Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
This topic is about Turism gastronomic, the author, solmar, wrote about: In Constanta eu inclin spre Marco-Polo. In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost i ... To read more just scroll down
Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
Jul 31 2009, 03:14 PM
Post
#1
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost in contratimp pana acum si n-am ajuns. Cu proxima ocazie insa.... Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru. -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Jul 31 2009, 03:39 PM
Post
#2
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 2.661 Joined: 27-May 08 From: Constanta Member No.: 117.183 |
Da, Marco-Polo este peste medie, dar e un pic prea "high class" pentru gusturile mele. Un mare dezavantaj il constituie sistemul de rezervari. Desi au mese libere, te refuza din principiu.
-------------------- Kia Cee apostrofee Dee, the former Reasonably Priced Car
|
|
|
Jul 31 2009, 04:06 PM
Post
#3
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 10.684 Joined: 29-March 04 From: Oradea (Bihor) Member No.: 23.122 |
in Oradea recomand:
- Cyrano: au o ciorba de vita cu tarhon in chifla dementiala, si nici costitele la cuptor cu sos de usturoi nu sunt de lepadat. Atmosfera placuta, nu e "de fitze", singura problema e ca in restaurant miroase foarte tare a mancare, iar terasa este destul de aglomerata... iar spatiul de nefumatori e un pic sinistru (elegant/high-class shit). - Crinul Alb: mancare italiana-internationala, restaurant mai mai fitzos dar destul de bun. - Scorilo: candva a fost cel mai bun si mai scump din oras, acum e destul de prost dar nici nu e cel mai scump. - Hanul Pescarilor: ciorba de peste ungureasca (halaszle) si jumarile de peste sunt misto de tot, dar preturile sunt piperate rau de tot (in sensul ca targetul lor principal probabil sunt traficantii de droguri realizati ) -------------------- Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson |
|
|
Jul 31 2009, 04:55 PM
Post
#4
|
|
Membru destul de avansat Group: Moderator Posts: 8.813 Joined: 10-October 05 From: Ramnicu Valcea (Valcea) Member No.: 57.984 |
Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru. Nu mai e ca pe vremuri, micii tot "mari" sunt dar au scazut dpdv calitativ. A ramas mai mult in memoria colectiva locul... de aia se mai opresc masinile acolo. Parca si Cassa Loco au amintit de Dedulesti intr-unul din cantecele lor. In Rm. Valcea recomandate sunt restaurantele "OK", din punctul meu de vedere Hanul Haiducilor detine primul loc in domeniul mancare. Pentru pizza recomand cu toata caldura pizzeria de la km 10 dintre Rm. Valcea si Olanesti (colegii care au participat la intalnirea de la Rm. Valcea cunosc locatia). In rest, in functie de preferintele gastronomice s-ar mai gasi una-alta. -------------------- Honda Accord 2.0 Executive Premium White
Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people. |
|
|
Jul 31 2009, 05:39 PM
Post
#5
|
|
mashinutza Group: Membri Posts: 2.410 Joined: 30-April 05 From: Internet Member No.: 45.702 |
in Timisoara: - restaurantul Nora din zona Dambovita. nou construit, cu terasa, reconstruit in stil vienez (parerea mea) numai intr un an. dar e aglomerat pe terasa. - chinezescul din Liberatatii pt platoul incins completat cu orez. (e subsol). - chinezescul din Barnutiu: terasa din curte e ok, dar parca e mai scump, sau nu? - nea Marin din zona Mehala (carciuma cu fete de masa cu patratele) unde portiile sunt portii si gustoase. e ca o carciuma dar e restaurant. oare mai e si acum? poza e cu caracatita si banane prajite (un fel de pane) alea din dreapta.... cu bere, plaja dominicana (restaurant pe plaja) si 2 ciocolate insotitoare!
