Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Megane 2 Bicorp? Bun sau nu?
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Renault
Pages: 1, 2, 3
G e o r g e
iti consuma foarte bine. mie megane 1 1.6 16v imi consuma 12-13 in oras. depinde si cat de greu e piciorul tau.
V l a d
Jurnal de bord: Megane 1.6 16v
Acum am 10.700 km si in aceasta dimineata friguroasa in care termometrul de bord imi indica -4 grade am placuta surpriza sa citesc mare pe computerul de bord urmatoarele "AUTO WHIPERS FAULT" si stergatoarele sterg nonstop fara oprire. Le opresc manual si le repornesc, acelasi lucru... in concluzie senzorul de ploaie a cedat... oricum trebuie sa merg la revizie si vedem atunci care e problema. In rest multumit in continuare, masina merge foarte bine, scartaiturile portierelor s-au rezolvat cu putina vaselina dar acum se aud vagi scartaituri ale bordului, ei aici nu cred sa mai pot baga vaselina laugh.gif laugh.gif laugh.gif Va tin la curent cu evolutiile smile.gif
FESTINA
Salut vlad
Cu sacartiituri din bord le aud si eu dar nu am avut timp sa ma duc cu ea in services, dar cand am mai fost odata in services unul avea aceiasi problema, dar i-mi placea declaratia lui "aud niste chitaituri in bord uneori chiar sartiituri"
Zi-mi si mie daca ii dau de cap cu scartaitul din bord, cei de la service cand te duci sunt tare curios ce i-ti zic.
Iulian HondaFan
QUOTE(G e o r g e)
iti consuma foarte bine. mie megane 1 1.6 16v imi consuma 12-13 in oras. depinde si cat de greu e piciorul tau.


off topic: ti-a venit Foresterul XT?

on topic: scartaiturile sunt notorii ca greu de remediat ( implica manopera multa ) si in general dealerii refuza sa le repare nefiind acoperite in garantii.
V l a d
Jurnal de bord:Megane 2 1.6 16v
Problema cu stergatoarele era una a computerului. Re-start motor... problema rezolvata. Se intampla si la case mai mari
ciobanu33567
Salutare tuturor!
Cu doua sapt. in urma mam hotarat sa-mi schimb masina.Am facut un studiu intens cam la toati dealerii din Iasi. Doar la Renault nu. Cuin in calcul pret , fiabilitate, dotari, service, VW golf 5 era cel mai potrivit.Depasea mult concurenta, totul pana cand am intrat pe usa dealerilor renault, Mia atrat atentia bicorp 1.6 115cp dar am ajuns la pret , era mai mare decat la golf. Ma pregateam sa plec cand agetul de vanzarii mia zambit si mia spus de reducere .
Mam hotarat ! astra o vreau

Doar o intrebare am : cat costa revizia la 15000 de Km

Mam razgandit mai ma si alte intrebari: dupa ce vati hotarat asupra masinii , de cand ati dat comanda , in cat timp va venit masina?

