-i sugerezi sa mearga la sala sa se calmeze. Ce folos ca iei atitudine si te baga ala in spital? Nesimtitul nu o sa inteleaga cuvintele tale pline de intelepciune, pentru ca el e cretin si n-o sa-l schimbi tu. Sfatul meu: evitati altercatiile, oameni buni, sunt multi nebuni in libertate...
booneK9
Pacat ca nu e emoticoana de dat cu basca jos.
Curat, coane DiesIrae, multi nebuni apti de Balaceanca umbla liberi. Si nu merita sa te pui cu ei, ca nu stii cand te trezesti cu una de-ti numeri maselele de pe jos. Cazuri sunt multiple. Totusi, nici lasati de capul lor nu merita. Asa ca ... incetisor si cu bagare de seama, ii mai inghesuiesti putin, le mai inchizi culoarele... speri ca intr-o sfanta zi ii va pride militia facand cate una si ii arde...oooo, e cazul sa ma trezesc, s-a facut dimineata.
ion95129
....sa ma vait si eu.
Sofer de provincie...(adica eu) cu treaba prin bucuresti. Mentionez ca nu sunt genul care se duce in bucuresti si lasa masina in voluntari, adica am mers mult, foarte mult chiar prin acest oras. Mergeam pe Mihai Bravu spre Berceni si stiam ca urmeaza ca la prima sau a doua sa virez la stanga asa ca m-am incadrat pe banda din stanga cand....ghinion, mi-am dat seama ca abia la a doua trebuie sa virez eu. Eu primul la semafor, banda din dreapta mea plina, in spatele meu doua masini. Mi-am dat seama ca am gresit-o dar nu mai aveam ce sa fac. Cand s-a inverzit pt cei care vireaza la stanga au inceput cei doi MALACI din spate sa claxoneze luuuuuuuuuung.Eu am incercat sa inaintez un pic astfel incat sa le fac loc sa se strecoare pe langa mine. Alt MALAC pe banda din dreapta, primul la semafor, inainteaza si el un pic , nu mult, doar cat sa nu am eu sanse sa ma bag in fata lui. Frumos. Colacul peste pupaza vine abia acum: In timp ce ultimul din coloana mea claxona frenetic "domnul" cu Logan gri care era chiar in spatele meu a coborat cu o bata in mana si a venit la geamul meu, mi-a facut cateva urari despre mama, sora mea si o matusa. Aaa, si despre sotie (care era in reapta)
Ce vreau sa fac acum: Daca pe aici se regaseste acel domn din neolitic, il salut si ii spun ca rahati ca el sunt si pe la noi dar muuuuult mai rari si mai mici. Il felicit, el e cel mai mare. Cat despre mama lui, eu nu vreau s-o iubesc asa cum a iubit-o el pe mama.Am gusturi mai rafinate.
....Gata, m-am racorit!
cod
A iesit omul cu bata la tine? Imi pare rau ca ai avut o astfel de experienta. Trebuia sa faci reclamatie la politie pe loc pentru ca astfel de comportament nu isi are locul pe strada (si de fapt niciunde).

