Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Astra H reloaded (part. IV)
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Astra / Zafira
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Lucian66502
Salut,

Are cineva trapa ? Daca da cum e, aveti probleme cu ea ?

Merci.
rotar06
O multime de Astre noi in Bucuresti. Asa, cam 3-4 la hectar. N-am vazut nici una cu trapa. Probabil de asta nu raspunde nimeni. smile.gif
Mihau69202
Salut la toata lumea........sunt nou pe acest forum, si am si eu o intrebare. Ce parere aveti ce astra H 1.4 90Cp, tocmai am dat comanda la una dar din pacate cei de la opel nu au avut aceasta versiune pt testare, si nu stiu nimic despre motorul asta. Trage?
Mihau69202
A si inca ceva, am auzit ca daca ai climatronic pe masina si nu ti-ai luat computer de board se poate pune ulterior, am auzit ca e o schimbare de soft. Asa e? vreau si eu informati. va multumesc anticipat
rotar06
se poate pune computer de bord (e discutat deja pe forum ce dotari sunt necesare). senzorii exista, mai trebuie activat. am inteles totusi ca la masinile comandate in ultimele luni (dupa septembrie 2005) nu s-a mai putut face activarea ca s-au prins nemtii de smecherie...
Mihau69202
QUOTE(Cosmin66167)
se poate pune computer de bord (e discutat deja pe forum ce dotari sunt necesare). senzorii exista, mai trebuie activat. am inteles totusi ca la masinile comandate in ultimele luni (dupa septembrie 2005) nu s-a mai putut face activarea ca s-au prins nemtii de smecherie...
Mercic Pt raspuns. Dar am auzit ca daca ai Climatronit nu e nici o problema. sti ceva de treaba asta? Mai am o intrebare pe unde se poate activa BC-ul? sti pe cineva? cat costa? mercic.
Lord
eu la opel dibas am dat 2.400.000 (PARCA) pt. activare cu garantie si am masina comandata in octombrie si venita in decembrie
Mihau69202
:wave: Mercic pt raspuns........asa am auzit si eu dar nu eram sigur
rotar06
CD30 MP3 + AC manual. Nu s-a putut face activare completa, ca sa zic asa (o fi din cauza ca am BID si nu GID-climatronic vine cu asta, nu?), am insa consum mediu, instantaneu, range, trip distance, viteza medie, duration, cronometru. a costat 605mii, la erebus, cu factura. costa mai mult daca sunt activate mai multe functii.
rotar06
cum asa cu garantie? nu a scris nimic in caietul de service. nici nu cred ca era cazul
Mihau69202
Pai da asa am auzit si eu ca daca ai Ac manual nu merge activat BC-ul doar la climatronic biggrin.gif
rotar06
pai cum nu? tocmai am povestit. sau ce am eu nu se numeste BC?
Mihau69202
blush.gif ba da dar nu pot fi activate toate functiile....
Johnny Bravo
Pai care ar mai fi functiile ca eu am GID si comuter de la inceput si tot asta imi arata. Sa fie avertismentele alea ca ramai fara benzina, ca s-a incalzit apa prea tare etc.???
rotar06
si eu am avertizare de la range 50km.
cand apas BC apare pe randul din mijloc parametrul iar pe randul de jos valoarea. cand apas pe cd sau fm/am, ramane afisat doar randul de jos, cu valoarea pentru ultimul parametru afisat de bc. pe gid, care e mai mare si are rezolutie mai buna, apare bc simultan cu informatiile despre cd/radio, ca este loc pe ecran, poti inregistra simultan doua consumuri (bc1 si bc 2, nu? correct me if i'm wrong), arata cati litri de combustibil mai sunt, si... nu mai stiu. cred ca si ulei, temperatura motor. am vazut in treacat la un vectra in showroom.
Dan65515
Dupa mai bine de o luna de cautari ieri am fost la dealer-ul opel si mi-am comandat o astra h de 1,4 90 cp.Dotari cred ca am pus o gramada.Am stat insa pina in ultimul moment si chiar inainte de a semna contractul inca nu eram hotarit daca sa aleg motorizarea pe benzina sau cea pe motorina de 1,3.Asta pentru ca circul destul de mult prin oras .Acum sa intrazneasca cineva sa spuna ca nu am ales bine! beer.gif
Mihau69202
beer.gif Bravo si eu am facut aceias alegere. Ce culoare ai luato?
Dan65515
Moonland.Asta a fost a doua problema dupa motorizare.Oricum cind m-am dus la dealer sa o comand nu eram hotarit nici de motorizare nici de culoare.Pur si simplu m-am saturat de nehotarire si mi-am zis ca merg si cum voi avea inspiratie pe moment aia voi alege.
Lord
sa o stapanesti sanatos smile.gif beer.gif
Lucian66502
Salut,

