IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Profile
Personal Photo
Rating
 
Options
Options
Personal Statement
DORU doesn't have a personal statement currently.
Personal Info
DORU
Super Moderator
49 years old
Male
ORADEA
Born Sep-14-1974
Interests
No Information
Statistics
Joined: 11-November 02
Profile Views: 2.112*
Last Seen: 2nd October 2018 - 05:25 PM
Local Time: Mar 19 2024, 07:48 AM
8.261 posts (1.06 per day)
Contact Information
AIM No Information
Yahoo No Information
ICQ No Information
MSN No Information
* Profile views updated each hour

DORU

Moderator

******


Topics
Posts
Comments
Friends
My Content
17 Oct 2013

ZECE RĂZBOAIE = ZECE MINCIUNI MEDIATICE

Fiecare război este precedat de o minciună răspândită abil prin mijloacele de comunicare în masă. Astăzi, aflăm că Statele Unite ale Americii amenință Venezuela și Ecuadorul. Mâine, Iranul. Poimâine, pe cine oare?... Să ne amintim de câte ori, aceleași State Unite, și prin aceleași mijloace, ne-au manipulat. Fiecare război important a fost „justificat” printr-un fapt abominabil, care mai târziu (mult prea târziu) s-a dovedit a fi o dezinformare, lansată în mod deliberat. Iată un scurt inventar:

1. Vietnam (1964-1975)

Minciună mediatică: Pe 2 și 3 august 1964, forțele militare ale Vietnamului de Nord au atacat două distrugătoare americane aflate în Golful Tonkin.
Ce am aflat ulterior: Acest atac nu a avut loc niciodată. A fost o invenție a Casei Albe. (Vezi anunțul mincinos al președintelui Lyndon Johnson aici: Lyndon Johnson - Report on the Gulf of Tonkin Incident
Scop: Împiedicarea câștigării independenței de către Vietnam și menținerea dominației americane în zonă.
Consecințe: Milioane de victime, malformații genetice (Agentul Orange) uriașe probleme sociale.


2. Grenada (1983)

Minciună mediatică: Mica insulă caraibiană a fost acuzată de construirea unei baze militare sovietice și de punerea în pericol a vieților medicilor americani.
Ce am aflat ulterior: Nici vorbă! Președintele american Reagan a inventat aceste pretexte.
Scop: Împiedicarea punerii în aplicare a reformelor sociale și democratice ale prim-ministrului Bishop (mai târziu, asasinat). Reagan spunea: „Nu putem permite apașilor comuniști să se infiltreze în grădina noastră...”
Consecințe: Represiune brutală prin pușcași marini și reinstaurarea controlului Washingtonului.
3. Panama (1989)

Minciună mediatică: Invazia pușcașilor marini a fost făcută în scopul arestării președintelui Noriega, acuzat de trafic de droguri.
Ce am aflat ulterior: Noriega, care colaborase anterior cu CIA, ceruse drepturi depline asupra canalului Panama pentru țara pe teritoriul căreia se afla, și încetarea dreptului de folosință liberă al americanilor, ceea ce pentru SUA era intolerabil.
Scop: Menținerea controlului american asupra rutelor maritime strategice.
Consecințe: Bombardamentele americane au ucis între 2 și 4 mii de civili, fapt ignorat de mass media.

4. Irak (1991)

Minciună mediatică: Irakienii au distrus incubatoarele din maternitățile kuweitiene.
Ce am aflat ulterior: Știre inventată de agenția de publicitate Hill & Knowlton, plătită în acest scop de Emirul Kuweitului.
Scop: Anihilarea opoziției Orientului Mijlociu față de Israel și acordarea independenței acestuia de către Statele Unite.
Consecințe: Nenumărate victime de război, după un embargou de lungă durată, care a interzis și importul de medicamente.


5. Somalia (1993)

Minciună mediatică: Bernard Kouchner apare ca erou al unei campanii umanitare în Somalia .
Ce am aflat ulterior: Patru companii americane au cumpărat drepturile de exploatare asupra unui sfert din petrolul somalez.
Scop: Controlul militar al unei regiuni strategice.
Consecințe: Incapabil să controleze regiunea, Washingtonul o menține într-un haos total.

