Help - Search - Members - Calendar
Full Version: CERN
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic
Pages: 1, 2, 3
James Kilowatt
Eu n-am avut ce face si am calculat energia fasciculelor alea de protoni de la Cern. Probabil, deformatie profesionala.

Sunt doua fascicule, facute fiecare din aprox 3000 pachete de cate 10^11 protoni. Fiecare e accelerat la maxim 8TeV ( cifrele sunt rotunjite prin adaos). Asta inesamna 24x10^26eV energie totala. Aka, aproximativ 380MJ. Mi se pare cam putin ca sa distruga lumea prin forta bruta smile.gif E energia unui prapadit de meteorit de 8 kile care vine cu 10km/s.

Radiatia cosmica ne da in cap protoni in continuu, iar o partea a lor sunt MUUUULT mai rapizi, de miliarde de ori mai rapizi decat sunt in LHC smile.gif Si n-am murit inca... cred....sau am murit si am trecut prin gaura neagra in alta dimensiune? wink.gif whistling.gif
ozz86651
Pai nu cu forta bruta, ci cu micro gauri negre care devin mari... sint unii care cauta permanent motive sa stea in panica. E o boala si asta.

QUOTE
Ma intreb ce s-ar intampla, daca in momentul de "alergare" a particulelor, s-ar produce un cutremur destul de mare incat sa dezalinieze magnetii.


Asolut nimic, orice pierdere de precizie se traduce intr-un mare fis... ca experimentul sa reuseasca e nevoie sa ciocnesti la fix protonii aia.
Tiberiu61940
Da gauri negre de alea mici cind incep sa se vinda? Eu tot mai sper sa scap de dus gunoiul.
FAR EASTERN
... si. in caz ca nu se vor forma acele gauri negre, se poate ca lumea intreaga sa lesine pentru 137 sekunden...
James Kilowatt
QUOTE (Tiberiu61940 @ Dec 6 2009, 04:15 AM) *
Da gauri negre de alea mici cind incep sa se vinda? Eu tot mai sper sa scap de dus gunoiul.


Pai nu spusesei ca ploua cu ele in jurul nostru? 90% din radiatia cosmica sunt protoni (aka "radiatie" e un abuz de limbaj), dintre care unii sunt mult mai rapizi decat la CERN. Daca se fac gauri negre de la ei, atunci e plin in jur, trebuie numai sa le culegem wink.gif


PS "mult mai rapid" e si asta un abuz de limbaj. Un proton care merge cu 99.9999% din viteza luminii e muuuuult mai rapid decat unul care merge cu "doar" 99.999% din viteza luminii.... chiar daca in cazul unei liniute diferenta nu e prea mare, atunci cand s-au infipt in pom diferenta e enorma smile.gif
Mircea104901
De HAARP ce ziceti? Uite ce zic rusii despre cutremurul din Haiti (insinuari subtile biggrin.gif):

http://english.pravda.ru/science/tech/111728-0/

Uita sa mentioneze ca si ei poseda asa ceva:
Click to view attachment

Bine, mai au si: http://www.descopera.ro/dnews/3166947-supe...lizata-in-rusia
Si probabil multe altele.
Cand citesti despre asa ceva iti dai seama cat de mici suntem cand discutam despre TDi, FSi, STi, LSD, BMW blink.gif
Si cat de limitati (cam ca aia din filmul "Insula").
ozz86651
Eu cred ca ar trebui niste surse mai bune de informare... m-am uitat pe pravda, o amestecatura intre formula as si pentru patru..pfff. Iar forumul lor e delicios. Lui Rebel i-ar placea biggrin.gif.
Mircea104901
Pravda,daca tin bine minte, era un ziar ceva de genul Scanteia pe vremuri. Acum poate ca s-au mai schimbat lucrurile. mellow.gif
Oricum e interesant ce se spune despre HAARP in general. Sunt si "teorii ale conspiratiei", dar totusi, din ce se spune, ceva adevar este in ele. Nu degeaba i-au "trimis la nebuni" pe Nikola Tesla si pe Wilhelm Reich; in cartile de fizica nu prea sunt pomeniti. Cel putin nu pe masura a ceea ce meritau, aia e sigur.
Cat despre antenele Tesla de la rusi, asemanatoare ideatic, nu ca si modalitate fizica de realizare, cu cele din Alaska ale americanilor (amplasamentul denumit HAARP) sunt sigur ca nu au rol decat "teoretic". teehee.gif
James Kilowatt
Mie mi se pare normal ca cineva care are pretentia sa faca niste fizica sa aiba un haarp smile.gif pai ai la dispozitie un accelerator de particule gratis, tie iti mai trebuie niste senzori biggrin.gif
Daca nu ma insel am mai discutat despre Haarp pe forum, cand discutam despre controlul vremii.

Apropo, legat de catastrofe, cate emailuri pomenesc despre riscul aparitiei unor monopoli magnetici la CERN? Cica ar fi la fel de posibi ca gaurile negre, iar daca apar s-ar putea sa faca la fel de urat ca o minigaura neagra smile.gif insa e mai putin spectaculos sa trimiti un mesaj alarmisti cu gauri negre decat cu monopoli magnetici.

