Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ford Fiesta
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
Pages: 1, 2
G e o r g e
elod verifica si preturile la ford si vei intelege ce vreau sa-ti spun. o revizie completa de 20 000km trece de 15 mil parca. da un tel sa vezi ce si cum.

cristian: domnul meu dc sunteti atat de inteligent dvs si noi atat de "habarnisti"(in dictionar nu exista acest cuvant) va rugam sa ne lasati in nestirea noastra.
Rai
Am testat anul trecut Ford fiesta si la mers si la prelucrare exista multe masini mai bune dar gusturile sunt diferite.Ford nu mai face masinile din anii 70-80 dar comparativ cu Toyota nu sunt asa de bine prelucrate. Fiesta imi place mai mult decat Yaris dar asta nu inseamna ca e si mai bun.Si despre femei la volan am vazut multe care sunt mai bune decat barbatii.Dar unii au o parere si alti alta si nu stiu cine este specialist in masini si le stie pe toate as fii foarte curios poate avem membri care lucreaza in industria de masini.Si poate facem schimb de experienta sau ne intalnim la o F1.Sau ma invita cineva sa vizitez o fabrica de masini am interese la Alfa sau la Buick sau la Mercury oricum bani as avea sa ajung numai intrarea ar trebui rezolvata.

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-01-30 17:53 ]
madalina
Cristian, in privinta femeii la volan e problema ta(si estedestul de grava)! cred ca ai mari probleme emotionale daca singurele tale argumente sunt jignirile!
Masinile pe care le am sunt Mazda 626 2.0 DITD din 2002, Opel Corsa 1.4 si Toyota Yaris 1.3 din 2003!
Cei din serviceul Ford sunt magari si cu femeile si cu barbatii!
Cand vrei sa iti sustii o parere adu argumente, nu comentarii lipsite de bun simt la sdresa celorlati de pe Forum!
M i h a i
Elod nu aveam nici un interes sa te mint in privinta preturilor si apropos de faptul ca m-ai verificat vreau sa fac o parantez in avizul unora care vin cu fraze gen "nu crede pe nimeni pe cuvant" sau "verifica tu nu te lua dupa impresia generala...", fraze la care m-am simtit atins(si eu). Imi place sa cred ca atunci cand zic ceva stiu ori de din experienta proprie ori a unor cunoscuti. Nu vorbesc din "google" si nici din "impresii generale" cum a sugerat cineva in cazul pieselor la renaul.
Si de fapt eu la inceput credeam ca asta e scopul forumului, sa afle lumea mai ales chestii traite si experimentate de altii caci search stie sa dea mai toata lumea si oricum pe site-uri sunt in general lucruri oficiale adica de care vor firmele sa stim noi. N-o sa gasesti niciodata un link hibe pe site-ul vreunei marci.
Elod
Mihai i-mi pare rau ca m-ai inteles gresit. N-am vrut sa te fac mincinos, dar mi s-a parut curios ca tu mi-ai zis un pret cat de cat acceptabil fata de altii. (Habar nu am ce poate sa coste 15 milioane la o verificare de 20000 km. Cu ce manopera lucreaza respectivii, cat e salarul lor de baza?)
Am remarcat faptul, ca masinile din aceeasi categorie (dotari, motorizare) au in general preturi similare deci serviceul de garantie si postgarantie respectiv piesele de schimb conteaza intr-o proportie foarte mare la alegerea masinii.
madalina
Mihai, scuza-ma daca te-am jignit in vreun fel prin afirmatiile mele! Nu am vrut sa ofensez pe nimeni! Ai dreptate in privinta hibelor, numai ca exista doua feluri de informatii despre masini: cele obiective - preturi, garantie, date tehnice - si oarecum "subiective" - probleme, atitudinea dealerului etc ce nu pot fi aflate decat de la utilizatori sau persoane care au testat respectiva masina! Cand am spus "nu crede pe nimeni pe cuvant" m-am inclus si pe mine, iar cu opinia generala in privinta renault m-am referit la o opinie publica pentru ca foarte multi cunoscuti de-ai mei care au avut numai dacii in momentul in care au vrut sa-si cumpere o masina straina fugeau de Renault deoarece stiau ca dintotdeauna Renault a avut masini noi ieftine si piese scumpe, fara a verificainformatiile sau a face comparatii de preturi!
Nu stiam daca imi amintesc corect garantia de la skoda, asacaam cautat aceasta informatie pe google!
E o "fixatie" a mea ca mai ales oamenii, mai ales barbati, peste 40 de ani ce au condus numai dacii si nici nu au avut o pasiune deosebita pentru masinii se informeaza mult prea putin inainte de a cumpara o masina si sunt prada usoara a primului dealer la care ajung! De obicei nu au prea mult timp pentru a se informa, nici nu dispun de o suma nelimitata de bani, sunt prea mandrii pentru a cere ajutorul cuiva sau nu gasesc pe nimeni care sa-i sfatuiasca bine si ajung sa cumpere masini fara drive test, fara a studia suficient piata, iar apoi descopera ca nu este masina pe care credeau ca au cumparat-o! Cunosc multi oameni in aceasta situatie si nu mi se pare corect!
In afara de acest lucru, am supiciunea ca sunt unii pe forum care lucreaza pentru dealeri, dar nu recunosc acest lucru! Toata aprecierea pentru Bogdan care a spus deschis ca lucreaza pentru un dealer!

