Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Touareg vs Porche Cayenne vs Nissan Murano
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2
AZAZEL
QUOTE(GhitaTM)
QUOTE(AZAZEL)
alexandra, tu esti o femeie bine intentionata, si vad ca lumea a inceput sa te ia la misto, unii intr-un mod destul de neobrazat.
...
altii iti recomanda sa-ti iei masina de 20000 euro si de restul sa te duci in vacante. persoanele respective poate nu se gandesc ca ai bani de cayenne, de 3 excursii in maldive in 2007, si de 3 in bora bora in 2008. eu sincer sper sa fie asa.
...
hai, acum luati-ma la suturi !!

Si acum, hai sa te luam la suturi smile.gif :
- de unde stii ca "alexandra e o femeie bine intentionata"? poate e barbat, poate urmareste distrugerea planetei

- eu ma refeream la excursiile de care nu ai bani. Adica daca-ti permiti un Porsche si 99 de excursii in Bora Bora, atunci ia o masina de 20000 si fa 125 de excursii in Bora Bora.
Dar nu excursia era ideea, ci faptul ca (parerea mea) in gama pina in 20000 gasesti masini care satisfac orice pretentii normale. Peste .. iti iei ca sa arati ca ai.

Alexandra: zici ca tare ai vrea sa-mi spui citi ani ai.
Pai? ... spune-mi biggrin.gif


eu zic ca daca topicul era la misto, posta de 3 ori pe pagina, aruncand pastile, ca lumea sa se agite pe aici. persoana imi pare bine intentionata. despre distrugerea planetei , nu cred.

asa este, pana in 20000cip gaseti o masina care face de toate.
insa daca gandim asa nu ar mai fi mercedes, bmw, audi, porsche, lamborghini, maserati, ferrari, aston martin, bugatti.

atunci ce ne-am face ? ce am mai admira? ce am mai discuta aici pe forum?
hai sa nu avem gandire comunista. toti oamenii sa fie egali.

daca femeia isi permite, sa-si cumpere ce vrea ea.
HalbaSus
QUOTE
prestanta , un suv iti da din plin. una este cand mergi la o intalnire de afaceri cu un touareg sau un cayenne si alta este cand cobori dintr-un smart(cum ti-ar recomanda unii misogini sa-ti cumperi). ti se asociaza propria persoana cu tot ceea ce te inconjoara. alaturi de inteligenta vei asocia o masina de lux, haine de bun gust, maniere si altele. vei fi o femeie la superlativ care inseamna 70% reusita in tot ceea ce faci.


Ai dreptate, in ultima perioada (sa zicem de vre-o 8 ani incoace) masinile mari de teren (pe care acum le numim SUV-uri) au fost asociate cu ideea de lux, eleganta, rafinament... Dar dupa parerea mea e vorba de o moda la fel ca si moda cu pantofii cu bot ascutit (am asistat zilele trecute la o discutie extrem de plictisitoare intre colege in urma careia am aflat ca e abominabil sa mai porti asa ceva chiar daca odata erau la moda)... Eu sper ca aceasta moda (a SUV-urilor) sa aiba aceasi soarta ca si pantofii cu bot ascutit, sa fie rusinos sa iesi cu asa ceva in oras. Masinile de teren adevarate, care au facut istorie: Jeep Wrangler, Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol, G-class, ARO (de ce nu ?), NU aveau piele, nu aveau interior rafinat, aveau "doua schimbatoare", se chinuiau sa prinda 160 km/h si erau folosite de padurari, militari, exploratori, oameni care in general aveau barba si freza dezordonata, se imbracau in camuflaj (alta chestie care din cate am inteles nu se mai poarta), fumau tigari ieftine si mancau nesanatos. In nici un caz nu se potrivesc unei doamne/domnisoare elegante la fel cum nu i se potrivesc bocancii si rucsacul de militar. Nu vei fi niciodata feminina intr-un SUV dupa cum nu vei fi niciodata feminina intr-o uniforma militara cu 2 numere mai mari.