Ce ziceti de urmatoarea configuratie care ma bantuie rau biggrin.gif .

ASTRA 5 usi - 1,6i 16V 105CP Enjoy

Optionale :

[list]Radio cu CD CD30 MP3, 7 difuzoare, board info display - BID
ESP (Electronic Stability Program) (in acest caz pt. motoarele 1,4i si 1,6i frana disc spate)
Enjoy Plus pack (pachet lumini interioare, volan in piele, comenzile sistemului audio pe volan, climatizare electronica, scaunul soferului reglabil in 6 moduri si cu suport lombar, bandouri in culoarea caroseriei, cotiera centrala pt saunul soferului)
Pachet de iarna 1 (sistem de spalare faruri, scaune incalzite fata, conducte pentru incalzire spate)
Pachet drumuri grele- numai pt 1.4i, 1.6i, 1.7CDTi si 1.8i
Geamuri actionate electric fata-spate (disponibil doar cu oglinzi electrice)
Trapa din sticla , disponibila doar cu pachetul lumini interioare - TSP
Oglinzi exterioare rabatabile electric
Faruri de ceata cu Halogen, standard pentru faruri cu Xenon
Vopsea metalizata[list]

Referitor la optiunea de trapa ea e cea care ma bantuie cel mai rau.

Merci.
Aurel67370
Este super OK... eu imi iau acelasi lucru... dar fara trapa. Soseste prin Mai
CipponeG
QUOTE(Lucian66502)
Salut,

Ce ziceti de urmatoarea configuratie care ma bantuie rau biggrin.gif .

ASTRA 5 usi - 1,6i 16V 105CP Enjoy

Optionale :

ESP (Electronic Stability Program) (in acest caz pt. motoarele 1,4i si 1,6i frana disc spate)

Merci.


In locul ESP poti comanda Pachet Sport care are inclus si ESP, suspensia intarita, buton Sport. Diferenta de pret nu este foarte mare si eu zic ca merita(
Lucian66502
QUOTE
In locul ESP poti comanda Pachet Sport care are inclus si ESP, suspensia intarita, buton Sport. Diferenta de pret nu este foarte mare si eu zic ca merita(


Ar fi super cu pachet sport dar imi e tare frica de Bucuresti cu masina mai coborata. Hmm.. oricum merci de sfat, o sa iau in considerare.
Adrian-120
Salutare, sunt proaspat posesor al unei Astra H Enjoy 1.6 Black Saphire + maruntisuri.
As vrea sa stiu daca este adevarat ca nu se mai livreaza ornamente Indian Red, pentru ca asta este povestea care mi s-a servit la concesionar ca motiv ca masina nu a fost livrata asa cum scria in contract [in loc de Indian Red + tapiterie caramizie -> Silver + tapiterie gri]. Ce-i drept mi s-a oferit o despagubire conform conditiilor contractuale 5% din avans, varianta fiind de a face o alta alegere si de a astepta 10 saptamani, ceea ce ar fi fost lejer cumplit.

Chestia cu radioul care ar porni singurel cred ca tine de optiunea de aprindere automata a radioului cand deschizi masina, care conform manualului se poate dezactiva.

