Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Depasirea coloanei
Masini.ro Forum > Masini.ro > Circulatie
Pages: 1, 2, 3
Lucian107416
@Marius : imi pare rau, dar nu am inteles raspunsul tau. Unde anume exista in codul rutier definita? Pentru ca in art 99 nu este. Iar in 30 iulie ti-ai raspuns : "Cred că am găsit, în Codul Rutier"
Mariustom
OK, James, nu erai în depășire, erai doar pe contrasens, cum zici tu 36182451.gif
Ca să te asiguri, nu trebuie să fii pe contrasens, e destul o mișcare mică la stânga cât să vezi pe lângă cel din față .
Revenind: erai în spatele "cazanului", ai trecut pe contrasens (fără să fii în depășire) ca să vezi ce-i în față, vezi că-i și un logan și o curbă (nu știu dacă-i la stânga sau dreapta), vrei să treci de "cazan", treci de el și când erai între ei, dar pe contrasens, îți apare ceva în față, iar între timp "cazanul" avansează, blocând replierea ta pe bandă.
Am înțeles corect ? tongue.gif biggrin.gif
Faptic: în general și personal, în depășiri cred că cel ce se bagă în depășiri trebuie să o facă atunci când condițiile ca să fie/apară ceva neprevăzut sunt minime, fără a implica viteza celui depășit, cu atât mai mult cu cât tu ți-ai calculat să depășești și loganul din aceeași mișcare. Faptul că ți-a apărut cineva pe contrasens fără să te aștepți m-a făcut să cred că te-ai băgat orbește confused.gif Chiar dacă erai pe contrasens, nu în depășire whistling.gif
Oricum, stai liniștit, și eu mai greșesc dinastea, dar nu chiar așa din scurt, îmi iau o marjă mare de eroare.
Am mai pățit să fiu depășit de unii care se băgau orbește și când se trezeau că vine ceva din față frânau, dar și eu și trăgeam cât de mult dreapta să-i fac loc ... Că era mai grăbit. Sau putea. Sau ...

Lucian, am scris în mesajul precedent:
CITAT
având atașate 2 imagini, precum și alte mesaje asemănătoare ale altor useri în acea pagină

Și le atașez și acum.
Iar în codul rutier este definită aici
Discuția pe forum despre viteza minimă obligatorie a fost aici
Mulțumit ? smile.gif
ninja.gif
James Kilowatt
QUOTE (Mariustom @ Feb 4 2011, 02:26 PM) *
Am înțeles corect ? tongue.gif biggrin.gif
Faptic: în general și personal, în depășiri cred că cel ce se bagă în depășiri trebuie să o facă atunci când condițiile ca să fie/apară ceva neprevăzut sunt minime, fără a implica viteza celui depășit, cu atât mai mult cu cât tu ți-ai calculat să depășești și loganul din aceeași mișcare. Faptul că ți-a apărut cineva pe contrasens fără să te aștepți m-a făcut să cred că te-ai băgat orbește confused.gif Chiar dacă erai pe contrasens, nu în depășire whistling.gif



nope. Ai inteles complet aiurea, mai citeste odata ce-am povestit.

Am dat "cancel" la depasire, atata doar ca cazanul nu m-a lasat, in loc sa-si vada de drum a franat ca sa ma ajute pe mine si mai tare m-a incurcat, intrucat si eu franm ca sa intru IN SPATELE LUI.
Daca tipul isi vedea de drumul lui si isi pastra viteza, asa cum cere regulamentul, intram fara probleme inapoi pe banda mea si incercam mai tarziu, insa s-a speriat, a crezut probabil ca voi forta depasirea si eventual il voi impinge in aratura sau voi intra in fata lui si apoi voi frana ca sa nu intru in logan, asa ca a franat ca sa-mi faca loc...
Lucian107416
Deci nu exista. Exista indicator si asta am spus si eu de prima data. Le cunosteam. Numai ca prin tara nu se gasesc asemenea indicatoare. Asta am spus eu prima data.
Ma rog, poate n-oi fi fost suficient de clar in exprimare
Mariustom
OK James, e clar că ăla nu trebuia să frâneze, în mod normal și conform regulamentului, cum zici tu. Tu încă nu erai în dreptul lui, doar că el a frânat înaintea ta și ai ajuns în dreptul lui, neputând să te retragi. E corect așa ? tongue.gif biggrin.gif
Faptul că erai cu toată mașina pe contrasens cred că semnifică începutul depășirii. Dar tu erai la faza de privit, încă nu erai hotărât să depășești. Contemplai șoseaua de-a lungul ei ...
Glumesc, ca să nu crezi că am ceva personal cu tine smile.gif

