Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Octavia II 1.9TDI Ambiente vs Toyota Corolla 1.4D-4D Terra
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2
stefan_ieu
Ba ies daca stii cum sa le faci. Si japonezii se pare ca stiu cel mai bine. Masinile japoneze (si chiar si coreenele) au niste preturi CIP extraordinare raportate la ce ofera. Mie mi s-a parut ca atunci cand au aparut astea facute in Europa pretul nu a scazut cu 30% cum era normal daca doar se scoteau taxele vamale. Ca atunci preturile ar fi fost chiar super atractive.
G e o r g e
masinile le am in familie , da . supernova o conduc eu , da . foresterul e luat cam acum 4 luni.

sa ramanem on topic aici va rog. cine mai doreste informatii despre subiectul eu va rog sa folositi mesageria privata . va multumesc.
gabi4
QUOTE(G e o r g e)
eu am asa :
1 supernova
2 impreza
3 vectra
4 forester

happy now ?

matale ? daca tot facem schimb de impresii acum ?



scuze de off topic...<< esti colectionar de masini??

si care iti place cel mai mult??>>


si O2 si corolla zic ca sunt masini care ofera la un pret competitiv performante si fiabilitate care nu le intalnesti la prea multe masini.


io unu prefer corolla
Radu38709
"eu am asa :
1 supernova
2 impreza
3 vectra
4 forester "

o supernova
doua impreza
trei vectra
patru forester

Era o gluma, un alt mod de a "interpreta" clasamentul tau ;-)
ionel42112
Cam deviati de la subiect si prea va luati de bietul om cu ale sale 4 masini. Intrebarea era simpla: Octavia sau Corolla :wave: Pa.
ionel42112
Cam deviati de la subiect si prea va luati de bietul om cu ale sale 4 masini. Intrebarea era simpla: Octavia sau Corolla :wave: Pa.
ionel42112
Cam deviati de la subiect si prea va luati de bietul om cu ale sale 4 masini. Intrebarea era simpla: Octavia sau Corolla.
Poate sunt putin cam subiectiv, dar as merge pe mana celor de la Skoda din mai multe motive care au fost spuse anterior si nu am de gand sa le repet.
Sunt influentat putin de instinctul de turma al romanilor care au ales masiv Skoda anul acesta. Lider pe piata. Daca Toyota e mai buna la pretul acesta, de ce nu a fost asa de cumparata? Daca Skoda nu e asa de buna de ce e asa de cumparata? Bineinteles ca nu cel mai bine vandut model e si cel mai bun, dar in cazul a doua masini relativ apropiate ca pret, motorizare, performante, consum, etc rata de piata este un lucru ce trebuie luat in considerare.
eddie
Parerea mea este ca aceasta comparatie nu poate fi decat la pret,la nimic mai mult...De ce sa nu comparam un motor mai mare de la Toyota ?
G e o r g e
pentru ca un motor mai mare de la toyota (2.0) ar da clasa celui de 1.9 biggrin.gif

romanii au ales in spiritul de turma , ca bine zici. s-a mers pe conceptia , domn'le e masina germana . si ma repet a nu stiu cata oara . daca nici golf V nu este facut in germania , cum mai poti spune de o masina ca e masina germana blink.gif ?
madalina
Cati dintre cei ce isi cumpara o masina stiu ce presupune intr-adevar a fi propritarul acelei masini? Cati stiu consumul real, costurile reviziilor, cum se prezinta in timp, costul pieselor si gradul de dificultate pentru obtinerea lor etc?
Iulian HondaFan
cred ca masinile sunt f. apropiate...

tinand cont ca 1,9TDI este mai sprinten decat 1,4D4D la un consum f. apropiat as merge pe O2 la limita, depinde f. mult de pretul final si de gusturile personale...

tehnologia auto japoneza nu este cu nimic sub cea germana... BMW/Mercedes sunt poate o idee peste Lexus. dar daca ne uitam la raportul pret-calitate japonezii stau mult mai bine.

