IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Credeti in extraterestri & stuff?

This topic is about Credeti in extraterestri & stuff?, the author, Alex-F1, wrote about: ....m-am gandit sa va pun si voua intrebarea asta controversata, ca sa vedem cam cati pro si cam cati contra acestui subiect avem printre noi... /arig ... To read more just scroll down

> Credeti in extraterestri & stuff?
vin extraterestrii (omuleti verzi, meduze care leviteaza, dugongi eruditi, ceva acolo). Ce atitudine ati avea?
4. Fug de rup pamantul sau ma ascund in beci [ 14 ] ** [18.42%]
2. Sun la politie [ 1 ] ** [1.32%]
1. Pick me, pick me!!! [ 4 ] ** [5.26%]
5. Incerc sa prind unul [ 17 ] ** [22.37%]
6. Stau si ma uit la ei, ei la mine... [ 40 ] ** [52.63%]
Total Votes: 122
Guests cannot vote 
Alex-F1
post Oct 18 2006, 10:39 PM
Post #1


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



....m-am gandit sa va pun si voua intrebarea asta controversata, ca sa vedem cam cati pro si cam cati contra acestui subiect avem printre noi... arigato.gif Sunt multi care ar baga mana in foc ca extraterestrii (si navele lor) exista cu adevarat (si ne viziteaza planeta de muuuult timp), dar si mai multi care ar baga ambele maini in foc ca asta e una dintre cele mai mari prostii pe care a putut sa le inventeze vreodata omenirea! Voi ce parere aveti? Io nu cred ca mai trebuie sa va spun parerea mea....cred ca numarul meu de inmatriculare de la masina ma scuteste de orice comentariu.... biggrin.gif See below... :angel:
Attached File(s)
Attached File  157713.jpg ( 6.71K ) Number of downloads: 1
 


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
24 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Start new topic
Replies (60 - 79)
James Kilowatt
post Oct 22 2006, 10:37 AM
Post #61


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



@Air_wolf

Deocamdata modelul standard al fizicii cuantice se pare ca totul este corpuscul, inclusiv fotonul. Fotonul este particula care transmite forta electromagnetica. Toate cele 4 (sau 3) forme de interactiune fundamentale (nucleara tare, electro-slaba si gravitationala) se considera ca sunt transmise prin schimbul unor particule:gluon, boson W si Z, foton si inca una pentru gravitatie care nu stiu cum au denumit-o, stiu doar ca inca nu au observat-o nicaieri experimental. Nu stiu despre gluon, insa bosonii W si Z si fotonii sunt observati si experimental.
Iar masa o masoara deja in energie (in eV), nu in kilograme, deci legatura intre masa si energie e directa si data sau aproximata de ecuatia lui Einstein.


De fapt exista un efort de a gasi constantele fundamentale care reduc numarul de variabile independente. viteza luminii e o constanta de adimensionalizare care face legatura intre energie si masa, constanta lui planck face legatura intre energie si frecventa, si mai sunt si altele. Practic se pare ca "dimensiunile fundamentale" sunt destul de putine.... unii spun ca ar putea fi numai una de fapt si ca de fapt kilogramul sau secunda sunt o functie de metri prin intermediul unei constante de adimensionalizare.

De exemplu presupunem ca habar n-avem legatura dintre laturile unui patrat si suprafata lui, si inventam o unitate de suprafata sa zicem pogon care ni se pare fundamentala. Insa vine un geniu in geometrie si descopera ca suprafata oricarui dreptunghi data in pogoane este
Sp=(Lxl)x1/5012. Constanta 1/5012 [pogoane/metru patrat] e o constanta fundamentala care elimina o unitate fundamentala si care leaga doua marimi intre ele.

Exact acelasi lucru face si viteza luminii, constanta lui Planck etc. Viteza luminii leaga masa de energie:

1.6×10^-19 J =1eV= 1.8×10^−36 kg * c^2[/b]


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Oct 22 2006, 12:22 PM
Post #62


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



tot in teorie, energia necesata pentru a separa hadronii in particule subatomice tinde la infinit.
exista doua metode de rezolvare: fie aplicam o cantitate infinita de energie, fie incercam altceva biggrin.gif
atunci cind vom obtine din separarea unui singur atom o cantitate de energie teoretic infinita calatoria interstelara ar deveni o calatorie obisnuita. si daca se va putea aplica si teoria gaurii de vierme ce poate fi tranzitata...


