IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 modele - 2 Alpine versus 2 Pioneer

This topic is about 4 modele - 2 Alpine versus 2 Pioneer, the author, guerilla, wrote about: ti-am unit cele doua subiecte, pentru ca erau pe aceeasi tema. nu stiu ce dimensiuni au boxele la peugeot 206 dar poti cauta pe google imediat /biggri ... To read more just scroll down

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> 4 modele - 2 Alpine versus 2 Pioneer
guerilla
post Jun 2 2006, 09:10 AM
Post #21


Warp Member
******

Group: Membri de onoare
Posts: 4.752
Joined: 9-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 12.270



ti-am unit cele doua subiecte, pentru ca erau pe aceeasi tema.
nu stiu ce dimensiuni au boxele la peugeot 206 dar poti cauta pe google imediat biggrin.gif
cand afli ne spui si sunt colegi care iti pot face recomandari foarte bune.
cat priveste sistemele, vezi ca lucian ti-a dat niste linkuri cu sisteme DLS.
iti poti monta un sistem pe fata (sistemul are 2 boxe mari si 2 mici pentru inalte (asa numitele tweetere), plus filtre) si eventual iti mai poti lua doua boxe pentru spate.
sa nu uiti ca iti mai trebuie bani si pentru montaj biggrin.gif asta daca nu ti le montezi tu bineinteles.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lucas
post Jun 2 2006, 09:46 AM
Post #22


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 498
Joined: 12-March 05
From: Baia Mare (Maramures)
Member No.: 42.185



Deci sa le luam pe rand. Cu chestia ca te-am bagat in ceata. Boxele alea normale se numesc coaxiale si au un difuzor mai mare si unul micut care de obicei "iese" din mijlocul difuzorului mai mare. Boxele sistem sunt facute pe bucati sa`i zic asa. Deci difuzorul ala mai mare este separat de difuzorul ala micut. Difuzorul ala mai mare este pentru basi si medii ( vocile din piesa si unele instrumente de obicei). Difuzorul ala micut este pentru unele instrumentale din piesa. Mai exact sunetul ala .... "ts"..sau fasaitul ala. Acuma difuzorul ala mai mare care reda basii si mediile se numeste woofer, iar difuzorul ala micut care reda ts-u ala se numeste tweeter. Avantajul boxelor sistem este ca tweeterul , fiind separat de woofer, in poti monta oriunde. De preferabil tweeterul se monteaza in partea din fata a masinii. Ori il pui la baza parbrizului, si asa sunetul din tweeter se propaga in sus cu ajutorul parbrizului si ajunge foarte bine la urechea ta, ori il montezi pe usa din fata, pe undeva pe langa dispozitivul ala de reglare a oglinzii retrovizoare. Astea doua variante sunt cele mai bune , sau daca peugeotul tau are locuri speciale pt. tweeter, il montezi acolo. Boxele sistem se vand astfel : o pereche de boxe ( deci doua woofere, doua tweetere si doua filtre) toate componentele astea sunt incluse in pretul afisat. Filtrele filtreaza sunetul..adica da sunetul la boxe mai clar , mai curat.
Acuma ca sa intelegi cum e cu basii , mediile si inaltele, trebuie sa intelegi ca o melodie vine pe un interval de frecventa de sa zicem x si y. x si y difera de la piesa la piesa.
x-ul reprezinta frecventa cea mai joasa a piesei si y-ul reprezinta frecventa cea mai inalta. Bun. pana la un interval, mai exact aproape de y, se ocupa wooferul de redarea piesei ( adica se ocupa de basi , care de altfel vin pe o frecventa joasa, si de medii care vin pe o frecventa acustica medie), iar de la o plaja de frecventa in sus, catre y, se ocupa tweeterul de redarea piesei. Explicatia e asa mai babeste ca sa intelegi mai bine cum e cu muzica.
Acuma marimea boxelor de la peugeotul tau o poti afla cum a scris guerilla, adica sa cauti pe google, ori sa te uiti in mamualul peugeotului tau, ori daca nu gasesti nici cum, poti face altcumva.
Daca ai capace pe difuri, da jos capacele si masoara diametrul boxelor cu ajutorul unui liniar ( trebuie sa fie ori 13 cm, ori 16 cm, ori 16.5 cm, ori 17 cm). Daca boxele sunt integrate in fetele de la usa, si daca nu ai capac deasupra lor, adica capacul face parte din fata usii, atunci pa langa ca trebuie sa aflii de pe google, sau de la cineva care si-a montat boxe, ori din manual, ori mergi la reprezentanta peugeot si intrebi ( desi unii dealeri de la noi...vai si amar de capul lor) si in plus va trebui sa le montezi la ei la service ca trebuie demontata fata usii...sau poate te apuci tu dar vei avea ceva de lucru.
Acuma guerilla a zis bine..daca ai posibilitatea sa le asculti, dute si asculta-le in magazin sa iti faci o idee cum suna fiecare.
Daca te ajuta, dar nu prea te-ar putea ajuta, firma DLS a castigat foarte multe competitii audio din Europa. Zic chestia asta, cum ca nu te-ar ajuta detaliul asta, fiindca tu vrei sa-ti cumperi boxe entry-level, pe cand boxele alea cu care s-au castigat concursuri sunt high-end, + antifonare + antifonare + etc. Dar am zis-o asa sa`ti faci o idee, ca multi nu au auzit de firma asta, si cred ca ii ceva firma fantoma.
Daca mai ai nelamuriri posteaza...si dupa ce ti-ai facut sistemul audio ( adica dupa ce ti-ai pus si boxele), pune niste poze biggrin.gif


