Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Alesii nostri
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2
James Kilowatt
Eu cu nasul m-am referit sa fim concurenti, nu asociati... insa ideea ta e buna oricum biggrin.gif
HalbaSus
QUOTE
Da. Din pacate asa este. Spun "din pacate", pentru ca nu toti au stofa sau curajul necesar sa porneasca o afacere proprie.


Si nici nu ar fi bine asa ceva... Doamne fereste sa fie toti patroni de firme cu 1 singur angajat, chiar daca ar rezista o vreme aceste firmulite... nu e firesc si duce la colaps financiar clar...
anamana
MR, ti-am scos cuvintele din context, si le-am speculat "just o tzara".

Da, Halba, dar daca pui ca e vorba de niste oameni speciali, poate nu ti se mai pare chiar atat de normal ca ei sa faca foame, mai ales daca le compari situatia cu a vreunuia care intra in somaj, primeste ajutor de la stat, dar intre timp (vorba vine)-lucreaza, si mai ia si ceva bani la negru. Ahh, si pe deaqsupra nu se agita nici cu CAS-ul.

In fine omul acela cu adevarat valoros (de care spuneam mai sus), a plecat deja de mult in State.
Sper asta, pentru binele lui.
BRAC
Totusi, voi n-ati identificat nici un parlamentar valoros? Imposibil sa nu fie 2-3 parlamentari pe care sa-i apreciati. blush.gif
Andrei75
Sincer, eu n-am identificat...
Vreau sa spun ca nu-mi vine nici un nume acum in minte pentru care sa spun 100% ca e OK ca om. Asta pentru ca, atata timp cat se scalda in mocirla cu ceilalti, mi-e greu sa nu am dubii.
eddie
Poate unul care dupa 3 mandate nu a mai candidat si acum a scos un film tare de tot despre revolutie si ce s-a intamplat in ultimii 15 ani in Romania.
E vorba de Sergiu Nicolaescu,pentru ca a iesit din mocirla il consider un om de valoare cu sira spinarii.Merita sa vedeti filmul,va veti convinge,deci cautati sa vedeti ,,15'' !
Iulian HondaFan
eu sunt de parere ca votul uninominal ar ajuta. chiar daca intra Jiji in parlament nu se va putea mentine daca nu face ceva pentru alegatorii din circumscriptia lui. este nevoie de timp, dar cazurile de parlamentari "la furat" ar fi mai rare. ar fi util macar daca una din camere ( ex. Senatul) ar fi aleasa uninominal.

pe ansamblu nu cred ca Parlamentul functioneaza excesiv de rau. toate parlamentele functioneaza greoi ( In Congresul USA sunt legi blocate de ani de zile din lipsa unei abilitati sa castige o majoritate la vot). problema este ca intreaga administratie de stat functioneaza greoi si e corupta si ii lipsesc "checks and balances" si, mai ales, cultura administrativa a functionarimii. institutiiile de nivel local ( politie, diferite agentii) sunt total transparente si coruptia aproape ca lipseste cu desarvasire. daca vrei autorizatii pentru firma, pentru masina, pentru constructie, etc. functionarii vin si isi fac treaba ( inspecteaza ce au de inspectat, iti revad planurile de afacere si te ajuta sa iti pui mecanismele de sanitatie, siguranta, etc.) contra cost desigur ( si nu e chiar ieftin) dar se merge pe principiul dai un ban dar treaba se face.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.