Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Femeile la volan
Masini.ro Forum > Discutii generale > Combat zone
Pages: 1, 2, 3
M i h a i
QUOTE(Lexy)
...ala oare ce facea in masina...se ruja? Scuze ptr discutia off topic dar nu am rezistat.



nu neaparat...poate-i schimba tamponul laugh.gif
cristianc
OT: Da, probabil tipul ii schimba tamponul..bleahhh
James Kilowatt
Nu, asta cu tamponul in intersectie n-ar fi mare lucru.
Stiti ce-ar mai lipsi sa se intample in curand? Sa se acorde prioritate functie de partidul la care apartii si functie de ultimile rezultate la alegeri :bounce:
Laurentiu_007
E corect ceea ce spuneti.Adevaru e ca nu orice femeie poate sa conduca bine, in schimb toate femeile pot incurca rau circulatia.
Mai sunt unii tampiti care se iau la intrecere cu masini ultimul tip in timp ce eu se tarasc pe asfelt cu o amarata de Dacie.Si culmea e ca nu se lasa.
M i h a i
QUOTE(Laurentiu_007)
Mai sunt unii tampiti care se iau la intrecere cu masini ultimul tip in timp ce eu se tarasc pe asfelt cu o amarata de Dacie.Si culmea e ca nu se lasa.