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 22 2006, 01:23 PM
Post #63


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Probabil ca aici e una din contradictiile dintre modelul standard al fizicii cuantice cu big-bangul... hardronii au aparut la un moment dat dintr-o energie finita.
Desi si prin anihilarea totala rezulta o energie finita egala cu ce zice einstein: e=mc^2
Ceva scartaie in chestia asta. Ai un link, ceva? smile.gif

Insa nici anihilarea totala nu ar fi neglijabila ca sursa de energie. Insa suntem departe de a putea produce cantitati industriale de antimaterie.


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex-F1
post Oct 22 2006, 05:44 PM
Post #64


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



Damn it.... blink.gif ....citind ultimele posturi atat de filozofice, am avut impresia ca iau ore de fizica cuantica pe internet biggrin.gif Oricum io zic ca e bine ca se despica firul de par in 4....cine stie unde o sa se ajunga cu discutia in final....! :scratchchin: Fiti linistiti....chiar sincer va spun ca nu m-am suparat deloc....de ce as face-o? Chiar n-am niciun motiv....doar nu credeti ca ma asteptam sa fiti toti de aceeasi parte a baricadei ca mine? Cunosc de mult faptul ca majoritatea oamenilor (~ 80-90%) nu cred in asa ceva, dar totusi cred ca putem sa discutam aici impreuna despre asta! Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca unul dintre noi ar fi martor la o aparitie OZN (cu sau fara extraterestrii) si apoi ar veni si-ar povesti aici totul.... biggrin.gif ....oare cati dintre ceilalti l-ar crede? Probabil nici unul? Probabil nici membrii familiei lui nu l-ar crede....e nasol acest sentiment....m-am tot gandit io demult....puneti-va in locul unei persoane care chiar a vazut cu ochii ei un OZN si/sau un extraterestru (dar n-are nici o dovada in afara de propriul cuvant) si apoi nu e crezuta de NIMENI, absolut nimeni, nici macar familia.....io unu n-as vrea sa incerc un astfel de sentiment....am avut cateva situatii de o importanta muuuult mai mica in care am vazut cu ochii mei ceva, am povestit si nu m-a crezut nimeni....si nu erau chestii f. iesite din comun (una e chiar faza cu testiculele de cocosh de 4-5 ori mai mari ca cele omenesti, am pus chiar si aici mai demult o poza facuta personal, testiculele erau la mine in palma si erau de cocos, nu de porc, cum au zis unii, chiar bunica-mea a maltratat cocosul sub ochii mei biggrin.gif )....atunci cum ar fi cu asa o treaba cu OZN-uri si extraterestrii....cine-ar crede??? wallbash.gif De obicei aparitiile sunt cam izolate, avand de multe ori doar o singura persoana ca martor (cazul cel mai nefericit, fiindca riscul ca acea persoana sa nu fie crezuta de nimeni e maxim), dar au fost si destule cazuri in care erau zeci de martori, s-au facut fotografii, inregistrari video, tot tacamul si atunci credibilitatea clar este mai mare totusi, nu? Ar fi mult prea simplu (dar si prea scarry) sa aterizeze un OZN in mijlocul a mii de oameni adunati la festivalul berii/vinului din orasul vostru si sa iasa din nava un extraterestru spunand: "facem cinste la toata lumea cu mici si bere pe saturate" laugh.gif Cred ca nu prea ar mai avea cui sa faca cinste, ca nu va mai fi picior de om pe o raza de 200m in jurul navei (asta in cazul in care oamenii nu s-ar bloca si ar putea fugi)!!! Sau poate ar ramane cativa curajosi (pe langa cei deja lesinati, ca sa nu zic morti de infarct)....ca MR tongue.gif ....care sa-i intrebe cum sta treaba cu fizica aia cuantica... biggrin.gif Vorbeamos... :wave: Keep posting, ca-i interesanta discutia....


