Help - Search - Members - Calendar
Full Version: parerea mea
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
madalina
Tu vinzi un utilaj dintr-un catalog, DAR acel utilaj functioneaza undeva, iar daca un client vrea neaparat sa vada unul functionand, cel putin teoretic, il poate vedea.

Iar Logan nu este un Renault, e o Dacia, asa cum Renault nu este Nissan, Opel nu Chevrolet etc desi fac parte din acelasi grup.

Tocmia ca foarte multi au facut mari eforturi financu=iare pentru a-si cumpara aceasta masina, nu inteleg cum au putut fi atat de dornici sa-si cumpere masina.

Nu zic de Logan ca e nici buna, nici rea, mai astept pana prin septembrie sa vad ce se intampla, dar cei mai multi dintre cumparatori au fost inconstienti.
mihai38772
Pe ea scrie Logan Renault ,iar Dacia este doar pe insigna ,care si ea e schimbata
Este facuta de Uzina Dacia dar nu mai e Dacia de altadata,nu se compara cu SuperNova sau Solenta
Si ca zicea cineva ca are un spate oribil , ce ziceti de asta
mihai38772
Sau de Loganul asta
E chiar asa urat?
V l a d
pai e doar o simulare pe computer.... iar cel albastru l-am vazut prin oras si nu arata rau, dar intre timp si-a pus si geamuri negre, dar logan-urile simple arata ca un frigider...
madalina
Mie nici cel albastru nu-mi place.
Logan e un pas urias inainte pentru Dacia, dar atat, nu este cea mai buna masina din lume, nu este nici cea mai rapida, nici cea mai bine dotata, nici cea mai dezvoltata din punct de vedere al dotarilor, este o masina care te duce din punctul A in punctul B in conditii decente.
G e o r g e
loganul ala albastru nu aveai cum sa-l vezi in bucuresti. este prototipul de la ELLA .

in buucresti este unul tot albastru si tot uc jante pe 17 , bla bla bla chip alea alea .

nenea ... vezi ca la 8500 E iti poti luat o Alfa 15 de-ti curg balele langa ea. cu vreo 50 000 km .
Andrei Suzuki
Ala albastru e din Romania?
mihai38772
Mdalina - nu a zis nimeni ca e cea mai cea
Eu am zis ca are unele avantaje fata de masinile din catgoria ei

George - stii tu ce a facut fostul proprietar cu masina aia ,ce gropi a luat , cum a urcat bordurile ,ce accidente a avut cu ea?

Masina noua e sfanta ,daca esti un sofer cat de cat ( cum sunt eu cu doua stele biggrin.gif )
G e o r g e
sigur ca da mihai, eu mi-am luat o supernova NOUA exact din acest motiv. acum vreau MASINA ! :evil:
mihai38772
Ma scuzi George dar SuperNova nu e masina
Iti recomand un Logan nou
Fa un test si ai sa vezi diferenta
Logan chiar e masina
G e o r g e
sigur ca da . sa ma arunc din lac in put.

iti aduc in vedere faptul ca am cumparat masina acum 2 ani si ceva . cand supernova era masina si toti erau in limba dupa ea . exact cum se intampla si cu loganul .

sincer , nu mai vreau dacia , vreau masina , chit ca e SH .
mihai38772
E parerea ta si ti-o respect

Dar repet : SuperNova era facuta de Dacia (masina cu totul romaneasca )iar Logan este facuta de Renault la Dacia (e o mica - mare diferenta) pe care multi nu vor sa o vada
aaaaaaa tu ai zis de Nova - asta e si mai nasoala decat SuperNova
Deci nu putem sa facen comparatie nici cu Nova nici cu SuperNova ,ma scuzi
V l a d
Mihai e adevarat ca Logan-ul e prima masina omeneasca de la Dacia, dar inca e departe de masinile occidentale. George se gandeste la masini gen opel vectra c sau alfa romeo sh care chiar nu pot fi comparate cu logan-ul.
Dacia isi revine incet, incet si Logan este dovada, adica prima masina ieftina ce se apropie de standardele europene, dar dupa mine nu o putem compara decat cu un fiat Albea sau cel mult cu un clio symbol, desi finisajele si designul au castig de cauza la clio. E clar ca din punct de vedere motorizare, mecanica si interior este cu mult superioara daciei supernova, dar...
mihai38772
Este perfect adevarat , dar sa ne gandim si la cost , este la cel putin jumatate din pret ,nu fac comparatii cu genul asta de masini
In schimb fata de Clio are si unele avantaje , referitor la design eu am o alta parere,aici depinde de gusul fiecaruia

