Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sfat achizitie LCD
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Multimedia & IT- Electronice
Pages: 1, 2, 3
ozz86651
42" zic eu. restul sint monitoare.
Lucian107416
in primul rand , full HD e un moft. N-ai nici un beneficiu din el pentru ca nu vei vedea continut fullHD. Transmisia HD este HDReady(720p). Au as alege 81 cm. 66 cu siguranta e mic!!!
PS. Minim de 4 ori diagonala nu e corect.
Diesel
Transmisia HD e 1080i smile.gif
Lucian107416
cine e broadcaster-ul unui asemenea semnal????
mike.omega
Pentru o cunostinta caut si eu urmatorul device: televizor destinat unei rulote.
Caracteristici impuse: alimentare 12V-220V si antena exterioara "d'aia de se pune pe rulota" smile.gif Ideea e ca dracovenia tre sa prinda cateva posturi romanesti, nu BBC, nu topgear biggrin.gif

Stie cineva ceva?

Eu pana acum am gasit asa:

http://www.e-camp.ro/product.php?id_product=516

http://www.e-camp.ro/product.php?id_product=508
ozz86651
QUOTE
cine e broadcaster-ul unui asemenea semnal????


Blueray smile.gif. Cine se mai uita la tv in ziua de azi?
Lucian107416
pe continentul asta mai toti. Mai ales partea de est. biggrin.gif Oricum s-ar putea sa aiba Diesel dreptate .... 1080i
klm
Intreb aici: luai pentru ai mei un tv de asta plat si-l pusai mai devreme pe perete; momentan am lasat cablul tv+cel de alimentare atarnate de perete, insa natura mea de inginer se intreaba daca exista vreun dispozitiv care sa transmita semnalul de la cablu la TV fara fir; un fel de wireless pentru semnalul TV?
former_ozz
Daca prin cablu intelegi internet si prin TV intelegi streaming, da smile.gif.
klm
Nu, nu, nu.
Ma intereseaza altceva (nu ma pricep la termeni tehnici insa sper ca explic cat mai corect cu cuvinte pifane); sa bag cablul coaxial - pe care se transmite semnalul TV (ala de unde vine tvr1) - intr-un dispozitiv care trimite fara fir unui alt dipozitiv (bagat in televizor) semnalul tv (adica tvr1); adica, pur si simplu, sa nu atarne cablul pe perete dat fiind ca televizorul este agatat la nivelul capului iar din partea inferioara pana la podea sunt ~1,5 metri.
Nu vorbesc de internet (ce sa fi facut ai mei cu un smart tv?!) ci strict de semnalul transmis de operatorul de cablu tv.
Nu ma intrebati ce fac cu cel de alimentare pentu ca inca nu m-am gandit smile.gif!
Mircea104901
QUOTE (klm @ Dec 20 2011, 04:14 PM) *
Intreb aici: luai pentru ai mei un tv de asta plat si-l pusai mai devreme pe perete; momentan am lasat cablul tv+cel de alimentare atarnate de perete, insa natura mea de inginer se intreaba daca exista vreun dispozitiv care sa transmita semnalul de la cablu la TV fara fir; un fel de wireless pentru semnalul TV?

Da, exista. Ceva de genul. Am vazut si pe la Philips ceva.
Sau, la noi, dupa o cautare sumara.
klm
Da, deci: canal de cablu - 150 cm - 12 lei; 3 holzsuruburi - ~2 lei; curentul consumat de bormasina si surubelnita electrica 2 lei; a mai ramas si putin var din 2009.
Bucuria lucrului bine facut - nepretuita smile.gif.

Multumesc de informatii!
HalbaSus
In femei, frane de dacie si transmisii wireless sa nu ai incredere niciodata ! biggrin.gif