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 22 2006, 06:03 PM
Post #65


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Eu sunt convins ca avem de invatat de la ei, prin simplul fapt ca ne-au descoperit ei pe noi si nu noi pe ei. Si nu neaparat in materie de fizica cuantica>

Chestia asta cu crezutul sau nu e prea dogmatica pentru mine.
Nici nu cred, nici nu sunt impotriva. Pur si simplu, habar n-am.... nu am dovezi nici pro nici contra existentei omuletilor verzi smile.gif Instinctiv tind sa cred ca exista, pentru ca universul e un loc destul de mare incat sa mai incapa si altii. Insa instinctul meu nu dovedeste nimic.

Cu blocatul sau luatul la fuga eu am dubii. Sa dea intai extraterestrii o bere si mai vedem biggrin.gif
Spuneam si mai devreme autoritatile, de la guvern la biserici considera "turma" formata din idioti incapabili sa conceapa mai mult de un salariu la sfarsit de luma si de "crede si nu cerceta". Parerea mea e ca oamenii sunt mai inteligenti decat par si ca un contact cu o civilizatie extrateresta ar avea mult mai multe efecte benefice decat cele nefaste, inclusiv prin daramarea unor mituri idioate care ne fac sa ne spargem capul intre noi pentru niste motive complet idioate.
Eu am mai multa incredere in oameni obisnuiti decat in cei care ne-ar "proteja" tinandu-ne in ignoranta. "Fericiti cei saraci cu duhul", huh?


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Skywalker
post Oct 22 2006, 07:46 PM
Post #66


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.469
Joined: 2-September 05
From: Timisoara
Member No.: 54.800



Io zic ca noi nu avem mijloace de transport rapide pentru a explora spatiu, cu doar @60.000 - 80.000kmh nu facem mare lucru. Daca vrem sa aflam daca mai exista si alte planete cu viata, (sigur sunt) eu nu cred in teoria evolutiei maimutza - om blink.gif , ne trebuie o viteze de deplasare in spatiu de cel putin 1.000km/sec adica 3.600.000kmh si o nava destul de mare (cam 20 de Boeing 747-400 la un loc, vreo 20.000 tone full loaded) incat sa poate gazdui minim 500 persoane si cu o propulsie (motoarele warp ar fi o solutie sau motoarele ionice) indeajuns de puternica (undeva la 1.000GW adica 1.600.000.000CP) incat sa poata invinge gravitatia Pamantului si a planetelor pe langa care va trece plus un sistem de comunicatii incat daca esti la vreo 10 miliarde km de Pamant sa poti comunica instant fara delay video&audio.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TLS-09
post Oct 22 2006, 07:56 PM
Post #67


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.471
Joined: 18-November 05
From: Timisoara (Timis)
Member No.: 61.358



Te salut frate! :bye:
Da stii ca esti simpatic! Vad ca ai si proiectat nava.
De acum pentru Alex totul va fi mai usor. Poate sa plece sa-i caute. Pe unde va ajunge va lasa semne :romania:
Mai sper ca decolarea si intoarcerea (aterizarea) se va face tot din parcarea de la McDonald's, locul traditional de intilnire.
Acuma inteleg si afinitatea lui Alex pentru "antene".
Hai ca glumeam. Va salut!

PS Nu stiu de ce cred ca la urmatoarea intilnirea a timisoarenilor subiectul va fi pe larg dezbatut. biggrin.gif


--------------------
Skoda Octavia I, 1.9 TDI
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 22 2006, 08:28 PM
Post #68


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



@Skywalker
Gravitatia planetelor pe langa care trece nava ta nu trebuie invinsa, ci folosita pentru asistenta gravitationala. Punand nava pe o orbita parabolica si accelerand in momentul cand distanta de planeta (sau soarele) e minima si viteza maxima, se poate face un castig spectaculos de viteza. Nu ajunge inca la 1000km/s insa se castiga mult mai mult decat se obtine accelerand in spatiul gol.

Daca descoperim intre noi si destinatie niste pitice brune sau chiar gauri negre, folosind asistenta gravitationala se poate scurta serios durata unei calatorii in afara sistemului solar, desi ramane inca prea mare.

