Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Problema parcare - vecini
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
Pages: 1, 2, 3
Luka
Am loc de parcare platit la ADP in parcare amenajata, langa bloc. Dintr-o parcare de 12 locuri, platim 2 persoane (eu si tatal meu). Evident, locurile sunt ocupate de cand ma stiu de aceeasi oameni, dar am zis sa nu fie vreo problema ca au mai aparut masini noi.
Intr-o seara am gasit locul ocupat de un vecin cu care ma stiu din copilarie. In fine, ne-am certat, n-a mai parcat acolo.
Ca sa nu mai am discutii, am marcat locul cu vopsea (ADP-ul vine mai rar) si am pus o chestie de metal cu lacat (stiu ca nu e legal blush.gif )
De 2 ori am gasit lacatul rupt, iar locul era liber. Ultima oara s-a intamplat in seara asta.
Ce naiba sa le mai fac? Nu tin neaparat sa ma cert cu cineva, iar dezavantajul este ca sunt plecat de la 9 dimineata la 11 seara. Probabil ca oamenii nu prea vad masina, probabil ca au nevoie de un loc de parcare (dupa cum am spus, au aparut masini noi).
Nu vreau si nici nu pot sa pun camere sau alte minuni, nu vreau sa pazesc locul. Vreau sa am locul meu fara probleme ca de asta platesc.
Ca solutie de moment , nu o sa mai pun chestia aia de metal si o sa vad daca parcheaza careva.Daca gasesc locul ocupat la 11 noaptea, are sens sa merg la politie, rezolv ceva la ora aia, mai ales daca nu stiu masina?

In fine, probabil ca stiti si voi genul asta de problema.
Arheopterix
Asta e o problema cu care multi se confrunta zilnic.
Idea e ca trebuie fortata mana ADPului sa ia o atitudine.
Cat timp inchiriezi un loc,cu bani multi sau putini,e practic propietatea ta pe durata contractului.
ADpul se multumeste cu incasarea banilor dar nu face nimic ptr respectarea clauzelor.
De noi depinde.
Daca mergem mai multi si le facem scandal,poate vor fi mai receptivi.
marius60959
atata timp cat platesti ptr acel loc, e normal sa fie al tau. insa intreb ceva. ce s-ar intampla daca ar fi 15 persoane doritoare sa plateasca pe 10 locuri?
la mine la bloc nu se platesc locurile la primarie. pana acum m-am certat cu 2 vecini care pretindeau ca parchez pe locurile lor, cu toate ca nu plateau nimic.
mai nou, 3 vecini "si-au imprejmuit" locurile de parcare cu o dunga de vopsea, si si-au scris si nr masinii. repet, nu au autorizatie ptr asa ceva.
acum nu te poti pune cu omul...stiti cum e...cu mintea odihnita...

nu cred ca asta e solutia, sa scoti la inchiriere (sau cum s-o numi) "n" locuri de parcare cand cereri ar fi "n+10" in acelasi loc.
ar trebui amenajate alte parcari, regandite parcarile de langa blocuri...daca nu, vad zile f negre in viitor in dragele noastre cartiere pentru gasirea unui loc de parcare...
ideea e ca te certi cu unul ca ti-a luat locul, il ameninti, iar ala renunta(cazul meu). dar ce faci cand mai apar inca 3 masini noi iar cei 3 nu mai renunta?(viitorul f apropiat tot la blocul meu)
eddie
Scrie-ti numarul cu vopsea jos,nu te mai interesa de unul si de altul din bloc,lor spune-le ca ai platit locul si fa-i sa inteleaga ca ala e locul tau.Macar cei din bloc trebuie sa inteleaga,daca vin de-afara,mai in blochezi,mai le pui niste afise.Cam asta e,pana cand ne-am castigat un loc de parcare,cam toti am facut asa.
Iti trebuie putin tupeu.Eu am 2 masini,una in garaj,una afara.Blocul nu are parcari platite la ADP.Avem un maidan si cateva alei pe langa un punct termic in spatele blocului.Toti parcau in fata blocului,cand m-am mutat acum 3 ani in bloc,nimeni nu parca in spate ca era intuneric si le era frica de hoti.Acum pentru ca s-au limitat locurile in fata,construindu-se cateva vile,majoritatea vin in spate.Dar eu si cu un vecin si ala mutat doar de 4 ani in bloc,ne-am vopsit locurile cele mai bune pe astfalt si foarte rar ne ocupa cineva locul,si asta pentru scurt timp.Doar am fost primii nu ?Ne-am certat noi putin,e normal,dar le-am spus ca noi platim la ADP,prosteala pe fata.
Singura problema este ca trebuie sa fie si vazuta cat mai des masina pe loc,sa se invete cu ea vecinii acolo !!!
Meditatorul
Si eu am avut probleme de acest gen!