Dar ca un sfat: Daca te trezesti pe banda de facut la stanga si se face verde: fa la stanga. Te mai invarti putin si revii pe traseu. E mai bine decat sa tii in loc coloana. Nu e nici o rusine sa te mai ratacesti prin Bucuresti.
A K U
E, uite, cat sunt eu de calm si de impaciuitor si de nesimtit cu nesimtirea altora in trafic, asta n-as suporta, sa se dea unu' jos din masina cu bata la mine. Poate sa fie si tata lu' Tyson, mor cu el de gat. Cum adica, sa fiu cu nevasta in masina si s-o traumatizeze ala psihic? Soferii cu bata in masina...In curand imi voi lua pistol cu gaze sau cu bile, nu mai e de trait.
Sa va spui si eu una: la semafor, eu in spatele unuia cu un serie 3 de prin 90 si ceva. Ala vopsit, smecher, cu gagicuta in dreapta, n-aveau mai mult de 20 de ani. La Moghioros, el face stanga spre Plaza, eu dupa el, la trecere (rosu pentru pietoni), se baga vreo 4 tigani (n-am nimic cu nimeni, dar astia erau din aia pe care i-as beregati scurt), beti ranga, asta claxoneaza, aia se opresc si-i arata diverse organe prin pantaloni si alte semne si urari de bine. Ce credeti ca face copchilu'? Opreste masina pe trecere! Ii zic nevesti-mii 'stai sa vezi cutitu'n gatul astuia live'. S-au repezit magraonii la el ca ulii, eu in timpul asta il ocoleam incet prin dreapta ca n-aveam chef sa-mi sara sange pe masina. Cand eram in dreptul lui, ala scosese pistolul si-l agita in fata uratilor. S-au calmat imediat si baiatul a plecat fara probleme. Da' daca n-avea pistol? Mancau ai lui (lor) coliva peste cateva zile? Mancau.
ion95129
E adevarat, trebuia s-o fi luat-o atunci la stanga insa acum e tarziu.In momentul ala nici nu mai puteam sa gandesc.M-am multumit sa ridic geamul si sa ii spun cat pot de amabil ca m-am incadrat gresit insa el nimic. De prisos sa amintesc ca in tot acest timp cel care era ultimul la coada din stanga (eram 3 masini) claxona fara incetare si avea o goarna din aia pneumatica (masina de la RADET) care a trezit tot ce dormea pe o raza de 500m. Nesimtirea mare zic eu ca a fost la ala din dreapta mea care vazand ca am gresit s-a dus nitel mai in fata astfel incat sa imi inchida mie unghiul, sa nu imi dea voie sa eliberez banda pe care o ocupam in mod gresit si abuziv, e adevarat.. Probabil a vrut sa vada ce urmeaza . Mie nu mi-a placut deloc. Mi-ar placea mult insa sa ma intalnesc cu ei, cu amandoi , chiar si cu ala de la RADET , la un concurs pe orice tema (la alegerea lor). Recunosc, pe cel de lupte libere in intersectie l-am pierdut.
A K U
Ai procedat foarte bine, stai linistit. Ala a ramas cu satisfactia ca te-a invatat el minte, dar si cu prostia pentru restul vietii lui de marlan. Iar tu ai ramas in one piece, ceea ce pana la urma conteaza cel mai mult. Poate iesi tare urat de la astfel de incidente in trafic.
Daniel82791
Ion, cu tot regretul pentru ce ai patit, si pentru ca sunt atatia nesimtiti si magari pe lume, strict din punct de vedere al traficului greseala este a ta: te-ai incadrat la stanga, faci la stanga. Nu tii o coloana intreaga in spatele tau in timp ce tu incerci finut sa te bagi in fata unuia care nu te lasa. Daca ai circula prin Bucuresti zi de zi ai intelege cat de frustrant este asta. Cand peste tona de intersectii desenate de idioti, si de masini parcate aiurea, si de lucrari la drum care nu se mai termina niciodata se mai adauga cineva care la verde nu pleaca de pe loc, greu sa iti tii calmul.

Desigur, nimic nu e o scuza ca sa te dai jos cu bata la cineva, si ii doresc domnului respectiv sa sfarseasca in inchisoare, macar cateva nopti, dar cred ca in functie de caracterul fiecaruia de la oricine te-ai fi ales cu bombaneli, injuraturi, claxoane.
cod
Strigi la om, il faci sofer de duminica, il intrebi cine i-a pus covrigul in mana, etc, etc (nici asta prea exagerat). Dar sa treci la violenta fizica, sau macar la amenintarea cu violenta fizica eu spun ca este deja o alta treapta. Asa ceva nu ar tebui tolerat, putea sa se fi pus intentionat pe banda aia si sa nu vrea sa lase pe nimeni sa faca la stanga. Nimic nu scuza faptul ca ala a iesit cu bata la bataie. Care e pasul logic urmator? cutitul? pistolul? Trebuie sa ne inarmam cu totii cu pistoale electrice cand ne urcam la volan? In romania integritatea corporala si a proprietatii e garantata prin lege.

Imi cer scuze ca m-am ambalat atat de tare, dar e un subiect la care tin.
air_wolf
QUOTE(Daniel104187)
Trebuie sa ne inarmam cu totii cu pistoale electrice cand ne urcam la volan? In romania integritatea corporala si a proprietatii e garantata prin lege.