Daca vrei o masina sigura, ea nu trebuie sa fie neaparat un SUV, orice limuzina de clasa medie sau peste iti va oferi acelasi grad de siguranta sau chiar mai mare in anumite cazuri. Uite cateva sugestii:

Mercedes CLS:


Citroen C6:


Audi A4 Cabrio:


Alfa Romeo 159:


Iar daca ai de gand sa sochezi lumea si sa rupi gatul barbatilor din zona atunci poti sa mergi pe chestii mai extreme, care nu sunt neaparat feminine dar orice femeie care va fi vazuta in asa ceva va fi considerata mega sexy:

Subaru Impreza WRX STI:


Mitsubishi EVO:


Chevrolet Corvette:


Ford Mustang:
guerilla
Alexandra97341 doar cateva lucruri:
- imi este foarte greu sa cred ca un cadru universitar (de stat) poate castiga atat de mult incat sa-si permita o asa masina.
- in cazul in care nu esti cadru universitar ci doar studenta, atunci intru si eu in categoria celor ce te critica.
- in cazul in care nu explici in 24 ore, printr-un mesaj privat, legatura cu celalalt user ce acceseaza forumul de pe acelasi IP primiti ban amandoi ! definitiv.
AZAZEL
QUOTE(guerilla)
Alexandra97341 doar cateva lucruri:
- imi este foarte greu sa cred ca un cadru universitar (de stat) poate castiga atat de mult incat sa-si permita o asa masina.
- in cazul in care nu esti cadru universitar ci doar studenta, atunci intru si eu in categoria celor ce te critica.
- in cazul in care nu explici in 24 ore, printr-un mesaj privat, legatura cu celalalt user ce acceseaza forumul de pe acelasi IP primiti ban amandoi ! definitiv.


-la prima problema subscriu. dar de unde stii tu ca ea este cadru universitar?

-subscriu doar partial la a doua problema. m-as oftica totusi pt faptul ca o fetita primeste bani de la tati sau de la mami sau de la un nene de 60 de ani, sa-si cumpere porsche si ea sa-l vrea doar de fite (iar altii trag o viata pt o dacie). eu care o dadeam cu femeie de afaceri, prestanta, inteligenta, maniere, egalitate intre femei si barbati si altele m-as simti penibil si lezat ca nu mi s-au pus la dispozitie toate informatiile pt a-mi da o parere obiectiva. de exemplu aseara cand scriam un mesaj lung pt alexandra(postat mai sus), am fost mustrat ca stau prea mult pe forum.

-la a treia problema devin nervos: sa-si creeze cineva o sosie doar pt mistouri. as vrea sa stiu cine este golanul.
HalbaSus
AZAZEL, eu ma simt si mai prost... pentru ca ca daca punctele 1 si 2 ma lasa rece (nu ma deranjeaza in mod deosebit ca o studenta primeste bani de la parinti sa-si ia masina care valoreaza cat apartamentul si masina mea la un loc... Pentru ca daca as avea cateva milioane de euro probabil nu i-as lua fiicei mele Logan. Bine nu i-as lua SUV si probabil nici nu si-ar dori SUV pentru ca de mica as invata-o ca "SUV's are EVIL". Oricum nu ma deranjeaza ca o fata de 19-23 ani isi poate lua Cayene... Acest lucru nu o sa-mi faca viata nici mai buna nici mai proasta.

Problema mai grava e punctul 3. Pentru ca daca banuielile lui guerilla se confirma (si banuielile lui sunt absolut fondate) atunci tot ce am scris noi, faptul ca am vrut sa ajutam pe cineva, faptul ca am postat date tehnice, poze, pareri personale, toate acestea au fost luate in deradere, am fost luati la misto.

Nu era nici o problema daca userul pe care il suspectam ca si-a facut clona ar fi lansat o intrebare de genul: "Daca ati fi o studenta de bani gata si ati dori sa va luati un SUV scump, ce a-ti alege", nu scrie niciunde in regulament ca nu putem face versus-uri "imaginare", dar macar sa stim si noi... pentru ca poate daca am fi stiut ca e vorba de o intrebare pur ipotetica nu ne-am fi dat silinta sa aducem argumente cat mai convingatoare si pertinente.

