Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Corsa
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Corsa / Meriva / Tigra
Pages: 1, 2
Adrian73659
Am luat un opel corsa si vreai sa ii fac schimbul de ulei si nu stiu ce tip sa ii bag.Are 84000 km si Motor ecotec.Ma puteti ajuta?
Sebastian39516
Pune-i ulei OPEL. Este ieftin si bun!
Adrian73659
pai cam cat costa.Si filtru tot de opel?
mersi
Sebastian39516
Pai bidonul de 2 litri este vreo 360 de mii si iti trebuie 2 bidoane(intra vreo 3.5 in motor). Filtrul nu stiu daca este tot opel insa eu nu mi-am batut capul prea tare cu marca. Am pus filtrul gasit de vanzator in baza de date si atat. Filtrul m-a costat parca vreo doua sute si ceva de mii...
Adrian73659
eu cand am schimbat uleiul azi am gasit pe dopul de la ulei pe unde se baga uleiul ceva cafeniu ca si cum ar fi vaselina dar deschisa la culoare.
de la ce o fi asta?
Bogdan74942
Recomand Aral 5w40. E f bun
Demeter72279
Si eu tot ulei Aral 5w40 am bagat si este ok, ce este drept am iesit cu el la 140 RON inclus in asta si filtrul care nu este original ci gasit de vanzator in baza de date.
Geroge73919
QUOTE(Adrian73659)
eu cand am schimbat uleiul azi am gasit pe dopul de la ulei pe unde se baga uleiul ceva cafeniu ca si cum ar fi vaselina dar deschisa la culoare.
de la ce o fi asta?


NU e vaselina ci e ulei emulsionat cu apa (antigel) vezi ca e grav ... ai vreo fisura in chiuloasa(sau pe acolo) ... eu asa am ajuns la service si tot antigelul imi intrase in motor
Andrei75381
Salutare,
ajutati-ma, va rog, sa scap de notificarea ce imi apare la kilometraj cand pun contactul "InSP". Baietii de la service au uitat sa reseteze counterul si nu stiu care este combinatia.

Masina este un Opel Corsa C model 2001.

Multumesc,
Andrei
sergiu1
apesi frina,apesi butonul de km si pui contact motor.
Sebastian39516
Faza asta cu frana si contactul n-am mai auzit-o. Data viitoare o s-o incerc si eu! La mine functioneaza astfel:
-apas butonul care reseteaza jurnalierul de bord(si tin apasat!)
-pun contactul
-InSP se transforma in ----
Andrei75381
Salutare, am incercat ambele variante de mai devreme dar nu a mers decat ultima.

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Andrei
Alexandru76038
Salutare ,

De curand mi-am achizitionat un Opel Corsa 1.2 Ecotec pe benzina.Anul de fabricatie este 2005 ( ianuarie parca ) si are la bord 45000Km.
Mergand cu ea am observat cateva "probleme".
1. Motorul se aude cam tare ... aproape la fel de tare ca si un motor diesel, si asta ma cam ingrijoreaza ( distributia nu sunt sigur daca este pe curea sau lant) .
2.ABS-ul nu prea pare sa functioneze, adica in momentul in care franez brusc nu pare sa elibereze nici un pic rotile .. pur si simplu le blocheaza.
3.In momentul in care masina ruleaza cu viteza foarte mica si ating putin frana se aude un suierit la rotile din spate ... ma gandesc sa nu fie ferodourile uzate .... sau este normal sa se auda asa ?

Va rog daca se poate sa-mi dati niste sfaturi, si sa-mi spuneti daca este normal ca masina sa se comporte in acest fel.


Multumesc ,
M A R I A N
Salut!
Eu am luat de noua o Corsa 1.0 benzina in dec.2005.A mea s-a auzit de la inceput in interior ca un diesel iar in afara ca o benzina.Cam ciudat nu?Dealerul mi-a zis ca toate masinile in 3 cilindri au acest zgomot, mai mult sau mai putin pregnant (a ta tot 3 cilindri cred ca are si tot distributie pe lant).De altfel, chiar si la noua Toyota Yaris 1.0 3 cilindri pe care o am din aprilie se aude "o tendinta de diesel", insa mult mai mica(as zice cam 10% din zgomotul Corsei) si vorbim totusi de marca cea mai fiabila din lume(Toyota) si cu un motor incredibil vvt-i.
Cat despre ABS, te rog sa te uiti cand pornesti motorul daca se aprinde in bord martorul ABS si daca apoi se stinge in cateva secunde.Daca procedeaza asa, eu cred ca nu ai probleme.Dar pentru ca sa nu stai cu stres, tinand cont ca la vremea asta nu mai gasesti gheata pe sosea, eu zic sa gasesti o zona cu pietris sau nisip si acolo sa calci brusc si complet pedala de frana ca sa vezi daca intra ABS-ul.
Daca ai masina sh eu zic sa iti verifici neaparat intregul sistem de franare.Daca masina a fost rulata in Romania,45000 km sunt enorm de multi(daca e din ian 2005), daca ai luat-o din Germania, sunt "multisori'.
RUE
mai omule, tu cand o cumparasi nu stiusi daca are sau nu ABS? ca si la apometre te uiti in baie daca sunt cand iei apartament de jdemii de euro!

