IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Turism gastronomic

This topic is about Turism gastronomic, the author, Cristi2, wrote about: Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau - parca asta era subtitlul. /smile.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":)" border="0" alt="smile.gif ... To read more just scroll down

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau
Cristi2
post Aug 5 2009, 08:36 AM
Post #41


specialist
******

Group: Membri
Posts: 522
Joined: 4-March 03
From: Bistrita (Bistrita)
Member No.: 9.856



Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau - parca asta era subtitlul.
smile.gif
Restaurant - terasa "La crama veche" - in parc,langa stadion, cu mancare traditionala din Ardeal si nu numai.
Pizzerie Tonight.


--------------------
VW GOLF VI 1.6 102 CP TORNADO RED
SUPERB COMBI 2.0TDI 170cp
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 5 2009, 09:15 AM
Post #42


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



@Ozz
Pai ramane destul de adevarat ce ziceam... la voi alea ieftine sunt mai ieftine, iar alea scumpe mai scumpe. La noi nici la fast food nu mananci cu 5USD, intra doar un hamburgher sau un kebab, insa un meniu big mac e mai scump.

Si nici carciumi de 400-1000€ nu prea am vazut. Adica sunt sigur ca exista, insa probabil sunt fitzele, nu gastronomia.

De exemplu, in Bruxelles e unu' cu doua stele Michelin -Comme chez soi- unde la pranz poti manca un meniu de 4-5 feluri sub 100 euro. Iar un meniu "de seara" cu 6 feluri si vinuri e putin sub 200€. Problema nu e deci neaparat bugetul, ci faptul ca e destul de aspru sa reusesti sa rezervi. Adica e scump, salariile p-aici nu sunt ca in america, insa totusi sunt accesibile, asa la o ocazie ar cam trebui sa isi poate permite destul de multa lume.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Jan 22 2010, 07:38 PM
Post #43


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Ciorba de burta.

Intre timp de asta vara pana acum am ajuns si la Kon Tiki la Sibiu. Unde am stat frumusel in hol pana s-a eliberat o masa. Iar clienti tot veneau si asteptau... din moment ce localul era plin. Putin dezamagit de asteptare/asteptari am comandat ciorba de burta si la felul doi nu mai stiu... Vine o tanti cu o supiera si imi umple bolul de ciorba aproape la buza. Trebuie sa marturisesc cu mana pe inima ca a fost cea mai buna ciorba de burta mancata. Astept primul drum spre Sibiu sa repet figura.

De vreo doua luni (poate si mai mult) s-a redeschis On Plonge Junior, pe malul ghiolului. Privelistea este excelenta. Cam racoare, hardughia e destul de mare/inalta si cam prost incalzita. Am fost de cateva ori... trebuie sa mentionez ca au un bucatar destul de bun. Si se pricepe la ciorba de burta.

Oricum Kon Tiki pe locul I ....


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Jul 31 2010, 11:57 PM
Post #44


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Fusei si eu prin Olanda si Belgia putin. Si Romania.
Romania cum se stie, nimic interesant. Am mincat ceva mincare italiana foarte buna in mod surprinzator, adica cu ingrediente originale nu cu salam in loc de prosciutto si cascaval in loc de mozzarella.
In Olanda mincarea e oribila. Ma refer la aia luata la intimplare. Pentru ca din pacate mi-am facut o filozofie sa intru la intimplare in circiumi si retsurante in tarile in care ma duc (ideea e ca si stau putin, umblu mult, ma ia foamea unde ma ia si n-am tim sa ma duc la restaurante cu adresa fixa). Pina acum n-a existat nici un loc in care am mincat bine la intimplare, cu exceptia Barcelonei si partial al Parisului unde a fost una calda alta rece.
In Olanda se maninca la greu cartofi prajiti unsurosi si oribili cu maioneza ... bleaaah. Amsterdamule cotropit de restaurante argentiniene, am fost si noi la unul, slabut rau fata de alea pe bune. Mai au niste tocanite, nasoale. Noroc cu turcii astia cu kebab, shaworma, etc dar si astea sint adaptate gustului local si pun maioneza pe ele. Am mincat intr-o seara la un resturant italian, ok dar nu bun.
In Belgia, in Antwerp am fost socat de densitatea mare de fast fooduri americane (mult mai mare ca aici), pub-uri, steak houseuri. Am mincat in piata centrala niste peste si un fel de tocanita. Nu a fost rau, dar nici cine stie ce. Banal.
In Bruges, acolo n-ai ce sa ceri ca e tourist trap... am incercat citeva restaurante, nimic fantastic de fapt destul de ok... se pare ca se maninca clar mai bine ca in Olanda. O zi am incercat mussels, scoicile alea negre, nasoale si ieftine care se gasesc si la marea neagra (spre deosebire de oysters care sint scumpe, foarte bune si se maninca crude)... au fost naspa dar nu e vina restuarantului, asa sint scoicile astea. Berea e evident buna desi n-am incercat deloc cite as fi vrut din lipsa de timp. Am mai mincat un foie gras asa si asa si o plcainta de mere flambata cu calvados care mi-a placut mult.
Alta plingere pe care o am e ca mincarea pe linga ca nu e buna e si destul de scumpa, 20-30E pe persoana lejer, la o masa usurica la restaurante banale. Adica cind dai 20E e ciudat ca primesti cartofi prajiti ca side dish... asta era ok la 5-10E.

