Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mazda 6 vs. Vw Passat
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2
geo1
Salutare la toata lumea!
Probabil sunteti satui de atatea comparatii, dar am si eu o decizie de luat. Toti prietenii imi zic "ia-ti masina germana ca e sfanta", respectiv un Passat diesel, 130 cp. insa am citit destul de mult prin revistele de specialitate, precum si pe site-uri si tind catre o Mazda 6 diesel 136 cp.
Daca este cineva care poate sa-si exprime o parere avizata, eventual vreun proprietar al uneia din cele doua variante, i-as fi recunoscator.
madalina
Categoric mazda 6! Eu am o mazda 626 2.0 DITD si la 37000km, intr-un an si 6 luni nu am schimbat decat uleiul, filtrele si stergatoarele! Mai intreba-i si pe cei cu Passaturi ce probleme au! este irelevant pentru modelul pe care vrei tu sa-l iei, dar mie cel mai mult mi-a consumat masina, mixt, cu aer conditionat la maxim vara 7%! Mazda 6 este conceptie mai noua, iar chestia cu masina germana e sfanta e un mit ce s-a mentinut in Romania, dar in alte tari a disparut de mult timp! Daca vrei sa afli informatii mai obiective intra pe http://www.autobild.de, copiaza adresa si mergi in google, language tools si gasesti translate this page si-ti traduce paginile din germana in engleza sau alta limba de circulatie internationala! Nu uita ca Maza 6 a fost masina anului in foarte multe tari, dar merita sa o iei numai in leasing, eu de la 14500 CIP dupa leasingul de 2 ani ajung la 18.200+asigurarea!

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-11-06 21:43 ]
G e o r g e
eu zic sa mergi pe mazda 6 . cunosc pe cineva care are o 626 2.0 ditd 110 cp si masina merge exemplar. a fost luata la sfatul meu si nu regreta acest lucru. eu m-as fi procopsit cu o 6 dar pana la urma oferta de la opel a fost mai buna . asa ca am un vectra 2.2 dti care merge super. dc ar fi sa cumpar o masina acum as lua un vectra 3.0 dtci de 177cp... aia masina ...
madalina
Mai citeste si alte topicuri de pe acest forum! Chiar mai vechi! vei mai gasi informatii utile! apoi, chiar daca opinia generala in romania este ca VW este o masina foarte buna, nu uita ca acelasi grup are si Audi, superioara VW! apoi eu nu as compara o mazda cu vw, ci cu BMW sau Mercedes! Citeste articolul de masini.ro sau din auto, motor si sport privind topul masinilor din Germania, Marea Britanie si State in functie de gradul de multumire al proprietarilor fata de marci si modele!
geo1
Multumesc Madalina, de asemenea George.
Si eu inclinam pt. Mazada dar imi mai trebuia un impuls. Referitor la pret, cred ca e bine, pt ca o iau full in aproape 21000E, ca am scutire de taxe, inclusiv TVA. cred ca asa isi merita banii.
Merci, v-am pupat!
madalina
Felicitari pentru alegere! E foarte bun pretul
!
handra
Daca nu ti-ai luat inca MAZDA, iti mai dau citeva date: desi pare, MAZDA 6 nu este chiar o masina originala; motorul este TDCi - ul de pe MONDEO, dar imbunatartit, platforma tehnica este cea de la Mondeo (care are deja vreo 3 ani si ceva), iar calitatea materialelor si imbinarile sint sub PASSAT; la capitolul imagine eu cred ca sint undeva la egalitate, PASSATUL are de partea lui fiabilitatea si pretul de revinzare foarte bun, iar MAZDA are designul si un titlu de masina anului; o alta chestie naspa la MAZDA pretul mare al pieselor de schimb; pe de alta parte PASSATUL are probleme la bratele de suspensie de pe fata, iar suspensia semiindep. de pe spate e cam fumata; la motoare e mai dinamica MAZDA, dar mai economic si mai fiabil PASSAT-ul............alegerea este a ta
madalina
Revin cu sfatul meu! Citeste autobild, care bineinteles isi apara produsele nationale, dar lauda mazda6! In revistele auto romanesti, nu prea am incredere la testele comparative, caci de obicei iese castigatoare masina apartinand marcii cu cea mai multa publicitate in revista respectiva! Iar articolele si testele din revistele straine sunt relevantedeoarece, spre deosebire de alte modele, mazada 6 si Passatul sunt aceleasi si pentru Europa de Est si de Vest! Diferentele la piesele de schim nu sunt atatde amri, nu stiu cum stau la manopera cei la Porsche sau celalale dealer VW! Mie au vrutsa-mi anuleze garantia pentru ca in loc sa fac revizia la 20000 km, am facut-o la 28000km, dar nu au gasit NICI CEA MAI MICA DEFECTIUNE! Ce e prost la serviceul mazda e ca acum e acelasi cu cel pentru ford si e cam aglomerat fata de cum erai inainte, dar nu foarte, nu trebuie sa faci programare cu 10 zile inainte ca la porche Romania, ci cu o zi inainte si costa cam mult ora de lucru (comparatie opel/mazda, cam dublu ora de lucru)!