Pe de alta parte, ca si in cazul gaurilor negre, si monopolii ar fi aparut deja in atmosfera, unde vin particule mult mai rapide decat la cern....
James Kilowatt
Aici un blogushor cu potentialele scenarii de distrugere a terrei si a universului smile.gif

http://public.web.cern.ch/public/en/LHc/Safety-en.html
Rebel
va impartasesc ce am primit prin e-mail


Se pare ca experimentul de sub pamânt, si anume CERN - Geneva, nu numai ca a început, dar s-a si finalizat înainte ca lumea sa aiba habar despre acest lucru. A înteles oare cineva dintre noi, profanii, ce se întâmpla acolo? Oare ce descoperiri se fac si s-au facut? Ca într-un joc de copii, ne-am amuzat si am cochetat cu niste cuvinte si informatii: teleportare, universuri paralele, crearea universului, cât si forma lui de fiintare... si multe altele. A înteles oare cineva cu adevarat aceste cuvinte?

La 12 august 1943, în America, la Eldridge, se dadea startul unui experiment ce avea sa revolutioneze tot ceea ce omul cunostea despre fizica, univers, timp si spatiu - experimentul Philadelphia. Doua creiere gigantice, Einstein si Tesla, s-au pus “neuron la neuron” pentru a crea posibilitatea ca un vas de marina cu echipaj sa dispara si sa reapara într-un alt loc al lumii bine determinat. Acest fenomen se numeste teleportare si a fost descoperit în urma cu 65 de ani! Oare ce putem descoperi în 2008, într-un experiment situat la 100 de metri sub pamânt, pe o arie de 27 de kilometri, în care s-au investit cel putin 9 miliarde de euro si la care lucreaza în jur de 5.000 de fizicieni din toata lumea, plus participarea a 20 de state? Au existat si înca exista experimente care întrec cu mult imaginatia noastra si tocmai din aceasta cauza noi, astia din lumea de jos, de pe biciclete, ramânem siderati si nu putem decât sa aducem un argument foarte puternic, “prostii, domne... ce tâmpenii mai scot si astia!” Trebuie sa facem pasul de flatulatie mentala de la gândire!
Vom continua interviul de saptamâna trecuta cu domnul profesor Lucian Iordanescu. Personalitate cunoscuta în domeniul stiintei aplicate, dar si a metafizicii, ne aduce constant noi informatii si explicatii extraordinar de interesante. Lincentiat într-o varietate de domenii ca: psihologia (Moscova), energetica (Moscova), filologia, institut de studii si cercetari în teologie (Germania) si drept, Lucian Iordanescu aduce cunoastere si cunostinte acolo unde samânta este roditoare.

- Vom disparea, dupa câte se zvoneste, într-o gaura neagra?
- Aceste cuante de energie din CERN au ca ipoteza matematica - deci IPOTEZA matematica - ca atunci când se lovesc, sa dispara spatiile intraatomice si sa devina un nucleu atât de dens cu o gravitatie inimaginabil de mare. De pilda, într-o gaura neagra, un om dispare ca volum si ramâne un punct care are în gravitatia respectiva o greutate cam cât un cluster galactic. Un cluster galactic înseamna cam 11.000 de galaxii... materia se prabuseste în sine.

- Deci vorbim de niste ecuatii, si nu de o realitate a gaurilor negre?
- Nimeni nu a pipait pâna acum aceste gauri negre, numai matematic. Ipoteza matematica este pur si simplu o forma abstracta de fiintare care nu are nici o reprezentativitate la ceea ce stiu eu material.

- Totusi în istoria fizicii, dupa câte stiu, aceste gauri negre au fost studiate si analizate, sunt întregi teorii... varii posibilitati a ceea ce se poate întâmpla cu o gaura neagra.
- Hai sa lamurim ce este o gaura neagra. Este o poarta prin care materia trece la loc în informatie. La fel ca apa care se vaporizeaza si trece la loc în informatie, dupa care ciclul revine, informatia trece la loc în energie si materie, materia trece la loc...

- Redescoperim ceea ce spuneau chinezii în urma cu 3.000 de ani: nimic nu se pierde, nimic nu se distruge totul se transforma.
- Absolut. Este absurd sa spun ca dispare, ca se pierde. Cum sa se piarda? Pai, daca s-ar pierde, ar însemna ca ceva din universul asta lipseste. Si nu are cum sa lipseasca pentru ca e la mintea elementara...

- Chinezii au dat în câteva cuvinte definitia perfectiunii si a echilibrului total.
- Asa este. Si atunci partea spirito-stiintifica a experimentului de la CERN s-a terminat acum vreo doi ani si ceva!

- Stiu ca în luna septembrie au spus ca i-au dat drumul. Asa ne-au informat.
- Da. Asta pentru spectatori si impresia artistica. De ce credeti ca s-au întâlnit acolo 20 de state?