--------------------
Golf 4 , 1.6 105 CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul78234
post Jun 2 2006, 10:27 AM
Post #23


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 19
Joined: 30-May 06
From: Pitesti (Arges)
Member No.: 78.227



Deci in primul rand, am aflat din manual (care e in franceza si mi-a pus ceva probleme) ca ar fii de 16,5 cm pe fata si tweeterele de 2,25 cm in garnitura speciala la oglinda retrovizoare, cum ai zis si tu. Am inteles acum cu tweeterele si toate cele.

In ce priveste boxele pe spate, nu scrie nimic. Pe google nu am gasit nimic, probabil ca o sa incerc cu masuratul. Desi presupun ca au aceeasi dimensiune ca cele din fata din moment ce nu scrie nimic in manual de ele. O sa ma duc si in magazin sa vad. Dar as vrea sa-mi fac o idee mai clara, ca sa stiu mai precis ce marci ar trebui sa testez, cum de exemplu la HU-uri erau Pioneer si Alpine, aici sa fie....ce o fi.

In ce priveste entry-level, chiar toate modelele firmelor mai bune pana in 250 RON intra in categoria asta? (daca ai putea sa-mi spui si un "clasament" al celor mai bune firme, facand abstractie de gusturi, strict calitativ).

Deci ar fi 16,5 si 2,25 tweeterele, dar fiind incluse in sistem, cred ca sunt standard, asociate cu 16,5. Acum avem toate datele? smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vlad6
post Jun 2 2006, 11:38 AM
Post #24


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 472
Joined: 22-September 03
From: Bucuresti
Member No.: 16.369



Daca reusesti sa vi pe 10 pana in bucuresti iti arat pe masina mea exact ce boxe am si cum se aud, poate reusesc sa-l aduc si pe baitul care mi le-a vandu si montat astfel incat alegerea ta sa fie mai usoara biggrin.gif


--------------------

Poate mai multi acum....tre' sa o urc pe dino
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul78234
post Jun 2 2006, 11:49 AM
Post #25


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 19
Joined: 30-May 06
From: Pitesti (Arges)
Member No.: 78.227



Se pare ca tu esti pe aceeasi lungime de unda cu mine in privinta muzicii smile.gif. Presupun ca te-ai interesat bine inainte sa ti le cumperi. Pentru un sistem, pare chiar rezonabil. 210 RON. Pe fata ai aceleasi? Chestia e ca la mine nu stiu dimensiuniile pe spate, pe fata sunt 16,5 si 2,25 tweetere. O sa vad cum aflu pe spate.