Sint sigur ca cu putina documentatie se poate mult mai bine. Oraselel astea sigur au mincare foarte buna dar nu o gasesti la intimplare.

Ca m-am intors inapoi am fost la un restaurant indian excelent in SF sa-mi spal gitul smile.gif, Dosa:
http://dosasf.com/df_index.html
Cocktailurile sint foarte interesante (unele iuti, au jalapeno, chili etc), si mincarea evident la fel.




--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Aug 1 2010, 08:48 AM
Post #45


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Asta cu mancatul la intamplare cam asa e din pacate, treaba asta mai merge prin budapesta (desi mai nou si acolo am avut experiente nu foarte bune) dar in tarile cu apa calda curenta e destul de nasol. In viena (defapt in toata austria ca am mai fost si in graz si in salzburg, acolo nu am mancat bine deloc) am mancat bine in 3 locuri: unul a fost restaurant italian cu chelneri turci care vorbeau romana biggrin.gif, unul a fost restaurant chinezesc cu chinezi care cred ca vorbeau chineza, si unul a fost un fel de diner/fast-food aproape de gara, adica era mancare de restaurant, dar localul era cu banci si mese ca la fast-food si meniul era rulat pe o plasma, cu poze ale felurilor de mancare servite...
Am mancat intr-o gramada de restaurante "traditionale" unde pana si "wiener shnitzel"-ul era nasol (odata am prins chiar unul facut din piept de pui)... si era servit tot cu cartofi pai semipreparati biggrin.gif Plus ca diversitatea din meniu era comparabila cu cea a restaurantelor de tiristi de pe la noi, 3 supe, 10 feluri principale, apfelstrudel la desert, si gata.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bogcot76
post Aug 1 2010, 09:43 AM
Post #46


specialist
******

Group: Membri
Posts: 789
Joined: 28-July 09
From: Bucuresti
Member No.: 120.558



Uite ca sa te contrazic un pic iti dau un exemplu unde se mananca extraordinar de bun si bine in Austria

http://www.herberstein-linz.at/navigation/...mp;_language=de

Daca ajungeti din intamplare in Linz, este printre putinele locuri unde merita sa spargi niste bani intr-o seara. Nu au multe feluri de mancare, dar alea pe care le au sunt "oh la la" Si ambientul este de exceptie. Si mai sunt cateva localuri pe care le-am "vizitat" destul de des si in care e bun totul.

Iar pentru wiener schnitzel la Viena se stie - Fieglmuller - dar totusi a lu soacra-mea e mai bun.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 1 2010, 09:47 AM
Post #47


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Mancat cu 5-10€ nu prea mai exista pe meleagurile astea. Chiar si la kebabarie, daca il vrei in farfurie si nu in paine/lipie costa pe la 7 euroi. Cu o bere si o cafea ai iesit din zona 5-10 euroi. Doar la McDonalds sa mai prinzi ceva sub 10€.

