Help - Search - Members - Calendar
Full Version: CERN
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic
Pages: 1, 2, 3
f1anatic
Warning ca sinteti off-topici ! Asta ca se fie multimit conu' KLM !

Bai, sinteti citiva aici pe forum care ma cunoasteti mai bine. Ne-am intilnit si in persoana...stiti si cam ce fac ca meserie...etc. Gasim Bosonul. Higgs a avut dreptate. Reusim sa il producem industrial si il putem impacheta, si are shelf-life de 3 luni... vindut unitar 1 boson pt un 10,000 de dolari, sau ma rog. Dam premiul Nobel. Si facem asta in urmatorii 2 ani. Si ce facem dom'le cu bosonul ? A rezolvat incalzirea globala ? Ne duce pe Marte ? Ne taie dependinta de petrol ?

Sint perfect de acord cu progresul stiintei. Si cu faptul ca multe din chestiile pe care le utilizam zilnic sint datorate stiintei si progresului. Uite LCD-ul meu pe care citesc si scriu in momentul asta. Si tot corect este ca mai bine bagam banii in stiinta decit in submarine atomice si rachetute nucleare. Tot ce zic este ca banii astia poate ar fi resuit sa faca o diferenta palpabila intr-un alt domeniu, mult mai repede...

Uite
http://en.wikipedia.org/wiki/NASA_budget#A...et.2C_1958-2008
NASA are un buget de 17 miliarde pt 2008. Bun. Mergem in spatiu, cucerim alte lumi, reusim sa trimite pe Luna deseurile noastre radioactive si cum e viata pe Marte o colonizam...POATE in viata noastra (si sintem toti in jur de 30 de ani aici) un om va pune piciorul pe Marte.

Anual jumatate de milion de oamnei in tara cea mai dezvoltata economic - adica USA - mor de cancer. La o populatie de 300 mil. Dar in alte parti ale lumii ? Ma rog, si industrializarea contribuie la cancer. Si totusi, care este bugetul NIH - NCI (National Cancer Institutes, ce apartine de National Institutes of Health) pt a finanta proiecte (si cercetare) in domeniul cancerului ? 6 (sase) milioane de dolari. http://plan.cancer.gov/Budget_at_a_Glance.htm

Sa mai caut exemple ? Actualmente, majoritatea deseurilor radioactive de la centralelel nucleare (pt electricitate) este stocat on-site. In illinois 90% din energia electrica vine de la centrale atomo electrice. Yucca Mountain, sub un munte, in desert prin Nevada, a fost aleasa ca un loc stabil, sigur si sa fie transformat intr-un depozit pe lunga durata ale acestor deseuri. Ce face Department of Energy in USA...a taiat 100 de mil de la buget...de la 494mil in 2007 la 390 mil in 2008. Intre timp deseurile se acumuleaza, si nu vorbim doar de deseuri de mare pericol ci si cele mici...si cele rezultate din desfacerea armamentului nuclear etc. http://en.wikipedia.org/wiki/Yucca_Mountai...tation_of_waste

Si acum sa nu imi spuneti ca voi in UE nu aveti cancer si va luati energia electrica numai din vint si soare, si conduceti masini ce merg cu apa, ca nu va cred. Da. E o picatura de apa 10 miliarde. Dar aceasta picatura ar putea rezolva probleme acute. Cu juma de miliard acopereai ghetarii de la POluri cu o folie reflectorizanta, le opreai topirea masiva si reuseai sa stabilizezi anumite efecte ale incalzirii globale...in timp ce investeai alti bani in tehnologie mai curata in tari precum China. Da, toata lumea vrea lucurui ieftine. Dar eu unul as prefera sa imi cumpar LCD-ul cu 40 de dolari mai scump, dar la locul de productie in China nu au fost deversate dioxine si mercur. Si asta pt ca li s-a oferit un pachet de ajutor international cu planuri gindite care i-a fortat ca isi schimbe tehnologia la standarde moderne.

Nici nu am vorbit de foamea din Africa...