Locul de parcare il inchiriezi practic intre orele 22.00-08.00

Acest lucru l-am aflat de la poitistul de proximitate pe care l-am chemat ca sa ii spuna vecinului sa muta masina ca nu este locul lui. (vecinul este politist).

Afland acest lucru, l-am rugat pe politistul de proximitate sa revina pe la orele 22.00. Cum nici pana atunci vecinul nu mutase masina, politistul de proximitate s-a dus la el la apartament, nu stiu ce i-a zis, insa a mutat masina!

In concluzie : poti chema politia insa locul tau este inchiriat de fapt intre orele 22.00-08.00
Horia49540
aceleasi probleme le am si eu :bash:
dar cum ati reusit sa inchiriati locuri? mie mi-au spus ca daca masina sta cel putin 1 cm pe strada sau pe trotuar nu se poate!
si cum alte spatii nu sunt langa bloc...
:wave:
Meditatorul
Horia, poti merge la serviciul parcari de pe langa primaria din sectorul din care faci parte, le spui adresa si ii intrebi daca sunt locuri de parcare pe langa blocul tau!

daca esti proprietarul masinii si ai domiciliu in blocul cu pricina este ok!

daca nu esti proprietarul masinii, trebuie sa faci contract de comodat cu proprietarul sau sa vii cu procura de la notar.

ar fi bine sa mergi la serviciu parcari chiar daca nu ai parcare in fata blocului tau. daca blocurile invecinate au parcari, ai mari sanse sa gasesti locuri de parcare neplatite de catre proprietarii din blocurile respective si poti revendica un loc, cost 580.000 lei.

te sfatuiesc sa mergi cat mai repede la serviciul parcari, ca de la 15 martie a expirat perioada de preemptiune pe care o aveau cei care au platit locul de parcare pe anul trecut!