Mie imi plac scoicile... daca sunt bine facute smile.gif adica, facute de mine biggrin.gif. Si merg bine cu cartofi prajiti. Mancare tipic belgiana, facuta cu scoici preponderent olandeze (de la zeeland) biggrin.gif In plus am inventat niste metode interesante de facut scoici la gratar.

tocanita aia pe care ai mancat-o probabil era "carbonnade flamande". Nimic deosebit, insa e ok, e comestibila. Cica ar fi mancare specifica belgiana. Alt fel belgian e iepure cu bere, care nu e rau, insa iar nu e cine stie ce rafinament. Tipica belgiana e mancarea de braserie, nu de restaurant, adica mancarurile traditionale belgiene sunt mai din topor, nu sunt rafinate cum sunt cele frantuzesti. Insa pot fi bune, daca sunt bine facute. (iar alea frantuzesti pot fi naspa, mai ales cand sunt facute din componente de rahat).
Alta mancare tipica belgiana sunt rosii cu creveti gri (un fel de viermisori, creveti in miniatura), care traiesc numai de partea asta a canalului manecii.

Un fel tipic belgian e andiva gratinata. Asta nu-mi place, e amara.

Oricum, restaurantele turistice sunt cam teapa.

In olanda am mancat bine de vreo doua ori la restaurantele hotelurilor unde am stat, in general feluri pe baza de peste. La Der Helder, in fata insulei Texel am mancat la restaurantul unui hotel un peste atat de bun incat la mine inca a ramas referinta in materie de peste, chiar si comparat cu restaurante "instelate" michelin.
Cand ma duc pe acolo in trecere de obice peste bag, indiferent ca e la restaurant sau la chioscuri sau tarabe prin port. Maatjes cu ceapa verde, sau cod prajit, gratar ori pane, sunt din categoria fast food insa la unele tarabe chiar e bun (si ieftin). Prefer de departe un maatje bun cu ceapa verde luat la botu' calului decat un restaurant dubios unde "stai jos" cu o bucata de carne intr-un sos ciudatel si niste legume fleoscaite (probabil congelate).

This post has been edited by James Kilowatt: Aug 1 2010, 09:55 AM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Aug 1 2010, 09:49 AM
Post #48


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Nu am spus ca nu se poate manca bine in austria, am spus doar ca majoritatea restaurantelor sunt slabe spre foarte slabe. Mai exista si exceptii, dar daca intrii "la nimereala" ai sanse foarte mari sa mananci prost si scump, mai ales in restaurantele cu specific austriac. Oricum, austria nu e singura tara unde gasirea unui loc unde se mananca bine este o provocare, in Praga e la fel de greu (orice ati face sa NU comandati gulas in cehia... nu are nicio legatura cu gulasul din ungaria/transilvania, este o forma de tortura gastronomica), in germania cam la fel (desi procentul dezamagirilor a fost mai mic decat austria, dar poate ca tine si de noroc).


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pmhoria
post Aug 1 2010, 10:08 AM
Post #49


Around
******

Group: Membri
Posts: 1.476
Joined: 6-November 07
From: Timisoara
Member No.: 115.360



In Paris am mancat mule (acele scoici negre care sunt si pe la noi la Marea cea mai neagra) in cartierul latin. Au fost groaznice... si era si prima mea experienta de genul asta. Erau facute in sos de vin..si am putut manca maxim 10 bucati... si nu era deloc iftina portia. Asta in 2005. In anii urmatori mi s-a schimbat impresia despre mule si am indraznit sa caut si alte localuri prin Paris (si nu numai) .. si am ajuns sa-mi placa la nebunie. Drept urmare recomand Mule in sos Roquefort la Academia de bere din Paris sau lantul de restaurante Leon de Bruxelles. Sunt dumnezeiesti cu cartofi prajiti si bere langa.