Lucian, ce nu există ?
Doar pe drumul de la Reșița la Caransebeș există cel puțin un indicator, de care sunt sigur. Și-mi zici că nu există ? Hmmm, nu prea cred.

Iar tu ai zis:

CITAT(Lucian107416 @ Feb 3 2011, 12:41 PM) *
...
Vio, dar noi nu prea avem tronsoane cu limita minima de viteza. Si oricum exista exceptiile care exista, ceea ce fac legea inutila. Asta e ca aia cu schimbarea sensului de pe dreapta pe stanfga: in prima saptamana autobuzele si camioanele, a doua si autoturismele, cu o peroada de tranzitie GREA biggrin.gif

CITAT(Lucian107416 @ Feb 4 2011, 04:16 AM) *
CITAT(vio @ Feb 3 2011, 10:51 PM) *
cum nu sunt ? la noi viteza obligatorie cu care trebuie sa te deplasezi e definita , deci se ia ca etalon ea.

Unde? Poate viteza MAXIMA obligatorie. De MINIMA obligatorie nu spune nicaieri nimic. Pentru asta exista indicator. Iar pentru autostrazi exista o formulare ciudata de genul" n-ai voie pe autostrada daca masina nu prinde mai mult de 50km/h" . Dar daca masina are viteza maxima peste 50 si tu mergi cu 10 ?


De aceea ți-am dat link unde scrie în Codul Rutier de viteza minimă obligatorie. smile.gif
Lucian107416
Me refeream la faptul ca nu este reglementata in text, in alt mod decat prin indicatoare , iar indicatoarele de acest fel sunt foarte RARE la noi in tara. Uita-te si la ce afirmatie am raspuns. N-am afirmat ca nu exista deloc. Repet, cunosteam indicatoarele de limita minima. Oricum n-are sens sa mai continuam discutia asta. A fost doar o neintelegere.
PS. trebuia sa bolduiesti si propozitia urmatoare: De MINIMA obligatorie nu spune nicaieri nimic. Pentru asta exista indicator.
Mariustom
Offfff, Lucian. Cum fras nu-i reglementată în text ?
Uite aici în Raspunderea contraventionala:
http://www.codulrutier.ro/codul_rutier_ras...a%20obligatorie
Primul punct de la alineatul 1 ???
Și aici la contravenții:
http://www.codulrutier.ro/codul_rutier_pen...a%20obligatorie
Caută în pagină și o vei găsi.

Dacă și acum zici că nu scrie despre viteza minimă obligatorie în Codul rutier ... atunci ... wallbash.gif starwars.gif biggrin.gif
Dacă vrei definiția, caută ... unde vrei tu tongue.gif biggrin.gif
Lucian107416
hai ca ma lasa nervii biggrin.gif
"1. conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteza cu cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv;"
Nu ma intereseaza ca scrie "minima obligatorie", ci ca nu o DEFINESC. CARE E minima obligatorie? Nu exista definita nicaieri , asa cum e definita viteza maxima in localitati , drumuri europene si judetene. Definirea ei necesita prezenta unui INDICATOR care in Romania nu se prea gaseste. ASTA AM SPUS.
PS . Prea le iei si tu ad literam. Abia acum am inteles si eu la ce naiba te referi. Conceptul de viteza minima obligatorie nu mi-era strain atat timp cat cunosteam indicatoarele, sper ca asta e clar
Mariustom
Poate ajungem și noi la un "consex" cumva biggrin.gif

Deci, zici că nu o definesc.
Pe acele sectoare unde sunt indicatoarele, de ex 60 km/h și ești prins cu 45 ești pasibil de pedeapsă.

