Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Masini import SUA
Masini.ro Forum > Masini.ro > Juridico-financiar
Pages: 1, 2, 3, 4
emy75
QUOTE (f1anatic @ Sep 11 2008, 10:23 PM) *
Fratilor, dupa cum anuntasem, imi mai trag un Subaru. Eu aici in state il scot la 22,400 si complet out of the door - cit m-ar costa pe mine, ordonat, platit titlu, taxe si alte alea alea...25,000. Ma uit la voi la Radacini Subaru Bucuresti costa masina ...well 30,800 DDP iuroi care vine cca 43,000 USD . Pai cred ca ma fac importator-exportator, ca sa fim sinceri. Cu comisionul meu, transport, acte, taxele voastre, scot masina aia la 30,000 de USD pretzul vostru. Zau ca nu ma gindesc serios.

Ce bine sa nu ai sale tax.....la mine ar fi cu toate actele max. 23,000. Si eu ma gandeam la asta, este o afacere destul de buna, dar iti trebuie capital la inceput pentru 1-2 masini platite full. Iar apoi, daca mergi la acelasi dealer si spui ca mai vrei sigur iti mai da un discount, ca doar ai mai cumparat de la el si platesti full, fara sa ceri credit.
f1anatic
QUOTE (emy75 @ Sep 12 2008, 03:59 AM) *
Ce bine sa nu ai sale tax.....la mine ar fi cu toate actele max. 23,000. Si eu ma gandeam la asta, este o afacere destul de buna, dar iti trebuie capital la inceput pentru 1-2 masini platite full. Iar apoi, daca mergi la acelasi dealer si spui ca mai vrei sigur iti mai da un discount, ca doar ai mai cumparat de la el si platesti full, fara sa ceri credit.



Sales tax am...sin inca cacalau comparat cu alte state/regiuni. M-am plimbat anul asta la Minneapolis - aia nu au taxe la vinzare pe anumite chestii gen imbracaminte si mincare. Noi avem la Chicago 10%, mincarea ceva mai putin, alcoholul si tutunul mai mult etc. Si in general platesti taxele acolo unde stai, chiar daca eu imi cumpar masina la un dealer din suburbie, si in suburbie sales tax este de 7%, eu voi plati taxa de 10% de la Chicago pt ca acolo traiesc.

Oricum daca ma apuc de afacerea asta, e clar ca voi cere banii inainte sau acolo un 50% ca sa nu ma traga nimeni in "pept".

PS: daca vroiam "Gip Liberti" il scoteam la 20,000 (Jeep Cherokee la voi). Oricum o dai, daca importati masina, o scoateti la cel putin USD 10,000 sub pretzul de acolo. Nu mi-e clar mie diferenta intre preturile UDP si DDP dar am vazut ca toata lumea citeaa pretzul ala. Banuiesc ca DDP include taxele...asa ca cifra de 10,000 este bazata strict pe pretzul ala. Daca la DDP mai adaugi si alte taxe, atunci diferentele intre USA si ROM vor fi si mai mari - deci economiile si mai mari.
ochiparus
Stie cineva daca se platesc taxe vamale pentru masinile aduse din SUA dar fabricate in Germania (Audi, BMW..)

Si pentru ickxs, nu ai avut probleme la RAR cu omologarea?
klm
Da, se platesc.
ozz86651
QUOTE
importi masini si exporti bere...


