Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NEW FOCUS
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Ford
Pages: 1, 2
alex46383
Salut

Mi se pare ca exista o neconcordanta intre parerile voastre si cele ale maj specialistilor si revistelor care spun ca focus are interiorul de calitate peste medie.De fapt si testul care a fost in ams s-a zis asta opel astra si ford focus are interiorul cel mai bun.
raul-27
Daca ai observat revistele nu prea au curajul sa spuna pe sleau minusurile masinilor testate;sunt mentionate in trecere ca niste lucruri nesemnificative iar cine stie ce inovatie minora care la alte marci e de ani de zile e ridicata in slavi.
Parerea mea:am fost la drive test cu 1.6 Tdci si 1.6 benzina si mi s-au parut puturoase.Tdci-ul agata la retrogradare din tr3 in tr2 iar usile zdranganeau de m-a luat durerea de cap.Masinile aveau 5000 de km la bord.Finisajele sunt de tot plinsul.Si cu asta basta.Nu va suparati. arigato.gif
madalina
Alex, uite-te si la reclama cuprinsa in revista...Pe mine m-au socat cu Mazda. Pana sa fie preluata de Tiriac, nu scria nici-o revista nimic de Mazda, dupa ce a luat-o el, o gramada de articole laudative - nu ca nu ar merita biggrin.gif , dar sa nu exageram.
Ovidiu41654
In Pro Motor se cam iau de aspectul de lucru facut pe vapor al radio-cd-ului Sony si nu numai, dar acolo au gasit si o maneta de la frana de mana la Golf la care iesea foarte usor manerul de plastic.
Cine a mai condus noul Focus, cine si-a mai cumparat? Sunteti multumiti macar de partea mecanica? Usi care zdrangane? Schimbator care agata? Parac erau la Megane respectiv C4...
Mihai 36955
Am ales un SEAT TOLEDO 2.0 TDI STYLENCE + ceva optionale. Sper sa fi facut alegerea corecta.
Ovidiu41654
Felicitari, l-ai si comandat? Cat astepti sa vina? Si de ce ai renuntat la Golf Plus?
Mihai 36955
Am renuntat la PLUS pentru ca nu-l aveau pe stoc ( nu aveau nimic care sa aiba dotarile de mine ) si dura 3 luni pana sa-l aduca, iar Seat are modelul cu dotarile dorite de mine aici. Deja l-am vazut, ba chiar l-am condus un pic in parcare. biggrin.gif
Ovidiu41654
Si cum ai iesit la pret fata de Golf?
Mihai 36955
In primul rand sunt game diferite desi au aceeasi platforma si aceleasi motorizari, au dimensiuni diferite. TOLEDO concureaza TOURAN, unde TOURAN este la pret mult peste TOLEDO, iar ALTEA concureaza PLUS-ul, unde la fel PLUS-ul este mai scump decat ALTEA. La randul ei VW se adreseaza unui public mai familist, cu multe buzunarele, cu multe spatii de depozitare, multe briz-briz-uri familiste ( care mie imi placeau ), iar SEAT se adreseaza unui public mai dinamic, mai sportiv, chiar daca masinile probabil ca se comporta la fel pe drum, dar pozitia la volan, volanul ( face cat 10 volane de la VW, adica arata si se conduce BESTIAL ), dar repet am luat-o pentru ca este in tara, daca nu era nici asta, mai aveam o optiune care nu prea ma incanta, si anume OCTAVIA 2 cu 1.9 TDI ( 105CP ) cam cu aceleasi dotari.
Ovidiu41654
Ce stiti, cand o sa se introduca garantia de 4 ani la Ford Focus? Cat e revizia la diesel si cat la benzina? Mi s-a spus ca e 100-130 Euro fara TVA.
dany_ford
QUOTE(Ovidiu41654)
Ce stiti, cand o sa se introduca garantia de 4 ani la Ford Focus? Cat e revizia la diesel si cat la benzina? Mi s-a spus ca e 100-130 Euro fara TVA.


Garantia de 4 ani fara limita de km se introduce de la 1 septembrie, la toate turismele Ford. Depinde de cilindree, combustibil, si da e cam intre 100 - 130 euro+TVA! Mai ieftina la benzina.
pretorian
Din profil seamana cu Seat? sau mi se pare mie, oricum nu arata rau deloc, cat despre calitate nu ma pronunt caci nu m-am suit in nici una si nu sunt in cunostinta de cauza.
Cornel001
Ce stiti despre motorizarea 1.6 100CP vs 115 CP ?
Am sa citez aici ce am intrebat pe forumul Ford:
Ce diferente sunt de fapt (nu ma intereseaza dpdv tehnic, cum ca ar fi nush ce dubla variabila) ci ca efect, intre cele doua motorizari surori ? Pt un Wagon Trend, vad ca diferenta , cf informatiilor de la reprezentante, e de cca 450 EUR+ 20% (TVA+acc). Mie mi se pare ca nu prea merita. Voi ce stiiti/spuneti ? Cam ce diferenta de pret ar merita ?
(Dany sper ca nu te superi ca am intrebat si aici, am vrut aflu mai multe pareri; oricum cred ca o sa fac un test-drive cu ambele variante si, daca cumva mi se ofera si cea de 115 CP la un pret bun, poate...)