Detaliile fac diferența biggrin.gif
Lucian107416
RENUNT. daca mai e vreunul care n-a inteles ce-am vrut sa spun sa-mi dea un semn. PM, orice. Chiar sunt curios
Mariustom
Facem un poll ??? 36182451.gif)))
Lucian107416
Facem biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
T u d o r
Pot sa zic si eu ceva dar promite Marius ca nu ma lamureste si pe mine pana cad jos? laugh.gif

"Deci": La faza lui JK treaba e 100% vina celuilalt. Nu trebuie sa participi la depasirea celuilalt, nu trebuie "sa-l ajuti". Faci doar ce scrie la the book, adica mentii viteza constanta si mergi cat mai aproape de marginea drumului. NU PARTICIPI, cel care te depaseste si-a facut propriile lui calcule in functie de trafic si nu are nevoie sa-l incurci tu. Mi s-au intamplat si mie o gramada de-astea si de fiecare data tipul in amabilitatea lui m-a pus in situatii mai grele. Cred ca e o problema de intuitie, de anticipare. Daca ai trecut de el cred ca e ok sa franeze putin daca n-ai loc dar aceste chestii nu sunt de luat ca reguli ci mai degraba sunt decizii in functie de moment si loc.

La limita minima de viteza nu ma bag ca n-am apucat sa citesc inca linkurile. biggrin.gif

Deci Marius ai gresit, q.e.d. Asteptam cu totii sa recunosti. 36182451.gif
Mircea104901
Cel mai urat e cand te afli intr-o coloana, gasesti un loc in care estimezi ca poti depasi 1-2-3 vehicule, te bagi si, cand prinzi avant si esti deja pe contrasens, toata coloana in depasirea careai te afli franeaza brusc (pana spre 0) si te lasa pe dinafara, si mai si vine ceva din contrasens.
Ati patit?
Mariustom
De ce oare trebuie doar celălalt să respecte ce scrie în the book ???
Doar el este parte la depășire ?
Dar cel ce se bagă în depășire fără a se asigura să nu fie surprins de cineva ??? Nu el e PRIMUL care face ceva, înainte de frânarea celui depășit ?
Nu el e cel ce se riscă de multe ori inutil ?
Nu el e primul care greșește ? De ce te aștepți ca celălalt să fie corect când tu te bagi într-o depășire fără a avea spațiul suficient, aî celălalt să nu fie nevoit "să anticipeze" ce vrei tu să faci ?

NU Tudor, susțin în continuare că n-am greșit !!!
T u d o r
Pai poate in book-ul tau scrie ca n-ai voie sa depasesti? In al meu scrie ca am voie, m-am asigurat, am intrat in depasire si cel pe care il depaseam n-a respectat partea lui de carte. Si JK si eu am precizat ca fara "ajutorul" celui depasit ar fi fost totul foarte safe si corect. Dar daca tu nu vrei sa asculti decat ce-ti convine ce sa facem? rolleyes.gif Nu mai vezi padurea de copaci.