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-11-07 11:15 ]
geo1
Cred ca raman la Mazda.
Am citit, de asemenea, ca la Viena au introdus Mazda 6 ca taxi-uri, in conditiile in care marea lor majoritate sunt Mercedes-uri.
By the way Madalina zi-mi si mie, te rog, cum te-ai pricopsit cu doua stegulete ca nu prea am inteles sistemul acordarii calificativelor astea...sofer (ca George), sau alte alea...
Oricum, va multumesc inca o data pentru opiniile voastre.
Dan21
Steguletele se acorda in functie de numarul
de mesaje postate.Cu cat postezi mai multe
treci de la o categorie la alta.
Daca cumperi Mazda 6 nu incerci si
sistemul Autoident ?
geo1
Ba cred ca o sa iau un kit...asta asa, pentru baietii de la masini.ro, ca se straduiesc sa faca o treaba cat mai buna cu site-ul asta. Glumeam, dar intr-adevar o sa iau unul. O masura de siguranta in plus nu srica niciodata.
Cristian2
Bai George, daca tot te lauzi tu atat cu motoarele opel, ia zi tu cine a avut prima data, common-rail-ul? Spre stirea ta nu este cu absolut nimic vectra mai tare decat mondeo! ! ! Si ai zis ca faci "liniuta" cu orice mondeo, ai auzit de noul motor 2.5 TDCI....cu 250CP? Ia zi mai ai curaj sa faci "liniuta"?
G e o r g e
primele motoare cu common rail le-a avut grupul PSA .

nu am auzit de acest motor, dar sincer ma indoiesc ca din 2.5 sa scoata 250 cp ... mai ales ca este diesel . cel mai performant diesel este motorul de 3.0 de la BMW, cel mai puternic este motorul de 4.0 de la Mercedes. cel mai mare este motorul 7.0 de la FORD.

alte intrebari mai ai?

eu nu stiu de ce sari asa de ars. dc ai un mondeo si vrei sa ne dam zi ... cand vrei vin.

am uitat ultimul lucru: cel mai puternic model de mondeo este ST 220: care are cam 220 de caluti ... cel mai puternic model de focus este ST170 de cam 170 de caluti.

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-11-08 20:46 ]
madalina
Poate Cristian are informatii de ultima ora... Ne dai si noua un link, un indiciu unde putem gasi, caci am tot cautat pe siteuri ford si ...nimic despre acest motor!
Cristian2
Madalina tie oricum nu-ti dau linkuri cu ford, stii dece.
G e o r g e
cristian : frate poate ai treaba si noi te retinem... o persoana misogina sufera de complexe de inferioritate, dc vrei iti platesc eu prima sedinta la un psihiatru.
handra
Imi pare rau pentru voi, dar prima firma care a adoptat rampa comuna de injectie Commonrail, este ALFA ROMEO, dupa care a fost MERCEDES; de asemenea generatia noua de Commonrail este scoasa tot de ALFA ROMEO; mai cititi.............apropo de OPEL si FORD:niciodata un OPEL diesel de 2.2cmc nu o sa bata un MONDEO de 2.0 TDci; poate doar daca Ford-ul are motorul nepornit............
G e o r g e
handra : primele motoare cu common rail au fost produse de grupul PSA ...