Poate vrei sa incerci o reformulare caci eu n-am priceput nimic
Rai
Nu stiu daca noi barbati avem nevoie de asa ceva.
Oare femeile sa fie asa de proaste la volan sau cu masinile?
Eu unul va zic ca nu mai e de mult asa cand vad aici(Germania)la cumparaturi numai femei si parcheaza perfect si masini mari.Si cand vad la lucru la BMW sau acum cat sunt la Mini ce stiu femeile sunt uimit cred ca rolul lor de slabe soferite a cam trecut asa ca eu as zice sa ne bucuram de ele ca mai scriu cate ceva f f bine Lexi si cand sunt pe sosea.
Si asa subiecte cred eu ca sunt si fara gust mai ales ca ne aflam in 2004 si traim in Europa si nu suntem cine stie cu ce religi.
Dar putina gluma nu strica. tongue.gif
cometa
ok, sunt de acord cu afirmatia ca unele femei la volan sunt putin "distrase", "aiurite" si alte epitete de acest gen. sunt de acord si cu afrimatia ca "barbatii sunt mai naturali la volan". exista soferi si soferi. dar sa spui ca "femeia la volan" este un mai mare dezastru decat barbatul la volan mi se pare o generalizare mult prea acuta. exemple, evident, ca se cer : roscata la semafor, ford fiesta, verde. in spate, autobuz. milisecunda 2 dupa verde, claxon, flash, etc. altul : ieri, semafor din nou, banda 1 drept, banda 2 stanga. passat banda 2, roscata cu fordu' banda 1. verde. evident, passat pe banda 1, ca "are cu ce". evident, nesemnalizat. ok, uateva, zic. prima straduta dreapta, 50 m. passat facut dreapta pe straduta, nesemnalizat, evident. bine ca eram cu a doua.
si exemplele ar putea continua. desigur, multi se pot baza si pe faptul ca in extremele mele existe neste cercuri galbene cu semnul exclamarii in ele (oare la ce folosesc? :sugiuc: ) am mai vazut o discutie despre incepatori, dar m-am abtinut de la comentarii. nu am pretentia ca sunt as al volanului, sau ca stiu sa conduc impecabil. pentru ca nu e asa. dar, din fericire, stiu sa incetinesc, sau sa opresc, daca cineva iese cu spatele de undeva si nu vede si sa-i dau flashuri ca poate iesi, stiu sa ii fac semn cu avariile cuiva pentru ca m-a lasat sa ma bag in fata lui, stiu sa semnalizez si sa ma asigur cand doresc a face manevre etc
problema cu femeile la volan este mult mai veche. da, e drept, unele femeile fac uneori cele mai stupide incidente (vezi rujat, telefon etc. desi cu tel...un passat pe banda 3 cu 30km/h condus de un barbat am mai vazut). dar nu sunt de acord ca TOATE femeile sunt toal incapabile in calitate de soferite. si ca sa termin belicos, nu consider ca trebuie sa demonstrez nimanui ca stiu sa conduc bine, trebuie numai sa ajung din punctu' a in punctu' b fara probleme, fara sa fac ceva ce nu mi-ar place sa mi se faca.
am terminat.
p.s. nu mai generalizati!!! :argue:
Vlad6
mie imi place aia cu "femeile nu stiu la ce folosesc oglinzile laterale, ca nu poti sa te machezi in ele" biggrin.gif
Acum serios vorbind la multe femei sa aplica dar exista si barbati, cat despre generalizari ele sunt gresite, corect spus ar fi:"majoritatea femeilor la volan incurca traficul" pentru ca intradevar exista si femei care chiar se pricep sa conduca.
PS: cometa tu esti un exemplu pozitiv si sper ca o parte din obiceiurile bune deprinse se datoreaza si prezentei pe acest forum
cometa
vlad, recunosti ca exista o doza imensa de sexism in afirmatiile de genul aceleia pe care tocma ai rostit-o?smile.gif desigur, sa discutam asta ar insemna sa o luam invers, de jos (mentalitatea incetatenita ca locul femeii e la cratita, nicaieri altundeva!). in alta ordine de idei, nu inteleg afirmatia, in gand sau cu voce tare, "lasca vede ea/el ce tare sunt eu", prin asta intelegand "curse" pe arterele principale si alte mitocanii la volan, doar pentru ca intre picioare exista altceva. ma rog!
deprinderile astea le am si de aici, citind diverse opinii, dar si din trafic, alaturi de seful de trib, care, desi uneori are accese de "eroism" este un sofer civilizat. pentru ca, pana la urma, eu cred ca la asta se rezuma. esti civilizat si nu trebuie sa demonstrezi nimanui ce smecher esti la volan, ori esti neanderthal si te bati cu pumnii-n piept asemenea lui King Kong. figurat vorbind, desigur smile.gif
inchei multumind Cerului ca am dat, in trafic, peste mai multi OAMENI, in sensul celui amintit mai sus arigato.gif
guerilla
ce sapaturi arheologice aici.. incercati sa revigorati un subiect dezbatut acum 2 ani?!? laugh.gif
cometa
nu. doar ca parerea mea este ca, barbat sau femeie, la volan, putem fi civilizati. daca dorim, evident blush.gif
si putem intelege ca doamna din fata/spatele nostru este mai preocupata de estetica fetei sale decat de plecatul in secunda doi de la verde de la semafor, eventual cu scrasnit de roti smile.gif nu zice nimeni sa fim de acord, dar cred ca putem intelege.
otoh, ziceti-mi, bre, si mie, unde le gasiti, ca eu de cand circul, nu am vazt niciuna care sa stea sa-si improspateze rujul sau sa-si schimbe tamponul, cum ziceau colegii, la semafor smile.gif
marius60959
mergeam pe Barbu Vacarescu pe banda2, 50-55km/h, primul dintr-un grup de masini. din fata vine un tico pe banda2, trece pe linia de tramvai si se opreste semnalizand stanga. il vad, nu mai accelerez, nu-i fac niciun semn, nu aveam cum sa opresc in siguranta pentru a-l lasa. aproape paralel cu mine un ford mondeo...care ghici ce face....opreste. atunci tico se baga si imi taie mie fata. rezulta frana pana la podea...oprit la mai putin de un metru de usa lui din dreapta. la volan era o tipa de 40-45 ani care s-a mai si speriat...si s-a oprit. tot ea era super nervoasa ca "de ce nu m-am oprit...nu l-am vazut pe cel de pe banda 1 ca a oprit?"
partea si mai "amuzanta" e ca in spate un fiesta condusa de o tipa mai tanara aproape s-a proptit in bara mea...

acum ce sa zic...nu generalizez..dar de la un timp am observat ca multe femei la volan se bazeaza pe ideea ca le lasi sa se bage. ar trebui mai multa atentie nu poti opri mereu...iar faza cu oglinzile laterale e cam reala..multe soferite nu stiu de existenta lor...
madalina
Auziti, dar voi barbati care pleaca cu oglinzile laterale pliate nu ati vazut?