Si bineinteles ca glumeam cand am zis sa accepti ca ai gresit. tongue.gif
Mariustom
Nu fă negarea negației tongue.gif
Explică-mi, te rog, ce înțelegi prin "m-am asigurat, am intrat in depasire si cel pe care il depaseam n-a respectat partea lui de carte" ?
Cum fras te-ai asigurat dacă te trezești cu unul că vine după curbă, etc și te grăbești (fără să fi luat în calcul la inițierea depășirii) să te retragi repede pe banda ta indiferent de consecințe ??? Pt a evita o ciocnire frontală ???
Daaa, eu sunt de vină (să zicem că-s cel depășit) că tu, de grăbit ce ești, te bagi să mă depășești fără să iei în calcul că-ți vine altul din față ...
Și asta fără ca eu să fi făcut ceva (frână, accelerare, etc). De ce tu trebuie să intri în panică și să mă împingi/călărești/forțezi să reacționez ?

NU am nimic cu depășirile făcute "la carte" !!!
Dar cu cele riscante în care mă implici și pe mine ca apoi să mă acuzi, DA !!!
T u d o r
Gata, m-ai infrant... Sunt la pamant, mi-ai explicat ca nu gresesti. biggrin.gif
Mariustom
Offf, așa de repede ? biggrin.gif
Acum serios: când intri într-o depășire de ce trebuie să ții cont ca celălalt să nu frâneze ?
Dacă ar fi accelerat aș fi înțeles pe oricine să fie supărat că trebuie să se forțeze în plus ca să termine depășirea.
Dar fără ca celălalt să facă ceva TU te trezești că nu poți termina depășirea și frânezi și tot celălalt e de vină că și el frânează ca să te ajute ?
Adică tu te bagi pe contrasens și vrei să-l depășești ... frânând ??? banned.gif
ninja.gif

PS: am mai zis și repet.
Aici pe forum caut să fiu cât mai integru, în rest mai greșesc și eu, că-s muritor ca și voi tongue.gif biggrin.gif
T u d o r
Ok Marius, hai sa-ti zic fara gluma cum e situatia. Intru in depasire, sunt 2 masini la rand. Depasesc pe prima si vreau sa intru intre ele, din fata vine o alta masina si nu pot termina depasirea amandurora. Atunci cel din fata dintre cei doi crede ca vreau sa-l depasesc si pe el, estimeaza ca nu pot termina depasirea (eu nu vreau s-o fac, vreau sa intru intre ei pentru ca stiu ca nu am loc) si incearca sa ma ajute franand. Dar in timp ce el vrea sa ma ajute ma incurca foarte tare pentru ca amandoi franand nu pot sa ma mai incadrez in spatele lui. De asta am spus ca toti trebuie sa-si vada de ce scrie in regulament, adica sa mentina viteza CONSTANTA pentru ca cel care depaseste sa-si poata face propriile estimari si sa reintre in rand in mod safe. Nu am nevoie de ajutorul nimanui cand depasesc dar nici sa ma incurce nu vreau. Sa-si vada de drumul lui ca am eu grija de mine. smile.gif

Acum recunosti ca ai gresit? biggrin.gif
Mariustom
NU, pt că ai schimbat datele problemei tongue.gif
T u d o r
Reciteste te rog textul lui JK si ai sa vezi ca despre aceeasi situatie vorbeste si el. Asta mi s-a intamplat si mie de destule ori. Poate ca in unele cazuri daca nu as fi fost sofer cu experienta si calm de felul meu as fi luat-o. Unora li s-a intamplat.
Mariustom
Nope, greșești again.
James nu a apucat nici prima, cazanul, să-l depășească, el era pe contrasens fără să fi depășit.
Era acolo ca să contemple drumul dacă vine ceva spațial. Și a venit. Și a frânat. Și el. Și cazanul. Și el atunci a accelerat și s-a băgat între cazan și logan.
Deci, nu trecuse de ultimul (de fapt nici nu-l ajunsese) când s-a trezit cu cel ce venea spre el. Și dacă cazanul nu frâna intra în spatele lui, de unde plecase.
Eu asta zic: de ce trebuie să fii pe contrasens, să începi o depășire fără a fi sigur că ai destul spațiu ???
Și să trebuiască să faci alte chestii ?


