Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Service Toyota Romania
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
Pages: 1, 2, 3
Florin67354
George cu ce marca ai avut probleme ca e bine de stiu sa ne ferim si noi, am auzit ca nici service-urile Renault nu stau prea roz, si pentru Logan trebuie sa stai o luna dupa piese, asa ca ce sa ne mai plangem ca piesele pentru Toyota fac o luna de zile pe drum.
George87633
Eu am avut o masina Skoda Fabia.
Problema principala nu este modul in care se fac reparatiile(destul de ok la capitolul asta)ci timpul foarte mare de asteptare atat pana iti programeaza masina si cat dureaza reparatie(inocuirea unui parbriz crapat+zgarieturi minore pe usa)-1 luna programare inainte,1 saptamana si 2 zile reparatia efectiva....
Andrei75
off-topic: Problema cu asteptatul la service, e generala.. La peugeot am avut indoita putin capota si a trebuit sa astept tot o luna, desi nu erau necesare piese de schimb. Asta e, sunt multe masini si putine unitati service.

Cu toyota nu am avut inca de ce sa astept, din fericire.
po63753
salutare .... pana acum nu am participat la discutii pentru ca am fost destul de incantat de masinuta mea un 2d4d (si mai sunt ) dar oamenii astia din service iti strica tot cheful. sa va spun si eu cateva ....am masina de 10 luni pe firma si dupa alte 6 luni pt ca masina e super ok am mai luat una si surpriza ... avea cauciucurile mult mai bune decat prima (la receptia masinii nu am sesizat dar dupa aceia mai multi oameni au vazut ca sunt cam tocite deci nu erau noi si am avut confirmarea cand am fost la revizia de 15000 km si mecanicul a zis am doua cauciucuri care au doape si mai trebui umflate blink.gif dar eu nu am facut nici o pana ????? ce credeti e normal asa ceva ) si cred ca CINEVA a avut grija de ele. Dupa asta am avut o mica belea cu un far pentru care am asteptat 3 luni ( o luna pana vin piesele ,ok, dar dupa acest timp au zis ca inca nu a venit si ma suna ei dar a mai trecut o luna si nimic... cand am fost acolo tot nu venise si la alte 2 saptamani.....surpriza nu se mai fabrica codul ala de far si un altul care e la fel si era acolo demult ..dar cine sa-l caute ? si dupa alta 2 saptamani l-au montat ) si am plecat cu idea ca sunt oameni idioti care nu isi au locul lor acolo . CINEVA e incompetent. Iar acum recent cand am fost la revizia celei de a doua masini la 15000 km am constatat cu uimire ca bateria masinii era super uzata si fabricata in 2004 iar noi avem masina din iulie 2006. cand am sesizat asta celor de acolo au zis "lasati ca va mai duce ceva timp " :bash: .....dar eu am masina de 3-4 luni e normal asa ceva fratilor ca am inebunit cand am auzit asa prostii . CINEVA a avut grija si de asta . Oameni buni ATENTIE mare la receptia masinilor indiferent ca sunt noi sau de la service ca acolo CINEVA are grija de ele . Sau credeti ca numai eu am avut ghinion ????
guerilla
poti sa-mi trimiti pe privat detalii amanuntite te rog? voi incerca sa te ajut in solutionarea problemelor dar trebuie sa cunosc amanuntele.
po63753
deocamdata problemele au trecut.... cauciucurile deja au 25000 km cine mai crede povestea mea (poate ca nici nu o mai pomeneam daca nu se intampla si cu bateria),reparatiile cu farul sau rezolvat in final cu bine iar bateria mi-a fost schimbata dupa indelungi discutii aprinse (probabil cu a altui "nevinovat" ca mine) Ce as dori eu din toate aceste intamplari este ca acei oameni care ne strica placerea de a detine o Toyota sa isi caute un loc de munca pe la un service de cartier .
Ce am uitat sa specific e ca toate pataniile mele sau intamplat la service Toyota Pipera si nu as vrea sa bag la oala pe toata lumea deoarece am inteles ca sunt si toyotisti multumiti de calitatea serviciilor de la unele serviceuri din tara
po63753
multumesc oricum de ajutor si voi citi cu atentie toate problemele de service si daca cineva imi poate recomanda un service corect ii multumesc anticipat
Oricum cea mai mare bucurie e ca masinuta e super ok si nu vizitam prea des secviceul
laur6
revizie la 75.000km: 570ron - ulei, filtru ulei, placute frana fata, completare antigel 1l + un spray pt curatat frane. mai am de inlocuit bucsi bara stabilizatoare, pe care nu le aveau pe stoc, si care costa 84 ron.
drabisan
Azi am facut revizia de 1 an. 539 RON, din care 160 manopera.
Schimbat ulei si filtru, filtru de polen si inlocuit becurile.

Nu stiu cit a durat revizia, dar stiu ca am asteptat dupa factura jumatate de ora din cauza unuia care avea masina pe firma si voia facturi sub 200RON (nu ma intrebati de ce).

Chiar ok cei de la service. Nu se misca ei prea repede, dar ok (nu am inteles de ce a trebuit sa stau 15 minute ca sa-i explic unuia ca vreau sa-mi schimbe toate becurile...)
Valentin Adrian92260
Ma poate trimite cineva la vreun service la care sa nu pierd saptamani intregi (sunt satul si de cheiu garlei si de pipera...) si la care oamenii sa -ti si faca ceva de banii pe care-i pretind?