Insa hai sa nu fim rai sa o comparam cu Nova,SuperNova sau Solenta
Cu toate ca Solenta este primul pas ,unde fracezii au reparat tot ce au putut pentru ca din SuperNova sa iasa o masina cat de cat inchegata
lucian14
frate te angajez la firma la noi daca potzi sa vinzi echipamente doar pe baza pozelor... inseamna ca esti supercoooll.
sunt unii mai ciudatzi care au tupeu si vor sa vada live ceea ce vinzi (cum merge, daca merge, ce stie sa faca de banii aia... samd) ca banii nu cresc in copac tongue.gif
sau in coada cainilor maidanezi de pe strada...
poa sa scrie si mertzedez dp meu de vedere eu nu ma incurc cand e vorba de Romanica si stilul nostru (romanesc) de a face afaceri veroase!
tzara asta e plina de "fericitzi": vezi SAFI, CARITAS, BANCA DE COMERTZ EXTERIOR, u name it! o sa ajunga totzi in rai, dar pana atunci ii mananca sfintzii.

oricum eu mai astept reactzii ale pietzii si de ce nu... modelele diesel, break si celelalte manevre de la Colibasi (poate si ceva promotzii, scaderi de pretz samd).
eddie
QUOTE(mihai38772)
In schimb stiu ca daca vrei sa-ti iei un Logan nou astepti doua luni
Asta cred ca din cauza ca sunt foarte proaste si s-au gasit in lumea asta 40.000 de tampiti care sa dea cel putin 6.000 de euro pe un harb
Ce tampiti !!!

Vin din Japonia,cu vaporul si de aceea se asteapta atata.Eu am condus si Logan printre altele,tu ai condus altceva inafara de Dacii sa faci o diferenta ?
VECTOR
QUOTE(mihai38772)
E porerea ta si ti-o respect

Dar repet : SuperNova era facuta de Dacia (masina cu totul romaneasca )iar Logan este facuta de Renault la Dacia (e o mica - mare diferenta) pe care multi nu vor sa o vada
aaaaaaa tu ai zis de Nova - asta e si mai nasoala decat SuperNova
Deci nu putem sa facen comparatie nici cu Nova nici cu SuperNova ,ma scuzi



o fi facut logan-ul de renaul la dacia dar e facut tot de meseriasi romani care faceau si dacia asa ca renault participa mai mult cu numele si cu marketing-ul.atata timp cat la dacia nu or sa lucreze oameni competenti cu experienta acumulata in strainatate,pot sa fabrice si "logan by mercedes" ca tot dacie se cheama.
mihai38772
Eddie - am condus mult mai multe masini straine decat ai condus tu:audi ,bmw,Bora,rover 75,focus,sedan,kia,octavia ,santa fee,accent ,patrol,seat ( asta din ce imi amintesc acum ), nu mai zic de cielo ,tico ,matiz,dacia,olcit si apropo pt informarea ta am si atestat de mecanic pentru orice locomotiva - ceea ce inseamna ca am condus si asa ceva

vector - eu am lucrat si in industrie si sa stii ca nu oamenii sunt problema ( vezi ca multi pleaca in afara si muncesc foarte bine) .Problema porneste de la materialele din care se fac piesele si cu ce utilaje se fac.
Iulian HondaFan
si... dupa audi si bmw pe care nu ma indoiesc ca le-ai condus sute de km fiecare te-ai hotarat ca logan e masina super ( motoare cu 8V, izolatie " inovatoare" cu zeci de kile de ceara)... interesant.

eu nu am nimic cu Loganul, e probabil cat se poate de bun pentru banii dati ( desi un compact: golf, megane, astra, 306 SH e poate o alegere mai economica si mai performanta)... dar sa nu exageram...
eddie
QUOTE(mihai38772)
Eddie - am condus mult mai multe masini straine decat ai condus tu:audi ,bmw,Bora,rover 75,focus,sedan,kia,octavia ,santa fee,accent ,patrol,seat ( asta din ce imi amintesc acum ), nu mai zic de cielo ,tico ,matiz,dacia,olcit si apropo pt informarea ta am si atestat de mecanic pentru orice locomotiva - ceea ce inseamna ca am condus si asa ceva.


