Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Opel Corsa
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Opel > Corsa / Meriva / Tigra
Pages: 1, 2
laur6
salut! am si eu nevoie de un senzor ABS pt roata dreapta spate. masina este opel corsa 1.0 din 2002. daca stiti unde sa ma trimiteti direct la tinta v-as fi recunoscator. merci!
Adrian68536
M-ar interesa si pe mine sa cumpar un opel corsa (5 usi) sau un Astra Stationwagon pe motorina, cel mai probabil la mana a doua.
1. Care ar fi o limita maxima de kilometri pana la care s-ar merita achizitia?
2.Care ar fi cea mai buna alegere tinand cont de raportul calitate-pret? Adica s-ar merita mai mult un Corsa la cca 100.000 Km pe la 6000 EUR decat un Astra SW la cca 160.000 Km la cca 8500 EUR.
Mihai31874
Mihai31874
Am si eu cateva nelamuriri in legatura cu masina... si as aprecia daca m-ar putea ajuta cineva.

In primul rand si mie imi apare in bord acel "INSP" ... dar eu credeam ca inseamna "inspection" in sensul ca atunci cand ii pun contactul face o oarecare inspectie a masinii si in caz ca ceva e defect ma avertizeaza. De exemplu, nu functioneaza SRS sau ABS sau ESP sau stiu io mai ce. Poate e o prostie ce spun... chiar nu prea ma pricep la partea tehnica a masinilor, dar macar e bine ca am aflat si maine dimineata o sa incerc sa vad daca pot sa scot cumva textu ala.
Tot in legatura cu asta, as vrea sa va intreb daca e important sa astepti pana se sting toate beculetele din bord inainte sa pornesc motorul. Eu asa fac, si am intrebat si la reprezentanta in legatura cu asta, si mi-au spus ca e bine sa astept. Voi cum procedati?

In legatura cu masina mea, sunt FOARTE multumit de ea, in special de motor, mi se pare ca merge foarte bine! Chiar ma mir sa vad cate probleme au altii cu corsa lor. Masina e adusa din germania in 2005, a fost foarte putin folosita in tara, adica, mai putin de 5000 km si in prezent are 130.000 km la bord. M-am speriat la inceput cand am luat-o cand am vazut ca imi iese consumul cam 8-9 in oras, si am fost sa-i fac un test, si mi-a zis tipu ca nu are nici o problema si ca motorul merge brici.
Am citit mai sus posturile cuiva care zicea ca ii bat prea jos farurile. Exact aceeasi problema am avut-o si eu la inceput, si am fost la dacia service unde mi-au reglat farurile cu 15 lei, (e foarte simplu, trebuie doar ustensilele necesare) si acum nu mai am probleme.
Mi-am facut schimbul de ulei (Mobil 5W40)si toate filtrele (ulei, benzina, aer si polen) cand am cumparat-o si m-au costat aproape 300 lei.
Am si eu o problema la ea, care nu stiu cat e de grava si cum sa reactionez. Cateodata, cand stau pe loc cu motorul pornit, (stau la un semafor de exemplu), mi se aprinde in bord beculetul de la baterie, sta aprins 1 secunda si in timpul asta mi se sting farurile si se aprind din nou. Asta poate sa se intample de 2 ori pe zi, sau o data pe saptamana, nu stiu ce influenteaza lucru asta.
Alta problema am vazut ca a mai scris cineva despre asta dar nu i-a raspuns nimeni. Daca tin apasat putin ambreiajul, sa zicem 10% simt niste batai in pedala, destul de usoare si nu stiu daca e normal sau nu. Mai are cineva problema asta?
Si inca un sfat, as vrea sa imi schimb toate cele 4 amortizoare pt ca sunt cam praf si la unele gropi bat cam tare. Ce producator recomandati? As vrea sa ies cu ele undeva pana in 1000 lei.

Multumesc anticipat.
MARIUS72784
Mi-am luat un Opel Corsa 1.2,75 cai,model Sport din Germania,km foarte putini-60.000....masina merge super,doar ca are o problema....Are trapa electrica....care nu vrea sa se mai inchida....mi-a ramas deschisa in sus,iar cand apas sa se inchida nu merge.....O solutie rapida!
mihai56791
Bataia aia care o simtiti in pedala de ambreiaj este pentru a nu mai sta cu piciorul pe ambreiaj dupa schimbarea treptei de viteza.
Am si eu cateva chestii:
1. Am gasit un Corsa din 2002 adus din Germania cu 78.000 km reali cu carte service Germania la 6000 euro; sa-l iau sau nu
2. Am de ales intre Corsa asta si un Fiat Panda de 1100 cu km mai putini efectuati in Romanica la aceeasi bani; ce sa cumpar?
rotonib
Eu am un Opel Corsa 5 usi cu easytronic model 2005 benzina 1226 cc cumparata de noua.

Mai inat la 28000 km sunt foarte multumit , nu am avut nici o problema pana acum .

