Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Jaguar vs Volvo
Masini.ro Forum > Masini.ro > Versus
Pages: 1, 2
AlexTM
Trebuie sa fii pregatit sa investesti in intretinere. Plus combustibil, plus taxe. Mult. Si sa ai si o masina de rezerva, cat asta va sta prin service smile.gif

BMW seria 6 am recomandat si eu acum cateva pagini.
Si Lexus LS400, de ziceai ca nu gasesti. Sunt pe net, cum nu? (nu multe, dar sunt; evident, nu in Romania)
solmar
De ce nu iei in considerare si o broscuta veche?
HalbaSus
QUOTE (Titi1988 @ Apr 10 2012, 09:20 AM) *
Topicul asta mi se pare gen TopGear, cumperi masina super tare pentru vremea ei ( acum 20 de ani) la jumatate de pret de logan chel nou... ca si emisiune super tare ideea dar in viata reala mi se pare riscant. Poate masina aia sa fie cea mai fiabila, cea mai cea dar eu vad in felul urmator:

Da, are accente de top gear, de aia au aparut deja 2 clipuri din top gear (defapt primul e din Thriller, un DVD facut de Clarkson). Dar nu mi se pare ceva nasol. Vorbim de o masina pe care cineva o ia din placere, nu de o ambulanta (acolo fiabilitatea mi se pare importanta la asta nu).

QUOTE (Titi1988 @ Apr 10 2012, 09:20 AM) *
1.o iei la 2000 euro-100% ceva nu ii in regula la ea, nu are cum cineva sa o dea in stare perfecta. De aici incepe distractia cu piesele( daca mai gasesti), nervi etc. Masina aia poate sa te lase in drum oricand ( nervi si iar nervi)


Se strica ? = provocare, ai ocazia sa te manjesti de ulei, sa discuti cu alti proprietari care au avut probleme similare, sa cauti piese, etc... mi se pare fun.
Te lasa in drum ? = scoateti sticlele de bautura ! Party ad-hoc !

Serios, nu inteleg goana asta dupa fiabilitate. Nu toata lumea are nevoie de fiabilitate, daca masina mea nu porneste dimineata inseamna un singur lucru: voi bea bere in pauza de masa biggrin.gif

QUOTE
2. daca masina aia a fost luata de o persoana super grijulie care a mers cu ea pana la magazin si inapoi o data pe saptamana si a tinut-o in living stergand-o de praf toata ziua nu costa 2000 euro. Poate 20.000 euro.

Ba tot 2000 de euro costa, pretul este locul unde cererea se intalneste cu oferta, daca nimeni nu ofera mai mult de 2000 de euro pe masina atunci atat costa masina... in plus daca luam in calcul cea mai proasta varianta: o cumpara cu 3000 de euro si masina e un junghi ordinar... il mai baga piese de 1000 de euro in ea si tot nu merge...
AlexTM
Pentru ca e mica smile.gif
Si n-are climatronic, servodirectie (sau are?), geamuri electrice ... ma rog, tot tacamul de lux de pe vremea aia. E doar exotica.

Saab 9-5?
E deosebita dar nu exagerat, e si noua si veche, depinde de buget, service-uri de Saab mai gasesti, au motoare turbo dar (cred ca) au si aspirate, sunt ieftine.

James Kilowatt
@Mircanu
+1 thumbsup.gif

Si Halbasus are drepte, nu mai bateti atata moneda asta cu fiabilitate. La o masina SH fiabilitatea e o mare loterie, indiferent ca e de 3 sau de 30 ani, toata lumea stie asta, iar pe mine ma depaseste de exemplu rationamentul lui Titi care critica fiabilitatea unui SH de 2000€ insa e dispus sa dea 20.000.... tot pe un SH. Si pe deasupra, pe unul pe care nu are aproape nicio speranta sa-l repare singur si ieftin.
Si nu vorbesc doar din auzite, prima mea masina a fost un SH de 800€ (9 ani) care m-a plimbat in toate cele 4 colturi ale europei si cu care am facut 75.000km fara sa bag mai mult de 150€ in reparatii (asta incluzand pana si distributia, care m-a costa 65€ si am facut-o in 2h cu taica-miu).

Pretul e dat si de raritatea modelului, nu doar de starea in care e sau de performantele pure. De ex W124 care mi-ar placea mie e scump daca vrei E500 din care s-au facut cateva sute de exemplare, insa daca iei un "modest" V6 de 3kile de exemplu il gasesti in stare foarte buna in 2000€ fara probleme.

La o masina din asta cauti "factorul uau", nu sa fie o afacere, sa fie economica si fiabila, etc. Nu se pot aplica aceleasi criterii ca in achizitia unui Prius sau a unui Golf TDI.
klm
Dupa ce am citit acest topic am visat toata noaptea un Jaguar XJS (mai ales ca am avut onoarea sa fiu pasagerul unuia "original" - cu volanul pe dreapta - si, deci, exotic); spre dimineata am visat un Gullwing insa nu era al meu si nu aveam voie (nici macar nu puteam) sa-l ating.
Toate datele indica faptul cadoresti o berlina de lux iar aici, luand in considerare conditiile date, Jaguar XJ nu are adversar; fiecare linie din masina respectiva vorbeste de lux, confort fara compromisuri, stil si bun gust.
Ok, nu o sa bat multa moneda pe aspectele estetice - dat fiind faptul ca subiectivismul ne poate da multe batai de cap si poate naste nenumarate argumente in dreptul fiecaruia - asa ca o sa ma limitez la a spune ca eu consider XJ (modelul de pana la Ford) cea mai frumoasa limuzina din categoria ei (clasa, pret, varsta etc).
Poate, pooooate - la o distanta considerabila - as sugera BMW seria 7 (>'94).