Alte remarci particulare nu am la cei 17km parcursi pana acum biggrin.gif si sper sa nu am o vreme indelungata de acum incolo...
rotar06
Felicitari!!!
Nu am auzit de setarea asta, sa porneasca radioul cand deschizi masina... blink.gif
Adrian-120
Ca si divertisment, in fata sediului Lafarge este parcat un Opel Astra nou fix cu Indian Red si tapiterie caramizie. Luata inainte de "schimbare" ? Ma oftic de mor.

manual Opel CD 30, pagina 5:
PORNIRE AUTOMATA
"Sistemul Infotainment poate fi oprit si repornit cu cu cheia de contact"
[am citat, 'cucufonia' le apartine]
"Legatura intre aparatul de radio si cheia de contact poate fi dezactivata"

Ma gandesc ca pe undeva in aceasta "legatura" este posibil sa existe niste 'bubite' de unde si fenomenul despre care s-a vorbit pe forum. Nu dati cu parul...

PS Imi dau seama de greseala, m-am exprimat aiurea cu 'deschisul masinii'.
rotar06
QUOTE(Adrian-120)
Chestia cu radioul care ar porni singurel cred ca tine de optiunea de aprindere automata a radioului cand deschizi masina

Deci cu cheia in pozitia contact motor, nu cand deschizi masina.
liviu70666
Salut,

Poate cineva sa-mi spuna cu exactitate care este garda la sol pt Astra H?
Ma refer la un model 5 usi normal fara sasiu sport sau altceva.
Eu am cautat pe net si n-am gasit.Am dat telefoane si la 2 dealeri si .... nici ei nu stiu sad.gif ( foarte profesionisti oamenii )
tata44765
Salutari,

am o AstraH de 90CP, sunt super multumit de ea dar de curand am avut o problema ciudata: am cumparat un incarcator de telefon original (SonyEricsson) si nu s-a potrivit in priza de bricheta!!! nu statea sub nici o forma, ba facea contact, ba nu facea. Am intrebat daca exista mai multe tipuri de mufe, dar cica e standard... si atunci de ce nu merge?
Voi ati avut problema asta?

ps: poate s-a mai ridicat problema, dar topicul e prea mare ca sa citesc toate mesajele si la cautare nu am gasit nimic.