Ok ultim edit...Brazilia se pare ca detine CEL MAI MARE zacamint petrolier maritim EVER ! 3-4 miliarde de barili. Asta la 2 ani dupa ce il gasisera pe primul care are vreo 8 miliarde. Dar e sub apa. Sub 400 m de apa. Deci petrol ieftin ? Probabil canu. Dar va exista petrol cacalau inca multa vreme...deci nu vom putea renunta la el si in consecinta, la tot ce tine energetic de petrol. Si cum aceste cimpueri petroliere sint maritime si deci NU trebuie invadata Brazilia pe uscat, banuiesc ca putem trimite o flota puternica in largul Braziliei si putem ocupa vreo juma de an aceste zone petroliere...pt mai putin de 10 miliarde...
FAR EASTERN
Mare dreptate ai!
Dar poate bosonu asta se va dovedi un mijloc de a gasi nu numai raspunsuri, ci si solutii viabile pentru cele mai arzatoare probleme ale omenirii. Eu zic sa se ia o pauza pana vedem ce se descopera, ca s-ar putea ca ceea ce se afla deja in desfasurare(proiecte, inventii, etc.) sa fie pe un parcurs ocolitor.

Si nu zic ca ar strica sa ne ocupam de sefeuri outerspatiale, dar eu zic ca sunt o gramada de lucruri de descoperit si aici, pe Terra(asta cu rauri pe care inca mai curge apa smile.gif).....
ozz86651
Mai daca era dupa voi nu se mai inventa nimic ca oameni care mor in africa si cancer a fost de cind lumea.... Dar de unde disperearea asta de a eradica moartea? Moartea e ok. E naturala, e necesara. P-aia din africa nu o sa-i salveze nimeni vreodata de foame, trebuie sa se salveze ei. Singurei. Altfel, le dai ajutoru, in maninca, il beu, si dupa aia vin cu mina intinsa din nou.

Bugetul NIH (ministerul sanatatii) era destul de bengos dar se imparte la multe proiecte. Acu ca a mai taiat taica bush din el ca sa acopere trilionu ingropat in desert nu e problema fizicienilor. Auzi? UN TRILION! nu un c*acat de miliard. Pai cu trilionul ala dadeau un boson la toata lumea, sa ajunga. Aia sint banii la care trebuie sa ne incruntam, nu un maruntis bine utilizat. Pai 2-3 miliade cred ca e o mica parte din ce e platit pe coruptie anual intr-un stat american mai amarit sau in Romania.
Apoi din pacate problemele nu se rezolva daca arunci bani cu sacul la ele. Daca vrei sa eradichezi cancerul sau sida nu e suficient sa arunci 100 de miliarde in cercetare (care bani probabil s-a si bagat pina acum la nivel global).
Acceleratorul asta e o investitie in viitorul nostru, poate mai importanta ca lupta impotriva cancerului sau mai stiu eu ce.

Cit despre petrol: problema unu e ca nu mai e atmosfera in care sa-l ardem, nu petrolul. Totusi la momentul actual consumul lumii este de 100 de ml. de barili PE ZI. Presupunind ca nu mai creste, se arde un miliard de barili la 10 zile. Fa tu socoteala cit reprezinta marele zacamint brazilian. Sau planul lu Sarah cu datul de gauri in alaska.

Hai s-o luam mai simplu: gideste-te ca fara "masinraiile" astea care fac bosoni si alte animale n-ai fi avut nici raze x, nici MRI, nici CT, nici microscopul optic sau electrinic, nici toate aparatele alea folosite in biologia moleculara care rup adnul (PCR etc), nici medicamente mai incolo de penicilina. Acilea sa te vaz cum luptai impotriva cancerului. Cu ce, cu cutitul de bucatarie?
HalbaSus
De acord cu ozz, si sincer sunt foarte (placut) surprins cum de in UE, o grupare super-birocratizata in care nu se poate face niciodata nimic pentru ca toata lumea trebuie sa fie de acord, s-a putut crea un proiect stintific de asa amploare (atat ca intindere in timp cat si ca finantare) fara sa fie intrerupt... Pe americani ii vedeam in stare, ca ei sunt mai "centralizati" au un presedinte care daca da cu pumnul in masa ca "vrem sa mergem pe luna" sau "vrem bosonu pe masa" pune toata tara bani si se face.
guerilla
io zic ca atunci cand or sa gaseasca bosonu sa-l arate la toata lumea. si sa fie asa, ca de sf parascheva la iasi laugh.gif sa treaca toti sa-l pupe.
Diesel
Zicea un gigel la TV, in ziua aia in care trebuia sa se sfarseasca lumea, ca CERN sunt pe val cu generatia a 4-a de reactoare nucleare, mai sigure, mai eficiente, modulare, cu consum redus alea alea. Deci mai multa energie, mai putine deseuri toxice. Iar daca le iese faza cu rector pe baza fuziunii nucleare (astea de acum sunte pe fisiune) o sa curga watii la robinet.