Cred ca trebuie sa-mi schimb sitele la toba...
Bogdan54824
Încearcă Next Automobile, în Pitești, chiar la intrarea de pe autostradă. Eu mi-am vopsit o ușă și am schimbat bara față la ei. Au fost rapizi și cu atitudine pozitivă. Programare într-o săptămână, iar reparația a durat 2 zile.
bebelacus
azi-prima revizie, cea de 1000km, la Cta. Inginerul sef super ok, amabil, mi-a raspuns la citeva intrebari, mi-a oferit si o cafea; de asemenea, am mai schimbat citeva impresii si cu seful de la vinzari. La masina nu s-a facut mare lucru, ce naiba, are doar 1000 la bord, dar au verificat cam ce se verifica de obicei, m-au intrebat daca am vreo problema, vreun zgomot sau alta nelamurire. N-au deranjat nimic la masina, scaunele erau la fel, oglinzi etc. Pe scurt, atitudine prietenoasa, pozitiva, ti se arata consideratie; nu ca te perie dar exact atit cit trebuie cit sa te faca sa te simti confortabil. Va spun io ca-i diferenta mare de tot fata de ce vezi la Opel, VW sau Reanult; cel putin in Cta, caci am lucrat si cu ei.
_Constantin_
Ai rabdare. Verificarea de 1000km e nimic. Nu vreau sa fiu carcotas dar cu siguranta mai trebuie sa treaca timp ca mecanicii nostri sa fie ... arigato.gif
laur6
daca aveti probleme cu tinichigeria feriti-va pe cat posibil de toyo motor! am o cocoasa in portbagaj de toata frumusetea, pt ca roata de rezerva sta mai sus decat a fost proiectat. tinichigii de acolo au fost ori beti, ori sunt prosti... profesional. vopsitoria e ok, nimic de zis. masina mea nu mai e in garantie, asa ca am hotarat sa rup orice legatura cu service-ul respectiv si sa uit cat mai repede de el. mai ales ca s-au intamplat multe alte batai de joc din partea lor care ma fac sincer sa zic: ce pacat de masini! cu asemenea magari incompetenti. in mod normal ar trebui sa iasa de pe piata in viitorul mai apropiat sau mai indepartat; evident nu corspund nici pe departe standardelor toyota :bandit: :minigun: :bash: :rant:
Adriana73690
Salutare,

Intr-adevar, pacat de masini.
Am si eu o experienta neplacuta cu service-ul Toyota Romania.
Yarisica al meu a avut un mic incident cu o Dacie, din vina soferului celuilalt. Dacia a scapat doar cu aripa fata infundata (cel putin la prima vedere), iar al meu masin: far si oglinda sparte, spoiler usor ciufulit, aripa usor infundata si deplasata cat sa nu poti deschide portiera, capac roata ciufulit rau de tot (adunat de pe camp). La toate astea se adauga volanul care nu mai statea in pozitia normala, ci putin rasucit spre stanga, dar masina nu parea sa "traga".
Am facut constatarea la firma unde avea RCA soferul celalalt (bineinteles ca insotita de nervii de rigoare) si pe urma m-am dus plina de incredere cu masina la service, pe 10 octombrie. Azi suntem in 3 decembrie si inca nu e gata. Deja mi se pare bataie de joc. Constatarea s-a facut pur vizual si s-au comandat primele piese, urmand ca aceastea sa soseasca pana imi venea si randul la reparatie conform programarii (9 noiembrie). Am lasat masina in service chiar daca nu era foarte avariata, in ideea sa nu se deterioreze mai rau si ... in speranta ca poate sa vor ocupa de ea mai devreme fiind acolo.
Distractia a inceput cu spoilerul care a venit deformat gata si a trebuit returnat si comandat altul. Deci inca 10 zile de asteptare ! Ok. Numai ca dupa ce a veni si cel de-al doile spoiler (pe 6 noiembrie) s-a gandit cineva sa faca geometria cu toate ca semnalasem problema cu volanul de la inceput. Abia atunci s-a tras concluzia ca trebuie schimbata fuzeta si s-a comandat. Dupa cele 10 de asteptate a venit, dar fara rulement ... deci inca 10 zile sa vina rulmentul. A venit si rulmentul pe 28 noiembrie, in aceeasi zi am luat factura sa o duc la asigurari sa ... mai reduc din timp ... si acolo aflu ca habar nu aveau ca trebuie schimbata fuzeta (in 22 de zile nu i-a anunta nimeni !!!). Intre timp da si omul de la service telefon sa anunte ca trebuie schimbata fuzeta (l-am intrebat de cel putin 3 ori si mi-a confirmat ca are ok-ul de la asigurari pt tot ce a mai trebuit schimbat, inclusiv inainte sa plec cu factura) si trimite pe fax fisa de geometrie care e de neinteles. Putea sa mi-o dea mie sa o duc, ca am ajuns inaintea ei, cu tot traficul de ora de varf din Bucuresti. Deci se mai pierde o zi sa ma duc sa iau fisa de la service sa o duc la asigurari care nu sunt convinsi ca fuzeta e de vina, deci nu isi dau ok-ul decat dupa ce se schimba fuzeta si mai primesc inca o fisa de geometrie dupa inlocuire + piesa. Pe 30 noiembrie au reusit sa schimbe fuzeta si sa faca geometria (la o ora la care cei de a asigurari nu mai aveau program). Acum astept ziua de luni sa vad ce se mai intampla. Intre timp a trebuit sa-mi aman o delegatie, plus concediul, sa stau in Bucuresti de ziua mea, sa dau o groaza de bani pe taxiuri sau sa ma inghesui in metrou.
Bomboana de pe tort ... pentru ca exista ... cand am fost sa iau factura, pe 28, m-am dus sa vad si masina si am constatat cu stupoare ca ii sparsesera parbrizul cand schimbasera aripa !!! Si, culmea, habar nu aveau !
La asemenea telenovela mai poate comenta cineva ceva ?
REVOLTATA e putin spus !
drabisan
QUOTE(Adriana73690)
Salutare,
La asemenea telenovela mai poate comenta cineva ceva ?