Mai mult, eu personal ma simt cu atat mai penibil cu cat aveam posibilitatea de a verifica IP-ul "Alexandrei" dar dintr-o buna credinta exagerata (care s-ar putea numi naivitate) nu am verificat. Mai mult am contribuit cu sfaturi de ordin tehnic si de ordin subiectiv...

Daca acuzatiile se vor adeveri sustin propunerea lui guerilla ca ambii useri sa primeasca ban definitiv.
guerilla
va rog sa nu transformati topicul intr-o lupta pentru razbunare sau una pentru orgolii ranite. versusul este unul plauzibil chiar daca natura deschiderii lui este una incerta. va rog sa continuati discutiile pana se vor lamuri toate aspectele asupra initiatorului topicului.

ca sa fiu si on topic eu unul as alege audi allroad care mi se pare cea mai buna solutie daca chiar vrei o masina cu spatiu mare, tractiune integrala ca iti este frica sa nu ramai cine stie pe unde, un pic de lux (optionale cat cuprinde) si imagine. mi se pare cel mai bun compromis.
AlexTM
biggrin.gif
Unde degenereaza discutia...

Statistic vorbind, cite din Porsche-uri, Touareg-uri etc, sa zicem masini peste 40 mii, sint cistigate cu bani cinstiti?
Prin "bani cinstiti" includem si fotbalisti sau manelisti, desi nu ne plac.

Ma refer de ex. la tzepe trase statului, ca de-aici vin in general banii grosi (caz in care un surub din Porschele ala e si al meu, ca si eu am contribuit)
sau la alte afaceri dubioase.

Ei, cit? Stiu, e imposibil de estimat, asa ca totul se rezuma la impresii pur subiective.
Eu cred ca peste 50%. Atentie, vorbesc de Romania si de nivelul mediu de trai de aici.
Deci fiind peste jumatate, inseamna ca e mai probabil sa fie un tzepar decit unul cinstit (again, parerea mea beer.gif hic)

am gindire comunista?


LE: intre timp a scris si guerilla.
Scuze pentru off-topic. Oricum voiam sa ma retrag din discutie.
AZAZEL
QUOTE(GhitaTM)
biggrin.gif


off topic grav:

ghita, ai dreptate in ceea ce ai scris in postul anterior.

sunt un tip caruia nu-i plac disputele cu toate ca lumea a crezut asa in numeroase randuri. cu toate ca am pomenit de gandire comunista si am asociat-o oarecum cu tine, sa stii ca poza cu ceasca nu are nici o legatura cu asta. aseara am avut ceva insomnie si nu stiam ce sa mai caut pe google. pana am dat search dupa "nicolae ceuasescu biografie". am gasit si o poza mica si mi s-a parut amuzant sa o bag pe forum.

poate trebuia un mp pt asta.
HalbaSus
Versusul este plauzibil, nu ar fi nici pe departe prima domnisoara care conduce cayene, touareg sau murano. Deci putem continua in speranta ca parerile noastre vor fi de folos unei doamne/domnisoare doritoare de SUV-uri de lux.
Ca si raport pret/calitate/performanta/depreciere castiga la mustata Touaregul.
Porsche-le e cel mai rapid si cu cea mai buna imagine (chiar daca mie mi se pare urat cu spume, si ala vechi si asta cu facelift).
Murano arata cel mai bine, e cel mai rar intalnit si probabil si cel mai fiabil.
Audi allroad e cea mai "civilizata" optiune, nu stai cocotat deasupra traficului (avand suspensie pneumatica reglabila in dotarile standard poti sa o conduci in majoritatea situatiilor ca pe o masina normala iar daca intrii pe o strada infundata sau decopertata nu trebuie sa te temi ca iti vei sparge baia de ulei), partea nasoala e ca are o fata extrem de urata (grila single frame e "brazdata" de niste insertii de plastic cromat care arata de parca ar fi rezultatul unui tuning in fata blocului... in plus fiind vorba practic de un audi A6 avant nici nu putem vorbi de o silueta deosebita)
el_ovy
De ce va agitati voi atata io nu inteleg... Nu puteati sa raspundeti pur si simplu fara sa o dati in diverse (ma rog.. "unii mai destepti")?..
Mihai95804
Sincer problema cu bani necinstiti mi se pare veche si rasuflata.Va asigur ca exista oameni care muncesc de dimineata pana seara si castiga suficienti bani pentru masini de lux.Ma simnt jignit pentru ca desi tatal meu conduce astfel de masini "necinstite" a facut atac cerebral.Probabil ca i-au plesnit venele de emotii ca fura banii , nu de la multe ore si multi ani fara concediu.
Revenind la subiect , dupa parerea mea , unei fete nu ii sta bine intr-un SUV.
Cel mai bine , adica eu as alege, o masina rafinata si sport care sa fie in concordanta cu firea ei
Alexandra97341
Pt guerilla:
te-ai gandit ca pot sa foloseasca doau pers acelasi calc?NU sunt obligata sa-ti explic relatia mea cu niciun utilizator si nici situatia mea sociala si nu mai fa nici amenintari de genu asta...sau s-a schimbat cumva regulamentul si eu nu stiu?
_Constantin_
Te-ai hotarat ce masina iti iei? Ai vreo culoare in gand? Ceva optionale obligatorii. Sunt curios... biggrin.gif
Iulian HondaFan
QUOTE
Nu vei fi niciodata feminina intr-un SUV dupa cum nu vei fi niciodata feminina intr-o uniforma militara cu 2 numere mai mari.