Acu ca importi masini inteleg da cine naiba iti cumpara berea aia?
dorin252005
QUOTE (ickxs @ Sep 10 2008, 04:00 PM) *
Eu mi-am luat o mazda CX-7 printr-o firma care se ocupa cu adusul masinilor din state. Foarte multumit de ei, nu stiu daca am voie sa le dau numele aici. Cheltuielile au fost urmatoarele: pretul masinii aleasa de mine personal prin site-ul lor = 23000 usd.(pretul asta contine si nu stiu ce taxe de brokeraj si licitatie). Tansport terestru SUA (masina era in Tampa-Florida si a fost imbarcata la New Jersey)+ transport oceanic pana la Bremerhaven -Germania + nu mai stiu ce taxe de curier si formalitati vamale( cam 100 $)=1525 usd.
Taxa vamala 10%(2453usd) + tva 19%(5126 usd) + comisionarul din Germania( 350 Euro)= total: vreo 8100 usd.
Era posibilitatea sa mi-o aduca ei pe platforma ,costa 900 euro dar eu am preferat sa merg dupa ea( m-am mai plimbat si eu). In Bremerhaven totul a mers incredibil, m-am prezentat la agent (imi dadusera adresa- igo sa traiasca) si in 20 de minute eram cu masina gata de plecare.Am mai pierdut cam o ora sa iau numere provizorii ( cu galben pe 5 zile) de la primarie si vreo 20 de minute sa o pornesc (era bateria descarcata- dar baietii erau pregatiti.. cred ca e frecventa chestia). M-a costat mai mult de 900 de euro toata povestea dar nu-mi pare rau, am facut un voiaj placut. Probabil ca m-ar fi ajuns mai putin daca-mi luam parizer la pachet si dormeam in masina.
Le-am mai platit lor un comision de 10%, adica 2300 usd, dar repet am fost supermultumit de ei si consider ca si-au meritat banii cu prisosinta, in conditiile in care orice geambas isi pune minim 1000 de euro la orice cazatura adusa din germania.
Grosso modo masina m-a ajuns vreo 35000 usd adica pana-n 23.500 de euro cu tot cu tva. Are 11.000 mile la bord , clean title, neatinsa ca la magazin,
RAR-ul m-a costat 607 ron plus spaga de rigoare ca sa nu astept 2 luni. Au mai fost oarece cheltuieli.. numere rosii 200 ron, traduceri 100
Sper ca v-a fost de folos experienta mea, ma duc sa mai fac o tura cu fiara smile.gif thumbsup.gif

In ce oras ai facut RAR-ul?
ickxs
Nu au fost probleme cu omologarea. Doar ca a trebuit sa mai platesc 1100 ron (romania..) o gaselnita noua a celor de la rar. Masina la banii astia n-o gaseam in veci in Germania, iar la noi , cu cutie automata si cu pachetele astea pe ea costa 47.000 euro. Mie mi se pare ca a meritat asteptarea. RAR-ul l-au facut tot baietii de la firma deci f multe amanunte nu va pot da, chiar daca le-as sti, caci nu vreau sa fac probleme nimanui
AlexTM
QUOTE (ochiparus @ Sep 12 2008, 09:16 PM) *
Stie cineva daca se platesc taxe vamale pentru masinile aduse din SUA dar fabricate in Germania (Audi, BMW..)

Si pentru ickxs, nu ai avut probleme la RAR cu omologarea?


QUOTE (klm @ Sep 13 2008, 04:50 PM) *
Da, se platesc.



Se platesc taxe vamale pentru masini FABRICATE IN UE? Esti sigur? Nu prea are sens...
f1anatic
Mutulica11 are si el o nelamurire.
http://masini.ro/forum/content/Juridico-fi...km/#entry295260
QUOTE
Salut,
sunt posesorul masinii din titlu, noua (5000 km).
Vreau sa o aduc din SUA si, posibil, sa o vand,
caci nu sunt sigur daca mi-o mai permit in perioada
urmatoare.
Sunt acum in cautare de informatii despre ce trebuie facut.
In principiu nu ar trebui sa platesc taxe vamale, caci e facuta
in Suedia. Puteti sa-mi dati idee de alte taxe posibile? TVA?
Iarasi, problema principala, desi masina pare sa fie exact acelasi
model ca cea care se vinde in Europa, mi-e teama ca ma vor pune
sa dovedesc specificatiile, in special emisii, iar eu nu am asa ceva
iar aici (US) pana acum nu m-am lamurit de unde sa le obtin.
Daca cineva are experiente sau informatii inrudite cu cazul meu as
aprecia orice fel de ajutor.
Va multumesc.
mutu
FAR EASTERN
QUOTE (AlexTM @ Oct 20 2008, 04:30 PM) *
Se platesc taxe vamale pentru masini FABRICATE IN UE? Esti sigur? Nu prea are sens...