Astazi am mers de la Galeriile Orizont pana in fata la Mac in Romana cu semnalizarea de drwapta pornita. Se mergea bara la bara si nu puteai schimba banda decat daca dadeai de vreun ametit ce uita sa plece sau te lasa cineva. Nu m-a lasat nimeni. Cu greu am prins un loc liber in fata unui autobuz si m-am bagat, altfel, Dumnezeu cu mila.

Bunul simt ce lipseste in curca traficul (vedeti topicul cu lipsa educatiei la volan), nu genul persoanei ce conduce o masina!
cometa
offtopic/ marius, fiesta aia era verde, intamplator? biggrin.gif
ontopic/ mada, ai incercat sa le faci semn cu mana? poate nu vedeau prea bine la distanta, ca vrei sa faci si tu dreapta....
ok, sunt rea. dar sunt de acord daca am fi mai civilizati, in sensul expus mai sus, poate nici traficul n-ar fi asa sugrumat/infernal.
parerea mea smile.gif
r4mp
si eu pot spune cu mandrie ca , cunosc o shoferita profi : my mother biggrin.gif ! are carnetul din 94 si a avut pe mana : 2 dacii, 1 land rover defender in 2 usi ( de la firma ), tico care l-a tinut din 98 pana in iarna 2005, iar acum nissan almera. pot spune ca are un stil de condus chiar sportiv ( mereu ma amuzam cum pleaca prima de la semafor cu tico bicycle.gif ). DECI nu depinde ca-i femeie ca-i barbat! Am mers si cu o taximetrista, and she rocks! band.gif
Arheopterix
Azi am facut stanga pe Dorobanti,venind dinspre Piata Vict.
O data cu mine ,dar trecand pe rosu,si venind dinspre Howard Johnson,un seria 5 (negru bineinteles)...
Avea numere de Calarasi asa ca l-am lasat sa treaca.
Mare mi-a fost surpriza cand am vazut ca se posteaza pe mijlocul drumului si merge cu cca 20 km/h.
M-am strecurat pe langa el,avea partea stanga a masinii lovita.
La volan un tip bronzat (chiar bronzat nu altceva) in maieu (bineinteles) cu ghiul si bratara (bineinteles).I-am tras un claxon chiar langa ureche,si am accelerat (tot pe langa urechea lui) cu o toba destul de obosita.
S-a dat putin la oparte,si eu m-am dus spre benzinaria Dorobanti.
In oglinda il vedeam ,tot pe mijloc,tot cu viteza f mica,chiar facand zigzag ca sa nu poata fi depasit.Avea in spate o coloana lunga si el ,buricul pamantului,ii sfida pe toti.
Asta e unul din motivele ptr care ma bucur daca vor fi camere care sa impanzeasca tot orasul.
Chiar daca o sa platesc si eu cateva amenzi.
Arheopterix
Hmmm
Am gresit locul...
Tebuia sa fie la "Lipsa de educatie la volan..."
Adr1an
Nu vreau sa le tin partea femeilor in aceasta disputa insa vreau doar sa va spun ceva.. In Londra de exemplu am ramas cu gura cascata sa vad femei (si sunt f multe) la volanul celebrelor double-deckers (n.r. autobuze cu etaj) si pe bus-urile Mercedes recent introduse.. lungi de 18m. Talent? Indemanare? Curaj ? Habar n-am... dar ele SUNT acolo la volan si isi fac treaba excelent.
Dreptul la parere va apartine fiecaruia !!! :bash:
booneK9
The National Highway Safety Council has done extensive testing on a newly designed seat belt. Results show that accidents can be reduced by as much as 45% when the belt is properly installed. Correct installation is illustrated below.
booneK9
ooooooops. Am postat gresit. Trebuia la siguranta circulatiei. biggrin.gif
Adr1an
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Oricum e tare faza !!!
Baby Blues
Deabia astept sa-si ia nevasta-mea carnetul ca sa pot bea si eu ceva beer.gif
HalbaSus
adrian, sa stii ca ai mare dreptate... e super sa aiba sotia carnet, cu toate ca permisul nevestei este o arma cu 2 taisuri, pe de o parte devine mai paranoica cand sta in dreapta, pe de alta parte e o binecuvantare cand va duceti la un chef, bar, restaurant si o convingi ca nevoile tale de a bea bere sunt mai urgente si mai importante decat nevoile ei de a bea vin rosu sec (asta mai bea sotia mea), nevoi pe care le puteti oricum rezolva trecand pe la supermarket in drum spre casa, ocazie cu care o sa-i cumperi si bomboane de ciocolata biggrin.gif
Armadyllo
Hm....chiar ma gandesc ca Halba are mare noroc cand merge la chefuri biggrin.gif ...isi poate bea de multe ori numele....linistit ca ajunge acasa cu bine beer.gif