in care romania traiesti? prin lege, in romania, nu e garantat decit faptul ca pina la proba contrarie esti vinovat.
admin
Sa va zic ce-am patit..ieseam din peco de la Muncii, dau sa o iau la stanga si vad ca vine unu cu un Jaguar, cum nu aveam loc sa trecem amandoi ca era straduta ingusta, ma dau in spate sa treaca ala. Ajunge langa mine, scoate CIOARA capu pe geam, fleosc un scuipat pe masina mea. Adica eu las inaripatu sa treaca, ii fac si loc, fac un gest frumos zic eu, pt ca eu am intrat primu pe straduta aia, deci aveam prioritate..si cioara imi scuipa masina. E normalex? In 5 secunde i-am luat toate neamurile la inventar fara sa-mi dau seama, stiu ca nu-i frumos da am facut-o din reflex. CIOARA a oprit, s-a dat jos si venea la mine cu o bata de baseball..am fugit repede de acolo. Intreberea este, daca cioara ma agresa aveam voie sa-l calc? Adica eu il calcam si daca nu aveam voie, de frica, da vreau sa stiu cam cum se procedeaza in cazurile astea.
G e o r g e
cre' ca trebuie intrebat un avocat ce poti sa faci in cazul asta:) dar in principiu , existau martori cum ca el a initiat agresiunea ? daca da , ok , il ajuti cu usa sa nu se impiedice .
ion95129
draga domnule, eu eram de vina, recunosc, am recunoscut inca de la inceput ca am gresit si i-am recunoscut si omului in fata ca eu sunt de vina dar ca nu cred ca merit pentru asta pedeapsa cu moartea. AM GRESIT. Intreb insa altceva: Daca mie imi crapa cutia in momentul in care voiam sa plec de pe loc si eram nevoit sa raman? Poate eu chiar voiam sa fac acolo la stanga si se rupea fierul in doua. Asa se face acum, cine are ghinionul sa i se strice masina il omoram? Nu cred ca asta e o rezolvare. Intreb inca ceva: -De ce omul din dreapta mea a avansat astfel incat eu sa nu pot intra in fata lui, era pe acolo vreo cursa si nu voia sa ii fure altul locul I? La dracu cu tara asta si cu drumurile ei......si DA, si cu soferi ca mine care dupa ce gresesc nu au macar bunul simt sa scoata capul pe geam s-o ia in barba asa cum merita!
T u d o r
Uite... e greu sa rezisti psihic in trafic in ziua de azi. Dar nimic... dar NIMIC nu-ti da dreptul sa-ti faci dreptate cu mana (a se citi "ce-ti cade in mana") ta. Nu mai tin minte situatia... vezi 100 de astfel de peripetii daca stai la volan mai mult in oras... acum cateva zile am nimerit in fatza mea o situatie de genul asta, cum s-a intamplat cu Ion. Bineinteles ( :angel: ) zic si eu ceva de dulce, fiind in spate si blocat de tip. Omul probabil mi-a inteles din miscarea buzelor spusele si a scos capul pe geam si si-a cerut scuze... Instantaneu nervii mei au cedat... in sensul bun al cuvantului si am zambit la el compatimitor. Mi-a zambit si el si totul s-a terminat. Adica se poate si asa, doar sa aiba amandoi un simt. Din pacate, la noi in tara probabilitatea sa se intalneasca doi oameni cu bun simt e la aproape la fel de mare ca cea a intalnirii a doua drepte paralele. biggrin.gif
De regula cel din spate e super nervos, claxoneaza incontinuu si injura la fel. Cel din fatza e nesimtit si-l doare in pu(sca) de toti. In cazurile grave se mai dau si jos la o maciuca, ceva. biggrin.gif

@Admin: man, daca-l calci esti vinovat 100% doar tu, probarea intentiei lui de a te lovi e imposibila. Poate ca o lume ca in America, plina de arme de foc ar fi o solutie pentru "musculacii" astia, pot sa jur ca nu s-ar da jos la tine niciunul, stiind ca tu dispui de un gun. Oricat de lucrat ai fi la sala sau, dupa caz, in carciumi, un pistol iti impune respect... Din pacate respectul in Romania e rara avis... Din pacate.....
ozz86651
QUOTE
...sa ma vait si eu.
Sofer de provincie...


Nu comentez ca s-a dat ala jos cu bita si ca nu ti-a facut nimeni loc sa te bagi in dreapta ca astea sint lucruri urite. DAr ma claca pe nervi ca unii au impresia ca pot sa stea in mijlocul strazii si sa opreasac ei toata coloana. Deci ca sa nu pierzi tu 5 minute facind la stinga, si dupa aia sa gasesti alta metoda sa ajungi la locul cu pricina (ori prin intoarcere pe la acelasi semafor ori pe alta ruta, ca se gasea o legatura intre doua strazi paralele) te-ai gindit sa le pierzi alora din coloana 3 minute, nu? 5 minute ale tale sint mult mai pretioase ca 3 minute x 20 de oameni? Daca asta nu e mirlanie, nu stiu care mai e.
Bataia e extrema, da injuraturi si claxoane meritai, fara indoiala.
drabisan
QUOTE(Daniel104187)
Trebuie sa ne inarmam cu totii cu pistoale electrice cand ne urcam la volan? In romania integritatea corporala si a proprietatii e garantata prin lege.


Ce-i aia lege? Ce e aia garantat? In ce tara traiesti? Sau eu traiesc in bananieria?
Iti dau un exemplu, care nu confirma o regula in tara asta, la radar esti vinovat pina la proba contrarie data in fata judecatorului. 180 de grade fata de ce spui tu!
Putem sa detaliem! Cum e cind nu eliberezi singura banda pe care esti pentru ca vine premierul din fata? Nu ca ai avea unde sa iesi...
drabisan
QUOTE(ozz86651)
QUOTE

...sa ma vait si eu.
Sofer de provincie...


Nu comentez ca s-a dat ala jos cu bita si ca nu ti-a facut nimeni loc sa te bagi in dreapta ca astea sint lucruri urite. DAr ma claca pe nervi ca unii au impresia ca pot sa stea in mijlocul strazii si sa opreasac ei toata coloana. Deci ca sa nu pierzi tu 5 minute facind la stinga, si dupa aia sa gasesti alta metoda sa ajungi la locul cu pricina (ori prin intoarcere pe la acelasi semafor ori pe alta ruta, ca se gasea o legatura intre doua strazi paralele) te-ai gindit sa le pierzi alora din coloana 3 minute, nu? 5 minute ale tale sint mult mai pretioase ca 3 minute x 20 de oameni? Daca asta nu e mirlanie, nu stiu care mai e.
Bataia e extrema, da injuraturi si claxoane meritai, fara indoiala.


