Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Dealeri...sau dorinta de avinde
Masini.ro Forum > Masini.ro > Masini.ro
Pages: 1, 2, 3
Cezar81667
in dorinta de a cerceta piata, in vedere achizitionarii unui autoturism, am intrat pe la cativa dealeri auto din galati.
Locul nr.1 - Fiat - Autoparma - (mi-era jena ca nu am bani in buzunar sa cumpar pe loc masina prezentata) :1:
Locul nr.2 - Ford - Casa Mariano (chiar daca la momentul discutiilor, tipul in cauza intreba mai mult de bani decat CE anume doresc eu, azi m-a sunat sa ma intrebe daca mai sunt interesat de firma si masina lor)
Locul nr.3 - Hyundai (nu stiu numele dealerului) - trebuia sa-l intreb EU, PUNCTUAL, ce ma interesa, indiferent daca era vorba de date tehnice ori financiare...tipul parea nitel aerian in domeniul vanzarilor)
.
.
.
Ultimul loc...si premiul "Antireclama" :bandit:
Opel + Chevrolet - Gold&Platin - M-am invartit prin showroom ca un militian in intersectie, fara sa ma bage nimeni in seama. L-am intrebat pe un agent de paza "AICI se vand masini?"! Raspunsul a fost - "intrebati la biroul vanzari"
:minigun:
guerilla
buna ideea. topicul il fac sticky.
va rog in momentul in care postati sa scrieti date ce pot fi verificate.
nu se accepta comentarii din partea userilor, altele decat dreptul la replica.
orice comentariu aiurea va fi sters.
ivghenie74744
Tot in Galati , clasament :
1 auto italia merita vazuti baietii aceia , ai impresia ca vor fi dati afara daca te lasa sa pleci fara sa cumperi o masina de la ei si i ti e jena ca ai intrat doar sa intrebi
2 iricad mitsubishi sa nu lasati nr. telefon devin insistenti dar in sensul bun al cuvantului
3auto scorpion foarte profesionisti , au masina pregatita oricand ptr un drive test



pe ultimul ...din pacate ptr masina care o reprezinta Gold platin -opel motivul ar fi acela ca fac in asa fel incat sa te scuzi ca i deranjat si sa pleci
Choixalacreme
doar atat:
ultimul loc: Oricare din cei doi dealeri Suzuki :-(
T u d o r
In Ramnicu Valcea:

1. Dealer Peugeot - superamabili, test drive fara discutii, diferite optiuni de finantare, am plecat acasa cu un teanc de calculatii la vreo 3-4 firme de leasing si diferite avansuri si altele. Cunostinte foarte bune despre masini. smile.gif

2. Dealer Ford - la fel de amabili, test cu masinile (cam aiurea modelele, erau toate varf de gama si nu prea iti faci o idee despre un TDCi de 90 cai si model de baza ca dotari margand cu un Ghia full de 136 cai. biggrin.gif). La fel de rabdatori, cunostinte despre masini foarte bune.


3. Dealer Renault - Showroom bun, modern, amabilitate si serviabilitate. Cunostinte medii, rabdare la fel de mare ca si ceilalti. Test fara discutii.


4. Dealer Citroen - Amabili, dispusi la discount, test chiar cu masina patronului. (un vts biggrin.gif ) Cunostinte excelente despre masini, patronul este pilot de raliu si vinde si Subaru.


5. Skoda - amabilitate medie, test cu masina dorita de mine, rabdare in configurare si calculatii de leasing. Service impecabil.


6. Hyundai - Slab pregatiti, o domnisoara foarte nurlie si zambareata, fara masina de test, promisiune neonorata de a ma suna cand vine masina. Accent). Showroom subtirel, spatiu insuficient. Am fost dezamagit.

Nu am vizitat showroomurile VW, Seat, sper ca nu am uitat pe nimeni. smile.gif
Cezar81667
revenim in Galati - Showroom Prisma (firma fiind din braila) arigato.gif
Sectiunea Nissan - cordialitate, dorinta de a vinde, cunostinte solide atat despre masina cat si despre aspectele financiare ale cumpararii!
band.gif
Sectiunea Dacia (Logan) - "mashina" programata sa vanda alta masina! :bash:
Andrei Suzuki
Scriu si eu cateva din impresiile MELE (nu din auzite) despre 2 dealeri din Bucuresti:

1. B&S Motors: am fost sapt trecuta in ideea de a cauta ceva pt masina si am ajuns sa mi se ofere drive-test. Am stat pe acolo vreo ora de vorba cu domnu din show-room. Totusi,am vazut ca lumea se plange de ei. Oare cu mine sa se fi purtat mai...respectuos pt ca am tras Ignisu in fata? Oricum,o bila alba din partea lor pt ca au incercat sa ma ajute (cu o problema ce tinea de service-ul din Tunari) si nu sa ma trimita la plimbare in alta parte.


2. Bila neagra merge la Seat, din Aviatiei. Ce sa zic...varza. Eu nu stiu cum au baietii aia vanzari nene ca... Am stat juma de ora pana sa ma bage cineva in seama si chiar eram interesat de o masina. Ce e mai tare este ca nu domnu m-a bagat in seama,ci eu l-am bagat pe el. Asa ca..
mihai83654
beer.gif
cosmin45741
AUTOMOBILE BAVARIA

Era sa-mi iau teapa vietii...:bash:

Filmul evenimentelor:
-vineri 8.09, gasesc pe internet pe un site concurent, un anunt de la Auto Bavaria, cu un 330 xd din noiembrie 2005, 4700 km, "management car" spun ei si bineinteles, la un pret decent (40000 euro DDP- fata de 52000 nou).
Ii contactez, vorbesc cu un agent de vanzari de la ei (Norocel N.) si imi trimit o oferta pe mail. La intrebarea in legatura cu starea masinii si cu faptul ca a fost lovita sau nu, mi se raspunde (dl. Norocel) ca masina e noua si a fost masina lor de prezentare, etc.

-luni 11.09, la prima ora ii mai dau un telefon lui dl. Norocel si ii spun sa nu ma faca sa ma agit degeaba, intrebandu-l inca o data de starea masinii si de faptul daca a fost lovita. Bineinteles mi se raspunde negativ, cum ca, ce ar putea sa aiba o masina cu numai 4700 km?! Bucuros nevoie mare, imi depun dosarul la o firma de leasing, urmand ca aprobarea sa urmeze spre miercuri.
Dupa-amiaza, atentie, ma suna din nou dl. Norocel si-mi spune ca a aparut un alt client interesat din Constanta si ca ar fi bine sa depun un avans ca garantie daca vreau masina. Eu ii raspund ca nu pot sa le dau nici un ban pana nu vad masina si imi aproba astia de la leasing dosarul. Mi-a dat de inteles ca nu prea mai am cine stie ce sanse. A ramas stabilit sa ma contacteze dumnealui, in caz ca se razgandeste sau nu se tine de cuvant dl. din CT.