eu am testat pe asfalt franele la corsa de 1.2 aproape noua masina.. traznet.. am incercat si asfalt umed... nu a intrat abs ul decat putin, conteaza si guma.

sa le purtati sanatosi!
adi.mitrea
Zgomotul de diesel e specific pentru toate motoarele de pana in 1600 cm cubi (inclusiv) la OPEL.
La 1.4 al meu face la fel. Acum am aproape 3.000 km si sunetul acela s-a mai atenuat dat totusi exista.

Distributia este posibil sa fie pe lant... mai bine intreaba la service.

ABS-ul (daca exista) intra foarte usor pe drum prafuit, cu pietris, etc... Vei observa sigur daca ai sau nu dupa sunetul specific si dupa comportamentul masinii!
ciubotariu75110
dak se aude un suierat pe spate lka franare si zici k abs-ul nu lucreaza e posibil k sabotii sau placutele de frana depinde ce are sa fie uzate peste limita si atunci franarea nu esta egala si actioneaza brusc tot sistemul de franare. lucrez in service si pot sa zic k e o masina cu destule probleme la motor. rezistenta lasa de dorit. zgomotul motorului e sa zic asa normal pt k motorul in trei cilindri nu poate si echilibrat k unul in 4 sau mai multi cilindri. nu ai precizat ce zgomot are motorul? vibreaza,bate ?
Demeter72279
Cand am cumparat masinuta a fost in el ulei 10W40 in el, cand am schimbat uleiul mesterii au zis ca tre bagat in el Aral 5W40 asta bun pana acuma. Dupa ce am facut schimbul cand pornesc masina lasat mai mult timp parca porneste pe uscat motorul, cand se stinge indicatorul de ulei dispare zgomotul, la a doua pornire nu se mai aude deloc.
Am pus si aditiv pt ulei Liqui Molly dar tot nu dispare sad.gif
Ce ma preocupa, ca asta nu ar trebui sa se intample in mod normal.
Ce-mi recomandati?
Demeter72279
Am fost ieri la service si am pus Valvoline 10w40, si acuma merge ok, porneste silentios si merge silentios. Nu recomand ulei 5w40 in masina asta, eu cel putin nu am fost deloc multumit cu el
Dan71857
bine v-am regasit smile.gif
am reusit sa dau acel opel astra verde caravan care spuneam eu ca are peste 200 mii km dupa constatarile mele ( pe cand la bord arata 83.000 ) .
Am luat 7.000 euro pe el si mi-am cumparat un opel corsa 1.3 cdti din 2004 , cu navigatie , magazie de 4 cd, telefon , ac, abs, esp , and others things . Masinuta merge superb insa am inteles ca ar avea probleme cu caseta de directie si inca ceva ... ma intereseaza chestia asta deoarece la anumite gropi nu toate... chiar si linii de tramvai ... torncane ceva... dar nu stiu unde exact se aude si simt vibratii ca niste batai si in pedale, iar schimbatorul de viteze zdrangane si el ( joc pe care pe drum fara gropi sau pe loc nu il are) .. cine a avut probleme va rog sa-mi spuneti care sunt simptomele sau ce ar pute avea... ar fi foarte bine daca cine si-ar putea face putin timp sa il plimb cu masina pentru a auzi ... dar bineinteles cineva care a trecut prin asta


si inca ceva .. m-ar interesa sa pun pe ea roti de 15 .. sunt speciale pentru corsa sau merg si de la astra. nu ma intereseaza de aliaj ci doar sa fie de 15
multumesc
Sebastian39516
Hai ca-mi fac eu timp. Vineri iti convine? In ce zona stai? As vrea sa vad si eu cum se aude dieselul asta in habitaclu...Deci, astept mesaj!
Dan71857
Salutare!