Attached File(s)
-------------------- Laureate 1.4 aproape PLUS
|
|
|
Aug 2 2009, 11:12 PM
Post
#6
|
|
Membru destul de avansat Group: Moderator Posts: 8.813 Joined: 10-October 05 From: Ramnicu Valcea (Valcea) Member No.: 57.984 |
Ieri am mancat la Fantanita Haiducului, pentru cei care stiu este localizat la cativa km de Sibiu in directia Fagaras-Brasov. O locatie care se vede pe marginea soselei, motel si restaurant. Pe o scara de la 1 la 10 as da 7,5/10 pentru masa. Scump dar bun, servirea foarte buna, locatia excelenta dpdv al curateniei si al ofertei variate.
Azi am mancat in Sinaia, la Cutitul de Argint. Locatia (pensiune + restaurant) este la 100m pe drumul catre Peles, unde este si parcarea aia mare. Excelent, au un meniu fix (50 lei/persoana) in care iti ofera 8 feluri de carne pregatita la gratar, varza, sote de fasole si cartofi chips pregatiti la ei, cat poti sa duci. O recomand 100%, excelente mancarurile si servirea ireprosabila. cu 155 lei including tip am basculat carnati de casa (din porc, vita si oaie), aripi de pui, copane de pui, friptura de berbecut, muschi de porc, ceva de vita (nu ma pricep si nu ma pasioneaza ), coaste de porc si inca ceva de porc, nu imi amintesc pe moment, toate excelent preparate si servite de pe niste sabioaie. Din pacate cand sa pozez am ramas fara baterie la aparat... , dupa fix 765 pozitii trase in weekendul asta. Cutitul de Argint - 10/10, ideea e cam ca la Sir Lancelot in Budapesta doar ca mancarea e cat poti sa bagi pe gat si lipseste locatia incarcata de obiecte istorice. Pentru cine doreste ceva deosebit nu trebuie ratata. -------------------- Honda Accord 2.0 Executive Premium White
Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people. |
|
|
Aug 2 2009, 11:46 PM
Post
#7
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
Ieri am mancat la Fantanita Haiducului, pentru cei care stiu este localizat la cativa km de Sibiu in directia Fagaras-Brasov. O locatie care se vede pe marginea soselei, motel si restaurant. Pe o scara de la 1 la 10 as da 7,5/10 pentru masa. Scump dar bun, servirea foarte buna, locatia excelenta dpdv al curateniei si al ofertei variate. Azi am mancat in Sinaia, la Cutitul de Argint. Locatia (pensiune + restaurant) este la 100m pe drumul catre Peles, unde este si parcarea aia mare. Excelent, au un meniu fix (50 lei/persoana) in care iti ofera 8 feluri de carne pregatita la gratar, varza, sote de fasole si cartofi chips pregatiti la ei, cat poti sa duci. O recomand 100%, excelente mancarurile si servirea ireprosabila. cu 155 lei including tip am basculat carnati de casa (din porc, vita si oaie), aripi de pui, copane de pui, friptura de berbecut, muschi de porc, ceva de vita (nu ma pricep si nu ma pasioneaza ), coaste de porc si inca ceva de porc, nu imi amintesc pe moment, toate excelent preparate si servite de pe niste sabioaie. Din pacate cand sa pozez am ramas fara baterie la aparat... , dupa fix 765 pozitii trase in weekendul asta. Cutitul de Argint - 10/10, ideea e cam ca la Sir Lancelot in Budapesta doar ca mancarea e cat poti sa bagi pe gat si lipseste locatia incarcata de obiecte istorice. Pentru cine doreste ceva deosebit nu trebuie ratata. Ai dreptate cu Fantanita Haiducului, am fost de cateva ori. Au cateva chestii interesante in menu (clatite cu crema de vanilie, ciorba in pita, tzuica buna...). Neaparat pentru cine ajunge pe litoral - Complexul Dana din Venus, Hotel + Restaurant, am fost de 2-3 ori, ultima data acum 3-4 ani, superfitze, gradina superba, ingrijita si organizata de arhitect peisagist, mancarea de exceptie. Nu-mi aduc aminte de preturi, parca erau spre limita superioara, dar merita macar pentru ambient. Odata intrat pe poarta te rupi total de litoralul binecunoscut al Marii Negre, parca e facut in ciuda Mamaiei. -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Aug 2 2009, 11:47 PM
Post
#8
|
|
THE GODFATHER Group: Membri Posts: 3.845 Joined: 8-August 04 From: Timisoara Member No.: 30.528 |
Tudore, traiti-ar kilele, ai un stil frate de povestit despre mancare, ca ma faci sa salivez de fiecare data!!! Se vede ca n-a(t)i mai dat de ceva vreme pe la topicul despre mancatul sanatos.... Si mai si scrii "cat poti sa duci" cu litere ingrosate....asta-i deja instigare la mancat nesanatos, caci unul din principiile mancatului sanatos este sa te ridici de la masa oarecum flamand, adica sa nu te ghiftuiesti pana nu mai incape in tine niciun miros!