-marti 12.09, dimineata ma suna dl. Norocel din nou si-mi spune ca are o veste buna pt. mine, a renuntat dl. din CT (a naibii :bash: )

-miercuri 13.09, ma trezesc ca dobitocul la 3 am, ma urc in tren si via Bucuresti. Nu am avut chef sa merg cu masina, intrucat am fost si saptamana trecuta si mi-a iesit pe nas traficul din capitala. Ajung in cele din urma la ei si vad masina. La prima privire mi-am dat seama ca a fost busita. Toata partea frontala!!! Busita si reparata prost :bash: Lufturile stanga-dreapta dintre capota si aripi, dintre capota si grila erau ca naiba. Aici m-am gandit ca erau 2 posibilitati, ori a fost busita foarte tare si cam asta a fost tot ce s-a putut remedia, ori, cel mai probabil, a fost busita mai usor, dar reparata cu piese din "groapa" lor de gunoi. In caz ca nu stiati, service-urile de la noi, au depozitate in curte, o groaza de piese de caroserie provenite de la masinile clientilor.
Anyway, m-am decis pe loc ca nu o mai iau si m-am enervat extrem de tare. Dl. Norocel m-a mintit si m-a facut sa-mi pierd o zi intreaga degeaba (fara sa mai discut de banii cheltuiti) desi l-am intrebat telefonic foarte clar de faptul daca masina a fost busita... Singura scuza a dumnealui a fost ca nu a STIUT :bash: Si cel mai tare m-a enervat mizeria cu pressingul de luni, ca sa le dau un avans ca si garantie, iar daca eram de buna-credinta, probabil ca mi-as fi luat teapa vietii mele!!!
Sunt aproape convins ca nu a existat nici un client din CT, iar totul a fost facut ca sa ma determine pe mine sa le platesc in avans.:bash:

Concluzie: al doilea dealer (dupa Romcar) trecut pe lista mea neagra. Sincer, nu as mai avea incredere nici sa ma duc sa-mi fac o revizie la ei, ca cine stie ce imi mai fac la masina. Rusine!!!!

P.S. Pt. ceata de glumeti din grupul "Strugurii Acri", abtineti-va de la comentarii tipice... Nu am nimic cu BMW, doar cu romanii care-l vand :bash:
guerilla
de ce nu te duci la cei din brasov. din cate stiu patronul de acolo e neamt si e mai customer oriented decat penibilii de importatori - cred ca e o boala contagioasa ca importatorii sa fie nesimtiti :bash:

cat priveste grupul ala de niponofili, numa un bou se poate bucura de raul altuia, asa ca stai linistit ca daca iti luai teapa nu facea nimeni chef
MadMax
Despre cei de la Automobile Bavaria s-au mai auzit unele zvonuri cam tot in genul ....se pare ca in Constanta chiar a fost un scandal destul de serios pe tema asta.
Nicolae30758
Cosmine, de ce trebuie sa dai cu bata in balta chiar cand credeam ca d-sa terminat "razboiul". biggrin.gif Ce crezi ca niponofili astia cum ii numesti tu sunt fara suflet ? biggrin.gif Sincer chiar imi pare rau de ce ti s-a intamplat si cred ca poate ar fi fost bine (daca ai fi avut suspiciuni) sa inregistrezi convorbirea si sa te duci la Protectia Consumatorului. Chiar daca am Honda sa stii ca la fel de tare ii dispretuiesc si eu pe cei de la Carpati Motors pentru atitudinea lor uneori aroganta si lipsita deloc proactiva in relatia cu clientul. Dar asa se intampla cand concurenta este redusa. Probabil ca daca erai in SUA sau UE asa ceva nu s-ar fi intamplat.
Virgil87775
SARA MOTORS TIMISOARA ALL TIME NO 1 ! band.gif ... cumparati masini de la ei ... PROBLEME GARANTATE ! (stres, bani aruncati pe fereastra, reprezentanti de vanzari neseriosi, incompetenti si de negasit cand ai nevoie de ei ) ... TOATE INTR-UN SINGUR LOC ! SARA MOTORS !

vezi si topicul http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=12149 .. amanunte picante despre cei mai tari dealeri din ROMANIA !!!
garabet58197
Top dealeri bucuresteni asa cum i'am cunoscut acum 18 luni (cand targuiam masini):

1. Seat Metrotehnica - serviabili, mi'au oferit toate detaliile tehnice si financiare de care aveam nevoie, in plus si-au prelungit programul de Sambata pentru a veni la un test-drive atunci cand puteam eu, nu cand aveau ei program. Dupa test-drive, directorul general (Donciu) m'a dus cu masina lui pana acasa (din Sos Giurgiului/Jilava pana in Baba Novac), eu venind cu taxi-ul acolo. Singurul motiv pentru care nu am achizitionat masina de la ei a fost faptul ca masina aleasa (Altea) era un pic prea mare pt un incepator.

2. Carpati Motors (Honda) - venisem sa discut conditii leasing pt un Jazz. Intr-o pauza, vanzatorul, desi stia clar ca nu am buget pt altceva, m'a invitat la o tura cu un CR-V si un Accord, doar pentru a nu ma lasa sa astept degeaba 20 de minute. Nu am cumparat de la ei din motive subiective (am realizat ca Jazz nu e pentru mine)

3. Brady Auto (Skoda, Titulescu) - daca ar fi avut si masini mai bune, probabil as fi cumparat de la ei biggrin.gif La 10 minute dupa ce am intrat, deja puteam cumpara Octavia Tour in aceleasi conditii cu o Fabia.

4. Toyota Romania (Iuliu Maniu) - singurele motive pentru care am cumparat (in final) de la ei au fost masina si conditiile financiare (reducere 1500eur). In rest a trebuit sa trag de ei, sa caut vanzatorul in showroom, sa ii pisez cu telefoane. A fost un antrenament bun pt relatia cu service-ul lor.

5. Romcar (Titulescu) - jenibil, singurele explicatii/detalii oferite erau pliantele Ford, iar respectivul domn (dom' director dupa cum ii spunea agentul de paza) era vizibil deranjat de prezenta noastra acolo, la orice intrebari ce nu isi aveau raspuns in pliante, ne spunea ca putem gasi pe site ce ne intereseaza.