Băăăăi, am scris în seara asta cât în 7 zile ... smile.gif
James Kilowatt
Marius n-a gresit, fiindca tot n-a inteles biggrin.gif El combate in continuarea fortarea depasirii, in timp ce noi explicam ca ne-a trecut de depasit da' nu suntem lasati biggrin.gif

@Marius
indiferent de situatie, daca cel depasit e idiot, te poate pune intr-o situatie tampita oricat de mult te-ai asigurat inainte sa depasesti.
T u d o r
Batman! teehee.gif
Mariustom
CITAT(James Kilowatt @ Feb 4 2011, 10:43 PM) *
...
@Marius
indiferent de situatie, daca cel depasit e idiot, te poate pune intr-o situatie tampita oricat de mult te-ai asigurat inainte sa depasesti.

Aici n-ai greșit biggrin.gif
În rest ... da tongue.gif biggrin.gif


Bre, am scris azi 32 de mesaje. Nu știu cât mai rezist.
Ooo, am greșit, 2 sunt scrise de fiică-mea smile.gif
vio
exista definite limitele minime obligatorii pe DN, DJ si Autostrazi , daca scurmoniti pe net o sa le gasiti . wink.gif...
Lucian107416
Nu cred. Ajuta-ne cu un link.
Mircea104901
Pe autostrada este limita minima de 50km/h.
"Art.74. ? (1) Pe autostrăzi este interzisă circulația pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite fără autorizație specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementărilor în vigoare, a vehiculelor cu tractiune animală, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor și mopedelor, a tractoarelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum și a vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h."

In rest nu exista limita de viteza minima, decat daca este specificata prin indicator. De obicei, in zonele cu 2 benzi sunt indicatoare de viteza minima pentru banda a 2-a.

La art.99 este specificat ca: "1. conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteza cu cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv;"

Mai multe aici.
Lucian107416
Asta s-a mai discutat si rasdiscutat. Una peste alta nu mi se pare fair din partea lui Vio sa arunce niste afirmatii in mod repetat si apoi sa se faca ca a uitat.
"daca scurmoniti pe net o sa le gasiti . " pe dracu.
AlexTM
QUOTE (Mircea104901 @ Feb 8 2011, 07:48 PM) *
Pe autostrada este limita minima de 50km/h.
(1) Pe autostrăzi este interzisă circulația [...] vehiculelor care, prin construcție sau din alte cauze, nu pot depăși viteza de 50 km/h."

Din ultima afirmatie nu rezulta ca viteza minima pe autostrada ar fi 50 KM/h. Nu vorbim de ce "se deduce" sau "pai altfel de ce ar fi interzise" ... ci de aplicarea stricta a literei legii, ca doar nu e la piata.

Sunt si eu curios unde sunt specificate vitezele minime pe diferite tipuri de drumuri, la modul general (NU specific prin indicatoare). Nu zic ca nu exista, dar sa stim si noi sa nu ne pomenim dreaq cu vreo amenda de la vreun politist zelos.
Seri
Tractoarele nu au voie pe drumurile nationale. Care este viteza maxima a unui tractor U650? Asa putem deduce... tongue.gif
Lucian107416
@AlexTM. Ai dreptate. Legea e idiot formulata. Am voie sa circul cu un Ferrari(sau orice alta masina de familie biggrin.gif) pe autostrada cu 40km/h, conform legii.
Nu va mai chinuiti sa cautati viteza minima, pentru ca ea nu e reglementata decat de prezenta unui indicator. Vio a vorbit "nedocumentat".
klm
CITAT(Seri @ Feb 9 2011, 01:20 PM) *
Tractoarele nu au voie pe drumurile nationale. Care este viteza maxima a unui tractor U650? Asa putem deduce... tongue.gif

Prevederile legii nu se "deduc", se interpreteaza.
Mariustom
Deci, viteza minimă obligatorie nu e reglementată în mod specific în Codul Rutier, acolo zice doar așa:
CITAT
1. conducerea unui autovehicul in mod nejustificat cu o viteza cu cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv;