Daca, insa, ar fi sa vorbim de 2 usi cred ca doar XJS, SL, S (orice coupe Mercedes cu un S in denumire) sau BMW 6 se incadreaza.

Sigur ca lucrurile ar sta altfel odata cu schimbarea conditiilor puse (adica banii smile.gif).
QUOTE (laurentiu @ Apr 10 2012, 01:59 PM) *
Am inteles ideea, dar nu cred ca asa ceva poti lua (linistit) cu 3000 de euro. O masina de lux, clasica si buna la 3000 de euro trebuie sa ai un noroc fantastic sa o gasesti. Nu zic ca totusi nu poti sa gasesti ceva emblematic din anii '80, insa un XJ nu cred ca ar fi cea mai buna alegere.

O masina de 10 ani (ca valoare obiectiva a fiarelor) ar trebui sa coste maxim 20% din pretul initial ori eu nu cred ca Mercedes S din 200X (alege tu un an bun pentru tipul respectiv) cumparat cu 6-10.000 de euro reprezinta o alegere proasta. Adauga inca 5 ani, mai scade jumatate din suma, schimba forma concluziei (chiar daca fondul ramane) si ai sa vezi unde consider ca gresesti in aprecierea de mai sus.
In plus (si aici intram la capitorul fiabilitate) cat credeti ca poate costa un alt motor? 500-1k euro; il schimbi, da-l drq iar restul, data fiind "simplitatea" constructiei (fara senzori de ploaie/polen/pieton naravas, fara piese din plastic etc) le faci singur in fata portii cu o "carte de bucate" in fata, o bere rece si niste amici limbuti smile.gif.
former_ozz
Intre toti astia care vad cu optimism repararea unei masini eventual intr-un cimp in luna februrie la ora 9 seara, ma intreb citi au schimbat macar bujiile vreodata biggrin.gif sau citi au o scula d-aia de citit coduri.
Si nu, nu ma refer la JK smile.gif.
Pina si sa repari o bicicleta poate fi o pacoste la locul nepotrivit in momentul nepotrivit, d-apoi o masina.
Titi1988
repararea masinii la marginea drumului iese din discutie. Hai sa fim seriosi. Eu sa raman in mijlocul drumului cu o masina ( veche sau noua) imi vine sa dau cu ea cat pot. AM patit o data cu o dacie si atat de neputincois te simti, nervi ce sa mai zic.
HalbaSus
Bai deci ma enervez rau de tot. Ce-i cu atatia oameni care o ard economic si rational pe forumul asta ?

Deci facem un scurt ghid de utilizare al masinilor vechi si/sau nefiabile:

1. Nu mai porneste dimineata > pleci la servici cu alte mijloace (transport in comun, taxi, suni un prieten, etc...) > bonus: poti sa bei bere in pauza de masa.
2. Te lasa in drum masina in mijlocul pustietatii > Step 1 > crezi ca poti sa o repari (probabil nu, eu as sari peste pasul asta) > Step 1.1 (majoritatea trec lejer de pasul 1 si ajung la asta) > scoti telefonul mobil, chemi o platforma, rezervi camera la un hotel in orasul cel mai apropiat > petrecere ad-hoc !
3. Continuarea fireasca al pasilor 1 si 2: ai in fata usii o masina veche de 15 ani stricata > step 1: cercetezi forumuri, discuti cu prieteni, te strangi cu ei la o bere si isi spune fiecare parerea (probabil inutila) despre eventuala solutie, exista sanse sa rezolvi problema si asa, dar nu m-as baza pe treaba asta, > step 2: o duci la un mecanic (nu la reprezentanta recomandat de unul din prietenii mentionati la punctul 1) > problem solved !

Ahhhh... te da afara seful daca nu ajungi la timp la servici ? Nu iti permiti financiar o masina care se strica (dar totusi iti permiti o masina ? mhmmm....) Nu ti se pare deloc distractiv sa faci party-uri ad-hoc in locul unde se strica masina si/sau nu ti se pare ca dezbatutul problemelor mecanice ale unei masini impreuna cu mai multi prieteni beti e o activitate distractiva ? Inseamna ca nu meriti sa detii aceste masini extraordinare > cumpara-ti o toyota sau un hyundai cu motor mic si garantie pe viata sau ceva de genu' !
solmar
QUOTE (HalbaSus @ Apr 10 2012, 07:58 PM) *
> cumpara-ti o toyota sau un hyundai cu motor mic si garantie pe viata sau ceva de genu' !

4. Umple-o cu bere, da drumul la AC pe rece, la muzica pe tare si ai un frigider plin cu bere, motiv sa-ti chemi prietenii si s-o tragi ad-hoc!
klm
ozz, poate ai uitat ca Romania are 600 km de la N la S, 800 de la E la V, 40+ orase cu peste 100k locuitori (adica macar 2-3 serviceuri serioase) si alte cateva zeci de orase mai rasarite cu macar un service (as vrea sa spun decent insa ma abtin).
Nu poti spune ca ramai intepenit cu masina in varful muntelui si nu ai semnal la telefon ba cam pe toate drumurile europene ai la dispozitie 3G ca sa astepti masina de tractare, citind masini.ro. Apoi, sa fim seriosi, o masina veche - verificata si testata temeinic - ar trebui sa functioneze la fel de bine ca una noua, cu limitele date de varsta (motorul nu mai are acelasi nr de cai, coeficientul aerodinamic, trebuie sa pornesti singur stergatoarele de parbriz etc).