Cat despre femei... :pray: e jale cu majoritatea dintre ele.Chiar am reusit sa tin minte numarul femeilor care mi-au placut cum conduc...6 in ceva ani.In rest...cred ca aplic si eu metoda lui MR...cu handicapatii la volan. But don't worry...si barbatii au ceva procentaj la categoria asta...mai ales batranii...care multi de-abia mai vad...mai au si reflexele intarziate.Sincer ar trebui ceva teste in plus incepand cu o anumita varsta biggrin.gif ...ma refer la medical...

Faze de astea cu semnalizarea uitata...nu e mare lucru...se vede clar ca asta e unul din punctule cele mai ignorate...si duc la extrem:ori se uita semnalizarea aprinsa...ori nu exista semnalizare la manevre.

Ma bucur de un lucru...(Madalina daca ar putea sa faca un concediu pe aici...sa vada real)...ca exista educatie la volan....la majoritatea...in sensul ca esti "lasat"...sa iesi de pe un drum lateral...sa schimbi banda de circulatie,sa virezi stanga chiar daca din sensul opus se circula (aici depinde de viteza)...dar daca se circula mai incet in coloana...nu stai mult...
RUE
mai oameni, a mea are permis din marite 2005. fiind plecat dupa ce si a luat examen nu a atins masina pana in iunie cand am venit si am pus o la volan. am mers si in poligon. nu au invatat o aia nimic. poate si ea nu are inclinatii ca orice femeie de fapt.
a condus de atunci cand am fo acasa numai cu mine in dreapta (si cutia de dacie bat-o vina) pt a avea cine sa i dea a doua.
la mers cu spatele e bomba.

scot eu sofer din ea pana la urma!
faza e ca vreau sa conduca numa in oras singura. nu la drum.
si in oras la pizza si chinezesc e sufic ca eu beau dar uneori vrea si ea bere ... aia e mai naspa....

muuult noroc! la femei!
HalbaSus
QUOTE
si in oras la pizza si chinezesc e sufic ca eu beau dar uneori vrea si ea bere ... aia e mai naspa....


Si a mea mai vrea sa bea cate un vin rosu sau o berica blush.gif atunci incep negocierile... deobicei cedeaza ea... cand nu, atunci luam taxiul biggrin.gif
Eu cred ca problema sotiei tale e lipsa de experienta si masina (sincer daca m-as pune acum pe o dacie 1310 cu o cutie care agata nici eu nu m-as prea descurca... desi pe asa ceva am facut scoala blush.gif ). O masina mai usor de condus (spre exemplu un matiz) sau orice altceva mai "user friendly" si un pic de incredere sa mearga mai des cu masina si gata, s-a rezolvat problema. La inceput e mai greu. Totul e sa nu se lase. Spre exemplu sotia mea dupa ce si-a luat carnetul a condus fara probleme cateva luni apoi a avut o tamponare (nu a fost vina ei, un tip cu alcoolemie 1.57, cu mana rupta si cu permisul anulat a intrat in ea (probabil nici nu a vazut-o)), oricum dupa incidentul ala nu a mai condus cateva luni bune... dupa care mi-au suspendat mie permisul (bausem si eu 2 beri si nu avea cine sa conduca blush.gif ). Asa ca vrand nevrand a trebuit sa inceapa sa conduca chiar din momentul ala. De atunci conduce fara probleme si as spune chiar bine. Deci in tot raul a fost si un bine.