Toyota vs VW/Skoda/Seat? In USA Toyota da clasa la raport pret/calitate si la fiabilitate... in Europa meciul e mai strans... fiecare brand are punctele lui tari si slabe... Toyota ar trebui sa mai lase din preturi o idee... aici o Corolla este semnificativ mai ieftina decat un Golf/Jetta-Bora si ofera performante mai bune si tehnologie mai noua... alegerea e aici "a no brainer"...
stefan_ieu
QUOTE(G e o r g e)
pentru ca un motor mai mare de la toyota (2.0) ar da clasa celui de 1.9 biggrin.gif

romanii au ales in spiritul de turma , ca bine zici. s-a mers pe conceptia , domn'le e masina germana . si ma repet a nu stiu cata oara . daca nici golf V nu este facut in germania , cum mai poti spune de o masina ca e masina germana blink.gif ?



George, am impresia ca vrei sa nu-l lasi pe Vasile sa fie uitat pe perioda cat a primit ban. Ca el era campion in a scrie asa, de dragul de a scrie. Are cineva vre-o banuiala ca omul nu a avut o limita la pret cand a deschis topicul? Sunt sigur ca si tu stiai asta, dar ai vrut sa scrii ceva si tu, sa nu ramana ca nu ai ripostat. Cu siguranta stii ca Toyota de 2.0 e cu vre-o 2000E mai scumpa.
Nu inteleg ce ai vrut sa spui in final. Presuspun ca a mai fost un post sters de cineva, sa ce? Ca nu inteleg la ce te referi.
Nu a negat nimeni aici fiabilitatea superioara a masinilor Toyota, asa ca pur si simplu discutia pe directia asta nu isi mai are rostul.
G e o r g e
si rostul postului tau al fi? sti ca exista mesageria privata . FOLOSESTE-O !
g42556
guvernantii astia au tinut cu tot dinadinsul sa-mi strice mie topicul. Acum mi-e si mai greu sa ma decid. Eram aproape hotarat pe octavia, mai mult pt confort, la care eu tin f mult. Acum astia au bagat acciza asta nebuna si pretul la octavia sare cu vreo 400 euroi, asa ca modelele alese de mine au ajuns cam la val urmatoare:
17000E - Corolla
18000E - Octavia 2
Mai am o singura intrebare, insa aici as vrea sa-mi rasp cei in cunostinta de cauza. Daca iau Corolla 1,4l d-4d, 90cp, este suficient pt rulota?
Fiind motorul mai mic, nu cumva creste consumul prea mult?
Pe cealalta parte, v-am zis nu sunt vitezoman, nu sunt innebunit dupa perf dinamice, dar am si eu fixul asta, cu rulota.
Si aici as vrea sa aflu un pic parerea voastra: George si Stefan-Ieu in primul rand, pt ca pana acum rasp voastre mi s-au parut cele mai documentate; si aici nu am vrut sa jignesc pe nimeni. Si Madalina ar fi intrat in disc, dar ea e un pic subiectiva avand in vedere masina pe care o conduce. beer.gif for my friends.
madalina
Off-topic: pentru toti cei ce cred ca sunt subiectiva, le recomand cu caldura sa citeasca topicul Yaris versus Clio. Eu recomand masina ce corespunde, in opinia mea, nevoilor fiecaruia.