Deci, există tronsoane de drum în care, în baza indicatoarelor ce delimitează tronsoanele respective, avem stabilită o viteză minimă obligatorie. Nu e ceva general ca și viteza maximă, e ceva legat doar de delimitarea dată de indicatoare.
Nu există ceva general pt viteze minime pt autostrăzi, drumuri europene, etc doar dacă există indicatoarele respective.
Părerea mea ... thumbsup.gif
ninja.gif
AlexTM
Deci este legalizata incalcarea legii, cu mai putin de 10 km/h.
E la fel si la viteze in plus, sau e doar adevarat insa neoficial?
Mariustom
ohmy.gif Nu cred că am înțeles ce ai vrut să zici Alex

Spre ex, pe o porțiune de drum european cu 2 benzi apare indicatorul cu viteza minimă de 50 km/h pt banda a II-a.
Asta înseamnă că nu ai voie să mergi cu 39 km/h sau mai puțin, conform indicatorului, dar nici mai mult de 100 km, conform Codului Rutier.
Așadar, dacă pe porțiunea respectivă ești depistat pe banda a II-a cu viteza între 1-39 km/h sau peste 110 km/h ești pedepsit!

Nici acum nu-i clar ??? smile.gif
ninja.gif
AlexTM
Era clar si inainte.

E ciudata interpretarea semnificatiei de "viteza minima". Daca scrie ca minim e 50, apai tot ce e sub 50 ar trebui sa fie ilegal. Nu sa fie de la bun inceput specificat in lege ca poti sa incalci limita cu 10.
Ca si cum ar spune ca e interzis sa furi dar (scris in lege) ca furturile sub 100 de lei nu se vor urmari smile.gif Chiar daca in realitate politiei i se rupe de daunele minore, nu e scris asta nicaieri.


Iar partea a doua: e cumva un text similar pentru depasirea vitezei maxime?
Mircea104901
Se sanctioneaza doar ce e cu + maxima / - minima 10km/h. Mai putin nu. Scrie in cod.
alibabavl64
E cam vechi dar sa lamurim:
Niciun instrument vitezometru nu indica corect viteza.
Ba chiar exista o intelegere internationala (nu stiu daca scrisa su tacita) prin care ele sint etalonate sa arate "in plus".

Ca atare, tu mergi pe o portiune cu 50 km/h "pe bord" dar tu ai mai putin. In cazul asta daca n-ar exista prevederea aia cu - 10 ai fi deja contravenient.
In cazul "in plus" la fel.

Exista erori ale instrumentelor de bord, variatii ale presiunii in pneuri, ca atare si ale razelor de rulare, diferente intre doua anvelope legale cu care poate fi echipata o masina (de ex 155/80-13 si 165/70-13... au diametre apropiate dar nu identice), uzuri de profiluri, ba chiar si erori inerente ale "radar"-elor.

Imi amintesc pe vremea de dinainte de "revolutie".. ieseau baietii cu radarul si in acel decret 328 era stipulat viteza max 60 km/h in localitate.
Ei, la 61 erai gata... ce stresant era, mai ales ca majoritatea masinilor erau RO. Ca instrumentele erau etalonate in plus, avantaj dar...na, dar erau si unele defecte care aratau in minus.. ce stresant era..
Asa ca e buna marja aia de 10 km/h...
Watcher
QUOTE
Ca atare, tu mergi pe o portiune cu 50 km/h "pe bord" dar tu ai mai putin. In cazul asta daca n-ar exista prevederea aia cu - 10 ai fi deja contravenient.