--------------------
G,RAV,5,4
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 1 2010, 10:21 AM
Post #50


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Asta cu restaurantele italiene e o moda in toata europa de est, pana spre urali. Si la Moscova sau Kiev e plin. La Moscova sunt destul de la moda si locurile unde se bea vin occidental (italian sau frantuzesc) care e scump de-ti cade fata datorita taxelor, e mai mult decat triplu fata de cat costa p-aici, insa e considerat de foarte mult bun gust. In materie de mancare, de obicei te invita sau iti recomanda un un restaurant fie italian fie azer sau georgian, tre' sa faci scandal daca vrei un bors biggrin.gif

Borsul ucrainian si cel rusesc nu sunt la fel... si nu sunt la fel nici cu cel romanesc (moldovenesc). Fiecare pretinde ca al lor e singurul si unicul, mirobolantul bors rusesc/ucrainian/romanesc, si daca sunt bine facute sunt ok toate. Pica foarte bine dupa ce vre-o saptamana nu mananci decat macare de "delegatie", aka bufeturi pe la pranz sau cate un restaurant "universal" unde iti da cea mai banala macare posibila (ca sa fie siguri probabil ca mananca toata lumea).

Apropo de Georgia, la Tbilissi intr-adevar mancarea (georgiana) e buna si ieftina. Si vinurile la fel, plus ca au o varietate care lipseste cam in occident, unde 90% din vinuri sunt seci si cu tanin cat cuprinde. Se lauda ca din 600 de soiuri de vin, 300 sunt ale lor. Se mai lauda ca in lume exista 1000 limbi, insa doar 30 alfabete... din care iarasi, unul e doar al lor. Oricum, Tbilissi e simpatic, georgienii sunt f simpatici si mancarea si bautura foarte bune si accesibile. Mie nu mi mi s-a mai intamplat de mult sa ma betivanesc intr-o carciuma cu niste necunoscuti si sa ne intelegem de minune desi nu vorbim nici o limba comuna smile.gif.
Unul din felurile lor tipice e un fel de "khinkali" sau cam asa ceva, un fel de tortellini enorma, cam cat un mar, care inauntru are fie carne, fie ciuperci. Are un "cotor" de care se tine si se mananca cu mana, ca are inauntru un lichid pe care il imprastii daca il tai.
Pe strada vand un fel de corcoduse verzi, cum se vand la noi semintele biggrin.gif Nu stiu cat sunt de bune... insa din el fac un sos verde picant si aromat care merge suuper cu peste sau carne la gratar.
Mancarea georgiana in general e condimentata, insa nu atat de tare incat sa nu mai simti nici un alt gust sau aroma. Pe gustul meu s-a potrivit perfect.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Aug 2 2010, 09:04 AM
Post #51


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



QUOTE
Tipica belgiana e mancarea de braserie, nu de restaurant, adica mancarurile traditionale belgiene sunt mai din topor, nu sunt rafinate cum sunt cele frantuzesti. Insa pot fi bune, daca sunt bine facute. (iar alea frantuzesti pot fi naspa, mai ales cand sunt facute din componente de rahat).


Eu am o mare apreciere pentru mincarea simpla, fast food, finger food, mincare de bar sau braserie, small plates, chestii de genul asta. Cu conditia sa fie buna (si ar trebui sa fie si ieftina). Din pacate n-am nimerit asa ceva.
Probabil e un motiv pentru care restuarantele olenadeze (si austriece) nu impinzesc lumea smile.gif, resturant belgian am aici la mine in tirg, cartofi prajiti, clatite, waffles, bere belgiana, ce poate fi rau aici? De fapt mesajul meu e mai sumbru decit ar fi trebuit, impresia mea despre amsterdam la mincare e intradevar negativa, dar despre belgia e neutra ceea ce nu-i rau ca am mincat numai in buricul tirgului unde era turistul mai infoometat.
Mincarea frantuzeasca mie nu mi se pare din oficiu rafinata... rafinata e aia moderna si mai scumpa, dar daca maninci traditional in crisma normala e foarte aproape de multe mincaruri romanesti. De fapt sint o groaza de feluri de mincare frantuzesti care in afara de cazul in care sint manipulate de vreun bucatar vestit, nu-mi plac (tocanite de toate felurile).