Da, eu: La Multi Ani!
Si retine zicala aia a lui Mircea Badea: Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
M A R I A N
Dar oare n-ar fi mai simplu si mai sigur ca dupa intrarea in UE sa facem revizii sau sa ne reparam toyotele la unguri sau la greci (in timp ce stam cu burta la soare)?Ca preturile la ei cred ca nu le intrec pe cele de la noi iar la ei calitatea muncii si respectul fata de client sunt pe locuri mai fruntase decat la noi.
Chiar, oare nimeni nu s-a dus cu masina la vreun service Toyota de afara?
drabisan
Se poate, scrie si prin carte pe undeva. Eu m-am gindit la asta cind am aflat ca e >1000 de euro diferenta de navigatie la noi comparativ cu Germania sau Austria, mi-am facut temele pe site-urile .de si .au (la noi 2500 fara TVA si la ei 1500 tot fara TVA, dar pe care l-as putea recupera oricum). Si mi-a trecut prin cap sa o iau de la aia si sa mi-o monteze ei. Ca la diferenta asta...
guerilla
poti cumpara linistit. deja navtech care face softu de navigatie are suportul pentru romania in versiunea 2007.
M A R I A N
Vrei sa spui ca acest Navtech are harta pentru Romania, la fel ca igo?
Acest Navtech este cumva Navman?
drabisan
Navtech sau Navteq? Pe navteq.com parca parca ei ar vinde dvd-uri pentru Toyota si Lexus, dar nu e nici o stire mai nou de 2005 prin care sa se pomeneasca de Romania.
Scuze pentru offtopic...
guerilla
e ceva ciudat, pentru ca navigon foloseste hartile de la navteq (sau navtech) si are deja disponibila romania in noua versiune. stiu pentru ca il am eu blush.gif
_Constantin_
Asta s-a intamplat unui prieten al unui prieten care are un Evo IX nou nout, sa vedeti la ce nivel se poate ajunge. Materialul asa a ajuns in posesia mea... imi cer scuze pt eventualele greseli dar ... MERITA CITIT.

***********************************************
sa o iau in ordine cronologica:

totul a inceput la sfarsitul verii, cand, intorcandu-ma la oradea, intr-o noapte ploioasa, am dat cu masina intr-un santz pe soseaua de centura a alba iuliei, avariind suspensia fatza si stamband jata dreapta fatza...

am ajuns la craiova, la reprezentantza mitsubishi sa-mi fac masina pe casco, iar de aici au pornit toate:

desi troncanea f rau masina la cea mai mica denivelare, sau la franari (sebi stie, ca a ascultat-o intr-o noapte, cand era u foresterul), cei de la service mi-au spus ca nu este nici o problema, ca sunt sparte decat cajele de la bieletele antirului si nimic mai mult, ca ei au verificat totul si e inregula Shocked
am zis sa tac, ca de...e masina noua pt mine si nu m-oi pricepe...
am deschis dosar la casco (100 de ore pierdute cu declaratii la politie, poze, la asigurari la fel, 2 zile pierdute de la servici etc) pt janta si bieletele antirului (2 rahaturi ieftine) si am asteptat piesele cu scepticism ca masina se va comporta la fel...
logic ca am avut dreptate si dupa cateva zile bune de asteptari, nu numai ca masina se comporta pe viraje mai rau ca o dacie veche, dar, cu tot cu bielete noi, troncanea parca si mai rau..
....logic ca, desi imi spusesera k masina fusese in probe si ca merge excelent, m-am intors peste ei si abia atunci mi-au recunoscut k defapt era ce spusesem eu (se vedea cu ochiul liber) joc in tija amortizorului si flansa de la el sparta si ca trebuie TOT EU sa umblu sa ma milogesc (dupa ce abia luasem acceptul de plata cu o zi inainte de la asigurari) de cei de la asigurari sa-mi redeschida dosarul, sau sa dau alte declaratii pe la politie sa mint ca am dat iarasi intr-un santz sa aibe ei acoperire de la asigurari... Shocked
pana la urma mi s-a redeschis dosarul, am stat 10 zile dupa amortizor... am facut test de amortizor din banii mei (nu k ar fi vreo valoare, dar o sa vedeti pe parcurs ca se aduna) , desi se vedea telescopul curs (oamenii cautau nod in papura)...in sfarsit mi-au inlocuit amortizorul+flansa dupa ce au vazut ca nu au incotro...mi-au spus ca este in regula, k nu mai troncane nimic, k unghiurile sunt facute, k pot sa-mi iau anvelope noi (cele vechi se uzasera cat am asteptat dupa piese, deoarece unghiurile erau varza)...buuun
norocul a fost ca nu am apucat sa schimb prea repede amvelopele si ca am plecat la sibiu sa vad raliul...
surpriza: pe drum, masina mea "perfecta" cu unghiuri de fuga , cadere etc "impecabile" facea niste zgomote f urate la roata dreapta, iar pe viraje se comporta ca o barca, datorita faptului k roata dreapta freca in pasaj la fiecare viraj!!! Mad Shocked ....
am constatat astfel ca aveam si bratul stram Mad
am ajuns la craiova si iar aceeasi distractie pt piese, casco, acte, asteptari etc...
am terminat si cu magaria asta, cand, la scurt timp imi pica ambreiajul...(ii suspectez tot pe ei pt asta, dar aici e alta poveste si pt ca nu am dovezi clare prefer sa ma abtin)
ajung cu masina in service (cu greu k abia mai mergea) ii intreb de 10 ori daca sunt in stare sa-mi schimbe ambreiajul in bune conditii, m iau la misto ca da si k sa stau fara grija...buun