Apoi, vreti cercetare impotriva cancerului: http://public.web.cern.ch/public/en/Research/ACE-en.html poftim.

PS: sunt european si sunt mandru de asta! (in paralel cu rusinea de a fi roman, hihi)

PS2: sunt din ce in ce mai tentat sa dau exemple din South Park, am voie? biggrin.gif
f1anatic
QUOTE (ozz86651 @ Sep 11 2008, 10:35 AM) *
Hai s-o luam mai simplu: gideste-te ca fara "masinraiile" astea care fac bosoni si alte animale n-ai fi avut nici raze x, nici MRI, nici CT, nici microscopul optic sau electrinic, nici toate aparatele alea folosite in biologia moleculara care rup adnul (PCR etc), nici medicamente mai incolo de penicilina. Acilea sa te vaz cum luptai impotriva cancerului. Cu ce, cu cutitul de bucatarie?


Ozzie no disrespect, dar inca se lupta impotriva cancerului cel mai bine cu cutitul...Ma rog scalpel care e un "shish" mai mic si mai ascutit. Si nu numai cancerul...ci multe alte maladii. Iar SIDA nu o rezolvi cu ..nimic. O incetinesti doar, dar nu o tratezi.

Ministerul Sanatatii este Dept. of Health and Human Services. NIH este ramura de cercetare dar mai mult da contracte, decit sa faca ei cercetare in laboratoarele lor.

La ce va ajuta Bosonul ? Practic vorbind. La ce va ajuta - cum ne va afecta viata in urmatorii 20 de ani ? Sugereaza-mi tu citeva lucruri...palpabile.
James Kilowatt
@F1
N-ai de unde sa stii cum ne va afecta viata o anumita descoperire. Unele genii au "prezis" de exemplu ca avioanele sunt imposibile, apoi ca nu vor avea niciodata o valoare strategica, sau ca un calculator in fiecare familie e absolut inutil... smile.gif
Uite o aplicatie practica.... Bosonul lui Higgs da masa materiei. Ce-ar fi sa-l "neutralizezi" si sa faci o nava spatiala fara inertie? whistling.gif

Nu incepe cu NASA, ca aia 17 miliarde sunt mai mult protectie sociala sau subventii ascunse pentru Boeing. Daca isi propuneau cu adevarat, eram de mult pe Marte, mai ales ca acum cativa ani a fost cel mai prielnic moment pentru o asemenea calatorie intr-o perioada foarte lunga si nu se va mai repeta multi ani. Spirit si Opportunity sunt praf in ochi, cineva a calculat ca daca arunci nu stiu cate sute de asemenea robotei in cea mai bogata in fosile zona a pamantului, probabilitatea sa descopere ceva e insignifianta....
Spatialul bate pasul pe loc de 40 ani, iar Bush cu toate defectele lui a avut o idee buna sa isi propuna o baza permanenta pe Luna in cativa ani. Ar fi macar un pas inainte.... Europa are aceeasi strategie spatiala de rahat, baga 40 miliarde ca sa reinventeze GPS-ul, dupa ce l-au inventat deja si americanii si rusii secolul trecut...

marius68582




20krpm
cine baga primu o manea cu bozonu, sfirsitu lumii, viata si fratele -- are o megabere de la mine.
klm
De acord cu tine ozz, cu o mica precizare:
CITAT(ozz86651 @ Sep 11 2008, 05:29 PM) *
Apoi din pacate problemele nu se rezolva daca arunci bani cu sacul la ele. Daca vrei sa eradichezi cancerul sau sida nu e suficient sa arunci 100 de miliarde in cercetare (care bani probabil s-a[u] si bagat pina acum la nivel global).

Se gandeau oamenii de stiinta: mah ce mai avem de facut? avem sida, cancerul si problema samburilor de pepeni, de care ne apucam? Raspunsul s-a dat putin mai tarziu: pepeni fara samburi! E normal pt ca si oamenii de stiinta au burti si dorinta de a-si lua masini frumoase si femei tzatzoase.
Si apoi care e problema? ca s-au bagat 5 mld? cat inseamna asta? 2 E de persoana. La cati euroi am platit si inca platim noi, amaratii de romani, pt Bancorex, FNI si mai stiu eu ce Dacie Felix, aia 2 sunt un mizilic.
Asa, f1, thumbsup.gif ; e klm, nu am pretentii de caps lock chiar daca 66% din litere reprezinta initiale.
drabisan
Camere web de la Cern: http://www.cyriak.co.uk/lhc/lhc-webcams.html
HalbaSus
Vineeeeeeee gauraaaaaaaaaaaaaaa...........
Puneti mana pe beri... mai avem cateva minute de trait... smile.gif)
air_wolf
QUOTE (drabisan @ Sep 12 2008, 11:28 AM) *