Sa adug si eu piticii mei? Dorobanti, in fata bancilor (cind mergi de la TVR), porcariile de le zic unii suv-uri...Pe banda 2-a, cu avariile...Bonus foarte rar e parcat pe banda 2-a exact in fata statiei de autobuz, de ala e nevoit sa ocupe tot sensul sa poata trece? Ce nervi sa ai sa ii rezisti unuia d'ala?
air_wolf
@drabisan: cind trece orice coloana oficiala este de datoria noastra ca cetateni, sa deschidem geamurile si sa strigam "m..e, m..e" si sa aplaudam.
ion95129
Da domnilor, aveti dreptate, eu trebuia sa fiu tras pe roata in momentul ala ca nu am facut la stanga dar inainte de a-mi da duhul vreau sa aflu de la cei care ma infiereaza cum pot sa mai fac la stanga din moment ce din ambele laterale curg masini dupa masini? Retineti, in ideea de a repara faptul ca am ocupat banda stanga am incercat sa ma bag usor in fata primului oprit pe banda din dreapta mea insa nu m-a lasat. Dupa ce carnatul de masini din dreapta si din stanga s-a pornit, vreau sa vad pe unul care reuseste sa se strecoare. Frumos nu? Plin de soferi perfecti pe aici.Noroc ca cu unii dintre dumneavoastra nu m-am intalnit ca cine stie ce mai pateam. Tot respectul pentru toti insa nu inteleg de ce o iesire in oras cu masina trebuie sa fie vazuta ca o pedeapsa, ca o sursa 100% de nervi. PAi daca cu gandul asta plecati de acasa, nu mai e de mirare ca in trafic nu se poate fara injuraturi si chiar bate de baseball. O sa incerc de acum inainte sa ma orientez spre RATB pentru ca incepe sa imi fie frica.
O zi buna va urez.
anitei35895
Si daca brusc am trece toti,dar toti la biciclete tot ne-am injura tot n-am avea loc de parcare,tot timpul avem ceva de comentat si asta pentru ca avem prea multa mandrie.
A K U
ozz, ion n-a stat in mijlocul strazii c-asa a vrut muschii lui. Omul a gresit drumul. Ia spune-mi, in cate orase ti s-a intamplat sa gresesti tu drumul si sa se dea unu jos din masina cu bata, in afara de jegul asta de bucuresti plin de stresati, frustrati, manelisti, cocalari, smenari, panarame, analfabeti, minoritari, nesimtiti si lista poate continua pana maine? Si ce daca au mai prins aia semaforul inca o data? A cazut cerul? Au pierdut nu stiu ce intalnire super ultra extra importanta din cauza a 2-3 minute? Nu merita batut, da merita injuraturi si claxoane. Nu, eu zic ca ion merita sa fie scos din masina, pe geamul spart cu pumnul eventual, sa fie batut la ficat si calcat pe cap pentru tupeul de-a gresi drumul in super orasul bucuresti. Si dupa aia poate se invata minte sa nu mai calce pe-aici fara sa invete toate strazile pe de rost. Hai ca m-am luat cu vorba si m-am enervat.
Daniel82791
Aici sunt doua aspecte diferite, si multi le mixati dupa cum va convine, dar ele sunt diferite si nu au legatura:

1. Te dai jos din masina sa bati pe cineva -> meriti cateva zile la mititica, sa te racoresti. Finalizezi, adica chiar bati pe cineva -> cateva luni la mititica, sa te racoresti mai tare.

------------------------------------------------------------------------------

2. Ai gresit drumul, mergi inainte, ca sa nu incurci pe altii, ca nu e vina lor ca tu ai gresit drumul. Daca ei merg la intalniri super extra mega importante sau doar la plimbare, asta nu e treaba ta. Imi pare rau ca pentru cineva din provincie este atat de greu de inteles asta.
ion95129
eeeeee, ma scuzati, ati inceput cu acei "soferi de provincie" de care cei mai multi dintre voi suferiti. Ce dracu, noi astia prosti de aici se pare ca nu suntem nicicand bineveniti in orasul vostru de vis. va rugam sa ne scuzati ca indraznim sa nu facem cerculete prin parcari cum faceti unii dintre voi, ca nu ne luam la intrecere cu voi, ca treburile noastre nu sunt la fel de importante ca ale voastre, ca masinile noastre sunt prafuite, ca noi uneori gresim strazile, ca de multe ori noi suntem cei care va acorda prioritate la iesirea din parcare sau de pe o straduta laterala, va rugam sa ne scuzati ca am indraznit sa intram cu jegurile noastre de masini in frumosul vostru oras. De acum inainte voi sta mai mult sa ma gandesc daca sa ma duc sau nu cu masina in bucuresti sa-mi vizitez copilul la spital sau doar sa mananc la restaurant. Cred totusi ca voi veni de cate ori va fi nevoie insa la intrare in oras voi lasa masina si voi lua un taxi.sunt atat de buni soferii astia de taxi incat o sa invat sa ma comport ca ei poate-poate va voi intra in gratii voua celor care dati cu pumnul in masa si va dati marii soferi ai trecutului, prezentului si viitorului.
......iar acum sunt calm.....calm.......sigur, acum sunt calm...
Mariustom
Ion, fără să vreau și fără a face o tragedie din faptul că-s provincial, dar cam ai dreptate.
Adică, cam pentru că într-adevăr, trebuia să faci stânga-mprejur și înapoi pe același traseu, sau stânga și-nainte, ca apoi să o iei la dreapta să ajungi la următoarea stradă pe care vroiai să intri.