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Aug 2 2010, 09:10 AM
Post #52


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



In Romania mie mi se par foarte tari micii (bine facuti, aia putin arsi la suparafata si zemosi inauntru, nu uscati, facuti prea tare), ciorba de burta, urda proaspata cu rosii, unele preparate din carne... am mincat tura asta in sfisit dupa 10 ani preparate de carne ca pe vremuri, in anii 80, facute de o firma din vrancea si de 2 ori mai scumpe ca media... Mai e totusi ceva de parcurs pina ajungem in comunsim cu mincarea smile.gif pentru ca varietatea e mica fata de ce era atunci.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 2 2010, 12:21 PM
Post #53


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Mancarea frantuzeasca, chiar si aia simpla se incadreaza de obicei la ceea ce noi numim "minuturi". Din alea care se fac repede, nu care stau cu orele in cuptor sau pe foc.
Iar ei numesc felurile noastre de mancare "mijotés", aka din alea care le fierbi cu orele. Nu prea sunt mari amatori de asa ceva, si nu sunt pe la toate restaurantele.

Asta cu rafinamentul e pretentia lor, mie unuia imi place mai mult mancarea italiana, e ceva mai simpla insa pune mai mult accept pe componente si pe combinatia intre ele, decat pe reteta si sosuri. Asta insa tine si de gust, se poate dezbate pe tema asta.

Apropo de preparatele romanesti, in Bruxelles e un magazin al unui flamand, care face preparate dupa retete romanesti. Tipu' a angajat un inginer roman si le fabrica aici, dupa retelele originale. Sunt foarte bune, si au mare succes, e plin la el si nu doar cu romani.

This post has been edited by James Kilowatt: Aug 2 2010, 12:28 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Aug 2 2010, 01:09 PM
Post #54


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



poulet en cocotte - 1:30 minute...
coq au vin - timp de preparare 2 ore
boeuf bourguignon - peste 3 ore

cu ce sunt astea mai "minuturi" decat varza a la cluj sa zicem ?

Eu cred ca "minuturile" sunt o inventie a restaurantelor. Pentru ca e cel mai eficient mod de a gati in restaurant.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 2 2010, 02:38 PM
Post #55


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Pai au si ei feluri din astea "mijoté" insa nu mai sunt la moda.
Iar moda e data de restaurante... Bucataria franceza cea rafinata e cea de la restaurant, nu aia de acasa, ca pe aia de acasa n-au cum sa o testeze turistii, reporterii si inspectorii de la Michelin.
Deci, minuturile rule biggrin.gif

Ultima oara am mancat coq au vin la strasbourg, si n-a durat nici pe departe atat de mult... probabil era un cocos mai schiop si l-au prins repede biggrin.gif

This post has been edited by James Kilowatt: Aug 2 2010, 02:40 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drabisan
post Aug 2 2010, 05:12 PM
Post #56


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.326
Joined: 20-October 05
From: Bucuresti
Member No.: 59.001



QUOTE (HalbaSus @ Aug 2 2010, 01:09 PM) *
poulet en cocotte - 1:30 minute...
coq au vin - timp de preparare 2 ore
boeuf bourguignon - peste 3 ore

cu ce sunt astea mai "minuturi" decat varza a la cluj sa zicem ?

Eu cred ca "minuturile" sunt o inventie a restaurantelor. Pentru ca e cel mai eficient mod de a gati in restaurant.


Fasole scazuta cu ciolan: 3h minim! Plus 1h pina se raceste sa poti sa maninci pina iti crapa burta!
Sau facea bunica-mea (Dumnezeu s-o ierte) carne de porc in untura. Vreo 2 zile dura! Si NU, NU ERA DELOC GRASA, dar era cel mai gustos porc de pe planeta! Mergea cu muraturi pina iti doreai sa mai ai loc in stomac!

Astea minuturi smile.gif


--------------------
I am still busy, but this is easy!
Ex posesor de Avensis 2.0 pe benzina si nu pe bere, cum spun unii oameni 'rai'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Aug 2 2010, 08:32 PM
Post #57


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



QUOTE (James Kilowatt @ Aug 2 2010, 03:38 PM) *
Iar moda e data de restaurante... Bucataria franceza cea rafinata e cea de la restaurant, nu aia de acasa, ca pe aia de acasa n-au cum sa o testeze turistii, reporterii si inspectorii de la Michelin.
Deci, minuturile rule biggrin.gif


Pai asta e adevarat pentru toate bucatariile, nu doar pentru cea frantuzeasca. Te invit sa mergi in restaurante romanesti sa gasesti sarmalute... da, sunt cateva, mai ales la cele amplasate in zone turistice, sau unde au asigurata trecerea lor... in rest nu. Pentru un restaurant e mult mai rentabil si eficient sa serveasca o mancare care sa nu trebuiasca pregatita inainte. Am observat ca si ciolan afumat cu fasole gasesti in destul de putine birturi, uneori gasesti in cantine de stil comunist, dar acolo au o clientela sigura pentru ele. Altfel nimeni nu munceste 4 ore pentru 2-3 clienti.