6. Bosnia (1992-1995)

Minciună mediatică: Ruder Finn și Bernard Kouchner dezvăluie existența „lagărelor morții” în Serbia.
Ce am aflat ulterior: Finn și Kouchner au mințit. Lagărele respective cuprindeau prizonieri de război, ținuți acolo în vederea unor schimburilor ulterioare. Însuși președintele bosniac musulman Ițenegovic a recunoscut acest lucru.
Scop: Distrugerea Yugoslaviei socialiste, ultima rămasă pe listă, și a sistemului ei de siguranță socială, pentru a instaura, în schimb, controlul regiunii de către companiile multinaționale, care să poată folosi liber rutele comerciale strategice, precum fluviul Dunărea și zona Balcanilor.
Consecințe: Patru ani de măcel înfiorător pentru toate naționalitățile (bosniaci, sârbi și croați). Război provocat de Berlin și prelungit de Washington.

7. Iugoslavia (1999)

Minciună mediatică: Sârbii au comis genocid împotriva albanezilor kosovari.
Ce am aflat ulterior: Pură invenție a NATO, după cum a recunoscut chiar purtătorul de cuvânt oficial al NATO, Jamie Shea. (Vezi aici documentarul „Înșelătoria lagărelor morții din Iugoslavia”: http://vimeo.com/51240361#
Scop: Instalarea unei baze militare în Kosovo; punerea Balcanilor sub controlul NATO și transformarea acestei organizații într-o poliție cu puteri discreționare, la nivel global.
Consecințe: 2.000 de victime ale bombardamentelor NATO. Purificare etnică în Kosovo, pusă în practică de către UCK (Armata de eliberare din Kosovo) și legitimată de NATO.

8. Afghanistan (2001)

Minciună mediatică: Bush a vrut să răzbune atacurile din 11 septembrie 2001și să-l captureze pe Bin Laden.
Ce am aflat ulterior: Nu există nicio dovadă privind existența organizației teroriste Al-Qaida. Mai mult, talibanii se oferiseră să-l extrădeze pe Bin Laden.
Scop: Controlul militar al Asiei Centrale, considerată regiune strategică, în vederea construirii unei conducte care să traverseze Afghanistanul, pentru a permite controlul rezervele de petrol din Asia de Sud.
Consecințe: Ocupație pe termen lung și creștere uriașă a producției și traficului de opium.


9. Irak (2003)

Minciună mediatică: Saddam posedă arme periculoase de distrugere în masă. Afirmație făcută de Colin Powell la Națiunile Unite, cu prezentare de dovezi.
Ce am aflat ulterior: Casa Albă a ordonat agențiilor de spionaj falsificarea acestor rapoarte (vezi afacerea Libby) sau, pur și simplu, fabricarea lor.
Scop: Controlarea tuturor resurselor de petrol și șantajarea rivalilor: Europa, Japonia , China ...
Consecințe: Irakul a fost scufundat în haos și barbarie, iar femeile irakiene au fost obligate să revină la starea anterioară, de supunere totală și obscurantism.

10. Venezuela - Ecuador (2008-)

Minciună mediatică: Chavez sprijină terorismul, importă arme, este un dictator (motivul definitiv nu a fost încă stabilit).
Ce am aflat până în prezent: Mai multe baloane mediatice au fost deja sparte. Printre acestea: Chavez trage în propriul popor, Chavez antisemit, Chavez militarist... Încercările de demonizare au continuat până în clipa morții sale (5 martie 2013). Succesorul său, Nicolas Maduro, și-a exprimat dorința de a deschide o anchetă asupra morții lui Chavez. Încă înainte de deces, Maduro a lăsat să se înțeleagă că „dușmanii istorici” ai țării ar fi provocat și cancerul conducătorului.
Scop: Companiile multinaționale din SUA vor să mențină controlul asupra petrolului și celorlalte resurse sud-americane, temându-se de eliberarea socială și democratică a Americii Latine.
Consecințe: Washingtonul duce un război generalizat pe continentul sud-american: lovituri de stat, sabotaj economic, șantaj, amplasarea de baze militare în apropierea resurselor naturale...