Dar, modul de reacție a majorității dintre noi față de alții care greșesc lasă muuuult de dorit. De aici și diferența de civilizație dintre societatea noastră și "celelalte".
Pentru cei ce "aruncă cu pietre" aș fi dorit să observe o situație asemănătoare într-o capitală europeană (cu adevărat), cum se rezolvă civilizat (ce-o fi aia ??? blink.gif blush.gif )

Așa că, recomand celor care înfierează să lase nervii deoparte, și să privească/gândească lucrurile ca și cum ar fi în locul celui care greșește.
Rezolvăm muuult mai bine și calm problemele apărute involuntar blush.gif biggrin.gif

Drum bun vă doresc, fără probleme arigato.gif :wave:
Watcher
QUOTE
@drabisan: cind trece orice coloana oficiala este de datoria noastra ca cetateni, sa deschidem geamurile si sa strigam "m..e, m..e" si sa aplaudam.

Asta imi aduce aminte de bancul ala cu bula care intrebat ce o sa strige cand terce Ceausescu zice 'La Belle Epoque'. Toata lumea e blink.gif blink.gif si bula explica. Mi-a zis tata: 'Stii ce ai de facut daca vine ala la voi la scoala: SUS LABELE, POC'
Si tot asa cu "de ce nu strigi 'ura'? / e, eu o port in suflet' arigato.gif
Marius99090
@ ion
Nu a zis nimeni ca trebuia sa fii tras pe roata, insa nici nu poti cere celorlalti soferi sa stea sa astepte cand se pune verdele ca intai sa le taie lor fata cel ce s-a incadrat gresit - de aici pleaca, zic eu, problema: cel ce se incadreaza gresit are pretentia ca atunci cand vine verdele sa taie fata tuturor pentru a indrepta greseala de incadrare... in loc sa aleaga celelalte 2 variante mai normale: ori sa mergi pe banda pe care te-ai incadrat si la urmatoarea intersectie sa te intorci unde ai treaba, ori sa astepti sa isi vada de treaba restul masinilor si apoi usor sa te re-incadrezi pe banda unde ai treaba.

Tu ai aplicat filosofia: eu am gresit, acum haide sa platim impreuna!!

Pentru greselile personale platesti singur... nu trebuie sa ii angajezi in asta si pe colegii de trafic.
ion95129
de acord ca trebuie sa platesc. Cum sa fac insa sa nu iau bataie? mai bine ma duc si predau permisul cu explicatia: -Domnule politist, acum doua saptamani eu am, incalcat o regula de circulatie si ma mustra constiinta. Va rog sa imi retineti acest permis pana cand considerati sau....mai bine bate-ti-ma ca oricum era sa mi-o fur de la un domn.
Pai nu?

....iar cand la randul meu voi prinde pe vreunul ca gresesteeeeeee, pe el tata, pe el si pe mama lui!
Astfel tindem catre MAREA CIVILIZATIE IN TRAFIC.
respect
A K U
Cred ca voi aveti o problema cu cei cu numere de provincie (a propos, si asta mi se pare o mare tampenie, fata de un singur oras, si ala de toata jena, restul tarii e provincie) si de-abia asteptati, va mananca degetele pe claxon sa prindeti unu din asta si sa-i dati la cap. Intreb din nou: MURITI DACA STATI/PIERDETI 2 MINUTE LA UN NENOROCIT DE SEMAFOR? Daca da, atunci dati-va jos din masina si luati-i gatzii nemernicului. Ce oameni, bai frate...:puke:
ion95129
Dies Irae

Domnule, pe unde mergi de obicei ca vreau sa te intalnesc, sa iti strang mana si sa iti dau un cico.Esti unul din putinii care gandesc ca un "sofer de provincie" Cum dom`le te injosesti matale sa iei apararea unui gunoi? Nu vezi ca ti-i pui in cap pe concitadinii dumitale?
Multumesc mult pentru aparare si nu uita, ai un cico de la mine.