Va mutumesc.
Mai tinem legatura
madalina
Esti certat cu cratima?
V l a d
Masina iti vine in 3 saptamani daca nu o iei din stoc, iar revizia la 15.000 (e indicat sa o faci la 10.000) costa in jur de 3.500.000 lei.
ciobanu33567
Merci mult de ajutor
Am preferat sa va intreb pe voi cei care ati cumparat pt. ca la dealeri de obicei nu dau pretul corect(de ex. la ford mi-au spus ca este vreo 4 milioane, dar ajunge la vreo 6 jumate.
V l a d
Jurnal de Bord Renault Megane 2 1.6 16v
Am fost ieri la prima revizie. 10.750 km. MI-au verificat masina in full au schimbat uleiul, filtrele de ulei, benzina, aer si polen si mi-au spalat motorul. Pretul reviziei a fost de 2.800.000 lei. Masina merge superb in continuare si sunt foarte multumit
ciobanu33567
am fost astazi la test drive cu megane 2 diselu de 80 de cai, chiar daca o sa vreau 16 16V, am vrut sa vad daca ce spuneti voi era corect
Adica, spunea ca frana este brutala, asa este daca apesi tare pe ia, apoi scartaia ceva la bord, cUm mai spunea altcineva, cica era de la stergatoare, nam inteles, dar ma rog.
Intradevad suspensia este tare, dar mie asa imi place.
Modelul care lam condus era Pack Authentique si sincer bordul mi s-a parut cam rece, nu prea primitor.Dupa test drive mam suit in alt model Confort expressionla care prin sipla shimbare de nuante din interior era deja alt ceva.
V l a d
Materialele de bord sufera o schimbare radicala la modelul Dinamique. La Authentique calitatea e super proasta si bordul arata ieftin.
ciobanu33567
Aveti idee cum este intretinerea la megane bicorp?
Adica bucsaraia.
ciobanu33567
Mi-a venit masina un bicorp 1,6 115 Cp, la inceput imi arata la consum 15 dar vad ca a inceput sa se mai reduca .Acum este pe la 12 Am de ieri facuti 250 km.
Totul este ok pana acuma , singura problema cu care au clacat cei de la renault pana acum este , la fel cum a mai amintit cineva inaintea mea, lipsa luminii la scumuiera . Este destul de nasol noaptea.
Salutari !
Ne mai auzim cu vesti, iar daca voi mai aveti ceva probleme spuneti-le
pana30005
Mai copii,voi nu v-ati da seama de calitatea unei masini nici daca ati face cursuri speciale.Megane tipa din toate unghiurile a ieftin
V l a d
ne scuzi pana, nu stim nimic despre masini in comparatie cu tine laugh.gif .... poate dai si ceva argumente care sa sustina prostia de mai sus
DragosS
Megane 2 este o masina care vrea sa fie foarte ieftina deci poate pe undeva pana are dreptate.Din punctul meu de vedere sunt alte optiuni demne de luat in seama la clasa compacta la aceeasi bani sau un pic peste.

Designul exterior este un lucru controversat la Megane si recunosc ca tine de gust.Mie imi place numai Sedanul.Bicorpul mi se pare foarte urat la spate.

In rest se pare ca s-a adaptat destul de bine la drumurile noastre si sunt destul de fiabile.La capitolul calitate insa stau slab si pot sa va spun ca am condus si clio si megane turcesc si megane 2 sedan dinamique si de la momentul in care ai deschis usa si pana cand opresti motorul te simti exact ca intr-un Renaul,nimic mai mult.
V l a d
da-mi si mie un exemplu la acelasi pret cu aceeasi motorizare si cu aceleasi dotari. Te rog chiar. Daca meganul e ieftin, atunci dacia ce e, fiatul ce e, citroenul ce e, opelul ce e si lista poate continua? Poate ai tu 15.000 euro/luna si iti par bani putini. Materialele sunt de o calitate ireprosabila la interior, pana si 407 arata ca naiba la capitolul asta fata de megane. Designul e intradevar subiectiv. Motorul e super ok si merge minunat... atunci?!?!
V l a d
Jurnal de bord
Megane 2 Hatchback 1.6/16v

A venit iarna. Consumul a crescut cu 2 pana la 3 litrii/100km datorita caldurii pornite tot timpul si a temperaturilor scazute (-6 grade cand plec eu). Dureaza in jur de 3-4 minute pana instalatia incepe sa bage aer cald, dar apoi se ajunge rapid la o temperatura buna. Dezaburirea e exceptionala nefiind necesare decat 10-15 sec pana la evaporarea totala a apei.
In rest toate bune - 13.800km.
DragosS
1.Eu nu stiu cum poti tu sa compari Renaultul cu Citroen sau Peugeot.Ambele sunt clar peste Renault din punct de vedere al calitatii.Opel nici nu mai zic. Dacia e sub si dpdv al calitatii dar si al pretului desi eu as prefera un logan uni clio simpol dar si asta este o treaba subiectiva,singurul argument fiind cel al aspectului exterior.

2.Nu inteleg intrebarile tale referitoare la peugeot,citroen,opel sau fiat.Da,fiatul este o masina ieftina.In rest nu stiu daca celelalt sunt tocmai ieftine.Oricum nu in comparatie cu Renault.Citroen C4 va fii mult peste Renault Megane dar nici nu se compara ca si masina.307 iarasi este un pic mai scumpa,iar Opel Astra le depaseste pe toate.Dar cam aceasta este si scara calitatii.Deci nu cred ca astea sunt ieftine decat poate in comparatie cu A3 sau BMW seria 1.