Ironia face ca in acest moment sa conduc totusi un Ford blush.gif dar nu e frumos sa numeri dintii calului de dar.
Cezar81667
revenim la Gold & Platin Galati!
:minigun:
discutand cu un vecin, am aflat ca acesta a fost tratat cu atentie si solicitudine. Astfel ca, m-am "prezentat"la noul showroom de la "Ultimul Leu" (pentru galateni beer.gif )
Atitudinea - aceeasi! M-am invartit printre masini, le-am admirat pe dinafar si pe dinauntru, FARA CA VREUN REPREZENTANT al dealerului sa ma bage in seama!
Morala - pentru cine vrea sa cumpere Chevrolet si Opel, NU din galati!
schumiallexx
Si eu m-am perindat in cateva showrooms din timisoara asta vara si topul e asa.
1. Ford, Casa Auto amabil, mi-a aratat tot, a luat numar de telefon si a insistat dar nu nesimtit de mult. Am si renuntat la o comanda si nu a fost problema. Totusi, cum a aparut alt client mai potent financiar dupa cum arata cum m-a expediat
2. Citroen, eveman, m-am invartit un pic si apoi m-a abordat. destul de dezinteresat la inceput, dar m-a ajutat si servit. Cand a terminat ce avea de facut a oferit un test. Am si cumparat de acolo

3. Daca vorbiti cu anumite persoane Skoda este super ok (liviu), daca nu e naspa. Multa lume, se asteapta, dar odata la rand esti servit ireprosabil

La egalitate pe ultimul loc:

Autoclub (vW) care nu au fost deloc interesati, desi eram singurul in showroom, nu tu modele, nu dotari, ci doar cati bani si ce poate sa imi vanda din stoc

Opel imi scapa numele, tot asa, plimbat prin showroom cateva minute bune, stat in masina, pornit avarii, deschis usi, portbagaje, casetofoane, etc si nu m-a intrebat nimeni nimic de sanatate.

Astia sunt din timisoara

cu sara motors am avut de-a face acum 3 ani cand am impartit niste flori pt domnisoare din partea lor, nici pana in ziua de azi nu am fost platit!! deci neseriozitate totala, ca si oamenii cae lucreaza acolo
f1anatic
Wow...ce chestii de groaza am citit.. Nu doresc sa va poluez topicul dar la noi NU se admite asa ceva. E o idee grozava sa impartasiti impresiile despre dealeri - in fond trebuie penalizati (la vinzari) daca nu se ocupa de client cu profesionalism, amabilitate si seriozitate.
Cezar81667
Dealerul PEUGEOT Galati - o d-soara ce parea mai bine pregatita pentru aspectul financiar decat cel tehnic. priceputa la operatiuni financiare: si cum sa platesc mai putin si cum sa achit o masina mai scumpa!
Aceleasi informatii tehnico-auto pe care mi le-a furnizat dansa, le-am gasit si pe site-ul Peugeot. Suspectez ca primea vreun comision de la Eurial Leasing (ca...prea incerca sa ne convinga ca e cea mai buna societate de leasing)
blush.gif
....iar pe mine, cand cineva incearca sa ma CONVINGA, imi trezeste suspiciuni :angel:
V L D
Am fost si eu prin showroomuri atat la Piatra Neamt cat si la Bucuresti incep cu Piatra Neamt.

La capitoulu buni Skoda , Peugeot , Hyundai , amabili draguti fara masina de test drive ca nu e azi , cu programare , a fost accident. In fine.

La capitolul rau Renault , si numai , nu am iesit batut de la FORD. Tipu de acolo dupa ce am intrat ma si luat ca fordu are cele mai bune masini ca restu is cartoane ca sa vina tata cu mine daca vreau configuratie si test drive cu masina si sa o vad. Ies cu vanzatorul din showroom si imi zice : 'Uite asta e masina are distributie pe lant oricum nu e carton ca skodele astea . " Si din pacate desteptu a aratat inspre masina mea. Cand am vazut mi-am luat foc. Dupa ce a zis asta eu nu i-am mai zis nimic si m-am indreptat spre masina ca era in fata Mondeolui lor . Cand a vazut ca era masina mea numai nu ma tragea de picior sa ma invite la un test drive sa imi faca configurare.

In Bucuresti am fost cam pe la toti.
1) Pe primul loc se afla Alfa Romeo (Auto Perugia) unde sa purtat extraordinar cu mine domnisoara de acolo ma intrebat daca vreau o cafea un suc, un cei , dupa mi-a prezentat o brosura pt ca nu era masina in showroom , cand a venit masina ma chemat sa o vad sa ma uit la ea mi-a explicat fiecare buton (sincer imi pare foarte rau ca tata nu vrea sa imi ia masina italiana pt ca a stiut sa ma atraga spre masina).
2) Pe locul doi se afla Seat nu mai stiu exact care este, langa statia de metrou inainte de pipera, langa este si dealer Skoda( nu prea le am cu explicatu sorry). Foarte amabila domnisoara mi-a prezentat Leon-ul dupa mi-a facut programare pentru test drive. Cu toata ca eu am intrebat de 1,9TDi si aveam bani doar de acesta ma programat si pe un 20 TFSi a si mi-a mai dat si ultima brosura pe care o mai avea in ziua respectiva.
3) Renault mi-a prezentat o brosura a incercat sa vada unde gaseste o Laguna sa o pot vedea , mi-a facut calculatii de leasing mi-a dat brosura nice.
4)Hyundai am fost la 2 dealeri la unul m-am uitat pentru tata la Santa fe.
Si la altul pt ca avea un Coupe . Foarte amabili in ambele locuri in unul mi-a propus un test drive cu Sonata asa pana le veneau noile brosuri cu masinile.
5) Pe ultimul loc se afla Peugeot de pe calea Mosior, cam cu figuri doamna de acolo mi-a calculat gresit leasingu, eu vroiam 407 de 2,0 si mi-a calculat 1,6hdi. O sun a doua zi sa o intreb daca nu e vreo greseala ca e prea ieftina , sustine ca nu imi spune chiar ea ca mi-a configurat modelul de 2,0 si imi zice ca daca am chef sa vin pana la ea sa se uite pe foi. Cand ma duk la ea imi spune "pai tu vroiai 2,0 da pana la urma am cazut de acord pentru 1,6hdi" nici vorba de asa ceva da in fine.
Cam atat sincer chiar mi-asi lua Alfa Gt e frumoasa si a fost foarte amabia la domnisoara mi-a spus ca ea o sa imi faca si toate programarile pentru revizii cand o sa fie cazu .
AZAZEL
In buzau , ieri 13 martie 2007, reprezentanta SKODA, doi dintre vanzatorii de acolo nu stiau ce este ala motor comon rail. se uitau la mine mirati si cu ochii bulbucati de parca ii intrebasem de avioane.