Halba a zis aceleasi lucruri putin mai plastic deci, daca nu te deranjeaza consumul ridicat de combustibil, lipsa comoditatii in a accesa serviciile ce vin odata cu inmatricularea masinii in Romania (desi diferenta de costuri s-ar putea sa se justifice din plin renuntarea la aceasta comoditate), putin ulei si faptul ca vei fi privit ca un toparlan care culege ciuperci prin Italia, eu zic ca o masina aleasa atent iti poate aduce avantaje - mai ales personale: placerea de conduce un motor mare aspirat pe benzina, interior de lux - la un pret mai mult decat decent.

Ai si tu dreptate: o masina de genul Buick cacamaca de 20k$, Ford Fiesta, Ford Taurus, Clio, Logan cu motoare din carton presat, pedale din plastic, scaune din poliester chinezesc si geamuri din sticla de borcan - cumparate pt naveta/flota - normal ca nu se tin mai mult de 3-5 ani (cat au garantie) insa alea nu fac obiectul dicutiei de fata smile.gif.
mircanu
QUOTE (Watcher @ Apr 10 2012, 03:03 PM) *
QUOTE
nu-i mai recomandati passaturi si alte masini care sa gasesc pe toate drumurile

thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif

Totusi cred ca trebuie sa clarific ceva: nu va fi masina de duminica , ci de toata ziua (luni-duminica), de mers a birou, si de ajuns prin tara (din cand in cand) la etape sau alte deplasari, etc.


well, acestea fiind spuse trebuie sa faci un compromis, dupa parerea mea. jaguar de 15-20 de ani fiabil pe care sa-l freci zi de zi nu o sa gasesti. nu recomand jaguar. daca vrei msina de zi cu zi pe care sa o freci tre sa te uiti la un model mai fiabil, pe care sa pui GPL eventual. un v6 sau v8 din anii '80 o sa te rupa la consum. dupa clarificarea ta recomand golf 1 sau 2 GTI, Kadett GSI, Mits 300GT si alte modele fiabile sau la care gasesti usor piese de schimb. o masina sh pt piese e cea mai indicata varianta in caz ca te decizi la unul dintre aceste modele sau o masina mai veche. norocul este ca se gasesc o groaza pe mobile.de ptrt cateva sute de euro.
ptr ca vrei sa folosesti masina zilnic a musai sa ai un model fiabil/ si un model la masina la care piesele sunt usor de obtinut.

acum, tre sa zic ca tu nu esti un novice. te pricepi la masini asa ca multe dintre sugestiile noastre sunt redundante.
Diesel
QUOTE (former_ozz @ Apr 10 2012, 06:59 PM) *
Intre toti astia care vad cu optimism repararea unei masini eventual intr-un cimp in luna februrie la ora 9 seara, ma intreb citi au schimbat macar bujiile vreodata biggrin.gif sau citi au o scula d-aia de citit coduri.
Si nu, nu ma refer la JK smile.gif.
Pina si sa repari o bicicleta poate fi o pacoste la locul nepotrivit in momentul nepotrivit, d-apoi o masina.


Tin minte ca am cumparat vreo 2-3 seturi de bujii la Dacie, ca le umezeam din cauza faptului ca tineam socul tras prea mult pentru ca era dereglat motorul. Evident ca n-am fost la mecanic sa schimb bujiile, parca Mike le schimba. Eu tot ii ziceam ca n-avem cheie dinamometrica si el zicea "las ca merge". Ca tot vorbim de bujii, cel mai mult imi placea sa umblu la fise ca sa aflu care cilindru nu merge. Iar apoi am vazut ca se poate regla avansul invartind un pic capacul delcoului. Acum am scanner OBD2, cu ajutorul lui Halba smile.gif

Am ramas de doua ori in drum cu Dacia. Prima data s-a intamplat ceva cu motorul, mi s-a aprins martorul de ulei si am ramas in varful unui pod. Am impins masina undeva in siguranta si am continuat drumul pe jos (mai aveam putin de mers). A doua ora mi-a sarit cablul de acceleratie, la semafor, pe banda a 3-a. Am constatat problema, insa n-am stiut pe loc sa o repar. Am aflat cu ocazia aia.
Evident ca masina a avut o multime de alte probleme, dar avea bunul simt sa nu porneasca, sa mearga in 2-3 cilindri sau sa fie o provocare in alt fel. De obicei, inainte ca masina sa te lase in drum, mai da cateva semne de avertizare. Daca le ignori sau daca nu ai grija de masina in general, atunci meriti sa ramai in drum.

Watcher, l-ai sunat pe asta de aici: http://www.autovit.ro/jaguar-daimler-C23625070.html ?
Modificam subiectul in "Jaguar vs restu lumii"? biggrin.gif
former_ozz
Ma, eu am mers cu masina mult mai putin prin Romania decit oricare din voi si chiar si eu am ajuns sa stau intr-o masina moarta in luna ianuarie in nordul moldovei la -20 cu viscol. Da, s-a rezolvat usor, un telefon, un prieten, o platforma, da tot a durat o ora. A fost o tragedie? Nu, pentru mine a fost distractiv, desi am inghetat ca un rahat era vacanta, nu era masina mea, era o aventura. As vrea sa mi se intimple asta cind vreau sa ajung undeva? NU.

