IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Turism gastronomic

This topic is about Turism gastronomic, the author, ozz86651, wrote about: QUOTE nu neg contributia pe care o au stelele astea pentru societate, dar eu nu ma ghidez dupa ele. Bine, dar pe ce te bazezi? Ai incercat dupa stele ... To read more just scroll down

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau
ozz86651
post Aug 4 2009, 12:54 AM
Post #21


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



QUOTE
nu neg contributia pe care o au stelele astea pentru societate, dar eu nu ma ghidez dupa ele.


Bine, dar pe ce te bazezi? Ai incercat dupa stele si ti s-a parut de cacao? Recomndarile de la prieteni merg in orasele in care ai prieteni sau au fost vizitate de prieteni si care prieteni au aceleasi gusturi cu tine, dar in caz contrar cum faci? Te duci la bucatarie si ceri sa gusti?


This post has been edited by ozz86651: Aug 4 2009, 12:56 AM


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T u d o r
post Aug 4 2009, 01:03 AM
Post #22


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Pana la urma esential e si pretul pe care il platesti pe o bucata de animal sau planta, fie ea gatita in fel si chip. Cred sincer ca o masa de 1000 dolari e un moft si da dovada doar de snobism. (n-am apucat sa citesc cu atentie, sper ca n-am gafat-o si tu ai mancat la un astfel de restaurant 36182451.gif ) Si 50 euro mi s-au parut mult dar am zis ca wtf, odata merge de pofta. De 1000 euro insa as vrea sa raman cu ceva, nu sa ma (beep) in ei de bani. biggrin.gif


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Aug 4 2009, 01:05 AM
Post #23


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



ma uit la voi ca la felu paishpe. io unul, cu exceptia vacantelor si a unei aventuri in romania, cred ca n-am mai intrat intr-un restaurant cu fetze de masa albe, scrobite si apretate, de vreo 5 ani de zile. ma lasa rece cite stele are un restaurant, cind mi-e foame prefer sa maninc mincare cu gust, nu cu aspect, si sa maninc singur, cu mina mea, nu sa ma serveasca cineva.


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
f1anatic
post Aug 4 2009, 02:01 AM
Post #24


Subaru Anti-Hero
******

Group: Moderator
Posts: 5.323
Joined: 13-May 04
From: F 1 World
Member No.: 25.368



Interesant. Cunosc restaurante unde am dat aproape 100 $ de persoana si am fost dezamagit si am fost in locuri unde am dat 20 $ si am mincat pe rupte, cu serviciu brici. Iar cele mai bune "ribs" in Chicago nu se gasesc decit la un restaurant tip "fast food" undeva la Pulaski cu Irving Park Rd. (ma rog nu va spune nimic - undeva la margine) unde stai juma de ora la coada pina cind iti vine rindul sa comanzi. Si costa si doar 8 $.

Eu in general ma uit pe ce dau banii si nu prea concep sa mi se puna 2 frunze pe o farfurie mare, sa o stropeasca cu otet si sa imi mi-o dea drept salata de 16.99 $. Fiecare are alte valori si isi cistiga banii in mod diferit; dar eu prefer sa dau banii cacalau pe o distractie (cum discutam cu cineva aici pe site care doreste sa mearga sa il vada pe Schumacher anul asta) sau pe lucururi in esenta inutile (ex. chestii la masina, fara de care merge la fel de bine dar DEH...) decit sa ma gindesc ce misto a fost la restaurantul ala aseara (gen Brazzas sau Fogo de Chao pt cei care cunosc) si sa salivez ca am gustat 12 feluri de carne pregatite in 8 feluri cu 9 tipuri de salate si de abia astept sa merg indarat...dupa care am vomat 3 zile. Si treaba cu voma dupa Fogo de Chao v-o spun din experienta. Iar ala de a costat In ceea ce priveste raportul pretz / mincare cred ca cel mai prost in Chicago stau cele cu tematica "Spaniola" urmate de "Franceza".