pe doi dintre vanzatori i-am intrebat. ca daca ii intrebam pe toti de acolo , puteam avea surpriza sa nu stie nici unul dintre ei
Cezar81667
Galati Again - AutoItalia - FIAT.
O domnisoara care m-a recunoscut imediat ca am trecut prin toamna pe la ei (o fi chiar asha de putin vizitat standul?!?)
Mi-a...recomandat o masina, si au reinceput intrebarile financiare, multumindu-se sa-mi arate detaliile din brosuri. Aspectele legate de service, revizii, consumabile au avu raspuns "vom intreba la service"
CHIAR numai la bani se gandesc dealerii auto? :bash:
Baby Blues
Hai sa fac si eu un top al dealerilor din Baia Mare udpa impresiile lasate in timp ce cautam masina:
1. De departe pe locul 1 se afla dealer-ul Toyota. O fata draguta care avea cunostiinte medii despre modelele marcii si a pus foarte mult suflet in prezentarea si laudarea marcii. S-a oferit sa-mi arate preturile la consumabile impreuna cu seful servicului. Despre bani s-a discutat la urma. Nu m-a last pana n-am facut un test drive mai intai si mi-a explicat fiecare dotare in plus sau in minus a modelelor. Mi-a facut o diferenta f.clara intre motorizarea pe benzina si cea pe motorina biggrin.gif . Nota 10!
2. Hyundai il pun pe locul 2 chiar daca au un showroom micut dar baiatul mi s-a parut amabil si foarte binevoitor. Am stat cam o ora timp in care mi-am configurat modelul dorit . un plus pentru profesionalismul angajatilor si un minus pentru faptul ca nu ex masina de test-drive si nici nu se preconizeaza sa fie dupa spusele lui. Un lucru bun mi s-a parut acela ca chiar daca nu au service propriu, masinile Hyundai, pt service merg la Mitsubishi .
3. Mitsubishi- A incercat sa ma "abureasca" un baiat care nu stisa prea multe despre masini dar macar se straduia. Showroom frumos , service mare- relativi amabili. Aici masina de test drive era la director si mi s-a spus sa revin ,etc.mi s-a parut ca nu avea destul suflet in prezentarea masinii. Parca vindea gogosari in piata.
Pe ultimle locuri fara sa mai le clasez intre ele vor fi urmatorele:
- Fiat-Alfa Romeo. Am facut un test drive cu Alfa 147 (cred) si avea cutia de viteze stricata ( nu intra in marsarie si caraia in a-I-a si a II-a . Si-a cerut scuze D-soara dar degeaba , impresia amara a unei cutii rupte la 15.000 de km m-a facut sa nu ma mai intereseze nimic altceva + instrumetele de bord cojite.
- Ford - Parca venisem sa le vand eu lor masini. nici nu m-au bagat in seama. nu are rost sa mai continui.
- Dacia -Renault- Multi si antrenati- mandri ca vand masini ieftine si bune. Mai au de invatat in ceea ce priveste datele tehnice si anumiti termeni specifici. Datorita nr mare de masini vandute parca le-au intrat in reflex anumite cuvinte- bun si ieftin.
- Opel- Chevrolet-Cu toate ca acum conduc un Opel mi-e rusine sa va spun ce am patit la ei. Dupa ce m-am plimbat vre-un sfert de ora prin showroom fara sa ma bage nimeni in seama m-am bagat eu in seama. O gagica fandosita din spatele unui calculator mi-a zis sa merg mai departe caci ea se ocupa de altceva. Am mers mai departe prin stand si alte doua fufe , beau cafea si fumau. Mi-au zis sa astept ca tre' sa vina altcineva. A venit dar nu m-a lamurit. Nu stiu exact ce masini vand , nu vor sa invete si te intreaba mai intai cati bani ai. Dupa ce afla asta iti pun la dispozitie un catalog si te lasa sa-ti alegi. Rusine.Masina de test drive era cu nu stiu cine de la service! Pai daca e masina de test drive.
Cezar81667
Opel-Chevrolet....o fi oare o boala profesionala, cea cu ignoratul clientului? Sau, daca cineva este suficient de fraier incat sa intre in showroomul lor, isi merita soarta?
:bash:
ce ma nedumereste :angel: Va citesc, cum vi s-a propus un drive test, iar pe mine ma invita sa-mi calculeze modalitatile de plata! :ban: Pai, dreptate e asta?
Baby Blues
Astept pe cineva din baia mare sa ma contrazica! biggrin.gif
cod
Eu am facut in iarna aceasta o vizita la 3 dealeri din bucuresti, toti din militari.
1. Peugeot
Dealerul a fost foarte serviabil, am facut testdrive pe loc cu un 207 avand exact motorul pe care-l vroiam. Nu am ales peugeot-ul deoarece nu mi-a placut foarte mult calitatea asamblarii (plus ca farurile tip mormoloc, parerea mea, sunt urate)
2. Seat (pbv2)
Dealer-ul era aerian, nu aveau in testdrive Ibiza decat pe benzina, impresia totala destul de negativa. Noroc ca masina s-a vandut singura pt ca nu a avut nici un ajutor de la dealer(dar asta e o alta poveste)
3. VW (pvb1)
A trebuit sa vin de doua ori pentru a face un test drive. In ziua in care am condus totusi masina a trebuit sa astept 3 ore pt a fi adusa cheia. Masina excelenta (polo), dar am preferat Ibiza.

Poate ar mai fi trebuit sa caut masini si in alta parte, dar sictirit dupa mai bine de o luna de cautari am ales Ibiza de la PBV2, masina dupa care inca astept (din ianuarie sad.gif ).
mortzy
Vara 2006 Bucuresti:

1) Avia Motors: nu aveau Skoda Tour simpla ci doar cea sport. ma programeaza la punctul de lucru de pe Titulescu; cu 20 min inainte de drive test ma suna ca masina este la pct lucru Pantelimon; reprogramam pt sambata in Pantelimon. Ajung acolo masina este in Titulescu; stau casc gura pe acolo nu ne baga nimeni in seama. Mergem in Titulescu "ne pare rau, este ora 13 trebuie sa inchidem"; cu un mic scandal a ramas totusi 10 minute sa ne arate masina in 100 m de condus pe Grivitei (linie dreapta etc). Am zis PAS.

2) Renault Cobalcecu P-ta Operei: foarte amabili, au raspuns la toate intrebarile legate de finantare, date tehnie, etc. Nu stiau nimic de existenta greierasilor tipici la Renault sau a garantiei limitate a trenului de rulare la 50.000. N am primit raspuns la ce i au eu garantie extinsa 4 ani.

3) ToyoMotors: a fost si primul contactat. a venit pana in fata firmei (Pipera - sediul lor este pe Splaiul Unirii), iar agentul mi a spus doar "conduceti cum doriti"; m a lasat sa ma joc cum am vrut pe unde am vrut, nici o obiectie.

4) Toyota Pantelimon: agent foarte amabil, foarte saritori; deja ma hotarasem pt masina vroiam doar sa o mai vad.