Sigur se platesc. Doar e

IMPÓRT, importuri, s.n. Totalitatea operațiilor cu caracter comercial prin care se introduc într-o țară mărfuri produse și cumpărate din alte țări. ♢ Loc. adj. De import = a) care este importat; cool.gif fig. străin de realitățile locale. ♦ (Concr.) Totalitatea mărfurilor importate de o țară. – Din importa1 (derivat regresiv). Cf. germ. I m p o r t.
Sursa: DEX '98 |

E intradevar interpretabil.....
Shadowolf
Daca eu locuiesc acum in USA ( nu sunt inca cetatean US si nici nu stiu daca o sa fiu) , si vin sa zicem la vara in Ro si imi aduc masina mea, personala, cumparata , masina sa zicem de exemplu : mazda3 , an 2007 ...platesc TVA ???? Cum adica sa platesc TVA ??? Nici vama ,10% nu are nici o logica, dar sa zicem. Dar TVA ??? Pai am cumparat-o in USA, cum sa platesc TVA in Ro ? Astia se vor iar dati in judecata ?
ozz86651
"Iar"? Adica pe ce baza ii dai in judecata daca asa e legea?
FAR EASTERN
ozz, nu vezi ca a devenit sport national????
Shadowolf
QUOTE (ozz86651 @ May 6 2009, 05:44 AM) *
"Iar"? Adica pe ce baza ii dai in judecata daca asa e legea?


Iar, adica la fel ca faza cu taxa de prima inmatriculare/mediu ...care era aberanta si apoi , dupa ce au fost dati in judecata au inceput sa dea bani inapoi. La asta ma refeream si nu numai.

Pai care e legea aia, la un bun personal, cumparat in alta tara, sa platesti TVA in Romania ? Vama am zis ca mai inteleg , desi si aia e ciudat. Dar TVA ? Pe un bun cumparat si platit in alta tara ? Da, daca o aduc si o vand, inteleg sa platesc tva eu, ala care o cumpara, e comert pe teritoriul tarii, platesc TVA, ca vand/cumpar in RO. Dar asa ??
Ai un link, ceva oficial cu TVA-ul asta ? La un bun cumparat din alta tara ?
Shadowolf
Ce exprimare : "are suspiciuni" ...mmm...
"Prețul efectiv plătit nu se ia în considerare în situațiile în care autoritatea vamală are suspiciuni cu privire la subevaluarea bunurilor, devalorizarea monedei de tranzacție sau perioada care s-a scurs de la achiziție și până la vămuirea bunurilor."

Si cum se spulbera suspiciunile ? Stim cu totii thumbsup.gif . Hehe...mda..am uitat ca daca vrei sa fii cinstit in Ro, ai pus-o. Dai acolo cat trebuie, gata cu suspiciunile. Mda...incep sa imi aduc aminte si sa ma lamuresc. Mersi fain.
getodac
Cum adica sa platesti TVA in Romania pt un produs luat din alta tara ?!
Pai ce, daca imi cumpar chiloti din alta tara la intoarcerea acasa ma cauta astia de eticheta in pantaloni sa imi calculeze 19%........
ozz86651
Acu nu sint eu expert in TVA dar din cite stiu asta e prcatica la nivel UE. Ca dovada ca in Germania daca cumperi ceva iti da TVA-ul la iesire.
Taxele nu sint aberante sau idioate, ci SINT si atit. Ele servesc unor interese, fie ca e vorba de simpla aducere de bani la buget sau protejarea unor industrii interne. Ele pot fi ilegale in masura in care organizatiile din care face parte Romania (UE, organizatia de comert etc) isi au propriile lor interese afectate. Nu exista nici un fel de interes afectat la taxele pe produsele din USA, dar exista interese afectate la taxele pe produsele din UE, si in plus Romania a semnat pentru o piata libera cu UE nu cu USA. Asa ca mi se pare mie ca poti tu sa-i dai in judecata pina iti ies ochii.