Propun acum ca cineva sa schimbe subiectul. Nu vreau ca acest topic sa se transforme intr-un proces impotriva "ereticilor de provinciali"
florin55503
ce i s-a intamplat lui ion e revoltator. asa ceva nu ar trebui sa se intample intr-o societate cu oameni cat de cat normali la cap. dar lipsa unei aplicari normale a legii genereaza astfel de iesiri.

pe de alta parte ion trebuie sa intelega ca nu e nimeni obligat sa astepte pana se hotarasca el in ce parte sa o ia. acele 2-3 min pe care le pierzi la un semafor din cauza unei astfel de intamplari se vor tranforma in mai multe din pricina lipsei de sincronizare a semafoarelor. si poate unii chiar se grabesc. si eu am gresit si mam ratacit si in sofia si in salonic, dar am tras pe dreapta m-am hotarat pe unde sa o iau sau am mers pana unde am putut intoarce
booneK9
Gata, ca sa se racoreasca lumea sa trecem la alta.
Azi dimineata pe Calea Victoriei un "voinic" s-a luat la intrecere cu o coloana oficiala. Toate masinile din coloana aveau girofaruri si stroboscoape pornite. Din cand in cand porneau si sirena, dar discret.
Baietii din coloana i-au facut aluia semne cu bastonasul reflectorizant, dar voinicul nostru sofer de Solenza intai se contra cu beemerul (pentru cateva secunde am crezut ca se vor lovi), iar apoi a incercat sa iasa in fata coloanei depasind orice alta masina...
Ma uitam siderat si ma gandeam in cati metri il vor opri, dar din pacate nu era nici un politist in zona...
Oricum, a fost o intamplare pe care nu o vezi zilnic.
Daniel82791
Interesanta faza cu Solenza si coloana oficiala.

Dar revin la subiectul anterior biggrin.gif

Ion, Dies, Mariustom si toti ceilalti care ati dat-o in stereotipul "Bucurestiul contra provincia": eu cred ca si in provincie trebuie sa procedezi exact la fel. Daca ai gresit drumul continui si cauti un alt drum care sa te duca unde ai treaba.

De asemenea, sunt convins ca malaci cu bate in masina sunt peste tot, nu doar in Bucuresti.

Ion, nici macar nu intelegi faptul ca ai gresit. Tu zici: "si ce, atunci sa fiu tras pe roata?". Nu, desigur, si toata lumea l-a condamnat pe malacul respectiv. Eu am zis de doua ori si mai zic si a treia oara ca astfel de oameni ar trebui sa faca scurte vizite la inchisoare. Dar si tu ai gresit. Intelegi chestia asta? Nu e vina aluia care nu te-a lasat in fata, desi sunt sigur ca nu e un tip simpatic, e vina ta. E la fel ca daca dai peste cineva pe strada: unul o sa-ti zambeasca, altul o sa vrea sa te bata, in functie de persoana. Si atunci ce faci? Casti ochii si nu mai dai peste oameni, zic eu, iar daca dai totusi peste cineva te rogi sa fie unul dintre zambareti.

Nu are sens sa ne batem pe strada, dar nu are sens nici sa stam pe loc la culoarea verde a semaforului. Cred ca intr-o capitala din aia cum mentioneaza Mariustom poti sa iei o amenda serioasa pentru astfel de stanjenire a traficului.

Astfel de greseli sunt similare, desi mai putin periculoase, cu cele ale soferilor care stationeaza pe autostrazi pe banda de accelerare. La fel, nici aceia nu realizeaza ca ceea ce fac ei este daunator.

Eu am terminat ce am avut de zis. Oricum fiecare face cum stie.
Mariustom
QUOTE(Daniel82791)
... Cred ca intr-o capitala din aia cum mentioneaza Mariustom poti sa iei o amenda serioasa pentru astfel de stanjenire a traficului...

Să nu uităm că Ion a înțeles că s-a înscris pe banda greșită și, ca să nu-i incomodeze pe cei din spate, a încercat să se poziționeze pe banda din dreapta, fiind blocat de cel din dreapta (frumoasă mișcare, tipică celui aflat în fruntea coloanei, și de a nu lăsa pe nimeni în fața lui :bash: )

Asta mi se pare de condamnat: oricare care a greșit și încearcă să-și repare greșeala, în loc să fie ajutat e împins "în prăpastie" :evil: :boxing:
N-am timp acum să caut în Codul Rutier, dar cred că nu doar fapta lui Ion e pedepsibilă, ci și acțiunile celor din jur care, în loc să-l ajute, prin acțiunile lor și ei favorizează stânjenirea circulației, nu ? blush.gif biggrin.gif
:wave:
Costica101668
stiu ca sunt offtopic, dar imi permit sa sugerez lui Ion ca, pe viitor, sa evite formulari de genul "ca cu unii" sau "daca cu". No offence!


Dar, ca orice Bucurestean, in anumite momente (din ce in ce mai dese), faptul ca pierzi un semafor din cauza unei (singure) masini, te duce cu gandul ca o sa stai 3 minute in plus la fiecare din cele 22 de semafoare pana la destinatie, ceea ce transforma o calatorie de 45 de minute din Berceni in Baneasa, in una de o ora jumate. Ceea ce face sa renunti la calatoria in interes de serviciu si sa te duci la peste, bere, femei, fotbal si alte nenoriciri. Sau, daca vrei sa faci cariera, opresti la prima farmacie si iei un flacon de Rudotel. Cica e natural si nu produce efecte adverse...