5) Opel Fundeni: juma de ora de plimbat, am deranjat o pe domnisoara de la birou (imi cer scuze pe aceasta cale) sa i cer un pliant si eventual o lista cu firmele de leasing cu care colaboreaza; sentimentul de magazin Obor cu vanzatoare de pe vremea raposatului.
Mihai98076
Am sa ma refer macum doar la Dealeri din Bucuresti,si cu parere de rau,doar la Subaru am gasit un agent care sa imi poata raspunde la toate intrebarile tehnice,care dealtfel erau intrebari generale.Asa...
Skoda-AviaMotor,Pantelimon.Comand o Octavia Tour,platim avans si cind sun dupa 3 luni sa-mi iau masina..nu stiau cine sint.Masina nici nu era comandata. :minigun: Am vrut sa ma duc la OPC dar...viata-i scurta.
Hiunday aproape de rondul de la Alba Iulia.Intrat,vazut,plecat.Nici nu m-au intrbat daca vreau vre-o oferta,caut pe cineva..nimic. :evil:
in rest tot respectul pt Opel GTT,Audi-Midocar,Subaru(am fost la toate reprezentantele din Buc)Toyota din Pipera si din St cel Mare.si la Misubishi a fost ok.De fapt,ca nu vreau sa fac reclama la majoritatea a fost ok,doar la astea pot gasi superlative de groaznic sau foarte bine
Mihai104283
Tot despre dealerii din capitala :
Am cumparat acum 2 luni un Ford Fiesta (de care sunt multumit) in urma a 2-3 luni de cautari pe net si pe la dealeri.
Intai am vrut Chevrolet Aveo - am mers la Opel Di-Bas la iesirea spre Constanta (A2). Am admirat vre-o 20-30 de minute masina, mi-am facut o parere generala si am mers si la birouri sa vorbesc cu cineva despre detaliile financiare. Grosso-modo am primit informatii pertinente dar doar leagate de de partea financiara a afacerii - pentru un drive-test trebuia programare cu cateva zile inainte si nu era o chestie prea sigura (am sunat sa ma programez,d ar nu au putut sa-mi dea o data exacta - sa mai trec eu pe la ei...). Pentru ca tot eram in zona am trecut si pe la Opel sa vad Corsa noua, dar era mare imbulzeala si dupa ce am stat 1-2 minute in masina am renuntat sa mai cer detalii.
Apoi mi s-a pus pata pe Hyundai Accent - la dealerul de pe Decebal mi s-a parut destul de OK : mi-au prezentat si masina si variante de credit/leasing.
Apoi am testat si Clio III - spre suprinderea mea au fost cei mai darnici in informatii (e drept ca am mers la cineva "recomandat"), dar pretul m-a facut sa spun "pas".
Intr-un final am mers si la dealur Romcar din Berceni (de unde am si cumparat) despre care am doar cuvinte de lauda. Poate si pentru ca era recent deschis si oamenii mai aveau inca resurse de entuziam, poate chiar sunt mai profesionisti decat altii, cert e ca au fost foarte saritori si m-au ajutat sa depasesc problemele minore care au aparut. Singura nemultumire ar fi ca nici pana acum nu am primit certificatul de garantie extinsa...va trebui sa le dau un telefon.
Hoinar
Despre dealerii din Iasi:

Seat (Moldotrans): foarte de treaba oamenii, eu am vorbit cu doi baieti de-acolo care mi s-au parut foarte "customer oriented", iti dadeau toate informatiile de care aveai nevoie (financiare sau tehnice), iti prezentau masina, zero mofturi daca voiai sa conduci mai mult sau mai repede la drive test. Din partea mea nota 10.

VW (Sandra Auto): profesionisti cei de la vanzari, mi-au dat brosuri, detalii, mi-au facut calculatii pt credit si leasing, mi-au prezentat masina, m-au sunat sa ma cheme la drivetest in cateva zile.

Dacia/Nissan (Caremil):
- Dacia: destul de draguti cu mine, erau unii mai plictisiti, dar erau si altii care stiau sa-si vanda marfa. Cam zero informatii tehnice am primit, dar au fost darnici la informatiile financiare.
- Nissan: n-am plecat dezamagit de la reprezentantul lor,desi parca era cam lesinat smile.gif

Ford (Tester):
- tipul de-acolo stia sa-si vanda marfa, foarte convingator, doar ca un pic prea mandru, parea ca pt el doar Ford face masini bune smile.gif, oricum a fost simpatic baiatul: "stie neamtul ce masina a facut", de-mi venea sa-l intreb daca nu lucreaza pt altii biggrin.gif

Fiat (Auto Padova): cam adormite doamnele/domnisoarele de acolo, zero informatii tehnice, doar financiare (si alea cam gresite), iar daca insistai un pic mai mult te cam repezeau.

Opel (Gold&Platin): m-am cam enervat, greu m-a intrebat cineva de sanatate, nu aveau masina in showroom (corsa noua) si nici pt drivetest. Aveau vreo 2 masini afara, dar n-au vrut sa le deschida, din diferite motive. Am plecat cam nemultumit.

Citroen (un domn care avea stand mic de prezentare + masina in Iulius Mall; acum 2 luni cand am fost eu nu aveau inca terminat showroom-ul in Iasi): destul de convingator, doar ca nu aveau masina pt drivetest, si trebuia sa astept destul de mult pt asta...Impresia finala a fost de "asa si asa".

Urmeaza sa trec si pe la dealerul Toyota zilele astea sa vad un Auris, si va spun cum s-au comportat.

Deci, ori am fost eu norocos, ori sunt dealerii destul de bine pregatiti, ca n-am avut experiente neplacute in dulcele targ al Iesilor.

Spor si bafta sa aveti.
marius106258
Salut!
M-a trimis ADMIN sa va cer un sfat.
Vreau sa iau o masina noua, sotia mea se va folosi mai mult de ea, asa ca va trebui ceva mai feminin. Bugetul e de maxim 9000 euro. Voi ce imi puteti recomanda ? Noi ne gandeam la un Chevrolet Aveo Elite, voi ce parere aveti ?
10x
mike.omega
Vezi aria Versus: http://www.masini.ro/forum/viewforum.php?f=65
ivd
Din intalnirile cu dealerii
1. Nurvil Rm.Valcea, o domnisoara care a fost foarte amabila, test drive cu 2 tipuri de masini numai sa-mi fac idee, de una ca marca si de alta ca motorizare(eu voiam un test drive cu jetta 2.0 TDI si mi s-a oferit o jetta de 1.9 si un pasat de 2.0l), discount multumitor, tratare excelenta, avantajele leasingului cu v.r. la sfarsit si cu ea inclusa plus multe alte lucruri. O adevarata profesionista chiar daca urmarea sa-si realizeze cota de vanzari, dar parca nu te mai interesa acest lucru dupa cum ai fost tratat tot de firma Nurvil din .... Felicitari!
2. Toyota din Pitesti. Bravo voua.
3. Skoda din Tg.-Jiu. Cand am intrebat de discount, a scos mainile din buzunar spunand ca l-a pierdut. O ........ crestere rar intalnita. Persoana respectiva fiind si bosul de acolo.
4.Ford Tg.-Jiu unde vorba unui coleg "bine ca nu incasaram cateva"(La ce iti ei domnule autoturismul xxxx ca este...). Parca toti au invatat acelasi lucru dupa cate am citit a mai patit si altcineva(dar in alta parte).
ivd
marius106258 a scris