De ce nu vezi aceste imagini la TV? Data viitoare când mass media îți va spune că Hugo Chavez a fost un dictator, amintește-ți aceste imagini. Un număr estimat la 9 milioane de oameni au participat la funeraliile lui.

Hugo Chavez, hasta la victoria siempre!

Sursa: http://english.pravda.ru/society/stories/0...n_media_lies-0/

Trupele se trezesc (RO)


Hollywood și mașina de război ( Hollywood and the War Machine) (RO)

Carl Boggs și Tom Pollard, autori ai cărții „The Hollywood War Machine: U.S. Militarism and Popular Culture”, se focalizează pe mariajul din interes dintre Hollywood și Washington și descriu modul în care sunt fabricate poveștile de către fabricanții oficiali de mituri și politicienii veroși, în beneficiul președinției și al guvernului:
„Fabricarea evenimentelor prin mass media și manipularea conștiinței populare au devenit componente integrante ale culturii politice americane și se află în centrul tuturor intervențiilor recente ale armatei SUA. Din ce în ce mai mult, implicarea mass media în minciunile, miturile și denaturările guvernului și-a adus contribuția la legitimarea războiului drept mijloc de promovare a intereselor globale ale SUA. Jurnaliștii TV, radio și din presa scrisă au devenit esențiali în acest proces, popularizând, de regulă, aceste discursuri false, susținând cadrul ideologic dominant și nereușind să privească critic afirmațiile oficialilor guvernului și ai armatei. Cultura mass-media a evoluat într-un aparat de propagandă, în special pe tărâmul preocupărilor internaționale, în care interesele corporatiste și ale Pentagonului sunt capabile să creeze propria lor versiune a realității, pentru un public american deja înclinat să creadă discursurile triumfaliste”.
29 Nov 2012
Sistemul a fost achizitionat cu acte si garantie de la Shark Ind. din Bucuresti, acum aproape 4 ani.

Pretul de vanzare este usor mai ridicat decat valoarea de piata actuala si asta pt ca dorim sa donam banii obtinuti unui / unor copii mai saraci de la o fundatie din Oradea, cel mai probabil.

Daca cineva are nevoie de acest sistem pt copilul sau atunci va plati cat doreste si banii obtinuti vor avea aceeasi destinatie.
Daca nu se va vinde pana inainte de Craciun cu aprox o saptamana, atunci voi dona sistemul integral unui copil care merita.

Rog nu sariti ca pretul e prea mare, am precizat deja motivul pt care l-am ales astfel.
Si nu negociati, daca sunteti interesati pt cineva drag voua, oferiti suma pe care nu v-ar fi rusine voua s-o oferiti de Craciun cuiva necajit.

Multumesc de intelegere !


Pret: 800 lei.
Modalitate de contact: 0745-552.341. / 0722-535.644.
Oras: Oradea (se poate livra in anumite conditii si in alt oras)
Modalitate de livrare: Predare personala, asigura proba functionarii impecabile, fara defecte sau vicii.

Sistemul vine insotit de toate manualele / accesoriile / certif garantie primite la achizitionare, inclusiv CD-urile cu soft si alte cabluri aferente.
Este in stare impecabila de functionare, HDD fara bad-uri, SO fara probleme.
Windows XP Professional SP3 + MS Office Suite 2003 + toate softurile pentru mentenanta (antivirus, antimalware,etc) si multimedia (audio & video) actualizate la zi !

BONUS 1: Card Reader Front Panel (xD, MMC, SD, 2xUSB, Jack-in, etc)