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Aug 4 2009, 02:08 AM
Post #25


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



QUOTE
n-am apucat sa citesc cu atentie, sper ca n-am gafat-o si tu ai mancat la un astfel de restaurant


Pai si daca mincam nu ma deranja biggrin.gif. Fiecare cu opinia lui.
De mincat nu o sa maninc prea des la un astfel de restaurant, nu ca n-as vrea ci ca gasesc lucruri mai bune de facut cu banii. Restaurantele astea se adreseza oamenilor mai pasionati sau mai bogati ca mine. Imi place mie mincarea misto dar deocamdata la citeva sute de E sint destule lucruri care imi plac mai mult si care stau la rind.
Te contrazic totusi la snobism.. snobism e daca dai bani numai ca sa arati ca poti si ca sa nu te amesteci cu plebea. Daca dai bani ca iti place si ti se pare ca merita nu e deloc snobism.. e ca si cum ai spune ca masinile peste 20,000$ sint toate snobism. Pentru unii sint, dar pentru altii nu.

QUOTE
cind mi-e foame prefer sa maninc mincare cu gust, nu cu aspect,


Pai stelele se dau pe gust.. e o preconceptie ciudata ca in restaurantele scumpe si vestite maninci putin si prost biggrin.gif.

This post has been edited by ozz86651: Aug 4 2009, 02:12 AM


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Aug 4 2009, 02:14 AM
Post #26


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



QUOTE
stau cele cu tematica "Spaniola" urmate de "Franceza".


Sint destule restaurante japoneze unde dai 600$ pe citeva bucatele de sushi/sashimi... astea stau cel mai slab la raport pret/caNtitate.


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Aug 4 2009, 09:30 AM
Post #27


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



@Ozz
Am impresia la la voi restaurantele ieftine sunt mai ieftine, iar alea scumpe mai scumpe smile.gif La voi toate sunt "mai ... " biggrin.gif
Pe aici o carciuma oarecare costa cam 20€/caciula (nu fast-food si nu restaurant pentru turisti din Grand Place) iar o stea michelin e pe la 60 (fara bauturi). Insa merita sa iei cu vinuri, mai ales daca nu te pricepi, de obicei la fiecare fel vine cu alt vin special ales. La o stea vinurile sunt pe la 15-20€/caciula, ineamna vre-o 4-5 pahare, cate unul la fiecare fel de mancare pe langa faptul ca sunt mai variate, sunt alese de un meserias.

In rest, sunt de acord cu ozz, nu vad de ce pizza hut si stelele michelin se exclud reciproc. Pot fi foarte ok amandoua, metafora lui ozz cu opera si meciul e foarte potrivita.

Eu apreciez creativitatea si ingeniozitatea in orice domeniu. Ultima oara cand am incercat o stea, am avut (printe altele) si o frunza d-asta, inghetata de roqefort (aka branza puturoasa) si o crema de mazare. Luate separat, hm, fiecare are exact gustul la care te astepti. Insa luate impreuna, au gust de stridie, complet diferit de "componente".
Stele alea nu se dau pentru fitze (in Japonia exista un 3 stele intr-o statie de metrou), se dau in primul rand pentru bucatarie si gust, chiar daca intra si alte criterii. Ai 4-5 feluri, iar fiecare fel inseamna 3-4 combinatii de gusturi destul de surprinzatoare. Iar baiatu' ala din bucatarie se chinuie ca la fiecare cateva luni sa inventeze o combinatie noua (care mai trebuie sa fie si gustoasa). Eu pentru asta sunt dispus sa platesc mai mult din cand in cand (mai ales ca nu consider totusi pretul ca e prohibitiv, un bucatar d-asta "costa" cat un mecanic auto).

Mie-mi place o scrumbie sau o halca de carne fripta, daca e bine facuta, si in aceeasi masura o "frunza stropita cu otet" daca e bine facuta si aia biggrin.gif nu mi se par ca se exclud reciproc.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HalbaSus
post Aug 4 2009, 09:58 AM
Post #28


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 10.684
Joined: 29-March 04
From: Oradea (Bihor)
Member No.: 23.122



Cel mai "adevarat" restaurant in care am mancat a fost Gundel-ul din Budapesta (poate unii ati auzit de "placinta-Gundel" wink.gif ), noroc ca am mers la pranz ca seara nu ne-ar fi lasat fara sacou smile.gif E genul de restaurant in care dai lejer 100 euro/persoana pe o masa fara bauturi. N-as putea sa spun daca merita sau nu, nu imi place atmosfera high-class sunt mai legat de stilul de viata proletar (banci de lemn, halbe la litru, pantaloni scurti) decat de restaurantele sofisticate. Totusi mancarea a fost exceptionala - nu isi merita banii, mai ales in budapesta unde gasesti mancare excelenta in orice carciuma de doi lei, dar nici nu pleci flamand sau nesatisfacut.

ozz, cred ca nu ai fost tu in locurile potrivite din romania, e drept ca nu avem o cultura gastronomica foarte dezvoltata, dar am depasit de mult faza restaurantelor care serveau doar ciorba de burta/gratar/cartofi prajiti si mici.