Nu fi atat de sigur de asta,nu ai tu de unde sa stii.....dar parca vorbeam de masini,am trecut la trenuri?Oricum alegerea e treaba ta,dar nu orice zboara se mananca !
mihai38772
QUOTE(eddie33)
Nu fi atat de sigur de asta,nu ai tu de unde sa stii.....dar parca vorbeam de masini,am trecut la trenuri?Oricum alegerea e treaba ta,dar nu orice zboara se mananca !


Vad ca ai inceput sa deviezi de la discutie si sa ma iei peste picior
Nu esti singurul care ai mers cu o masina straina(spre surprinderea ta) si daca nu o faceam nu mai vorbeam .
In consecinta nu vorbesc pe langa cum fac altii de pe aici .
Eu am Logan si vorbesc in cunostinta de cauza si am dat 8.200 euro pe el (adica 302 000 000 lei ceva bani)

Marius - Iulian - Apropo si de cum am mers cu masinile mentionate un exemplu : cu Audi A6 2,5 tdi am mers 4.000 km( stai linistit ca eu chiar am mers cu ele cel putin 100 km cu fiecare) si ma scuzi un Audi sau BMW costa de la 30.000 de euro in sus ,nu mai vorbesc de intretinere. Eu mi-am luat masina noua ,mare ,confortabila ,cu destul de multe dotari ,revizii destul de ieftine si sa se incadreze in 7 - 8 - 9 .000 euro .
eddie
Sa o stapanesti sanatos !Fiecare se intinde cat poate,dar nu o mai ridica la slavi si o compara cu alte straine ca dupa aia spui ca te ia lumea peste picior !
mihai38772
merci
oricum ,eu unul ,sunt foarte multumit de ea , imi place , merge super bine ,sta bine la drum si este o masina noua ,conteaza enorm treaba asta
VECTOR
este o masina noua,dar din pacate se invecheste foarte repede.
mihai38772
QUOTE(VECTOR)
este o masina noua,dar din pacate se invecheste foarte repede.


Cum ai tras tu concluzia asta ?
Sau vorbim sa ne aflam in treaba
lucian14
mda... asta cu meseriashii romani este de discutat...
daca ai curiozitatea sa intri pe forum la cielo (daewoo) e un topic acolo care trateaza diferentele de fabricatie intre coreeni si romani la Cielo.
o sa te sperii...
pe scurta: CIELO COREEA este masina iar CIELOUL FACUT DE ROMANASHII nostrii este varza tongue.gif

ce pot sa zic este ca si eu am acum un matiz (made in romania) dar daca ar fi sa am bani nu m-as risca la o masina facuta pe plaiuri mioritice ....de fapt matizu` e al nevestii (eu sunt pedestrian zilele astea:))
PS: eu am mers si cu Combina si cu Tractorul si cu CAruta si cu Locomotiva... asta nu ma face mai destept in ale autoturismelor biggrin.gif
VECTOR
QUOTE(mihai38772)
QUOTE(VECTOR)
este o masina noua,dar din pacate se invecheste foarte repede.