In plus, daca tot faci canale poti ascunde si cablul de alimentare daca tot vrei sa o arzi la modul estetic... ca inca nu prea functioneaza prizele wireless...
klm
Lipsa de imaginatie privind ascunderea cablului de alimentare precum si cei 2-300 de lei pentru o ghidusie de aia sunt argumente suficiente in favoarea canalului de cablu; doar ca peretele de care vorbesc este unul foarte subtire (suportul a venit cu niste suruburi de 10 care ar fi iesit prin gresia de pe cealalta parte a zidului asa ca am folosit altele scurte si doar de 8; in urma cu 2 ani, la montarea unui calorifer port-prosop pe partea cealalta a aceluiasi perete, suruburile au impins o bucatica din tencuiala asa ca m-am pregatit in avans smile.gif) si n-as fi vrut sa-l deranjez, dar daca trebe, trebe.
Mircea104901
Exista pat de cablu din plastic, autoadeziv (si chiar sta lipit, mai ales daca e pus pe verticala unde nu sustine decat propria greutate), diverse dimensiuni (pentru cate cabluri vrei sa ascunzi prin ele). Nu arata rau, si e cea mai ieftina solutie, si fara batai de cap (dat gauri, sapat si astupat santuri, zugravit, etc.).
klm
Ce spui tu ma intriga... biggrin.gif
Mariustom
CITAT(klm @ Dec 21 2011, 10:53 AM) *
Da, deci: canal de cablu - 150 cm - 12 lei; 3 holzsuruburi - ~2 lei; curentul consumat de bormasina si surubelnita electrica 2 lei; a mai ramas si putin var din 2009 ...

offtopic.gif Dacă prețul celor 3 holșuruburi ai putut să-l apreciezi la aprox 2 lei, cum ai aflat că face exact 2 lei "curentul consumat de bormasina si surubelnita electrica" ???
ninja.gif
HalbaSus
Foarte simplu, pretul energiei electrice este 0.42 lei KW/h, presupunem ca are o bormasina de 1200 W iar incarcarea surubelnitei electrice a consumat 100 W. 2 lei inseamna 4.76 Kw, deci 4760 W, scadem cei 100 W, ne raman 4660 pe care ii impartim la 1200W (presupunem ca a lucrat la turatie maxima tot timpul cu bormasina) si obtinem 4.8 h... deci probabil 5 ore de folosire a bormasinii... la o medie de 30 de secunde pe gaura asta inseamna 600 de gauri.
former_ozz
Halba, tu in inima ta esti inginer.
James Kilowatt
Omu' si-a luat o marja de eroare, poate nu-i ies gaurile din prima daca n-a mai dat de mult thumbsup.gif
Diesel
http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_HDMI

Maine pe lumina o sa fac poza la LCD-ul din bucatarie sa vedeti exemplu de pozitionare norocoasa.
klm
36182451.gif
Vazusi, Mariuse, ce zisă Halba? Dar, pentru ca o sa caut/cumpar smecherie de aia adeziva, voi porni bormasina langa contor si voi consuma curent fix de 2 lei ca sa imi tin cuvantul wink.gif.
getodac
Lansare Samsung OLED TV

getodac
Inventiile celor de la Samsung prezentate la CES continua.
Geamul inteligent:

azazel1
are cineva de pe forum pachetul HD de la rcs ?

de vineri incepand, il am si eu si sunt emisiuni sau filme ce nu se vad pe tot ecranul.
e normal?
Seri
Ai incercat butonul WIDE de la telecomanda decodorului?
azazel1
da.
nu merge.
de regula in pauza publicitara patesc asta, ca ceea ce vad la tv sa fie mai mic decat ecranul.
Mariustom
Eu am și îți confirm că-i OK. Asta deoarece dacă ești atent, la Pro TV de ex, la HD ai pe margini imagine în plus față de cea SD. Iar unele transmisii, reclame, sunt făcute doar pt SD, iar redarea fiind 16:9 îți apare imaginea micșorată. Poate alta e explicația ... biggrin.gif
Dar nu-i bai, alt bai să nu fie thumbsup.gif
ninja.gif
azazel1
salut marius !

da, am observat si eu ca baga un fond albastru de jur imprejurul imaginii.
insa, exista situatii cand imaginea este inconjurata de negru sau in stanga si in dreapta ei sunt benzi negre.