In rest, liniste si pace la toata lumea. biggrin.gif
ozz86651
QUOTE
Si ce daca au mai prins aia semaforul inca o data? A cazut cerul?


E vezi, de aici pleaca mirlania. Lipsa de orice fel de respect pentru ceilalti. Mie mi se pare inadmisibil sa pierd timpul a 20 de oameni sau chiar a unuia singur. Daca pe tine, om educat, te doara in p... de ailalti, ce te astepti sa faca burtosul asculatator de manele caruia ii intinzi nervii? Tu iti bati joc de psihicul luii, te miri ca el isi bate joc de corpul tau? Foarte multi inteleg numai limbajul asta. Numai ca nu esti cu nimic superior. Toata agresivitatea pleaca de la nivele mici, daca tu incepi prin a nu arata respect si bun simt, situatia va escalada foarte repede. Oricit de "meserias" ai fi, oricind se va gasi unul mai nervos si mai smardoi ca tine.
Arata-le altora respect si sansa sa vii te vaiti pe forumuri scade. Nu dispare, evident, exista mirlani peste tot. Ce vreau eu sa spun e ca prin comportament mirlanesc vei scoate fiara afara si din oameni altfel relativ normali in comportament.
Asa ca prietenul nostru aici de fata trebuie sa se gindesca inti cum sa nu faca EL mirlanii, si cu asta nici nu se va pune asa des in situatii de a se da vreun primat cu bita la el.

BTW, intentia nu se pedepseste nicaieri pentru ca e imposibil de dovedit si pentru ca asa e normal. De asemenea in legistatie mai exista conceptul de riposta proportioala, ceea ce insemna ca in principiu nu pot impusca pe unul care sta cu o bita sau cu pumnii in fata ta, pentru ca nu e proportional. Adica poti, da intri la bulau.

Exista pe toate topicurile astea de vaicareli o categorie aparte de oameni care se pling ca li se intimpla lucruri fara sa-si dea seama ca ei sint cei care initiaza agresiunea, mirlania, ilegalitatea. Asa cum sint aia care isi iau in proprietate locuri de parcare pe linga bloc (fara baza legala, nu ma refer la cele inchiriate) si dupa aia se pling ca le-a parcat altul pe locul lor, dupa aia arunca cu zacusca pe masina aluia, dupa aia ala vine si le da un ciocan in nas sau foc l apartament sau cu lichid de frina pe masina, dupa care urmeaza vaicareala pe topicuri "ce rai e mirlanii din orasul asta". Da, raspunsul nu e proportional, dar daca injuri un malac pe strada sau ii dai o flegma, te miri ca iti trage un pumn?
Mariustom
Ozz, în cazuri generale ai dreptate despre cei ce prin indolența, sfidarea și ipocrizia lor provoacă mârlănii.
Dar, în cazul de față, prin ceea ce a făcut Ion nu pot spune că a fost mârlan. Mârlan a fost cel ce nu l-a lăsat să înainteze pe banda din dreapta, deblocând culoarul din spatele lui.

Încă o dată zic: să pună mâna pe bâtă cel ce nu a greșit niciodată !
Până atunci, putem zice fiecare (inclusiv eu blush.gif ) ce vrem și ce credem de cuviință, dar prin agresiune fizică nu cred că rezolvăm lipsa de fair-play și civilizație ce caracterizează (în general) străzile patriei.
arigato.gif :wave:
ozz86651
Intradevar cazul asta particular nu l-am inteles 100%. Eu vorbeam de chestii mai generale.
ion95129
Buna dimineata tuturor
Va anunt prin acest mesaj ca eu renunt la a mai posta in acest topic. Nu are rost sa continuam impreuna pe un subiect care din "condusul agresiv" s-a transformat in "care-i pedeapsa cea mai buna pentru Ion". Puteam sa afisez o tinuta sobra de om absolut corect, de sfant chiar, dar am preferat sa spun ce se intampla uneori, e adevarat, ce am facut eu suna a "vaicareala". Discut cu oricine dar despre alt subiect.
Toate bune pentru toti
air_wolf
eu recunosc ca sint un sofer agresiv. ma deranjeaza ca lumea nu se uita la indicatoare, ca merg pe contrasens sau pe linia de tramvai, ca sfideaza pe cei care incearca sa mentina traficul in limitele legale. mai nou am vazut ca microbuzele si taxiurile scurteaza drumul pe trotuar.
ion, tu acolo trebuia sa fortezi dreapta sau macar sa lasi o lungime de masina. daca nu, trebuia sa treci. am patit si noi asta in alte orase, in bv de exemplu m-am incadrat gresit si a trebuit s-o iau pe acolo, doar n-o sa tin o coloana intreaga pentru ca vreau eu sa merg inainte.
da, tipul cu bita este un nesimtit, daca erai bucurestean intelegeam sa se dea cu bita la tine, dar incearca sa intelegi nervii lui - poate omul venea din partea cealalta de bucuresti. dupa 2 ore de trafic e greu sa-ti pastrezi calmul, de asta nu inteleg soferii ce parcurg distante scurte in oras nervii celor care parcurg distante lungi in oras.
am un amic care traieste intr-un oras suficient de mic incit sa faca 10 min cu masina si 5 pe jos pina la servici. a mers cu mine prin bucuresti 2 zile si si-a facut cruce din 5 in 5 minute. a recunoscut ca el n-ar rezista. dupa primele 30 de minute eram mai calm decit el.
A K U
Ozz, a raspuns Mariustom in locul meu si, dupa cum ai spus si tu, marlania, indolenta, nesimtirea si altele de acest fel nu se aplica acestui caz pe care ni l-a descris ion. La modul general, da, dar nu in acest caz in discutie.
Eu zic asa: daca nu te tin nervii, ia-ti bicicleta, ia tramvaiul, metroul sau mergi pe jos si sa vezi ca nu te mai enervezi. Da' atingem alt subiect si nu vreau. Vrei sa fii domn, sa ai confort, sa nu te ingramadeasca toti nespalatii, atunci trebuie sa ai si nervi tari, nu sa iesi la primul sofer care a facut o greseala minora sa-i iei beregata. Nimic nu justifica un astfel de comportament, oricat de mult te-ai grabi. Cine face asa ceva nu e cu nimic mai bun decat ala cu 3 lanturi, 4 cefe si flegma groasa din tedei-ul cu manele (ca tot s-a creat curentul asta de opinie p'aici).
T u d o r
Sunt doua aspecte distincte ale situatiei.