se desface masina si se constata ca datorita temperaturilor mari creata acolo se uzase si placa si volanta si rulmentul, dar statul de pe disc era ok, doar ca se decalise tot discul si se facuse mov (cineva mersese cu el patinat si nu cred ca am fost eu...dar cum am mai spus...nu am dovezi si ma abtin... Mad )

mi s-a spus ca garantia nu acopera un astfel de defect si ca sunt bun de plata...
astae, zic eu si platesc CA PROSTUL!!!! Evil or Very Mad
mi se inlocuieste bine merci tot ambreiajul si raul abia de aici incepe:
cum dau sa plec cu masina pe poarta service-ului, de la motor, din zona cutiei se auzea un zgomot infernat, k de motor diesel...ma intorc, dar TOTI din service ma asiugara k este perfect normal zgomotul pana se "aseaza rolmentul pe placa"...logik ca nu am crezut si am sunat imediat la bucuresti, oamenii de acolo luand leg cu "specialistii" de la craiova imediat, spunandu-le sa-mi verifice nivelul la uleiul din cutie...
buuun,
mecanicul care-mi facuse lucrarea, ia masina, intra cu ea in service si se intoarce in 2 min Shocked (rapid om zic eu) si spune zambind k a avut dreptate, k e rulmentul si ca este ulei in cutie cat trebuie...
plec uimit in sinea mea si imi fac o programare telefonica la bucuresti, deoarece incepusem sa suspectez ceva la ambreiajul nou si doream sa se uite si altii la el...
ajung la bucuresti, se strang toti din service in jurul meu si cand desfac busonul la cutie ....stupoare: OJUMATARE DE PAHAREL DE PLASTIC (din acesta de unica folosinta) DE ULEI A CURS Mad Shocked Shocked seful de service de la buc a sunat imediat pe seful de la craiova, iar acesta ii spune: "dom'ne eu nu cred! oamenii mei au verificat nivelul si era corect! poate si-a furat singur uleiul din cutie!" Evil or Very Mad Shocked am crezut ca innebunesc de draci, inclusiv seful de service de la buc i-a spus aluia de la craiova, k daca mie imi pica cutia (care spre norocul meu, inca mai merge), o va schimba din banii lui! Evil or Very Mad
dupa un timp am aflat unde verificasera ei uleiul:
la servodirectie Shocked Evil or Very Mad "buni specialisti"
.....la urmatoare revizie am remarcat iarasi ceva suspect...mi-a adus uleiul intr-un bidon de ....hexal, helix (nu imi aduc acum aminte exact....un ulei la care facea hagi mai demult reclama)... Shocked i-am intrebat ce e cu uleiul ala si mi-au spus:
"nu te speria , noi primim uleiul (mobil 1) la butoaie de 200l si il transportam cu ce gasim..." Shocked am cerut sa mi se arate butoiul si binenteles ca nu au fost de acord...

urmeaza...
dupa 20 000 km masina iar nu mai avea un comportament bun pe viraze, datorita faptului k se uzasera amortizoarele spate...
desi spatele era f moale, a trebuit sa fac iarasi un test de amortizoare, din banii mei, inainte sa mi le schimbe...aici ma mir ca au fost de acord sa mi le bage pe garantie, dar tot am sta 2 luni dupa ele....

urmeaza ...
am observat ca imi curgea vaselina de la un burduf la planetara dreapta fatza....
mi-au facut comanda la piesa...am asteptat 2 luni!! Shocked , mi-au inlocuit burduful (5 milioane Shocked ) apoi, dupa 2 saptamani, la bucuresti, la ultima revizie, au observat mecanicii de acolo , k cei de la craiova "uitasera" sa-mi stranga colierul de la roata si logic ca pierdusem vaselina si aveam numai nisip in capul de planetar...au spalat ei si au pus vaselina...sa vad acum cat ma mai tine... Mad Evil or Very Mad

urmeaza...
ultima patanie, pe data de 12 noiembrie, cand ma intorceam de la munte, NOAPTEA, PE VREME CU NINSOARE, CAROSABIL UMED/INGHETZAT, 3 PERSOANE IN MASINA, PORTBAGAJUL PLIN CU BAGAJE, PE DRUM NATIONAL CU TRAFIC DESCHIS SI SERPENTINE, IN LOCALITATEA MOECIU!! mi s-a spart ceva in diferentialul spate ( asta am constat a doua zi la craiova), deoarece aveam la masina urmatoarele simtome:
cand mergeam in spate, sau in anumite viraje, pe franare, din spate se auzea o bataie pe spate ca de planetara. initial am crezut xca este o planetara defecta pe spate si am stat fara griji..