Motoarele ioniceau fost testate in anii 60-70 nu au tractiune foarte mare, insa pot duce la viteze finale destul de mari. Insa e o tehnologie pe care omenirea a pierdut-o... de aia ma ofticam mai devreme ca in loc sa progresam dam inapoi.... blush.gif


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Oct 22 2006, 09:36 PM
Post #69


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



fiecare are dreptul la o parere proprie. experienta mea spune ca exista fenomene inexplicabile (pe platoul bucegilor am avut 4 astfel de observatii, cu martori, inclusiv astronomi).
iar o alta parere personala este ca arhivele vaticanului ascund mult mai multe decit se poate banui. parere asta o am de vreo 14 ani. din adam si eva nu puteau sa apara oamenii decit prin clonare "dupa chipul si asemanarea". maimutele pot fi considerate erori genetice.

@MR: n-am, dar despre detentie spun baietii ca ar putea fi descoperirea mileniului biggrin.gif nobel asigurat! biggrin.gif
totusi, teoria colapsului gravitational aduce dupa sine anularea altor teorii care in acest moment coexista cu aceasta. daca ar exista un echilibru de fortze perfect, universul ar fi static. or el este in continua expansiune => energia degajata la momentul t0 (big bang) inca nu s-a disipat complet.
daca intervin si teoriile interdimensionalitatii spatiului, combinate cu teoretic a 4 dimensiune timpul => la fiecare sec/10^infinit are loc un t0 care degaja o energie infinita in fiecare univers => exista o infinitate de universuri. problema se pune cum sa determini punctele de intersectie, desi infinit^infinit ar reprezenta un numar corect.
astfel consider eu ca s-ar explica si faptul ca percepem evenimentele petrecute cu sute de milioane de ani in urma (nove, supernove, etc). practic, orice eveniment se propaga de-a lungul liniilor de timp si spatiu printr-o infinitate de universuri => pot exista miliarde de civilizatii => noi mai avem pina la intelegerea unor astfel de fenomene.

later edit: n-au pierdut-o, ei zic ca a evoluat sub forma velelor solare. in loc de vela din spate de la propulsia ionica clasica blink.gif daca ii pot spune asa, au folosit o velatura mult mai complexa pentru a capta vintul interspatial. blink.gif

latest edit: exista 50% sanse ca noi sa existam in universuri ce se ating, dar noi sa nu ne dam seama de asta. practic eu traiesc in universul meu, tu in al tau, si tot asa. hmmmm... asta ar explica logic si soarta...


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AZAZEL
post Oct 22 2006, 09:57 PM
Post #70


TeDeI-st cocalar
******

Group: Membri
Posts: 3.956
Joined: 30-May 05
From: Bucuresti (Romania)
Member No.: 48.029



sistemul nostru solar face parte din galaxia calea lactee
calea lactee are o forma alungita diemensiunile ei aproximative fiind de 100.000 ani lumina pe lungime si de 30.000 pe latime.
dupa cum toti stiti viteza luminii este de 300.000 km/s.

haideti sa facem un calcul

100.000 ani = 100.000x365zile x24 ore x60 min x60 sec=
3.153.600.000.000sec x300.000 km/s=946.080.000.000.000.000 km este lungimea galaxiei calea lactee care contine milioane de sisteme solare

de exemplu distanta de la soare la pluto(cea mai indepartata planeta din sistemul nostru solar este de 5.910.000.000 km, adica kk pe langa dimensiunea galaxiei noastre . de asemenea lui pluto ii trebuie 248 de ani pentru o cursa completa in jurul soarelui

cum arata

946.080.000.000.000.000 pe langa
5.910.000.000

de asemenea in univers sunt miliarde de galaxii.

am facut aceasta paranteza pt a sustine ca suntem naivi ( sau pentru a-l cita pe un stimabil forumist numit razvana- "prosti") sa credem ca in asemenea imensitate nu mai exista un un sistem solar cu o planeta care sa intruneasca anumite conditii existentei formelor de viata superioare.

de ex: de ce ceea ce consideram noi a fi normal este general adevarat.
poate altor forme superioare de viata le este neaparat nevoie de 5000 grade celsius si o atmosfera care sa contina in proportie de 50% sulf, sau mai stiu eu ce gaz toxic pt noi.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 22 2006, 10:04 PM
Post #71


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Cum spuneam, exista inca fisuri in teoriile cosmologice si in fizica cuantica care inca nu ajung sa se pupe... cine le pune impreuna, ia si premiul nobel si e noul Einstein smile.gif