succes!
Arheopterix
Ciudata treaba cu 22-8..
Sunteti sigur?
Pe contractul meu de ADP nu e mentionat asa ceva.
Sa varieze de la un sector la altul?
La mine in cartier(Baneasa) e o criza acuta de locuri de parcare.
In schimb ,pe un radisu de 150 de metri sunt cca 15 Msini abandonate.
Unele nu le-am vazut circuland din 99 decand m-am mutat in zona.
Unele sunt practic infundate in asfalt.
Cui trebuie sa te adresezi ptr eliberarea acestor locuri?
In afara de faptul ca au devenit si focare de infectie...
Horia49540
multumesc pentru sfaturi:)
tot in Baneasa sunt si eu si intr-adevar e rau cu parcarea :ewpu:
Luka
Mersi pt sfaturi tuturor.
Dupa cum am spus, am platit locul, am scris cu vopsea ca e loc platit si nr masinii, am pus chestie d-aia de metal si tot nu intelege cineva. Sau crede ca nu platesc....
O sa las prostia aia de metal jos si o sa vad daca parcheaza careva pe locul meu.
Dar intrebarea mea este: daca gasesc locul acupat si nu cunosc proprietarul masinii, rezolv ceva la 11 noaptea la politie?
eddie
Ma faci sa te invat la prostii....prima data ii explici,il intrebi daca nu stie sa citeasca ?!
A doua oara ii pui afis in geam,a treia oara cu aracet... biggrin.gif biggrin.gif
Urmeaza sa-l blochezi sau sa-i tractezi masina in mijlocul parcarii sau mai rau in mijlocul strazii daca nu intelege,dar iti trebuie ceva nebunie si tupeu pentru asta ! blink.gif blush.gif
Bucurestiul asta e o jungla,esti slab pierzi,mai bine sa te ia de nebun decat de prost !
Luka
Foarte urate sfaturile tale tongue.gif
Ideea e ca au aparut in zona mai multe masini ale unor oameni care stau la blocurile alaturate si nu mai au loc acolo. Chestia e ca nu a parcat nimeni (in afara de acel vecin), doar gasesc lacatul rupt.
Eu incep direct cu partea a doua (afis in geam) pt ca ajung seara acasa si nu am cu cine sa ma cert.
eddie
Ai intrebat ce sa faci daca totusi ti se ocupa locul....
Acum daca vrei poti sa fii si domn si sa-i lasi pe vecinii din alte blocuri pe locul tau si sa parchezi tu 2 blocuri mai incolo. biggrin.gif biggrin.gif
Luka
Nu nu nu, am intrebat : 'daca gasesc locul ocupat si nu cunosc proprietarul masinii, rezolv ceva la 11 noaptea la politie?'. Dar tie iti place sa dai rezolvari d-astea agresive biggrin.gif
eddie
Faci cum crezi,dar ma indoiesc ca iti va da politia vreo mana de ajutor si te complici.
Luka
Ideea este ca nu vreau sa ma cert cu lumea aiurea, mai ales ca la ora aia nici nu cred ca as gasi pe cineva. Pentru asta platesc si, din cate stiu eu, politia trebuie sa vina sa iti elibereze locul platit.
Maff
Ba Politia are obligatia sa le dea amenda.Fiind loc platit la primarie, este in obligatia lor sa te ajute sa rezolvi cu soferii care nu respecta locurile de parcare platite.Parca ai voie sa pui si o tablita pe care sa scrie ca e loc de parcare platit.
Luka
Tablita nu mai pun ca dispare in 2 zile. Daca lacatul a fost rupt in 2 zile si era lacat serios, ce sa mai zic de tablita...
Pe mine ma intereseaza sa imi elibereze locul, amenda e bonusul lor :angel:
Maff
Eu am parcat in fata unuia masina pe care n-o foloseam si a stat vreo 2 zile pe locul de parcare.biggrin.gif
In final cand am luat masina a disparut imediat.Deja stia ca sunt mai nebun si ca lasasem vorba ca in ziua urmatoare o sa ramana fara roti....Ciudat dar n-a avut nimic de obiectat.
Luka
Asta nu tine pt ca merg in fiecare zi cu masina.
Maff
Deci cea mai infailibila ramane tot solutia cu politistul de proximitate.
marius60959
am citit ce ati scris, sincer pe de o parte va invidiez ca stati undeva unde se poate plati, insa pe de alta parte intreb din nou, ce se intampla daca sunt 15 cereri de plata pe 10 locuri de parcare?
de ex. Maff, daca te-ai muta in alt cartier unde toate locurile sunt achizitionate, ce ai face? adica ai vrea sa ai aceleasi drepturi cu "cei parcati"? sau te-ai resemna si ai parca la 5 strazi distanta...?
Maff
Intamplator, chiar m-am mutat in alt cartier (de cand m-am casatorit) si nu am loc de parcare platit, asa ca platesc pe langa bloc, cateodata fac inconjurul blocului de vreo 2 ori ca sa gasesc (blocul are 7 scari).Pana acum nu m-am bagat pe locurile platite, dar vreau sa ma duc sa platesc un loc (am inteles ca sunt destui care nu plaatesc parcarea).Dupa ce o sa-l platesc o sa-l dau la o parte pe cel ce parcheaza acolo.Daca nu vrea o sa chem politia sa-l dea ea.Nu stau sa ma cert aiurea.Daca o sa fie de cearta, macar sa nu o pornesc eu.
Alex-F1
E si riscanta treaba asta cu "scoaterea" unora de pe "locurile lor" (neplatite) de parcare....mie unu mi-ar fi frica de vreun berbec, care, de ciuda, vine noaptea si-mi scrie o poezie cu cheia pe masina.... blink.gif :minigun: Asa ca, io daca nu gasesc loc la scara mea, mai bine merg cativa metri pe jos pana la masina, ca nu ma dor picioarele, nu tin neaparat sa fie parcata "la scara", decat sa-mi scol in cap "vecinii" de tipul: "dom'le, eu locuiesc si parchez aici de XXX ani si acuma vii matale proaspat mutat in zona si faci pe smecherul cu noi?" Cum 8 din 10 romani nu stiu ce-i aia civilizatie, nu m-as mira deloc ca acei vecini sa inceapa sa lanseze atentate la masina ta, gen roti desumflate, zgarieturi, stropit cu vopsea, spart un stop/far etc...si de unde stii tu cine e faptasul? Vorba aia: prinde orbu, scoate-i ochii, nu? Asta e....Romania.... :romania: stiti cantecul: "m-am nascut intre Carpati, din nefericire..." :ewpu: biggrin.gif Succese!