Salut!
M-a trimis ADMIN sa va cer un sfat.
Vreau sa iau o masina noua, sotia mea se va folosi mai mult de ea, asa ca va trebui ceva mai feminin. Bugetul e de maxim 9000 euro. Voi ce imi puteti recomanda ? Noi ne gandeam la un Chevrolet Aveo Elite, voi ce parere aveti ?
10x

Aveo este OK-parerea mea- dar sa nu te astepti la revizii relativ ieftine(la 15000 aprox. 550Ron pentru un benzinar). Din toamna se poate sa dispara taxa vamala de 10%(prin cumpararea de catre GM a uzinei Daewo Craiova). Mai este Skoda Fabia ai vazut-o? Nu cumpara nimic pana nu faci un test drive. Nu stii in ce te poti simti bine. Restu sunt dupa cum am spus... pareri. [/list]
Bogdan104277
Incearca si un Colt.
G e o r g e
aveo are o stea la ncap biggrin.gif
Bogdan104277
Pai da, ca ideea de baza pentru multi vanzatori este "vanzatorul trebuie sa "pacaleasca" clientul cu un produs care "se vinde singur", nicidecum aceea de a fi un consilier/partener pentru client pentru a-l ajuta pe acesta sa-si aleaga ceea ce-i trebuie de fapt.

Uita un lucru esential, de pe urma noastra a clientilor, traiesc.
mike.omega
QUOTE(G e o r g e)
aveo are o stea la ncap biggrin.gif

O stea si 1/2! te rog frumos! laugh.gif
Va rog sa mutati discutia despre achizitionarea unei masini noi in alta parte, aici vorbim despre aventurile noastre cu dealerii smile.gif
Cezar81667
QUOTE(mike.omega)
QUOTE(G e o r g e)
aveo are o stea la ncap biggrin.gif

O stea si 1/2! te rog frumos! laugh.gif
Va rog sa mutati discutia despre achizitionarea unei masini noi in alta parte, aici vorbim despre aventurile noastre cu dealerii smile.gif


corect band.gif

Dar', bag seama ca dealerii Opel/Chevrolet - Gold&Platin, sunt cam peste tot, la fel...or fi scoliti in acelasi loc si dupa aceeasi programa? :bash:
Cezar81667
Poveste de la un coleg:

Nashii unei vanzatoare nissan biggrin.gif , au vrut sa testeze/cumpere Quasquai. Au sunat pentru drive test. Doamna vanzatoare (de la showroom galati), a sunat la baza - Braila, a facut programarea. Drive test garantat pentre 4 zile. In ziua probei, suna doamna vanzatoare la Braila i se raspunde "La ora stabilita, venim cu masina"...cu 15 minute inainte de ora fixata, o suna de la Firma mama de la Braila ca "nu se poate...masina este intr-un alt test...se mai intarzie cateva zile....etc" :ban:
dupa alte cateva zile, sunt chemati potentialii cumparatori...DAR in drive test, conduce numai reprezentantul firmei din Braila, pe digul Braila-Galati (drum drept, fara santuri, fara hopuri bicycle.gif ...), FARA A PERMITe clientilor to put the pedal on the metal , si fara a depasi viteza legala pe acel sector de drum
:bash: ...
evident...achizitionarea unei masini nissan a picat arigato.gif Sayonara
Ioan Lucian87543
Am fost si eu azi prin buc la showroom-uri sa caut oferte de masini sub 20.000 DDP.
Cei de la Honda Asko se mutau si m-a expediat rapid un tip dar macar mi-a dat ofertele la iesire ( i le-aam cerut eu).
La 50m se afla Mazda BDT si am zis sa incerc si acolo. La nici un minut dupa ce am intrat o tipa amabila m-a luat si m-a "intors" pe toate fetele dupa ce i-am spus ce doresc. Mi-a aratat toate masinile ce sunt in banii aia pe stoc, ce pot fi aduse repede, la care au si discount. Am urcat intr-o Mazda3 Sedan si o Mazda6 (d-soara bineinteles imi explica intre timp ce au in plus/minus versiunile oferite la banii mei fata de cele din showroom) iar la plecare m-a invitat la un test-drive pt maine. In concluzie, maine dau o tura cu o Mazda3 Sedan diesel sa vad cum se misca. Per total nota 10! (O sa-mi para rau daca nu iau de la ei)
Intr-un final am fost si la Carpati Motor la showroomul Honda de langa Gara de nord. Acolo o doamna amabila mi-a zis cam tot ce ma interesa: au comenzi de Civic Sedan ce trebuie sa vina (dar nu stie daca mai ramane vreunul dupa ce le da pe cele rezervate) si ca are doar o Honda Civic 5d argintie inca nevanduta (tocmai ce venise transportu si se si terminase). Reducere 0 (explicata prin faptul ca si asa nu fac fata comenzilor) dar per total a fost amabila si m-a determinat sa ma cam hotarasc pe Civicul in 5usi.
Maine ma mai duc si pe la Toyota si Ford. (nu fac un tur mai amanuntit intrucat ma intereseaza strict modele "vechi" de maxim 1an smile.gif )
Cam atat pt azi. :wave:
Ioan Lucian87543
Revin cu completari:
-cei de la Ford BDT (pe soseaua virtutii) nici n-au observat ca am intrat la ei in showroom si nu s-a deranjat nimeni sa ma intrebe nimic. Abia dupa ce a venit un tip mi-a zis tot ce-mi poate oferi si "neoficial" mi-a zis ca-mi recomanda sa mai astept pana pe 27 iunie (park) caci se lanseaza noul Mondeo si as avea bani de prima varianta (care oricum are standard cam tot ce-i trebuie... a zis el). Per total daca ceri, ti se da (informatie).

- cei de la Asko la telefon au fost mult mai amabili ca in prima zi cand am fost la ei. (mi-au zis exact cum ma pot ajuta daca doresc o Honda Civic 5d caci sedanu vine fff greu).

-cei de la Carpati sunt cu "una calda una rece". Civicul argintiu s-a dat dar au aparut alte 2 pe crem si rosu. Pana am ajuns in bd expozitiei mai ramasese doar cea rosie pe care am facut proforma in caz ca o s-o cumpar sa fie "rezervata" (asta se intampla ieri)

- Mazda BDT ramane in continuare cu nota 10!!! (showroom pe 13septembrie)
Am facut un drive-test in zona crangasi (acum 2zile) si apoi a ramas sa ne mai auzim la un telefon. Azi le-am spus ca mai studiez toate ofertele si voi lua o decizie finala pana la sfarsitul zilei. La putin timp dupa ma suna d-soara si-mi spune ca pe langa pretul promotional al Sedan-ului de la Mazda3 imi mai pot oferi inca o reducere de 3% din pretul CIP (aprox 600euro din DDP) daca ma hotarasc sa o iau. Tot respectul pt. BDT!
DIn 90% hotarat pe Civic (chiar am facut o proforma ieri) am ajuns iar la 50-50.
Lucian55
Fac si eu o catalogare a celor din Constanta:

Nota 10: Cei de la Trans Atlantis (Ford). Cand eram in cautare de masina pentru nevasta-mea am trecut si pe la ei. Pe usa era scris programul si am vazut ca inchisesera cam de 15 minute. Dau sa plec dar din showroom iese o tipa care ma invita sa vad showroom-ul. I-am spus ce ma intereseaza ( adica Fiesta) imediat a oferit un Test drive exact cu motorizarea si nivelul de echipare dorit. Mi-a dat toate detaliile care trebuie iar acum la fiecare eveniment organizat de ei ma suna si ma invita sa fac test drive cu masinile prezentate ( chiar daca unele nu sunt oferite si celorlalti pentru test drive ( Fiesta ST de ex.)