- S-a vehiculat ca s-au investit în jur de 9 miliarde de euro.
- Asta se spune cu voce tare. Sunt doua parti: într-una se spune cu voce tare, iar în cealalta mai pe soapta sau în gând. Acolo s-au facut niste descoperiri extraordinare. Am mai spus despre asta. E vorba de zirconiu. Care nu este un material natural, ci unul de laborator si are aplicatii în tehnologia militara, a reactoarelor etc. Este un material extraordinar de fiabil si pur. Toate statele invitate au interese în diverse forme de aplicare a descoperirlor de la CERN. Si atunci au fost invitati reprezentantii, li s-a expus si fiecare si-a ales. Ca la târg.

- Aveti cunostinta despre ce “exponate” ar fi vorba?
- Am spus zirconiu sau putem vorbi despre energii neconventionale.

- Zirconiul în ce cazuri poate fi utilizabil?
- În special în armata si aviatie. Sunt anumite aparate care au nevoie de un anumit suport material, care sa nu fie influentat si sa nu absoarba anumite câmpuri de energie. De pilda, reactorul nuclear de la Cernavoda. Vasul Calandria, unde stau tevile de zirconiu în care sunt pastilele de uraniu, ele sunt asezate dupa o geometrie perfecta (4 microni toleranta) pentru ca neutronul rapid care porneste are o traiectorie foarte precisa. Loveste în atomul de alaturi si sparge neutronul, iar de acolo începe o reactie în lant. Zirconiul, daca nu e pur, absoarbe o parte din energia neutronului care trece prin el si atunci nu se mai duce exact la tinta, ci cade mai alaturi, mai încolo sau mai încoace. Vasul Calandria are un diametru de 12 metri pe când (cu desoperirile de la CERN) as putea sa-l fac numai de un metru. Si are aceeasi eficienta.

- Spuneati ca experimentul s-a terminat acum vreo doi ani si jumatate. Credeti ca s-a lamurit problematica spatiului si a timpului? A ceea ce Einstein si Tesla dezvoltau în urma cu 50 de ani?
- Sigur. Mai ales ca anumite forme de experiment de la CERN se refera la teleportare. Dar teleportarea în trepte de vibratie diferite fata de cea actuala. Sa zic ca plec din 14 hertzi si ajung în 20 de hz, 70 hz... asta înseamna ca ma mut în lumile paralele. Pentru ca Einstein a lasat legaturile lui (ca si Tesla), numai câtorva minti foarte bine pregatite. Sa nu ne imaginam ca numai noi putem pleca încolo si încolo vine spre noi! Si sunt de mult printre noi aia de dincolo. Einstein a avut legaturi precise cu ei.

- Ce înseamna „ei”? Ce înseamna „de dincolo”?
- De dincolo de vibratia noastra. De pilda AND-ul nostru vibreaza cam cu 80 de Ghz pe secunda adica 80 de miliarde de hz pe secunda. Imaginati-va o fiinta care vibreaza la 500 de TERA HERTZI. ~la ar fi lumina - pai, pe asta nu îl mai vad, dar e lânga mine. Iar el îsi încetineste sau îsi modifica cumva propria vibratie si încep sa-l vad pe strada si sa stau de vorba cu el.

- Vorbim de entitati încarnate? De o lume a spiritelor?
- Nu încarnate, ci întrupate. Alte civilizatii extra-Terra. Noi suntem suntem spirit care am parcurs trei stari de agregare: informatie, am ajuns în energie, iar acum suntem în materie. Tot spirite suntem, dar în a treia stare de agregare. Sunt spirite care nu sunt în a treia stare de agregare, ci în prima stare de agregare sau în a doua. Si mergând mai departe... materia e iadul. Ce înseamna iad, rau? Înseamna ceva care se desface, se distruge si se transforma tot timpul - ceva care construieste înseamna binele. Responsabilul desfacerii este Lucifer, responsabilul constructiei este Cristul.

- Sunt doua elemente fara de care universul nu ar putea fi “stabil”? Nu ar putea “functiona”?
- Dau ca exemplu o greseala pe care o face Martin Heidegger în momentul în care vorbeste despre fiintare si non-fiintare. L-as întreba eu: aici în stânga pun fiintarea si zici ca e si non-fiintarea. Unde o pun? Pai, pune-o în dreapta. A, deci este? Fiinteaza, dar ca non-fiintare. Este ce vorbeam mai devreme cu “nu am încredere în mine” - ba am, dar o am negativa. Când am enuntat ceva, el exista.

- Sa întelegem ca cei de la CERN ar fi descoperit în urma cu doi ani si jumatate posibilitatea de a trece granitele timpului si spatiului?
- Au descoperit-o ei acolo si o descoperisera si rusii la Dubna si altii, numai ca ei merg pe un palier superior având un generator, un accelerator de particule. Ce înseamna sa accelerezi o particula pâna la viteza luminii? O transformi direct în informatie. Fiindca fotonul în univers este purtatorul informatiei, este postasul care trimite informatia în tot univesul. Intra si în corpul nostru sub forma de fotoni si iese sub forma de fotobioni, iar specialistii o vad în aura - informatia. Ei au acolo posibilitati tehnologice de a urca pe un plan superior al experimentelor în ceea ce priveste timpul si spatiul. Nu e chiar o stiinta care se gaseste pe taraba în piata Moghioros.