Dezavantajul faptului ca sotia are carnet e faptul ca limitarea din dreapta s-a extins mult (e mult mai sensibil limitatorul ca sa zic asa, observa si alte manevre ilegale in afara de viteza). Asa ca la drum lung e mai greu... dar nu le poti avea pe toate. Oricum am vazut femei care actionau ca limitatoare electronice chiar si fara sa aiba carnet, a mea macar poate conduce cand eu beau smile.gif.

P.S: Ceea ce vrei tu se numeste "sofer de betie" cum se exprima un prieten, dar nu stiu daca e o idee asa buna, daca conduce de cateva ori pe luna seara cand veniti din oras nu o sa invete prea multe.
Arheopterix
Azi am vazut ceva super!
La intersectia Blvd Aerogarii cu servicul Baneasa,era langa mine la stop,un Seat Ibiza destul de harbuit.
La volan era o tanara miniona,iar pe bancheta din spate un imens Dog De Bordeaux!
Cine nu stie cum arata un DDB,e cainele din filmul "Turner&Hutch" cu Tom Hanks.
Pe scurt,cainele asta e enorm dar f f docil si calm (cand nu il enerveaza nimeni) .Statea si balosea de zor.Soferita,care purta un maieu,se tot stergea cu un prosop pe umar,si incerca sa ii impinga capul mai intr-o parte.Fara succes bineinteles,ptr ca DDB are nevoie de multa afectiune,asa ca se sprijinea cu capul pe umarul ei .
Cred ca tanara nu ii era frica sa o agreseze cineva in trafic :angel:
HalbaSus
Sau isi iubea cainele... din cate am inteles si madalina isi transporta frecvent patrupedul... ce-i drept al ei e ceva mai mic decat dog de bordeaux smile.gif
madalina
Catelul meu este mai mereu la mine in masina (asta cand se intampla sa am masina biggrin.gif ). Numai ca al meu este tot mai mic decat capul Dogului de bordeaux...
Andrei38283
Acum cateva luni am mers cu o buna prietena care abea isi luase permisul. M-a dus cu 140km/h de imi ajunsese inima in gat, la un moment dat am crezut ca sarim cu masina in boscheti. Nu mai vreau sa repet experienta. Dar am mers si cu colegi de facultate sau prieteni care erau pe langa rau de tot. Si faza nasoala era ca desi nu stapanea bine maina incerca sa faca lucruri riscante.
Cum spunea si Vlad important e sa conduci cat de bine poti si daca gresesti sa-ti asumi greseala si sa nu o mai repeti in viitor indiferent daca esti baiat sau fata.
Si ca sa fiu sincer nici eu nu stiu sa parchez lateral. :angel:
Adr1an
Ce ti-e si cu astia care isi duc patrupedele cu masina. Madalina, ma gandeam daca poti sa ii gasesti un job cainelui daca tot sta langa tine. Ai putea foarte bine sa il inveti sa iti schimbe vitezele (in cazul in care ai o masina "manuala") sau si mai bine, atunci cand ploua il poti pune sa invarta la stergatoare!! :angel: biggrin.gif :angel: (just joking)
RUE
halba: nu vreau deloc sa fie sofer de weekend. am luat dacia aia cu increderea ca pe 500 euro are o masina care porneste f usor, fara pretentii ca daca o loveste dau cu ea de pereti (cu masina normal..) si deoarece daca ea nu conducea (inca nu avea permis cand am luat masina ci dupa 3-4 luni s-a intamplat si asta) riscam sa stric si 3 000 euro sau mai mult pe o masina care sa stea in fata blocului 1-2-3 luni cat sunt e plecat de obicei intre care mai stau max o luna pe acasa.

acum chiar am avut la mecanic masina (se blocase la mine in tr 1) si a facut o. a adus o ea acasa cu mecanicul ca eu deja eram departe. maine seara verific lucrarea daca mai agata.

inca ii mai caut un tico sh sa il ofer sotiei spre destrabalare. am vrut sa iau logan dar am atractii imobiliare... si nu vreau sa stric banii.

problema ei e frica si ca nu are asa dexteritate si atentie la volan.
HalbaSus
QUOTE
problema ei e frica si ca nu are asa dexteritate si atentie la volan.