buun...
ajuns a doua zi la service, se desface grupul in fatza mea, din care incep sa curga bucati metalice si pe carcasa lui se vedea si o gaura...astea su privile glorioase si sub un zambet parsiv al sefului de trib...pardon service Mad ...
oamenii intra in pauza de masa dupa si mi se spune sa revin a doua zi, dupa ce ei fac constatarea...
zi si facut...
a doua zi...aceeasi chestie si tot asa, sunt amanat inca vreo 2-3 zile...

in a patra zi, cu un mare zambet mi se spune:
" da am constatat, TE COSTA NUMAI PIESA ~ 4000 DE EURO + MANOPERA CA TI-AM SCOS MASINA DIN CARANTIE, PE MOTIV CA AI STRICAT-O LA CURSE!"

am ramas mut 2 secunde, imi venea sa mor cu el de gat, dar am reusit sa ma abtin...
l-am intrebat daca e vre-o gluma proasta si m-a asigurat ca vb cat se poate de serios..
ma blocasem, dupa ce ii spusesem conditiile in care s-a intamplat avaria, el nume ACEA DEPLASARE, IN ACELE CONDITII "CURSE SAU RALIURI AUTO" Evil or Very Mad Mad Shocked
vazand ca nu ma inteleg cu el, am plecat la avocata unde i-am compus lui si celor de la bucuresti, o scrisoare, pe care DIN PACATE iar am uitat sa o iau, in care le-am spus toate magariile facute (majoritatea au fost prezentate anterior), le-am cerut sa-mi demonstreze in instanta ca DEPLASAREA mea de la munte acasa, IN CONDITIILE ENUMERATE ANTERIOR a fost o "cursa sau raliu auto", le-am cerut SA-MI TREACA IN CARTEA DE SERVICE TOATE INTERVENTIILE EFECTUATE LA MASINA MEA (momentan cartea este goala, nu este trecut nimic inafara de revizii), deoarece ei deja nu mai recunosc ca au lucrat la masina mea, dar probabil k au uitat ca eu am TOATE facturile, le-am cerut dupa ce m-au invatzat si pe mine altii mai mari (10x sebi) sa mi se prelungeasca perioada de garantie cu timpul aferent sederii masinii mele la ei...le-am cerut INLOCUIREA cutiei de viteze pe care EI AU LASAT-O fara ulei...le-am cerut solutionarea defectului actual in regim de urgenta pe garantie!!!...le-am cerut orice raspuns viitor sa fie trimis in scris si alte lucruri pe care nu mi le amintesc momentan, dar sper ca maine sa postez scrisoare scanata

urmeaza...
in caz ca nu sunt de acord, desi ei nu au nimic de pierdut (de fapt sefului de service cred ca ii este frica sa nu-mi pice mie cutia de vit in perioada de garantie, k, asa cum l-a amenintat seful lui de la buc, mi-o plateste din banii lui...Wink ), urmeaza dunele ce trebuie sa mi le plateasca:
- dublarea perioadei de garntie
- plata leasingului pe perioada cat masina sta la ei
- 10 revizii gratuite
- un chit complet de ambreiaj


metionez ca sunt dispus sa merg cu ei pana in panzele albe pt cat de....... sunt.
vreau sa ajung public cele intamplate (in caz ca nu-mi repara masina f curand) in toate revistele auto si in presa locala!
se va sesiza RAR, GARDA FINANCIARA (sa vad si eu ce magarii fac ei cu garantiile, de sunt asa de greu de obtinut), OPC si alte organe competente ce-mi mai trec mie prin cap la momentul respectiv...


continuarea maine k am obosi si iar m-am umplut de draci, datorita unor....si unor incompetenti! Evil or Very Mad Mad
aaaaa
am uitat:
alt "mare"mecanic din service imi spune pe un ton nesimtit si superior:

"ce vrei bah ? cum poti sa spui k nu ai auzit nimic sub masina cand ti s-a spart carcasa la grup???"

Shocked Shocked

i-am raspunsi:

" uite nu am auzit! si daca auzeam ce? sunt inginer electrotehnic nu un mecanic cu specializare mitsubishi! poate ascultam muzica, poate vb cu ceilalti din masina, poate am crezut ca e o piatra si nu am dat atentie etc! si daca chiar visam eu ca s-a spart ceva in grup ce ar fi trebuit sa fac? nu ti se pare ca esti cam deplasat?"
guerilla
sint socat. blink.gif
poti sa-l rogi pe amicul tau sa-mi trimita pe privat detaliile, ca sa incercam sa le punem in newsletter? eventual cu ceva poze.
vio
de tot r..... ar trebuii sa faca parnaie aia de la service , e ca si sum ai mutila pe cineva .