- Banuiesc ca nu ar fi util si nici indicat si nici bine ca toate acestea sa fie pe piata...
- Sa ne imaginam o hrana spirituala greu de digerat. Noi, suntem majoritatea un fel de copii. Ia sa ne imaginam ca îi dai unui copil de trei luni o vodca mare, vreo doua friptane si o sticla de bere. Pai, ce face? Moare. Deci proportional cu evolutia spirituala luam o hrana din ce în ce mai grea. Multi spun: “vreau si eu sa stiu”. Si ce faci cu ce sti?

- Cum ne putem imagina evolutia spirituala în alte planuri? Evolutia spirituala are loc numai pentru oameni, numai aici pe Terra, numai pentru cei încarnati în aceasta vibratie?
- În univers spiritul are sapte planuri de evolutie.

- La CERN se pot descoperi aceste planuri despre care dumneavoastra vorbiti?
- Sigur ca da. Pentru ca anumite particule, anumite forme de cuarc despre care am amintit mai devreme, au ca definire simpatia. Ce caracteristica are simpatia? Simpatizeaza cu particula cealalta. S-a descoperit ca doua particule care sunt despartite de o mie de miliarde de kilometri si de o mie de miliarde de ani lumina, ele se comporta ca si cum ar fi una si aceeasi. Stiu una de alta la distantele astea incomensurabile de timp si spatiu. Dar sunt si particule care se razvratesc una împotriva celeilalte. Asa si cu experimentul asta de la CERN, e greu de spus oamenilor în ce consta. Sa nu uitam ca informatia este un eveniment perceput, o actiune perceputa.

- Si atunci ce putem spune despre Big-Bang?
- E o ipoteza. Si zic: “înainte de Big-Bang ce a fost?” - nu se stie. Ba se stie, universul era în potential. Si nici nu sunt convins ca a fost o explozie, a fost o aparitie, o revelatie,
dintr-odata el s-a relevat în miscare. Statea în potential si dintr-odata a început sa se miste. Ei considera aceasta miscare la scara universului explozie.

- Sa revenim la nivelurile spiritului despre care vorbeati. Vad ca aveti si o plansa.
- Spiritul cel mai de jos care are secunda cea mai lunga este pamântul. El are ca personalitate forma amorfa. Când zic lunga, la el înseamna o secunda, o suta de milioane de ani. Un nivel superior este piatra, care e primara, dar are mai putin de o suta de milioane de ani - secunda. Dar sa revin la graficul pe care îl am în fata. Oameni cu spirit amorf avem 1.999%, oameni cu spirit primar avem 29%, urmeaza primitivul care este de forma vegetala sau lemnul, care reprezinta în oamenii din jurul nostru 47%, o proportie de 14%, care sunt abilii si care au ca reprezentativitate apa-apa, nu poate fi comprimata, dar are o calitate, ia forma vasului în care sta, ea se modeleaza imediat în orice situatie -, urmeaza desteptii care sunt ca aerul, aproape nul. Îi bagi în seama - ai nevoie de ei, îi simti, sunt necesari - ei sunt numai 6%, vin inteligentii - au ca reprezentativitate vântul, miscarea - sunt numai 2% si ultima treapta a spiritului ca evolutie este înteleptul - ca reprezentativitate focul - iar distributia în oameni este de 0.001%. Astea sunt cele sapte trepte de evolutie ale spiritului în întregul univers dinamic. Universul pe care îl cunoastem noi din prima lege a Kybalionului.

Diesel
36182451.gif Vroiam sa scriu "Too Long, Didn't Read" dar primele enunturi pareau pertinente... dupa care m-a pufnit rasul... dupa care la final am renuntat.

Uite inca unul http://www.catavencu.ro/video/top_10_voci_...tuna-14509.html
solmar

oare ai nostri ce-or fi primit la CERN cand s-a facut imparteala? ori stau inca la coada? sau, conform traditiei, ai nostri si-au luat singuri ce le trebuie... si ceilalti s-au multumit cu resturile, cu zirconiu de mana a II-a sau cu teleportare incompleta... 36182451.gif 36182451.gif
Mircea104901
Au luat "flacara violet" smile.gif turned.gif
ozz86651
Eu am trecut repede prin "material" si mi s-au oprit ochii pe aia cu zirconul si toleranta de 4 microni. Pai 4 microni e o caruta de distanta, genul asta de toleranta se poate obtine cu scule ieftine (=micrometru smile.gif, un surub cu pas suficient de mic). Pe orice chip de telefon, computer vorbim de nanometri, 1 micron ar fi un dezastru.