3.La banii pe care i-ai dat tu(max 1000E in plus pt ca nu stiu exact cat ai dat) eu imi luam Seat Leon cu motor de 1,6,sau Peugeot 307,sau Fiat Stilo.
V l a d
crede-ma am analizat piata in celel mai mici detalii in acea perioada si orice alta masina cu aceleasi dotari si cu aceeasi motorizare era cu 3000 euro mai scumpa. Deci poate ne gandim si la raportul calitate-pret. Si daca am dat 15.000 inseamna ca atat aveam, nu mai aveam nici macar 500 euro in plus. Diferenta de 3000 euro nu era justificata la nici unul dintre modelele la care m-am mai uitat.... concluzia o tragi singur...
Leon e o masina din grupul vw si ca toate masinile din acest grup este over priced.... iar eu iti spun ce vad la peugeot... daca e atat de tare de ce are materialele infecte la interior... pai ma simt de 1000 de ori mai bine in meganul meu decat in 407...
DragosS
Ai dreptate in ceea ce priveste grupul vw.Eu mi-am luat masina actuala(Seat Ibiza) acum 2 ani si am dat 12.000 DDP pe ea.Am preferat-o in detrimentul 206-ului,Clio si Polo.Acum pot zice ca sunt multumit de ea dar iarasi este o treaba subiectiva caci am lucrat un pic la ea si si-a schimbat un pic infatisarea.Acum o voi schimba si imi va fii greu. smile.gif Din fericire va ramane in familie!

Trebuie sa te cred pe cuvant cu dotarile pentru ca nu am studiat segmentul compact in amanunt.M-am uitat doar la pretul CIP la mai multe modele cu motor de 1,6.Nu m-am uitat la echiparea standard.

Oricum o masina eu cred ca trebuie sa satisfaca cerintele unei anumite persoane cat mai bine.Si aici intra si pret si comfort si performante si utilitate.

Deci eu nu contest motivul pentru care tu ti-ai luat Megane,dar trebuie sa fim obiectivi pe cat posibil.Si eu sunt incantat de Opelul Vectra GTS pe care il astept dar nu pot sa ma apuc sa zic ca bate orice A4 sau seria 3 la fund.Tu ai zis ca Renaultul nu miroase a ieftin,dar sincer in comparatie cu Golful,307,Astra sau Leon mi se pare un pic slab finisat la interior.
FESTINA
Dragos37039 tu crezi ce spui, sau vorbesti doar teoretic la tine pretul si dotarile nu conteaza, ai facut diferenta intre masinile de care ponenesti, hai sa facem o comparatie concreta vis-a-vis de Remault, Citroen si Peugeot. Vino cu argumente concrete.
Le-ai condus pe fiecare dintre ele?
Stii cat costa fiecare cu acelesi dotari?

Eu nu am dat 15.000 pe masina ca Vlad, eu am dat 17.300 si e full si chiar merg cu ea in fiecare zii, si sunt expraordinar de mutumit de cum se comporta pentru banii care i-am dat.
Iar diferenta din cate stiu eu e mai mare de 3.000 daca te raportezi la acelesi dotari, ma refer in special la peugeot, cu care am mers si o cunosc mai indeaprope.
DragosS
Eu nu am zis nimic de dotari,din contra,i-am dat dreptate lui vlad pt ca eu nu am studiat oferta.Ceea ce am zis eu a fost:

1.Renault Megane 2(pe care l-am condus) este simplu la interior in comparatie cu alte masini la clasa ei iar finisarile sunt slabe.

2.Eu mi-as fi luat la aceeasi bani dar dotari mai slabe alta masina.Conteaza si altceva dupa parerea mea decat dotarile unei masini.Dar asta este numai parerea mea.