Cum ai tras tu concluzia asta ?
Sau vorbim sa ne aflam in treaba


Concluzia asta am tras-o dupa ani intregi de studii si cercetari efectuate in laboratoarele secrete ale sri. tongue.gif cred ca oricine a observat cum arata o dacie dupa 2 ani de condus pe drumurile patriei si cum arata o masina de fabricatie straina dupa aceeasi perioada condusa in aceleasi conditii. bineinteles ca nu pot sa am pretentia sa spun in ce stare se va afla un logan peste 2 ani,dar oricat ar fi loganul de renault inclin sa cred ca inca mai sunt unele diferente.
om trai si om vedea si sincer sa fiu mi-as dori sa ma insel si sa avem si noi o masina sanatoasa "made in romania" chiar daca e by renault.
mihai38772
Eu am tras (condus ) locomotiva si era un fapt divers.Daca te simti mai bine ,am terminat Facultatea de Transporturi , UPB Bucuresti
Matizul chiar este o masina extraordinar de buna ,eu la 85.000 nu am avut nici o problema la el.Si este facuta tot in Romania
In ceea ce priveste parerea lui Vector cum ca Loganul ca toate daciile de pana acum se strica intr-un an , am un sfat : mai citeste si tu pe aici prin forum ,prin reviste de specialitate ,mai uita-te la televizor si apoi da-ti cu parerea . Poate iti dai seama de diferenta dintre Logan si daciile vechi.
Daca nu ,asta e
VECTOR
exact asta am facut.am citit pe aici pe forum am mai citit si prin reviste,si asta e parerea mea.daca nu coincide cu respectabila ta opinie de "locomotivist" imi cer mii de scuze cu plecaciune. o sa incerc sa nu te mai deranjez cu prostia mea.
in alta ordine de idei ,daca ai fi citit cu atentie macar topicul in care cu mandrie postezi,poate ai fi observat ca nu am spus niciodata ca loganul este acelasi lucru cu o dacie, am spus doar ca nu a ajuns inca la nivelul unei masini fabricate afara.dar daca tu ai cumva viziuni despre cum va arata un logan dupa 2 ani de condus poate vrei sa te duci la OTV la dan diaconescu sa te puna pe sticla.

si as vrea sa terminam totusi discutiile astea fara rezultat. am crezut ca forumul este un loc deschis opiniilor si parerilor. daca cineva are impresia ca doar parerea lui este cea corecta,nu are decat sa-si faca un forum unde sa posteze doar el ca sa nu mai fie contrazis.
mihai38772
QUOTE(VECTOR)
cred ca oricine a observat cum arata o dacie dupa 2 ani de condus pe drumurile patriei si cum arata o masina de fabricatie straina dupa aceeasi perioada condusa in aceleasi conditii.
Din asta se intelege ca pui pe acelas loc Loganul cu orice tip de dacie
Iti repet ca tabla nu mai e facuta la Galati ,ci in Cehia ,piesele au marca Renault ,inclusiv bucsaraia .
Asa ca cineva care cat de cat se pricepe isi da seama ca nu mai sunt aceleas masini
Asta e o parere de inginer mecanic
mihai38772
QUOTE(VECTOR)
este o masina noua,dar din pacate se invecheste foarte repede.