Cit despre zirconiu
QUOTE
Care nu este un material natural, ci unul de laborator si are aplicatii în tehnologia militara, a reactoarelor etc. Este un material extraordinar de fiabil si pur.
36182451.gif este cit se poate de natural si frecvent, e pur daca e pur, ca daca nu-i pur, nu-i pur smile.gif, fiabil nu stiu cum e aia si am si eu in gura o coroana din asa ceva (ma rog, un oxid).

http://en.wikipedia.org/wiki/Zirconium_dioxide

Motvul pentru care zirconul s efolseste in industraia atomica e ca e relativ "transparent" pentru neutroni, dar mai sint si alte materiale de genul asta. In plus nu corodeaza si nu-i nici foarte scump. Cuprul de exemplu e mult mai scump, dar nu suna asa cool.

QUOTE
- E o ipoteza. Si zic: ?înainte de Big-Bang ce a fost?? - nu se stie.


Baiatul asta nu inelege notiuni banale. Nu exista "inainte" de big bang in teoria big bangului.
James Kilowatt
Nici ce-a fost nici imediat dupa Big Bang nu putem sti, desi nu e neaparat un non-sens... pe "vremea" timpului Planck smile.gif

Doua sau mai multe creiere gigantice nu ajung pt a teleporta un vapor... . Degeaba ai creierul gigantic daca n-ai si tehnologia care sa iti creeze conditiile necesare experimentului. Cern e una din "infrastructurile" necesare exploatarii unor asemenea creiere.
Adica daca Einstein acum 60 ani avea nevoie de-un laser de pointer pt teleportarea lui, oricat de gigantic i-ar fi IQ-ul tot nu avea de unde sa-l scoata. Ca numai cu creierul nu poti face un simplu led, ai nevoie de o intreaga infrastructura in spate. Asta e una din chestiile care scapa fanilor lui Tesla & Co. Multe idei bune au asteptat chiar si mii de ani ca sa poata fi materializate (sau verificate).
Daca-l parasutezi pe Einstein pe o insula pustie, in curu' gol, oare in timpul vietii lui ar fi capabil sa fabrice un simplu surub de o calitate comparabila cu cele care se vand la Brico, chiar si presupunand ca mancarea i-ar fi parasutata zilnic?

Tipul ala licentiat in energetica la moscova se refera la energetica gen hidrocentrale sau energetica gen vodoo?
NGZ
De fapt individul bate apa in piua. Nu spune nimic. Iar chestia cu zirconiul este chiar ridicola.
Zirconiul este foarte des folosit in proteze dentare, intrucat este foarte bine tolerat de organism. Asa ca daca aveti vreo plomba sau vreo masea imbracata, asteptativa la fenomene paranormale.
Noroc ca a gasit Rebel articolul cu pricina !
Mircea104901
QUOTE (James Kilowatt @ Feb 5 2010, 02:47 PM) *
Asta e una din chestiile care scapa fanilor lui Tesla & Co. Multe idei bune au asteptat chiar si mii de ani ca sa poata fi materializate (sau verificate).
Daca-l parasutezi pe Einstein pe o insula pustie, in curu' gol, oare in timpul vietii lui ar fi capabil sa fabrice un simplu surub de o calitate comparabila cu cele care se vand la Brico, chiar si presupunand ca mancarea i-ar fi parasutata zilnic?


Pai nici teoria relativitatii nu prea ai cum sa o demonstrezi palpabil. Adica sunt convins ca Einstein pe o insula nu va fabrica niciodata acel surub, dar fii sigur ca va putea scrie teoretic cum se face.
La fel s-a intamplat si cu Da Vinci si ale lui creatii privite pe vremea lui drept himere, si uite ca azi sunt folosite zilnic.
JK - sa inteleg ca nu esti de acord cu ideea ca Tesla a fost unul din cei mai importanti oameni ca si teoretizare/descoperire a fizicii?
James Kilowatt
Bineinteles, Tesla a fost un "greu" in fizica. De la mecanica la magnetism, a contribuit la multe chestii.

Insa a teleportat un vapor, sau l-au facut invizibil in anii '40? Nu cred... chiar daca am accepta ipoteza conform careia impreuna cu Einstein ar fi putut descrie teoretic cum se face, erau " pe o insula pustie in kooroo gol".... indiferent cate ar fi stiut, fara o intreaga infrastructura in spate nu puteau face mare lucru.

Lui Tesla i se mai atribuie multe chestii complet aberante... mie mi-a dat un fost coleg sa citesc un "proiect tesla", in mod evident tinut ascuns de companiile petroliere care explica cu lux de amanunte cum sa faci un motor gratuit, care se vedea din avion ca e un perpetuum mobile termodinamic... Iar colegu' ala era inginer, nu avocat si nici macar manager pinch.gif