Nu iti trebuie masina de curse, dar daca ai nevoie sa urci o panta mai abrupta si o rulota mai grea, ce faci, ii dai pe toti jos din masina scoti tot ce se poate scoate din masina si din rulota. 90 CP sunt prea putini pentru Corolla+Rulota.
Han.solo
Sincer sa fiu habar nu am ce inseamna o rulota. Stiu ca la americani se poarta de mult timp rulota; inclin sa cred ca de pe cand motoarele nu aveau puteri prea mari. Nu stiu daca acum 20 de ani la americani intalneai masini care sa traga de rulote si sa aiba peste 100cp.
La drum intins eu zic ca nu ai probleme, pe drumurile noastre si fara rulota e minune daca depasesti 100km/h.
Pe pante nu stiu; ar fi bine sa intrebi cate un specialist de la dealeri, pe cat posibil fara omul de la sales. Eu am fost azi la un dealer in Craiova si am discutat mai multe aspecte cu tehnicul; mi-a placut ca omul era modest si cu bun-simt, ceea ce e mare lucru in ziua de azi.
Ca sfat nu incerca sa le prezinti comparatii cu alte marci, deoarece orgloliul fiecarui angajat ar putea sa-l faca mai reticent in a prezenta situatia reala. Eu si la un sales cand vreau sa aflu ceva il las sa-si faca numarul si urmaresc doar raspunsul la intrebarile mele.
Tot ca sfat: verifica din mai multe surse si problema service-ului. Una din chestiile care ma ,,rodea" pe mine era posibilitatea de defectare a injectoarelor din cauza motorinei proaste; am fost surprins sa aflu ca la Toyota in general s-a putut rezolva fara schimbarea acestora, doar a filtrelor si curatirea rezervorului (bineinteles, daca omul nu s-a dus in ultumul moment); altii au practicat lejer schimbari de piese care poate nu sunt atat de justificate!
Tot ca sfat, in cazul in care te decizi intreaba neoficial service-ul de pe raza localitatii la ce statie recomanda sa alimentezi si urmeaza intocmai sfaturile; ei sunt in masura sa cunoasca statiile cu probleme (care pot fi si ale unor firme renumite din cauza personalului)...
Iulian HondaFan
pai, batrana Dacie 1300 putea trage o rulota... erau multi in anii '80 care mergeau in concediu cu Dacia cu rulota... si Dacia avea numai 64CP... se poate, poate ca va fi mai greu in panta si consumul va sari mult, dar nu e imposibil. desigur un motor mai puternic ar fi mai adecvat.
eddie
Eu stiu ca avea doar 54 c.p. vechea Dacie.
Iulian HondaFan
mea culpa, si aia erau suficienti...
g42556
Multumesc tuturor ce au avut bunavointa sa raspunda la acest topic. Acum se pare ca am luat decizia finala: Octavia 2, factorul hotarator fiind confortul. Oricum notele pe care mi le-au dat fanii Toyota sunt exagerate.
In alta ordine de idei am fost nemultumit de faptul ca nimeni nu a gasit nici-un cusur Corollei. Va spun eu: cotiera de pe usa soferului este practic inaccesibila in timpul mersului. Poate pt o d-na subtirica sa fie accesibila insa pt un barbat, care nu e musai sa fie f gras sau f lat in spate, nu prea e ce trebe. Te vezi nevoit sa-ti muti pozitia pe scaun pt a o accesa. Ce-i drept e o masina japoneza, deci facuta dupa fizionomia lor. Si un alt amanunt aparent nesemnificativ: daca tot ai aer conditionat, ce ar fi fost asa de greu sa ai racire in torpedou. Ca mai conduce omu', dar cand se da jos de la volan, o bere RECE intra "ca-n nisip".
beer.gif Cheers all of you beer.gif
madalina
:ntz: :ntz: :ntz:

Bere fara ALCOOL, sa nu uitam!

Sa o stapanesti sanatos si sa ai parte doar de momente placute cu masina!
eddie
Asteptam sa o uzi....am o plaja de nisip,iti trebuie o remorca de bere...! beer.gif beer.gif :beer:sa o stapanesti sanatos ! :wave:
stefan_ieu
S-o conduci cu placere si fara peripetii.
Nu exista plangeri pentru Corolla pentru ca sunt prea putine ca sa existe mit-uri/asa face toate/etc. Pe mine cel mai tare ma enerveaza la Toyota (de fapt singura obiectie biggrin.gif ) faptul ca nu poti sa ti-o configurezi cum vrei (cel putin asa era acum un an).
madalina
Marcile japoneze merg pe ideea: atat costa cu dotarile astea. Cele europene au pret de pornire mai mic dar cand incepi sa o configurezi cum vrei depasesti bugetul. :evil:
eddie
Nu e valabila 100% remarca,marcile franceze au ceva dotari standard,cele germane,mai ales VW,daca vrei ceva dotari mai pui cateva mii de euro.
Doru24650
De multe ori dupa ce duci la capat o decizie, te indoesti, de ea si te intrebi daca ai luat-o pe cea mai buna . Sa ne spui daca ai avut motive reale de indoiala ? S-o stapanesti !
g42556
Multumesc inca o data si inca un aviz pt Madalina: vezi ca am postat un nou topic pe pagina de Finantari. Acolo chiar am mare nevoie de sfaturi.