dar oricum, sunt aproape sigur ca "asa face toate".
Mariustom
Apropo, cred că știi că pe telecomandă, sus, ai un buton “V-Format” de unde poate fi ales formatul streaming-ului video pe ieșirea HDMI: “Original / 576i / 576p / 720p / 1080i”
Joacă-te puțin cu el wink.gif
ninja.gif
Skywalker
No, fratilor, oi n-am priceput nimic! Sfat achizitie LCD?! si discutam de bormasini si pat de cablu, etc.
Io intreb:
Care este mai rentabil LED sau LCD calitate pret?
Am o camera de 4lX5LX4I slab iluminata natural, pozitionarea & vizionarea va fi in diagoala.
No, ce-mi recomandati
RUE
mah.. eu am un LCD de 82 cm LG de prin 2009 ianuarie si e ok, dar pare din ce in ce mai mic in ultimul timp. pe langa asta si produce caldura, iarna e ok, dar vara contribuie la incalzirea locuintei sad.gif

Acum sunt si LCD uri si plasme mai economice dar au preturi.
Eu mi as dori un 117 cm diagonala, LED, nu stiu daca si 3D ca ... dai bani degeaba... daca nu folosesti, sa aiba si wifi, usb player cat mai bun. una peste alta e cam 3000 lei scula pe la emag sau domo. smart tv urile sunt si ele utile dar nu indispensabile.

e deosebit sa vezi F1 sau motogp sau un film creat pt asta pe un ecran mare.
depinde si pe semnal ne vine imaginea...
solmar
Ezit intre LED si LED 3D. Voi ce ma sfatuiti? Primul e un 3D de 40 inci, al doilea un LED de 46 de inci. Ambele Sharp (nu vreau alta marca). Pretul e sensibil acelasi (iar daca scormonesc pe net gasesc si ceva mai ieftin). La fel de bine mai pot astepta o luna sa inceapa reducerile. Sau pot sa-l comand imediat intr-un impuls de moment...

http://www.ctsmag.ro/produse/188-televizoa...chelari-3d.html
sau
http://www.ktn.ro/produse/70-televizoare-l...technology.html

Multumesc.
solmar
S-a largit aria de interes la http://magazinpanasonic.ro/index.php?route...product_id=1334 si la un sony kdl care este prea scump totusi.
george3
Dezgrop topicul acesta pentru ca m-am hotarat sa schimb si eu TV-ul meu CRT de 108 ani cu ceva modern, in ton cu era tehnologica actuala.
Ce mi-as dori:
- TV LED (Edge LED, Direct LED, s.a., nu stiu exact care-i mai bun si de ce)
- diagonala 40-42 inch (preferabil 42 evident)
- Full HD
- Functiile Smart nu ma intereseaza
- 3D nu ma intereseaza
- sa aibe slot CI+
- sa suporte sunet DTS
- cat mai multe USB, HDMI, si restul de mufe.

Buget: cam 1800 lei si m-as extinde la 2000 daca merita.
Stiu ca bugetul este la limita raportat la cerinte dar poate gasesc ceva totusi. Nu ma grabesc prea tare.
Ma intereseaza dac aputeti sa imi dati ceva sugestii referitor la ceva modele cu care ati avut de-a face. Despre producatori nu as putea spune spune ca am vreo preferinta. Samsung vad ca au un marketing foarte agresiv dar nu stiu cat de calitative sunt. LG sunt parca putin mai ieftine decat Samsung dar au ceva mai putine "chestii", Sony erau the best acum vreo 20 de ani, despre Sharp, Philips, Horizon, Akai etc nu stiu mai nimic.

Puteti sa imi recomandati ceva?
Multumesc!
SSARG
Eu pot sa zic doar de experienta mea - am luat o plasma Panasonic acum 5-6 ani, cred, la recomandarea sefului de atelier de garantii de la un magazin mare de electronice/electrocasnice etc. care mi-a zis ca are cele mai putine retuturi in garantie... merge super si in combinatie cu homecinema-ul tot Panasonic redau filme pe DVD la o calitatefoarte buna. Acum vreo saptamana am luat un player bluray si diferenta nu pot sa zic ca e fantastica intre un DVD si bluray...
Dar, no', fiecare cioara isi lauda puiul... de-acu' 5-6 ani s-or mai fi schimbat lucrurile cu tehnologiile astea care apar peste noapte!
Maccu
QUOTE (Skywalker @ Sep 23 2012, 10:45 AM) *
No, fratilor, oi n-am priceput nimic! Sfat achizitie LCD?! si discutam de bormasini si pat de cablu, etc.
Io intreb:
Care este mai rentabil LED sau LCD calitate pret?
Am o camera de 4lX5LX4I slab iluminata natural, pozitionarea & vizionarea va fi in diagoala.
No, ce-mi recomandati