-------------------- VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno
>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul) "Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009) |
|
|
Aug 3 2009, 07:06 PM
Post
#9
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 13.667 Joined: 30-June 04 From: Europa Member No.: 28.666 |
Am si eu o intrebare de baraj, sper sa nu fie interpretata aiurea: In Romania au aparut stelele Michelin la carciumi?
Eu deocamdata mai sus de una nu am incercat, pentru simplul motiv ca trebuie vreo doua trei luni rezervat inainte. Iar la 3, mai mult de un an, in Belgia sunt doar doua restaurante cu 3 stele. -------------------- Scuter 108cc... benzina, automat
|
|
|
Aug 3 2009, 07:56 PM
Post
#10
|
|
Membru destul de avansat Group: Moderator Posts: 8.813 Joined: 10-October 05 From: Ramnicu Valcea (Valcea) Member No.: 57.984 |
N-am nici cea mai mica idee dar inclin sa cred ca nu.
-------------------- Honda Accord 2.0 Executive Premium White
Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people. |
|
|
Aug 3 2009, 10:29 PM
Post
#11
|
|
pilot Group: Membri Posts: 398 Joined: 19-June 07 From: Oradea (Bihor) Member No.: 108.732 |
In completare cu ce spunea Halba, pentru ciorba de burta, recomand restaurantul Taverna
iar pentru peste un pic mai putin piperat dar totusi cu piper, restaurantul pescaresc din Cefa pizza servesc doar la Why Not. -------------------- FORD MONDEO 2002 TDCI 2000cmc 96kw
Life is a temporar thing, don`t waste it! DRIVE SAFE!!! 1999-2006 =>19.269 DECESE cauzate de accidente rutiere. 47393 RANITI GRAV. Numaratoarea continua! |
|
|
Aug 3 2009, 10:55 PM
Post
#12
|
|
Warp Member Group: Membri de onoare Posts: 4.752 Joined: 9-May 03 From: Bucuresti Member No.: 12.270 |
Tudor, tentant amestecul ala de il povestesti acolo era (poate mai e) un astfel de restaurant si in Bucuresti, in stil argentinian - Carnivore
James, nu stiu sa se acorde stelele si la noi. Dar nu cred ca etichetarea asta "a la Oscar" m-ar face sa intru musai intr-un restaurant sau sa-l evit pe altul, exact ca si cu filmele. poti intalni niste crasme simple in care se manca regeste sau restaurante foarte scumpe in care regreti banii cheltuiti. in final e de gust. crezi ca un restaurant care ar servi indecenta de carnuri devorate de Tudor ar primi vreo stea? -------------------- |
|
|
Aug 3 2009, 11:04 PM
Post
#13
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.387 Joined: 8-September 06 From: San Francisco Member No.: 86.644 |
QUOTE Am si eu o intrebare de baraj, sper sa nu fie interpretata aiurea: In Romania au aparut stelele Michelin la carciumi? Eu deocamdata mai sus de una nu am incercat, pentru simplul motiv ca trebuie vreo doua trei luni rezervat inainte. Iar la 3, mai mult de un an, in Belgia sunt doar doua restaurante cu 3 stele. Pai in Romania nu prea exista cultura gastronomica, deci n-are cum. Intre ce sa alegi, cartofi prajiti congelati, ceafa, mici, ciorba de burta? cam asta e meniul standard in toate orasele astea medii, poate in Bucuresti sa fie citeva altfel. ... l.e. uitasem pizza... Problema mea esentiala la restaurantele de 3 stele nu e asteptarea, ci pretul (2-400E numai masa o persoana, fara vin, si evident e pacat sa strici asa o masa fara un vin de macar 100E in magazin, decii 500E in resturant sau 100E plus taxa de dop care sigur e cel putin 50 sau 100E) si faptul ca in unele din ele pur si simplu nu poti intra, nici dupa un an dar nici dupa 5... am un prieten care s-a chinuit sa intre vreo 3-4 ani intr-un restaurant mai smecheros pe aici, probabil 3 stele, si n-a reusit, l-a bagat fra-su cu pile pina la urma. This post has been edited by ozz86651: Aug 3 2009, 11:07 PM -------------------- ---------------
Honda Civic EX 2006 140CP Mazda 6S 2003 220CP |
|
|
Aug 3 2009, 11:21 PM
Post
#14
|
|
Membru destul de avansat Group: Moderator Posts: 8.813 Joined: 10-October 05 From: Ramnicu Valcea (Valcea) Member No.: 57.984 |
Wtf? Adica stai ca nu pricep, iti trebuie pile intr-o crasma? Or avea rezervari pana la craciun, asta pot pricepe, dar sa-ti trebuiasca pile?! E un fel de club exclusivist si nu te primeste decat cu extrasul de cont la vedere?