Primul, comportamentul celui cu bata... dezavuat de toti, fara exceptie. Aici toata lumea e in consens, nu are sens sa mai discutam aspectul.

Al doilea, cel spinos. Ce trebuia sa faca Ion in situatia aia... S-au oferit cateva variante, a lui (cea in care a blocat coloana fara intentie) si cea a celorlalti, in care el trebuia sa faca stanga, urmand sa se descurce ulterior sa revina in drumul lui. Intrebare aici: nu puteai sa fortezi pozitia si sa treci in fatza celui din dreapta? Ma refer la posibiliattea de a depasi linia semaforului, pozitionandu-te in intersectie, in fatza celui din dreapta. Se practica in Bucuresti chiar si cand nu te jeneaza nimic. Ma gandesc nu sa recomand "jmecherii" de-astea, ci sa rezolvi o situatie de caz in felul asta. Poate era cea mai buna solutie, daca aveai loc in intersectie. Mi s-a intamplat si mie "necazul" asta in Sibiu, unde majoritatea intersectiilor sunt cu cedeaza la dreapta pe rosul semaforului. Eu, nestiind de treaba asta, m-am incadrat pentru mers in fatza pe dreapta si blocam spre dreapta. Am fortzat putin linia semaforului si am trecut in fatza celui oprit pe banda din stanga mea, cea de mers in fatza.
Oricum, e o soluite mai buna decat sa cotesti pe cine stie ce straduta si sa te pierzi printr-un oras necunoscut. smile.gif
ion95129
Hai, inca un post pentru a nu fi acuzat de lasitate (printre altele).
Cea mai buna solutie ar fi fost sa fac la stanga si nimeni nu si-ar fi dat seama ca sunt prost. ....dar, in incercarea mea de a nu ma abate de la drum si de a face loc celor din spate sa treaca , am incercat sa ma strecor in fata celui din dreapta. Va rog sa constientizati ca in timpul asta nimic nu sta pe loc, toata lumea se pune in miscare iar eu m-am trezit ca domnul din dreapta avanseaza atat cat sa nu am eu loc. mai mult de atat nu se putea avansa (cei care veneau din stanga erau nevoiti sa-l si ocoleasca un pic, atat de multera iesit in intersectie). Intreb eu acum: -Unde dracului sa ma mai bag daca din stanga si din dreapta curgeau masini bara la bara? Timpul in care eu puteam sa o iau la stanga s-a dus.Acum era iad in intersectie.
Gata. chiar a fost ultimul post pe aceasta tema.Ma duc sa dau foc masinii, sa inghit permisul si sa jur ca nu mai intru in bucuresti in urmatoarele 200 ani.
T u d o r
Ok, nu o lua la modul personal, eu sunt destul de aproape de pozitia ta, nu ma lua cu "huo". biggrin.gif Era o intrebare, stiu ca in intersectiile mai mari ai loc. Am inteles ca nu aveai loc, de fapt asta am si intrebat. In rest, cand mai intri in Bucuresti... rabdare si tutun. Eu am mers destul in capitala cu masina, stiu cum e. Pentru un provincial neobisnuit cu ritmul lor de mers e destul de infricosator la inceput, dar nu e dracu' chiar asa de negru, te obisnuiesti pana la urma. Am avut masina cu numar de Valcea... sa vezi ce claxoane luam la semafor, cand se facea galben incepeau. Acum am numar de B si e poezie... :angel:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.