Eu nu vreau sa spun ca Watcher nu poate sa-si asume riscul de a i se strica masina, risc de altfel destul de mic daca masina e bine intretinuta si verificata. Watcher risca asta pe coclauri, n-o sa moara de la atita pe sosea. E totsui o diferenta de mindset: e cu totul altceva sa te duci cu o masina undeva de hobby si de la inceput s aaccepti un risc si e altceva cind masina devine mijloc utilitar si plictisitor de trasnport zilnic si uneori, urgent si esential.

Pe de alta parte cind aud romantisme d-astea de la detinatori de metzane noi si hyudaiuri d-alea de care ride Halba tot noi si unu cu cea mai fiabila marca din europa (va stiti voi, nu va mai numesc) nu pot sa nu ma revolt. Pai ba romanticilor, de ce nu v-ati luat voi in loc de masinile alea noi si banale si plictisitoare si fiabile masini d-astea remarcabile si vechi? De bani d-un Hyudai nou iti iei Ferrari. De banii d-un Metzan nou iti iei o caruta de masini superbe la SH. Nici nu pot sa le insir aici cite sint. Huo, teoreticienlor.
biggrin.gif
HalbaSus
ozz, point well taken, dar "iexista o explicatie". Nu oricine isi permite o masina veche, nu deosebit de fiabila si cu motor gigantic.
1. Ca sa ai o masina din asta trebuie sa ai prima data o masina banala si plictisitoare dar fiabila (ma rog, in cazul meu nu e chiar asa banala si plictisitoare dar nici deosebit de fiabila biggrin.gif ) dar s-a inteles ideea. Cand am luat mertzul tocmai asta cautam, o masina de compromis, ca daca o luam exclusiv pentru mine atunci cu totul altele erau optiunile.
2. Inmatriculatul... am o problema cu inmatriculatul in bulgaria (poate e o chestie simpla si fara batai de cap in realitate, nu stiu, dar mie nu imi inspira incredere). Iar inmatriculatul unei asemenea masini in Romania iese din discutie.
3. Trebuie sa ai timp sa te bucuri de ea, eu nu am.

DAAAAAR....

Am planuri mari... astept sa mai imbatranesc un pic si sa pot da vina pe criza varstei mijlocii pentru a-mi justifica faptele....
James Kilowatt
Eu nu mi-am luat inca masina de duminica... masina actuala e doar de drumuri lungi. Am pus recent de o scanare si am vazut ca are 255 "cicluri de incalzire", la 36.000km, media fiind deci de 140km/incalzire. Din Bxl in orice directie ai lua-o peste 140km esti in strainatate biggrin.gif
Insa mi-ar placea ca masina de duminica MB-urile alea de care ziceam mai devreme. Sau o masina de duminica/mers la birou cand ploua un Mini (ala vechi) sau Beetle... Chiar daca ma mai lasa in drum nu-i bai, biroul e la 4km. Insa pana acum am avut 3 vechituri cu care am facut aproximativ 200kkm si nu mi s-a intamplat sa raman in drum, chiar daca mi s-a intamplat sa se strice si sa se opreasca de 2-3 ori (chestii minore, reparate pe loc).
Cele mai nasoale defecte de pana acum le-am avut la Nubira: belit din senin fulia de la cureaua de accesorii, care avea mai putin de 1 an (reparat la service, insa pana la service am ajuns pe rotile ei, pe principiul "merge si asa") si spart caloriferul chiar inaintea unui drum in Romania. L-am scos din circuit folosind T-ul de la incalzirea vaporizatorului de GPL si am ajuns in Ro unde l-am inlocuit tot in service. Insa desi au fost defecte mai grave sau mai dificil de remediat (schimbatul caloriferului e ceasornicarie rau) niciunul nu a imobilizat masina pe loc.
klm
CITAT(former_ozz @ Apr 11 2012, 08:18 AM) *
Huo, teoreticienlor.
biggrin.gif

Eu zic sa avem putina grija la limbaj; indiferent ca ne consideram - mai mult sau mai putin - prieteni, forumul ramane un loc public care e bine sa fie guvernat de o eticheta minima.

Revenind la discutie, sigur ca nimanui nu-i place sa ramana prin intorsura la -35 de grade insa, asa cum am mai spus-o, avand grija de masina, acest risc poate aparea la fel de des ca in cazul uneia noi; apoi, asta se poate intampla doar in vacante (in majoritatea cazurilor in care te duci pe coclauri in interes de serviciu esti cu o masina din flota, noua, dizel si - in functie de companie - cu intretinerea la zi).