mah, in a 2-a instanta nu se stie niciodata... :angel:

in schimb sustin din tot sufletul opinia lui Halba cum ca "SUV's are evil" . pentru linistea familiei sunt absolut incantat ca si nevasta-mea este oripilata de SUV-uri ( desi masini nu discutam niciodata, eventual daca masina X e frumoasa sau "uite ce culoare interesanta" biggrin.gif : daca incep sa-i zic de cuplu si VVT, zice "bine, bine... nu ma intereseaza" blush.gif ).

cum chestia cu "climate change" para sa fie chiar serioasa, cum benzina sigur se va scumpi din nou anul asta... decizia este Prius desi am putea lua foarte bine o masina de 3 ori mai scumpa cu de 2-3 ori mai multi cai putere, mai luxoasa si dubla ca marime. Qui prodest, insa...

Halba a sugerat cateva alternative delicioase SUV-ului... bine, astea 3 in discutie nu sunt chiar H3 sau tahoe, dar tot magaoaie se cheama.

parerea mea.
Watcher
As vrea sa mai repet niste chestii pe care le-m mai zis pe un thread vs SUVuri, pentru ca sa mai se auda si alte pareri tongue.gif:
1) Siguranta: cand ziceti ca nu sunt sigure, porniti de la studii facute mainly in america pe alte SUVuri decat ce inseamna SUV in europa. In plus, va referiti la cazul in care intri cu masina intr-un zid. Mie nu mi s-a intamplat pana acum NICIODATA sa fiu cat de cat aproape sa intru cu masina in zid sau pom cu viteza.
In schimb, in cazul mult mai posibil in care intra un destept in tine, cu cat mai mare masina in care esti cu atat mai bine.

2) 15 000 euro intre murano si cayenne se duc pe sigla porsche. Asa e, numai ca sigla inseamna calitate a fabricatiei MULT peste murano, in plus fiabilitatea este o calitate 'so porsche'. O, sa nu uitam imaginea, caci nu toata lumea merge doar la peste cu masina sau in padure / offroad.

Eu uitandu-ma la masinile din ograda constat ca cei 12 000 diferenta intre Audi si Avensis sunt 'all acounted for'.

Interiorul de Murano nu il stiu, dar langa mine parcheaza un Infinity FX45 si materialele nu prea se apropie de Cayene.

Am mai urcat si intr-un Grand Cherokee. Si pielea era OK nu misto, dar restul plasticelor SUCKED, iar casetofonul arata de anii 80.. Urat, urat. Intr-o industrie cu marje ca astea, banii pe care ii scoti din buzunar se duc pe ceva (ca e fiabilitate, ca e calitatea materialeor, cae performanta sportiva, ca sunt toate la un loc)

3) SUV-urile nu sunt de oras: pai in oras la noi sunt gropile mai mari, borduri imense, linii de tramvai, canale in jurul carora s-a luat asfaltul si asa l-au uitat, etc. In plus, in aglomeratie odata la Ploiesti eu cu Sprinterul am mers ix in spatele unui Matiz. Sunt f putine locuri in care chiar nu incapi cu Cayenne. Si mai ales din cauza unor minunati de soferi care parcheaza precum ^^$£le.

