Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Teutonul invincibil - BMW 330i
Masini.ro Forum > Discutii generale > Combat zone
Pages: 1, 2, 3, 4
Leone
Mai are si alte lucruri adaugate care sa o faca sa fie de cateva mii de euro; acum depinde de fiecare dc considera ca pretul e corect pt ceea ce ofera masina; impulse va raspunde, probabil, ca da, 330i (de fapt, BMW in general), merita banii pe care ii cere; altii sunt de alta parere...mai adaugi si ceva pasiune/fanatism si uite asa ajungi la "combat zone"! biggrin.gif
air_wolf
da-l dracu de bmw, ce are in plus fata de audi de-l face asa de scump???? sau fata de alfa? a, da, stiu :@ PLASTIC!!!!
ozz86651
Audi e la aceleasi preturi.
Eu nu-s specialist in plastic si ma feresc sa-mi dau cu parerea unde nu ma pricep... n-avem de unde sa stim cu e laminat, cite straturi, cum e obrinut, ce are in compoztie samd. Ideile preconcepute despre plastic mi se par aiureli... ca si cum te-ai plinge ca in aviatie imbinarile sint lipite nu sudate sau insurubate. Important e aripa aia sa fie mai buna ca una de otel. Daca mi s-ar spune ca mai sus ca se sparge, ok, ai dreptate, dar pina una alta nu vad asta o problema.
La urma urmei sint masini in intregime din plastic si au sasiul lipit cu lipici pe care mi le doresc foarte mult (Lotus de exemplu) si sint porcarii de masini din tabla de otel cit cuprinde.
HalbaSus
Nici eu nu vad o problema in folosirea plasticului in caroseria masinii, printre altele contribuie la scaderea greutatii masinii si poate ajuta la repartizarea egala a maselor (50:50) folosindu-se aripi de plastic in fata si de otel in spate (e doar o presupunere, nu am date despre asta).

Daca ar fi sa aleg intre masinile din test pe care le cunosc si eu cat de cat (volvo, saab, audi si bmw... de restul doar am auzit si am vazut poze). As alege in felul urmator:
Pe ultimul loc: volvo... adica saab... adica nu stiu ce sa zic intre astea doua, chiar azi am fost la o expozitie de saab-uri si parca toate aveau bordul extras din anii 90, schimbatorul de viteze semana infiorator de mult cu cel pe care l-am avut pe opel vectra (iar asta era intr-un 9.3 convertible)... designul nu ma atrage prea tare... imaginea de marca a fost compromisa de GM, cu alte cuvinte: no thanks. La volvo nu imi place interiorul acela gri, nu imi place ca pe bancheta spate nu poti sta normal (ci doar cu gatul lipit de luneta) - pentru ca desi masina e destul de mare (vorbesc de S60 evident) designul spatelui obliga pasagerii din spate fie sa fie mai scunzi, fie sa stea incomod... nu ca ar conta mult la un sport sedan, dar ma rog, am vrut sa fiu carcotas... deci saab si volvo pe ultimele locuri, in ordine aleatoare.

Pe locul 2 as pune BMW-ul care desi e etalonul clasei medii, e car of the year si probabil una din cele mai bune masini facute vre-odata exceleaza la capitole de care nu ma pot bucura si gafeaza (putin dar des) la capitole mai importante. Cu alte cuvinte: nu am nici macar cea mai mica indoiala ca BMW-ul sta cel mai bine pe sosea si are feelingul cel mai sportiv, iar daca as trai pe circuit probabil l-as pune pe locul 1, dar diferenta dintre comportamentul dinamic al bmw-ului si cel al audi-ului sa zicem, desi poate fi semnificativ in cazul unei intreceri cu piloti profesionisti, devine irelevanta in viata reala, pentru un sofer "mediu". Probabil nu as lua curbele semnificativ mai repede cu un 330i decat le iau cu masina mea de acum, desi AS PUTEA. Nu sunt pilot de curse iar spiritul de autoconservare e suficient de puternic pentru a-mi tempera curiozitatea, asa ca fara sa am un circuit in apropiere acest avantaj al bmw-ului devine destul de irelevant.
In schimb pe langa comportamentul dinamic excelent bmw mai are:
- tractiune spate (nu tocmai cea mai buna idee iarna)
- stopuri urate tongue.gif
- la modelul anterior toata lumea se plangea de taria ambreajului (poate sunt doar zvonuri, desi chiar cunosc pe cineva cu un 330i care avea aceleasi probleme cu ambreajul de care vorbeste toata lumea, e drept, era vorba de modelul anterior)
Desigur s-ar putea argumenta ca acestea sunt amanunte... si e adevarat... dar sunt amanunte pe care le poti simti mai des decat superioritatea manevrabilitatii si dinamicii.