2 dintre factorii care cantaresc extrem de mult in alegerea unei masini sunt... - nu, fiabilitatea nu intra se incadreaza - garantia si finantarea.
Cand nu te pricepi la reparatii, nu esti pasionat sa inveti (nici nu ai numarul de telefon al lu' varu' mecanicu') preferi sa platesti numai consumabilele (si chestiile despre care nu ai fost informat); tot aici intra si masinile luate pe firma care ar trebui sa ofere cea mai buna calitate la pretul pe care esti dispus sa-l platesti (de aia vedeti atatea Clio, Aveo, Almera - unele dintre cele mai putin fiabile exemplare ale pietei auto - ca masini de serviciu sau X5, Q7, ML, Tuareg conduse de CEO).
Cand nu ai 20-30k cash iar dobanzile pentru un credit de nevoi personale in euro au DAE de la 13% in sus/>20% in lei (atunci cand te incadrezi sa primesti asa finantare) te indrepti spre credite auto (sau leasing care in Europa e tot credit auto redenumit leasing ca sa prosteasca clientii) in cadrul carora poti cumpara masini nu mai vechi de 8 ani - la terminarea perioadei de creditare - (colegi dealeri auto ne pot spune mai multe).
Dar, stai, ce zic acum nu se contrazice cu faptul ca poti cumpara ieftin o masina veche?
[In mesajul trecut am facut doua greseli: daca una dintre ele (une se ramas de la modificarea mesajului) este doar una de forma care zgarie doar retina celor mai sensibili la felul in care se foloseste limba romana in online, a doua (care se refera la valoarea obiectiva a unei masini de 10 ani si care e undeva la 20% nu 10) schimba intelesul ideii si ar fi bine sa fie corectata.]
Nu se contrazice pentru ca Mercedes/Jaguar/BMW raman masini a caror intretinere costa mult, indiferent de varsta; ok, esti dispus sa cumperi piese sh insa, ca sa facem o comparatie rapida (si nu neaparat temeinica), un motor usor uzat de Golf costa 3-400 euro, unul de 3.2 L pt XJ e cam dublu (nou sare de 2k euro), un Golf merge cu un motor de 1.6 l si consuma 7-11l/100 km, un XJ are nevoie de putere dubla iar 3,2l benzina nu cred ca stie sa pape sub 10l pe autostrada, 17-25 in oras.
Pentru mine nu ar fi o alegere buna (nu imi permit sa intretin un Jaguar, indiferent de anul fabricatiei lui, nu am de ce sa dau din banii mei 1.000 lei/luna pe combustibil, nu vreau sa circul fara casco) insa inteleg motivele pentru care Watcher ia in calcul o astfel de masina (mai ales daca avem in vedere faptul ca Toyota LC te costa, in principiu, la fel de mult iar placerea de a o conduce este macar de cateva ori mai mica). Ce nu inteleg eu e de ce sa cumperi o berlina/limuzina cand poti lua ceva cu maxim 2 usi smile.gif.
DORU
Mey deci sa va fie limpede: nu erati unu' care sa dipretuiasca Reno (si Clio pe deasupra!) mai rau ca mine ninja.gif
Si dupa ce-am comis-o acum 2 ani, ma felicit sincer si azi !! whistling.gif
Doar o bobina de inductie picata, in rest revizii / vulcanizari / spalatorii / PECO. Dupa 20.000km sincer o apreciez: cere putin si da destul de mult pt asteptarile mele biggrin.gif
Watcher
Vreau sa mai fac o precizare, acum repede pe fuga, caci mai pe seara intentionez sa scriu mai pe larg, ca sunt multe idei care merita adresata:

cu exceptia XJului ala , toti Jaguarii sunt 2000-2002 (dar cu volan pe dreapta). Toti Volvo sunt la fel, adica fiabilitatea masinilor din anii 80 nu e relevanta, vorbim de masini 99-02 .
AlexTM
Chiar si tu spuneai ca e nasol cu volan pe dreapta. Vrei in continuare sa-ti iei una asa, ca masina de zi cu zi?
Watcher
Berlina nu prea (desi, xj.... whistling.gif )
In oras e ok(ish), la drumuri e nasol.
La masina mare ai avantajul ca vezi peste alea mici (dar nu si peste tiruri).
E clar ca ar fi mai misto pe stanga, dar 4.7 V8..
AlexTM
QUOTE (Watcher @ Apr 12 2012, 10:10 AM) *
La masina mare ai avantajul ca vezi peste alea mici (dar nu si peste tiruri).
Peste tiruri, camioane, autobuze, Sprintere albe, alte jipane ... de care e plin drumul. Ergo, nici cu masina mare nu e OK.

Gasesti si cu volan pe stanga, trebuie doar sa cauti smile.gif
mircanu

eu unul nu-ti recomand o masina cu volan pe dreapta ca masina pe care sa o folosesti zi de zi, prin trafic etc. o sa-ti amorteasca gatul tot intorcandu-te sa vezi daca vine ceva din spate.
incearca daca ai ocazia o masina cu volan pe dreapta in traficul din bucuresti. foloseste-o o sapt si vezi cum e.
T u d o r
Dar de ce sa nu o arzi tu retro la modul grav si sa nu iei in calcul o masina clasica? 30 ani de la ultima fabricata... gasesti chestii foarte interesante si avantaje fiscale semnificative. Eu asta as face. Si probabil asta voi face dar nu anul asta, acum am de schimbat multe in evolutia mea. biggrin.gif Mi-ar placea un Citronel de-ala din seria jandarmul, 2CV. Sau o broasca modelul original dar alea erau cam pacatoase din cauza racirii cu aer. As lua asa ceva doar pentru plimbarea de duminica, nicidecum pentru zi cu zi. Valabil si pentru Jag sau Volvo de 15 ani. smile.gif
HalbaSus
Asta cu "doar pentru plimbarea de duminica" (ma rog, inteleg ideea) nu cred ca functioneaza in practica. OK, sunt de acord ca o masina de genul asta nu poate fi singura masina, dar daca nu e o masina cu care sa te duci zilnic (sau macar de 2 ori pe saptamana) atunci nu va mai fi utilizabila in foarte scurt timp. Plus ca nu stiu altii cum sunt dar eu nu mi-as putea planifica plimbari "de placere", insa se mai intampla sa imi placa cate un drum cotidian/neplanificat.
Deci eu zic ca o masina clasica (sau aproape clasica) trebuie sa fie una de zi cu zi (OK, poate sa primeasca scutirii daca ninge, ploua, daca e foarte cald, foarte frig, sau daca mergi in concediu cu familia si membrii familiei nu ar aprecia la fel de mult o oprire prelungita la un service auto).
solmar
QUOTE ( T u d o r @ Apr 14 2012, 11:59 PM) *
Mi-ar placea un Citronel de-ala din seria jandarmul, 2CV.