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-01-30 22:36 ]

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-01-30 23:32 ]
madalina
Elod la mazda mea la 26000 km la verificare am platit (in mai. 2003) 16 500 000 - TVA inclus ! Ceea ce s-a facut la masina a fost:
1.verificarea obisnuita
2.schimbat filtre ulei+aer conditionat
3.schimbat placute de frana spate.
4.schimabat ulei + uleiul propriu-zis!
Nu mai stiu cat era euro atunci, dar, folosind o expresie mai putin academica, mi-a picat fata cand mi-au spus pretul!
Elod
Madalina ai dreptate , e foarte greu sa-ti alegi o masina, si eu sunt in situatia asta , am condus numai dacii. Nici nu am gandit la drive test numai de cand am deschis acest subiect. Am fost la Fiat am incercat Punto(dupa dacia e OK), dar totusi am retineri. La Ford inca nu am fost ( urmaza) dar designul im-i place mai mult. In strainatate Fiesta e mai laudata decat Punto. Despre Fabia am auzit numai rele (in general despre Skoda) nu stiu ce alctceva a-si putea sa-mi aleg.
Elod
m-am gandit
G e o r g e
clio bicorps 1.5 dci 80cp. asta dc nu vrei sedan neaparat.
M i h a i
Faza trista e ca s-a ajuns ca pe forum sa nu se mai faca un simplu schimb de informatii. Deja, care mai de care stie mai bine decat restul "fraierilor". Si nu-mi vine acum in minte decat George caruia i s-a atribuit epitetul "habarnist". Daca eram moderator dadeam erase la contul respectivului din prima. Si ce daca unul sau altul stie mai multe sau mai putine sau chiar deloc? Nu scrie nicaieri ca aici pot intra numai doxele in materie de auto.
Referitor la faptul ca unii ar lucra dealeri, mie nu mi se pare nimic anormal. Sa-si laude masinile cat vor. Sunt destui care nu lucreaza si totusi isi apara cu inversunare marca din parcare combatand pe toate partile un eventual argument cum ca alta marca ar fi mai buna.
Treburile astea despre ce ar trebui sa spuna fiecare sunt subiective si niciodata nu se va ajunge la un consens. Mereu va fi cinvea care va vrea sa faca altceva, pe forum, decat ceilalti. Asa ca atata vreme cat nu jigneste poate zice orice.
Si ia spuneti-mi si mie fratilor care aveti peste 40 de ani pe aici?