Crede-ma nici noi nu am avut, doar ca noua nu ne-a spus nimeni asta biggrin.gif Eu dupa ce am terminat scoala nu vroiam sa fac altceva decat sa conduc... ziua noaptea, tot timpul smile.gif acum imi dau seama cate greseli faceam si cat de prost conduceam. Chiar acum cateva luni mergeam cu un coleg mai in varsta cu care am facut un drum de vreo 200 de km cand eu aveam carnetul de aproximativ 6 luni... si imi zicea ca aveam un stil de condus haotic... pe linie dreapta calcam masina cat se putea si mergeam repede, in schimb cum vedeam o curba incepeam sa franez si o luam cu 50-60 km/h indiferent cat de larga era curba.

Totul e sa nu-i fie frica... dupa cateva sute/mii de km o sa inceapa sa aiba de toate, si dexteritate si atentie smile.gif.
RUE
mie imi spui? de la 11 ani am disperat pe toti eu sa bag masina in curte, eu sa o intorc, eu sa o spal, orice numai sa conduc fie si numai 10 m si sa aud motorul sub picior.
pana la 18 ani si o luna cand mi am luat permisul am condus maxim 3-400 km dar am cascat ochii la altii cand conduceau.. dar cascam nu gluma...
e important interesul pt conducere care la nevasta inca nu e maximizat.
desi teoretic stiam multe, la 18 dupa ce am devenit posesor (am platit 1/3 din costul scolii unui instructor cunoscut familiei care m-a testat o ora in oras si apoi mi a depus dosarul semnand adeverinta de scoala) am constatat ca sunt la inceput dar nu am avut masina ca sa imi satur asteptarea de la 11 ani.
de atunci am condus orice.. tractor, dacie, wartburg, patrol, camion, motocicleta si pot spune ca "nu voi inceta niciodata sa iubesc masinile".

asta e diferenta la soferi si posesori...

primavara asta in dominicana am constatat ca o prietena localnica posesoare de isuzu 4x4 dubla cabina pickup mergea cu spatele extraordinar prin aglomeratii distante mari si cu o siguranta dementa.
prefera sa conduca ea pt siguranta copiilor ei..
Arheopterix
Avem o prietena de familie,Antonia,care e din Sardinia.
Acolo,in centru insulei ,unde au cateva ferme,e o zona muntoasa si putin populata.Antonia conduce ceva gen calugarita din filmele cu jandarmii a lui Luis De Funes.
Merge inclusiv cu o camioneta cu capra in spate,cu viteza pe serpentine.
E cosmar sa mergi cu ea.
A fost prima femeie care a luat carnet la ea in judet....
O data,a avut o intampalre;
Mergea ca deobicei cu viteza,cand un individ i-a facut semne sa opreasca.
Cunoscand pe toata lumea din zona,iar individul nu era localnic,la ocolit si a gonit mai departe.S-a trezit fata in fata cu o avioneta care ateriza...
A reusit avioneta sa ia din nou inltime,dar la limita.
Explicatie;In zona,aterizeaza cateodata avioane mici pe drumurile locale,care sunt f rar circulate.Cineva are de obicei drije sa opreasca masinile .
booneK9
QUOTE(Adr1an)
Ce ti-e si cu astia care isi duc patrupedele cu masina. ...

Eu unul, mare fan declarat al caninelor, ma declar ultragiat de asemenea declaratii... (joking)
La mine cainele ajunge in masina doar in week-end, la plecarea in "tabere", dar distractia e maxima.
Dar nu stie decat sa faca un curent ingrozitor in masina (ca fara geam lasat nu e loc) si sa atraga priviri galese...
QUOTE(Madalina)
...(asta cand se intampla sa ma masina). ...

Cand te masina? Cand ai masina? Explicitati, va rog. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.