Lui Adrian 92750 . Easytronicul de Opel Corsa functioneaza si sport daca motorul este in stare buna . Trebuie sa apesi brusc si pana la fund acceleratia , are un senzor care simte si cupleaza in treapta inferioara astfel incat se mareste turatia si puterea masinii. Personal merg sportiv cu ea. La un mers sportiv consuma 7-8 in oras. De asemenea pe autostrada in afara, la viteze intre 130 si 150 km/ora a consumat cam 6,8 la suta in medie.

Va recomand ESP (nu eps care este servodirectie ) care ajuta mult iarna , tine masina pe traiectorie pe zapada si functioneaza impecabil cu ABS.

Mihai 31874 . Este bine sa se stinga beculetele inainte de plecare . Aprinderea lor si stingerea confirma fuctionarea dispozitivelor respective daca nu se sting pot fi probleme.

Mihai 5671 . Nu am condus Fiat dar am condus Opel Corsa . In primul rand spatiul din Fiat Panda este foarte mic. Personal nu incap in Fiat Panda prea comod la volan. Iti recomand Corsa, desi se scrie de ceva probleme mai sus , nu trebuie sa te sperie sunt multi utilizatori de corsa si e normal la unii sa mai apara probleme. Masina este de incredere . Pe de alta parte Fiatul desi a facut ceva progrese de fiabilitate in ultimii ani modelele sub 2003-2004 sunt doar ceva mai bune ca Dacia adica destul de slabe. Posesorii care eu ii cunsoc au inceput sa aiba probleme banale dupa un an. Modelele mai noi de fiat sunt mai bine facute . Pana la urma tu trebuie sa alegi numai fa-o in asa fel incat sa nu-ti para rau.

Sfatul meu pentru toti posesorii de Corsa este sa-i montati scut motor din otel. Personal i-am pus in momentul in care am luat-o de noua de la reprezentata si de atunci am atins scutul de cateva zeci de ori (deci protectia este deosebita ), de nu atingeam scutul cel putin in 30% din situatii puteam atinge altceva...........Din pacate garda la sol este mica dar in schimb in curbe si pe autostrada se simte bine Corsa.. ..
Ionut45405
Poate cineva sa ma ajute cu un manual de utilizare (nu de reparatie, cartea care vine cu masina imi trebe) pt Corsa 1.0 din 2003? In romana sau engleza, eventual electronic sau stiti de unde pot sa-l descarc de pe net? Merci.
bogda101853
QUOTE(florin82141)
dar de ce vrei sa ai bagi ulei la servo?crezi ca iti pierde sau ce?uitete si tu atent peste tot la motor si tre sa fie un capacel pe care scrie
POWER STERING.sper ca am scris corect biggrin.gif



salut, nu mai cauta ca nu o sa gasesti asa ceva , pt ca opel corsa nu are
ai auzit de EPS?
electric power steering- servodirectie electrica, bateria sa o ai buna si totul e ok
adi nuti
Am un opel corsa din 2003, cu motro 1000 benzina. Astazi am bagat benzina( nu era pe rosu) si dupa ce am mers circa 6Km, a inceput sa ''dardaie'' si sa oprit. Am incercat de vreo' 6 ori sa o pornesc si in final dupa ce am ambalato a pornit . Am mai mers vreo 3Km., nu sa mai oprit dar nu stiu ce are tot mai ''tremura''. Ce ar putea fi? Va rog sa imi raspunde-ti, reprezentanta nu avem in oras si nu stiu unde sa ma duc ,sa vad care-i traba. Va multumesc!
florin55503
QUOTE(adi nuti @ Oct 2 2007, 07:50 PM) *
Am un opel corsa din 2003, cu motro 1000 benzina. Astazi am bagat benzina( nu era pe rosu) si dupa ce am mers circa 6Km, a inceput sa ''dardaie'' si sa oprit. Am incercat de vreo' 6 ori sa o pornesc si in final dupa ce am ambalato a pornit . Am mai mers vreo 3Km., nu sa mai oprit dar nu stiu ce are tot mai ''tremura''. Ce ar putea fi? Va rog sa imi raspunde-ti, reprezentanta nu avem in oras si nu stiu unde sa ma duc ,sa vad care-i traba. Va multumesc!


ori benzina care ai bagat-o e ff proasta si trebuie sa o scoti afara, sa cureti cu o solutie injectoarele ori au o problema de alimentare. nu ai reprezentanta dar un servise cred ca ai. bafta multa
szilid
Citeste cod eroare stocat.

1. se apasa frina si acceleratie pina la fund
2. se pune contactul pe pozitia II
3. in bord va incepe sa clipeasca masina cu cheita, incepem sa numaram clip-urile
zece clipuri inseamna cifra zero

Exemplu:
c c c c c c c c c c c pauza c c c pauza c c c pauza c c c c c
=P0335

Frin
In mare , cam cat ar consuma un Opel Corsa Diesel 1.5 sau 1.7 ? Din cate am inteles eu , Opel Corsa Diesel scot un consum foarte bun...
Ce ziceti?
Multumesc anticipat!...Frin
mari_us27
Anunt reclama.