cat despre batut ... la liniuta ... cand te tine ...
OMEGA
Eu aleg Mazda 6 cu 136CP diesel
Cat despre asa zisele informatii ale lui Cristian sa va lamuresc putin!
Singurul motor cu o cilindree mai mare de 2000cmc pt o masina de strada fabricat de ford este cel de pe conceptul JAGUAR R-D6!!!
Care are:
Bi-turbo Diesel V6
Displacement: 2700 cc
Horsepower: 230 bhp
Torque: 369 lb-ft
G e o r g e
m-am inselet in legatura cu motorul de pe ford :
7.3 L (7276) V8
104,4x106,2
comp :17.5
supreaalimentat cu turbina
CP:275/2600
cuplu: 705/1800
transmisie : 6 trepte manuala / 4 trepte automata
dimensiuni : 5878x2029x1951 (Lxlxh)
masa proprie: 2343
masina pe care este montat : FORD F350 Super Duty XL
G e o r g e
si mai este disponibil si pe modelul F250
si DA sunt masini de strada ,pt americani

Cristian2
George tu ce vrei de fapt sa demonstrezi cu "liniuta" aia? cat despre psihiatru, ai grija cum vorbesti! ! ! ! ! Nu te pune cu cineva pe care nu il cunosti, AI GRIJA! ! ! ! ! ! !
G e o r g e
si viceversa ...
diferenta dintre mine si tine este ca eu AM masina pe care o laud, iar tu visezi la un mondeo nou. din cauza ca existe persoane ca mine si ca tine , exista si marci ca ford si opel. fiecare cu dolentale sale. nu imi place atitudinea ta fata de femei si fata de participantii la discutiile de pe acest forum. ca sa iti dovedesc ca esti total pe dinafara in ceea ce priveste fordul: motorul de 2,5 de care pomeneai nu exista .

nu vreau sa ma iau la ciondaneala cu nimeni, dar vad ca tu o tii pe a ta si eu pe a mea , asa ca eu zic ca nu ai decat sa ramai fan ford, dar vino si tu cu niste informatii reale, iar eu raman fan opel .

si din nou, cu pericolul de a ma repeta : nici tu nu ma cunosti pe mine.
OMEGA
Lasa-ti cearta, va rog!
7.3 litri pe arhitectura V8 mi se pare un pic cam mult
Apropo motorul postat mai sus de mine, va fi produse pe Jaguar S type cu face-lift-ul cel va suferi in 2004;)
G e o r g e
dar ti-ar place si tie un diesel de 7.3 sa zici ca esti camion ... nu?
OMEGA
Nu camion m-as simti cand o sa am sub capota motorul V12 de 24litri de la MAN, diesel binenteles
G e o r g e
sub o capota de ce ???


acum intr-un F350 m-as da si eu de cateva ori... doar de distractie asa. dc ai observat unde are puterea si cuplul maxim o sa intelegi de ce am zis ca este camion. ma intreb ce turatie maxima o avea
Anubis
Clar Mazda 6. Conform ultimelor stiri referitoare la fabricantii de masini japonezi Mazda revine in forta si intra in careul de asi care s-ar prezenta cam asa:

1. Toyota
2. Honda
3. Subaru
4. Mazda

Clasamentele sunt facute pe baza indicilor de raport pret/performanta + costuri intretinere precum si a indicelui de multumire a clientilor.

Ah..daca ai firma ia-ti VW...poti sa decontezi pe el cam orice doresti...la ritmul in care cade ceva in el si cat costa reparatiile

Numai bine
Anubis
Ah si mai este ceva...

Luati-l Dumnezeului de pe forum pe tovarasul asta Cristian...toata lumea a incercat sa ii spuna ca procedeaza urat si se vede ca nu a inteles nimic...daca nu intelege limba romana sa zica si ii mai repetam in alta limba pe care o intelege.

In ce limba vrei sa iti vorbim mah?