Tot nota 10 si baietii de la Subaru: Am intrat in showroom si imediat a venit un tip imbracat la costum sa ma intrebe de sanatate smile.gif. Nu m-a lasat in pace pana nu am facut test drive cu Tribeca si cu Outback. I-am lasat numarul de telefon pentru ca altfel nu scapam de el si spre surprinderea mea peste cateva zile ma suna ca au disponibil un STI si ca sunt invitat sa il testez.

Tot nota 10 si cei de la Audi din Constanta. Cand imi cautam masina am fost sa ma interesez de un A6. Un domn ( spun domn deoarece cred ca era mai in varsta ca mine blush.gif ) mi-a prezentat toate detaliile tehnice la motorizazile pe care le doream, mi-a spus si istoria Quattro, si multe altele. Test drive fara discutii numai ca nu avea motorizarea de 3.2FSI ( cei drept ca nu am vazut niciodata unul cu motorizarea asta dar stiu ca exista) In schimb aveau toate motorizarile celelalte, la nivele diferite de echipare.

Nota 9: Cei de la VW. Am intrat in showroom, m-am invartit vreo 5 minute pe acolo si a venit o tipa sa ma intrebe daca vreau sa testez masina la care ma uitam. (era un Passat 2.0 FSI) Am urcat la volan, detalii tehnice care ii ceream nu prea avea ( stia ca masina are 150cp dar cand am intrebat-o de cuplu a ramas blink.gif ) In schimb m-a enervat ca imi tot atragea atentia sa nu trec de 3000rpm, bine ce-i drept ca eu schimbam numai la redline dar testul e test nu ?

Nota 8: BMW constanta. Anul trecut am fost sa ma interesez de 530xd. Am ajuns in showroom m-am invartit vreo 20 de minute si in final m-am dus eu la birou sa ii intreb de masina. Mi-a dat imediat un catalog foarte frumos despre bmw, despre xdrive etc. Cand am intrebat de test drive nu aveau disponibil 530xd in schimb aveau un 520d si un M5. ( va inchipuiti cu care am mers nu ? biggrin.gif ) I-am lasat un numar de telefon pentru ca a spus ca in 3 zile vor avea disponibil un 530xd. Trec 3 zile, 4,5 trece o saptamana si nu m-a sunat nimeni. Ma duc iar la show room si baiatul de acolo isi cere mii de scuze pentru ca a notat gresit numarul meu de telefon. Baiat-ul foarte bine informat despre detalii tehnice si mi-a facut si un discount la masina.
Anul asta cand am fost sa ma uit iar de masina baiatul m-a recunoscut si ,scuzati limbajul, "m-a pupat in fund" toata ziua pentru ca stia ca sunt client bmw. Acum in schimb au avut masina care am vrut sa o testez, numai ca nu era al lor era a unui client care o avea in service (eu unul de exemplu nu as accepta sa dea masina care eu o stiu in service sa o conduca altii) Mi-a facut si un discount marisor, avand in vedere ca e a doua masina cumparata de la ei.

Nota 6: Seat constanta (Dona): Am ajuns acolo si era inchis ( era ora 2 si ei inchideau pe la 5) nu am mai revenit.
Nota 5: Tot cand cautam masina nevestei am fost si pe la Peogeot (am scris bine ? biggrin.gif). Am stat pe acolo cam 45 de minute fara sa ma bage nimeni in seama iar cand am fost sa intreb imi spune din prima: Nu oferim test drive. (chiar vroiam sa cumpar)

Nota 2: Dacia. Aici nu m-a bagat nimeni in seama nici cand am intrebat la ghiseu.


Si castigatorul este : Showroom-ul nissan constanta. Acolo am vazut si am auzit culmea nesimtirii. Ma invarteam pe acolo si am vazut pe o Micra decapotabila Acceleratia 0-100km/h 25 de secunde. Am fost sa intreb daca e corect ce scrie acolo si avand in vedere ca avea motor de 1.6 si fiti atenti ce raspuns primesc: " Da ce vrei BA ca e grea masina ". Nici sa nu mai aud de ei.

P.S scuze pentru mesajul astronomic beer.gif
A K U
"Da ce vrei, ba, ca e grea masina?" As vrea sa stiu care a fost reactia ta daca intr-adevar bivolul ala chiar asa ti-a vorbit. Eu ii spargeam dintii...
_Constantin_
Eu numai neplaceri am avut cu showroomurile din Craiova.
Precizez ca e vorba de luna februarie 2006.

Ford: Am cerut o configuratie la un focus benzina titanium, m-am dus direct fara sa ascult aberatiuile care le debita ala. M-a intrebat daca nu cumva vreau alta versiune. I-am spus FOCUS, BENZINA, TITANIUM... cat costa? Pai ce va trebuie asa dotata? Am salutat politicos si am plecat.

Skoda: Showroom frumos, bine amenajat, parcare mare. Tipul de acolo se vedea ca lucrase in vanzari ... avea papagal dar nu stia multe despre masina insa m-a sfatuit bine, ce m-a deranjat e ca in timp ce imi prezenta masina vorbea cu altii, facea alte lucruri, vorbea la telefon. Nu mi s-a adresat cu "Domnule", desi sunt tanar imi place sa aud asta. La sfarsit dupa ce i-am lasat numarul de telefon m-a intrebat... Cand veniti sa semnam actele... hmm nici macar drive-test nu am facut si tu vrei deja sa o vinzi?

Opel: showroom murdar, masini pline de praf, mizerabil intr-un cuvnat. Baiatul de acolo insa... enciclopedie frate. Orice stia, livrare, greutate, cuplu, acceleratie, TOT. M-a sunat cand a spus ca o va face dar n-a fost sa fie. Imi pare rau si acum ca nu am luat Opel.

Peugeot: O gagica superba, mancaish gura ei. Atat merita mentionat.

Honda: Foarte mirat baiatu de acolo ca a intrat cineva in showroom. In afara de termeni de livrare era varza, nu stia nimic de service, de dotari, etc. Showroom destul de mic.

