IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Camere radar fixe - protectie sau mega-afacere?

This topic is about Camere radar fixe - protectie sau mega-afacere?, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down

> Camere radar fixe - protectie sau mega-afacere?
T u d o r
post Mar 25 2009, 11:39 PM
Post #1


Membru destul de avansat
******

Group: Moderator
Posts: 8.813
Joined: 10-October 05
From: Ramnicu Valcea (Valcea)
Member No.: 57.984



Iata de unde pleaca ideea.
Acusi pana pe la ora 23 a fost pe realitatea tv o emisiune despre legalitatea camerelor radar fixe instalate pe drumurile publice din Romania. Discutia a relevat ca exista 3 firme care instaleaza aceste aparate in tara, dintre care doar doua conteaza de fapt. Incasarile se fac de catre consiliul local al comunei/orasului pe raza careia/caruia este amplasat. Ok pana aici. Din incasarile acestea, comunitatea plateste un procent (care chiar nu are importanta) firmei care a montat camerele radar pe banii ei. Problemele incep sa apara in acest moment, pentru ca legea Finatelor Publice prevede expres ca nu ai voie sa faci plati din incasarile la buget! Deci plata pentru firmele astea este facuta ILEGAL! In plus, ca sa fie treaba oabla de tot, Politia Romana - Serviciul Circulatie autorizeaza aceste amplasari de camere pe drumurile publice si mai mult, aplica prevederile Codului Rutier legate de sanctiuni pe inregistrarile efectuate de X SRL, proprietarul si beneficiarul camerelor radar fixe. Desi in acest act normativ se specifica foarte clar ca inregistrarea contraventiei de circulatie se efectueaza doar de catre agentul constatator!

Una peste alta, a fost in emisiune si un avocat care a fost extrem de dur cu Politia si primarii care au astfel de camere fixe amplasate pe teritoriul localitatilor lor. Bomboana pe coliva camerelor radar a pus-o primarul din nu stiu ce comuna din Ardeal care a recunoscut in fata camerei ca el stie ca incalca legea dar s-a ascuns in spatele protectiei pietonilor, bla bla bla. Adica un fel de haiducie, daca am inteles eu bine.

Oricum va incepe avalansa, Curtea de Conturi si DNA probabil ca vor intra pe fir sesizate din toate partile si viata acestor camere radar pe teritoriul tarii cred eu ca va fi extrem de scurta de acum incolo. In orice caz hotie mai mare ca asta e greu de imaginat.


--------------------
Honda Accord 2.0 Executive Premium White

Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th May 2024 - 12:38 PM