pot sa mai zic si eu una tare care am auzit-o ca a patito cineva la o camioneta nu dau nume si marci de mashina , chestia e ca in GRUPU DIFERENTIAL DE PE PUNTEA SPATE IAU BAGAT IN LOC DE 2 LITRI DE ULEI VASELENA GRAFITATA DE RULMENTI. si dupa 1000 km are un jos si zornaia ca toate alea .... acum ce explicatie iau dat ca a mers cu ea tare sa incins si sa facut uleiul f viscos smile.gif) te doare capu.... deocamdata astia sunt specialisti si oamenii din service urile din Romania. au plecat de la Dacia la toate firmele mare si asta e ffff nasol si dureos.
_Constantin_
guerilla o sa-ti trimit azi linkul pe privat, e de pe un forum craiovean. In orice caz e tragic. Stii ca si eu am avut probleme dar parca unii sunt batuti de soarta saracii.
Andrei75
Singura solutie in astfel de situatii este sa luam atitudine.
Spune-i prietenului tau sa-si povesteasca aventura pe toate forumurile de profil (si pe cele din afara). Sa ataseze poze (eventual facturile scanate) ca sa nu fe acuzat ca e de la concurenta.
Eu mi-as face si un site pe tema asta si i-as face reclama pe google, ca nu costa mult. Nesimtitii trebuie sa plateasca intr-un fel iar firmele producatoare sa se abtina sa intre pe o piata unde nu sunt in stare sa asigure un service decent.

p.s Daca ne dai link-ul, eu o sa-l retransmit la toti cunoscutii mei (si am unul care cocheta cu ideea sa-si ia un Evo)
drabisan
La citi nervi imi face traficul din Bucuresti in ultima vreme (nu e de la cod, e de la inmultirea numarului de prosti/m2) sa am o problema d'asta...sint convins ca ii omoram pe aia si pledam nebunie temporara si mai si scapam...
Dar nu pot sa nu comentez ca daca trecea reparatiile in cartea de service ar fi putut sa ceara si masina noua. Si sa o primeasca. Pentru ca e clar ca aia luni la rind nu au reusit sa-i rezolve o problema si e o lege pentru asa ceva. Si chiar functioneaza, am verificat eu pe pielea proprie si personala.
_Constantin_
drabisan problema a fost ca omul a mers pe incredere... nu a crezut ca vor ajunge la asa ceva, nici eu spre exemplu nu am trecute in cartea de service reparatiile facute si asta m-a pune pe ganduri... luni ma duc la ei sa imi scrie acolo ce mi-au schimbat.
Ioan76853
Asa du-te tu intai si imi zici si mie ce sa intamplat. Sper ca pana in sarbatori sa scot si eu masina din service, si din cate am citit pe aici sunt pus rau pe ganduri. Ai urechea format la zgomote ciudate...poate te iau cu mine la prima tura de proba.
_Constantin_
Ioan aici la noi la craiova deocamdata baietii sunt foarte amabili si merg si ei cu tine la o tura de proba. am urechea formata pe zgomote ca din pacate nu pot sa scap de ele la nici o masina. sad.gif
drabisan
QUOTE(_Constantin_)
drabisan problema a fost ca omul a mers pe incredere... nu a crezut ca vor ajunge la asa ceva, nici eu spre exemplu nu am trecute in cartea de service reparatiile facute si asta m-a pune pe ganduri... luni ma duc la ei sa imi scrie acolo ce mi-au schimbat.