Hai pa
ALEX
Luka
Am aflat cine era atentatorul biggrin.gif
Langa parcarea mea este un punct termic la care vin diversi muncitori. Intamplator, am aflat ca 2 dintre ei au dat cu masinile in prostia aia de metal. Unul a dat cu spatele, altul si-a stricat o aripa :angel:
Luka
Edit: Scuze, am avut o problema cu netul
cioaba
e groasa cu locurile de parcare. cand m-am mutat am zis sa fiu cu obraz si sa intreb si eu care ce loc are. bineinteles ca ma trimiteau unul pe locul altuia. dupa ce am gasit-o plina de flegme, urme de minge(una langa alta, se pare ca au pus copii sa traga la poarta in ea), biletele cu vorbe dulci(nici unul nu se rezuma la "nu mai parca aici"), toate astea in locuri diferite (adica n-am facut pe capcaunul sa zic ca nu ma dau) m-am hotarat sa parchez departe in ulita principala. acolo surpriza, roti desumflate fara preaviz. am parcat cateva luni pe un loc amenajat fara probleme pana cand s-au prins ca ar fi bun si pt ei, si cu vreo doua babaciuni drept martori ca-l au din mosi stramosi am fost expropiat. acum sta o dacie 1100 acolo blink.gif . acum am gasit in curtea unei fabrici din zona si problemele mele par rezolvate. problema cu locurile de parcare ramane. si cu strazile, ca si alea au devenit proprietati private. in unele parti se rezolva in mod civilizat, cu masina scoasa din viteza sau bilet unde poti fi gasit. in altele cu cheia, acul, sau caramida. problema e ca toate masinile sunt la fel:au geamuri, roti si vopsea lucioasa :angel: . cand faci o gluma sovietica ar tebui sa te gandesti ca se va intoarece. si nu poate, ci mai mult ca sigur, fiindca vei parca tot acolo! dar unii pricep mai greu iar altii niciodata. :bash:

distractie placuta! apropo, voi cum parcati cand sunteti in vizita?
Maff
Eu cand merg in vizita, in general intreb pe unde se poate parca in liniste.Nu am avut probleme pana acum.
cioaba
asta fac si eu, dar daca respectivul nu are masina nu stie sa-mi raspunda.
Arheopterix
Totusi e si dreptul primului venit.
Pana la urma parcarile dintre blocuri au fost concepute ptr o perioada in care asteptai 5 ani o masina si aveai un rezervor de benzina pe luna.
Unchiul meu,sta intr-un bloc vis a vis de facultatea de drept (unde a fost vecin si Liviu Rebreanu)blocul are 7-8 etaje si la subsol are o parcare subterana imensa.Parca esti la cea de la Mall.
Blocul e construit in anii 30.
geeoo30
Ciudat frate rau...numai la noi asa ceva...tara lui papura voda...
Pai cum mahhh sa iti pui fier cu lacat in parcare ??? toata lumea are senzori sa vada fiarele tale din spatele barii??? si cat timp masina ta nu e acolo locul ala trebuie tinut liber?, adica din 24 h mai mult de 14 h locul ala liber nu poate fii ocupat de nimeni, blochez circulatia sau parchez pe prima banda ca ai tu fier acolo?
Si cu locurile inchiriate de la ADP nu stiu cat este in masura adp sa inchirieze un bun pe care el nu este practic proprietar el fiind decat administrator al domeniului " PUBLIC"-in traducere domeniul tuturor cetatenilor romaniei....
Am avut noroc la mine la bloc nu se tine cont de loc si daca vin tarziu chiar daca nu gasesc usor un loc stiu ca nu ma cert cu lumea, deh lume mai civilizata....
Arheopterix
Nici eu nu sunt de acord cu fiarele,decat daca sunt intr-un loc unde nu se poate lovi nimeni de ele.
Cel mai civilizat ar fi daca ADP ul ar avea oameni sa puna legea in aplicare ,dar sa si marcheze cat mai vizibil si clar locul inchiriat.
Nu sunt de acord ca daca ichiriezi un loc de parcare si stai pe al numai 10 ore sa il ocupe altcineva.Doar nu suntem Ca Nord Vietnamezii,in timp ce muncim,doarme altul in patul colectiv...
Luka
Nu stau intr-o zona atat de circulata incat sa nu aiba lumea loc sa treaca de fierul meu. La aia de s-au lovit de fier a fost prostie. Iar locurile sunt marcate clar de catre mine, ca ADP-ul nu s-a obosit.
Dar explica-mi tu, Geeoo, cum e sa platesti pt ceva si sa nu-l poti folosi pt ca ai un vecin mai destept sau mai 'smecher'? E normal sa umblu noaptea pe la Politie?
geeoo30
Eu nu stiu f bine cum e cu locurile inchiriate , o sa ma interesez, desi mi se pare ilegal sa inchiriezi un spatiu care este bun comun cu ceilalti cetatenii, si apoi noi pe scara suntem trecuti la intretinere 92 oameni.... daca fiecare ar face cerere pt un loc?... si de ce ar fii unii privilegiati sa aibe si altii nu...? Nu sunt destule locuri de parcare si nu cred ca asa putem rezolva problema, cu inchiriatul, in disperare de cei care nu au unde sa parcheze, si in curand vor fii din ce in ce mai multi, tot o sa incerce sa parcheze acolo....
Da nu suntem la Vietnamezi dar trebuie sa tii cont ca parcarea ca si strada e un bun comun, de care trebuie sa beneficiem toti...
Se pare ca desi in majoritate aici suntem numai tineri avem inca conceptiile de fier ale trecutului care ne-au adus unde suntem..
marius60959
geeoo30 salut!
cam acelasi lucru am zis si eu...insa nu am primit niciun raspuns...
"insa pe de alta parte intreb din nou, ce se intampla daca sunt 15 cereri de plata pe 10 locuri de parcare? "

eu am incercat sa le explic unora de la bloc...ca ar trebui sa se termine cu revendicarea locului de parcare pe baza vechimii in bloc...e o prostie. insa nu am avut cu cine sa ma inteleg.
ba am fost amenintat de unul care cica lucreaza in constructii: " ba eu am basculante pe santier, vin intr-o zi si trec pe langa masina ta..." blink.gif blink.gif