Si nu merci, nu vreau sa mananc de 1000 euro/dolari, indiferent ce mi-ar da. De altfel nu prea imi amintesc ce a fost mai scump si mai scump dintre locasele astea de pierzanie, cred ca la Barcelona la fiul nepotului unui var de-al vecinului unui carciumar de 4 sau 5 stele michelin, o somitate locala care se retrasese undeva pe langa oras. Dar a fost cam 50 euro/persoana si ne-a dat ala toate fentele de pe lume. -------------------- Honda Accord 2.0 Executive Premium White
Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people. |
|
|
Aug 3 2009, 11:24 PM
Post
#15
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.387 Joined: 8-September 06 From: San Francisco Member No.: 86.644 |
QUOTE poti intalni niste crasme simple in care se manca regeste sau restaurante foarte scumpe in care regreti banii cheltuiti. Excat de asta se folosesc sisteme de rating de genul Zagat samd. Specificul e inglobat pentru ca punctele se dau in functe de pret si de specific. Nimeni nu asteapat acealsi gen de mincare intr-o pizzerie de 10$ ca intr-un retstaurant smecheros de 100$, dar asta nu insemna ca restaurantul de 10$ nu poate fi foarte bun in felul lui, poate chiar mai satisfacator. Desi nici eu nu sint de acord mereu cu punctele date de altii, in mare se confirma. -------------------- ---------------
Honda Civic EX 2006 140CP Mazda 6S 2003 220CP |
|
|
Aug 4 2009, 12:08 AM
Post
#16
|
|
THE GODFATHER Group: Membri Posts: 3.845 Joined: 8-August 04 From: Timisoara Member No.: 30.528 |
Adica stai ca nu pricep, iti trebuie pile intr-o crasma? Or avea rezervari pana la craciun, asta pot pricepe, dar sa-ti trebuiasca pile?! E un fel de club exclusivist si nu te primeste decat cu extrasul de cont la vedere? Poate era vorba de angajare..... -------------------- VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno
>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul) "Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009) |
|
|
Aug 4 2009, 12:14 AM
Post
#17
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.387 Joined: 8-September 06 From: San Francisco Member No.: 86.644 |
QUOTE Wtf? Adica stai ca nu pricep, iti trebuie pile intr-o crasma? Pai asta e, ca nu-i crisma, e experienta de aia de care poti avea una pe an in cazul cel mai bun, pentru majoritatea 2-3 in viata. Sint locuri limitate (zeci, si nu multe zeci) pentru ca un bucatar nu poate sa faca 10-20 de feluri pentru prea multi oameni. Iti aloci toata ziua, nu e ca si cum ai zice "mi-e foame bah, hai sa imbucam ceva", ci mai degraba ca si cum te-ai duce la meci, muzeu sau mai stiu eu ce , pentru ca dureaza minim 4 ore si cu bautura cu tot dai si o galeata de bani da se duce toata ziua. Deci daca pui impreuna numarul mic de oameni serviti, timpul mare petrecut inauntru si numarul mare de aomeni care vor sa intre iti dai seama ca se aduna lejer ani de asteptare. Revelion astia nu fac, sau n-am auzit (in multe tari revelionul nu e mare sarbatoare). Nu vreau sa fiu inteles gresit, n-am nimic cu circiumele bune si ieftine, pot fi excelente, dar ele ofera alt tip de experienta. Poti sa fii meloman si microbist simultan, dar e imposibil sa compari un meci cu o opera, desi ti-au placut foarte