BONUS 2: Husa pentru monitor si husa pentru tastatura

MB INTEL Bay Field D865GBF (6x PCI, 1x AGP, 4x DIMM, audio, video, LAN)
Chipset MB: INTEL Springdale – G i865G
BIOS: INTEL / AMI
CPU INTEL Pentium 4 2,4 GHz (18x133)
Memory: 2 GB RAM (2x 1GB DDR400 Kingstone, PC3200 cl3, Dual Channel)
HDD: SATA 160 GB Western Digital 7200 rpm, Buffer 8 MB, 3 GB/s
Video: NVIDIA GeForce FX5200 128MB SOLTEK
Audio: SB CREATIVE AUDIGY 2 ZS FULL
DVD-ROM CD-RW SONY CRX 320E (DVD 16x, CD 52x/32x/52x)
Monitor SAMSUNG 17" CRT, model SyncMaster 793DF
FDD: 1.44 MB SONY
Case: FOXCONN TSAA-804, Middle ATX Air Conduct 2xUSB Audio Fan 80mm/CS
Source: 420W/12cm, SATA, LPK12-23TC
Network Connection INTEL® PRO/100VE
Card Reader intern HP
Keyboard: MICROSOFT RT2300 Natural PS/2
Mouse: PS/2 fara bila
Sistemul se vinde fara boxe.

Pret comparativ: http://forum.computergames.ro/226-sisteme-...um-4-bonus.html

Attached File  DSC05669.JPG ( 102.21K ) Number of downloads: 3
Attached File  DSC05670.JPG ( 125.05K ) Number of downloads: 3
Attached File  DSC05671.JPG ( 90.78K ) Number of downloads: 1


Attached File  DSC05676.JPG ( 105.04K ) Number of downloads: 3
Attached File  DSC05677.JPG ( 170.5K ) Number of downloads: 1
28 Aug 2012
Cine credea ca SAAB a murit si gata...sa citeasca aici:
http://0-100.hotnews.ro/2012/08/27/tehnolo...zi-si-olandezi/

Mare pacat ca SAAB nu a ramas de sine-statator, este si era "O alternativa mult prea buna la BMW" insa mult mai elitist si distinct...
26 Jun 2012
Ooo, da ! O ocazie rara asa o masina pt un drive-test ! Ultimul model de la Saab, inainte de a fuziona cu Spyker.

Clasa premium, full-option (navi, climatronic bi-zonal, HID, scaun cu reglaje electrice, etc) propulsata de fantasticul motorTwin-Turbo de 1,9 si 180 cai, care in versiune cutie manuala ofera 400 Nm iar in versiune cutie automata clasica 370 Nm.

Am condus modelul cu tractiune integrala si cutie automata (P,R,N,D, M+/- deci fara S), deci un cuplu comparabil cu 320d, plus model Touring, asadar mai greu si datorita caroseriei, nu numai a integralei. Km la bord in jur de 50.000, asadar motor vesel, scapat de orice urma de rodaj smile.gif

Am condus in regim mixt in total vreo 55-60 km. Fara AC, doar faza scurta + ventilatie, evident 2 pers la bord.

Impresii:
- silentiozitate demna de invidiat, deranjata doar de sunetul turbinei in sarcina :>
- directia exceptionala (mi-as dori asa ceva in fiecare zi :015: )
- echipata cu roti 17", m-am simtit ca acasa...feed-back bun de la drum, poti "simti" in permanenta starea lui si sa-ti adaptezi stilul de condus, fara a fi inconfortabila (undeva omonimul Sport+ de la 320d)
- scaunul soferului este o placere, sustinere laterala perfecta (l-am gasit peste cel de la 320d)
- motorul...ei bine, m-a cucerit :x Desi penalizate de cuplul mai mic de la cutia automata (30Nm sub valoarea celui de la manuala), tractiunea integrala si caroseria de touring, reprizele sunt f bune, peste cele de la Seria 3. Am simtit ca ma impinge in scaun la kick-down si sunetul turbinei este delicios. Desi este sub Blue Flame ca reprize, senzatiile m-ar putea face sa-mi doresc un schimb =P~ Lag-ul este redus si chiar si daca retrogradeaza 2-3 trepte la un kick-down serios, o face mai rapid decat cutia robotizata ZF 8 trepte de la BMW :039:
- consumul a fost mai mare, dar si traseul ales a fost mai aglomerat, plus specificatiile putin diferite ale masinii: in jur de 7%, insa daca ma gandesc ca am oprit la realimentare si am stat si la o trecere de nivel...plus traficul mai aglomerat de la oras, cred ca este in carti.