Hai ca mi-ai adus aminte de o clasica: Citroen SM sau CX - salupele din filmele cu Alain Delon si Jean-Paul Belmondo de acum 40 de ani.

http://www.masini.ro/forum/content/Retro-C...Serie-Maserati/
former_ozz
Mi-am adus aminte de topicul asta, vroiam sa stiu cum s-a finalizat.
Watcher
Si eu imi aduc aminte din cand in cand.
Solutia a fost tot de tipul "pitici" dar altfel de cum te astepti : am facut patrolul mai de strada (adica am dat jos simexurile si le-am inlocuit cu MT uri MARI, am indreptat tabla, colantat, vopsit bara) etc. cu gandul ca macar e un cotet pe care il stiu smile.gif

Ideea ramane valabila, si ma mai uit din cand in cand dupa cate una dar nu (mai) e o prioritate sau urgenta
HalbaSus
Pe C-ul meu alb cu stea pe grila a cazut un copac (nu glumesc, chiar a cazut un copac, o sa detaliez pe topicul masinii)... momentan e la service iar eu nu am cu ce sa circul (A3-ul are gume de vara, iar la noi inca e iarna), motiv pentru care circul cu faimosul ML320... 3.2 Benzina... 1999...
Dincolo de aspectele negative: lent, consuma mult, e SUV, am descoperit cateva chestii care imi plac, si care probabil s-ar regasi pe o masina de genul celei din topic.
1. Motorul si sunetul lui... A3-ul e TDI deci sunetul e... taca-taca-taca-taca... la relanti sau la turatii mici e chiar enervant, daca il turezi atunci scoate un sunet digerabil, poate asta e unul dintre motivele pentru care merg tot timpul turat smile.gif... C-ul e silentios, are un sunet neutru, insa nu te da pe spate cu absolut nimic... un V6 3.2 benzina insa... yummi... suna bine la orice turatie... chiar daca e mai mult show and no go... tot e placut... desigur nu stiu daca fundalul sonor placut justifica un consum de peste 20% dar e clar o incantare sa il auzi (mai ales ca nu are o izolatie fonica foarte performanta)
2. Simplitate. Pasagerul nu si-a pus centura ? nu piuie nimic (defapt nu piuie nici daca soferul nu isi pune centura, doar ca eu deja am reflexul format si mi-o pun oricum). Viteza cu care stergi parbrizul ? Ai 2 viteze (incet si repede) nu 16. Computer de bord ? exista, dar e absolut imposibil sa il vezi in timp ce conduci... iar seara nu il poti vedea decat daca aprinzi lumina in habitaclu... Nu ai LCD-uri mari, nu ai chestii colorate pe bord... nu e nimic care sa te distraga de la placerea condusului (acum fix in masina asta nu putem vorbi de nicio placere a condusului, dar daca ea ar exista, nimic nu te-ar putea distrage de la ea biggrin.gif )... totul e simplu, aproape mecanic... nimic nu porneste automat, tu faci totul, cu niste butoane mari, care fac click si (daca nu e stricat) atunci ceva se intampla. Schimbatorul de viteze... da, e automat, dar daca ma uit atent pot vedea mecanismul (nu e ascuns de absolut nimic), iar cand mut dintr-o viteza in alta simt ca fac ceva (ma rog, eu simt, masina nu prea, dar nu asta era idea). Aerul conditionat e manual, prea cald ? dai mai rece. Sufla prea tare, dai viteza mai incet. Nu programezi grade. Uneori e placut sa conduci o masina in care totul e (sau pare) mecanic, si care nu iti ofera absolut nici un fel de informatie sau ajutor.

Acum revenind la topic:
Nu stiu daca mi-ar placea sa am un daily driver de genul asta, o masina moderna (chiar si una din clasa de mijloc) e mai usor de condus decat o masina "de lux" din anii 90. Uneori ti-ar placea sa se regleze viteza stergatoarelor automat, sa ai un display lcd, sa poti sa vezi consumul mediu fara sa opresti masina, etc... Iar ca "masina de weekend" nu e fun enough. Adica daca imi iau masina de weekend vreau sa fie ceva gen MX5 sau un M3 din anii 90, nu o balena de 2 tone. Cu toate astea inteleg perfect logica unei balene din anii 90.
DORU
QUOTE (HalbaSus @ Mar 28 2013, 10:28 AM) *
Pe C-ul meu alb cu stea pe grila a cazut un copac (nu glumesc, chiar a cazut un copac, o sa detaliez pe topicul masinii)... momentan e la service...