Cu afirmatia asta cred ca tu ar trebui sa te duci la Dan Diaconescu
madalina
Incercati sa nu atacati persoane, ci idei.
VECTOR
eu nu atac nici persoane si nici idei.sau cel putin incerc sa nu o fac. imi expun doar parerile si convingerile personale. iar parerea pe care eu voiam sa o exprim dar pe care mihai nu o intelege este ca DUPA PAREREA MEA (care poate e gresita) loganul nu poate fi pus pe aceeasi treapta cu o dacie,careia ii este evident superior,dar nici cu un renault,pana unde mai are de mers. in concluzie loganul este un pas bun inainte,pas care astept sa se confirme in viitorii ani.daca mihai tine neaparat sa creada ca loganul este la fel de bun ca un megane sau un clio doar pentru ca scrie pe el made by renault si pentru ca piesele sunt aduse de afara nu am nimic impotriva. peste 2-3 ani vom vedea cine a avut dreptate, si cum am mai spus as fi bucuros sa aflu ca m-am inselat,si ca loganul se poate bate de la egal la egal cu orice masina europeana. ar insemna ca romania a inceput sa evolueze.
Iulian HondaFan
eu subscriu parerii despre Logan a lui Vector de mai sus... daca parerea mea are vreo importantza...
mihai38772
Eu trag concluzia ca suntem o natie de pesimisti
Este adevarat ca nu stim daca intr-adevar Loganul este o masina rezistenta ( la drumurile noastre) dar in loc sa-i dam o vot de incredere , ii dam in cap .
Sa nu uitam insa ca in momentul acual are o sumedenie de avantaje fata de celelalte concurente : pret,revizii ieftine,volum mare ,de dotari nu mai vorbesc
S-a facut un mare scandal atunci cu schimbarea cricului.Stiati ca in momentul acual Opel a chemat in service toate modelele Astra (cel nou) pt schimbarea unei piese care necesita demontarea motorului?
VECTOR
daca realist = pesimist atunci poti sa zici si asa. eu am dat deja votul de incredere loganului cand am spus ca este mai bun decat orice dacie produsa pana acum. in continuare astept ca loganul sa confirme votul primit.
VECTOR
ii rog pe moderatori sa ma ierte ca postez de 2 ori consecutiv,dar voiam sa-l rog pe mihai sa deschida un topic la versus " logan vs. megane(sau clio) ambele noi. in felul asta vom vedea daca chiar sunt eu asa pesimist si tampit sa nu vad ca loganul este o supermasina. eventual sa ataseze si un chestionar.
Bogdan40412
n-ar fi chiar "foire" comparatia cu oricare din gama renault :wave:
insa or fi interesant de aflat parerea celor care au fiat albea vs logan sau logan vs cielo sau desi sincer n-am mai vazut modele noi in romania logan vs lada
ncristi
Opel ca Opel da ati vazut pe prima pagina a siteului stirea despre mercedes? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Loganul e supermasina ca i se schimba doar crycul biggrin.gif

Una peste alta eu cred ca logan este o masina bine gandita pt segmentul de piata caruia i se adreseaza din mai multe pct de vedere:
-usor de intretinut
-spatioasa
-ieftina pt o masina noua cu asemenea dotari
-pana acum destul de fiabila--mai fiabila de cat cielo care se fabrica acum la craiova (asta dintr-un sondaj propriu biggrin.gif )
-consuma mai putin de cat cielo
-motoare si cutii foarte fiabile---asta a fost demonstrat cu varf si indesat de solenta si supernova
VECTOR
sunt de acord cu ce spui tu cristi despre logan,dar totusi nu pot sa fiu de acord cu mihai care incearca sa ma convinga de faptul ca logan se poate compara cu celelalte modele renault,doar pentru ca tabla e din cehia si nu stiu ce piese sunt aduse de afara.
mihai38772
QUOTE(VECTOR)
dar voiam sa-l rog pe mihai sa deschida un topic la versus " logan vs. megane(sau clio) ambele noi.


Logan nu se compara cu Megan la finisaje si motorizare de acolo si diferenta mare de pret, dar este pe acolo la volum .
In schimb , fata de Clio are o serie mare de avantaje

Oricum intre Megan si Clio este diferenta de clasa, deci nu le punem pe aceleas plan
Iulian HondaFan
logan nu este comparabil cu megane decat la volum, motoarele sunt mai putin evoluate, transmisiile la fel, suspensiile la fel, franele la fel, siguranta pasiva e mai slaba, etc...

nu a descoperit Renault roata acum cu Loganul... e o masina din componente ieftine, motoare demodate, asamblata intr-o uzina care nu a fost retehnologizata si este cu automatizarea la nivelul cel mult al anilor '80, dar avand ca avantaj mana de lucru f. ieftina. tabla o veni ea din Cehia dar nu e din otelul cel mai bun folosit in industrie, panourile sunt facute folosind tehnologia mai veche de la Dacia. geamurile sunt plate pt. ca geamurile bombate sunt mai scumpe, etc, etc...
ncristi
QUOTE
asamblata intr-o uzina care nu a fost retehnologizata


Ba a fost retehnologizata. Poate nu ultimul ragnet dar s-au facut schimbari uriase la pitesti.
Aveam niste poze (din romaia libera cred) in care aratau sala de asamblare inainte sa vina renault, dupa aceea goala si in sfarsit ce este acum acolo...

Logan foloseste intr-adevar tehnologie un pic mai veche insa scopul a fost: o masina mare la un pret redus. Cat despre gama de motoare aceasta o sa creasca cat de curand mai intai cu un 1.5dci apoi cu 1.6 16v (care dupa parerea mea, din ce am mai vazut pana acum este un motor ff performant din tate punctele de vedere).