Si inca o precizare: spunea cineva ca cei de la Toyota au un sistem de managementul calitatii pe care il impun peste tot. "Dumnealui" stia pt ca a terminat automatica.
Prietene, m-ai facut sa rad cu o pofta nebuna. Afla de la baiatu 2 chestii:
1. si eu am terminat automatica si nu e musai sa ma dau mare pe forumul asta
2. sisteme de management ale calitatii sunt valabile in orice domeniu, nu numai in automatica si disciplina respectiva se studiaza in toate fac cu profil tehnic, daca nu cumva si in celelalte, pt ca daca pleci de la definitia sistemului de managementul calitatii, o sa descoperi singur lucrul asta
3. Daca cei de la Toyota au un sistem de magementul calitatii asa de bine pus la punct, cum se face ca la capitolul service sunt nuli: sau poate toyotele sunt asa de bune ca nu mai ai nevoie de service la ele. Vorbeste cu profesorul ala care ti-a povestit de sistemul de la toyota sa-l mai experimenteze un pic inainte sa-l bage pe gat unor studenti inocenti

Si nu in ultimul rand ti-o spun, pt ca s-ar putea sa am ceva mai multa experienta decat tine. Daca profesezi in automatizari, vei vedea ca multe lucruri pe care le-ai studiat in facultate, nu se potrivesc intru-totul in practica. Si ca sa-ti treaca supararea pt morala pe care ti-am facut-o, ia de-aici: beer.gif beer.gif beer.gif beer.gif beer.gif beer.gif beer.gif beer.gif
g42556
cele 2 chestii erau 3, sorry biggrin.gif
madalina
G, de ce spui ca la capitolul service sunt nuli?

Toyota este responsabila pentru fabricarea automobilelor. Din pacate, extrem de multe marci respectabile au service-uri si dealeri sub orice critica in Romania...

G, putei modifica mesajul, fara sa creezi unul nou.
g42556
Am ramas dator cu 2 raspunsuri:
Pt Eddie: plaja de nisip am eu ca-s din Constanta, dar daca te deplasezi pana aici, berea chiar o dau: GUINESS (my favorite). Madalina, stiu ca vrei Stella fara alcool, dar daca afla nevasta-mea........ :bandit: :bash: si daca raman in viata, mananc hrana rece pana la adanci batranete
Pt Doru: indoiala intr-o forma sau alta o am si acum inainte de a semna contractul, cu atat mai mult dupa. In alta ordine de idei eram convins de la bun inceput ca o sa am incertitudini.
madalina
G, eu ma refeream la berea ta din timpul condusului, fara vreo implicare a mea...Asa ca sotia poate sa stea linistita! :wave:
eddie
Si eu ma gandeam ca nu e pacat sa poluezi plajele(le innegresti) cu Guiness ? Drept sa-ti spun,nu imi place bila aia....
g42556
Madalina, am vazut service-ul din Constanta si nu pot sa-ti urez decat un lucru: sa nu fii nevoita sa-ti faci vreo revizie sau schimb de ulei in timpul vreunei vacante pe litoral. E mai bine sa ramai cu imaginea pe care o ai despre Toyota, cea din Bucuresti. Ce-i drept nici nu stiu daca Toyota, ca firma, se implica in felul cum diversi dealeri ai sai le promoveaza imaginea. Ti-am zis: am ales Octavia 2, insa cu regretul ca nu am avut bani de Avensys; Corolla mi s-a parut totusi un pic cam mica. Poate ca ar fi cazul sa mai las berea si sa mai slabesc!
g42556
Iar chestia cu Stella fara alcool a fost o gluma, doar n-ai luat-o ca pe vreo propunere indecenta. Nu de altceva dar forumul vostru pare cat se poate de serios si nici nu mi-as permite.
stefan_ieu
QUOTE(madalina)
Marcile japoneze merg pe ideea: atat costa cu dotarile astea. Cele europene au pret de pornire mai mic dar cand incepi sa o configurezi cum vrei depasesti bugetul. :evil:


Depinde cum vrei sa vezi lucrurile. Am facut anterior o comparatie si s-a vazut ca ambele masini in discutie aveau aceleasi dotari standard. Cred ca e vorba doar de strategii de marketing (eventula pe piete mai sarace - aici ne poate ajuta Marius-Iulian sa ne spuna cum e pe acolo), dar pentru mine asta e un minus (cam singurul, dupa cum spuneam mai sus biggrin.gif ) in dreptul lor.


@G : Nu stiu daca la mine te refereai cand spuneai de remarca cu "managementul calitatii". Daca da, ce stiu eu e ca la asiatici se aplica cu succes acest management al calitatii dupa metoda Kaizen (metoda pasilor marunti). Nu cred ca are rost sa dezvoltam acum. Ideea e ca asta e un fapt nu o presupunere. Dar vorbeam de companiile asiatice in general, nu de Toyota in special.
Han.solo
QUOTE(g42556)
Prietene, m-ai facut sa rad cu o pofta nebuna. Afla de la baiatu 2 chestii:
1. si eu am terminat automatica si nu e musai sa ma dau mare pe forumul asta
2. sisteme de management ale calitatii sunt valabile in orice domeniu, nu numai in automatica si disciplina respectiva se studiaza in toate fac cu profil tehnic, daca nu cumva si in celelalte, pt ca daca pleci de la definitia sistemului de managementul calitatii, o sa descoperi singur lucrul asta
3. Daca cei de la Toyota au un sistem de magementul calitatii asa de bine pus la punct, cum se face ca la capitolul service sunt nuli: sau poate toyotele sunt asa de bune ca nu mai ai nevoie de service la ele. Vorbeste cu profesorul ala care ti-a povestit de sistemul de la toyota sa-l mai experimenteze un pic inainte sa-l bage pe gat unor studenti inocenti

OFF-TOPIC
Ma bucur ca ti-am provocat o stare pozitiva de umor. Insa fabulezi daca spui ca m-am dat mare cu studiile terminate; am spus doar ca prima oara am auzit de conceptul ,,just in time" (stii cine l-a inventat, daca ai urmat cursul de roboti industriali) la facultate.
Iar despre acest concept si sistemul de management al calitatii se poate afla nu doar din facultate, ci si din literatura de specialitate.
Back on-topic: de calitatea productiei la Toyota nu vorbeste doar un profesor la studenti inocenti, ci si faptul ca pe forumurile de specialitate gasesti mult mai putine probleme in raport cu alte marci. Iar la noi nu au fost probleme in afara de accidente si carburant prost (unde s-au schimbat filtrele, nu injectoarele ca la alte firme mai serioase).
Han.solo
QUOTE(stefan_ieu)
QUOTE(madalina)
Marcile japoneze merg pe ideea: atat costa cu dotarile astea. Cele europene au pret de pornire mai mic dar cand incepi sa o configurezi cum vrei depasesti bugetul. :evil:


Depinde cum vrei sa vezi lucrurile. Am facut anterior o comparatie si s-a vazut ca ambele masini in discutie aveau aceleasi dotari standard.


In exterior sunt mai multe optionale decat aici. E politica locala de a aduce doar cateva modele si motivul principal cred ca sunt banii/rapiditatea livrarii. Eu nu stiu (poate ma contrazice cineva) daca la Toyota ai posibilitatea sa dai comanda si sa intre direct in productie (cum e la Opel); cred ca importatorul are un plan estimat si cumpara pe stoc (in Grecia) mai multe modele.
madalina
Eu am vrut Corolla cand am luat Yaris. Insa nu aveau pe stoc decat Corolla Sedane, iar mie imi plac mai mult hatchbackurile, nici de portbagaj mare nu am nevoie.