Eu nu inteleg de ce va inversunati asa tare incat sa sustineti unele lucruri subiective.Renault este ieftin si are unele dotari pe care alte masini nu le au la aceeasi bani.Dar atat!
ciobanu33567
Inainte de a te lua de confortul unui megane mergi cu el el.Esti total pe dinafara cred ca tu te-ai suit invarianta cea mai eftina, asa ca iti dau un sfat urcate si mergi in urmatoarea varianta de echipare :confort, si ai sa vezi diferenta . Este de la cer la panant. In darianta standard cu care am facut testdrive, aproape ca ma facut sa ma razgandesc sa mai cumpar megane , dar mergand cu confortul este cu totul altceva.Si credema ca am bani sa-mi permit orice masina din clasa ei (exluzand cele la care platesc numele) si totusi am ales megane bicorp. Sincer mie imi place mai mult bicorpul decat sedanul. Stii cum este cum tie nu-ti place masina mea nici mie nu-mi place femeia ta. Dar asta este fiecare cu placerile lui, totul este sa te simti bine.(Golful este 11500 pret cip varianta cea mai slaba cam cuo mie de E mai mult decat meganul cel mai ieftin)
Celelalte au cam acelasi pret. Si nu mai laudati opelul ca ma cac in firma lor.Daca o sa vreti sa va spun de ce am sa va zic in episodul urmator.
Iar cu fiabilitate nu vreau sa-i supar pe bucuresteni dar majoritatea isi bat joc de masini, deci nu ver fi niciodata multumiti de ele, ma refer la stilul vostru de condus cand sunt gropi. Va plangeti ca sunt scumpe piesele si se duc repede bucsaraiele si amortizoarele , dar brusc uitatii cum mergeti peste 60 prin gropile bucurestiului.
PAREREA MEA , NA!
DragosS
Bine,asa o fi.S-ar putea sa fii condus eu varianta cea mai slaba.Nu stiu exact.Are un coleg de facultate si il voi intreba cu prima ocazie ce echipare e.Stiu doar ca are motor de 1,6.

Dar nu sunt chiar asa multe gropi la noi totusi si nici nu suntem majoritatea nebuni sa intram in ele cu peste 60. smile.gif
Nazareno Gabrielli
Dragos a avut o parere care i-a suparat pe proprietarii de Megane 2. Discutia e subiectiva din ambele parti. Nimeni nu ar recunoaste ca a facut o alegere buna. Iar Dragos nu cunoaste bine masina respectiva ca sa aiba o parere edificatoare.

Mie masina asta imi place foarte mult (Megane 2 Bicorp). Mai ales, spatele ala ciudat. Sedanul mi se pare mai urat.
Am mers cu un Bicorp si am fost incantat de el. Dispozitivul franei de mana este mortal. In trecut, niste modele de Alfa aveau acelasi sistem.


PT. CIOBANU

Nu vreau sa te ofensez insa daca nu circuli in Bucuresti mai bine taci. E normal sa mergi cu 60 atunci cand prinzi o portiune mai libera. Toata lumea merge asa si ai incurca foarte mult daca face altfel.
Vina este a municipalitatii daca sunt gropi, nu a mea ca dau in ele. Din pacate, elicopter n-am ca sa le ocolesc.
In plus, distantele sunt mari si este aglomeratie. Eu fac cam 30-40 de min pana la serviciu. Cand prind mai liber e normal sa merg cu 60 ca sa nu intarzii.
Bucurestenii nu-si bat de masini cum zici tu, sunt obligati sa mearga ca si ceilalti participanti la trafic din motivele expuse mai sus.
ciobanu33567
Credema ca circul f mult prin bucuresti. Sunt unele care trebuie sa treci prin ele asta este sunt ale noastre , dar mai sunt uni care efectiv ies de pe banda , pe linia de tramvai si dai dai blana chiar daca acolo nici cu caruta nu poti merge.Si ma refer la acele portiuni in care nu mai este asfalt, si totusi nu se tine cont de asta.
Eu venind in bucale cu treaba saptamanal, pt. cateva sec cat pierd la o groapa sa opresc, prefer sa ajung totusi acasa cu masina intreaga.
V l a d
hai sa ne intoarcem la megane, nu?
FESTINA
I-mi pare rau ca Dragos a cazut la mijloc, dar nu inteleg de ce unele persone care NU au mers cu o amunita masina, nici macar in dreapta au pareri atat de incancenate si se dau atat de docti despre o masina pe care nici macar nu o cunosc.
De fiecare data comenteaza masina respectiva din ce a auzit la colegi, vecini rude, prieteni, reviste, emisiuni tv, etc. Si nici macar nu mentioneza ca am auzit de la..., sau am vazut la...., sau mi-a spus nustiu cine..., tot timpul le prind asa din zbor si isi asuma parerile si ideiile de parca ar fii ale lor fie ele bune sau proaste, mai mult sau mai putin argumentate.
Dar asta e?! De aceea exista libertatea de exprimare....???