La mai toate restaurantele unde merg gasesc chestii mult mai evoluate (si nu doar cele scumpe). Cel putin in zona de vest e plin de restaurante cu specific italian care au in meniu cam tot ce ar trebui sa aiba un restaurant italian (fructe de mare, multe paste, mult peste, chestiii mediteraneene) - eu nu le prea frecventez pentru ca dupa cum ziceam sunt mai proletar de felul meu si nu imi place sa intru in restaurante cu feþe de masã albe si servetele apretate, dar chiar si restaurantele mai "þãrãneºti" (aka rustice) sau care au mai mult specific de pub decat de restaurant servesc chestii de genul: jumari de gasca sau de peste, somon la gratar, pulpa de rata, miel, etc... Desigur nu peste tot e la fel, gasesti si restaurante de care zici tu, care au meniu de tiristi (ciorba de burta/ceafa la gratar cu cartofi prajiti) dar sunt mai degraba exceptia decat regula.


--------------------
Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI
"Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guerilla
post Aug 4 2009, 10:11 AM
Post #29


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



ozz, eu cand merg pe coclauri (aka teren necunoscut) ma ghidez in alegerea localului dupa cati localnici sunt in el si mananca biggrin.gif
in mod cert carciuma de la periferia Marakeshului unde am halit in vase de lemn nu ar fi inclusa pe lista de testare a stelelor nici in vecii vecilor dar a fost sublim dpdv culinar.
evit locurile din centru unde e plin de turisti intotdeauna.
in bucuresti mancam la Fado cand aveam chef de "fata de masa" dar s-a inchis. a trebuit sa mai testez si alte restaurante si sunt destule excelente in bucuresti, totul e sa iti permiti nota de plata care se indreapta vertiginos spre 100 de persoana, lucru pe care nu il pot accepta din snobism - prefer sa-mi gatesc singur acasa "picturi pe farfurie" sau alte ciudatenii cand am chef de asa ceva iar finantele sa le dirijez spre alte distractii.
e chestie de gust. si nu la papilele gustative ma refer biggrin.gif

LE. pe de alta parte, legat de turismul gatronomic, mi-ar place sa dau o raita prin Liban special pentru testat mancaruri.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Aug 4 2009, 10:31 AM
Post #30


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



Si eu am aceeasi perceptie. Mergi la restaurant sa tesimti bine, sa mananci si sa bei ceva bun si de calitate.

Daca vrei sa te-mbeti o poti face oriunde. Si evident n-ai nevoie de o stea, doua, flori pe masa sau altceva, doar de bautura. Iar pentru a te sparge in figuri nu ai nevoie decat de nesimtire, poti s-o faci oriunde.

Esential e sa te simti bine, sa nu astepti in van, chelnerul sa nu faca glume proaste, muzica sa fie ok (nu prea tare), localul si personalul sa fie curat, inclusiv si neaparat la baie sa fie curat, painea sa fie proaspata, sa nu alergi dupa oliviera, scobitori sau mai stiu eu ce si sa nu te friga la pret. Nu-mi place sa buchisesc nota, de obicei adaug "remiza" sau imi platesc partea si gata. Am prieteni care efectiv studiaza nota.

Asa cum am spus mai sus, esential e sa te simti bine, iar invitatii tai sa se simta la fel de bine. Am fost de curand cu niste musafiri (putrezi de bogati dar fara gaze) in cateva restaurante din Ctza - ne-am simtit mai bine intr-un local mai modest dar cu chelneri mai sociabili, mai dedicati decat in cel de fitze. La fel de important e cu cine stai la masa, daca din nefericire stai cu niste snobi atunci e putin probabil sa-ti pice bine oriunde ai fi.