PS
Relativitatea restransa nici nu e asa de greu de probat exprimental.... de fapt contractia lungimilor au fost observate experimental de Lorentz intr-un experiment fara legatura cu asta cu un dispozitiv nu foarte complicat.
Relativitatea generalizata nici macar nu a fost probata experimental inainte sa fie acceptata de mainstream... primele masuratori NU au confirmat-o, insa a fost totusi acceptata pt ca "statea in picioare".
air_wolf
teoria relativitatii e gresita... na, sa va vad acum 36182451.gif si miine dimineata, la unirii, o sa apara un calamar gigant care o sa stea acolo sub pod si va minca toti pietonii care nu au caciulita!
James Kilowatt
Eu n-am zis ca e gresita... am zis doar ca nu a fost probata experimental inainte sa fie acceptata de mainstream wink.gif Primele articole legate de relativitatea generalizata au fost publicate...hmmm, acum mai bine de 100 ani. smile.gif In 1919 la o eclipsa de soare observatorul de la Cambrigde a confirmat teoria relativitatii cu niste masuratori facute pe fotografii de kko... lumea totusi le-a acceptat ca dovada. In alte cazuri ar fi fost poate mai sceptici, insa in cazul acesta fizicienii erau atat de convinsi de teorie incat n-au fost prea pretentiosi la dovezi.
Insa masuratori cu adevarat concludente au fost facute abia prin anii '70 in spectrul radio.

Pe de alta parte, relativitatea generalizata inca nu se pupa cu modelul standard din fizica cuantica smile.gif asa ca inca nu suntem scutiti de inca o descoperire majora in fizica... cine stie, poate devine teoria corzilor mainstreamul, sau poate alta teorie mai exotica smile.gif Eu unu' abia astept, sper doar sa nu fiu atat de batran incat sa nu mai pricep nici macar ideea....
air_wolf
offff... si eu care credeam ca veti fi ingroziti de calamarul urias... 36182451.gif
James Kilowatt
Comunitatea stiintifica, IPCC si clavazatorii mayasi a ajuns la un consens in ceea ce priveste calamarul gigant. Este un efect direct al emisiilor de CO2 si se va raspandi in special in zonele de coasta care vor fi inundate de topirea ghetarilor din Groenlanda si Atlantida.

Pentru a preveni acest fapt, la TV astazi mi s-a recomandat sa port caciulita si in casa, nu doar la pasajul unirii. Cica 15-16 grade imi ajung pentru confort, daca mai pun un pulover pe mine si caciulita. Si nu, chiar nu fac misto, chiar asta a fost mesajul la tv azi...

Anu trecut ziceau ceva de 17.... ma tem ca in 5 ani recomandarea oficiala va fi sa stau cu geamurile deschise iarna.

air_wolf
QUOTE (James Kilowatt @ Feb 9 2010, 09:04 PM) *
Comunitatea stiintifica, IPCC si clavazatorii mayasi a ajuns la un consens in ceea ce priveste calamarul gigant. Este un efect direct al emisiilor de CO2 si se va raspandi in special in zonele de coasta care vor fi inundate de topirea ghetarilor din Groenlanda si Atlantida.

Pentru a preveni acest fapt, la TV astazi mi s-a recomandat sa port caciulita si in casa, nu doar la pasajul unirii. Cica 15-16 grade imi ajung pentru confort, daca mai pun un pulover pe mine si caciulita. Si nu, chiar nu fac misto, chiar asta a fost mesajul la tv azi...

Anu trecut ziceau ceva de 17.... ma tem ca in 5 ani recomandarea oficiala va fi sa stau cu geamurile deschise iarna.


CERN-ul va ajuta la producerea de gauri negre care vor absorbi calamarii giganti. printre altele vor absorbi si gunoiul si zapada din sectorul 2, eventual cu tot cu primar. cei cu masini mai mici, inghitite de gaurile negre, vor trebui sa depuna plinge la AGN (autoritatea pentru gauri negre).

pina atunci laponii ar trebui sa dea in judecata CERN-ul pentru efectele avute asupra incalzirii globale. in curind laponii nu vor mai putea sa bea alcool.
------------------------------
Temperaturi pe Glob...
+10°C Chiriasii din Helsinki opresc caldura.Laponii planteaza flori....
+5°C Laponii fac plaja, in caz ca inca mai rasaresoarele....
+2°C Automobilele italiene nu mai pornesc....
0°C Apa distilata ingheata....
-1°C Respiratia devine vizibila.
E timpul pentru o vacanta la Marea Mediterana.
Laponii mananca inghetata si beau bere rece....
-4°C Pisica vrea si ea in pat cu tine....
-10°C E timpul pentru o vacanta in Africa.
Laponii se duc la inot....
-12°C Prea frig sa mai ninga....
-15°C Automobilele americane nu mai pornesc....
-18°C Proprietarii caselor din Helsinki pornesc caldura....
-20°C Respiratia devine sonora....
-22°C Automobilele frantuzesti nu mai pornesc.
Prea frig pentru patinaj....
-23°C Politicienii incep sa-i compatimeasca pe cei fara un acoperis deasupra
capului....
-24°C Automobilele japoneze nu mai pornesc....
-26°C Din respiratie se poate taia material de constructie pentru iglu-uri....
-29°C Pisica vrea sa se bage sub pijamaua ta....
-30°C Automobilele nemtesti nu mai pornesc.
Laponul injura, da cu piciorul in roata si isi porneste Lada....
-31°C Prea frig pentru sarutat, buzele ingheata.
Echipa de fotbal a Laponiei incepe antrenamentul pentru etapa de la primavara....
-35°C E timpul pentru o baie fierbinte de douasaptamani. Laponii dau jos zapada de
pe acoperis....
-39°C Mercurul din termometre a ingheatat.
Prea frig pentru a gandi.
Laponii incheie si nasturele de la gulerul camasii....
-40°C Automobilul tau vrea si el in pat.
Laponii trag un pulover pe ei....
-45°C Laponii inchid fereastra de la baie....
-50°C Lupii de mare parasesc Groenlanda.
Laponii schimba manusile cu 5 degete pe cele cu un deget....
-70°C Ursii polari parasesc Polul Nord.
La Universitatea din Rovaniemi (capitala Laponiei) se organizeaza o excursie pe
perioada lunga....
-75°C Mos Craciun paraseste Cercul Polar.
Laponii trag pe urechi urechile de la caciuli....
-250 °C Alcoolul a inghetat.
Laponul e suparat....
-268°C Heliumul devine lichid....
-270°C Iadul ingheata....
-273,15°C Zero absolut.
Nici o miscare a organismelor elementare.
Laponii: "Da, e destul defrig, mai da-mi o dusca."

