Help - Search - Members - Calendar
Full Version: aditivi ulei
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Lada
Pages: 1, 2
Daniel82595
stiu cum e sa te coci, cunosc situatia biggrin.gif
totusi, nu o fi de la termostat blink.gif ?
Mariustom
Andrei, când s-a încălzit apa, pune mâna pe furtunul gros ce unește partea de sus a radiatorului, chiar de sub bușon, cu T-ul de la termostat, și vezi dacă îi fierbinte.
Dacă nu, înseamnă că termostatul e blocat pe închis.
Dacă da, și ai fi avut electroventilator, ți-aș fi zis unde-i buba biggrin.gif
Așa, înseamnă că, probabil, radiatorul e cam înfundat, și nu-și face treaba pe deplin.

Oricum, acordă-i atenție circuitului de răcire, dacă nu-ți place sauna blush.gif biggrin.gif :wave:
tzo99516
am patit si eu odata sa se incinga rau de tot,ia verifica tu bine sistemul si vezi sa nu ai si niste aer pe instalatie ca daca e cumva el incultatul o sa ai foarte multe zile fierbinti pana il scoti:D
Andrei79789
Hmm ..... aer, nu cred, cand goleam sistemul de racire si puneam llichid, aveam grija sa zgaltai nitel masina si asa mai ieseau cateva bule de aer.
Termostatul nu cred ca e defect, daca ar fi, ar indica si in zilele mai putin fierbinti temp mari. O sa fac ce mi-a zis Cosmin, o sa dau jos pompa de apa sa vad daca nu e mizerie.
Cosmin65397
Andrei te sfatuiesc sa schimbi capacu pompei cu unul nou. blush.gif
daniel88712
eu tot am citit ce spuneti voi de ulei. sa va spun o chestie la masina mea. am lada samara din 90 si motorul este destul de uzat. am folosit 20w50 si 10w50 si nu consuma ulei deloc (sau efectiv nesemnificiativ, gen 500 ml la 8-10.000 km). (puneam si aditiv 2+2)
acum 2500 km am pus BP 10w40 semisintetic, si vad ca deja am completat peste 600 ml.
fiodor de la obor zicea sa pun 20w50, ca cica 10e40 e prea subtire si gripez motorul
nu stiu ce sa fac acum: sa schimb uleiul? de care sa pun?? mi-e teama ca stric motorul
tzo99516
in general vara se pune ulei ma gros pt ca afara e cald si motorul se incinge si uleiul se subtiaza,parerea mea e sa pui un 20w50 bun( castrol,mobil) de gripat nu ai cum sa-l gripezi pt ca el are ungere si cu ulei mai subtire,singurul lucru pe care il faci e ca accelerezi uzura lui,nustu sa-ti zic cat de repededar o faci!,daca la ralanti ai presune de ulei scazuta si se aprinde martorul e bine sa pui mai gros(uleiul) nu e rau sa-l schimbi! uleiul din motor il tine in viata cu cat uleiul e mai bun cu atat motorul merge mai bine si mai mult
daniel88712
am cumparat aditiv din ala ptr gpl. am pus o juma' de cutie, ptr ca imi zisese un mecanic ca aditivul ingroasa uleiul.
apropos de aditiv gen 2+2 la 15 lei e chiar bun. un amic are un opel din 87 cu motorul praf, consuma 500 grame ulei la 600 km. scotea fum rau de tot. i-a pus doua cutii de aditiv, si supriza: nu mai scoate fum!
Georgian40398
QUOTE(daniel88712)
apropos de aditiv gen 2+2 la 15 lei e chiar bun. un amic are un opel din 87 cu motorul praf, consuma 500 grame ulei la 600 km. scotea fum rau de tot. i-a pus doua cutii de aditiv, si supriza: nu mai scoate fum!


pai da, dar nu tine mult sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.