In asteptarea detaliilor de la tine, nu ma pot abtine sa te intreb: nu cumva in urma cu aprox 2 sapt ? Nu de alta, dar a fost ceva vijelie categoria grea si m-a prins cu Blue Flame pe Borsului, iar in drum spre casa am gasit si eu un ditamai copacul care insa a fost mai dragut si o picat jos in drum inainte sa fiu eu cu masina in dreptul lui biggrin.gif
AlexTM
Nu erau urme de vopsea alba pe trunchi biggrin.gif ?
clibin009
clb20180725
timberland outlet
ecco outlet
ralph lauren outlet online
adidas outlet store
valentino outlet
michael kors outlet online
canada goose outlet store
ralph lauren outlet online
nba jerseys wholesale
pandora jewelry outlet
yeezy boost 350
orioles jerseys
cheap oakley sunglasses
christian louboutin sale
abercrombie kids
christian louboutin shoes
louis vuitton outlet
nike tessen
mont blanc pen
pandora charms sale clearance
cheap air jordans
supreme shirts
polo ralph lauren outlet online
coach outlet online
cheap jordans
coach outlet online
jordans
michael kors outlet clearance
canada goose jackets
canada goose coats
ugg outlet online
fitflop sandals
nike sneakers
coach outlet online
coach factory outlet online
ralph lauren
polo outlet online
coach factory outlet online
birkenstock outlet store
canada goose
coach outlet online
birkenstock outlet
ugg boots outlet
coach factory outlet online
ecco outlet
moncler jackets
nike shox shoes
kobe shoes
ysl handbags
ralph lauren uk
air max shoes
kate spade outlet
pandora outlet
air jordan shoes
angels jerseys
nike outlet
canada goose jacket
oakey sunglasses outlet
air max axis
oakey sunglasses outlet store
ugg outlet store
swarovski outlet
asics outlet
kate spade handbags
michael kors outlet clearance
birkenstock shoes outlet
air force 1
cheap jordan shoes
pandora charms sale clearance
pandora charms
coach outlet online
jimmy choo shoes
lebron james shoes
durant shoes
air jordan retro
tory burch handbags
moncler coats
kobe shoes
adidas yeezy
coach outlet canada
uggs outlet
new balance outlet
pandora charms
adidas nmd r1
adidas outlet store
jordan shoes for sale
adidas nmd r1
kate spade outlet online
discount oakley sunglasses
adidas yeezy boost
oakley sunglasses wholesale
mlb jerseys cheap
moncler sale
pg 2 shoes
nike air max 97
converse outlet
ralph lauren outlet
lacoste polo shirts
pandora charms outlet
air max outlet
asics outlet store
nike outlet store
mulberry uk
kate spade handbags
air max 1
timberland boots outlet
oakley sunglasses outlet
yeezy shoes
coach outlet online
moncler outlet online
nfl jerseys
christian louboutin sale
kate spade handbags
louis vuitton handbags
ugg outlet store
birkenstock outlet online
tiffany and co jewelry
kate spade outlet
ray ban sunglasses outlet
ralph lauren outlet online
kate spade purses
adidas superstars
michael kors outlet online
ugg boots
kate spade outlet online
adidas yeezy shoes
nike shoes
cheap jordans for sale
michael kors outlet store
coach outlet online
nike air max 2018
adidas shoes
salvatore ferragamo outlet
fred perry outlet
ralph lauren uk
converse all star
pandora rings
fitflop uk
adidas outlet online
coach factory outlet online
prada shoes
coach factory outlet
christian louboutin shoes
nike shoes outlet
kate spade handbags
cheap ray ban sunglasses
moncler coats
pandora jewelry outlet
coach factory outlet
dr martens boots
ugg outlet store
ralph lauren sale clearance uk
mulberry outlet uk
coach outlet store online
pandora charms
birkenstock sale
adidas superstar shoes
nike zoom
coach factory outlet online
uggs outlet
cheap oakley sunglasses
nike air presto
cheap jordans
nike dunks
supreme uk
pandora jewelry
nike outlet store online
ralph lauren
coach factorty outlet online
dr martens
rolex replica watches
polo ralph lauren outlet
cheap nfl jerseys wholesale
nike air max 90
fitflops sale clearance
pandora jewelry outlet
nike cortez classic
air max 95
canada goose
air max 270
coach factory outlet online
reebok outlet
pandora jewelry store
michael kors bags
ray ban sunglasses discount
louis vuitton outlet store
michael kors outlet clearance
nike cortez classic
air more uptempo
nike outlet store
pandora charms outlet
cheap jordans free shipping
basketball shoes
fake rolex
toms outlet store
converse shoes
coach factory outlet online
yeezy shoes
pandora charms sale
louboutin outlet
louis vuitton outlet online
nike running shoes
polo ralph lauren outlet
longchamp outlet
yeezy boost 350
blue jays jerseys
dr martens boots
skechers outlet
timberland outlet
nike air max 2019
ray ban sunglasses outlet
pandora jewelry
michael kors
braves jerseys
timberland boots
mont blanc pens
jordan shoes
kate spade outlet online
coach outlet store
jimmy choo outlet
swarovski crystal
timberland shoes
supra for sale
columbia outlet
indians jerseys
ralph lauren outlet online
michael kors outlet online
cheap air jordans
hermens
ugg boots
pandora sale clearance
nike outlet online
columbia shoes
yeezy shoes
louis vuitton factory outlet
adidas shoes
mariners jerseys
ray bans
diamondbacks jerseys
michael kors outlet
dansko shoes
tory burch outlet online
kate spade outlet online