---------------------
Rebel
Acceleratorul de particule de la Geneva a fost repornit azi noapte. Fascicule de protoni cu energie redusă au fost trimise în ambele direcții ale celui mai mare accelerator de particule din lume. După perioada de teste, cercetătorii CERN își propun să crească treptat energia utilizată pentru fascicule, până ce aceasta va atinge un nivel record și vor apărea coliziuni spectaculoase ale protonilor.
Oamenii de știință vor să studieze fenomenele de tipul materiei negre și antimateriei, pentru a afla indicii despre crearea universului, în urmă cu miliarde de ani.
Astfel, mai multe particule au fost injectate în accelarator vineri seară, în jurul orei 22.00.

"Este nemaipomenit să vedem atomi cirulând în LHC din nou ", a declarat directorul general al CERN, General Rolf Heuer.

Acceleratorul de particule ar putea permite cercetătorilor să afle compoziția universului.

LHC a fost repornit la peste un an de la producerea a două pene succesive, la câteva zile de la inaugurarea oficială a acestuia, în septembrie 2008.

Prima pană a avut loc la 48 de ore după lansarea acceleratorului, în timp ce cea de-a doua, foarte gravă, a provocat distrugerea a 53 de magneți, care au necesitat reparare sau înlocuire.

În plus, noi sisteme de securitate au fost instalate de-a lungul acestui cilindru de 27 de kilometri, aflat la o adâncime de 100 de metri sub pământ, de o parte și de alta a frontierei franco-elvețiene, în apropiere de orașul Geneva.

Construirea acestui accelerator de o precizie de neegalat a necesitat peste 12 ani, mobilizând peste 7.000 de fizicieni și investiții de circa 3,76 miliarde de euro.

http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/ce...rticule-5122464
Oana
chiar ma intrebam zilele trecute ce se mai aude cu treaba asta si astazi mi-a sarit in fata o stire...

Oamenii de știință de la Laboratorul European pentru Fizica Particulelor Elementare (CERN) au reușit să mențină antimateria timp de 17 minute, un record ce deschide calea către studierea atentă a atomilor și către înțelegerea a ceea ce s-a întâmplat la începutul universului. Cele 17 minute reprezintă de circa 5.000 de ori mai mult decât recordul stabilit precedent - 172 de milisecunde. Antihidrogenul, asemenea întregii antimaterii, dispare de obicei înainte ca oamenii de știință să aibă timp să îl examineze.
Reușita le va oferi experților de la CERN timp să studieze atomii cu atenție, în speranța de a înțelege ce s-a întâmplat în primele momente după apariția universului. Cercetatorii cred că materia și antimateria au fost create în cantități egale în urma Big Bangului și ar fi trebuit să se distrugă reciproc, astfel încât să nu mai rămână nimic din univers.

Mariustom
Cercetatorii CERN: Einstein a avut dreptate, viteza neutrinilor nu e mai mare ca a luminii.


http://www.ziare.com/magazin/stiinta-tehni...luminii-1171956
solmar
Nu se astampara astia de la CERN, eu le-am spus de la bun inceput ca bat campii. Si le-a mai dat si Albert in scris... Ei, nu! Batman, Batman ... Si cheltuie bani cu nemiluita pe experimentele astea!
James Kilowatt
Lasa-i si tu, bine ca nu-i cheltuie pe tigari....
HalbaSus
Am inteles ca au fost totusi unii electroni inregistrati cu o viteza mai mare decat cea a luminii, dar conform directivelor UE au fost aspru sanctionati pentru depasirea vitezei regulamentare gest prin care au dus la cresterea CO2-ului din atmosfera si au cauzat grave ditrugeri stratului de ozon si ursilor polari. In anii 50 toata lumea credea ca in 2012 o sa se mearga cu masini zburatoare, nu doar ca masinile noastre nu zboara dar vitezele maxime devin din ce in ce mai mici si sunt impuse prin mijloace din ce ince mai eficiente si drastice.
getodac
Dupa CERN urmeaza FAIR
James Kilowatt
Descoperirea bosonului aproape identic cu ce prezice teoria e o mare dezamagire pentru multi, in secret sperau sa nu-l descopere, sau sa nu se pupe cu teoria, in speranta sa descopere unde e buba din fizica actuala. Daca bosonul asta in accelerator e fix ca din pix, ca sa zic asa, atunci inseamna ca problema fizicii si contradictia ei interna (intre cea cuantica si relativitate) e inca la un nivel care ne e inca innaccesibil si deci in continuare suntem in ceata.

