Help - Search - Members - Calendar
Full Version: hyunday accent
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Hyundai
Pages: 1, 2, 3
Adoric99416
M-a intrebat o prietena ce fel de ulei trebuie sa puna in masina ei, un Hyundai Accent 1.5 crdi. Imi poate raspunde cineva, va rog?
Pasaila105951
Salut!
Am si eu un Accent CRDI 1,5 din 2006. Pot sa spun ca sunt multumit de el. La inceput agata cutia de viteze in treapta 1 si 2, dar am observat ca daca mergi sportiv, nu sunt probleme. Deci atentie la turatie cand schimbati vitezele. Foarte multumit daca vrei sa conduci sportiv. Fiind un diesel nu va asteptati sa demareze ca una pe benzina, dar daca puneti motorina buna, nu se simte diferenta ca este diesel. Are resurse de viteza. Nu am mers mai mult de 160Km/h, dar poate mai mult si este stabila. La drum lung nu ia mai mult de 5l% cu masina plina si cu bagaje, si mers la 130-140Km/h. In Bucuresti mananca 7-9l, in functie de cum conduci si cate semafoare prinzi. Calitate/ pret cred ca merita banii. Am facut revizia de 15 000km, cost 960RON cu filtru de polen schimbat (manopera e cam scumpa la service la expozitie-parerea mea, filtrul de polen puteam sa il schimb si singur, nu era obligatoriu).
Ce nu inteleg e faptul ca am schimbat uleiul la 1000km si 7500km si au pus Mobil 10w40, la 15 000km au pus Havoline 5w30 , explicatie!! sa nu afecteze catalizatorul, deoarece este Euro 4.
Motorul nu este zgomotos ci foarte silentios pentru un diesel. Astept sa postati si alte pareri, dar de la cei care au Accent 2006 CRDI 1,5 nu din auzite.
sandman
maine ma duc sa fac actele pt un hyundai accent, benzina, 1300cmc, an 2000. ce ziceti? fac o alegere buna? eu fac cam 400km pe luna. are consum mare? la ce trebuie sa ma uit cand o iau? multumesc anticipat pt raspunsuri
RUE
facand un trip in tara la inceputulul lui iunie am gasit in sibiu expo auto.
am dat o tura ca inca nu incepuse programul si unele masini erau descuiate.
accentul avea la expozitie o varianta CHEALAAAAAA!!!
asa ceva nu am pomenit: geamuri manuale, oglinzi manuale, etc la expozitie cu conditia ca au masini cu ABS, airbaguri etc.
ineriorul era mai rotunjit ca la logan dar in aceiasi maniera ieftina.
dar macar era culoare metalizata masina.
Eugen60134
QUOTE(sandman)
maine ma duc sa fac actele pt un hyundai accent, benzina, 1300cmc, an 2000. ce ziceti? fac o alegere buna? eu fac cam 400km pe luna. are consum mare? la ce trebuie sa ma uit cand o iau? multumesc anticipat pt raspunsuri


Accent 2003 - 1300cc, același motor, 60000km.
București - Costinești și retur, 140km/h pe autostrada A2 (300km), respectarea vitezei legale+10km/h în rest, mers cu depășiri, dar fără excese, aer condiționat 90% din traseu, 3 persoane + bagaje.
520km - 36L -> consum mediu 6,9L/100km.
sandman
gata, am luat-o! sunt super incantat de ea! motorul merge super si se comporta fff bine pe sosea. cluj-bucuresti 440km, mi-a mancat 24l !!! mers cu 110-120, depasiri, orase, etc.
Eugen60134
Felicitări, e o alegere bună. Mașina este cunoscută ca fiind fiabilă. S-o stăpânești sănătos, fără incidente și fără probleme.
daniel88712
salut.
sunt nou pe aici pe forumul asta hyundai. ma gandesc sa imi cumpar o mainsa hyundai din spania, intrucat voi pleca acolo in curand. am gasit ceva lantra diesel 1.9 GLS D
http://coches.net/ocasion/ficha.cfm?id=190...20D%2068cv%204p.