Pe fata ce-mi recomanzi? La 16,5 cu 2,25?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul78234
post Jun 2 2006, 11:57 AM
Post #26


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 19
Joined: 30-May 06
From: Pitesti (Arges)
Member No.: 78.227



As mai avea o nelamurire. Pe fata am vazut ca se poate pune sistem. Dar pe spate? Tu unde ai pus tweeterele? Are loc special? Ca in manual nu scrie decat pentru fata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Davidinho
post Jun 2 2006, 12:11 PM
Post #27


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 261
Joined: 19-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.162



Nu stiu exact cum ai tu masina, dar de obicei tweeterele sunt in fata la baza oglinzii iar in spate langa manerul de deschis usa sau prin zona (asta daca ai boxe si pe usile din spate). Oricum tweeterele sunt puse sus ca sa ajunga usor la ureche.
Un sistem complet de boxe care sa se auda f bine e in felul urmator: pe fata iti iei boxe pe componente (cum ti s-a spus mai sus, cu tweeterul diferit fata de boxa) iar pe spate e mult mai bine sa iti iei boxe ovale (care se aud mai puternic decat cele rotunde avand suprafata mai mare) si sa le pui la baza lunetei. Daca alegi sa pui pe spate in usi acolo unde este carcasa originala o sa se auda mai incet (una e sa ai boxele la nivelul capului si una e la picioare, ca doar nu auzim cu gleznele:)
Oricum sa nu faci greseala sa iti pui pe fata apoi pe spate sa pui si in usi si pe plafonul de la luneta ca vei avea 6 boxe, sunetul impartindu-se intre ele si auzindu-se mai slab calitativ. Vei trece din 4 in 2 ohmi ceea ce e o diminuare la jumatate a calitatii sunetului. Bine, daca ai din fabrica 6 boxe este aranjat.

Asta e cam ceea ce am invatat si eu ca si eu urmeaza sa imi pun boxe, sper sa nu fi gresit anumiti termeni tehnici blush.gif


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul78234
post Jun 2 2006, 12:39 PM
Post #28


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 19
Joined: 30-May 06
From: Pitesti (Arges)
Member No.: 78.227



Pai am boxele din spate pe usa. La varianta asta ma gandeam si eu, cu coaxiale pe spate si componente pe fata. O sa le pun pe usa, ca nu am ce face. Nu-mi voi pune 6, masina are doar 4. Am gasit asta:

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare/DLS/Sisteme/DLS_B6/


Acum as vrea sa mai gasesc si alte variante, de la alte firme. Si dupaia sa le ascult. Pentru spate sa iau ceva mai slab? Coaxiale mai slabe? Adica pe la maxim 200 RON? Ca ma gandesc ca nu o sa se observe diferenta intre 200 si 250 RON, dat fiind ca puterea HU-ului e de maxim 20 W RMS.


Sau sa fie mai bine ovale decat coaxiale? Diferente intre ele? La pret? Altele?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vlad6
post Jun 2 2006, 12:51 PM
Post #29


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 472
Joined: 22-September 03
From: Bucuresti
Member No.: 16.369



Eu am logan si pe spate nu avea spatii pentru boxe asa ca am decupat fata de la usi si am pus sitem. Nici pe fata nu aveam spatiu pt. tweetere asa ca le-am montat pe bord in colturi. Mai am pe spate un set de coaxiale sub luneta si nelipsitul subwoofer.
La mine e deja mult dar ce pot sa spun am luat virusul si m-am lasta dus smile.gif Sper sa ajungi pe 10 in Buc. Daca reusesti sa ma anunti sa vin si cu baitul care are magazinul si ateleirul de montare sa vb cu el sa vezi ce si cum. Mie mi-a placut ca a fost cinstit si mi-a zis pe aia n-are rost sa dai banu , aia e prea scum si prea mult fata de ce ai nevoie chesti d-astea.... cu alte cuvinte nu a incercat sa ia si piele de pe mine ca sa faca vanzare biggrin.gif