--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Aug 4 2009, 12:59 PM
Post #31


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



incercati sudul frantei... aia stiu sa manince. o gramada de restaurante, preturi decente, pleci cu 10kg in plus. cind maninci niste fondue bourguignonne sau osso bucco... si vinisorul care curge impreuna cu nste brinzeturi asortate... sau mincarurile marocane cu cus-cus... evitati insa orice contine "asperge" in titlu - e sparanghel, e scump, si e nasol. iar micul dejun e mare dejun: sunca de casa prajita in unt, tot acolo se prajesc si cubulete de piine iar la final arunci 2-3 oua sa le faci ochi ( asta maninc eu la micul dejun si acasa, e o reteta beton).

la madrid se maninca bine in multe locuri, aia au un restaurant/fast-food/cafenea la fiecare cont de strada. am mincat in centru la un fast food inele de calamar prajite. vis-a-vis era o shavomarie biggrin.gif dintre zburatoare cel mai mult mi-a placut rata cu caise. iar fructele de mare nu se compara cu cele mincate pe aici (poate doar cu alea de la trattoria roma, de pe eminescu). omleta noastra cu cartofi o regasesti si acolo, dar prefer modul in care o fac eu.

cea mai buna friptura de vita am mincat-o la praga, la un "impinge tava" ascuns printre cladiri si pasaje... si suculenta si bine facuta si cu unt si patrunjel... si o bere la halba... in schimb in slovacia am luat o mare teapa cu o bautura de-a lor, de am avut o senzatie de cap mare cam ca al robotului din hitchhiker's guide.

cele mai intersante mincaruri le-am mincat in pakistan. si o mincareeee... cind vedeai lipia aia cum se coace si cind incepea sa umple farfuria cu diverse, si portii maaari... si niste amestecuri de mirodenii... arigato.gif am fost si la cel mai tare restaurant de la ei din islamabad, dar cel mai bine am dus-o la alea de pe marginea drumului si la o cunostinta care are un club acolo. in pakistan am sarit de la 77 la 90... sad.gif tot acolo am mincat si nise chestii care semanau cu micii nostrii dar trase in teapa si mult mai bine facute si condimentate (uneori micii au minute si se catara pe git)

totusi, pentru turism gastronomic trebuie sa te pregatesti din timp. eu n-as minca nici supa din falus de tigru si nici vreo insecta. in schimb am mincat serpi -foarte buni, si peste care inca se zbatea in gura - senzatie ciudata rau.

@solmar: nota am vazut ca o studiaza multi, in toate tarile prin care am fost. si e oarecum normal, pentru ca in grup mare ne-am trezit cu portii in plus.

This post has been edited by air_wolf: Aug 4 2009, 01:01 PM


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Aug 4 2009, 03:18 PM
Post #32


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



QUOTE (air_wolf @ Aug 4 2009, 12:59 PM) *
@solmar: nota am vazut ca o studiaza multi, in toate tarile prin care am fost. si e oarecum normal, pentru ca in grup mare ne-am trezit cu portii in plus.


de acord, dar cand sunt 3-4 persoane studiul isi pierde sensul. in grup de la 6-8 persoane in sus e oarecum normal, eu pot sa mananc supa cu crutoane si un suc (teoretic) iar cel de langa mine sa comande sampanie, icre negre si ... si nu mai are farmec sa imparti nota in mod egal.

in unele grupuri tineam o socoteala paralela si relaxata (nu la sfantz) si de obicei picam destul de aproape cu nota asa ca n-am prea avut surprize. daca pierzi prea mult timp cu detaliile scapi din vedere motivul principal - distractia. in grup mai era si varianta ca platea unul singur si apoi recupera de la fiecare. iar cand ti se aduce o nota de plata scrisa in caractere pe care nu le stii descifra trebuie sa fii carcotash sa o buchisesti, mai ales cand e aproximativ egala cu ce-ai socotit ca trebuie sa coste. ce-o sa afli? ca te-a tras in piept cu 5 dolari...

+++

subscriu la bucataria libaneza, cea turceasca si cea greceasca. dar trebuie sa recunosc ca francezii ii bat la fund pe toti. am citit de curand o carte a lui Radu Anton Roman (Dumnezeu sa-l aiba-n paza) "In delta cu Jacques Yves-Cousteau"- in care descrie experienta ca ghid al echipei Cousteau in delta dunarii. sa vezi ce bunatati le gatea bucatarul... numai sa ajung acasa sa va citez un pasaj - salivezi litera cu litera...

chinezii mancana orice sta cu spatele la soare - numai ca asta nu inseamna neaparat delicatese.