Toyota: Showroomul e mic, cam nasol amplasat dar cand am intrat am fost intrebat in 3 min ce doresc, am fost invitat in masina, ne-am jucat la butoane, am baut o cafea, am fumat o tigara, am calculat niste rate, am comparat dotari si am lasat un numar de telefon. Aici m-am intors a doua zi si am si platit masina. Baietii stiau foarte multe despre masini si surprinzator si despre concurenta( nu mi-au spus insa nimic rau de niciunii, doar am discutat prieteneste despre modele si dotari).

PS: La nici unul dintre cei de mai sus nu era disponibila masina de drive-test, am fost imbracat in singurii mei panaloni de trening si intr-o geaca veche pentru ca veneam de la alergat din parc si m-am gandit sa imi iau masina pe drum... biggrin.gif
Lucian55
QUOTE(Dies Irae)
"Da ce vrei, ba, ca e grea masina?" As vrea sa stiu care a fost reactia ta daca intr-adevar bivolul ala chiar asa ti-a vorbit. Eu ii spargeam dintii...


Nu, nu, Fara spart de dinti ca am avut proces pentru treaba asta ca am batut un betiv care a aruncat cu o sticla de ceva dupa nevasta-mea. :bash:
Referitor la reactia mea, am plecat pur si simplu si am spus: "Hai pa, BA,!"

Referitor la cum ma imbrac cand merg sa ma uit dupa masini, niciodata nu m-am imbracat la costum cum ma imbrac de obice ( deh.. serviciul ) ci ma imbrac normal in blugi, adidasi si tricou. Nu vrea sa fiu judecat de cei de acolo ca unu care vrea sa cumpere o masina, tocmai pentru a le studia comportamentul.
Baby Blues
Am fost ieri la Audi service in Focsani ( Scorpion) si vreau sa va spun ca am ramas cu o ideee foarte amara despre comportarea celor de acolo si de profesionalismul lor. Am asteptat cam o ora pana s-a gasit un mecanic care sa ma bage in seama si inca o ora in care sa-si dea seama ca nu se pricepe la problema mea facandu-mi o noua programare. Problema este aceia de care am mai scris si in alt topic - zgomotul din spate de prin portbagaj sau ceva de genul asta ( nici eu nu sunt sigur)
Cezar81667
QUOTE(_Constantin_)
PS: La nici unul dintre cei de mai sus nu era disponibila masina de drive-test, am fost imbracat in singurii mei panaloni de trening si intr-o geaca veche pentru ca veneam de la alergat din parc si m-am gandit sa imi iau masina pe drum... biggrin.gif


Chiar voiam sa intreb: Nu cumva, aceasta atitudine a lor, este determinata si de tzinuta noastra? Am impresia ca, la reprez.la care am intrat imbracat la X Ace si cu servieta, am fost tratat mult mai elegant decat acolo unde mergeam in blugi si cu rucsacul! :bash:
desi...d-soara de la fiat m-a recunoscut si dupa 6-7 luni de la vizita precedenta (n-o fi avut multi vizitatori sau i-am picat cu tronc biggrin.gif )
A K U
N-am inteles, da' de ce trebuie sa cada sifonieru' pe mine cand ma duc sa ma uit la o masina? Bine, nici in slapi si la bustul gol, da' orisicat. Respectul pe care-l arata acei oameni altor oameni, indiferent de hainele pe care le poarta, ar trebui sa fie acelasi. Pana la urma, ei sunt acolo ca sa-ti vanda masina, nu? De unde stiu ei ca eu nu am in rucsac 20,000 de euro sau ca in toate buzunarele supercostumului meu nu gasesti maruntis nici pentru un pachet de tigari? Unii oameni pur si simplu nu pot fi amabili si n-ai cum sa-i schimbi. Eu, in locul lui Lucian, ma duceam direct la seful reprezentantei si-i spuneam exact cum mi s-a adresat nehalitu' ala.
Razvan100780
[quote="Lucian55"]
Nota 9: Cei de la VW. Am intrat in showroom, m-am invartit vreo 5 minute pe acolo si a venit o tipa sa ma intrebe daca vreau sa testez masina la care ma uitam. (era un Passat 2.0 FSI) Am urcat la volan, detalii tehnice care ii ceream nu prea avea ( stia ca masina are 150cp dar cand am intrebat-o de cuplu a ramas blink.gif ) In schimb m-a enervat ca imi tot atragea atentia sa nu trec de 3000rpm, bine ce-i drept ca eu schimbam numai la redline dar testul e test nu ?

Mi s-a parut interesant post-ul asta. Romanii au o definitie ciudata a drive-test-ului. Daca stau si citesc post-ul cu atentie inteleg ca Lucian are vreo cel putin 70.000 de euro in buzunar si vrea sa-si ia o super-sportiva, sau se crede STIG si vrea sa "testeze" masini.

Definitia drive-test-ului in orice tara civilizata este urmatoarea: o oportunitate pentru ca o persoana interesata de un anumit model de masina (a se citi - interesata sa cumpere acel model) sa poata face cunostinta cu masina in conditii de trafic nu de showroom. Mai exact: sa poata sa observe ergonomia scaunelor si a comenzilor, acustica motorului si nivelul de insonorizare a interiorului, vizibilitatea si manevrabilitatea in trafic a masinii, usurinta in manevrarea cutiei de viteze, raspunsul pedalei de acceleratie, elasticitatea motorului si cutiei de viteze, calitatea echipamentelor de climatizare si sunet. Evident ca mai sunt si alte elemente, pe care eu nu e-am mentionat aici, care trebuie descoperite de catre un potential cumparator intr-un drive-test.
Trebuie spus insa ca nicaieri in lumea civilizata lumea nu face drive-test pentru a TESTA PERFORMANTELE DINAMICE ALE MASINII. Pentru asa ceva exista curse (raliuri de diferite tipuri si categorii si curse pe circuit). Acesta este motivul pentru care drive-test-ul nu se face pe un circuit ci in trafic normal si acesta este motivul pentru care orice dealer auto responsabil obliga clientul sa semneze un formular prin care isi asuma intraga responsabilitate cu privire la respectarea regulilor de circulatie in vigoare pe traseul care va fii urmat.

Pentru cei care vor sa testeze masini le sugerez sa se angajeze la EURO NCAP pe post de crash-test dummy, sau la vreun constructor auto pe post de piloti de incercare, asta dupa ce isi obtin evident toate certificarile necesare.
Watcher
Adevarul e undeva la jumatate smile.gif
Pe de-o parte vrei sa stii inainte sa dai 50 000 euro pe o masina ca nu accelereaza cum iti place, nu sa alfi dupa 3 luni de cand ai dat banii. Sau ca nu franeaza cum ai vrea.

Pe de alta parte, nu toti cei care testeaza masina o sa o cumpere, si daca toti ar alerga-o la maxim, s-ar ajunge la epave ca cea din threadul 'focus st - vis devenit cosmar' .

Revenind la primul punct de vedere 3000 rpm pentru un benzinar nu e deloc mult.
Pe de alta parte, motorul e probabil rece si schimbatul la redline in 3 min de la plecarea de pe loc nu e ceva ce ai face cu masina proprie smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.