--------------------

Poate mai multi acum....tre' sa o urc pe dino
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul78234
post Jun 2 2006, 03:15 PM
Post #30


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 19
Joined: 30-May 06
From: Pitesti (Arges)
Member No.: 78.227



Daca e sa pot o sa te anunt. Referitor la problema. Deci cu DLS-urile e ok...altceva nici nu prea am gasit mai ieftin la sisteme. Oare se potriveste tweeterul daca e mai mic? Cu 7,5 mm mai mic? Mai astept insa sugestii

Acum e problema cu spatele. Stiu ca mai ieftin = mai putina calitate. Problema o pun asa, daca Alpine CDE-9848RB care scoate cam 20 W RMS nu face diferenta intre boxe de 250 RON si cele de 200 RON? (alea de 200 Sigur sunt mai slabe calitativ, dar daca HU-ul nu face diferenta, de ce sa dau in plus?).

Si de care mi-ai recomanda? Coaxiale sau Ovale?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vlad6
post Jun 2 2006, 04:26 PM
Post #31


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 472
Joined: 22-September 03
From: Bucuresti
Member No.: 16.369



pai boxele ovale sunt coaxiale smile.gif iti recomand sa mergi tot pe dls si legat de ce poate HU eu zic sa ignori si sa-ti boxe cat mai bune ca nu se stie cand intra un ban si iti iei un amplificator biggrin.gif


--------------------

Poate mai multi acum....tre' sa o urc pe dino
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul78234
post Jun 2 2006, 05:06 PM
Post #32


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 19
Joined: 30-May 06
From: Pitesti (Arges)
Member No.: 78.227



Nu cred ca o sa merg tot pe DLS. Ma gandeam la Hertz, JBL, MTX. Cred ca o sa ma duc sa le ascult, daca am unde...sa vad ce se potriveste pentru trance.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Davidinho
post Jun 2 2006, 10:25 PM
Post #33


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 261
Joined: 19-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.162



Mie multi mi-au recomandat JBL, pana si cel de la magazin. Am inteles ca sunt de calitate f buna la pretul pe care il au


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul78234
post Jun 2 2006, 10:29 PM
Post #34


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 19
Joined: 30-May 06
From: Pitesti (Arges)
Member No.: 78.227



Intre Hertz si JBL oscilez si eu. Sa vad cum o sa le ascult pe amandoua. Hertz am inteles totusi ca ar fi mai bune ca JBL? Voi ce ziceti?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Davidinho
post Jun 3 2006, 12:03 AM
Post #35


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 261
Joined: 19-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.162



Nici nu se merita comparat. JBL cu DLS da, dar JBL cu Hertz no way. JBL are 60 de ani de existenta si e specializat in sisteme audio pt masina


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul78234
post Jun 3 2006, 11:09 AM
Post #36


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 19
Joined: 30-May 06
From: Pitesti (Arges)
Member No.: 78.227



Poate cineva sa-mi recomande coaxiale de 13 cm? Niste modele pana in 230 RON. Mersi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vlad75531
post Jun 4 2006, 10:21 PM
Post #37


sofer
***

Group: Membri
Posts: 95
Joined: 5-May 06
From: Bucuresti
Member No.: 75.524



Hertz sunt unele din cele mai bune boxe... come on..JBL la noi nu se aduc variantele de top. pe cand Hertz gasesti ce vrei tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul78234
post Jun 5 2006, 09:46 AM
Post #38


sofer incepator
*

Group: Membri
Posts: 19
Joined: 30-May 06
From: Pitesti (Arges)
Member No.: 78.227