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Aug 4 2009, 03:29 PM
Post #33


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



continuare...

ca o paranteza - mergeam anii trecuti la o bodega de cartier, uneori mancam de pranz toti din birou, ii spune(a) La imputitu' - cred ca am mancat cea mai buna Varza a la Cluj, cea mai buna musaca ... si nu era decat o modesta bodega de cartier, in care eram aproape aceeasi clienti, dar coana bucatareasca (nu dau nume) ne intreba de pe-o zi pe alta ce vrem maine si ne gatea de ne lingeam pe degete...nu gatea decat pentru noi, cei cativa clienti care-i treceau pragul si nu aveam nevoie de nici o stea Michelin sa ne simtim bine. ne-am serbat niste zile de nastere, am tras si niste "mese de protocol" si crede-ma ca ne-am simtit extraordinar de bine in modesta carciumioara La imputitu'


--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Aug 4 2009, 04:56 PM
Post #34


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



QUOTE (solmar @ Aug 4 2009, 04:29 PM) *
continuare...

ca o paranteza - mergeam anii trecuti la o bodega de cartier, uneori mancam de pranz toti din birou, ii spune(a) La imputitu' - cred ca am mancat cea mai buna Varza a la Cluj, cea mai buna musaca ... si nu era decat o modesta bodega de cartier, in care eram aproape aceeasi clienti, dar coana bucatareasca (nu dau nume) ne intreba de pe-o zi pe alta ce vrem maine si ne gatea de ne lingeam pe degete...nu gatea decat pentru noi, cei cativa clienti care-i treceau pragul si nu aveam nevoie de nici o stea Michelin sa ne simtim bine. ne-am serbat niste zile de nastere, am tras si niste "mese de protocol" si crede-ma ca ne-am simtit extraordinar de bine in modesta carciumioara La imputitu'


si linga mine e una de cartier de-o tot ocoleam pina intr-o seara cind a dat foamea in mine rau de tot seara pe la 11... au o mincare excelenta. si habar n-am cum se cheama locul, e in capul strazii mele.

cei mai buni papanasi: la pensiunea Mihaela, in Cheia. de fapt acolo toata mincarea este excelenta si portiile mai mult decit poti duce, la preturi rezonabile.


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
20krpm
post Aug 4 2009, 06:59 PM
Post #35


specialist
******

Group: Membri
Posts: 2.278
Joined: 22-February 07
From: in traffic
Member No.: 100.009



QUOTE (ozz86651 @ Aug 3 2009, 08:08 PM) *
QUOTE
cind mi-e foame prefer sa maninc mincare cu gust, nu cu aspect,


Pai stelele se dau pe gust.. e o preconceptie ciudata ca in restaurantele scumpe si vestite maninci putin si prost biggrin.gif.

n-am preconceptia asta - din contra, mi s-a parut de obicei ca mincarurile sofisticate au gust deosebit. dar deosebit inseamna si combinatii care mi-au placut, si care nu. cantitativ insa, in restaurantele scumpe a fost insuficiente de fiecare data (dar nu sustin ca asa e peste tot). poate d-astea mi s-au si parut ca-s scumpe smile.gif intr-un restaurant de strada, daca nu m-am saturat, n-am nici o jena sa mai cer (si mi se aduce, doar n-o sa le place clientul flamind de-acolo); in cele sofisticate nu cred ca m-as simti in largul meu sa fac asta. pe ansamblu, nu ma simt comfortabil sa fiu servit "ca la carte", sa trebuiasca sa ma imbrac nu stiu cum numa ca sa merg la restaurant, si sa-mi stea un chelner in spinare tot timpul. nu e genul meu, dar admit ca aici e marea placere pentru multi altii.

mincaruri bune am prins, in restaurante la intimplare, in sudul frantei, in tirol (desi cred ca acolo era de vina si atmosfera), si in bolivia si peru (desi la altitudinea aia as fi mincat si pietre). fripturile si vinurile argentiniene sint iarasi pe gustul meu. mincarea maghrebiana mi-a placut, desi n-am avut ocazia inca sa o maninc la ea acasa. ce nu-mi plac inca (dar fac eforturi sa le gasesc gustul) sint mincarurile thailandeze si indiene.


--------------------
allinol IS EVIL!