Numai bine
OMEGA
Sub o capota de cap-tractor George, unde sa incapa asa motor???

http://www.man-nutzfahrzeuge.de/index/mn_eng/motor/d28.htm

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2003-11-13 10:51 ]
G e o r g e
D2876 LOH
6 cylinders 12.816 338/460
1.900 2.100
1.000-1.300

asa DA ... il pun pe un F350 ...si sa vezi atunci cardasie ...
Ionut4
pt George informare: exista Ford Focus RS cu 215 caluti.
pt ceilalti cred ca deja cine a aparut cu inj common rail nu mai conteaza f mult, important mi se pare cum stau producatorii la momentul actual
G e o r g e
ionut vb de masini de productie in serie iar cel mai puternic model pe o serie ford este desemnat ST . la focus este ST !?7) iar la mondeo ST 220. exista preparatori care trec de aceste limite ... si un vectra de 3.2 v6 ajunge la 300 cp... dar nu mai este masina de serie
Ionut4
focus RS este preparat de Ford (ca si ST) nu e facut tunning de vreo firma specializata, despre cadenta fabricatiei nu stiu detalii, iar motorul de 3.2 Opel are 211 cp fata de 3.0 Ford 226 cp
G e o r g e
my bad atunci.
da-mi si mie un ;link pe situl ford catre rs te rog !
motorul de opel am zis ca poate ajunge la 300cp preparat !!!
si DA se puteau obtine mai multi cai din 3.2 sunt de acord cu tine aici!!!
inca o data un link sa studiez si eu pb pt ca sunt curios acum, multumesc
Ionut4
www.frsoc.co.uk sau www.ford.co.uk
G e o r g e
ok , exista focus RS , de fapt a existat, a fost produs intre octombrie 2002 si august 2003, intr-o serie limitata, ceea ce duce la ideea ca se va schimba modelul. este ceva in genul lui golf R32.
acc 6.4 sec
vit max 240
motor : 2.0 16 v derivat din cel de 130cp.
turbo intercooler cu 2150 cp la 5500 rpm si un cuplu de 310 nm la 3500 rpm

despre acest model nu auzisem ... recunosc greseala mea . se pare ca a fost un model de exceptie, dar nu se mai fabria .
Iulian8
Ford Focus WRC este si una din cele mai stabile si performante masini din WRC dar de opel nu am auzit mai nimic pe acolo...de fapt ford e prezent mai in toate competitiile sportive. ceea ce denota interesul lor pt competitie, pt cercetare si inovatie in domeniul auto si normal aplicatia in masinle de strada. opelul ce face? copiaza de la altii?
dar sa revenim la topicul : Mazda vs. Passat: imaginea VW e mult superioara atat in romania cat si in europa cu toate ca mazda a venit tare din urma mai ales cu modelul 6 dar passatul e mult mai bine vandut cel putin pe piata romaneasca . romanul are asa un fel de reticenta la nou iar marca VW e una in care romanul are o incredere ciudata , sa fie din cauza ca masinile de politie sunt VW???
madalina
Chestia cu Mazda mai Prejos de VW in Europa te inseli amarnic! nici macar in mamicuta Germanie nu se aplica!
Iulian8
ma faci sa rad....
dute pe autostrazile germane sa vezi cate VW-uri sunt si cate mazde, ca le numeri pe degete cate vezi intr-o zi. uita-te care sunt vanzarile vw si care sunt cele mazda...sa nu uitam ca germania are o populatie de 81 mil oameni. dar n-are rost sa ma contrazic cu tine ca tu ai mazda si o sa iti 'aperi' masina cu orice pret.
madalina
Nu este vorba de aparat masina, ci este vorba de acel clasament pe care l-am mai postat pe doua topicuri! Oameni buni, nu uitati ca masinba de lux a grupului e AUDI, VW e masina obisnuita, de duzina, dar daca fraierii nostrii aleg intre un Passat si un Audi, Passat, tzeapa lor!
Iulian8
madalina, mai incet cu jignirile, pt ca 'fraierii' care aleg passat sunt cateva milioane si aci nu e vorba numai de a alege intre o marca si alta ci si e o chestie de bani. fiecare masina are pretul ei, eu daca am numai 5000 imi iau o solenza noua, daca am 12000 imi iau un passat din 2001, dar daca am 17000 ma uit si la un audi de exemplu, intelegi? nu toti sunt asa de bine situati financiar ca tine sa isi poata permite sa isi ia masina pe care o vor, de aia exista diferentierea intre masini si preturi. la fel cum exista si diferenta intre oameni.
madalina
Tocmai pentru ca nu am o situatie financiara asa de buna si nu-mi permit sa-mi schimb masina in fiecare an, sau la doi ani, ci o data la 5-6 ani, in cazul in care am noroc, nu imi iau masina la mana a doua! Familia mea are trei masini, dar pentru ca locuim in trei localitati diferite, o mazda 626 de 14500 CIP, 18000 dupa leasing de doi ani, 40% avans, o corsa de 13000TTI si o Yaris de 12 376TTI! Mie imi plac masinile de teren, decapotabilele si coupeurile sport, dar nu mi-as fi permis sa-mi iau vreuna din aceasta clasa noua, iar la mana a doua nu risc! Eu vorbeam dece isi iau oamenii Passaturi noi drept masini de lux, in aceeasi bani putandu-si lua un Audi tot nou, marca ce est superioara si mai exclusivista decat VW, in mod oficial si neoficial!
Deoarece exista oameni diferiti, cei ce formeaza majoritatea cumparatorilor de automobile straine din Ro, ar trebui sa verifice mai atent piata, sa afle cat mai multe informatii, sa faca cat mai multe drive-teste inainte de a se hotari! Multi isi iau maisni datorita designului, deoarece stiu ei conform traditiei ca X marca este buna, fara sa fi citit in ultimii 3-4 ani vreo revista auto sau sa fi urmarit emisiuni pe aceasta tema si lista poate continua!
Anubis
Se pare ca exista ceva mici neintelegeri la mijloc cu privire la marca VW...de fapt nu cred ca sunt neintelegeri ci mai ales neclaritati.