Velele magnetice si motoarele ionice nu sunt acelasi lucru. Velele magnetice ar fi mult mai utile la franare decat la accelerare. De fapt, sunt chiar FOARTE UTILE pentru ca ar reduce cantitatea de combustibil necesara unui zbor la jumatate, prin faptul ca ar fi nevoie doar de combustibil pentru accelerare nu si pentru franarea la destinatie. Oricum velele care ar folosi vantul solar ar fi inoperante pentru zbor interstelar pentru ca vantul solar e lesinat rau la distante mari.
Velele magnetice sunt utile cand ajungi in preajma unei stele, iar franarea pe care o pot dezvolta e proportionala cu viteza cu care ajungi... franeaza cu atat mai bine cu cat mergi mai repede smile.gif

Unii au calculat traictoria unei nave care le foloseste, si radiatiile emise. Un program SETI mai larg ar putea supraveghea sistemul solar in cautarea omuletilor verzi care le folosesc si franeaza cand ajung la noi, avand o "semnatura" si o traictorie cunoscuta care nu ar depinde de tehnologia sau designul navei respective.

Oricum, asta nu are legatura cu ce spuneam cu lipsa progresului... din pacate blush.gif Motoare ionice, vele solare sau vele magnetice, oricum noi nu avem operationale NICI UNA... desi acum 40 ani existau prototipuri. La 60 ani dupa von Braun, ca sa imprimi unui kil de satelit cei doi kwh de care are nevoie ca sa ajunga pe orbita costa in continuare jdemiliarde de dolari. Unde e progresul?


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AZAZEL
post Oct 22 2006, 10:10 PM
Post #72


TeDeI-st cocalar
******

Group: Membri
Posts: 3.956
Joined: 30-May 05
From: Bucuresti (Romania)
Member No.: 48.029



QUOTE(air_wolf)
iar o alta parere personala este ca arhivele vaticanului ascund mult mai multe decit se poate banui. parere asta o am de vreo 14 ani. din adam si eva nu puteau sa apara oamenii decit prin clonare "dupa chipul si asemanarea". maimutele pot fi considerate erori genetice.

...


frumoasa opinie.
cam asta este si a mea vis a vis de aparitia omului.

d-zeu poate ca este chiar "managerul de proiect" si care saracul este mort de mult. sau poate traieste.cele cateva milioane de ani care noua ni se par multe de la aparitia omului, pt altii este nimic.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 22 2006, 10:17 PM
Post #73


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



"inteligent design" e o forma mai rasarita a creationismului.

Daca am fost ingineriti de cineva, tipul era amator rau. Indiferent ca e tipul verde de pe Marte sau Cineva din vre-o Carte Sfanta.

A adus pana acum careva care sustine teoria asta vre-o proba care sa o sustina? Insa sa fie o proba care sa o sustina direct, si nu lipsa altor probe care sa sustina alta teorie. Intrebarea nu are nimic retoric, chiar sunt curios.

Oricum, pe inginer cine l-a creat?


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Oct 22 2006, 10:50 PM
Post #74


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



intrebarea asta mi-am pus-o si eu de multe ori. e clar ca undeva exista cineva care ne este superior.
despre amatorismul inginerului... sper sa prindem si noi vremurile in care prima sonda automata echipata cu un laborator de clonare va parasi pamintul biggrin.gif e si asta o forma de colonizare si de perpetuare a speciei.

nu se pupa ele teoriile pentru ca difera sistemele de referinta. daca ar putea fi aduse la un numitor comun, poate ca s-ar naste o noua ramura: fizica universala biggrin.gif
cite secunde are un an lumina? cam tot cit un an normal. dar daca mergi 2 ani cu viteza luminii, cu cit vor imbatrini cei de pe pamint? biggrin.gif e ceva relativ... biggrin.gif


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alex-F1
post Oct 23 2006, 01:17 AM
Post #75


THE GODFATHER
******

Group: Membri
Posts: 3.845
Joined: 8-August 04
From: Timisoara
Member No.: 30.528



QUOTE(AZAZEL)
suntem naivi sa credem ca in asemenea imensitate nu mai exista un un sistem solar cu o planeta care sa intruneasca anumite conditii existentei formelor de viata superioare


beer.gif ...in sfarsit o fraza care ma unge pe suflet.... :clapping: ....plenty of R.E.S.P.E.C.T. :notworthy:

@MR: man de ce crezi ca "daca am fost ingineriti de cineva, tipul era amator rau"??? blink.gif Ia sa-ti spuna Iulian sau alt medic de pe-aici ce capodopera este corpul uman....sau tu crezi ca inauntrul tau sunt doar cateva oase, niste matze, sange si muschi, toate acoperite cu piele si gata? Io cred chiar inversul, ca daca am fost creeati de cineva (sau "ingineriti" cum spui tu), acel cineva era intr-adevar cineva, nici pe departe "amator rau" cum crezi tu....parerea mea arigato.gif


--------------------
VW Passat 1.9 TDI sedan 155 CP / 378 Nm pe dyno

>>> RACING IS IN MY BLOOD <<< (dar nu cu Passat-ul)

"Cei cu adevarat cunoscatori, nu vor putea uita faptul ca, masinile bune, fiabile si mai ales corecte fata de client, la banii platiti pt. ele, nu se mai fac din 2004 la 95% din brandurile lumii" (by DORU, 2009)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 23 2006, 07:32 AM
Post #76


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



Pai de exemplu, articulatia soldului nu e bine adaptata mersului biped.... se vede ca a fost "proiectata" sa mergem oblic ca maimutele. Daca noi eram scopul si cimpanzeii greselile, ar fi trebui ca articulatia lor sa fie cea neadaptata mersului sprijinit in maini, fiind gandita pentru dihanii bipede.
Mai sunt si altele, insa le-am uitat... oricum am citit un articol despre asta in "Science et avenir" si daca e important pot sa il caut si sa ajuc si celelalte exemple.

Multi folosesc drept argument in sprijinul creationismului celebra teorie ca creierul nu e folosit decat la 15% din capacitate, fiind "gandit" de fapt pentru sa fie folosit mai bine peste 1000 ani. Pare logic, numai ca e gresit. De fapt, e o greseala de interpretare. Capacitatile constiente nu reprezinta decat 15% din functiile creierului, restul de 85 fiind folosite pentru operatii care nu sunt controlate constient. Daca ar fi fost adevarat, era un bun argument impotriva evolutiei, selectia naturala nputand duce la aparitia unui organ foarte sensibil si energofag care nu foloseste la nimic.... inca. Insa nu exista vre-o arie cerebrala care sa nu foloseasca la nimic fiind conceputa de la bun inceput sa se declanseze cand ajungem pe Marte....

Oricum, nu spun ca viata nu ar fi putut fi venita din spatiu pe Terra, accidental sau intentionat. Insa nu cred ca "evolutia" ar fi fost pre-programata. Din pacate argumentele pro sau contra nu pot fi gasite.... pentru simplul motiv ca ramurile gresite ale evolutiei nu au lasat urme, ci doar cele reusite care par atat de bine "inginerite". O dihanie canibala cu doua capete chiar daca ar fi aparut accidental ar fi disparut dupa o singura generatie, iar faptul ca nu exista asemenea fosile nu inseamna ca cineva a scos asemenea aberatii din "program" smile.gif
Pe de alta parte ce rost aveau sa programeze dinozaurii, sa-i curete cu un asteroid apoi ca sa ne lase noua loc? Sau fosilele de dinozauri au fost puse intentionat sub nasul nostru ca sa ne induca in eroare, cu o anumita cantitate de C14 in ele si de fapt nici nu au existat vreodata?


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Skywalker
post Oct 23 2006, 07:51 AM
Post #77


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.469
Joined: 2-September 05
From: Timisoara
Member No.: 54.800



Motoarele ionice au fost testate inca a fost lansat si un satelit cu motor ionic spre planeta Pluto (am vazut reportajul pe Discovery, anu' trecut).
Eu am totusi cateva semne de intrebare referitor la civilizatia de pe Terra care combat la greu teoria evolutiei, exemplu: egiptul antic (vezi constructii, medicina & Imoteph), sumerienii (primele legi & Hammurabi), popoarele din America Centrala si de Sud (vezi constructii ridicate la mama drac' sus pe munte), chinezii (vezi medicina), samd.
Eu cred ca atunci cand biblia spune ca am fost creati dupa chipul si asemanarea Lui cam spune multe de unde venim, personal cred ca suntem un experiment al unei civilizatii asemeni noua dar mult mult mai avansata. Poate au gresit si ei undeva si vor sa vada daca si noi gresim tot acolo unde au gresit ei blink.gif .