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-01-31 20:35 ]
G e o r g e
mihai de domnul Cristian am mai inercat sa scapam fara prea mare succes. eu am incercat de fiecare data sa vin cu argumente pt a-mi sustine afirmatiile pe cand el vine cu injurii si afirmatii de genul : daca eu zic asa atunci asa este.
imi pare rau, dar eu cred ca sfaturile mele pot ajuta unele persoane.nu am zis niciodata un lucru fara sa am o baza solida pentru a sustine acea afirmatie. spre deosebire de altii, care sper sa se simta.
sper ca cristianTo sa faca ce trebuie si o sa-i blocheze accesul, dc nu macar sa-mi dea mie ip ul domnului si il rezolv si singur
M i h a i
Personal, am aflat destule chestii de la tine, ai avut amabilitatea de a-mi raspunde de multe ori si tocmai d-aia m-am zbarlit la faza cu habarnistul. dar ma rog...sa speram ca se va rezlva cumva. Cat despre Ip, daca il aflii da-mi-l si mie
Rai
Mihai te referi la varsta sau la 40 ani in domeniul auto?Nici eu nu sunt de acord cu anumite jigniri si mai ales la oamenii care cunosc si stiu cate ceva dar invidia e mare.
Radu_
nu vreau sa comentez prea mult ce s-a zis, oricum, ford fiesta mai bun decat fiat punto, si despre skoda, a fost o masina destul de slaba atata cat a "stat" la fiat; de cand e achizitionata de vw s-a produs o scimbare mare, nimeni nu poate nega asta, si la seat la fel; de aici se face cea mai buna diferenta si intre fiat si vw.......
cred ca ford fiesta e o masina f buna pentru oras, are un consum... mai ales varianta diesel
M i h a i
la varsta ma refeream (40 ani)
M i h a i
Elod ce nu ti-a placut la Punto?
Fiesta se poate sa fie mai laudat caci, ca marca, Ford e peste Fiat insa daca motorizarile de la fiesta pe mine unul nu ma satisfac. Abia motorul de 1.6 reuseste sa nu miroasa esapament de Punto 1.2 16V. Insa la aceeasi bani, ai noul punto de 14.16V care da la o parte de pe sosele orice Fiesta. tot la fiesta, dieselul e superputuros. Asa ca poate o fi Fiesta mai buna, in sensul durabilitatii in timp a masinii dar in rest sufera. Iar eu unul, decat sa-mi iau puturosul de Fiesta sa ma tina sa zicem 300.000 km mai bine Punto sa ma tina 250.000.
Si nici designul nu-mi place la Fiesta asa ca, se pare, avem gusturi diferite
Oricum zi-mi te rog ce retineri ai la Punto si ce motor ai incercat. Mie unul de exemplu mi se par cam nepotirvite pt gropile noastre suspensiile care sunt am tari.
Rai
Eu am cam 40 ani dar nu stiu daca asta e important.Important ar fii ce calificari in domeniul auto au unii ca sunt atata de buni.
M i h a i
Marius era vorba, coform madalinei, ca oamenii in jurul a 40 de ani nu se informeaza cum trebuie inainte sa cumpere o masina si eram eu curios cam cati de pe aici au in jur de 40. Nimic mai mult.
Rai
Am inteles eu cunosc multi oameni pe la 40 care stiu multe despre masini dar nu toti au internet si timp multi au copii si familie si cred ca de accea nu se mai intereseaza asa mult de masini si teoria e cam valabila la majoritatea si unii au avut numai o marca si cred ca e ceea mai buna eu vad ce e bun si la altii numai asa pot invata ceva technica se schimba de la o zi la alta nu conteaza masina carcasa ci ceea ce e inautru si evident finisarea atat Ford cat si Fiat lasa putin de dorit la unele modele dar mai exista ceva, cat costa? Ca poate cu 2 Forduri cumpar 3 Fiaturi si am technic ceva nou tot timpul si asta e diferenta ceea mare. Pe care unii nu o apreciaza,oricum la o masina pierzi si asa si asa.In west o masina noua nu se plateste impozit si asigurarile sunt mai mici in 2-3ani ai imedit 2000-3000 euro.
guerilla
Eu tot n-am inteles de unde atatea probleme cu userii pe aici
Bine ca in cateva minute se va schimba situatie si vor fi mai multi "controlori" de trafic pe forum, pentru a preveni iesirile "in decor"
Va multumesc celor care semnalati astfel de evenimente.
G e o r g e
si care vor fi noii controlori?
madalina
Nu insemna ca acei oameni care nu se informeaza suficient nu sunt inteligenti, ci asa cum a spus si Marius au cu totul alte probleme! In afaradeasta, multi nu folosesc internetul iar revistele auto din Romania sunt oricum, numai impartiale nu! In alte ziare apar articole la cerere (advertoriale)! Va dau un exemplu clar: inainte ca mazdasa fie preluata de Romcar, nimeni nu spunea nimic de aceasta marca, iar apoi in orice revista auto m-am uitat, aparea ceva de mazda, in ziare la fel - pt cine nu ma crede sa consulte paginile auto din Romania Libera si Adevarul!
macovei41721
Si eu sint pe aproape, adica mai am 1 an si fac 40 de ani.
Am avut nevoie de masina la viata mea, ma apropii de 700.000 Km, DAR NU AM AVUT NICI O DACIE, deci asta nu inseamna ca 40 ani=prost=comunism=lipsa de informatie, si multi din asii de aici n-o sa ajunga la nr meu de Km nici in trei generatii.
Ca masini : un VW, 2 Oltcit, 2 Tico, un Audi si un Ford Orion, pe care o si am la ora actuala.
Prin vara vreau sa-mi iau inca o masina intre 5.000 si 8.000 de euro, dar fara sa vind Fordul.
Fiabilitate Ford ?, a mea cred ca sare de 500.000 Km si tot masina este.
Un prieten si-a luat un Ford Mondeo 1,8 TD din 95,saptamina trecuta si am testat-o serios, si cred ca eu o sa ramin tot in domeniul Ford.
Pina atunci mai citesc ce scrie pe aici.
G e o r g e
macovei ce vroiai sa spui ? blink.gif