Deci: daca cineva isi permite sa isi ia Cayenne (sau orice alta masina scumpa) - in sensul ca nu da toti banii pe ea si nu mai are de benzina si de service dupa aia, si locuieste intr-o garsoniera - si vrea Cayenne, nu are nici un motiv sa isi ia Murano in schimb .
ozz86651
Citind topicuri din astea, imi pae bine ca m-am insurat cum trebuie cu o femeie care crede ca masinile mari sint urite, SUVurile sint oribile si masinile sport sint frumoase biggrin.gif . SUV-urile stau prost la crash test si siguranta activa (frine, stabilitate, etc). E drept ca cele americane stau si mai prost ca cele europene sau japoneze, dar fizica lucreaza la toate: masina inalta, grea, suspensii mai moi, n-are cum sa stea pe sosea ca o masina sport orice i-ai face. Pina la urma chiar si cele mai preformante suvuri (X5 sa zicem, sau RAV-4 etc) nu stau deloc mult mai bine in termeni de siguranta ca o banala Honda Civic (ma refer la statistici pe drumuri, nu crash teste si alte aiureli) ca sa nu mai vorbim de masini mai sigure de atit.
Sint o multime de situatii in care poti muri pe drumuri, nu neaparat prin impact frontal.... la urma urmei te sperii de ala cu dacia care vine spre tine si tragi de volan, te rostogolesti si intri in copac. Tot acolo am ajuns.

Vrei siguranta, sint o groaza de masini care arata decent si dovedesc ca esti un om decent si care sint si mai sigure, la aproximativ acelasi pret. Si nu sint o asa pacoste de condus sau parcat. Si nici nu risti asa tare sa intri in puscarie cu ele ca ai omorit pe vreunul. La urma urmei sansa de a face o greseala exista... la fiecare accident intre doua masina sansa e 50% sa fie din vina oricarui din participanti. La urma urmei decit sa ii spargi unui pieton capul cu radiatorul sau bull barul, mai bine ii rupi un picior si dormi linistit noaptea... chiar daca a fost din vina lui.

PS: cind a spus de virsta eu am dedus exact pe dos: o doamna de visrta mijlocie. Tocmai asta a fost mesajul, zic eu. Si ar putea sa aiba si o fiica studenta, de ce nu?
PS2: acum vreo 2 saptamini am fost cu masina Bucuresti-GL si Iasi-GL... drept e ca am vazut multi idioti care te obliga sa calci pe frina si degajeaza in ultima clipa. Sincer, conditiile din Ro mi se par oarecum circumstante atenuante la cumpararea unui SUV.
Iulian HondaFan
QUOTE(ozz86651)
PS2: acum vreo 2 saptamini am fost cu masina Bucuresti-GL si Iasi-GL... drept e ca am vazut multi idioti care te obliga sa calci pe frina si degajeaza in ultima clipa. Sincer, conditiile din Ro mi se par oarecum circumstante atenuante la cumpararea unui SUV.