Si eu aveam prostul obicei sa merg pe incredere, pina am furat-o prin lipsa fiselor de constatare intr-un service. In lipsa ei nu am putut sa fac galagie la reprezentanta. Intr-un final am avut bafta am primit 2 fise de la nenumaratele constatari si am avut materialul pentru a imi inlocui total produsul gratis. Si pe afara trebuie sa ai chitantele si toate alea pentru a putea dovedi un defect nerezolvat. La noi e doar un pic mai greu, dar se poate, doar ca iti trebuie chiar tot si nervi de otel...
M A R I A N
Inca o data afirm ca solutia pentru ardeleni este service-ul unguresc iar pentru restul tarii, service-ul turcesc sau grecesc.
La o masina de 10000 euro nu se merita sa mergi atata drum dar la peste 15000 euro, cred ca e pacat sa ne stricam masinile, sa pierdem timp si bani cu service-urile de la noi.
Deci, cat stam la plaja in Turcia sau Grecia, facem revizii si ne reparam masinile. biggrin.gif
drabisan
Daca as fi fost clujean sau timisorean sau oricum din vestul tarii - DA - Ungaria ar fi fost solutia.
Dar de aici din sud nu e asa confortabil sa traversezi Bulgaria pina in Grecia.
Ar fi frumos daca te apuca revizia in concediu in Grecia, dar altfel nu e chiar usor. Nici Bulgaria nu ne depaseste prea mult la kilometrii de autostrada...
_Constantin_
Mariane, vezi ca prinzi fluturi... pai asta e solutia? Sa fac 1000 km sa fac revizia, asta inseamna ca trebuie sa stau cel putin 3 zile plecat si asta inseamna cazare, mancare, benzina, timp, si toate astea in cazul in care nu ai nevoie de vreo piesa... Om fi noi prea saraci sa cumparam servicii proaste dar nici asa bogati nu suntem. Te ajunge o revizie normala 1000 euro ca la Maybach. blink.gif beer.gif
M A R I A N
Constantin, poate ca tie iti trebuie 3 zile sa ajungi la Budapesta, mie doar 13-14 ore cu amaratul meu de Yaris (iar din Bucuresti pana la Salonic chiar mai putin).Si o zi cazare pe M-urile unguresti (adica autostrazi) pleaca de la 25 euro, si nu ai gandaci in camera cum ti-ai inchipui, probabil. Eu fac drumul asta o data la 2-3 luni ca sa imi mai spal ochii de imaginile cu atatia marlani, jegosi, tigani si curve de pe la noi si sa am o speranta pentru ziua de maine.
Bine, daca tu te respecti si vrei sa stai la un hotel de 4 stele in buricul targului, intr-adevar vei plati banii de care ai amintit. Dar asta e alta problema. E problema ta.
vio
3 zile ??????????
in 3 zile scuze dar in 2 ajungi in Franta .........mergi cu melcu ?? scuze ca zic asa ..... pana in Viena am facut 12 ore din Buc ........
guerilla
12 ore nu mai faci. s-au dus vremurile alea vio.
la mine se apropie revizia acum. probabil ca imi voi baga picioarele in gratuitate si o voi face in austria, macar sa vad cum e.
vio
nu mai tarziu de asta vara am fost in austria si cam atat am facut 13 ore si un pic si cu Land Cruiser nu cu dinastea mici .. io zic ca depinde de sofer ... serviceul Toyo e in parfea de S a Vienei l am vazut smile.gif dupa el e camp smile.gif si langa e Serviceul schwartzmuller si ceva Volvo sau ceva de genu wink.gif daca te duci ... smile.gif
guerilla
sint vreo 9 in viena, asa ca nu-mi fac probleme.
_Constantin_
Si vreti sa imi spuneti ca plecati la 8 seara din Romania, faceti 12-13 ore pe drum ajungeti dimineata, stati la revizie( presupunand prin absurd ca nu aveti alte defecte si ca v-ati programat in prealabil) si apoi iarasi 12-13 ore la intoarcere? Sunteti cumva soferi de TIR si eu nu stiu? Deci dupa spusele voastre: Pleci ca omul normal la ora 7 dimineata, ajungi acolo seara te cazezi( eu nu am zis ca stau la hotel de 4 stele blink.gif , poate nu toti vor sa stea la moteluri de pe autostrada, si acolo exista hoti, ce e drept tot romani dar...) si mergi dimineata la service. Nu stii daca intri la ora 8 sau 9. Chiar si asa presupunem ca termini la ora 12. De notat ca nu am inclus nici o pauza sa mananci sau sa mergi la toaleta, vreti sa imi spuneti ca voi puteti sa conduceti non stop 12ore, fara o pauza? Ma indoiesc. Din nou presupunem ca sunteti super soferii universului si reusiti. ajungeti noaptea in Romania in jur de ora 1-2, a doua zi mai puteti sa mergeti la serviciu? Deci cum spuneam 3 zile pierdute. Poate in 3 zile vin acasa cu buzunarul mai gol decat am plecat dar e foarte posibil sa vin cu pretul reviziei ori 10, si atunci nu prea imi permit sa lipsesc 3 zile. In ro, las masina la 8 in parcare, si vin si o iau seara. In ziua respectiva merg cu taxi si gata. Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar cred ca numai un somer si-ar permite sa plece de 2-3 zile de la serviciu doar ca sa faca revizia. blush.gif



Nu cred ca serviceul din strainatate e solutia, ci cu ajutorul nostru sa responzabilizam mecanicii si patronii sa faca o treaba mai buna. Parerea mea.
M A R I A N
Dar nu inteleg de ce nu poti sa-ti faci revizia in vacanta. Si in plus nu toata lumea trebuie sa stea non-stop la serviciu. Eu nu sunt sofer de tir si nu am probleme la condus 14 ore. Si daca plec duminica la 8 dimineata si ajung la Budapesta la 10 seara si a doua zi la 9 sunt la service si la 12 plec spre tara si ajung pe la 1-2 noaptea nu inseamna ca am pierdut 3 zile, ci 2.
Hai sa-ti zic de pe la service-urile romanesti (nu Toyota):cum ar fi sa ti se puna la revizia de 1 an/15000 km ulei vechi dintr-o galeata si sa nu-ti schimbe filtrele (desi iti iau bani si pentru asta)?
In aceasta situatie, sfatul tau este cumva:luati-va Toyota ca mine (sau alta marca al carei service este OK) doar ca sa aveti garantia ca lucrurile la revizie (sau la orice alta lucrare) in service se vor desfasura asa cum trebuie?!
Eu spun tare si raspicat ca trebuie luata atitudine! In Romania nu poti fi sigur nici de prieteni (ca sa nu zic de rude) daramite de unele service-uri auto.
Scuze daca am fost prea vehement! Eu te consider un *frate* in ale japonezelor. :cheers:
vio
eu unu am o parere buna si o mentin despre service ul din buc. am facut joi prog la schimbat de parbriz si ieri l am si schimbat ..deci 2 zile atat , plus ca parbrizu era deja de o sapt aici astepta sa scot eu hartiile , este vb de un parbriz de Land Cruiser. se misca f repede si f bine , curat totul la locu lui cum am lasat in mashina ce sa zic ...
_Constantin_
Un parbriz e apa de ploaie. Nu e un defect, iti garantez ca cea mai mare problema la noi este diagnoza care de cele mai multe ori e defectuoasa si duce la schimbarea unei piese de mai multe ori degeaba. Mie la Matiz mi-au montat parbrizul acasa in 30 min si e perfect pus, nu au facut mizerie si m-a costat 300 mii deci nu un parbriz e problema. Stii ce problema am avut eu? Stii cat am stat pana sa o rezolve?