si intr-un topic vechi de mai bine de 1 an ? blink.gif

zici ceva de fiesta ? ca eu nu vad. blink.gif
macovei41721
Am citit tot topicul si numai de fiesta nu era vorba aici, ci mai mult de fiabilitatea Ford fata de alte firme de masini, deci avind Ford era normal sa spun si eu ceva de fiabilitate, iar ca data nu m-am uitat si sincer nu are nici o relevanta. In alta ordine de idei, cind cineva considera ca la 40 de ani esti FUMAT, n-ai avut parte decit de DACII, si informatia nu ti-o iei decit din birfa din fata blocului, m-a deranjat si m-am apucat sa butonez. Cind m-am apucat de citit am crezut ca este vorba intr-adevar numai de fiesta, masina care ma interesa, oricum ma intereseaza orice Diesel intre 5.000 si 8.000 de euro, pina ma hotaresc ce sa cumpar.
G e o r g e
ce treaba are varsta ta cu condusul de dacii si cu ford ul fiesta?
macovei41721
biggrin.gif
ehee, se vede ca topicul e vechi, ai uitat ce s-a scris in acest toipc ; eu l-am citit azi pe tot, daca ai rabdare recitestel si vei afla raspunsul. beer.gif
Silviu43956
... asta pentru ca, intr-adevar, n-are mai nici o legatura cu Fiesta si, cu atit mai mult, cu Fiesta model '90-'93 asa cum isi dorea initiatorul topicului sa-si cumpere... smile.gif

Apropo de Fiesta, insa:

-- 12 ani posesor de Fiesta modelele '89 si '90
-- 250.000 km parcursi cu ele, de la Golful Persic pina la Cercul Polar.
-- mecanica absolut perfecta, tablarie perfecta avind in vedere varsta (inca mai posed un Fiesta din 90 fara strop de rugina)
-- motoare mai slabe ca cele de Fiat (chiar si cele de Panda vechi)
-- frane excelente
-- luminile dau clasa Fiatului, iar cine merge drumuri lungi stie cat de important e asta

Concluzia 1:

-- pentru o masina, chipurile, "de oras" Fiesta II e excelenta la drumuri lungi de orice fel;

Concluzia 2:

-- daca te poti "tine" la drum lung de orice masina "tare", indiferent de marca, nu inseamna nici ca tu esti mare smecher, nici ca ceilalti sint papagali. Inseamna ca masina ta e OK, iar tu nu esti prost!

Rindurile de mai sus nu se adreseaza celor care nu stiu ca Fiesta este un proiect/model exclusiv german, care n-au nici o idee despre istoria Ford si care habar n-au cine a fost Fangio! De exemplu... wink.gif

Se adreseaza, in schimb, oamenilor normali, care vor o masina de incredere, cit mai putin automatizata si cit mai mult reparabila in orice service -- nu doar la Ford. Sincer, mi-as fi dorit sa fie un topic al celor care doresc consultatii legate de Fiesta veche... Dar se pare ca ce a iesit e tot un rahat... Enjoy!
G e o r g e
vrei frisca ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.