Apropo de motoarele WARP din Star Trek teoretic sunt perfect functionale dar acum nu avem tehnologia sa le construim pentru ca fuziunea dintre materie si antimaterie este posibila si nepoluanta iar viteza la care poate ajunge un asemenea motor este de ordinul a 1 - 3 milioane km/sec la care numa' ralantiul este la viteza luminii. Numai ca o asemenea nava va trebui sa aibe dimensiuni enorme ceva de genul stadionul "Aliantz Arena" zburator biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Radu43725
post Oct 23 2006, 05:32 PM
Post #78


sofer
***

Group: Membri
Posts: 70
Joined: 1-April 05
From: Ploiesti
Member No.: 43.718



"Eu am totusi cateva semne de intrebare referitor la civilizatia de pe Terra care combat la greu teoria evolutiei, exemplu: egiptul antic (vezi constructii, medicina & Imoteph), sumerienii (primele legi & Hammurabi), popoarele din America Centrala si de Sud (vezi constructii ridicate la mama drac' sus pe munte), chinezii (vezi medicina), samd."

Nu inteleg de ce astea combat teoria evolutiei.
Si teoria evolutiei nu se refera strict la devenirea maimuta-om ci si la transformarea omului nestiutor in unul atoatestiutor, transformare care nu e completa, dovada ca nu suntem toti de acord cu multe lucruri.

"Eu cred ca atunci cand biblia spune ca am fost creati dupa chipul si asemanarea Lui cam spune multe de unde venim, personal cred ca suntem un experiment al unei civilizatii asemeni noua dar mult mult mai avansata."

Care Biblie? Aia in care cred 1/4 din toti oamenii?
Religia e specifica omului, dar este subiectiva. O sumedenie de explicatii asupra Universului printr-o sumedenie de religii.
Ca sa inchei:
la acest subiect au scris numai "specialistii" si "moderatorii".
O sa "combat" mai des.
"Critica" este benefica spiritului.


--------------------
Mitsubishi Colt 1.1
"Nu mergeti niciodata mai repede decat poate ingerul vostru pazitor sa zboare."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
air_wolf
post Oct 23 2006, 07:42 PM
Post #79


specialist
******

Group: Membri de onoare
Posts: 3.446
Joined: 28-September 05
From: Bucuresti
Member No.: 56.992



in esenta toate religiile sint asemanatoare. in toate apare un element comun: potopul. cum, daca nu prin clonare, a fost posibila refacerea faunei, incluzind aici si oamenii?


--------------------
2 * "Garsoniera" - HJ61 TD (4000cmc) si "Sugativa"- FJ62V (4000cmc) carburatie
"Furia Verde" - R5 TL (845cmc)
WARNING: where we go there are no roads
"Life is like a box of chocolates... you never know what you're gonna get." - Forrest Gump
Go to the top of the page
 
+Quote Post
James Kilowatt
post Oct 23 2006, 08:05 PM
Post #80


specialist
******

Group: Moderator
Posts: 13.667
Joined: 30-June 04
From: Europa
Member No.: 28.666



QUOTE(air_wolf)
cum, daca nu prin clonare, a fost posibila refacerea faunei, incluzind aici si oamenii?


"nebanuite sunt caile Domnului" biggrin.gif Din fericire in Biblie mai sunt si chestii inteligente. Daca exista un Creator, suntem prea prostani ca sa avem idee ce metode foloseste.

Poate arca lui noe a fost o nava spatiala in care au intrat cateva sute de dihanii din fiecare specie, ca sa se evite cosangvinitatea.

Daca toata fauna a disparut, cine a scris despre potop?


Daca luam ce spune religiile, nu ajungem nicaieri. La urma urmei toate religiile au inca ceva in comun: manipularea maselor. Credinta o fi intima, poate suntem creatii artificiale, insa asta nu are nici o legatura cu religiile care sunt o creatie 100% umana. Si bazate pe ignoranta.

Oare daca aflam raspunsul la intrebarea lui Air_wolf, o sa renuntam la religie? Probabil ca nu... gasim alta, mai subtila... si alt raspuns...


--------------------
Scuter 108cc... benzina, automat
Go to the top of the page
 
+Quote Post

24 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th May 2024 - 01:08 PM