am vazut mai multe lantra in 2300-3000 euro de prin 98-2000.
imi spune si mie cineva ce inseamna GLS D? are cineva asa masina? e ok? nu prea am gasit informatii despre masina din asta
multumesc
Alexandru
QUOTE(Oriando54690 @ Oct 3 2005, 09:23 AM) *
Salutare, am si eu o problema care ma macina de cateva zile de cand mi-am ridicat Accentul. Am constatat ca motorul (baia de ulei mai exact) nu este protejata de scut si ... desi nu e in lista de optionale nici nu am fost informat de asta la cumpararea ei. Sa fie oare asa de marunta problema? Eu zic ca la gropile din Bucuresti si la zapada care o sa vina ar fi cat se poate de necesar. Cei de la service nu-l au in listele de piese de la fabricant asa ca cer si eu un sfat. De unde sa-mi procur unul... se merita sa ma agit sau nu .... etc
Multumesc anticipat


Exista scut pentru Accent. Costa aproximativ 5 mil lei + 500.000 lei manopera de montaj. Se poate cumpara fie de la magazinul de pe Bd. Ferdinand, fie de la HAR in Bd. Expozitiei. Este scut metalic, nu din plastic.
Alexandru
QUOTE(Zetics40545 @ Oct 6 2005, 09:01 AM) *
Nu stiu zau daca e asa de optional acel schimb de ulei. S-ar putea ca daca nu il faci sa nu mai beneficiezi de aia 5 ani garantie (care este oferit de Hyundai Romania) ci numai de 3 ani (cei oferiti de fabrica). Parerea mea este ca se merita (manopera gratuita, ulei + filtru cca 160 lei, asta era prin primavara cind am fost eu).


Nu afectezi cu nimic garantia daca nu faci revizia optionala de 1000 Km. Eu unul nu am facut-o...am considerat ca e o risipa de timp si de bani, pentru ca oricum trebuia facuta si revizia obligatorie de 7500 km sau 6 luni.
Alexandru
QUOTE(catalin57101 @ Dec 3 2005, 06:50 AM) *
Cred ca va fi foarte greu sa gasim niste huse care sa se potriveasca perfect.Eu as fi multumit daca ar trebui sa modific doar la tetiere daca pe scaune si bancheta spate vor sta bine.La cele luate de tine stateau bine pe scaune si bancheta spate inclusiv pe partea fractionabila?


Husele pentru Astra 2 se potrivesc perfect la Accent. Au si decupari pentru airbagurile din scaunele fata, si bancheta spate fractionata, si husa pentru cotiera banchetei spate. Singura mica problema este la tetiera centrala din spate care e putin nmai mica si trebuie facuta o pensa la husa ei. Eu am cumparat astfel de huse din targul Vitan cu 1.8 mil + 0,4 mil montajul pe masina (dureaza cam 30 min). Materialul din care sunt facute husele este excelent calitativ (nu se gaureste de la scrumul de tigara)
Alexandru
QUOTE(Atar @ Feb 23 2006, 12:15 PM) *
Dragos,
M-ai facut curios si am intrebat la dealer care e pretul reviziei la un accent.
Surpriza, in Galati accent diesel vechi 15.000km cam 5.6mil cu tot cu manopera si uleiul lor.
Accent nou nu aveau pretul intrucat Hyundai nu a definitivat lista de preturi pentru consumabile la noul accent(filtre). Mi-au zis ca pana luni vor avea preturile si vor afisa si tarifele( in Galati nu s-a livrat nici unul inca).


Pret revizii la HAR - Bd. Expozitiei, Bucuresti pentru Accent 1.5 CRDI :
- Revizia 1 (6 luni sau 7500 Km): 5,9 mil lei
- Revizia 2 (12 luni sau 15.000 Km): 9,5 mil lei
Nu numai manopera este umflata exagerat de mult, ci si preturile consmabilelor... Un singur exemplu: Lichidul de spalare parbriz....deabia umplusem rezervorul cu cateva zile inainte de revizie, totusi pe factura am avut trecut "completare lichid spalare parbriz" - 4,95 euro + TVA
Paula3105
QUOTE(Oriando54690 @ Oct 3 2005, 02:23 PM) *
Salutare, am si eu o problema care ma macina de cateva zile de cand mi-am ridicat Accentul. Am constatat ca motorul (baia de ulei mai exact) nu este protejata de scut si ... desi nu e in lista de optionale nici nu am fost informat de asta la cumpararea ei. Sa fie oare asa de marunta problema? Eu zic ca la gropile din Bucuresti si la zapada care o sa vina ar fi cat se poate de necesar. Cei de la service nu-l au in listele de piese de la fabricant asa ca cer si eu un sfat. De unde sa-mi procur unul... se merita sa ma agit sau nu .... etc
Multumesc anticipat