Dupa cum spunea fostul rep al firmei reanult la pitesti--logan este conceputa sa primeasaca motoare de la 1.4 la 2.2dci...insa vom vedea cum evolueaza treaba, parerea mea este ca la pitesti s-a facut un pas imens, poate ca este cel mai mare pas facut de industria romaneasca din '89 si pana acum, pas care poate sa incurajeze si alte firme mari sa vina la noi.
Iulian HondaFan
s-o fi retehnologizat ceva-ceva...dar iata ce spunea autonews.com vara trecuta:

Renault also designed the Logan's body and the car's manufacturing process to take advantage of Romania's low-cost labor. No robots are used to assemble the car.

The Logan also uses traditional steels that can be handled by Dacia's tooling, not high strength steels that require more sophisticated equipment or transportation from western Europe.


dealtfel Loganurile ce vor fi comercializate in Europa de Vest vor avea suspensiile si frane diferite si mai scumpe iar portierele vor avea ranforsari pt. a avea minimum-ul de siguranta la impactul lateral cerut acolo...

sunt de acord ca Logan e un pas inainte mare pentru Dacia ( componentele sunt facute de firme cu renume bun in industria furnizoare de componente auto chiar daca unele au deschis sucursale fie la Colibasi fie pe altundeva in tzara), dar inca este o masina modesta dpdv tehnic...
mihai38772
Ranforsari in usi are si Solenta ,asa ca mi-e greu sa cred ca Loganul nu are ,totusi are trei stele la crush-test ceea ce inseamna ceva
Iulian HondaFan
or avea niste ranforsari, dar cele ce vor merge catre vest vor avea alt tip. de ce Renault a hotarat ca trebuie alte ranforsari daca cele actuale sunt bune? cu suspensiile inteleg ca e vorba de alte drumuri... alte frane pt. vest e un alt semn de intrebare.

3 stele pt. o masina an 2004 este nesatisfacator, tot ce a aparut de marca buna din 2003 incoace are cel putin 4 stele. exceptie Fiat Panda 2004, dar unii pot spune ca Fiat e greu sa mai fie considerata marca buna. si cele 3 stele ale Loganului sunt doar zvon, nu e nimic oficial.

crush= zdrobi, crash= a se izbi, CRASH TEST=test de impact
ncristi
QUOTE
3 stele pt. o masina an 2004 este nesatisfacator, tot ce a aparut de marca buna din 2003 incoace are cel putin 4 stele. exceptie Fiat Panda 2004, dar unii pot spune ca Fiat e greu sa mai fie considerata marca buna


Cate din ele costa 8000 cu taxe cu tot?

Nu se folosesc roboti pt ca mana de lucru este f ieftina si masina nu este complexa insa eu nu am vazut probleme majore de finisaj.

Logan are ramforsari.

Eu cred ca fiat este o marca buna si este pacat ca s-a ajun ca despre o firma care a creat (si inca o mai face) istorie sa se vorbeasca asa..
mihai38772
Nu stiu de ce este asa contestaa asa motorul de la LOGAN
Eu unul sunt foarte multumit de motorul de 1,6.Consumul e bun pentru un motor de 90 cai ,merge super la 160 km/h ,si merge si cu 180 si peste ,numai ca nu am avut unde sa-i dau pana acum si a avut consum mediu 10,2 la 160 de km/h
Spueti-mi si mie care motor pe benzina nu consuna la viteza asta?
G e o r g e
dar de oprit o mai opreai ?

blink.gif
eddie
Trebuie sa te linistesti Mihai,Clio are 4 stele la testul Ncap,deci cu una mai mult decat Logan-ul laudat de tine.Ce viteza maxima ai vrea sa prinda Loganul de 1,6 ?Cei ce au facut testele in Turcia au spus ca nu au ajuns cu masina la viteza maxima data in carte(acolo au benzina si autostrazi bune).Cat poti merge cu 160km/h?Vorbim asa intre soferi....iar de 180 km/h nici nu poate fi vorba....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.