Nu am apucat inca sa ascult Hertz si nici JBL, dar din ce am mai auzit... Hertz cred ca e mai bun, cel putin la entry-level. Mai multi au zis-o. O sa le ascult maine sa vad.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Davidinho
post Jun 5 2006, 11:37 PM
Post #39


pilot
*****

Group: Membri
Posts: 261
Joined: 19-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.162



Nu stiu eu am ascultat Hertzurile si mi s-au parut nasoale. Poate nu erau cele mai bune, nu stiu


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
xanaxer
post May 11 2024, 07:21 AM
Post #40


specialist
******

Group: Membri
Posts: 7.614
Joined: 22-November 23
Member No.: 153.156



стра183.1BettTREASuitSilvPeteМалчМареМарклистКозлDaviTescК-00TescИндиПлехпредПясекресbabyисслTescПорт
ЛениценнличнUsedKurtSamsMusiЧертDrivThirВороJohaHenrОгланароШапиWaltFashErgoКессMetrAlexГолосертClau
МуртКоваUlriпрошШароМендRobeMODOавтоMacbFlamпоисLiveBarbВыпуChriМихаPush9399PushPhilPaliELEGRumbPali
RubyPhilBugaпедиZoneRondRoxyгазеБларJuliPierприсконкЛебетрудромаДангуфол03-0BennВселавтоZoneсереHapp
ZonelsbkZoneZoneZoneZoneZone02-1ZoneZoneZoneMORGхар-ZoneZoneZoneВербхороmicrXVIIзелеElecFeatFirsOsca
растJardКита00005605WateавтоиспрARAGRekaDussкалеtracSaroRollинстКабарастправWindWindWindwwwmниткBrau
штанRushAdvaКороЛитРЛитРWindЛитРОглаSimmСереЛитРЛитРБеляпрофЗариJawaФролLouiAcadConcстудЗубоСолоHurr
МерзПерфJohnискувамоXVIINeilOsakсанига-гИллюкотяФомиГалеВербFadeГригАверКузнСапоДружПечаБедеВедьКаза
АлекKMFDБогдТолсКузнmicrmicrmicrУэннтебяТопоShadPaulХабиШариспецВиноПресHansавтоtuchkasБунеwwwn


бест183BettTREASultDantGianTakeMikaNgaiПатиJackMichTescтексTescИндиМицкпредXVIIЛюбиRepoГуреTescTesc
КэндсвидфилоBegiJasoPhilMellавтоDynaGoinВороКороМульИллюнароГубчReinFashSmar(191SimoWrigБуласертЗайц
ЭделюстиКасаРыбаРиклНовиМороELEGНИГоTranТрояанвтOverАрсеJackChriпрепткан9003RosaтканPaliELEGCircPali
SelaBaltОркеAdioZoneRondNikiгазечитаJuliMariсилоJameнеглГончXVIIПимеГуреLAPIBrigавтоАйваZoneсереHapp
ZoneZoneZoneZoneZoneZoneZone3005ZoneZoneZoneзакакараZoneZoneZone19амЧудоFLASнадпсиниElecInteМороActi
растZamaвкус61515610MONAавтоБондARAGTurnLogiпопаtracHojaModuинстинстНовиязык2882SaleWindSmarGiusProW
штанTheoAdvaПравСереЛитРвыраФеокСмагEmilЛитРSassфайлСамаХолгчитапромТушкFredVitaстатгрупВладПросOtar
КодаязыкведумаготелеВостNeilДелиАнтоНазаForeобижWelcпрочIntrвещеЛогигазепокуЛысиПудиучащШукеавтоЛеон
малыЛеенГорсблюдАфонFLASFLASFLASПрокискуJeweАлекфилоSleiПетрТретВесеТопоконцГороtuchkasStanзани
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 14th May 2024 - 06:45 PM