Oricum raman la aceiasi parere ca Reault Megane II are un PLUS atat de comfort cat si la dotari fata de celelalte masini din clasa ei, daca te raportezi la pret.
ciobanu33567
ADEVARAT GRAIT LOVIN!!! :cheers:
ciobanu33567
La multi ani ! 2005

Ceva tuning la bicorp s-a gandit cineva?
Vreau sa-mi pun bara de la varianta sport a bicorpului.
Arata marfa !!!

Ce modificari credeti ca s-ar mai putea face.

Pute-ti sa va spuneti orice parere dar m-ar interesa cele REALISTE!!!
DragosS
Este unul facut destul de frumos prin bucuresti.O sa pun niste poze.

Cat despre ceea ce a zis lovin,eu zic sa citesti mai bine!Am condus masina asta!E adevarat ca poate era echiparea cea mai slaba dar totusi e aceeasi masina!Deci eu zic ca pot sa imi dau cu parerea.
ciobanu33567
Nimic nu te opreste. Totusi sa nu deranjeze pe cei ce-ti citesc parerea
ciobanu33567
Cica ar fi in Bucuresti la iesirea spre pitesti pe autostrada, un magazin mare de piese auto.Daca este ? cum se cheama?
Multumesc!
ciobanu33567
A in cercat cineva sa schimbe casetofonul sau cd-playerul original al masinii cu alta scula
Daca nu va zic eu care sunt consecintele
Nu mai am comenzi pe volan (asta este)
Dar ramane spatiu I__________________________________________I
I i---------------------------------------------------- i I
I i i I
I i i I
I i i I
I__i-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_- i__I

am incercat sa fac o schita
dreptunghiul din interior este noul aparat spatiul drept exterior este marginea bordului
La alte masini se pot cumpara aceste aparatori
Are cineva idee unde pot sa gasesc?

Cand am luat masina am optat fara magazie de cd , stie cineva ce fel de magazie se potriveste la cd playerul original al masinii?
V l a d
Jurnal de bord
Megane 1.6 16v, hatchback
Am 14.500 km si masina merge foarte bine. AM facut cunostinta si cu sitemele abs, esp si ebd intr-un scurt raliu pe drumuri forestiere cu noroi si zapada si pot spune ca functioneaza impecabil, masina ramanand perfect pe traictorie. Multumit ca intotdeauna...
ciobanu33567
Sunt disperat !
Imi scartie bordu ingrozitor de tare. Pot acoperi zgomotul doar daca dau volumul muzicii la 20
Nu stiu ce sa fac
Daca stie cineva ceva sa zica!
LA 3000 km consumul este cred eu cam mare inca 9,8%.

Astept niste pareri , daca are cineva !


Ce inseamna 16 valve la motorul de 1,6 , si la ce ajuta ele in plus fata de cel celelalte motoare
Iulian HondaFan
16 valve inseamna 4 valve pe cilindru, 2 de admisie si 2 de evacuare. cu cat mai multe valve pe cilindru cu atat motorul "respira" mai bine putand deveni atat mai eficient cat si mai puternic pt. cilindreea data.

despre bord, tre' sa mergi la dealer si sa stai de capul lor pana te ajuta...
ciobanu33567
Merci de ajutor!