Revin cu vreo doua intrebari in legatura cu opel corsa 1.3 cdti!

1. De fiecare data cand pornesc masina nu o ia la sfert! Trebuie sa tin destul de mult cuplat electromotorul pana porneste! 2-3 secunde! este normal asa ceva? Asa pornesc toate 1.3 cdti-urile?
2. Dupa ce o pornesc, cat este rece masina, relanti-ul variaza intre 600-800 rpm ( cu aproximatie ) . Ce se intampla ! simt ca motorul nu merge rotund in perioada aceea de incalzire!
3. Daca apas putin ambreiajul... cam 10% din pedala simt niste batai ... care se aud si in masina nu f tare dar sunt mai accentuate cat este rece masina! asta ce mai are?

Multumesc
PLACINSCHI63491
Salutare Dan !

Am si eu o corsa exact cu aceleas dotari ca si tine si acelas an de fabricatie si culmea cu aceleas probleme si eu care credeam ca e unicat in Romania dupa spusele celor de la reprezentanta opel.

Contacteazama la arhigeo@yahoo.com sau la 0742.081353
eddie
Folositi cu incredere MP (PRIVATE MESSAGE) !
Dan71857
QUOTE(PLACINSCHI63491)
Salutare Dan !

Am si eu o corsa exact cu aceleas dotari ca si tine si acelas an de fabricatie si culmea cu aceleas probleme si eu care credeam ca e unicat in Romania dupa spusele celor de la reprezentanta opel.

Contacteazama la arhigeo@yahoo.com sau la XXXX.081353


sorry pentru intarziere dar nu am mai avut timp sa intru pe forumuri! te-am adaugat in lista! astept si vom vb acolo ! ... si uite ca mai apare o corsa si inca una ... care mai de care mai dotata .. dar din pacate cu probleme mai mari sau mai mici ! asta e
Liviu54785
QUOTE(Demeter72279)
Am fost ieri la service si am pus Valvoline 10w40, si acuma merge ok, porneste silentios si merge silentios. Nu recomand ulei 5w40 in masina asta, eu cel putin nu am fost deloc multumit cu el


SALUT...cred ca am aceeasi problema. Poti sa imi detaliezi cam care era buba la tine? Am deskis un topic si eu pe aceeasi tema. Tzacane la mine motorul ca un dement. Ai aflat o posibila cauza? sau te-ai multumit sa il shtii OK din nou...
MARIUS72784
Mi-am luat din Germania un opel Corsa C 1.0 din 2001 si are 107.000km la bord?E exagerat de mult,sau merge pt ca au fost facuti acolo?Merita sa-l tin sau sa-l vand?
eddie
Alte probleme nu mai are ?Nu te-ai gandit inainte sa-l cumperi la aspectele astea ?
Adrian62350
Salut la toata lumea "corsara"!
De azi, 21.07.2006, ora 16 sunt posesorul (utilizatorul - masina e luata in leasing) unui Opel Corsa 1,3 CDTI cu cutie semi-automata Easytronic. Primele impresii sunt extraordinare.....!!! biggrin.gif
eddie
Bun venit pe forum !
Sa stapanesti masina sanatos,fara probleme si sa te bucuri de ea ! :wave:
costel38916
Eu am un Combo 1,7 TDI, care e pe eceeasi mecanica cu Opel Corsa, si mi-a cazut caseta de directie la 31.000 km, mi-au montat alta noua ca era in garantie, si a cazut si aia dupa alti 5.000km. m-am sesizat in legatura cu ce-a de-a doua caseta si mi-au raspuns ca garantia la caseta de directie este de 35.000 km si ca nu se pot schimba 2 casete in garantie, deci trebiue sa cumpar alta caseta ( a treia) care mai primeste 35.000 km garantie. de altfel am inteles ca problema casetei de directie la Corsa este de notorietate. Deci am "experienta" . Precizia directiei nu e afectata, dar trancane deranjant pentru pretentiile mele. Mie mi-au zis ca ar costa cam 2000 ron la di bas. asa ca .... :bandit: [[/quote]
George87459
Cine poate sa-mi spuna unde pot gasi si cat costa o pompa de benzina pt. un Opel Corsa, model 2001, motor de 1000?
ionut83652
QUOTE(Andrei75381)
Salutare,
ajutati-ma, va rog, sa scap de notificarea ce imi apare la kilometraj cand pun contactul "InSP". Baietii de la service au uitat sa reseteze counterul si nu stiu care este combinatia.

Masina este un Opel Corsa C model 2001.