iti dai seama ca nu ai cu cine discuta...adica daca omu' are ceva in cap de 30 de ani...nu mai poti schimba prea mult. insa mai grav, dupa cum ai zis, e ca sunt si pers tinere care gandesc asa...(probabil copii celor cu locuri "rezervate" biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif )
Maff
Hmm, eu sunt de acord sa existe locuri "rezervate".Marti ma duc la ADP sa-mi iau si eu un loc.Daca gasesc pe cineva pe locul ala il dau afara.M-am cam saturat sa ajung noaptea la 23-24 sau chiar mai tarziu de la firma si sa ma plimb in jurul parcarii sa gasesc un loc de parcare, in timp ce niste mosi ramoliti stau pe locurile "platite" desi jumatate din ei nu le platesc.Lasa masina in parcare sa rugineasca, in timp ce eu stau si ma plimb dupa un loc.Si daca va uitati si in afara, peste tot exista locuri de parcare platite.Eu am vazut si in Franta si in Austria.Si da, eu sunt in stare sa pun politistul sa ii dea amenda celui care imi ocupa locul.
Arheopterix
In contractul de la ADP este mentionat,ca obligatia celui care inchirieaza locul e sa il si intretina (curatenie).
Cum ar fi,sa platesti ptr un loc,sa faci curatenie si altul sa il ocupe?
Locurile de parcare sunt putine,si masinile din ce in ce mai numeroase,dar cum s-a mai spus,harburile care nu circula si satu pe locuri "platite" sunt una din principalele cauze a lipsei locurilor de parcare.
Poate daca impozitul anual pe masina va creste suficient,poate va determina unii sa elibereze locurile.
Maff
Daca ati vedea cate harburi stau in parcare la mine, parasite de cativa ani buni.........Da, dar au prelata ca sa nu se vada rugina de pe ele.Daca nu ar mai fi acolo probabil ca ar fi multi oameni mai multumiti.Si care zice ca trebuie sa-si puna si mosii harburile undeva sa se gandeasca ca exista si cimitirul de masini.Oricum nu or sa le mai mute niciodata de acolo.Ma uitam dimineata si din vreo 40-50 de locuri de parcare, cam 12 sunt ocupate de fiare (ca masini nu mai pot fi numite).
Luka
E clar ca privim lucrurile din puncte de vedere diferite. Eu fac parte dintre cei care locuiesc intr-un bloc de ceva timp, am un loc de parcare de mult timp si chiar platesc pt el.
Avand in vedere ca am probleme de la oameni pe care ii stiu de x ani, ce pretentii as putea avea de la altii care abia s-au mutat? Tocmai asta-i motivul pt care m-am dus si am platit locul. Si repet, sunt singurul care face asta. Ce ii impiedica pe oamenii care n-au locuri sa mearga la ADP si sa se intereseze daca pot inchiria un loc?
Dar e mult mai usor sa te duci pur si simplu pe locul cuiva, desi scrie clar ca e platit. Probabil pare anormal ca cineva chiar s-a obosit sa plateasca suma respectiva. Si sincer, platind banii aia, am pretentia sa am locul liber oricand am nevoie. Nu scrie in contractul cu ADP ca am acces intre anumite ore, ci ca am inchiriat un loc. Iar daca unii nu inteleg acest lucru, imi protejez dreptul.
Geeoo, parcarea nu e bun comun, nu face parte din partile comune ale blocului. Apartine ADP si trebuie sa mergi la ei si sa platesti.
Daca sunt 10 locuri si 15 doritori, e foarte simplu: fiecare merge la ADP si se acorda locuri in ordinea numerelor de pe tricou biggrin.gif
tudor69477
Imi cer scuze daca mi-a scapat. Cat costa inchirierea unui loc de parcare?

Multumesc.
Catalin70285
salut si eu am cam patit cam cum se scrie pe aici. prima data vecini tot ma contactau ba prin parcare pa pe la usa sa ma informeze ca e locul lor de parcare (vreo 10) .N-am vrut sa ma cert foarte tare cu ei si le explicam ca eu nu trag masina numai in locul lor si ca am sa parchez acolo unde voi gasi liber si daca imi mai si convine (locul ales din cate or fi)e si mai bine . pana intr-o zi cand aveam masinile parcate una langa alta cu spatele perpendicular pe un gard si vine un cetatean din blocul din fata care cica avea loc acolo si ma blocheaza. era duminica pe la 21.00.M-am enervat si am sunat la politie, a venit in 10 minute si s-au dus la proprietar.ala nu a iesit la usa sa isi mute masina si decizia imi apartinea sa ii dau o amenda de 4.000.000.rol am zis ca nu o sa mai aiba cu ce sa isi mai plateasca ratele la logan si l-am iertat dar am fost dupa cateva zile la politie si le-am dat o cerere cu nr. masinilor ale caror proprietari ma deranjau .dupa vreo saptamana politia a venit la ei ( 8 "proprietari") si le-a dat un advertisment., urmatoarea era amenda.Acum sunt tristi si stau cu capul in jos cand ma vad. :wave:
Arheopterix
Dupa cate stiu poate difera de la un sector la altul/oras la altul sau chiar in functie de starda.
Luka
QUOTE(tudor69477)
Imi cer scuze daca mi-a scapat. Cat costa inchirierea unui loc de parcare?

Multumesc.


La mine este in jur de 60 RON/an.
marius60959
QUOTE(Luka)
E clar ca privim lucrurile din puncte de vedere diferite. Eu fac parte dintre cei care locuiesc intr-un bloc de ceva timp, am un loc de parcare de mult timp si chiar platesc pt el.

Ce ii impiedica pe oamenii care n-au locuri sa mearga la ADP si sa se intereseze daca pot inchiria un loc?