Iti recomand cu incredere pe cele LED - sunt calitativ net superioare celor LCD. Eu mi-am luat recent un tv LED Samsung, sunt foarte multumit de el, de la Flanco. Au mereu oferte interesante la televizoare, eu pe-al meu l-am prins la reducere de Black Friday.
former_ozz
LED este LCD cu sursa de lumina diferita in spate. Nu este "net superior" ca n-are cum, chiar din contra din cauza inegalitatii de iluminare. Dar e subtire si consuma mai putin.
solmar
Ai dreptate, 3D e aproape inutil. Alegerea mea finala a fost intre Sony Led si Sharp plasma. A castigat Sony si LED vs plasma. In orice caz, daca va fi cazul sa mai cumpar un al doilea televizor voi alege si o plasma.
Titi1988
Doresc sa-mi iau luna urmatoare unul dintre cele 2 led-uri. am tot citit reviewuri, caracateristici si inca sunt indecis. Ma poate ajuta cineva?

http://www.emag.ro/televizor-led-lg-106-cm...0/pd/DB3FLBBBM/

http://www.emag.ro/televizor-led-samsung-4...h/pd/D93JZBBBM/

Sunt cam identice iar dina cest motiv as merge le lg pentru cei 5 cm in plus la diagonala.
RUE
Acum o luna fiind in vizita prin Severin am intrat la Carefour si aveau un LG sau Samsung de 55" cu smart tv la 3000 lei pe cand la emag era 3700 modelul.
Prevad ca la toamna ce vine imi iau la BF inca un TV.

LCD ul cu care ma laudam in 2012 si care era din 2008-2009 l am cedat parintilor (150 w - lor nu le am zis cat arde... dar are ecran mare si incalzeste si camera).
Acum folosim de un an si ceva de la BF un LG smart 3D de 32" pt ca de atat au fost banii atunci dar la 2400 lei era unul de 40" cred.
former_ozz
150W e cit un bec sau un computer mai econom. O plasma e (era ca nu prea se mai fac) la 500W.
AlexTM
Plasma mea Panasonic (42V10) se lauda cu un consum pe la 200W (max. 350). Cat e in realitate, n-am habar.
De mers, merge perfect si uite ca facu 5 ani in decembrie.
RUE
led ul de 82 cm smart si 3d ce il am (cu wifi) consuma 40 W. In living am 4x9W becuri LED.
Las consumul in rest la discretia masini de spalat, centralei si hidroforului.
Recent am adaugat un PNI cu DVR. Ardem cam 100 Kw pe luna.
NGZ
LCD-urile mai vechi erau luminate cu neoane. Neoanele sunt puturoase, odata aprinse raman asa pe toata durata cat functioneaza televizorul.
In prezent se construiesc LCD-LED. Intrucat LED-urile permit schimbari foarte rapide a intensitatii iluminarii, acestea isi modifica in permanenta cantitatea de lumina emisa, permitand astfel obtinerea unor imagini mai clare si a unui contrast ridicat.
Televizoarele LED-LCD produse in prezent au un randament bun ex: un TV avand diagonala de 117 cm consma in jur de 80W.

Apropo de unitatile de masura. In W, respectiv kW se masoara puterea, in timp ce energia se masoara in Wh, respectiv kWh.
Daca un televizor ar consuma 100 de kW ar transforma sufrageria intr-un cuptor.


RUE
eu ziceam ca ~100 kw consuma toata casa intr-o luna. Azi am dat citirea la online.
Am adaugat recent si CCTV ul iar uneori las si un ip cam dar cred ca astea nu se prea compara... cu masina de spalat, centrala si hidroforul.
NGZ
Casa ta consuma 100 de kWh (asta fiind energia lunara) la o putere medie de aproximativ 0,15 kW. Daca ai consuma 100 kW (asta fiind putere) ai fi la nivelul unei fabrici in toata regula.
RUE
Inteleg ce vrei sa zici si e ok. Ca sa fac ceata am consumat 350 mc gaz pe ianuarie smile.gif
On topic, am vazut ieri la uchan un LG42 670 cu 1999 lei. are smart si 3d in 107 cm. Totusi vreau in loc de 32" unul de minim 50".
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.