2011 Subaru Outback --- 2012 Acura TL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
solmar
post Aug 4 2009, 07:22 PM
Post #36


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.551
Joined: 15-July 09
From: Costa del Sol
Member No.: 120.468



asa cum am promis la pag 188 din cartea lui Radu Anton Roman... actiunea se petrece in Delta Dunarii in 1991.
+++
Dar toate aceste mici zumzete perturbatoare au fost acoperite de marele concert al lui Patrick: salata de homar cu fructe tropicale, dorada in sos de foie gras, cocos normand umplut cu migdale si orez parfumat, struguri murati in zeama de lamaie si miere de tei alb, si acea uluitoare omleta norvegiana, cu miezul de inghetata din orhidee si turkestan, invelita in pain de Spain, flambata in rom jamaican vechi de cinsprezece ani (si va mai mirati ca am urcat la bord trestie si am coborat un fel de cactus umflat si necunoscut, Raduria-Antonia Gigantea).
+++
iar cartea abunda de astfel de pasaje.




--------------------
Skoda, Subaru, Noul Tucson...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex-F1
post Aug 4 2009, 09:30 PM
Post #37


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



QUOTE (air_wolf @ Aug 4 2009, 07:59 AM) *
incercati sudul frantei

la madrid se maninca bine

cea mai buna friptura de vita am mincat-o la praga

cele mai intersante mincaruri le-am mincat in pakistan



QUOTE (air_wolf @ Aug 4 2009, 11:56 AM) *
cei mai buni papanasi: la pensiunea Mihaela, in Cheia


Nu prea esti patriot bre...... tongue.gif


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RUE
post Aug 4 2009, 10:05 PM
Post #38


mashinutza
******

Group: Membri
Posts: 2.410
Joined: 30-April 05
From: Internet
Member No.: 45.702



prin 2004 in abu dabi am ochit un rest. libanez si am inceput meniul de sus, zilnic luam urmatoarea. era bun si foamea dinainte era pe masura.
asa am invatat si eu mancarurile alea in engleza ca recunoscu nu prea stiam.
intr-o zi am ajuns la costite de miel, asa bune si putine au fost... nici nu am putut sa inot in mare dupa ce am mancat alea si seara am topit 2 shaorme si apoi o bere la sheraton la taverna pana sa treaca happy hour.
ciorba de pui cea mai buna o face mama mea. cand eram mic nu apreciam si alegeam legumele si se ruga sa o mananc.
dupa 10-15 ani de mancat prin cantine sau prin tarile lui peste acum cand ajung acasa... o topesc.
mai are un fel specific de a face cartofii prajiti, nu s ca la fast food. mie imi plac.
apoi mai imi place mielul proaspat taiat facut la cuptor cu vin si usuroi, imi place drobul cu marar parca. tot acasa a fost mai bun.

ce am mancat si a fost bun a fost carnea de camila intr-un restaurant saudit unde am fost invitat de 2 clienti si mai era un coleg slovac.
a fost stanjenitor ca era de ala traditional, am mancat pe jos in rezerva respectiva, cu ciorapii la nas (se descalta inainte de a intra in rezerva) si modul de a manca din mana.


--------------------
Laureate 1.4 aproape PLUS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex-F1
post Aug 4 2009, 11:32 PM
Post #39


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



Altu patriot.....pai daca era stanjenitor cu ciorapii, atunci trebuia sa-i dati jos si cu ocazia asta, la sfarsit, daca tot ziceai c-a fost buna carnea de camila, v-ati fi putut linge {unul pe altul} si pe degetele de la picioare!!!!! 36182451.gif yes.gif

Io nu intru in restaurante, decat la nunti/botezuri si f. rar in rest, deci nu e relevant sa recomand ceva.... confused.gif Oricum, din ce-am auzit de la invitatii la botez la fiu-miu (in octombrie 2006), se pare ca au fost foarte incantati de mancarea de la restaurantul Burgund din Timisoara si pe buna dreptate, dar e adevarat ca de atunci n-am mai pus piciorul acolo, deci iarasi nu e relevanta o recomandare prea calduroasa, fiindca in 3 ani se pot schimba multe.....in rau sau in bine.....masini bengoase vad aproape zilnic in fata restaurantului, deci se pare ca lumea buna inca il prefera...... rolleyes.gif

This post has been edited by Alex-F1: Aug 4 2009, 11:35 PM


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ozz86651
post Aug 4 2009, 11:53 PM
Post #40


specialist
******

Group: Membri
Posts: 3.387
Joined: 8-September 06
From: San Francisco
Member No.: 86.644



Pasi eu dupa cum vad topicul asta s-a transformat din ceva care avea "gastronomic" in titlu in ceva anti gastronomic smile.gif, in care fiecare spune ca e mai bine la circiumi pe marginea drumului cu prieteni vechi decit la restaurante adevarate. Sigur ca e bine si in circiumi bune cu prieteni buni, si sexu e bun, dar ce are una cu alta?