Daca sunt 10 locuri si 15 doritori, e foarte simplu: fiecare merge la ADP si se acorda locuri in ordinea numerelor de pe tricou biggrin.gif



ha ha ...you'r funny...
ma gandeam ca ai o solutie mai buna...dar se pare ca nu.Tricou ce inseamna, portofel? Sau "cota de smecher"?
Ce ma impiedica? Faptul ca la mine se parcheaza pe/langa trotuar. Sceste spatii nu se inchiriaza.

Pana la urma eu nu am nimic cu cei ce platesc...ptr ca nu e cazul parcarii de la mine de la bloc.
Daca s-ar inchiria si la mine, as merge sa inchiriez si eu, dar daca nu ar mai fi locuri disponibile, atunci nu mi s-ar mai parea prea fain si probabil ar iesii din nou discutii... biggrin.gif biggrin.gif

Catalin70285, faza spusa de tine e super. Unde s-a intamplat, in Bucuresti? Ca tare mi-e teama ca voi ajunge si eu la asta cat de curand. Mai poti da ceva amanunte?

aaa, acum am vazut ca esti din ploiesti. salut!!! si eu sunt ploiestean, dar stau in Bucuresti...faza tot tare ramane... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Luka
Se cam exagereaza cu atatia smecheri de ai crede ca tot poporul asta e alcatuit numai din smecheri si din fraieri. Oameni normali nu mai exista biggrin.gif
In ordinea nr de pe tricou inseamna exact ce se intelege, in ordinea solicitarii locului de parcare, nu e nevoie sa mergi mai departe cu gandul.
Iar aici discutam despre situatia in care exista locuri de inchiriat pt ca e inutil sa te mai gandesti cum sa iei un loc de parcare daca nu exista sau nu se inchiriaza.
cioaba
da, e complicat. dupa cum spuneam, in majoritatea cazurilor strada a devenit proprietate privata. si eu sunt genul de om care are o doza de posesivitate in sensul ca mi-ar placea tare mult sa fie un loc numai al meu liber la orice ora din zi, dar statistic e mult mai practic cum se face acasa la ai mei: oamenii schimba locul in functie de care e liber la ora sosirii fiindca in final ramane un coltisor pentru toti si e inutil sa blochezi musafirii vecinului ca o sa ai si tu. dar acolo e cazul fericit in care incap cam toti ai locului, si tot timpul gasesti ceva in zona. in cazul bucurestiului imi permit sa-l contrazic pe Luka, dar oamenii sunt atat de disperati incat se merge mai mult pe intimidare, iar fraierul va fi cel care va ceda 30cm din locul lui sa incapa si altul. dupa cum spuneam am scapat de probleme, dar la modul cum se trateaza in anumite zone e greu sa nu sari la scandal.
Luka
Nu stiu cum se explica, dar, daca oamenii sunt atat de disperati, de ce nu s-a dus unul singur la ADP sa vada daca mai sunt locuri libere?
E mult mai usor sa fii magar.
eddie
Cand vin musafiri la mine,le arat exact unde sa parcheze ca sa nu deranjeze pe nimeni.Nu am avut niciodata discutii cu vecinii pe tema asta,de ce oare?
Cand vin la ei vin rudele de la tara,claxoneaza sa-si faca facuta prezenta si dupa aia parcheaza vreo zi si-o noapte pe unde apuca si le este lor mai simplu ! De ce oare ? :angel:
Arheopterix
Pai cum ai spus.
Sunt rudele de la tara....
cioaba
QUOTE(E d d i e)
Cand vin musafiri la mine,le arat exact unde sa parcheze ca sa nu deranjeze pe nimeni.Nu am avut niciodata discutii cu vecinii pe tema asta,de ce oare?
Cand vin la ei vin rudele de la tara,claxoneaza sa-si faca facuta prezenta si dupa aia parcheaza vreo zi si-o noapte pe unde apuca si le este lor mai simplu ! De ce oare ? :angel:


pt ca ai norocul sa locuiesti intr-o zona civilizata in care oamenii sunt capabili sa priceapa ca viata nu te pune de o singura parte a baricadei si ca e bine sa tratezi asa cum ai vrea sa fii tratat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.