Pe de alta parte acceleratorul asta nu avea cum s-o dea in bara. Daca descopera bosonul, isi atinge obiectivul. Daca nu, e chiar si mai bine, intrucat poate da o indicatie despre unde-i problema fizicii actuale si ar fi un pas semnificativ in directia unei teorii unificate.
Mariustom
Ceva asemănător ca subiect:
http://www.ziare.com/stiri/eveniment/ce-a-...agurele-1190813
HalbaSus
WHERE'S MY FUCKING TIME MACHINE ?
HalbaSus
A functionat !
HalbaSus
In curand pornesc masina timpului, sper sa ma intorc in viitor... sa vedem daca merge...
Mircea104901
Pai trebuie cumva declansat si 21.12.2012 thumbsup.gif whistling.gif
Poate, poate ninja.gif
solmar
Probabil 23.12.12. Eu as vrea sa ma culc pe 21 seara si sa ma trezesc pe 23 dimineata, timp in care apocalipsa sa-si vada de-ale ei. Eu n-o deranjez pe ea si nici ea pe mine.
Mircea104901


Un video interesant. Demonteaza frumos "teoria Big-Bang-ului" pe care eu o consider o mare tampenie (ceva de genul "Pamantul e plat" sau "Soarele se invarte in jurul Pamantului").
James Kilowatt
Mie nu mi se pare ca ar demonta mare branza. Discuta despre "super clusters" de ordinul a 100.000.000 ani lumina, ceea ce e destul de fix pix din universul observabil (~14 miliarde al). Discuta deci de fenomene "locale" care n-au mare relevanta pentru teoria big bangului.

Teoria Big bangului are avantajul nu doar ca explica unele chestii, ci a si prezis unele lucruri care au fost observate doar ulterior, cum ar fi fondul universal de microunde sau undele gravitationale care a fost detectate experimental foarte recent (cu un amarat de telescop aproape de amator, dovada ca inca se mai poate face "big science" si cu mijloace mai modeste.). Sau prezice de exemplu foarte exact raportul intre cantitatea de hidrogen si cea de deuteriu (deuteriul nu se formeaza in stele ci s-a format doar la big-bang).

Pe de alta parte exista si observatii care nu-s neaparat explicabile prin big bang, cum ar fi expansiunea accelerata sau "masa lipsa" ca a dus la necesitatea unor "fantome" inexplicabile si inobservabile (pana acum) precum materia si energia intunecata, ca sa tina teoria in picioare, sau perioada "inflationista" care nu cred ca e inca explicata. ... adica exista imperfectiuni in teorie, e evident, insa nu cred totusi ca poate fi demontata de doua aglomerari de galaxii insignifiante care valseaza nu stiu cum smile.gif
iHondafan
da, filmul nu are de a face cu Big Bang ci doar explica configuratia actuala a universului. oricum foarte interesant

ca veni vorba de asta, interesant de prelucrat urmatorul sir istoric -

universul 14 mld de ani,

sistemul solar 5 mld de ani,

terra 4.5mld de ani,

viata pe pamant 4mld de ani ( bacterii, virusuri, prioni),

primele alge unicelulare ( debutul fotosintezei) 3 mld de ani,

primele organisme complexe multicelulare ( Ediacara Biota) - aprox 635 milioane de ani,

primele plante si animale relativ similare celor din zilele noastre ( inclusiv vertebrate) 500mil de ani (asa numita explozie cambriana);

primate 60 de mil de ani,

primul hominid ( Lucy din Africa) 3.5 mil de ani;

primul homo sapiens ( cel care a iesit invingator dupa ce a exterminat celelalte 10-15 specii de hominizi - bine asta a durat pana acum cateva zeci de mii de ani) - 200.000 de ani,

civilizatie agricola 10000 de ani;

civilizatie ierarhica evoluata (sumerieni, egipteni, hindu, chinezi) - 4-5000 de ani ( coincide in mare cu debutul epocii bronzului),

epoca fierului - 3000 de ani

revolutie industriala ( motor cu aburi, razboaie de tesut semi-automate) 300-350 de ani,

aviatie, motoare cu ardere interna 100-140 ani,

zbor cosmic/computere/celulare/revolutia informationala - 60-65 de ani...


progresul se accelereaza pana acum. va fi asa si mai departe? si pana unde?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.