PS: I-am dat eu 2500... e a mea.
klm
Iti dau 2000, repede pana nu ne editeaza mesajele.
dispecerattractari
QUOTE (Bogdan74942 @ May 2 2006, 02:19 PM) *
Recomand Aral 5w40. E f bun


E bun aral 5w40, daca e facut in Germania...


QUOTE (Frin @ Aug 9 2008, 02:43 PM) *
In mare , cam cat ar consuma un Opel Corsa Diesel 1.5 sau 1.7 ? Din cate am inteles eu , Opel Corsa Diesel scot un consum foarte bun...
Ce ziceti?
Multumesc anticipat!...Frin


Masina mica cum e corsa, mai ales diesel, clar ca are un consum mic. Motorul mai mare ala de 1.7, in oras e inutil. La 1.5, un consum de 5.5-6 in oras.
Robert09
Salut , sunt un posesor al unui opel Corsa C 1.2 benzina / 2001...masina a fost adusa in 2005 din germania..iar eu am cumparat-o in ruma cu 10 luni de la o femeie..in 10 luni am avut atat de multe probleme cu masinutza asta..mentionez ca inainte am avut ( Clio / focus / clio hatchback )....deci este cea mai slaba masina de clasa mica...portbagaj ( telescoapele acelea care ridica portbagajul sunt defecte) / cutia de viteze intra greu in treapta 2 si are un zgomot urat cand intra , curgeri ulei...motorul ''zazaie'' de vreo 4 luni ...cand intra pe rosu se ineaca in timp ce merge daca nu bag benzina ...martorul cu cheita si celalalt ( nu stiu cum dreq i se spune...cel de catalizator sau ceva de genu ala sta constant aprins ) ...bordul se reseteaza cand ii vine lui...motoras stergatoare + mecanism defecte / iar cand am luat-o am bagat-o in service i-am schimbat toata articulatia fata ( 1300 ron ) ..si tot troncane la gropi smile.gif))....aaa si am uitat de servo...bazaie cand dau de volan in dreapta...si merge putin mai greu ca in stanga...pe scurt....este o masina slaba...bine ca si pretul ei spune asta..cea mai ieftina din clasa mica a masinilor...aaaa sa nu mai spun ca in ambreiaj se simt niste batai...

PS: am spart baia de ulei de curand..fisurata este din aluminiu...vreau si eu o persoana de contact undeva unde sa imi de-a baia jos sa mi-o sudeze ..sa mi-o puna la loc..la un pret acceptabil...ms !

PS2: nu va cumparati corsa niciodata..are consum de 10-11 oras / 5 afara..iar la peste 120 zici ca mergi cu roaba pe strada..nu are stabilitate deloc...
Mrs_bmw
Salut...Am un opel corsa 1.3 cdti 82.000 km...din 2004 si vreau sa ii fac schimbul de ulei la cutie.si nu stiu ce ulei imi trebuie whistling.gif ..Ma poate ajuta careva?Si as vrea sa ii fac si schimbul de ulei ...dar cum ar fi recomandat?i sa il dau afara pe cel vechi...si sa bag unu nou? sau sa il completez pe cel care este cu un ulei care se potriveste ? (nu stiu ce ulei este in masina acum) pot sa completez cu 10w40 ? oare e posibil sa apara vreo problema? Un pic de ajutor va rog! rolleyes.gif .va multumesc!
Diesel
La cutie este nevoie de ulei de transmisie, specific, e cam acelasi pentru toate cutiile. Daca ai cutie manuala doar se completeaza (daca nu scrie altceva in manual). La cutiile automate se schimba la anumite intervale, tot in manual gasesti intervalele.

La motor nu e recomandat sa completezi, mai ales la motorul tau. Nu stiu ce fel de ulei e necesar, scrie in manual sau afli de la dealerii opel. Nu uita si de filtrul de motorina.
Mrs_bmw
QUOTE (Mrs_bmw @ Aug 9 2010, 02:24 PM) *
Salut...Am un opel corsa 1.3 cdti 82.000 km...din 2004 si vreau sa ii fac schimbul de ulei la cutie.si nu stiu ce ulei imi trebuie whistling.gif ..Ma poate ajuta careva?Si as vrea sa ii fac si schimbul de ulei ...dar cum ar fi recomandat?i sa il dau afara pe cel vechi...si sa bag unu nou? sau sa il completez pe cel care este cu un ulei care se potriveste ? (nu stiu ce ulei este in masina acum) pot sa completez cu 10w40 ? oare e posibil sa apara vreo problema? Un pic de ajutor va rog! rolleyes.gif .va multumesc!





dar ce ulei sa folosesc stie careva? 10w40 este cel mai bun?sau care este cel mai recomandat? motorul e ecotec! stie careva? ast rasp
utilizator_237744
Da, filtrul de motorina si filtrul de aer. Filtrul de ar are un rol hotarator la motoarele diesel, mai ales in reglarea consumului de carburant. LA uleiul pentru motor trebuie sa completezi cu acelati tip care a fost pus in motor. Daca nu stii ce tip este schimba tot uleiul.




______________________________________
piese online ieftine si tractoare agricole

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.