coach factory outlet
ray ban glasses
timberland outlet
rolex replica watches
tiffany and co outlet
michael kors outlet clearance
polo ralph lauren
kyrie 4
mlb jerseys wholesale
vans outlet store
ronaldo jerseys
nike huarache shoes
salomon outlet
adidas originals
ralph lauren uk
coach factorty outlet store
polo ralph lauren outlet
canada goose sale
michael kors handbags
air foamposite
cheap ray ban sunglasses
harden vol 1
twins jerseys
ugg canada
coach outlet store online
cheap jordan shoes
birkenstock sandals
puma outlet
retro 11
moncler
moncler sale
hermes bags
canada goose outlet
coach outlet store
new balance outlet store
louboutin outlet
coach factory outlet
astros jerseys
ysl outlet
pandora charms outlet
mbt
marlins jerseys
nike sneakers
yeezy boost 350
coach outlet online
kate spade outlet online
kate spade purses
coach outlet store online
philipp plein outlet
adidas yeezy boost 350
pandora charms
polo ralph lauren outlet
supreme clothing
ecco outlet
city royals jerseys
coach factory outlet
michael kors outlet store
padres jerseys
birkenstock outlet store
adidas sneakers
cartier watches
kate spade outlet
air max
air max
nike zoom shoes
birkenstock shoes
cheap jordan shoes
nfl jerseys
burberry outlet store
hermes bags
michael kors outlet clearance
pandora charms outlet
rockies jerseys
adidas nmd r1
pandora jewelry
canada goose parka
nike outlet online
kate spade handbags
ecco shoes
pandora outlet store
coach outlet store online clearance
canada goose jackets
canada goose coats
hermes bag
rolex replica watches for sale
pirates jerseys
jordan shoes
adidas yeezy boost
uggs outlet
adidas ultra boost
cheap air max
cheap oakley sunglasses
ugg boots sale
red bottoms
coach outlet store online
tory burch outlet online
coach outlet online
pandora jewelry
coach factory outlet
coach outlet store online
adidas outlet online
yeezy boost
polo ralph lauren outlet
supreme shirts
toms outlet online
mlb jerseys cheap
cheap ray ban sunglasses
nike outlet
salvatore ferragamo shoes
michael kors outlet online
fitflops sale
mulberry handbags
michael kors outlet
nike shoes
adidas store
coach factorty outlet store
supra for sale
devil rays jerseys
adidas campus shoes
air jordans
salvatore ferragamo outlet
ecco shoes for women
adidas outlet online
canada goose jackets
white sox jerseys
tiffany outlet
air more money
pandora charms outlet
birkin handbags
ferragamo shoes
rangers jersey
mulberry
coach factory outlet
pandora charms sale clearance
moncler jacket
hermes outlet
oakley sunglasses outlet
cheap jordan shoes
epic react flyknit
fitflops sale
timberland shoes
christian louboutin shoes
cheap nike shoes
longchamp outlet
ferragamo outlet
kate spade bags
coach factory outlet online
fred perry polo shirts
michael kors
fitflops sale
fitflop shoes
ralph lauren sale
discount oakley sunglasses
coach outlet online
athletics jerseys
canada goose jackets
mets jerseys
moncler outlet online
canada goose jackets
ralph lauren outlet online
pandora canada
coach outlet online
polo ralph lauren outlet online
ralph lauren sale
vans outlet
coach outlet online
coach factory outlet online
underarmour outlet
pandora charms sale
nike free 5.0
michael kors outlet online
nike react shoes
jimmy choo
red bottom heels
nmd adidas
coach factory outlet online
red bottom
discount oakley sunglasses
salvatore ferragamo
coach outlet store online
ugg boots
timberland shoes
birkenstock uk
cheap air jordans
michael kors outlet store
tory burch outlet store
air max shoes
cheap jordan shoes
coach outlet online
canada goose sale
adidas nmd runner
canada goose
longchamp outlet online
pandora charms sale
coach outlet
toms shoes
ralph lauren sale clearance uk
cheap jordan shoes
coach outlet
michael kors outlet store
christian louboutin shoes
cheap oakley sunglasses
louboutin shoes
ralph lauren uk
pandora jewelry
kate spade handbag
christian louboutin shoes
louis vuitton factory outlet
canada goose jackets
kate spade outlet online
mlb jerseys
adidas stan smith
pandora outlet
nike air max 97
ugg sale
louboutin shoes
coach outlet online
louis vuitton outlet online
adidas outlet
nba jerseys cheap
salvatore ferragamo shoes
cheap jordan shoes
nike outlet store
fitflops sale clearance
cheap oakley sunglasses
coach factory outlet online
philipp plein
cheap ray ban sunglasses
prada outlet online
ugg shoes
louis vuitton outlet
coach factory outlet online
nike air max 2018
coach outlet online
nike air max zero
coach factory outlet online
kate spade outlet store
michael kors handbags
yeezy shoes
air max 90
kate spade bags
nike huarache shoes
fitflops uk
ugg outlet
ugg outlet online
air max 87
dodgers jerseys
michael kors canada
kate spade outlet online
michael kors outlet store
brewers jerseys
pandora charms outlet
adidas yeezy
longchamp
gucci outlet online
coach factorty outlet online
michael kors outlet online
nike free 3.0
fitflop sandals
michael kors outlet store
reds jerseys
coach outlet online
birkenstock outlet
hermes handbags
fendi handbags
polo ralph lauren outlet online
clb20180725
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.