Pentru a-mi aduce masina pe acre o doream, trebuia sa achit avansul, faceau comanda in fabrica din Anglia si in 3 luni aveam masina. Asa ca nu cumpara la intamplare niste masini din Grecia, ci de obicei au putine masini in stoc, restul se comanada si se aduc la comanda.

Versiunile sunt aceleasi ca in alte tari. Numai ca la noi oferta e mai mica: de exemplu Prius nu se aduce in Romania.
Doru25245
G, daca ai semnat contractul, in cat timp ti-au zis cei de acolo ca-ti aduc O2 ? 2 luni, cumva ?
Han.solo
QUOTE(madalina)
Versiunile sunt aceleasi ca in alte tari. Numai ca la noi oferta e mai mica: de exemplu Prius nu se aduce in Romania.


De exemplu in UK (sau USA parca) nu am vazut nici la optionale aerul conditionat automat si versiunile terra, sol nu se intalnesc, au alte denumiri.
O chestie in minus la sedan este lipsa inelelor de prindere a corzilor/plasei de bagaje; mi-a confirmat si un dealer ca nu se poate.
O alta ciudatenie este faptul ca unii dealeri spun ca nu pot pune xenon, altii ca este OK si aduc asa ceva. In Franta unii dealeri pot pune chiar si cruise-control!!!
Iar chestia cu stocul mare din Grecia o stiam dintr-un post anterior al tau...
Shkoda
Felicitari pt. achizitie! Cam tarziu, dar n-am mai intrat de f. mult timp pe forum.. biggrin.gif Si eu sunt posesor de Octy2 1,9TDI Ambiente si iti spun sigur ca nu vei regreta alegerea facuta. Am facut 1100km pana acum, motorul este mai mult decat suficient pt. un "sofer cuminte". Consumul este de 4.5-4.8 in afara, iar in oras nu trece de 6.5 (am avut mici probleme cu cel din oras la inceput, insa pe masura ce a inceput sa se rodeze motorul au disparut si problemele). Inca o data, s-o stapanesti sanatos!
madalina
Grecia este tara de tranzit pentru toate Toyota aduse in tara, fie ca este o masina comandata de persoana x , fie de cele comandate de un anumit dealer pentru stocul propriu, pentru cei ce nu vor sa astepte o masina cateva luni.

La Yaris cel putin, pe toate forumurile pe care am intrat in Europa de vest, exista aceleasi denumiri: Terra, Luna si Sol. Am vazut ca acum au mai inceput sa schimbe denumirile: in Franta au acum disponibile 2 versiuni: Luna si Techno.

Iar despre accesorii nu mai vorbesc. In vest orice producator iti aduce orice se poate monta pe masina, la noi, nu gasesti nimic. Daca gasesti niste covorase si niste jante te poti considera norocos.
ICE52463
Corolla 100%
M A R I U S
Mi-a placut raspunsul tau ICE.....e tare!!!!
Henry90720
Haideti sa revigoram topicul asta...acum cand a trecut ceva timp si cand putem vorbi despre fiabilitate si in cazul Octaviei 2 si cand, asa cum probabil stiti, Corolla este la sfarsit de cariera, ceea ce a atras cele 2 oferte alternative pentru ea: pret redus sau garantie 6 ani.
Ce ziceti?
_Constantin_
hai sa nu. a fost discutat de zeci de ori. dupa cum arata si sondajul oamenii si-au spus parerea. enough is enough.
Razvan89309
Nu cunosc asa de bine performantele celor 2 modele, dar vreau sa spun doar un singur lucru :

Am studiat si eu ofertele, inca nu mi-am luat masina, dar cei de la Skoda m-au enervat la culme :bandit:
Ma refer la ofertele lor si la dotarile lor standard tampite :puke:
Adica, pe langa faptul ca orice masina pe care o expun e in fundul gol, la dotari standard iti fac o lista care nu se mai termina, ca te si gandsti..."wow, ce multe dotari are"..si cand colo, trec niste bombe si niste porcarii de-ti vine sa-i :minigun: pe toti ! Si le mai si repeta, ca sa fie oferta cat mai "darnica".

:ban:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.