BTW, ia incearca sa importi o masina in USA (un Fiat, Renault, Peugeot, ceva, sau chiar un Holden) si anunta-ma si pe mine daca ai reusit.
Shadowolf
Intrebare pentru specialisti : exista diferenta din cate stiu intre benzina din USA si cea din Europa ( romania) . Aceste diferente afecteaza o masina facuta pentru piata USA, daca o aduci din america in europa ? Ma refer daca o afecteaza in timp ...cumva ? Aveti idee ? Intrebarea poate parea stupida...dar un prieten a ridicat problema. Eu am zis ca nu cred...dar astept ceva pareri avizate.
Multumesc frumos.
andrei5130
QUOTE (Shadowolf @ May 13 2009, 03:28 AM) *
Intrebare pentru specialisti : exista diferenta din cate stiu intre benzina din USA si cea din Europa ( romania) . Aceste diferente afecteaza o masina facuta pentru piata USA, daca o aduci din america in europa ? Ma refer daca o afecteaza in timp ...cumva ? Aveti idee ? Intrebarea poate parea stupida...dar un prieten a ridicat problema. Eu am zis ca nu cred...dar astept ceva pareri avizate.
Multumesc frumos.

Da, exista !!!

... de pret dar incurand se va reglementa si aceasta diferenta, cum la noi (in romania) nu prea cred ca va scadea pretul carburantilor in mod sigur va creste in "state" whistling.gif whistling.gif teehee.gif teehee.gif teehee.gif teehee.gif whistling.gif whistling.gif
Seri
Benzina nonpremium din SUA e mai slaba, avand cifra octanica 91, fata de cea din Romania care e de 95, 98, 100 (teoretic). Nu vei avea probleme din aceasta privinta.
ozz86651
Asa-i, benzina "normala" in USA e de 91 desi pe ea scrie 89 pentru ca CO se calculeaza altfel. Bezina peste 95 nu se gaseste in mod normal in statiile de benzina banale. In plus diferentele de standarde de poluare fac ca injectia sa fie putin altfel la masinile americane si pentru acelasi motor sa produci citiva CP mai putin. Dar nu vad motive sa ai probleme cu benzina in Europa, de altfel BMW are un program prin care iti ridici masina din Munchen (facuta cu specificatii americane), te dai cu ea citeva mii de km in Europa, o duci la un port si de acolo ti-o trimit ei acasa. Daca era vreo problema nu ar fi existat programul asta care are chiar mult succes (practic cistigi 2-3000$ la masina pe care ii cheltui intr-o vacanta).
Shadowolf
Ar exista din acest punct de vedere probleme la rar ? Adica daca aduc o masina ( a mea , proprie si personala) din 2007, ea are ca standard PZEV in USA, destul de ridicat...ar trebui sa fie lejer Euro4....ma pot trezi cu surprize, pentru ca benzina in usa e "mai slaba" si in Ro sa dea mai rau la masurare ??
mihaiknx
salut fishbone cu tine ash vrea sa vorbesc... e vorba despre aducerea unei mashini din state dak e vreau sa vb in particular cu tine uite idul meu michael_knoxville
mickey3
salut baieti ,sunt Mickey si as avea si eu o intrebare pt cei mai priceputi si in special pt cetatenii us

am un jeep wrangler care acum este in romania , este inmatriculat pe florida pe numele unei cunostinte , ca sa o inmatriculez pe romania ma costa exagerat de mult si am decis sa o las asa pe state cat mai pot

v am citit posturile ,si am sa raspund si eu cu ce stiu ...legat de asigurat ...masina mea nu are vama platita a fost adusa aici ca si pt 'uz personal' ,se poate face asigurare obligatorie la o singura firma parca uniqa ,si costa in jur de 100e pe luna