QUOTE
Am impresia la la voi restaurantele ieftine sunt mai ieftine, iar alea scumpe mai scumpe


Neah, am dat eu exemple extreme. In general america e mai ieftina la mincare (uneori cu mult) ca europa de vest. Cel mai tare restaurant din zona mea, unde cum am zis nu se poate intra are prix fixe de 210$/persoana. Echivalentul in Europa e 3-400E.
Restaurantele se impart in America in viziunea mea asa:
- Ieftine, include fast food: 5$ o masa. Linia dintre fast food si mincare normala insa e tare greu de tras.
- "Circiumi": ~10$, maxim 15$ o masa
In categoriile astea 2, intra multe locuri unde se poate minca excelent. Exemplul lui F1 cu costitele intra aici. Mincare mexicana, chinezeasca, indiana, pizza de NY (subtire), de Chicago (adinca), noodles japoneze, Texas barbeque, sandwichuri, hamburgheri etc etc.
- Restaurantele propriuzise, care arata ceva mai bine, au fete de masa: ~15-25$. Iarasi unele pot fi bune, altele nu. Pot fi de toate natiile.
- Restaurante scumpe, unde lasi poate 40-50$ de cap (numai mincare). Deja astea sint mult mai putine. Restaurantele fratuzesti in general incep in zona asta, numai ca aici resturante frantuzesti low end nu prea sint, deci s-ar compara cu poate 40E in Franta. Restaurantele japoneze mai ca lumea se numara tot aici, e cam greu sa maninci sushi de calitate fara minim 30$ pentru ca pestele de calitate si proaspat e foarte scump.
- Restaurante de top 80$-100$. In zona asta se maninca foarte smecheros. Sint o mina in fiecare oras mare sau chiar mai mic daca e zona mai instarita.
- Restaurante "de 3 stele" - chiar daca nu in sensul literal, costa sute de $, pot sa fie 200$ dar pot sa fie 600. Astea sint citeva in toata america.
Comparativ am auzit ca in Copenhaga sint restaurante de 1000E, in Spania de 400E (ce-i drept, unele foarte renumite), In Venetia e unul de 4-500E samd.
Bineinteles mai sint tot felul de variante la retsurantul clasic (buffet, care numai rar e bun, small plates care pot fi excelente dar nu stiu daca intra la restaurant ca e o corcitura cu bar samd).

QUOTE
La mai toate restaurantele unde merg gasesc chestii mult mai evoluate (si nu doar cele scumpe). Cel putin in zona de vest e plin de restaurante cu specific italian care au in meniu cam tot ce ar trebui sa aiba un restaurant italian (fructe de mare, multe paste, mult peste, chestiii mediteraneene) -


Criteriul cu meniul nu are importanta, toate restaurantele au meniurile pline (as spune ca din contra la alea high end de multe ori nu prea e un asa meniu bogat). Important e cit e de bun... De exemplu eu cind aud de fructe de mare si peste in Banat/Ardeal deja imi vine sa rid... de unde provin, din Marea Sarmata (aia preistorica)? Nu cumva fructele alea de mare sint din conserve si pestele e vreo congelatura din aia de cea mai proasta calitate? sau vreu crap/caras? smile.gif ca sa mor eu daca cred ca vine pestele si lobsteru viu in apa sau e zburat tonul cu avionul la Miercurea Ciuc ca la Tokyo. Eu ce-am mincat mincare "italiana" in Romania era de fapt o amestecatura cu cascaval in loc de mozzarella, kaizer in loc de prosciutto samd. La fel ce am mincat chinezesc, mexican si indian erau de fapt tocanite de pe la noi cu ingrediente romanesti si cu niste mirodenii care ziceau ei ca le transforma in mincarea respectiva smile.gif.
In Italia am mincat cea mai oribila mincare din toate tarile in care am fost, dar nu o sa folosesc asta ca argument pentru ca nu mi-am facut temele (am intrat la intimplare in restaurante, nu am studiat).

This post has been edited by ozz86651: Aug 4 2009, 11:58 PM


--------------------
---------------
Honda Civic EX 2006 140CP
Mazda 6S 2003 220CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th April 2024 - 11:25 AM