Si de la discutia asta despre bucataria frantuzeasca, mi-ati facut pofta si cand am plecat de la servici am luat un pui (cica de grill, desi parea mai subnutrit) l-am rumenit in unt pe toate partile, apoi in untul si untura ramasa am mai calit niste cartofi (taiati cuburi si opariti putin) si oaresce cepe, am reintrodus pasarea in tigaie inconjurata de cartofii trecuti prin unt si ceapa taiata sferturi, am introdus totul la cutpor cam o ora si un sfert... pe numele lui adevarat poulet nu mai stiu cum... simplu, gustos si cat se poate de frantuzesc (desi sunt ferm convins ca foarte putine restaurante servesc asa ceva).


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RUE
post Aug 2 2010, 08:46 PM
Post #58


mashinutza
******

Group: Membri
Posts: 2.410
Joined: 30-April 05
From: Internet
Member No.: 45.702



in Alesd BH am trecut odata intre Oradea si Cluj, e in centru peste strada de banci un motel ceva cu restaurant la parter. Au lemn mult in interior. Totul era la pret decent si f bun. Servirea apreciabila. Doar ca in cluj cand sa mai scot bani din cont am aflat ca am uitat CI ul la motel la Alesd.
ca sa completez, primaria gasita pe net din cj mi a dat nr de tel de la motel sau pensiune ce era si oamenii mi au trimis urgent CI ul prin posta la TM.

ciolan cu fasole f bun.
portii de cartofi pai si ceafa extraordinare. berea ieftina! era 2007 primavara.

sa le dea Domnu sanatate!


--------------------
Laureate 1.4 aproape PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 2 2010, 09:18 PM
Post #59


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



@Halba
Nici francezii astia nu trebuie luati foarte in serios. Daca te iei dupa ei, si reteta apei calde tot ei au inventat-o.
Si daca nu stiai, in Franta apa calda e cea mai uda si mai calda din lume. Adevarata apa calda este cea made in France d'origine, si oriunde in alta parte apa calda este un porcarie contrafacuta de calitate inferioara.

This post has been edited by James Kilowatt: Aug 2 2010, 09:55 PM


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Baby Blues
post Aug 2 2010, 11:36 PM
Post #60


Blues fan
******

Group: Membri
Posts: 2.976
Joined: 9-March 06
From: Blues country
Member No.: 70.361



In primul rand daca treceti prin Buzau si vreti sa mancati bine, trebuie sa mergeti la Moonlight unde mancarurile pe baza de carne de vita sunt Divine. Incercati fara rezerve muschiul de vita 'Forestier".
Dac vreti sa macati ceva mai deosebit la acelasi restaurant incercati friptura de strut gatita personal pe piatra incinsa. biggrin.gif Preturi super ok, servire ireprosabila.

De asemenea daca vreti sa mancati bine puteti merge si la Taverna Buzoiana, care in ciuda numelui nu este chiar taverna ci un restaurant destul de simandicos in urbe.

Cea mai buna mancare pe care am bagat-o in gura a fost in Cehia, Praga, intr-un restaurant cu specific local. Toata mancarea a fost asortata cu berea ceheasca. Eu am baut Pilsner Urquell dar puteti incerca si Budweiser, Staroprame sau Kelt pentru bautorii de bere neagra biggrin.gif drunk.gif beer.gif Am mancat un fel de mancare cu blat de ou, umplut cu carne de toate felurile amestecata cu sosuri, ceapa, usturoi si altele. yes.gif
Si asa cu 10- 20 de euroi mananci de stai neintors vreo juma' de ora si bei vreo 4-5 beri bune nu gluma. Si toate astea in centrul orasului .


Attached File(s)
Attached File  DSCN5011.jpg ( 559.2K ) Number of downloads: 2
 


--------------------

________________________________
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.
Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat!

http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th April 2024 - 09:32 AM