Merci
rotar06
Folosesc si eu incarcator (tot de S-E), nu cred ca e original. Isi face treaba; contactul (cu bricheta) e usor instabil, il misc putin sa-i gasesc pozitia in care incarca. Uneori se mai misca si se stinge beculetzul (rosu de pe incarcator), dar in general nu-mi face probleme.
Stefan68947
.............he he he si uite asa am terminat de citit toate cele peste 150 de pagini(toata povestea adica) in numai 5 zile.In tot acest timp mi-am notat tot ce era interesant din discutiile voastre(vreo 20 pagini de m.word) si vreo 3 de caiet studentesc smile.gif.
Am fost "martor" sa zic asa la multe achizitii cum ar fi cele ale lui Nonn, ubiku, DragosS, DragosV si tot asa.
Am avut pana nu de mult un Audi 90 din '91 cu 135cai si motor de 2.3 si am experimentat cu el pe propria-mi piele tot ce era de experimentat in materie de viteza, depasiri, acceleratii si altele.L-am vandut din cauza consumului de 15-16 in oras unui cunoscator care a foarte incantat si mi-a spus ca "nu si-a luat masina,si-a luat Audi 90" - in fine.
Ca de obicei - cum se intampla cu cei noi - am si eu niste nelamuriri.Am observat ca cei noi vin si pun intrebari la care s-a raspuns de mai multe ori,dar voi cum sunteti amabili raspundeti aproape de fiecare data fara :evil:
Cercetez ofertele/statisticile/forumurile despre masini din decembrie,da' tot nu m-am hotarat. Adevarul este ca mi-am cumparat si apartament si a trebuit sa ma ocup si de el, dar fara masina e foarte naspa smile.gif.
Cum bugetul s-a redus din noiembrie(cand am inceput sa-mi cumpar prin casa diverse chestii - si cand eram sigur ca o sa-mi iau noul Leon diesel) pana astazi -cand este mai mic, de aproape 15k Euro se pare ca Leon nu mai merge diesel(ala pe benzina ia 10.5 in oras) si trebe sa ma multumesc cu altceva.
Ok, saptamana trecuta am fost la o ora sa-mi iau o masina din show-room, adica o noua Toyota Yaris care mi s-a parut exceptionala(ghinion sau nu a fost ca nu era curent la dealersi nu puteau sa-mi ia banii) si uite asa am trecut pe langa dealerul nostru opel sa ma uit si eu la un GTC sa vad cum arata in "realitate" ,nu numai in poze.La Astra cu 4 usi nu-mi place spatele,deci nu a fost in "schema mea" niciodata(sper sa nu va ofensez).
G5-ul nu-mi place,Citroen-ul inca nu si-a terminat reprezentanta sa ma duc sa vad C4 - iar Leonul diesel e din ce in ce mai departe(ca bani vorbind).
Concluzia este ca dupa ce am vazut GTC-ul am ramas in asteptare(pe ganduri) si desi m-au sunat cei de la Toyota nu stiu ce sa fac.
Sa iau un GTC 1.4 care nu are reducere(poate de Pasti ceva) si sa-i mai pun ceva optiuni sau un Yaris(care nu este nici una in oras,arata bine - desi lumea spune ca este o masina de fete - nu ma intereseaza) dar care ar avea mai multe optiuni si despre care am citit numai lucruri bune?
Mentionez ca nu sunt insurat, deci portbagaj mic/2 usi sau alte chestii de genul asta nu ma influenteaza nici in cazul Yaris-ului si nici in cazul GTC-ului.
Pe parcursul cititirii forumului despre Astra i-mi veneau in gand o gramada de intrebari, dar se pare ca am cam uitat din ele,dar in fine nu mai conteaza.
Pentru cei care au Astra mai mult de un an - as dori sa-i intreb daca ar face aceeasi alegere, in sensul ca daca masina lor a devenit un lucru comun/s-au plictisit de ea(mai ales ca au aparut o gramada de Astre)!?
Nu am obiceiul sa scriu pe forumuri,desi am net si la munca si acasa,deci daca am fost deplasat in vreun fel va rog sa ma scuzati! smile.gif blush.gif
P.s. : am trimis mesajul in alta parte vad,deci am inceput bine smile.gif
CipponeG
Cu siguranta mi-as lua aceeasi masina (poate cu ceva mai multe optionale!
Azur
Salutare tuturor posesorilor de Opel si in special celor de Astra.

Sa incepem cu inceputul.
Experienta mea de sofer am inceput-o pe un opel Kadet diesel cu care am avut parte de multe peripetii, pana ce am reusit sa o ingrop definitiv.
Acum a aparut un venit surpriza si m-am hotarat sa imi iau si eu o masina ca orice roman care s-a vazut cu banii in mana.
M-am hotarat sa fie Opel Astra H din 2 motive : - am inceput meseria de sofer pe un stramos al Astrei - e o masina extrem de frumoasa si cred ca se potriveste de minune unei persoane de 20 de ani ( pe care o sa ii fac in toamna biggrin.gif adik acesta va fi cadoul meu din partea parintilor ).
Acum as avea nevoie de ajutorul vostru la alegerea motorizarii si a configuratiei.
1) Pretul DDP sa nu depaseasca 20 000 €
2) Sa fie diesel
3) si unde apare dilema : 1,9 CDTI 120CP + cateva optionale sau 1,3 CDTI easytronic + mai multe optionale ( si cred ca destule pana in 20000€ DDP); eu as inclina spre 1,3 CDTI deoarece nu vreau sa zbor cu ea iar experienta de sofer este relativ scazuta + combustibilul va fi din banii parintilor ( lucru naspa ) si as dori sa fiu rasfatat la volan + ca cei mai multi km ii voi face in oras ( Iasi oras mare dar nu foarte aglomerat ) dar ... cred ca dupa 1 an cu motorul acesta voi dori ceva mai puternic si imi va parea rau.
Astept sfaturile voastre !!!
Mersi mult !