Multumesc,
Andrei


porneste motorul tine apasat butonul de langa indicatorul de combustibil apasat pana s ereseteaza iar dupa aia opreste motorul
MARIUS72784
Bine v-am regasit!Mi-am luat alt Corsa,exact ca precedentul doar ca difera culoarea,asta e argintiu celalalt era negru.Problema e ca nu-mi place cum intra in viteza,in a 1-a intra greu si cateodata si in a 2-a.In rest intra normal.Care ar putea fi problema?

Alta problema ar fi ca mi s-a aprins beculetul cu o masina taiata de o cheie.Am mers vreo 5 km asa apoi mi s-a stins singura.Aveti idee ce ar putea fi?De atunci am mai mers vreo 100 km si nu s-a mai aprins!Si chiar inainte sa mi se aprinda am bagat benzina,aceasi benzina de la Mol de 95 ca de obicei.IAr cand am plecat din benzinarie vreo 5-7 km mi s-a aprins becul.Apoi s-a stis dintr-o data si nici nu s-a mai aprins.MA puteti ajuta?
candyman
Oameni buni va scriu ptr prima data. sunt novice. speram k ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturi in legatura cu masina mea: un opel corsa 2001. de exemplu am o mare nelamurire: unde se baga uleiul de servodirectie??? nu gasesc nicicum. si pe deasupra ma pricep la mecanica....deloc. astept raspuns.
florin82141
dar de ce vrei sa ai bagi ulei la servo?crezi ca iti pierde sau ce?uitete si tu atent peste tot la motor si tre sa fie un capacel pe care scrie
POWER STERING.sper ca am scris corect biggrin.gif
Mishu90987
QUOTE(MARIUS72784)
Problema e ca nu-mi place cum intra in viteza,in a 1-a intra greu si cateodata si in a 2-a.In rest intra normal.Care ar putea fi problema?

Alta problema ar fi ca mi s-a aprins beculetul cu o masina taiata de o cheie.Am mers vreo 5 km asa apoi mi s-a stins singura.Aveti idee ce ar putea fi?De atunci am mai mers vreo 100 km si nu s-a mai aprins!Si chiar inainte sa mi se aprinda am bagat benzina,aceasi benzina de la Mol de 95 ca de obicei.IAr cand am plecat din benzinarie vreo 5-7 km mi s-a aprins becul.Apoi s-a stis dintr-o data si nici nu s-a mai aprins.MA puteti ajuta?


Salut,
1. De obicei, la timoneria de Corsa ii bai cu marsarierul, putin mai ciudat ca face figuri la 1-a si a 2-a, DAR asta e timoneria. Eu personal mi-am schimbat-o dupa ce mi-au rupt-o niste imbecili de la spalatorie, m-a costat vreo 6 mil APROX, anul trecut prin toamna. Iti recomand sa o comanzi la firme care aduc piese originale din-afara. Eu locuiesc in Cluj, nu stiu ce firme aveti prin Bucales, dar in reprezentanta platesti suprapret. F. Important sa iti iei modelul nou de timonerie (difera capul de bara).

2. Beculetzul ala indica niste defectiuni la motor si teoretic nu se stinge pana nu se remediaza problema in reprezentantza si este resetat computerul de bord, practic pt ca ti s-a stins singur, probabil ti-i dus ceva senzor. Daca problema persista incearca-ti norocul in reprezentantza.
Mishu90987
Salutare din nou,

Am o mica intrebare... Am un Opel Corsa C 2003 si am niste probleme cu farurile, sub forma ca imi bat prea jos pe reglajul maxim ( 0 zero ). Lucrul acesta bineinteles ca nu ma deranjeaza in oras, dar la drumuri inafara localitatii unde nu ma pot baza doar pe farurile proprii ii cam mica raza de actiune. Oricum am de gand sa imi cumpar becuri Halogen, credeti ca asta va rezolva problema dat fiind ca sunt mai puternice sau se pot regla farurile sa bata mai sus ?