Am fost la service si problema cu bordul s-a rezolvat f repede.
FESTINA
Dar daca tot s-a rezolvat, ne spui si noua ce avut, de la ce aveai scartaitul din bord.
ncristi
[[quote]quote="LOVIN29905"]I-mi pare rau ca Dragos a cazut la mijloc, dar nu inteleg de ce unele persone care NU au mers cu o amunita masina, nici macar in dreapta au pareri atat de incancenate si se dau atat de docti despre o masina pe care nici macar nu o cunosc.
De fiecare data comenteaza masina respectiva din ce a auzit la colegi, vecini rude, prieteni, reviste, emisiuni tv, etc. Si nici macar nu mentioneza ca am auzit de la..., sau am vazut la...., sau mi-a spus nustiu cine..., tot timpul le prind asa din zbor si isi asuma parerile si ideiile de parca ar fii ale lor fie ele bune sau proaste, mai mult sau mai putin argumentate.
Dar asta e?! De aceea exista libertatea de exprimare....???

Un MARE adevar ai spus...
Megane II este o masina extraordinara si spun asta pentru ca e am condus (si mai conduc) un 1.6 16v....
ciobanu33567
scartitul se auzea de partea centrala-sus a bordului, deasupra ceasului,si era facuta de la buretele care este intre bord si parbriz, care se freca de geam . Rezolvarea s-a facut in 5 min danduse cu un sprai siliconic. Baietii din service erau pregatiti de opetiunea asta, si au zis ca este ceva frecvent. tot un scartai se mai auzea si la portiere si tot cu spraiul ala au dqt in interiorul chederelor prin gaurile de vid.
Asta a fost tot.

A mai auvut careva dintre voi probleme de genul asta???
FESTINA
Da a mea din cand in cand.
Cand e rece, si merg pe piatra cubica, dar nu e deranjant.
ciobanu33567
Am si eu scartaitul asta la rece dar cum se incalzeste in masina dispare. Este un fel de scartait de fier , de tablita nestransa pe unde prin bord . nu imi dau seama ce este. este ca si cum ai lasa o saiba nestrainsa de piuluta pe-un surub. La mine se aude din cate am reusit sa-mi dau seama de undeva din partea dreapta a bordului pe langa tiuter (prefer sai scriu citirea din romana decat sa scriu eronat in limbi straine, si nici asa nu sunt sigur ca asa se pronunta). In partea dreapta se aude mai tare , iar in stg f putin. Am vorbit cu cei de la service si mi-au spus sa mai astept sa se mai accentueze sunetul si dupa aceea sa ma duc sa vad ce are.Si am sa fac asa pentru ca nu vreau sa ma leg la cap fara sa ma doara, s-or mai apuca astia de desfacut bordu si n-or mai sti sa-l puna la loc si atunci sa vezi scartait!!!!!!!
Iulian HondaFan
te referi la tweeter=difuzor pt. inalte?
V l a d
Jurnal de bord
Megane 2, 1.6 16v, 15.000km

Megane-ul pe zapada.
Azinoapte am avut ocazia sa testez din plin comportamentul Megane-ului pe zapada si alunecus si pot sa zic ca ma declar satisfacut din toate punctele de vedere. Stabilitatea e excelenta, sistemele ABS si ESP isi fac treaba minunat si corecteaza, cat pot bineanteles, derapajul masinii. Asta nu inseamna ca daca exagerezi masina nu va iesi de pe traictorie. La viteze mai mari si curbe mai stranse masina are tendinte de subvirare dar spatele ramane pe pozitie (cat timp nu tragi frana de mana tongue.gif ). La franare brusca ABS-ul intra un pic cam repede si distanta de franare nu e cea mai scurta, dar directia ramane functionala si raspunde bine la comenzi.
Pentru fun ASR OFF si masina derapeaza superb si controlat fara probleme. Atentie, numai in spatii deschise si fara trafic pentru cei cu mai putina experienta in derapaje.
Sistemele de dezaburire, incalzire si dezgetare a oglinzii functioneaza impecabil geamurile si celelalte aferente ramanand curate si uscate laugh.gif laugh.gif
Cam atat momentan, masina imi place din ce in ce mai tare.
silviu39323
Nu te supara am auzit de subvirare de supravirare dar extravirare ce inseamna ptr tine?
V l a d
extravirare insemna supravirare...si defapt era vorba de subvirare laugh.gif eram emotionat laugh.gif
ciobanu33567
Da smile.gif ! La asta ma refeream.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.