Pe locul 1 (cu putin subiectivism recunosc) as pune A4 3.2 quattro (repet, nu am inclus in clasificare masinile care nu se gasesc sau nu sunt raspandite pe piata europeana).
Motive:
- tractiune integrala
- "feeling" premium al materialelor (saab si volvo desi pretind ca sunt premium, nu au acest feeling)
- suficient de puternica si suficient de stabila ca sa nu aiba complexe prea mari in fata bmw-ului
- imi place designul blush.gif

De altfel cei de la C&D au depunctat serios audi-ul pentru ca "nu aducea nimic nou" si aici au perfecta dreptate, Audi A4 B7 fiind mai mult un facelift de la A4 B6... dar asta nu inseamna ca nu (a fost) este o masina foarte buna
Iulian HondaFan
e chiar o masina super... dar TL e mai buna biggrin.gif tongue.gif...
HalbaSus
O fi, dar in romanica (defapt cred ca in toata europa e la fel) un TL te duce la pretul unui 330i cu multe optiuni inutile, ca sa nu mai zic ca trebuie sa astepti, sa te stresezi cu transport, omologari, etc... deci practic iese din discutie. Ruda cea mai apropiata a TL-ului e Honda Accord (european) care nu se ridica la nivelul lui A4 (e mai degraba undeva near premium, cam in liga cu passatul). Oricum, daca ar fi sa aleg intre TL (la un pret decent) si A4 (ambele pe la vre-o 250 de cp) as alege audi-ul din cauza tractiunii integrale, stiu ca honda are o traditie buna in "cum sa punem multi cp pe rotile fata si sa mai putem lua si curbe" (exemplu elocvent: civic type r) dar eu sunt de moda veche si consider ca tot ce depaseste 200 de cp ar trebui sa aiba tractiune integrala sau spate. Sau poate doar eu sunt ala care are "torque steer" la 145 cp blush.gif
Iulian HondaFan
desigur ca torque steer am si io... asta e buba majora la masina asta. ma consolez cu gandul ca pentru FWD aceste efect este tratat cat de mult posibil.... si am invatat sa tin mana bine pe volan... blush.gif

oricum pentru Ro si io as sta cu A4 pentru peste 30-35K. desi as fi tentat si de un Accord diesel la 25K.
Otto73
am fost azi la un dealer BMW si am vazut mici imperfectiuni de imbinare la modele din seria3 si 5 noi, imperfectiuni ce le gasim la toti producatorii auto blink.gif blink.gif blink.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
fishbone
Ce ti-e si cu orgoliul asta. Doar ca conduci BMW nu te face o persoana peste ceilalti care conduc alte marci. Prea multi uita asta, de aceea cocleste Romania de BMW-urile care au devenit deja un cliseu.
xanaxer
Алла312.1помоCHAPXIIIОсипАлексоздTrueTorcFiroРекетексAlleSame60x8периГорлСодепоруПанкколлАракNortБров
ЧермCottTORXТББаDaviистоАргуСтепКараДолыАболИллюВасиШабуSoliлитеФельЙоунКорчавтоObseЗамаБогдМахллинг
проигимн(194филоChaoMODOVentРобемузеШтраСмирЦелиGirlхараWestЧебоЧереСахаУшакШадрJulidichЖигоFallBrac
AbsuревтТкачRobiAlanФедюEricИллюYestРоссThroнаваМедвГранNighиллюMARIZoneунивZone«СоюZoneантрдеятМали
ПопоШерсZoneZoneJohaZoneученхудоChriZoneZoneZoneZoneJoseЛенивыстмрампятнмесялоскTonySamsHotpCrueMich
Buzz1192PerfGammМ-62BradYPenРоссSTARFORDрублкалоtracAndyТимоTrefИзобрастRichIntrFuerwwwnPeteПоноVale
BoscMariRolfАГроАудиДаниЛитРСтепДубрLighЛитРЛитРПавлPaulБараURSSпереСисаGallArouавтоГореЕвгеармиYevg
Биля1963ГрабзренKishчитапредчистспецСокоВороавтоБесоSideКасаНефевозрMalcCompТкачВеркФедонемеГороКрот
SomeNeilПрохАнисБогумесямесямесяКороDonaИллюПетрKissДаутбелоПросАнтоНефеМироFrantuchkasMujhкниж


сказ313.1свечCHAPЗахиШистГофмЖухоIntrRACERyanСолотексyongSamuкартElizXVIIСоснавтоПанихороМилаMAYAСоко
депуTracЯпонОткрЕремстудКорскачеиздаТютчМироСодеШириShinYIDDПетеМириXVIIтеррФигдпрофпереИванШехтязык
напиЛогиКаспстраподшELEGElegСолоИллюКутоПантНестTuxeБетхPoulприбЧекаФеликартпечаRogeWolfкнигCourГада
PlanсостФрейинтеМареВацуLucaКороLikeПротWingтеррСмаг(МгоWoulкраеАстрZoneFarlZoneШишоZoneOlivXVIIКувш
МирсGuntZoneZoneСодеZoneВасиИгарChriZoneменяZoneZoneСакиЧиларуссполозагрKOSSMESSСокоSamsBekoAmarБезд
ADONначиИспоFiesпластемнMistVeniSTARFORDРоссЖурнfolkVali3332RussИзобшелкпаззКаспВиноHardMedlNareVale
BoscсертRolfАГроCesaЛитРЛитРЛитРЛугоЛитРЛитРЛитРЛитРЯковКряжSoviпереБошьLangпервавтоLeonRussВладМоск
(196JerzКашпПермведеСмирНовиJustТрофЛогиНефеСелиЧиркBlakJonaписаШемаМиндобраПопкБелоГольТихоInteМиро
PROMШульСолоНовиТкачKOSSKOSSKOSSГлагXVIIФормФормHansСушиXboxЛобаЛубеwwwbпразВагуtuchkasHadhCoki
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.