dementiale teehee.gif
DRAGOS
foarte tare link-ul laugh.gif laugh.gif
20krpm
... si taman cind astia de la cern sint mai aproape ca oricind sa ne convinga ca n-o sa faca buba la univers, pof, se duce-n ... toata siguranta noastra... teehee.gif
20krpm
bineinteles ca am fost teribil de curios ce scrie de fapt acolo jos, pentru ka nu prizep grezeste.

QUOTE
"We're pulling your pants down because we don't want to see you running around naked looking to hide yourselves when the panic comes," they wrote in Greek in a rambling note posted on the LHC's network.

sursa

FAR EASTERN
Acceleratorul de particule LHC a fost oprit joi din cauza unei "probleme la sistemul electric", a anuntat Organizatia europeana de cercetare nucleara (Cern), preluata de AFP.
sursa
marius68582
Luand in considerare toate lucrurile si toti bosomii,nu cumva ne-am cam lasat luati de val ? In realitate poate omenirea inca nu a ajuns chiar acolo,si crema mintilor luminate inca bajbaie in intuneric?! whistling.gif
Nici maca n-am ajuns pe Luna (sic) si acum se creaza falsa speranta a posibilitatii crearii in mod artificial a conditiilor de la inceput inceputurilor.
20krpm
mda... gaura neagra ne maninca... unsure.gif
James Kilowatt
Eu cred ca am cazut deja in gaura neagra si suntem intr-un univers paralel.... ma bazez pe rezultatul meciului Chefereului smile.gif
Hoinar
QUOTE (James Kilowatt @ Sep 18 2008, 06:46 PM) *
Eu cred ca am cazut deja in gaura neagra si suntem intr-un univers paralel.... ma bazez pe rezultatul meciului Chefereului smile.gif


Revino-ti...uita-te si la celelalte rezultate... rolleyes.gif (2 egaluri (provincia) si 3 infrangeri (capitala)...)
Arheopterix
Nu am citit topicul acesta si s-ar putea sa repet unele scrise deja.
Am fost la Geneva in visita la cineva care fusese invitat la CERN.
Fara sa pun vreo intrebare,mi-a pus el; "Care e formula apei?".
Am stiut la fel ca toti....
"Cati protoni sunt in ea?"
Aici nu am stiut.
8 (parca) era raspunsul.
A trecut la specialitatea noastra...
"Daca ai un pacient cu cancer la limba de exemplu,ce ii faci?".
Aici am raspuns: "Ii rezec portiunea afectata,sau o iradiez".
"Vezi,aici o sa fie diferenta,daca treaba merge,o sa o bombardam cu protoni si se va vindeca.Fara operatie,fara riscuri.
Aparatul functioneaza la temp f joase.Sistemul care il raceste e f complex si pornirea lui e de parca 20 si ceva de MILIOANE de Franci Elvetieni.
Din acest motiv ,trebuie sa functioneze cat mai mult.
Vor fi pacienti programati non stop.
Cancer prostata,Ionescu la 2.37 am.
CAncer nas,Popescu 2.43 am.
Samd.
Nu am urmarit nimic din presa si tv ptr ca eram scarbit de prostiile pe care le-am auzit cu sfarsitul lumi,Nostradamus etc.
Lumea la Geneva era nestingerita.
Preturile la Case urcau in continuare.
Numarul refugiatilor care fugeau din oras=0.
James Kilowatt
QUOTE (Arheopterix @ Oct 29 2008, 06:59 PM) *
"Cati protoni sunt in ea?"
Aici nu am stiut.
8 (parca) era raspunsul.