Marian cred sincer ca numai un om cu multe pasarele( si spun asta in cel mai serios mod posibil) ar vrea sa-si faca revizia in timpul concediului. Sincer. oricat de pasionat as fi de masini, exista o limita a lucrurilor care le-as face pt masina. Daca situatia cu uleiul vechi mi s-ar fi intamplat mie, as fi facut scandalul secolului, as fi chemat protectia consumatorului, televiziunea si lista poate continua. Daca doar ne plangem si nu luam atitudine nu rezolvam nimic. Mecanicii de aici din Craiova au avut un soc cand le-am dat peste nas ca sunt incompetenti, sa vezi ce frumos vorbesc si ce repede isi termina treaba de cand au vazut ca nu glumesc cu ei. Pana la urma eu il platesc cu 400 mii+TVA pe ora, nu ma intereseaza dar oricum ai lua-o e enorm. Eu la cabinet particular am 400 mii o consultatie, si ca sa am dreptul sa iti spun tie( sau oricui) ce ai am invatat minim 11 ani si am cheltuit enorm. Deci de ce doar munca unora sa fie platita cum trebuie? In plus trebuie facuta plangere imediat si de fiecare data cand te nemultumeste ceva. Noi trebuie s-o facem, nu altii.

Eu trebuie sa schimb filtrul de polen sapt asta si nu o sa cumpar de la ei pt ca dif de pret e de 1 mil si mi-l montez frumos singur si scutesc si o ora de manopera. sa vezi ce s-au suparat cand le-am zis ca o sa vin sapt viitoare la o verificare in leg cu zgomotele alea. Ei probabil si-ar dori sa vina la 9 la servici, sa isi dea cu parerea toata ziua si seara sa plece, chipurile obositi si leafa sa mearga. Revin cand o sa ma duc la service, sa va povestesc atitudinea...
vio
stiu ca am citit tot ce ai scris , dar ca piesa de schimb parbriz .... ia comanda tu ? sa vezi cam cat ai sta ?eu vb aici ca mai devreme se plangeau cativa ca ii programeaza peste nush cat timp , nush cat le ia sa bla bla ..perfect neadevarat in afara de revizii care e si logic sao programezi cu ceva timp inainte 2- 3 sapt ca altfel sar umple acolo daca ar venii 200 de mashini intr-o zi nu ??!! eu zic totushi ca si comportamentu si al lor si al nostru in relatia cu ei conteaza ca daca te duci la ei cu biciu si le fa mi dregemi una alta ca la sclav eu unu daca as fi la service te as da afara cu mashina cu tot, sunt si ei oameni . ca mai sunt si unii care nu au ce cauta pe acolo .... timpul o sa ii decanteze si or sa plece ei sg .
_Constantin_
Vio eu sunt perfect de acord cu tine, si eu ma programez si astept cat e nevoie, mi-se pare o dovada de educatie, si in plus desi multi dintre oamenii din service sunt mai mici decat mine nu mi-am permis niciodata sa le zic "tu" si incerc sa pastrez o relatie normala, in nici un caz una PATRON/ANGAJAT sau SCLAV?STAPAN. Singura mea nemultumire este referitoare la nivelul lor de pregatire, pur si simplu nu stiu ce au masinile, se uita si degeaba. In rest eu sunt perfect multumit de serviceul meu, dar la noi in oras am auzit si oameni care se plang si de altele.

Referitor la parbriz... ai dreptate, eu ma refeream la cat de complicat este procedeul de montare.
vlademir68887
Dar cum poti sa iti dai seama ca ti-au pus ulei dintr-o galeata? Daca nu ai timp sa stai langa ei si iti vezi incele doua ore de revizie de treburile tale? Il gusti? Iei probe si te duci la laborator? Sau stai si astepti sa vezi cum merge masina si daca se aprinde beculetul?
vio
nu . ca uleiul este aduc la bidon de 1 litrusi il vezi cand in pune . apui te cheama si ti arata tot ce a schimbat ce ia faut si ce nu .cel putin inBucuresti asa face . mie asa mi au facut ..
M A R I A N
Repet, faza cu uleiul si consumabilele nu este de la service Toyota.
Vlademir, uite cum a procedat prietenul meu ca sa verifice consistenta uleiului: intai pui putin pe limba, plescai de 2 ori si apoi inmoi in el o felie de paine de secara (alba nu merge) pe care apoi o mananci. Si daca reusesti sa canti ca Pavarotti, atunci e ulei din bidon sigilat biggrin.gif "Ce-mi plac glumele mele! Ha, Ha, Ha!"
Vorbind serios, tipul a intrat peste ei in service ca sa le spuna sa verifice cu atentie si un pivot de la roata si uimire:un mecanic turna in baia de ulei, printr-o palnie, ulei negru dintr-o galeata iar altul era cu filtrul de aer in mana si il aerisea cu "aparatul cu care iti baga presiune in pneuri" (imi scapa numele). Si verificand de fata cu ei, a constatat ca nu schimbasera nici filtrul de ulei care era la locul lui, intepenit si murdar.
Dar daca nu te lasa sa intri sub nici o forma in service, solutia este sa verifici inainte si dupa revizie daca uleiul care era inainte de culoare maro inchis este deschis la culoare (sau transparent), daca filtrul de ulei este curat, daca filtrul de aer este curat (daca a fost aspirat se vede imediat) etc.
Si decat sa stau cu stres de fiecare data si sa verific la randul meu, dupa revizie, toate aceste lucruri, mai bine imi fac revizia la Budapesta, Wien, Salonic sau in alte parti.
vlademir68887
Am incercat dar cred ca am plescait de trei ori, din greseala... :wave:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.