PS: Cum schimb numele utilizatorului ?
eddie
De aici
http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=8444
Azur
Mersi mult !
CipponeG
Dar 1.7CDTI? E doar cu 600 de Eur mai scump decat 1.3 raman bani si de o gramada de optionale! IDS+ (sau pachet sport) clima, Pilot automat, scaune incalzite, spalare faruri> Lista e lunga si ai de unde alege! Plus ca dupa iesirea din garantie poti face o remapare si o scoti la macar 120 daca nu ceva mai mult!
Azur
Din cate am inteles si la cel de 1,3 se poate face remapare si ajunge la 115 CP, si motorul de 1,3 ar fi ceva mai nou si mai bun numai ca e prea nou si nu multi il au. Din aceasta cauza mai astept pentru a ma hotara.
rotar06
Se tot vorbeste pe-aici de aceasta remapare. Se poate face in Ro? si-a facut cineva? se pastreaza garantia? cat costa? nu e mai ieftin si mai sigur sa-ti iei direct un motor cu mai multi cai?
CipponeG
Da se poate face! Si nu costa nici foarte mult., si cel mai important in deplina sigurantza pentru motor!
Andrei Suzuki
Deoarece un prieten are probleme cu inregistratul pe forum,iata mesajul lui:

"Am comandat recent un Astra H Caravan Enjoy si am 2 intrebari: 1.Sistemul audio care vine stock pe masina cu Enjoy are si mp3? 2.Masina vine cu jante de aliaj sau cu capace?Daca are capace,are idee cineva cum arata? Multumesc mult"
M A R I A N
A auzit cineva de lotul de Astre H din ianuarie 2006 chemat in service pentru anumite defectiuni constatate, dintre care unele la directie?
CipponeG
Sistemul audio care vine stock nu are MP3 decat ca optional ptr vreo 70eur DDP (la alegerea MP3 ca optional sistemul vine cu 7 difuzoare).
Echiparea N'Joy nu are standard jante de aliaj, are capace care sint OK! Dun pacate n-am nici o paza pe care s-o atasez!
Vlad66282
eu am o astra 1.6 pe care am ridicat-o pe 16.03.'06. are ESP si discuri pe spate. am fost chemat pe 10.04 la service pt un sondaj la placutele de frana. cica ar fi fost cateva situatii la care placutele de frana nu calcau bine pe discurile din spate.
aceasta e singura defectiune de care personal am auzit
Happy_Maker
LA MULTI ANI!

Astazi se implinesc 2 ani de cand primul topic cu Astra H in rolul principal a fost deschis pe acest forum:

http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t...&highlight=

In primul rand as vrea sa multumesc celor ce au participat la dezvoltarea acestui topic de-a lungul timpului. Prin contributia lor au ajutat enorm la crearea unei adevarate biblioteci de informatii, lucru poate nu tocmai usor uneori. Probabil doar pura pasiune poate "invinuita" de incredibila dezvoltare pe care topicul il are acum.

Nu in ultimul rand, felicitari tuturor celor ce sunt astazi posesori ai unul Astra H! Sper din toata inima ca sunt multumiti de alegerea facuta!
Eu unul sunt. Pe deplin!
Silviu73771
Salutare la toata lumea,
Sunt pe punctul de a cumpara o Astra H N'Joy 1.4 16V + ceva optionale dupa cum urmeaza:

Pachet N'Joy 504
- pachet light (lampi citire fata spate)
- volan piele, comenzi audio pe volan, climatronic, seat confort I, cotiera fata, bandouri culoarea caroseriei