Hai, doctore, da-o dreacu, chiar asa??
Oricum, stai linistit ca nici ala de la CERN nu stie raspunsul bun... pinch.gif
20krpm
QUOTE (James Kilowatt @ Nov 2 2008, 04:12 AM) *
Oricum, stai linistit ca nici ala de la CERN nu stie raspunsul bun... pinch.gif

da macar il cauta... teehee.gif
Arheopterix
Pai sunt platiti ptr asta .
Nu?
FAR EASTERN
...si inca cca. 20 milioane....
James Kilowatt
Oricum un km de tunel din asta plin de tehnologie costa mai putin decat un km de autostrada in Romania.
FAR EASTERN
QUOTE (James Kilowatt @ Nov 19 2008, 09:31 PM) *
Oricum un km de tunel din asta plin de tehnologie costa mai putin decat un km de autostrada in Romania.



Forte corect. Si se face si mai repede....... confused.gif
adrian_flavius
...si s-ar putea sa tina si mai mult... whistling.gif
FAR EASTERN
36182451.gif
Operatiunile de repornire a celui mai puternic accelerator de particule din lume, Large Hadron Collider (LHC), ce s-a defectat la scurta vreme dupa ce a fost pornit toamna trecuta, au fost oprite dupa ce sistemul de racire s-a defectat, din cauza unei bucati de paine care a ajuns inauntru, scrie The Times, citand Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare (CERN). Nu se stie cum a ajuns bucatica de paine in sistemul de racire, insa se banuieste fie ca fost scapata de o pasare, fie ca a fost aruncata din vreun avion aflat in trecere.

Cel mai performant dispozitiv tehnologic al lumii, care isi propune sa afle secretele formarii universului prin accelerarea protonilor pana la viteza luminii, a fost oprit la 19 septembrie 2008, la numai cateva zile de la punerea in functiune, din cauza a doua defectiuni succesive.

De un an se fac reparatii si se vrea repornirea sistemului pana la finele lui 2009, insa recent a aparut o problema neasteptata, dupa ce o bucatica de bagheta a defectat sistemul de racire. Bucatica de paine a paralizat o instalatie de voltaj mare a sistemului de racire, astfel ca acceleratorul s-a incalzit cu cateva grade, temperatura improprie experimentelor.

Reprezentantii CERN s-au aratat surprinsi de bucata de paine intrata in sistem si au doua teorii: fie a ajuns acolo cazand din ciocul unei pasari, fie a fost aruncata dintr-un avion aflat in trecere. Problema aparuta nu este atat de grava incat sa nu poata fi rezolvata rapid.

Constructia propriu-zisa a acestui "dispozitiv faraonic al fizicii", dupa cum il numea AFP, a durat 12 ani si a mobilizat 7.000 de fizicieni, costand nu mai putin de 3,76 miliarde de euro.

Acceleratorul se gaseste intr-un tunel subteran circular de 27 km la granita franco-elvetiana, dar o parte dintre sisteme sunt la suprafata.

cod
QUOTE (FAR EASTERN @ Nov 6 2009, 04:23 PM) *
Reprezentantii CERN s-au aratat surprinsi de bucata de paine intrata in sistem si au doua teorii: fie a ajuns acolo cazand din ciocul unei pasari, fie a fost aruncata dintr-un avion aflat in trecere. Problema aparuta nu este atat de grava incat sa nu poata fi rezolvata rapid.


Fiind un echipament high-tech trebuia sa se gandeasca si la o ipoteza high-tech. Care e probabilitatea sa cada o bucata de paine dintr-un avion drept in accelerator?

Ma mira ca nu s-au gandit ca ar putea fi resturi de mancare de pe statia spatiala.

Pe de alta parte... PASARE? Cum are acces o pasare la echipamentul lor?
ozz86651
Din avioane cad chestii frecvent si e enorm de mult trafic in ziua de azi... imi aduc aminte ca unuia i-a casut o bucata de gheata pe casa dintr-un avion, cred ca de la tras apa, casa s-a facut muci evident.
air_wolf
36182451.gif bai potoliti-va, moare omul de ris asa de dimineata 36182451.gif imaginati-va o baba care la 10.000m deschide hubloul sa scuture servetul de firmituri 36182451.gif
Mariustom
ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif (e link)
G e o r g e
si sa vezi ce a facut o furnica wink.gif thumbsup.gif
mike.omega
Bo ho hoo!
Bo ho hoo pe m**a ca m-ai speriat! spuse acceleratorul de particule 36182451.gif
Tiberiu61940
Pe mine ma cam ingrijoreaza ca e asa usor sa defectezi o chestie de asta. Daca o pasare a resit sa-l defecteze si nici macar intentionat, ca nu cred ca asta a vrut bufnita, ce ar putea face un terorist infiltrat? Ca s-a intimplat si la case mai mari. Se lasa cu o gaura neagra mai marisoara sau mai multe gaurici mici si jucause?
Mariustom
O situație a fost evitată
cod
Deci Dan Brown avea dreptate pana la urma.