Comanda pentru scutul de la motor il faci la reprezentanta din orasul de unde unde ai cumparat masina.Si eu am masina si am facut acelasi lucru.Mi s-a onorat cererea la pretul de 100 de euro.
sharkone
Salutare lume!
Am o mare rugaminte.
Am un accent din 2004 si mi-a fost furata oglinda din stanga(oglinda electrica cu incalzire)
Daca stiti prin Bucuresti dar nu neaparat un magazin sau ceva de dezmembrari de unde as putea sa fac rost mai ieftin de ea.

Multumesc anticipat!
greyMD
cine are hyundai accent cu motor pe 12valve, nu ma papa bine uleiul?

la mine il mananca ca hapsana...
mihaelas
Am o problema la Accentul meu din 2003(nu porneste la prima cheie,demaror si baterie fara probleme),asa ca am fost la service.Mai intai mi-au schimbat bujiile,si amsina a mers 2 sapt, dar apoi a lut-0 de la cap.Am revenit la service, si mi s-a spus ca s-a defectat "imobilizatorul" care nu mai recunoaste cheie.Reparatia costa 1000 euro.Eu habar nu aveam ca am asa ceva la msina.M-am interesat pe site-ul oficial Hyundai si doar masinile de clasa medie (de la i 30sw in sus)au aceasta dotare si se specifica traba asta in categoria dotarilor standard. Eu am avut doar inchidere centralizata, dar alarma am pus-o eu.Diagnoza a fost facuta la serviceul DAB din Vitan(am hartie oficiala ca m-a costat 50 lei)si bine inteles ca reparatia nu intra in garantia de 5 ani din care mai am 2 luni.
florinfpo
Salut,
Ma poate ajuta cineva cu un manual reparatie pentru Accent Benzina 1.3 ?
indrani
BINE V-AM GASIT...Am un hyunday accent din 2005, motor 1.5, diesel...Am o problema si poate ma lamureste cineva...m-a lasat bateria, dar anterior aveam probleme la lumini...cand porneam si era rece avea o fluctuatie de intensitate la faruri, chiar si in bord si totodata se auzea si un "clic-clic",parca se juca cineva la ea.Am observat apoi ca facea asa cand deschideam ventilatorul...asta pana se incalzea.Sa fi fost asta problema ca m-a lasat bateria?..Am pus baterie noua si acum scade intensitatea la lumini cam la 30 secunde dupa ce deschid ventilatorul...Am fost la 3 electricieni si mi-au spus ca problema era datorita bateriei...dar de ce mai face si acum? sad.gif ...Eu cred ca face masa undeva pt ca se intampla atunci cand deschid ventilatorul...MULTUMESC ANTICIPAT...
James Kilowatt
Face din astea si cu motorul pornit?
Atunci s-ar putea sa fie alternatorul, circuitul de incarcare, ceva de genul asta. E usor de verificat, poti pune un voltmetru pe baterie cu motorul pornit si turat la vreo 2000 ture. Daca nu e macar fo' 14V ai o problema cu incarcatul. Sau daca nu sunt diferente intre voltajul cu motorul pornit sau cu el oprit (complet, cu cheia si eventual o borna scoasa).

Si de amorul artei, incearca sa incarci cu un redresor bateria veche daca o mai ai.... daca isi revine inseamna ca ai schimbat-o degeaba.

Am mai vazut de "electricieni" din astia inteligenti, cineva cu un C4 a patit la fel si a platit 200E pe doua baterii pana s-a prins un geniu ca e o problema de incarcare.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.