acum intrebarile mele ar fi ...cat de mult as putea sa o mai tin inmatriculata pe FL daca omul de acolo imi plateste taxele in fiecare an si imi trimite stickerul acela
ca sa se stie..title'ul masinii e la mine si am procura prin notariat cu proprietaru

pana anu' trecut am avut o placa de inmatriculare , anu asta incepand din ianuarie .proprietaru mi a trimis o alta placa in inmatriculare (tag) si sticker'u ala , care ar expira in ianuarie 2011

cum o sa procedeze dupa 2011 imi trimite alt sticker ,din nou alt tag ?!

clarificati ma si pe mine sa inteleg cat de cat treaba cu ramasul masinii inmatriculata acolo...

(eu acum nu merg cu masina pt ca o am in garaj pt niste upgrade'uri)

merci biggrin.gif
moto4us
ma doare capul din ce am citit aici...si de aia m-am si inregistrat blink.gif
Propun un barter: eu raspund la citeva intrebari inteligente (sunt in domeniu ca dealer in US si exportator) si voi imi spuneti tot ce trebuie sa stiu (street wise) venind din Bremerhaven cu masina pina in TM si B inainte de sarbatori (ma refer la tot felul de chestii folositoare care iti pot face viata mai usoara, sau iti pot salva viata si banii intr-un concediu pe un drum pe care nu l-am mai facut de foarte multi ani)...
ozz86651
Ce-ai citit?
f1anatic
Si pe mine ma doare capul de ce am citit si de aceea nu ma bag.
Mark_ymark
sal eu din cate am inteles pe aici tre sa platesti ceva taxa de omologare .... ok.... dar intrebarea mea este ... am un Mercedes S500 2002 cumparat din Italia pe care l-am inmatriculat de curand in Romania.... m-am uitat pe ceva site american si am vazut ca au preturi foarte mici si ma gandeam sa-mi mai aduc unul.... fiind o masina europeana si pe asta trebuie sa o omologhez????? pot sa-mi cumpar masina din state daca nu sunt cetatean american????mersi ...
ozz86651
Bineinteles ca poti sa-ti cumperi masina din state fara sa fii cetatean, dar de omologare e posibil sa nu scapi din cauza deiferentelor de emisii si a luminilor posibil diferite.
solmar
piata din state e mai ieftina decat cea din europa, dar s-ar putea sa te sifoneze taxele vamale. doar ca sa-ti faci o idee un wrangler in state e 25 k usd iar aici vorbesti de 30+ k eur (preturile sunt aproximative).
Lucian107416
+ TVA cand o aduci in tara. Diferenta mare de pret dintre SUA si Europa e data, in principal, de absenta TVA in SUA.
solmar
PSSUR decreteaza pe aceasta cale introducerea TVA-ului in USA. Ni se pare fairplay sa se bucure si americanii de avantajele TVA-ului. Propunem cota de 24%, ca si ei ne-au dat clauza cand ne-a fost greu. Plus ca asa le aducem zambetul pe buze la tax advisors care se cam plictiseau de cand cu criza. PSSUR este un partid revolutionar de talie mondiala.
ozz86651
Exista sales tax, care e variabila intre 0% in unele state si 9% in altele. Dar daca o scoti din stat si n-o inmariculezi acolo, cred ca nu platesti nimic.
Pentru BMW (probabil si ceilalti 2) exista un program prin care poti sa-ti cumperi masina din Germania cu vreo 2-3000$ mai ieftina. Dar sint sigur ca esti obligat sa o aduci in USA. Poate e o cale, nu stiu.
Rebel
Procesul se numeste European Delivery, se refera numai la masini noi si este oferit cetatenilor din US si Canada.
Si eu sper ca urmatoarea achizitie sa o primesc in Europa.

Mai multe detalii aici:
http://www.bmw.ca/ca/en/insights/bmw_welt/...FINAL_JUL30.pdf
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.