Asa cum spunea Madalina anterior, in momentul in care achizitionezi o masina si vrei ce este mai bun pentru banii tai (in conditiile in care pe tata nu il cheama Abramovici, Tiriac, Ovidiu-vantu, etc...) prima conditie este sa fii informat. NU pretind ca exista vreo publicatie in lumea asta care sa fie "100% accurate" dar cand TOATE clasamentele de satisfactie a clientilor din importante piete de masini (Germania, Anglia, etc...) cat si din cea mai mare piata din lume (SUA) dau castigatori marcile japoneze si DOAR 1 singura europeana (BMW) e clar ca NU pot fi toti niste tampiti sau imbecili...

NU am auzit inca de ceva castigat de VW...mai mult chiar in ultimii ani VW a scazut din ce in ce mai mult in ochii clientilor in domeniul fiabilitatii, costuri de intretinere, etc...

De ce in continuare foarte multi isi iau VW (cand la acelasi pret poti lua o Mazda 6 sau pentru CUNOSCATORI o Honda Accord) ramane pentru mine o enigma...poate unul din raspunsuri ar fi ca majoritatea celor care detin VW Pasat - masini personale NU de firma - nu au ce sa faca cu banii....

Ah..era sa uit...la firma unde lucrez am achizitionat un VW Passat 1,9 TDI in toamna lui 2001...ne-am decontat la cheltuieli pe el de ne-am cam plictisit si noi.....cred ca in 2 ani a fost in service de cel putin 10-12 ori....

Numai bine
bogdan8
Apropo:
Common Rail---tehnologie INVENTATA de grupul FIAT (FIAT SI NU PSA),pusa in aplicare de firma BOSCH.Apoi mai avem ALFA ROMEO care are un motoras (unul din ele of course) de vreo 2.4 MULTIJET (pt. cine nu stie este vorba de common rail generatia a 2-a,binenteles tot de FIAT dezvoltata) care dezvolta nu mai putin de 175 CALUTI PUTERE,cei drept de abia la 4000 de ture cu un cuplu max de 385 Nm la 2000 de ture..
Apoi legat de topicul acesta...MAZDA 6 si nu o sa regreti.Nu iti mai dau si alte amanunte pt. ca s-au spus oricum prea multe.Acum nu mai ramane decat sa te decizi tu.
G e o r g e
tipul de alimentare common rail a fost inventat de FIAT in 1913, si a fost introdus pe motoarele de serie de catre grupul PSA

greseala mea ...
bogdan8
Greseala recunoscuta este cel putin pe jumatate iertata .no problem.
vivian
Mazd 6 > Ford Mondeo >> VW Pasat



[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-02-20 10:02 ]
G e o r g e
vivian : pe ce platforma tehnica este construita noua mazda 6 ?

cred ca stii . astept raspunsul tau.
luminita1
Categoric Passat-ul e super tare!
Am si Mazda 626 si Golf 4 si Laguna 2 si Passat!

Va rog frumos nu mai scrieti tot textul cu majuscule!
OMEGA

[ Acest mesaj a fost modificat de : de 2004-02-20 10:04 ]
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.