Pachet Sight and Light 92
- senzor de ploaie, oglinda retrov helomata, stingerea si aprinderea farurilor automat)

Pachet Iarna:193
sistem spalare faruri, scaune incalzite, fata, conducte incalzite spate

Radio CD30 MP3 =59

Oglinzi electrice si incalzite rabatabile electric: 25
Jante aliaj: 403 (inca nu m-am hotarat ce model)
ESP: 382
Culoare metalizata: 294
Proiectoare ceata: 130
Computer bord: 105

Total masina pana cum: 11954+2212=14166 CIP

Si acum problema:
Pentru ca tre sa ma incadrez in buget tre sa aleg inter pachet Asistenta rutiere (349) si trapa (690)
Cine are trapa rog sa-mi spuna daca merita, cine are optiunile care le-am scris si considera ca unele din ele chiar nu-ti folosesc la fel rog sa explice putin de ce..

Va multumesc anticipat si ...salutari de la Iasi (sper ca in curand sa particip si eu la intalnirile forumistilor...chiar daca e la Buc)
Silviu73771
ii pare cuiva rau ca nu si-a luat trapa? (ma refer la cei care au vazut masina cu trapa)
multam
CipponeG
Salutare,
Computerul de bord se poate activa in service dupa ce vine masina avand in vedere ca ai otiunile necesare activarii lui (clima+mp3) la un cost mai mic decat cost el pe lista de pret! Insa mai intai intreaba la dealer ca sa fii sigur de asta (de putut se poate, avand in vedere ca eu asa l-am activat, si pe deasupra nici nu m-a costat nimic in plus. Daca era sa-l platesc costa 800.000 mii fara TVA)
Iar a doua chestie ar fi ca in loc de ESP sa comanzi pachetul sport (ZQ8) care are deja ESP si inca ceva chestii dragute biggrin.gif ) In rest cred ca nu prea ai la ce renunta (cel putin din punctul meu de vedere) ca sa pui trapa
Tudor74014
Salutare

Am in fata o optiune foarte dificile si va rog sa ma ajutati. Urmeaza sa aleg cf cu bugetul intre un C4 Coupe 1.6 hdi 110cp echipare vtr cu 16 200 de E (in care intra inclusiv clima, computer, copsea met, jante aliaj, ESP etc) si Astra H, N'joy 1.7 cdti, 100 cp fara cele de mai sus la 15 800. Nu stiu ce sa fac. imi place c4 dar astra pare mai fiabila la fundaturile din Romanica. Voi ce parere aveti. Va implor, ajutati-ma ca pur si simplu dupa ce am cernut toate ofertele nu mai sunt capabil sa iau o decizie. Multumesc
CipponeG
Incearca la Versus! Poate acolo vei avea mai mult succes!!
Eu personal as alege Astra dare e o chestiune pur personala (Nu-mi place C4 )Insa incearca si un test Drive cu amandoua si poate dupa aceea te vei decide mai usor care va fi aleasa!
Alex74147
Salutare. Sunt nou venit asa ca va rog nu aruncati cu pietre in mine ptr intrebare(i) la care s-a(u) mai raspuns smile.gif
Am facut si eu comanda de Astra H Enjoy 1.4 benzina, astept sa vina.
Optionale:
Pachet Enoy+ (clima, volan in piele, lumini interioare, cotiera etc...)
Scut motor
Vopsea met
Computer de bord
Alarma
Comenzi pe volan
Mp3 (+ a saptea boxa dupa cate am inteles)
------------------
14.400 euro DDP

Topicul este imens (a ajuns la partea a IV-a dupa cate vad) si nu am putut citi chiar tot. Ma intereseaza consumul real care va fi dupa ceva timp la un astfel de motor. Cei care aveti de ceva timp motor de 1.4, v-as ruga sa imi spuneti dupa circa 5000 de km spre exemplu la cat se va ajunge. Sunt convins ca la inceput va consuma mai mult, de aceea vreau sa vad ulterior la ce sa ma astept.
Multumesc mult
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.