Ovidiu, am vazut ca si tu esti interesat de Focus2. Sa inteleg ca pana la urma ai luat Astra H Caravan Elegance? Ce te-a determinat sa o alegi ? Stiu ca au promotie, si ma tenta si pe mine una in caz ca nu ma inteleg cu cei de la Ford (desi daca ma iau dupa Dany se pare ca sunt sperante sa ma inteleg smile.gif )
Iulian HondaFan
nu prea poti aprecia "efectul" daca nu stii si ceva tehnica/fizica... in fine, diferenta de 15CP e semnificativa si de la 160 la 175CP darmite de la 100 la 115.

test drive ambele variante si daca nu sunt si alte variabile diferenta trebuie sa fie vorbeasca de la sine...

daca cei 15 ponei merita cei 450euro +taxe asta esti tu mai in masura sa raspunzi... io i-as da daca n-ar fi f. greu...
Ovidiu41654
Eu am ca prima optiune Astra Caravan (motor 1.6 sau 1.8 sau diesel, in aceasta ordine, dar in functie de noile preturi pe 2006 la masini si pachete voi vedea exact ce aleg). Focus este pe locul 2 in lista urmate de Citroen C4, dar ambele la distante mari. Astra cred ca este masina care acopera cel mai bine absolut toate cerintele unuia ca mine. Vreau o masina care sa arate bine, sa fie cata de cat de firma, sa aiba motorizari decente si fiabile, calitate la finisaje si materiale, spatiu, atat la sofer, pasageri cat si de incarcare, garantie, preturi la revizii (plus interval de revizii) si nu in ultimul rand pret.
Focus nu ma satisfacea la cateva criterii, materiale interior si finisaje, pret revizii si pret masini, care de curand a scazut si de aceea a inceput sa fie mai atractiv. Daca voi face compromis la celelalte criterii si Astra va avea alte preturi la configuratiile dorite ma voi orienta catre Ford.
C4 imi place ca design, cat de cat materiale si finisaje dar nu imi place schimbatorul de viteze care chiar agata si as prfera o masina teutona totusi, aici sunt cam subiectiv, recunosc.
Cornel001
Pe 2006 ? Pai tu cand dai comanda ?

In alta ordine de idei, as mai fi vrut cateva info, daca detine cineva:
- Are geamuri atermice "pe bune"? (ofera optional si un parbriz reflectorizant la 126 Euro CIP, o merita?) ? Am vazut ca si Octavia2 se lauda cu geamuri d-astea. Altfel spus: care e diferenta dpdv atermic intre geamurile de: Dacia1310 vs Logan vs MeganeII vs Astra H vs Focus2 vs Skoda2 ? Exceptand Dacia, la celelalte e aceeasi Marie ?
- ce stiti de suspensia Sport de la varianta Sport, in raport cu suspensia obisnuita de la celelalte variante ? E prea rigida ? Te zgaltaie prea tare in caz de drum nu prea perfect ?
- scartaie/troncane ? Am auzit f putini care s-au plans de asta la drive-test
- legat de motorizare: ambele variante 1.6L si cea de 1.4L au cica acelasi consum urban scazut: doar 8.7L/100KM. Hmmm ?

Imi mai face cu ochiul si Octavia II Ambiente 102 CP + optionale... ce ziceti ? Pe ansamblu prefer Fordul daca ma inteleg cu dealerii (am mai zis-o).

Alte informatii sunt binevenite. Multumesc.
madalina
Toate masinile facute dupa vacanta din august 2005 a fabricilor sunt modele 2006!

La unele modele apar si diferente de pret, din aceasta cauza unele masinii au promotii acum, fiind masini pe stoc !
Cornel001
Diferente de pret ? In minus ? Alte diferente ?
madalina
In general in plus la pret, deh, se mai inoiester un pic masina, iar intre modelele 2005-2006 pot exista mici diferente! Se mai rezolva ceva din bolile copilariei, se strica altceva....
Marian41045
Asta inseamna ca daca eu am facut comanda in 2005 dar masina a fost produsa dupa august 2005 voi platii ceva in plus. Nu prea cred.

Poate doar comenzile facute dupa august 2005 ....
Cornel001
Marian, am vazut pe alt topic ca la varianta Sport ai mai pus niste optionale, printre care ai enumerat aer conditionat ? te refereai la manual sau automat ? din cate stiu manual e standard la Sport. Jantele de aliaj sunt standard la tine ? Cu o varianta Sport te-ai plimbat deja sa-mi spui si mie cum ti s-a parut suspensia ? Daca da, motorul de 115 trage la turatii joase ?
Marian41045
QUOTE(Cornel001)
Marian, am vazut pe alt topic ca la varianta Sport ai mai pus niste optionale, printre care ai enumerat aer conditionat ? te refereai la manual sau automat ? din cate stiu manual e standard la Sport. Jantele de aliaj sunt standard la tine ? Cu o varianta Sport te-ai plimbat deja sa-mi spui si mie cum ti s-a parut suspensia ? Daca da, motorul de 115 trage la turatii joase ?

Aerul conditional manual este standard. Eu mi-am pus aer conditionat automat.

Jantele sunt si ele standard. N-am pus ceva mai mare (17 sau 18).

Nu m-am plimbat cu aceasta varianta de focus. Nu pot sa-ti zic nimic despre ea. Poate altcineva iti poate spune raspunde la aceste intrebari.
Marian41045
QUOTE(madalina)
In general in plus la pret, deh, se mai inoiester un pic masina, iar intre modelele 2005-2006 pot exista mici diferente! Se mai rezolva ceva din bolile copilariei, se strica altceva....


Aveti idee pe unde gasesc un articol cu probleme ce au aparut la aceasta versiune de focus?
Andrei Suzuki
Am fost si eu la Tiriac si m-am urcat in Focus.Mi-a placut,numai ca plasticu ala cam lasa de dorit.Tapiteria la fel.Totusi,imi place cum e aranjat interiorul.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.