Astept raspunsul vostru,
mersi
candyman
pai nu cred neaparat k imi pierde dar nu trebuie odata la nu stiu cat timp sa bagi si ulei de servo? eu asa stiu. poate gresesc. repet: e prima mea masina si la mecanica sunt paralel. oricum mi se pare k merge ceva mai greu k acum cateva luni. problema e k nu am gasit capacul cu pricina.... e asa mai mic cam cat o unghie? dar e f subtire scurgerea cu capacul respectiv aia sa fie?....
raul91897
sigur intra greu in viteza de la timonerie. am si eu un corsa 2001 1.2 si a trebuit sa schimb piesa asta care am inteles ca e o problema mai la toate corsele. avea capetele din metal nu plastic (deci modelul nou) si m-a costat 3 mil piesa(acum o luna)-produsa in spania parca si ink 50ron manopera. am montat-o la reprezentanta subaru din bv (acolo m-a indrumat o cunostinta-mecanic sa merg) si a durat cam 45 min. acum intra super...
si mie mi se aprinde beculetul cu o masina taiata de cheie.am masina de un an jumate si mi s-a aprins de putien ori doar vara cand e f cald.. in max 5 sec se stingea. oare de ce?
Adrian92750
QUOTE(Mishu90987)
Salutare din nou,

Am o mica intrebare... Am un Opel Corsa C 2003 si am niste probleme cu farurile, sub forma ca imi bat prea jos pe reglajul maxim ( 0 zero ). Lucrul acesta bineinteles ca nu ma deranjeaza in oras, dar la drumuri inafara localitatii unde nu ma pot baza doar pe farurile proprii ii cam mica raza de actiune. Oricum am de gand sa imi cumpar becuri Halogen, credeti ca asta va rezolva problema dat fiind ca sunt mai puternice sau se pot regla farurile sa bata mai sus ?

Astept raspunsul vostru,
mersi


Dupa lungi asteptari sunt si eu printre voi, CORSARII!!!
Am o Corsa C 1.2 Ecotec, cutie Easytronic, AC, ABS, geamuri+oglinzi electrice, volan piele + comenzi cas si roti 14'' aliaj, caroserie 4+1 usi. Masina e facuta in 2002 si are niste mici probleme.
Farurile bat prea jos si are o problema cu relantiul (nu e stabil)
Un tip de la un service mi-a zis ca aude un tacanit la un vacuum si la un injector. Inca nu am ajuns la un tester.
Inca sunt in perioada de acomodare cu cutia easytronic pe care nu prea reusesc sa o conving sa demareze mai sportiv.
Uleiul, din cate am citit, cred ca o sa-i pun un sintetic 10W40.

Hai salutare si drumuri cat mai placute
cody-man
vezi ca 10w40 nu e sintetic ci e semisintetic. 5w40 e sintetic . mai sunt si altele dar asta e mai apropiat de ce vrei tu :wave:
Ciprian93152
Testerul e bun iti recomand sa ajungi pe la unul,iar in legatura cu farurile se pot regla din interior,sau poate ai facut deja asta!Din cate stiu poti si din ineriorul farului ! wink.gif
marius93212
servodirectia e electrica,deci nu ai nevoie de ulei
florin82141
QUOTE
servodirectia e electrica,deci nu ai nevoie de ulei


nu are electro-hidraulica??????????????????????? blink.gif blush.gif biggrin.gif
marius93212
Nu,doar electrica :Electric Power Steering (EPS -martorul luminos de pe bord).Daca merge mai greu servodirectia,fiind electrica ar trebui sa verifici bateria,asta in caz ca nu ai pus pneuri mai late sau sunt mai moi
Alex89808
cum sa nu aibe nevoie de ulei??????? toate servodirectiile sunt pe ulei. cum se poate altfel?
Ovidiu93989
QUOTE(Sebastian39516)
Faza asta cu frana si contactul n-am mai auzit-o. Data viitoare o s-o incerc si eu! La mine functioneaza astfel:
-apas butonul care reseteaza jurnalierul de bord(si tin apasat!)
-pun contactul
-InSP se transforma in ----



nu merge....
am incercat ambele variante si nimik ...
tin apasat butonul , pun contactul ...INSP incepe sa clipeasca, l-am tinut asa cam 30 secunde si nici o schimbare...deci?


am un opel corsa din 2001 modelul nou

astept alte sugestii
eddie
Daca pornesti motorul de 2 ori cu BUTONUL DE RESET al kilometrajului partial apasat (chestia aia mica care iese dintre ceasurile bordului) mesajul INSP va disparea,dar poate sa apara din nou peste 10.000 sau 15.000 Km.,(depinde la cat trebuie facute in mod normal reviziile) iti va reaparea din nou,pentru ca de obicei, dupa ce faci revizia intr-un service Opel,mecanicii iti seteaza numarul de kilometrii pana la urmatoarea revizie.
vma
ma ajuta cineva cu un manual de Opel Corsa in engleza? am un Corsa 1.3CDTI din 2004.
Mersi!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.