I second that. in mod sigur un SUV e mult mai justificat in Ro decat aici...
HalbaSus
Da si nu... Ieri am fost la ai mei... dupa prima zapada... am reusit sa urc cu A3-ul dar pot sa spun ca a fost o experienta pe care nu vreau sa o repet in curand (in special datorita hartoapelor care erau acoperite de zapada si daca nu cunosteai drumul putea-i foarte usor sa-ti lasi spoilerul pe acolo)... dar ca sa ajungi la casa alor mei trebuie sa urci niste pante de peste 10-15% si sa treci peste drumuri neasfaltate destul de naspa. Deci in situatii din astea poti zice ca e nevoie de un SUV.
Da, e adevarat ca avem gropi multe, ca avem canale descoperite, sosele decopertate, etc.. dar pe principiul asta am putea spune ca traim intr-o tara cu infractionalitate ridicata asa ca mai bine umblam in permanenta cu kalasnikovul la noi si un pitbull in masina... deja discomfortul cauzat de purtatul kalasului pe umar si a cainelui in masina devine mai mare decat pericolul reprezentat de hotii de casetofoane si masini. La fel e si cu SUV-urile: da e mai usor cand treci peste gropi dar in schimb ai o masina care consuma mai mult, merge mai incet, franeaza mai greu, se rastoarna mai usor, se parcheaza mai greu, etc.
Cat despre siguranta SUV-urilor... dupa cum am zis provine doar din greutatea acestora, daca o masina mai grea se loveste cu una mai usoara atunci "castiga" masina mai grea. Dar spre exemplu un Murano cantareste 1780 kg iar un Audi A6 1765 kg, deci ambele sunt la fel de sigure cand vine vorba de impactul cu o alta masina. In ambele masini incap tot atatia oameni si aproximativ tot atatea bagaje. Cu ambele masini te descurci bine pe zapada/gheata/noroi si ambele masini costa cam tot atata. A6 este mai rapid, mai stabil, consuma mai putin, mai comfortabil, are imagine mai buna, e mult mai frumos, mai sigur din toate punctele de vedere, in plus daca doamne fereste lovesti un pieton sau o alta masina sansele de supravietuire a acestora sunt mai mari.
fishbone
Am avut pe mana un Murano. Contrar cu ce zicea f1anatic pe pagina 1, acceleratia totusi se simte si la CVT. Problema e alta si s-ar putea sa ma insel. Daca am inteles bine, pe Murano cu CVT nu ai voie sa tragi la carlig.
Interiorul, din punct de vedere calitativ si al materialelor este cam ca si Nissanul Maxima. Mie mi-a placut acest SUV in mod deosebit comparat cu celelalte badarane domestice [americane], insa nu cred ca l-as compara cu un Porsche. Intre fauve si Murano, as alege Murano.

N-am nimic cu SUV-urile in general, dar sunt intr-adevar unele inspaimantatoare. Nissan Murano imi place. La fel si Pathfinder Armada, care desi e gigant il vad totusi util in anumite situatii.

gueriila: wtf dude, chill. Acum stiu ca toti ca admini/moderatori suntem la vanatoare de vrajitoare/clone, dar totusi ... La o adica adresele de IP sunt si dinamice, poate i-a picat la vecin acelasi coincidental si intra si ala pe-aici.
HalbaSus
QUOTE
gueriila: wtf dude, chill. Acum stiu ca toti ca admini/moderatori suntem la vanatoare de vrajitoare/clone, dar totusi ... La o adica adresele de IP sunt si dinamice, poate i-a picat la vecin acelasi coincidental si intra si ala pe-aici.

Neeeah.... biggrin.gif
Mariustom
Total offtopic.gif
QUOTE(HalbaSus)
Neeeah.... biggrin.gif

"Neeeah" că nu "sunteți la vânătoare de vrăjitoare/clone", sau "Neeeah" că nu e coincidență la IP-ul cu pricina biggrin.gif :angel:
HalbaSus
La ambele...
[/off topic]
Alexandra97341
m-am gandit ca ar fi frumos sa va comunic decizia mea in ceea ce priveste alegerea masinii...intr-un final mi-am luat nissan murano.
nu ma intrebati de detalii tehnice...eu doar am ales modelul blush.gif
oricum sunt datoare cu multe multumiri
eddie
Eu spun ca Guerilla stie ce stie,nu suntem la vanatoare de vrajitoare/clone,dar se pare ca are dreptate.....
Baby Blues
Asta e ! Nu am inteles cine si daca si-a luat Murano, cine e Alexandra biggrin.gif si daca- SUV is evil all the time. biggrin.gif :angel
Alexandra97341
cu ce anume are dreptate guerilla?
ideea e ca mi-am luat murano, in mare parte decizia a fost influentata si de ce s-a discutat pe forum...
guerilla
felicitari pentru masina. in rest.. no comment. se aplica punctul 2 din ce am spus pe pagina anterioara. topic closed.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.