Cred ca s-a strecurat o eroare de rationament aici.
Daca tu ai real o viteza mai mica decat cea pe care o indica vitezometrul , atunci mergand cu vitezometrul lipit la 50kmph, atunci inseamna ca radarul te va inregistra cu mai putin decat 50kmph, deci nu conteaza prevederea de +10, caci nu esti contravenient ...
DORU
Pt +10km/h nu te opreste nimeni, nci macar pt avertisment smile.gif
AlexTM
Se referea la prevederea cu "-10"
Dar si aici e o eroare de rationament, nu exista limita MINIMA de viteza in localitate.
Limita minima e semnalata de indicatoarele alea rotunde albastre. In general sunt in rampa
, acolo unde sunt mai multe benzi la urcare.
mike.omega
Eu sunt singurul ghinionist cu amenzi la limita? M-au prins cu 82 pe limita de 70, desi nici acum la aproape 2 ani de la "incident" nu sunt foarte convins ca am ajuns la viteza aia. Si m-au mai oprit acum un an pentru 61 sau 62 pe limita de 50, insa mi-au dat doar avertisment ca erau sarbatori biggrin.gif plus ca oprisera pe inca un tip mai recalcitrant asa whistling.gif

PS: la fel de bine am trecut pe langa radar cu 139 pe autostrada(viteza inregistrata pe GPS) si n-au zis nimic thumbsup.gif
former_ozz
Vitezometrul meu arata exact acealsi numar ca GPS-ul. Ma refer la vitezometru "digital" ca la Civic.
Bineinteles ca nici unul din ele nu e precis dar probabil amindoua se incadreaza intr-o eroare de vreo 1-2%, astfel incit la 50mph sub o mila.
James Kilowatt
La mine vitezometru indica 6km/h in plus, constant.
Cea mai stupida amenda am luat pentru 77 pe restrictie de 70, in Belgia.
Titi1988
si cat a fost amenda?
adrian_r5
QUOTE (mike.omega @ Feb 11 2012, 12:38 AM) *
Eu sunt singurul ghinionist cu amenzi la limita?

Nu ... sint alaturi de tine wink.gif
In toamna lu' 2003 m-au taxat pt. un discutabil 72 km/h aici ... De oprit m-a oprit cam 1.5 km mai incolo de locu' unde era radaru' (pe care recunosc ca nu l-am vazut) ... Dupa ce am terminat treaba si am primit procesu' verbal se aude prin statie cum i se comunica "opreste Mercedesu' ala negru cu numere de Beograd cu 120 km/h" ... i-am zis lu' nea "organu" - "vedeti ... asta pericol ... nu eu cu 72 km/h" ... si am plecat in treaba mea spre Resita.

L.e. - pe vremea aia viteza maxima in localitate era 60 km/h da' nu mai stiu daca era valabila si treaba cu +10 km/h.
alibabavl64
QUOTE (Watcher @ Feb 10 2012, 05:38 PM) *
QUOTE
Ca atare, tu mergi pe o portiune cu 50 km/h "pe bord" dar tu ai mai putin. In cazul asta daca n-ar exista prevederea aia cu - 10 ai fi deja contravenient.


Cred ca s-a strecurat o eroare de rationament aici.
Daca tu ai real o viteza mai mica decat cea pe care o indica vitezometrul , atunci mergand cu vitezometrul lipit la 50kmph, atunci inseamna ca radarul te va inregistra cu mai putin decat 50kmph, deci nu conteaza prevederea de +10, caci nu esti contravenient ...



QUOTE (AlexTM @ Feb 10 2012, 10:35 PM) *
Se referea la prevederea cu "-10"
Dar si aici e o eroare de rationament, nu exista limita MINIMA de viteza in localitate.
Limita minima e semnalata de indicatoarele alea rotunde albastre. In general sunt in rampa
, acolo unde sunt mai multe benzi la urcare.



Nu e nici-o eroare, era vb de cei -10 pe portiunile cu viteza minima obligatorie. Si acel 50 era aleator...

Dupa acre am completat ca e valabil si pt +10. Pt cazul +10 personal tin masina la v+10 pe bord si sint in limite rezonabile.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.