Totusi, realistic, nu-mi imaginez dece ar fi CERN tinta unui atentat... Prea putine victime.
FAR EASTERN
Daca ar fi adevarata ca functionarea LHC poate produce o gaura neagra, atunci poate fi considerat act terorist sinucigas, punerea lui in functiune. 36182451.gif
James Kilowatt
Daca au ajuns bufnitele sa manance paine, e criza rau si in Elvetia. teehee.gif
air_wolf
comunicatele de presa spun ce vor. puteau spune si ca s-a kkt un martian si din cauza gravitatie reduse si a stranutului combinat cu o basina, cacatul a ajuns pe a treia planeta de la soare si s-a oprit fix in ochiul magic al CERN.
ce a fost cu adevarat acolo: nu cred ca-smai mult de 10 oameni care sa stie. si asa 10 sint multi. procedurile de securitate la asa ceva sint mega stricte.
si pe bune, daca unii preferau sa auda ca CERN a fost la un pas de a arunca planeta in aer, 90% din populatie prefera sa creada in bufnite si piine.
nu-s adeptul teoriei conspiratiei dar am studiat niste manuale de proceduri de securitate (si alea declasificate). pur si simplu ti se face parul maciuca, nici nu vreau sa-mi imaginez ce scrie in cele clasificate...
Tiberiu61940
Pe mine ma intereseaza daca se fac gauri negre acolo. Vreau si eu una, sa o montez sub chiuveta, in loc de galeata de gunoi. Pac-pac si gata, am scapat de dus gunoiul pentru totdeauna teehee.gif
Plus ca putem face o afacere de salubritate, aruncam acolo toate deseurile.
Politicienii isi pot arunca acolo trecutul si sa-l faca disparut, noi ne putem arunca viitorul in gaura neagra. Ar rezolva o multime de probleme.
air_wolf
QUOTE (Tiberiu61940 @ Nov 13 2009, 07:01 PM) *
Pe mine ma intereseaza daca se fac gauri negre acolo. Vreau si eu una, sa o montez sub chiuveta, in loc de galeata de gunoi. Pac-pac si gata, am scapat de dus gunoiul pentru totdeauna teehee.gif


omule, esti un geniu!!! biggrin.gif

tocmai ai inventat inventia deceniului biggrin.gif
Mircea104901
smile.gif)
mda
gaura neagra stabilizata sub chiuveta turned.gif . Pana atunci poti folosi asta: http://www.teka.com/html/cat/prod.php?prod...meCat=Accesorii

Si eu sunt de parere ca le e teama ca se poate sa creeze ceva necunoscut, ce poate iesi de sub control. Asta cu painea si bufnitele e fantezista rau de tot, mai ales ca bufnitele sunt carnivore, deci nu prea ar avea ce cauta cu painea in plisc.
Oricum ne vom trage sfarsitul civilizatiei, asa cum o stim, cat de curand; sunt prea multi care doresc asta. Daca nu noi, atunci o sa ne-o dea natura, ca ne-am inmultit prea mult, si actionam in sensul distrugerii echilibrului; atunci e normal sa reactioneze in sens opus si cu o forta echivalenta.
James Kilowatt
"distrugerea echilibrului" este cool. Cu asta s-a ocupat viata de cand a aparut pe Pamant, cu sau fara noi in schema smile.gif

Pe alte planete nu avem informatii, insa unul din semnele pe care le cautam cu ocheanele noastre sofisticate ca sa detectam viata e "echilibrul distrus", aka oxigen liber care la echilibru nu are ce cauta intr-o atmosfera smile.gif Sau molecule sofisticate de genul alora care dau gauri in ozon si care nu prea au cum sa apara in mod natural, ceea ce ar fi un semn nu numai de viata, ci si de tehnologie (proasta) si implicit inteligenta (comparabil cu a noastra de proasta biggrin.gif ).
BoggyPhoto
Ma intreb ce s-ar intampla, daca in momentul de "alergare" a particulelor, s-ar produce un cutremur destul de mare incat sa dezalinieze magnetii.
drabisan
Bogdan, am mai pus linkul asta: http://www.cyriak.co.uk/lhc/lhc-webcams.html
Asta s-ar intimpla!
Dar presupune un gainatz sau un terorist extrem de pregatit sau "bad luck"...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.