mult amindoua. E altceva. QUOTE cred ca la Barcelona la fiul nepotului unui var de-al vecinului unui carciumar de 4 sau 5 stele michelin, o somitate locala care se retrasese undeva pe langa oras. Dar a fost cam 50 euro/persoana si ne-a dat ala toate fentele de pe lume. Pai stele michelin sint numai 3 mari si late, si una e mare onoare sa obtii, insemna ca esti intre vreo primii 1% din categorie. Eu personal n-am mincat niciodata la restaurante peste o stea, si aia rar. De asta ghidul asta e peste nasul meu. Acu la 50E de persoana (include bautura? ca asta poate schimba complet povestea, eu singur pot sa rad lejer 50E in cel mai ieftin vin de pe lista la o masa - adica 2 sticle ) vorbim de un restaurant relativ scump si care poate fi si extraodinar, sau doar banal. Iar Barcelona e un oras cu mincare excelenta, intre primele din lume. Deci e foarte posibil ca locul ala sa fi fost la categoria foarte bun sau extraordinar. Alea de sute de E sint locuri in care ajungi o data la zece ani, nu saptaminal... nici sa ai banii nu prea ai cum. This post has been edited by ozz86651: Aug 4 2009, 12:16 AM -------------------- ---------------
Honda Civic EX 2006 140CP Mazda 6S 2003 220CP |
|
|
Aug 4 2009, 12:37 AM
Post
#18
|
|
Warp Member Group: Membri de onoare Posts: 4.752 Joined: 9-May 03 From: Bucuresti Member No.: 12.270 |
da astia la restaurantele alea de sute de euro, iti dau si mancare sau numai desene pe farfurie?
cea mai scumpa "crasma" la care am fost a costat ~600$ pentru 4 persoane. dar eu am ramas mai incantat de o carciuma dintr-o periferie de oras la care am dat 8$ pentru 2 persoane. (la asta de 8$ apa a fost din partea casei ) nu neg contributia pe care o au stelele astea pentru societate, dar eu nu ma ghidez dupa ele. -------------------- |
|
|
Aug 4 2009, 12:45 AM
Post
#19
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.387 Joined: 8-September 06 From: San Francisco Member No.: 86.644 |
Eu n-am vazut in viata mea restaurant care sa nu-ti dea destula mincare... doar daca nu vrei sa comanzi . Un prix fix sau testing menu la restaturantele astea e de la 10 la 30 de feluri de mincare... sint mici dar e o multime de mincare. D-aia si dureaza 4 ore, altfel n-ai cum. Si nu, nu-i sanatos .
-------------------- ---------------
Honda Civic EX 2006 140CP Mazda 6S 2003 220CP |
|
|
Aug 4 2009, 12:50 AM
Post
#20
|
|
Membru destul de avansat Group: Moderator Posts: 8.813 Joined: 10-October 05 From: Ramnicu Valcea (Valcea) Member No.: 57.984 |
Dap, habar n-am cate stele sunt. Ma gandeam ca sunt ca la hoteluri.
Pana acum am cautat intr-o disperare carciuma pe toate site-urile de profil, ori n-are poza ori nu e postata, ca eu nu mai tin minte cum ii zicea. Da, meniul era de degustare, am incercat 1575 de feluri diferite din toate rahaturile pamantului, cate o unghie din fiecare. La final m-am declarat multumit si satul, desi ma tot intrebam cum naiba pot chinezii aia sa se sature din degetarele alea de mancare. Bautura a fost separat, sake. -------------------- Honda Accord 2.0 Executive Premium White
Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people. |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 13th May 2024 - 08:14 AM |