Aveam oarece afinitate pt modelele suedeze, Volvo si Saab, insa pe ultimul nu-l mai condusesem niciodata.
Iar aceasta ocazie mi-a dovedit inca o data ce pacat ar fi ca Spyker (cred) sa nu-si schimbe decizia de a NU vinde marca Saab catre un investitor serios (chinez, dar cu bani biggrin.gif), pt ca ea sa continue drumul inceput candva, cu motoare de avion...si continuat atat de bine in domeniul auto. Cel putin dupa 2007 Saab si-a onorat blazonul cu masini de calitate cu care nu-ti este deloc rusine sa te afisezi langa oricare din cei 3 mari germani.


Attached File  DSCN0666_d.jpg ( 39.21K ) Number of downloads: 10
Attached File  DSCN0670_d.jpg ( 36.04K ) Number of downloads: 10
Attached File  DSCN0677_d.jpg ( 38.25K ) Number of downloads: 11
22 Jun 2012
S-a tot vorbit de acest model, l-am vazut si la recenta expozitie TOP AUTO de la Oradea, asa ca azi m-am decis sa merg sa-l cunosc mai bine biggrin.gif

Datele tehnice spun asa: 380Nm si 184CP, TwinTurbo, setare electronica a suspensiei, o noua cutie viteze automata in 8 trepte. Destul de tentant pt a pierde mai bine de-o ora, intrucat am rulat pe traseul Oradea - Alesd dus-intors, apoi am solicitat 10min cu un tehnician de service pt a-mi raspunde la cateva intrebari f tehnice la care cons. vanz. nu a putut, dar este de inteles.

Din start va spun ca am condus aceasta masina exact ca si cand ar fi a mea, adica ponderat si echilibrat dar cu cateva kick-down-uri pt depasiri simple sau multiple. Iar pe tot parcursul testului farurile HID si AC automat dual-zone au fost ON. Masina avea echipare Modern Line + optiuni, plus roti 17".

La ducere am rulat cu setare suspensie COMFORT si in treapta D a cutiei viteza.
La intoarcere am rulat cu setare suspensie SPORT (exista si Sport +, cu decuplarea sist siguranta active) si in treapta S a cutiei de viteza.

Impresii:
- motor bine antifonat
- cutia schimba imperceptibil si doar la kick-down simti dupa maxim o sec un sut mai brutal in spate, in rest trage liniar si progresiv, fara acel zvac cunoscut celor cu TDI-PD. Insa lipsa zvac-ului nu inseamna ca masina nu este rapida. Sportiva nu as spune ca este, chiar daca 0-100km/h il scoate in 7,5sec (f aproape de Blue Flame, cu aprox 7sec).
- suspensia este confortabila in ambele setari, la Sport doar ofera soferului un feedback mai bun de la drum, lucru pe care l-am apreciat evident
- reprizele sunt viguroase dar cu 2 pers si AC pe AUTO nu am simtit nici in mod S ca ar avea ceva fulminant, dar masina este totusi rapida. Blue Flame e mult mai dracoasa cand o calci pe coada, atata tot.
- consumul este f bun, dupa asa traseu la viteza medie finala de 70km/h am ajuns inapoi cu consum 5,2%, iar motorul avea doar 1350 km rulati !!! Si asta, reamintesc, cu AC pe AUTO permanent (setat la16C).

Nu m-au interesat dotarile ci mai degraba dinamica masinii si detaliile tehnice inner circle (despre care m-am informat in service).

Este o masina frumoasa, moderna, confortabila si rapida. Este o optiune de luat in seama fara indoiala de catre cei interesati doar de aceste caracteristici. Cine cauta ceva mai mult de atat, ori baga mana mai adanc in buzunar, ori se gandeste serios la un motor pe benzina (si BMW si Mercedes ofera motorizari in 4 cilindri f potente !)
Last Visitors


28 Oct 2019 - 19:53


18 Dec 2017 - 13:32


3 Oct 2017 - 11:29


18 May 2017 - 5:57


6 Jul 2016 - 4:46


28 Apr 2016 - 20:51


25 Apr 2016 - 0:45


7 Apr 2016 - 22:40


12 Feb 2016 - 9:31


2 Nov 2015 - 18:05

Comments
Other users have left no comments for DORU.

Friends
There are no friends to display.
RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th March 2024 - 07:48 AM
IPS Driver Error

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.
You can try to refresh the page by clicking here